ینگه‌نویس


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


يادداشت‌ها، ثبتِ تجارب و تصاویر توسطِ یک ایرانی در ينگه‌دنيا.
جهتِ تمرکزِ بیشترِ مطالب، یادداشت‌های الهیاتی در @QuranPazhoohi قرار می‌گیرند.
admin:
@QuranPazhooh

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter






دلایل پیروزی ترامپ
نیت سیلور
بخش دوم

۱۵. اعتماد به رسانه‌ها همچنان به سطوح اسفناکی کاهش یافته است. می‌توان درباره چگونگی نسبت دادن این کاهش به تلاش‌های طولانی‌مدت محافظه‌کاران برای بی‌اعتبار کردن رسانه‌ها، کاهش اعتماد عمومی به نهادها و نیز افراط‌ها و ریاکاری‌های مختلف در مطبوعات بحث کرد. اما به دلیل این شرایط، حتی انتقادات موجه از ترامپ نیز به سختی در میان عموم مردم نفوذ می‌کنند. به عنوان مثال، محکومیت ترامپ به چندین جرم جنایی تفاوت قابل‌توجهی در محبوبیت او ایجاد نکرده است.


۱۶. ترامپ ویژگی‌های یک کلاهبردار کلاسیک را دارد، اما هنر کلاهبرداری اغلب مؤثر است، و ترامپ در متقاعد کردن رای‌دهندگان که او طرف آن‌ها است مهارت دارد، حتی اگر انتخاب او به نفع آن‌ها نباشد. علاوه بر این، ترامپ برای دموکرات‌ها یک مشکل به نام “سندرم سه استوجس” ایجاد کرده است: مجموعه‌ای از حملات محتمل بسیار گسترده که تمایل دارند یکدیگر را خنثی کنند.

۱۷. طبقه مشاوران دموکرات‌های تحصیل‌کرده در کالج‌ها احساسات ضعیفی برای جذب افکار عمومی دارند، در حالی که ترامپ توانسته است حمایت‌های بیشتری از گروه‌های رای‌دهنده “عجیب” و حاشیه‌ای به دست آورد.

۱۸. استدلال دموکرات‌ها مبنی بر اینکه ترامپ تهدیدی جدی برای دموکراسی است، معتبر و مهم است، با توجه به حوادث ۶ ژانویه و بی‌احترامی گسترده او به حاکمیت قانون. اما این موضوع به‌راحتی برای رأی‌دهندگان قابل درک نیست. در نهایت، ۶ ژانویه یک اتفاق نزدیک به شکست بود که به راحتی می‌توانست بسیار بدتر باشد، و اکنون دموکرات‌ها کاخ سفید، سنا و بسیاری از فرمانداری‌های کلیدی را در اختیار دارند.

۱۹. ممکن است سیاست خارجی تأثیر زیادی بر رأی‌دهندگان نداشته باشد، اما جهان در دوران بایدن ناپایدارتر شده است. کاهش دموکراسی جهانی و افزایش درگیری‌های بین‌دولتی، بحران‌ها در خاورمیانه و اوکراین، وخامت روابط آمریکا و چین، افزایش جریان‌های مهاجرتی به دلیل بی‌ثباتی جهانی و خروج از افغانستان که محبوبیت بایدن را تحت تأثیر منفی قرار داد، همگی از عوامل موثر بوده‌اند.

۲۰. جنگ اسرائیل و حماس پایگاه دموکرات‌ها را به شکلی تقسیم کرد که هیچ مسئله مشابهی پایگاه جمهوری‌خواهان را تقسیم نکرده است.

۲۱. کاندیداهای حزب سوم متمایل به چپ بیشتر از کاندیداهای متمایل به راست هستند، و کاندیدای قبلی حزب سوم (آر.اف.کی جونیور) از ترامپ حمایت کرده و شتاب هریس بعد از کنوانسیون را تضعیف کرده است.

۲۲. ثروتمندترین مرد جهان، ایلان ماسک، به یک طرفدار بزرگ ترامپ تبدیل شده و هر کاری که بتواند برای جلب آراء به نفع او انجام می‌دهد. توییتر/X همچنان یک پلتفرم تأثیرگذار در میان روزنامه‌نگاران است، اما به شدت به سمت راست حرکت کرده است. ایلان و سیلیکون ولی همچنین به دیگر نخبگان ثروتمند مجوز داده‌اند که آشکارا از ترامپ حمایت کنند و برای او یک پایگاه جدید از منابع مالی و نفوذ فرهنگی فراهم کرده‌اند.

۲۳. ترامپ تقریباً در یک تلاش ترور کشته شد، و سپس تلاش دیگری علیه او صورت گرفت. اولین تلاش با افزایش قابل‌توجهی در محبوبیت ترامپ همراه بود، و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که او در مقایسه با سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ محبوب‌تر و همدل‌تر است.

۲۴. هریس با تکیه بر احساسات در حال کمپین است و نتوانسته است چشم‌انداز روشنی برای کشور ترسیم کند. این ممکن است استراتژی خوبی می‌بود اگر “عوامل بنیادین” به نفع او بودند، اما چنین نیستند.

@yengehnevis


دلایل پیروزی ترامپ

ترجمه با چت‌جی‌پی‌تی از مقاله‌ی نت سیلور ( بنیانگذار ۵۳۸)
https://www.natesilver.net/p/24-reasons-that-trump-could-win
نیت سیلور
۲۰ اکتبر ۲۰۲۴

این پست در اصل در تاریخ ۲۰ اکتبر نوشته شده است. من آن را برای شب در قسمت ابتدایی قرار می‌دهم (و زمان فعل در تیتر را تغییر می‌دهم) تا زمانی که بتوانم خبرنامه جدیدی منتشر کنم که منعکس‌کننده چیزهایی باشد که تا کنون می‌دانیم؛ احتمالاً تا اواخر صبح یا اوایل بعدازظهر. متن باقی‌مانده تغییر نکرده است. از بسیاری از شما که به ما در پوشش انتخابات پیوستید، چه در آستانه انتخابات و چه امشب، سپاسگزارم.

این انتخابات همچنان بسیار نزدیک است، اما دونالد ترامپ در حال پیشرفت است. یکی از مواردی که من را اذیت می‌کند، این ایده است که این انتخابات برای از دست دادن کمالا هریس است. می‌توانم برخی از انتقادات مربوط به کمپین او را بیان کنم، اما اگر عوامل تاریخی که در تعیین انتخابات مؤثر بوده‌اند را مطالعه کنید، خواهید دید که او با شرایط دشواری روبروست.

بنابراین، هدف خبرنامه امروز صرفاً ارائه لیستی از عواملی است که به نفع ترامپ عمل می‌کنند، با بسیاری از پیوندها به شواهدی در پست‌های قبلی بولتن سیلور و جاهای دیگر. این عوامل ترتیب خاصی ندارند.

۱. هریس مورد علاقه برای پیروزی در آرای عمومی است، اما تبعیض کالج انتخاباتی حدود ۲ درصد به نفع جمهوری‌خواهان است. در دوران دوستی‌های شدید حزبی و انتخابات نزدیک، غلبه بر این مشکل برای دموکرات‌ها ذاتاً دشوار است.

۲. تورم در ژوئن ۲۰۲۲ به ۹.۱ درصد رسید. اکنون کاهش یافته است، اما قیمت‌ها بسیار بیشتر از زمانی است که جو بایدن به سمت ریاست جمهوری رسید، و رأی‌دهندگان به طور تاریخی به تورم حساسیت زیادی دارند. دموکرات‌ها نیز به دلیل افزایش شدید هزینه‌های دولتی در دوران بازیابی COVID می‌توانند به‌طور منطقی مقصر شناخته شوند.

۳. اگرچه دلایل این موضوع به شدت مورد بحث است، برداشت رای‌دهندگان از اقتصاد به‌طور قابل توجهی از داده‌های عینی عقب است، و رشد درآمد قابل‌تصرف برای طبقه کارگر در سال‌های اخیر به کندی پیش رفته است، در حالی که سودهای شرکتی افزایش یافته است.

۴. احزاب حاکم در سراسر جهان عملکرد بسیار ضعیفی دارند و مزیت تاریخی حفظ مقام کاهش یافته است تا جایی که اکنون ممکن است یک ضعف تلقی شود، با توجه به برداشت‌های دائماً منفی درباره جهت کشور.

۵. پوپولیسم اغلب یک استراتژی بسیار مؤثر است و بسیاری از رای‌دهندگان ترامپ در حقیقت “نفرت‌انگیز” به معنای کلمه‌ای هستند که هیلاری کلینتون استفاده کرد.

۶. مهاجرت غیرقانونی/بدون مجوز در چند سال اول دولت بایدن/هریس به شدت افزایش یافته است، در حالی که واکنش منفی جهانی به مهاجرت افزایش یافته است.

۷. هریس در سال ۲۰۱۹ به شدت به چپ رفته و بسیاری از مواضع نامحبوب را اتخاذ کرده است و واقعاً استراتژی موثری برای توضیح تغییر مواضع خود ندارد.

۸. روند فرهنگی به سمت راست تغییر کرده و چپ همچنان بهای زیاده‌روی‌های سال ۲۰۲۰ را در مورد COVID، جرم، “بیداری” و مسائل دیگر می‌پردازد.

۹. رأی‌دهندگان برای عملکرد اقتصادی نسبتاً قوی در سه سال اول دوره ترامپ نوستالژی دارند و مشکلات سال ۲۰۲۰ را با دموکرات‌ها مرتبط می‌دانند، اگرچه آن‌ها در آن زمان مسئول نبودند.

۱۰. برتری دموکرات‌ها در میان رای‌دهندگان سیاه‌پوست و دیگر اقلیت‌های قومی و نژادی در حال کاهش است. این ممکن است زمان‌بندی نامناسبی باشد: حافظه دوران حقوق مدنی در حال محو شدن است. قطبش آموزشی، که به معنای کاهش عملکرد دموکرات‌ها در میان رای‌دهندگان طبقه کارگر از هر نژادی است، ممکن است بر سایر عوامل غالب شود.

۱۱. بسیاری از مردان، به ویژه مردان جوان، احساس گم‌گشتگی در میان کاهش ثبت‌نام در دانشگاه دارند، که به تغییر به سمت راست و افزایش فاصله جنسیتی منجر شده است.

۱۲. بایدن به دنبال ریاست جمهوری تا سن ۸۶ سالگی بود. رای‌دهندگان به طور معقول به این مسئله اعتراض داشتند و این موضوع یکی از بهترین مسائل هریس در مورد سن و شایستگی شناختی ترامپ را از بین برد.

۱۳. هریس همچنین به تأخیر در آغاز رقابت خود دچار شد، و بیشتر کارکنان کمپین ضعیف بایدن را به ارث برد.

۱۴. هریس به دنبال اولین زن رئیس جمهور شدن است. در تنها تلاش قبلی، مرددها به شدت علیه هیلاری کلینتون رای دادند و او از نظر نظرسنجی‌ها عملکرد ضعیفی داشت.

ادامه👇
@yengehnevis


باز هم ترامپ

این کانال ۸ سال پیش در پی انتخاب ترامپ تشکیل شده بود. اینجا، اولین پست ما در روزهای نخست دوره پیش ترامپ است. همینطور که بالاتر یک روز پیش از انتخابات پیش‌بینی‌ِ تلخم را نوشتم، ترامپ باز هم رییس‌جمهور شد. این یعنی پمپئو و هیلی و کاتن و همه حمقای ضد ایران با هم یک‌جا جمع می‌شوند.

از ایرانیانی که با وجود همه تحقیرها و ممنوعیتِ ورود در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ باز به ترامپ رای دادند؛ از ایرانیانی که به کسی رای دادند روابط ایران و امریکا و اقتصاد ایران را با خروج یک‌طرفه اژ برجام به فاجعه کشاند؛ از مسلمانانی که ترامپ قرارداد ابراهیم برایشان با اسراییلی‌ها تنظیم کرد و دندان لقی کاشت که نتیجه‌اش شد ۷ اکتبر؛ از مسلمانانی که بارها زمان ترامپ تحقیر شدند و عامل ترس در دنیا معرفی شدند؛ از زنانی که ترامپ نگاه ابزاری به آن‌ها داشت؛ و از خیلی‌ها تشکر می‌کنم! شما نشان دادید به درایت مردمان و قدرت دموکراسی خیلی خوش‌بین بودم. آخرین امیدهای ما را از این تمدن امریکایی می‌گیرید. احتمالا واقعیت را بهتر به ما نشان می‌‌دهید و‌‌ از این جهت خیلی سپاسگزارم.


@yengehnevis


انتخابات ۲۰۲۴

۴ سال پیش با تمام قوت، از بایدن در این کانال حمایت کردم چون اطمینان داشتم در ۵ فاکتور محیط زیست، زنان، ایران و غرب آسیا، برابری نژادی و قومیتی در جهان‌ انتخاب بهتری است.

در یک سال گذشته بالاترین میزان سوگواری‌ها و غم‌ها را اژ پیگیری آنچه امریکای بایدن با حمایت از اسراییل در جنگ با غزه و لبنان ‌کرده تجربه کردم. مراجعاتم به روانشناس بیشتر شد ولی حالم بهتر نشد. به نظرم بدترین فجایعی که می‌شد در خبرها بخوانیم را خواندیم و دستمان کوتاه بود. از اینکه هزینه مالیات‌های هنگفتی که به دولت بایدن داده بودیم صرف نسل‌کشی و قتل عام بچه‌ها و زنان می‌شد هر روز بر‌خود‌ پیچیدم.

نمیتوانستم ‌و‌ نمیتوانم ‌صراحتا از هریس دموکرات دفاع کنم ولی می‌دانم بنابر شواهد مختلف آماری و میدانی، ترامپ حتی برای رژیم غاصبِ اسراییل گزینه مطلوب‌تری است و معایب دیگری هم دارد (مثل زنان، محیط زیست، نژاپرستی، رواج فرق خرافی و خطرناک در امریکا، همراهی با سیاستمداران رادیکال در جهان). این روند نزولی پس از خروج‌ از برجام در اقتصادی که از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ در ایران رو به بهبود بود، یک طرفه توسط ترامپ انجام شده بود. ترامپ‌ قراردادهای نانوشته‌ای را هم مانند عدم تعرض مستقیم به ایران را نیز با هدف قراردادن فرمانده‌ی نظامی ایرانی در عراق از بین برد.

تجویزم برای انتخابات:

انتخابات در امریکا با ایران متفاوت است. تعداد ارا مهم‌ نیست. تعداد الکترال مهم است که وابسته به مجموع الکترالهای ایالت‌هایی است که هر حزب برنده می‌شود. ایالتهایی که تعیین کننده اند آنهایی هستند که به صورت تاریخی و‌سنتی به آبی‌ها یا قرمزها رای نداده‌اند. میشیگان و پنسلیوانیا از جمله آنها هستند. این آبی‌ها (دموکرات)، و قرمز(جمهوری‌خواهان) تنها احزاب نیستند ولی میدانیم رییس‌جمهور از یکی از همین دو‌ حزب خواهند بود. احزاب دیگر فعلا بیشتر برای این هستند خواسته‌هایی مطرح‌ شود. صدای سیاستمداران هر‌دو‌حزب اصلی به شدت ضد فلسطینی بود و‌تحت فشار لابی‌های اسراییل بودند. روندی که پیش‌بینی‌ می‌شد و سابقه‌دار است (جز معدودی ‌مانند کارتر).
حزب سومی که ضداسراییل بود و‌ کاندیدایش چفیه می‌انداخت خانم جیل استین است.
هرچند بالای ۷۰ میلیون نفر به صورت پستی تا کنون رای‌ داده‌اند. پیشنهادم برای کسانی که دغدغه‌های مشابهی دارند رای دهی ‌به این صورت است:

ایالت قرمز : جیل استین (حزب سبز)
ایالت آبی: جیل استین

ایالت‌های سرنوشت‌‌‌ساز: با قلبی نا آرام و‌ دلی پر از خون، خانم هریس


پیش‌بینی‌ام‌ متاسفانه این است احتمال برنده‌شدن ترامپ بالا است. یعنی اندکی بالاتر از خانم هریس. پس اگر در ایالت‌های سرنوشت‌سازید، و مشابه فکر می‌کنید، بشتابید!

@yengehnevis


غروبِ منوّر

مادربزرگ که چندروزی بود یادش بودم، روز جمعه همزمان با اذان مغرب خودش را هم همراه با حافظه‌اش از پیش ما برد. دیگر جای امیدی هم به آن لبخندهایی که نمی‌دانم پشتشان چقدر خاطرات بوده نیست. امیدم به زیر خاک وطنم رفته. امیدم که وقتی سوسکی در حیاط بود، می‌رفت و در کشتن سوسک‌ها قهرمان ما بچه‌ها می‌شد. امیدی که وقتی هدیه‌ای برایش از خارجه می‌بردم، با پز و غرور به همه میگفت این را نوه‌ام از خارج آورده. عزیزم که وقتی به او زنگ می‌زدم می‌گفت: «ننه شامت را خوردی؟» میگفتم: «اینجا تازه نهار‌خوردم»، متوجه اختلاف زمانی نمی‌شد بلکه با نگرانی‌ای که از ایران تا ینگه‌دنیا حس می‌شد، می‌گفت «ننه چرا پس شامت را هنوز نخوردی؟!» مادربزرگ عزیزم که داستان‌هایی از کودکیش برایمان به نقل از پدرش می‌گفت که ما را بخنداند رفته. آن داستان‌گو، آن که همیشه نگران بود به ما بچه‌هایش بد نگذرد، پیش ما نیست. معنای این چیست؟ احتمالا تنهایی و غربت بیشتر من است. احتمالا تحقق آن خواب شومی است که سالهاست می‌بینم او رفته و تعبیرش همین بود. تعبیر این است که این روزها اتفاقی مدام ذکر خیرش را می‌کردم. مادربزرگم دلش مانند صفحات قرآن نورانی بود. افسوس می‌خورم یک بار وقتی کوچک بودم گفتم «اینقدر خانه ما می‌آیی من به درسم نمی‌رسم.» تا چند ماهی نیامد که نکند من ناراحت شوم. دوستان می‌آیند و می‌روند، شغلها عوض می‌شوند. خانه و ماشین همگی میروند و می‌آیند ولی برخی افراد همیشه با آدم می‌مانند. خاطرات با آن‌ها کم‌رنگ‌تر نمی‌شود، بلکه پررنگ‌تر و گیراتر می‌شود. مجلسی برایش در همان مسجدی گرفتند که عمری را در آن نماز جماعت اول وقت می‌خواند. در همان مسجدی که صدای اذانش وسط حیاط خانه‌شان می‌آمد. همان مسجدی که در نزدیکی خانه‌‌ی ما شبیهش نبود و مدام می‌گفت: «ننه، خونه‌تون کافرستونه! صدای اذون نمیاد!». نامش منوّر بود و جدا منوّر زندگی ما بچه‌ها و نوه‌ها. اخلاقش با همه بر اساس نیکی بود با آنکه بخشی از اطرافیانش با او نیکی نکردند و دنیایی سخت و خشن برایش ساختند، دنیایی به غایت بی‌مرام و دلسردکننده.
@yengehnevis

714 0 8 10 15

سکانس پایانی قهرمان

عبدالحمید بیات

آن‌طور که دشمن گفته و تصاویر نشان می‌دهند، سکانس پایانی قهرمانِ قصه ما این‌گونه بوده: پیرمرد، تنها بود و بی‌کس و البته شجاع و نترس. جوان‌های دشمن محاصره‌اش کردند ولی قهرمان، تا آخرین گلوله جنگید. نیروهای تیپ ویژه، از او ترسیدند و با تانک به سمت او شلیک کردند. زانوی چپش کاملا خرد شد، ساعد دست راست هم شکست، انگشت سبابه دست چپ هم قطع شد؛ اما او تسلیم نشد. فرمانده نیروهای ویژه تلاش کرد با نیروهایش از پله‌ها بالا رفته و بر قهرمانِ زخمی و بی‌رمق، پیروز شود؛ اما او با نارنجک این‌ها را عقب راند.

شکستگی استخوان‌ها و خون‌ریزی‌، رمق از قهرمان ربوده بود. کوادکوپتر وارد ساختمان شد تا بدانند این مرد تسلیم ناپذیر کیست؟ اما او در تنهایی و جراحت هم کاملا باهوش و زرنگ بود: چهره‌اش را با چفیه‌ای پوشانده بود و با همان درد شدید، کوادکوپتر را فراری داد.

تک‌تیرانداز دشمن به پیشانی‌اش شلیک کرد اما خونی بر صورتش نریخته، یعنی خون‌ریزی خیلی شدید بوده و خونی در بدن نداشته. احتمال هم دارد برای سوء تغذیه‌ی تحمیلی باشد. در نهایت مجددا تانک دشمن گلوله دیگری شلیک کرد و طبقه دوم آوار شد. نیروهای ویژه، هنوز جرأت نزدیک شدن به قهرمان در طبقه دوم را نداشتند و او را رها کردند. یک روز بعد و پس از تمام شدن همه چیز، بالاخره بالا رفتند و قهرمانی را دیدند که در کنار سلاح و کتاب دعای‌ش به شهادت رسیده است.

فیلمنامه و دکوراسیون صحنه، عجیب سورئال است. قهرمان قصه، یک کلاشینکف خراب دارد که ناگزیر شده با چسب برق، قطعات آن را به هم بچسباند. تا آخرین فشنگ و آخرین قطره خون جنگیده. پیکرش نه روی زمین، که روی مبل افتاده و زیر تونل‌ها نیست؛ بلکه در یک منزل مسکونی عادی است.

عجب دکوراسیون عجیبی برای پایان‌بندی فیلم! قهرمان، خانه، مبل، اسلحه و البته کتاب دعا... حتی وقتی سربازان دشمن بالای پیکر او هستند، هیچ نشانه‌ای از خوشحالی در آن‌ها نیست؛ چهره‌های‌شان بهت‌زده است.

🔹ابوابراهیم شهید شده و اکنون، منتظر ابراهیم‌هایی هستیم که قرار است بت بزرگ را بشکنند و بساط نمرود و نمرودیان را جمع کنند. آتش بر این ابراهیم‌ها، گلستان است و خوشا به حال اینان.

🔹همیشه، خورشید در سپیده‌دم خود، از میان خون برمی‌خیزد. آنان که سرخی شفق را می‌بینند، منتظر سپیدی خورشید هم هستند.

@yengehevis

720 0 18 3 13



خب هوش مصنوعی مولد که تمرکز اصلی شرکت‌های نوپای فناوری‌ بوده، هر روز درخشان می‌‌شود و با آنگه در برخی حوزه‌ها به شکست رسیده، هنوز در خیلی حوزه‌ها خیلی مانده تا پتانسیلش را کاملا نشان دهد!


ایلان ماسک که برای چندمین بار مرزهای فناوری در عرصه زندگی را عوض کرده، این بار ربات optimus با قیمت ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار را به بازار معرفی کرده که میتواند بعضی کارهای خانه را مانند زدن چمن‌ها، یا هواخوری سگ انجام دهد!

همین فرمان را ادامه دهیم به ربات‌های جنگجو هم خواهیم رسید...
@yengehnevis


تجربه کنسرت زیمر

زیمر را بالاخره از نزدیک دیدم، اجرایی که همه نوازندگان و نورپردازان حالات روانیِ زیمر را بازی می‌کردند. فضایی که از بتمن داشتم و فضای اینترستلر (بین ستاره‌ای ) بالاتر از تصورم اجرا شد.

چند صحنه خوب از فیلمهایی که گرفتم👆👆👆

شاید در این روزهای پر غم، بشوید ببرد!


Video is unavailable for watching
Show in Telegram




https://notebooklm.google.com/

گوگل یک مدل زبانی بزرگ ایجاد کرده که فایلهاتون را بهش میدید و محتوای خروجی از همون فایلهاست فقط، و از جمله میتونه خلاصه اونها را به پادکست و فایل صوتی تبدیل بکنه.

قبلا با کوک‌کردن مدلهای زبانی برای هرفایل لازم بود یک بار اینکار انجام بشه

@yengehnevis


Forward from: هامِش(علی سلطانی)
زندگیِ عاریتی و اطاعت معکوس
تأملی بر رفتن یا نرفتن به پیاده‌روی اربعین

یکی از دوستان چند سال پیش مشورت خواست برای رفتن یا نرفتن به پیاده‌روی اربعین. دودل بود و مردد. نگاه انتقادی به مداخله‌های حکومتی در این آیین عراقی داشت و در عین حال مایل بود از نزدیک در آن مشارکت کند. گفتم حتما برو، وجهی مهمی از تجربه‌ی دینی مناسک جمعی است. ضمن آنکه این آیین فراتر از مداخله‌های جزء‌ای سیاسی از جانب حکومت‌هاست. برو، چون میل تصمیم خودت است. از طعن طاعنان و آن نقد مصادره و مداخله را دخیل تصمیم نکن.

او رفت. و بعدش چندین‌بار از مشورتم سپاسگزاری کر‌د. گفت چقدر خوب شد که رفتم و دیدم که این آیین از درون چقدر متفاوت از بازنماییِ رسمی و سیاست‌زده در رسانه‌های داخل و افکار عمومی ایرانیان است. غافل از اینکه این نگاه نزدیک و دست‌اولش مانع از این نشد که تصمیمش در بیرون از دوقطبی‌های داخل ایران ترجمه نشود. با آنکه او هیچ نسبتی با حکومت نداشت و برای دوستانش محرز بود که او حتی منتقد و آزاردیده هم است، اما از آنان جانب آن دوستان رادیکال و رمیده از دینش، گناهی نابخشوده مرتکب شده بود. چرا؟ چون رفته بود پیاده‌روی اربعین!

یکی دیگر از دوستان فاضل هم اخیر در یادداشتی نوشته بود که مایل است در این آیین شرکت کند، اما ملاحظات سیاسی و نقدش به بودجه‌های کلان و لجستیک سنگین جمهوری اسلامی، جلوی عمل و تصمیمش را می‌گیرد. برای این دوست بزرگوار نوشتم که آن نقدت محفوظ، ولی این نقد چرا باید مانع از مشارکتی که دوست داری، بشود؟

از دید من منطق قصه از قضا پیروی از منویات حکومتی و سپس فشار اجتماعی است؛ پیروی‌ای از نوع اطاعت معکوس. یعنی با قبول قاعده و تعریف‌های حکومتی و اجتماع مخالفان، زندگی خود را فقط با بالعکس آن تنظیم کنیم. یعنی هرچه حکومت «قاعده‌گذار» تعیین کرد، هم‌نوا با جامعه‌ی مخالفان، من عکسش را انجام می‌دهم.‌ فرق چنین مواجهه‌ای با قطب مقابل، فقط پیروی‌نکردن از قاعده‌ها و اوامر است. اما در قبول ضمنی چارچوب و چینش زندگی برپایه‌ی معکوسش تفاوت چندانی بین دو قطب نیست.

زندگیِ اصیل بازی‌کردن بیرون از این قواعد بیرونی (موافق و مخالف) و پیگیری سلوک شخصی بر اساس صلاحدید‌های شخصی و شهامت اتخاذ و شجاعتِ بودن آنهاست. این سلوک می‌تواند در وجه ظاهری شبیه هر کدام از قطب‌ها باشد، ولی از درون با محتوایی اصیل پر شده است. اگر تشخیص شخصی این است که به پیاده‌‌روی اربعین برویم، یا نرویم، به حکم زندگی اصیل و خودبنیاد باید از اجتهاد حداکثریِ خودمان پیروی کنیم و از شماتت قطب‌ها نهراسیم. باید قاعده‌ها و چارچوب‌های پیشینیِ را بشکنیم و نگذاریم زندگی عاریتی در فشارهای بیرونی رویه‌‌ی هر روز‌ه‌ی ما شود.

#یادداشت
@Hamesh1


کسانی که علاقه‌مندند اطلاع بدهند تا کدتخفیف ویژه‌ی این کانال را دریافت کنند.


Forward from: قرآن‌پژوه
👆👆مدرسه‌ای منحصر به فرد در فضای قرآن‌پژوهیِ جهانی که افراد زیادی داوطلبانه و عاشقانه-بدون انگیزه‌های مالی/سیاسی/شخصی- برای راه‌اندازیش چهار سال است وقت می‌گذارند. بسیار فرصت خوبی است برای گرفتن سرنخ‌های خوب از پژوهشگران در سطح جهان. برگزارکنندگان در این ۴ سال با همه موانع کار و مشغله‌های شخصی فقط به کیفیت و کمیت فعالیت‌هایشان در انعکاس اضافه کردند و هرگز چیزی را کم نگذاشتند. انعکاس همچنین دارای برکت فراوان در ترغیب افراد به پژوهش و دانستن و ترجمه و تحصیل در داخل و خارج از کشور در علوم اسلامی با روش‌های مغفول‌مانده شده‌است.

کانال قرآ‌ن‌پژوهی مانند هرسال تشویق به شرکت در این مدرسه می‌کند و کدهای تخفیف محدودی را برای علاقه‌مندان درنظر دارد. لطفا به ایدی ادمین جهت هماهنگی پیام بفرستید.


@QuranPazhoohi


Forward from: Inekas | انعکاس

🔵 چهارمین مدرسهٔ تابستانی انعکاس | شهریور ۱۴۰۳
🔵«قرآن و عهدین: سنت‌ها، بافتار‌ها و بینامتن‌ها»

👥 با مشارکت دانشگاه اکستر


➕ ۳۸ ساعت ارائۀ علمی با پرسش و پاسخ در ۶ روز
➕ پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها، ۸، ۹، ۱۵، ۱۶، ۲۲ و ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ | از ساعت ۱۴:۰۰ تا ۲۰:۱۵ به وقت تهران
➕با حضور ۱۹ پژوهشگر از دانشگاه‌های ۶ کشور: ۵ ارائه به زبان فارسی و ۱۴ ارائه به زبان انگلیسی (با ترجمهٔ همزمان فارسی)


📄 محورهای اصلی برنامه:
◀️تأملات روش‌شناختی
◀️بینامتنیت قرآن و عهدین
◀️قرآن و متون پساعهدینی
◀️زمینه‌های الهیاتی و تاریخی قرآن و عهدین
◀️ارتباط مسلمانان با مسیحیان و یهودیان


⭐️ فهرست ارائه‌کنندگان و عناوین ارائه‌ها را در اینجا ببینید.
📄 برای مطالعۀ چکیدۀ ارائه‌ها و معرفی ارائه‌کنندگان به کتابچۀ مدرسه رجوع کنید.

🗓 مهلت ثبت‌نام: تا ۵ شهریور ۱۴۰۳
مهلت ثبت‌نام زودهنگام با تخفیف: ۲۶ مرداد

🎓 تخفیف ویژۀ دانشجویی
📄 اعطای گواهی
🌐 برگزاری جلسات در Zoom
💬 با ترجمهٔ همزمان فارسی
🎁دسترسی به محتوا و ویدئوهای دورۀ «آشنایی با عهدین»

🌐 برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت مدرسه مراجعه کنید
🔵 inekas.org/2024
یا به @Inekas_admin پیام بدهید.

#رویداد_انعکاس
@Inekas


بخورید و با گوارایی (هنیئا) بیاشامید برای آن چیزی که عمل کردید.

20 last posts shown.