روزنامه وطن امروز


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


آدرس سایت: www.vatanemrooz.ir
اینستاگرام:
https://instagram.com/vatanemrooz_ir
توئیتر: https://twitter.com/vatanemrooz
روبیکا: https://rubika.ir/vatanemrooz
https://bale.ir/vatanemrooz :بله
ارتباط: @ad_vatanemrooz

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


📰 صفحه نخست وطن امروز

📅 ۲۷ بهمن ۱۴۰۳

✉️ @vatanemrooz | vatanemrooz.ir


📍 سپر اقتصادی؛ تغییر اقتصاد ایران نسبت به دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ و راهکار‌هایی برای خنثی‌سازی تشدید تحریم‌های آمریکا

🔗 https://vatanemrooz.ir/Newspaper/MobileBlock?NewspaperBlockID=298687

✉️ @vatanemrooz


📍 سینما و انتظار منجی؛ نگاهی به جایگاه مهدویت در سینمای ایران

📝 میلاد جلیل‌زاده: مساله منجی یکی از اصلی‌ترین درونمایه‌های سینمای جهان است و از نخستین روزهای تاریخ سینما به آن پرداخته شده. فیلم‌هایی مانند «پایان دنیا» (۱۹۱۳)، «مرگ خورشید» (۱۹۲۰)، و «جبرئیل بر فراز کاخ سفید» (۱۹۳۳) به موضوع پایان دنیا و منجی پرداخته‌اند. سریال‌هایی مانند «فلاش گوردون»، «صاعقه»، «شزم» و «باک راجرز» نیز تهدیدهای جهانی و نقش منجی را نمایش داده‌اند. امروزه، فیلم‌های علمی-تخیلی هالیوود اغلب منجی را به‌صورت یک سفیدپوست آمریکایی یا دولت ایالات متحده نشان می‌دهند، که با نگاه شیعه و ابراهیمی به منجی تفاوت دارد. فیلم «تلماسه» نمونه‌ای از این رویکرد است.

سینمای ایران در پرداختن به موضوع منجی و انتظار ضعیف عمل کرده است. آثار ایرانی اغلب دو رویکرد دارند: تبشیری (در آثار تاریخی/مذهبی) و انتظار در قالب‌های نمادین. از جمله فیلم‌های مرتبط با این موضوع می‌توان به «بوی پیراهن یوسف» (ابراهیم حاتمی‌کیا)، «اینجا چراغی روشن است» (سیدرضا میرکریمی)، و «مارمولک» (کمال تبریزی) اشاره کرد. این فیلم‌ها به‌طور غیرمستقیم به مفهوم انتظار و مهدویت پرداخته‌اند.

برخی آثار دیگر مانند «خدا می‌آید» (مجید مجیدی)، «قدمگاه» (محمدمهدی عسکرپور)، و «شاهزاده روم» (انیمیشن) نیز به موضوع منجی و انتظار پرداخته‌اند. «شاهزاده روم» تنها اثری است که مستقیماً به زندگی امام دوازدهم شیعیان اشاره کرده و موفقیت جهانی نیز داشته است. در نهایت، فیلم «موسی کلیم‌الله» (ابراهیم حاتمی‌کیا) با الهام از داستان حضرت موسی، به موضوع منجی و انتظار پرداخته و باورهای شیعی را در قالب نمادین بیان کرده است.

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4254/8/298815/0

✉️ @vatanemrooz


📰 وطن امروز ؛ ضمیمه هفتگی طنز راه‌راه

🔗 https://vatanemrooz.ir/?nid=4254&pid=5&type=0

✉️ @vatanemrooz


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📍 فریب ترامپ را نمی‌خوریم
 
🎥 #در_متن_وطن؛ روز گذشته پزشکیان در بوشهر، رئیس‌جمهور آمریکا را خطاب قرار داد

او گفت کسی که از حقوق بشر و امنیت منطقه می‌گوید، خودش از اسرائیل حمایت می‌کند. آمریکا می‌گوید ایران نباید موشک داشته باشد، چون می‌خواهد اسرائیل به ماحمله کند.

تمام تلاش دشمن، ایجاد اختلاف و ناامیدی است تا مردم را نسبت به آینده بدبین کنند.

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4254/1/298851/0

✉️ @vatanemrooz


📍 مقاومت ملی، پیشرفت ملی؛ چرا دوگانه‌سازی مقاومت - پیشرفت، رویکردی ضد ملی است؟

📝 مهرداد احمدی: تحلیل امر سیاسی خارج از مناسبات قدرت، یا از سر جهل است یا حماقت. سیاست بین‌الملل عرصه تنازع بقاست؛ عرصه حفظ هویت و دیگربودگی در عین تلاش برای مشارکت در نظم جهانی. هراکلیتوس از سرشت ستیزه‌آمیز وجود سخن می‌گفت، یعنی هیچ وجهه‌ای از جهان را نمی‌توان بدون در نظر گرفتن ماهیت تنازع‌آمیز آن فهمید. سیاست نیز به‌عنوان یکی از تجلی‌گاه‌های وجود، از این سرشت مستثنی نیست. وجود، موجودات را منفک ولی گره‌خورده به هم قرار می‌دهد و تنها در ستیزه بی‌پایان آن‌ها پدیدار می‌شود.

سیاست پیش از آنکه محل فهم متحدان باشد، عرصه تأمل در باب دشمنان است. تأمل وجودشناخانه درباره سیاست نمی‌تواند از بنیاد ستیزه‌آمیز آن غافل بماند. فراموشی ستیزه، تحمیل رمانتیسمی است که در میدان کنش سیاسی امری ثانویه است. اگر تنازع محور سیاست باشد، حفظ خویشتن اولویت نخست است. جهان در تقابل شکل می‌گیرد و موجودات باید مرزهای وجودی خود را حفظ کنند تا در دیگری هضم نشوند. سیاست آوردگاهی است که رقابت ابتدایی در آن مهم‌تر از رفاقت نهایی است.

بقا در این منازعه مستلزم اثبات وجود است. مؤلفه‌های قدرت یک نهاد سیاسی، عوامل بقای آن هستند، اما این مؤلفه‌ها در همه جا یکسان نیستند. قدرت بسته به بافت و منطقه متفاوت است. برای مثال، تولید ناخالص ملی ممکن است در کشوری با پیچیدگی‌های کمتر کافی باشد، اما در غرب آسیا، مؤلفه‌های قدرت باید پیچیدگی‌های ژئوپلیتیک را در نظر بگیرند. در این منطقه، چیرگی مستلزم مؤلفه‌های قدرتی است که بر دیگران تأثیر بگذارد.
مقاومت در اینجا نه شعار، بلکه امری وجودشناختی و عقلانی است. سیاست کلان نظام باید بر افزایش عمق استراتژیک متمرکز باشد. سرداران شهید حاج‌قاسم سلیمانی و حاج‌حسن طهرانی‌مقدم نماد این رویکرد بودند. مقاومت ضامن وجود هر بازیگر است و ماهیت را در مرتبه ثانوی قرار می‌دهد. آمریکا با اصل وجودی نظام ایران در ستیز است و این با نظم خاورمیانه همخوانی دارد.

پیشرفت و مقاومت دو مفهوم به ظاهر متناقض هستند، اما در واقع مکمل یکدیگرند. پیشرفت جهانی اغلب توسط قدرت‌های بزرگ تحمیل می‌شود و مقاومت در برابر آن، دفاع از هویت ملی است. با این حال، مقاومت باید به‌عنوان فرآیندی فعال و مبتنی بر انتخاب‌های ملی دیده شود. جوامع باید بتوانند بین پذیرش تحولات جهانی و حفظ هویت خود تعادل برقرار کنند. پیشرفت باید بر اساس نیازهای داخلی طراحی شود و مقاومت بخشی از این فرآیند باشد. ترکیب هوشمندانه این دو، الگویی از پیشرفت پایدار و بومی ارائه می‌دهد که هم از تحولات جهانی بهره می‌برد و هم منافع ملی را حفظ می‌کند.

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4254/1/298850/0

✉️ @vatanemrooz


📍 یارانه الکترونیک؛ کالابرگ ۵۰۰ هزار تومانی برای ۳ دهک و ۳۵۰ هزار تومانی برای ۴ دهک اختصاص می‌یابد

گروه اقتصادی:
وزیر کار در حاشیه جلسه هیات دولت درباره کالابرگ الکترونیک اعلام کرد: این طرح به ۷ دهک درآمدی اختصاص می‌یابد. برای ۳ دهک اول، هر نفر ۵۰۰ هزار تومان و برای باقی دهک‌ها هر نفر ۳۵۰ هزار تومان تخصیص می‌یابد. توزیع در ۲ مرحله (قبل و بعد از عید نوروز) انجام می‌شود. دهک‌های بالای جامعه حذف خواهند شد، زیرا برخی با وجود درآمد بالا همچنان یارانه دریافت می‌کنند. بر اساس اطلاعات مرکز آمار، فردی با درآمد ۲۱ میلیون تومان در دهک هفتم قرار می‌گیرد.

طرح کالابرگ الکترونیک از سال ۱۴۰۰ مطرح شد و در قالب طرح کالای فجرانه اجرایی می‌شود. هدف آن حمایت از اقشار کم‌درآمد و کاهش فشار اقتصادی است. کارشناسان معتقدند این طرح ضمن حفظ قدرت خرید، تورم ایجاد نمی‌کند و می‌تواند تولید را افزایش دهد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: دولت می‌تواند از محل هدفمندی یارانه‌ها (۴۰ هزار میلیارد تومان) برای تأمین کالابرگ استفاده کند. اجرای این طرح جزو اولویت‌های کشور است و از منابع مختلف مانند نرخ تسعیر ارز تأمین می‌شود.

حذف یارانه دهک‌های ۸ تا ۱۰ در دستور کار است. طبق آیین‌نامه جدید، تنها دهک‌های اول تا هفتم یارانه دریافت می‌کنند. منابع حاصل از حذف دهک‌های بالاتر به دهک‌های پایین‌تر اختصاص می‌یابد. دهک‌بندی جدید تا پایان بهمن اعلام می‌شود و بر اساس ۶ شاخص جدید انجام می‌گیرد، از جمله ارزش املاک، خودرو، درآمد، و تعداد سفرهای خارجی.
این تغییرات به شناسایی دقیق‌تر یارانه‌بگیران و تخصیص عادلانه‌تر منابع کمک می‌کند.

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4254/3/298842/0

✉️ @vatanemrooz


📍 جدال مدیران ناترازی؛ تقابل وزارتخانه‌های نفت و نیرو بر سر خاموشی‌ها

گروه اقتصادی:
اخیرا تعطیلی ادارات و مدارس تشدید شده و قطع برق در نقاط مختلف کشور افزایش یافته است. این موضوع باعث اختلاف بین وزارت نیرو و وزارت نفت درباره دلایل قطعی برق شده است. وزارت نیرو عدم تامین سوخت نیروگاه‌ها را دلیل قطع برق می‌داند، در حالی که وزارت نفت ادعا می‌کند سوخت کافی تامین شده و وزارت نیرو را به بی‌تدبیری متهم می‌کند. در روزهای اخیر، قطع برق برنامه‌ریزی شده جای خود را به قطعی بدون برنامه داده و حدود ۱۵ درصد از نیاز مصرف انرژی پایتخت از مدار خارج شد.

محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع توانیر، افزایش مصرف گاز در بخش‌های خانگی و تجاری به دلیل موج سرما و بارش‌ها را عامل اختلال در تامین سوخت نیروگاه‌ها و کاهش تولید برق عنوان کرد. مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء دیروز ۳۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت.

شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد وزارت نفت وظیفه تأمین سوخت نیروگاه‌ها را بر عهده دارد و وزارت نیرو باید مدیریت مصرف سوخت را بهبود بخشد. با وجود افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها تأمین شده است. شرکت ملی گاز تاکید کرد که وزارت نیرو می‌توانست با مدیریت بهتر از قطعی برق جلوگیری کند.

وزارت نفت نیز اعلام کرد تأمین گاز و سوخت مایع حتی فراتر از تعهدات انجام شده است و وزارت نیرو به جای فرافکنی باید بر سیاست‌گذاری صحیح تمرکز کند. وزیر نفت نیز افزایش مصرف گاز خانگی به ۶۸۱ میلیون مترمکعب را بی‌سابقه خواند و گفت بخشی از گاز به نیروگاه‌ها و صنایع تحویل می‌شود.

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گزارش داد از یکم تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۳، یک میلیارد و ۱۵۵ میلیون لیتر سوخت نفت‌گاز تحویل نیروگاه‌ها شده که نسبت به سال‌های گذشته افزایش داشته است. با این حال، ناصر اسکندری، معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی، اعلام کرد تامین سوخت نیروگاهی مناسب نیست و نیروگاه‌ها ۵۰ درصد سال گذشته سوخت گاز دریافت می‌کنند. میزان گاز دریافتی نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته ۴.۵ میلیارد مترمکعب کسری دارد و سوخت مایع نیز به‌سختی تامین می‌شود. این عوامل باعث افزایش قطع برق نسبت به سال گذشته شده است.

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4254/3/298843/0

✉️ @vatanemrooz


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📍 پیشرفت‌ها باید ادامه یابد

#کیوسک؛ بیانات رهبر انقلاب در دیدار دانشمندان، مسؤولان و متخصصان صنعت دفاعی کشور با فوق‌العاده دانستن موفقیت‌های چشمگیر دفاعی

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4254/1/298849/0

✉️ @vatanemrooz


📰 صفحه نخست وطن امروز

📅 ۲۵ بهمن ۱۴۰۳

✉️ @vatanemrooz | vatanemrooz.ir


📍 تبر ابتذال؛ چرا فیلم آنتیک با اهانت به اماکن متبرکه، علیه انسانی ایرانی می‌شورد؟

📝 مهرداد احمدی: فیلم «آنتیک» که در جشنواره فجر امسال نمایش داده شد، نه‌تنها از نظر سینمایی ضعیف است، بلکه به هویت و ارزش‌های جامعه ایرانی توهین می‌کند. این فیلم با ادعای نوآوری، مفاهیمی توهین‌آمیز نسبت به انسان ایرانی، مقدسات دینی و اخلاق انسانی را در روایت خود گنجانده است. از نظر سینمایی، فیلم فاقد روایت قوی، کارگردانی مؤثر و بازیگری مناسب است. دیالوگ‌ها سطحی، شخصیت‌ها فاقد عمق و صحنه‌ها بی‌سلیقه هستند. ریتم فیلم گیج‌کننده و ساختار آن فاقد انسجام است. کارگردانی ناتوان در هدایت بازیگران و انتقال حس، تجربه تماشاگر را به شکنجه تبدیل می‌کند. این اثر به‌قدری ضعیف است که حتی شایسته نقد جدی نیست.

فراتر از ضعف‌های سینمایی، «آنتیک» با توهین به مقدسات و نمادهای تاریخی و فرهنگی، هویت ایرانی را هدف قرار داده است. فیلم معابد و آرامگاه‌های مقدس را به مضحکه گرفته و با تحقیر این نمادها، هویت جمعی ایرانیان را زیر سؤال می‌برد. این نگاه تقلیل‌گرایانه، باورهای دینی و تاریخی را مانعی برای پیشرفت نشان می‌دهد و تلاش می‌کند جامعه را از ریشه‌های خود جدا کند. از منظر فلسفی، فیلم با تخریب حافظه تاریخی، انسان ایرانی را بی‌هویت می‌کند. این رویکرد شبیه به ابزارهای توتالیتاریسم است که هانا آرنت به آن اشاره کرده است.

سازمان اوقاف و امور خیریه نیز فیلم «آنتیک» را محکوم کرده و آن را توهین به شعور مردم ایران دانسته است. این سازمان حق پیگیری قضایی و شکایت از سازندگان فیلم را محفوظ دانسته و بر اهمیت امامزادگان و بقاع متبرکه در فرهنگ ایرانی تأکید کرده است. فیلم‌سازان اغلب از این مکان‌ها به‌عنوان لوکیشن استفاده می‌کنند، اما «آنتیک» با توهین به این نمادها، گسستی عمیق بین هنرمند و جامعه ایجاد کرده است. این اثر نه‌تنها فاقد ارزش هنری است، بلکه با پیام‌های مسموم خود، هویت ایرانی را هدف قرار داده است. پاسخ به چنین آثاری، تقویت ارزش‌های مشترک ملی و بازگشت به ریشه‌های فرهنگی است.

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4253/8/298779/0

✉️ @vatanemrooz


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📍 غریبه در واشنگتن

🎥 #در_متن_وطن؛ سازمان بهینه ‌کردن دولت آمریکا که ماسک آن را اداره‌ می‌کند به دنبال کاستن نیروهای استخدامی است

 این سازمان از برخی کارکنان خواسته‌ استعفا کنند و تا ۶ ماه هم حقوق دریافت کنند.

اخیرا در یکی از مقالات مجله فارن‌‌افرز، ماسک تهدیدی علیه امنیت ملی ایالات متحده لقب گرفت. اقدامات ترامپ و ماسک شبیه انداختن یک نارنجک در مرکز دستگاه امنیت ملی است.

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4253/1/298808/0

✉️ @vatanemrooz


📍 جفت پوچ! جدید‌ترین اظهارات ترامپ چگونه دست‌های خالی او علیه ایران را فاش کرد

گروه سیاسی: رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای با فاکس‌نیوز ادعا کرد ایران «وحشت‌زده و عصبی» است و سیستم دفاع هوایی آن تا حد زیادی از بین رفته است. او گفت دو راه برای متوقف کردن ایران وجود دارد: بمباران یا توافق. ترامپ ترجیح می‌دهد با ایران به توافق برسد، اما این ادعاها در تضاد با مواضع قبلی او و واقعیت‌های نظامی ایران است. آمریکا به دنبال تسلیم شدن ایران است نه مذاکره. 
مذاکره قاعده‌ای دارد و باید شرافتنمندانه باشد اما تسلیم هیچ قاعده‌ای ندارد جز پذیرش شروط طرف قوی‌تر. مقام مظم رهبری نیز در سخنان‌شان اعلام کردند: «مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است». ترامپ صرفا در پی به تسلیم کشاندن کشورمان است.

همچنین، بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر عدم مذاکره با آمریکا و حضور میلیونی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، نشان‌دهنده اتحاد و قدرت ایران است. ترامپ با سیاست‌های متناقض و ادعاهای بی‌اساس سعی دارد ایران را در دوگانه جنگ یا تسلیم قرار دهد، اما ایران با قدرت نظامی و وحدت ملی، به این تهدیدها پاسخ داده است.

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4253/2/298803/0

✉️ @vatanemrooz


📍 دوربین، یاسین، آتش

📝 محمد رستم‌پور: وقت تبادل، گویی اصلاً بیش از ۴۷۰ روز در خط مقدم نبرد سهمگین و فرساینده‌ نبوده‌اند. چهره خندان، پاکت‌های هدیه در دست، گردن‌آویز‌های شناسایی بر گردن و فرو رفته در لباس‌های اتو کشیده سبز سیر نظامی که رو به دوربین زبان تشکر باز می‌کنند به تمجید از حماس که از آنها در برابر بمباران اسرائیل حفاظت کرده است؛ تصویری از ۳ اسیر زن اسرائیلی که مقامات رژیم صهیونیستی را خشمگین کرد.

فردای آتش‌بس اسرائیل و فلسطین، گویی ناگهان مقاومت از زیر زمین جوشید. سلحشوران سر تا پا سیاه و مشکی، سوار بر خودروهای بدون پلاک، جلوی ساختمان‌های دولتی حماس، سکو و سن بر پا کردند تا برای تبادل اسرای دو سوی میدان، مراسم بگیرند. ساعتی از حمله نگذشته بود که حماس بیانیه مکتوب داد و در تمام مدت جنگ سخن گفت. کوتاه و صریح، بی‌آنکه عقب بنشیند؛ صادق و شفاف، بی‌آنکه چیزی را مخفی کند و البته سخنگو و نماد هم ساخت. فرماندهانش نمی‌توانستند جلوی دوربین بیایند و رجز بخوانند اما ابوعبیده‌ای بود که صدای زنده ماندن حماس شد. ابوعبیده هیچ‌گاه صدایش نلرزید و انگشت اشاره‌اش پایین نیامد. تحقیر اسرائیل برنامه و تدبیر نیاز داشت. او هر روایت و خبر و گزارشی از میان خرابه‌های غزه را تحریف و کار فلسطین را تمام‌شده تصویر می‌کرد اما برگزاری نشست خبری وسط انبوهی از پیکرهای شهدا در حیاط بیمارستان المعمدانی ۱۰ روز پس از آغاز تجاوز به غزه بی‌دفاع نشان داد مقاومت بیش از حجم پیام، به عمق پیام توجه دارد. سخت است جنایت را مخابره کنی اما ترس و بغض و نفرتی که پیدا کرده‌ای، ضعیف نشانت ندهد. 

همچنین صدای قرآن خواندن‌های آن که شلیک می‌کند. آیه چهلم سوره حج بر لب، انگشت بر ماشه، چشم‌ها قفل شده روی تانکی که از پایین پنجره می‌گذرد، در نمای روبه‌رو و ناگهان شلیک: «همان‌هایى که از شهر خود به ناحق اخراج شدند، به این خاطر که مى‌گفتند پروردگار ما‌ الله است. اگر خداوند بعضى از مردم را به دست بعضى دیگر دفع نمى‌کرد، دیرها و صومعه‌ها و کنیسه‌ها و کلیساها و مساجدى که نام خدا در آن زیاد برده مى‌شود، ویران مى‌شد. پروردگار، آنانى را که او را یارى کنند، یارى مى‌کند، زیرا که او نیرومند و مقتدر است». رسانه حماس در یک عملیات ‌شناختی وسیع و البته متکی بر ایمان غریزی به کمک ۳ روش یا راهبرد توانست در قامت یک رسانه تراز در یک نبرد نامتقارن (Unconventional warfare) ظاهر شود، تا جایی که شاید بتوان حماس و جهاد اسلامی را مؤسس نخستین رسانه نامتقارن جنگی نامید. «توجه به جزئیات»، «تنوع در پرداخت» و «انسجام در روایت» ۳ اصل بنیادین چنین رسانه‌ای محسوب می‌شود. 
در اولی، از آنجا که دایره یا تعداد مخاطب به اندازه اثرگذاری بر خود مخاطب مهم نیست، نیازی هم نیست جزئیات سوژه مورد پرداخت قرار گیرد. همین که به جزئیات توجه شده باشد، کافی است.

از این رو است که به موازات ویدئوی سخنرانی ابوعبیده، پیام مکتوب تلگرامی هم صادر می‌شود و حتی ویدئوهای مردمی از رخدادها هم دستمایه حرکت رسانه‌ای حماس می‌شود. حماس، خط مرز رسانه حکومتی و رسانه مردمی را برداشت و حتی پویش‌هایی مانند «یک عدد نیستیم» را هم به کار گرفت. در سومی یعنی «انسجام در روایت» به‌رغم همه دشواری‌ها و رنج‌هایی که فلسطینیان در طول 15 ماه گذشته تحمل کردند، هیچ صدای مخالف یا معارضی یا روایت ضعف و انزوایی که مقاومت را مردد یا متزلزل کند، بلند نشد. 

انسجام در روایت بویژه در شرایط جنگی آن هم در مقابل رقیب و دشمنی که نخستین تاکتیکش، تفرقه‌افکنی و برچسب‌زنی و انسانیت‌زدایی است و حتی بیمارستان‌ها و مدارس را با توجیه و بهانه پنهان شدن نیروهای حماس در آنها بمباران می‌کند، اهمیت اساسی دارد. 
مجموعه این عناصر و تاکتیک‌ها حماس را که به صورت قطع از حیث نظامی و تسلیحاتی و به صورت کلاسیک در نبرد ۱۵ ماهه اخیر، مغلوب و بازنده بوده است، به یک پیروز قطعی تبدیل کرد و بیش از همه، فلسطینی‌های رنج‌دیده را مطمئن کرد که فرزندان آنها از پس پیشبرد آرمانی که برایش بیش از ۵۰ هزار نفر در همین جنگ اخیر به شهادت رسیده‌اند، برمی‌آیند؛ موضوعی که در دیدار اخیر رهبر انقلاب با هیات سیاسی حماس نیز مورد اشاره قرار گرفت:‌ «نیروهای مقاومت و حماس در کارهای تبلیغاتی و رسانه‌ای عملکرد بسیار عالی داشتند و این روش باید ادامه یابد».

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4253/1/298813/0

✉️ @vatanemrooz




📍 طبل توخالی ترامپ؛ «وطن امروز» گزارش می‌دهد؛ چرا اولتیماتوم ترامپ به حماس درباره تبادل اسرا یک بلوف است

گروه بین‌الملل: پس از نقض آتش‌بس‌های مکرر از سوی رژیم صهیونیستی و اظهارات ترامپ درباره انتقال ساکنان غزه به خارج از فلسطین، جنبش حماس تبادل اسرا را تا اطلاع ثانوی تعلیق کرد. دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای به حماس اولتیماتوم داد که اگر اسرای اسرائیلی تا ۱۵ فوریه آزاد نشوند، آتش‌بس لغو خواهد شد. این آتش‌بس تاکنون منجر به ۵ مرحله تبادل اسرا و آزادی صدها فلسطینی شده بود.

ترامپ از طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهایی مانند مصر و اردن دفاع کرد و تهدید کرد در صورت عدم همکاری، کمک‌های مالی آمریکا را متوقف خواهد کرد. این طرح با محکومیت بین‌المللی، از جمله از سوی مصر و اردن، مواجه شد. مصر آن را «پاکسازی قومی» خواند. نقض آتش‌بس توسط اسرائیل ادامه دارد و حماس به دلیل این نقض‌ها تبادل اسرا را متوقف کرد.

حماس نقض توافقات توسط رژیم صهیونیستی را شامل ممانعت از بازگشت آوارگان، حمله به غیرنظامیان و تأخیر در ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه دانست. رژیم صهیونیستی نیز در واکنش، آماده‌باش کامل نظامی اعلام کرد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، خواستار پایبندی به آتش‌بس و جلوگیری از «فاجعه انسانی» شد.

ترامپ در مصاحبه‌ای تأکید کرد اگر ۷۶ اسیر صهیونیست تا شنبه آینده آزاد نشوند، اسرائیل باید آتش‌بس را لغو کند. وی همچنین ادعا کرد بسیاری از اسرای صهیونیست در وضعیت سلامتی بحرانی هستند. تهدیدهای ترامپ نشان‌دهنده علاقه او به اجرای سریع‌تر توافق آتش‌بس و تبادل اسرا است. طرح انتقال ساکنان غزه با مخالفت‌های گسترده مواجه شده و به نظر می‌رسد ترامپ در تلاش است تا فشار بیشتری بر حماس وارد کند.

ترامپ مصر و اردن را تهدید کرد در صورت عدم پذیرش فلسطینیان نوار غزه، کمک‌های آمریکا به این کشورها را متوقف خواهد کرد. این تهدیدات پس از مخالفت مصر با هرگونه طرح انتقال فلسطینیان مطرح شد. مصر بر اهمیت اجرای آتش‌بس و احترام به حقوق فلسطینیان تأکید کرد. ترامپ پیش‌تر نیز خواستار تخلیه کامل غزه و اسکان فلسطینیان در کشورهای عربی شده بود، طرحی که با مخالفت جهانی روبه‌رو شد.

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4253/7/298784/0

✉️ @vatanemrooz


📍 وفاق بر سر شرافت و عقلانیت

📝 حمیدرضا مقدم‌فر: قیمت دلار که در بازار غیررسمی – که شاید بهتر باشد آن را با همان اصطلاح «بازار سیاه» بخوانیم - حدود ۹۰ هزار تومان درج می‌شد و قیمت طلا و سکه که بالا می‌رفت، شاید برخی تصور می‌کردند ۲۲بهمن امسال، متفاوت از سال‌های گذشته و به طور مشخص، کم‌رمق برگزار شود، بویژه اینکه این تلاطم‌های بازار، دقیقاً در همین روزهای منتهی به ۲۲بهمن رخ می‌داد.

جشن راهپیمایی گرامیداشت ۲۲بهمن امسال نیز برگزار شد و جمعیت حاضر در خیابان‌ها به‌رغم سردی قابل ملاحظه هوا و آشفتگی بازار دلار و طلا، نه تنها کمتر نشد، بلکه به اذعان بسیاری، نسبت به سال گذشته در بسیاری از شهرها افزایش هم داشت. درباره‌ این ملت که هم «ماهیت» ممتاز و هم «عقلانیت» عالی خود را باز هم به نمایش گذاشت، چند نکته را به اختصار می‌توان گفت.  

نخست، تاکید مجدد بر همان جمله‌ مشهور امام خمینی(ره) که فرمود: این ملت از ملت حجاز در عصر رسول‌الله(ص) هم بهترند. آن زمانی که امام(ره) این نکته را بیان کردند، شاید بیشتر به عنوان یک اغراق یا تشویق معطوف به تحرک‌بخشی به جامعه به آن نگاه می‌شد اما کوران‌ و دوران‌های مختلف در جمهوری اسلامی نشان داد این مردم به حقیقت همان هستند که امام(ره) توصیف و تبیین کرده بود.

۲۲بهمن نشان داد مردم می‌دانند عامل و بانی مشکلات، اصل و آرمان انقلاب اسلامی نیست، بلکه انحرافات و مشکلات و بی‌تجربگی‌هایی است که در اجرا وجود دارد. ملت آنقدر عمیق است که ضعف در «اجرا» را از نقص در «آرمان» تشخیص می‌دهد.

۲۲بهمن باز هم نشان داد جمهوری اسلامی از نظر داشتن یک پایگاه مردمی کاملاً منحصر به فرد و پای ‌کار، در جهان ممتاز و نمونه است و تا زمانی که این پایگاه مردمی وجود دارد، ایران، به تکرار استعمار تن نخواهد داد.
اما ۲۲بهمن امسال غیر از نمایش بزرگ جمهور، به واسطه سخنرانی بسیار خوب رئیس‌‌جمهور هم ماندگار بود؛ آقای پزشکیان با تاکید بر پیروی از سیاست‌های حکیمانه رهبر معظم انقلاب، نیز با پاسخ شرافتمندانه‌ای که به ترامپ داد، وفاقی عمل کرد؛ وفاقی که هم پیروی از رهنمودهای امام را مدنظر داشت و هم پیگیری منافع ملت را.

همان پیامبری که از رحمت در فتح مکه سخن گفتند، فرمودند نباید در مقابل مشرکان و منافقان و مستکبران از یک سوراخ ۲بار گزیده شویم. خلاف این عمل کردن،‌ نه شرط عقل است و نه شرط شرف و نه شرط هوشمندی.

متن کامل‌ یادداشت را در سایت روزنامه بخوانید:

🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4253/1/298807/0

✉️ @vatanemrooz


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📍 رهبر انقلاب: ابتکار و پیشرفت حد یقف ندارد. روی نوآوری باید متمرکز شوید.

✉️ @vatanemrooz


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📍 تجلیل رهبر انقلاب از سخنان صریح و راهگشای رئیس جمهور در روز ۲۲ بهمن: این سخنان مکمل حرکت بزرگ مردم بود. حرکت ملت ایران در ۲۲ بهمن یک کار بهنگام بود.

✉️ @vatanemrooz

19 last posts shown.