🏢نکاتی مهم از جلد سوم درسنامه جامع آزمون کارشناسی رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان
👈روشهای مدلسازی نيروي زلزله برسازه
بارگذاري استاتيكي تابع زمان و سختی سازه نيست. در این روش نیروی زلزله توسط رابطه V=CW به سازه اعمال میشه.
انواع تحلیلهای استاتیکی به صورت زیر میباشند:
- روش تحلیل استاتیکی معادل
- روش تحلیل استاتیکی غیرخطی (روش بار افزون) (Pushover)
همچنین تحلیلهای دینامیکی را میتوان به صورت زیر طبقهبندی نمود:
- روش تحلیل دینامیکی طیفی (شبه دینامیکی)
- روش تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی
- روش تحلیل ديناميكي غيرخطي فزآينده
بطور کلی نیروهای زلزله دارای طبیعتی دینامیکی میباشند، لیکن آییننامههای طراحی به سبب راحتی در تحلیل و در مواردی که سازه دارای نامنظمی و پیچیدگیهای خاصی نباشد اجازه میدهد تا از یک تحلیل استاتیکی استفاده نمود.
طبق استاندارد ۲۸۰۰، زلزله طرح (زلزله شدید) زلزلهای است که احتمال وقوع آن و یا زلزلههای بزرگتر از آن، در ۵۰ سال عمر مفید ساختمان کمتر از ۱۰% و زلزله خفیف و متوسط (زلزله سطح بهرهبرداری) زلزلهای است که احتمال وقوع آن و یا زلزلههای بزرگتر از آن، در ۵۰ سال عمر مفید ساختمان، بیشتر از ۹۹.۵% باشد.
در اكثر آييننامهها روش استاتيكي معادل به عنوان اصليترين روش بارگذاري لرزهاي مطرح است. اين روش بارگذاري نيروي زلزله را معادل يك نيروي افقي ميپندارد. بنابراين ابتدا نيروي برش پايه براساس دوره تناوب سازه؛ محاسبه سپس در ارتفاع سازه توزيع ميشود، آنگاه سهم عناصر لرزهبر به نسبت سختي مشخص مي گردد و اعضاي سازه براساس نيروي حاصل؛ طرح ميگردند. در اين ميان وارسيهاي مختلفي نظير كنترل جابجايي، پيچش و مانند اينها صورت ميگيرد. در ویرایش چهارم استاندارد ۲۸۰۰ ایران؛ روش استاتیکی معادل براساس معادلسازی سازه بصورت یک سیستم یک درجه آزادی و با در نظر گرفتن دوره تناوب طبیعی اول آن برای ساختمانها ارائه شده است.
@rasmik 📌سفارش آنلاین پکیج جامع آزمون کارشناسی رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان 👇
http://rasmi-karshenas.ir/d