مسعود نیلی Masoud Nili


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


اخبار و دیدگاه‌های دکتر مسعود نیلی، استاد اقتصاد دانشگاه شریف
https://gsme.sharif.edu/~m.nili

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 سخنرانی انتهایی و جمع‌بندی انجام‌شده در همایش چالش‌های صنعتی‌شدن ایران را می‌توانید در این پست و یا کانال تلگرام اکوایران مشاهده نمایید.


🎥 چالش‌های صنعتی‌شدن ایران

🔸 مجموعۀ سخنرانی‌های انجام‌شده در همایش چالش‌های صنعتی‌شدن ایران را می‌توانید در این پست مشاهده نمایید.
🔸 ضمناً این سخنرانی‌ها در کانال تلگرام اکوایران نیز قابل دسترسی هستند.


نسخۀ اول کتاب چالش‌های صنعتی‌شدن ایران روز شنبه به‌عنوان ضمیمۀ رایگان روزنامۀ دنیای اقتصاد منتشر خواهد شد.
این کتاب حاصل پژوهشی جمعی است که نتایج آن در همایشی با همین عنوان در ۲۵ آذر ارائه شد.



21k 4 561 189

همایش «چالش‌های صنعتی‌شدن ایران» فردا برگزار می‌شود

دبیرخانۀ نخستین دورۀ همایش «چالش‌های صنعتی‌شدن ایران» اعلام کرد، فردا ۲۵ آذر ۱۴۰۳ همایش در ساعت مقرر برگزار می‌شود و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها باعث لغو همایش نمی‌شود.

از ساعت ۷:۳۰ دقیقۀ صبح ثبت‌نام آغاز می‌شود و همایش از ساعت ۸ صبح آغاز به کار می‌کند.


اقتصاد ایران چگونه مستعد «صنعت‌زدایی» شد؟

هفته آینده قرار است همایشی تحت عنوان «چالش‌های صنعتی شدن ایران؛ از حکمرانی اقتصادی تا تحولات جهانی» در تهران برگزار شود.
مسعود نیلی و شماری از اقتصاددانان و محققان جوان که با «پژوهشکده مطالعات اقتصادی و صنعتی شریف» همکاری می‌کنند، قرار است در این همایش، نتایج و یافته‌های مجموعه‌ای مطالعاتی را ارائه کنند که به سفارش «بنیاد توسعه‌صنعتی و کارآفرینی مهندس محسن خلیلی‌عراقی» تهیه و تدوین شده است.
مهندس خلیلی عراقی، بنیان‌گذار شرکت «بوتان» و یکی از قابل‌احترام‌ترین مدیران بخش خصوصی است که بخشی از دارایی‌های خود را وقف مطالعه و پژوهش اقتصادی کرده است.
همایش را گروه رسانه‌ای دنیای‌اقتصاد با همکاری دانشگاه شریف و بنیاد خلیلی برگزار می‌کند و مسعود نیلی، امینه محمود‌زاده و علیرضا ساعدی سخنرانان اصلی همایش هستند.
در فصل پایانی همایش نیز قرار است میزگردی برگزار شود که علاوه بر دکتر مسعود نیلی، آقایان احمد دوست‌حسینی، محسن جلال‌پور، فرهاد نیلی، محسن افشین و رحمن قهرمان‌پور نیز حضور دارند.

برای ثبت‌نام در این همایش می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

45k 1 302 114

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 فراموشی دهه‌شصتی‌ها در نظام حکمرانی

🔸 دهه‌شصتی‌ها یا جمعیت جوان امروز سهمی حدود ۳۰ درصدی از جمعیت کشور را دارند اما آمارها و گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد سهم این گروه از جمعیت، در نظام حکمرانی و سیاست‌گذاری کشور با این عدد فاصلۀ چشم‌گیری دارد. این نسل از یک سو در سیاست‌گذاری‌ها فراموش شده‌اند و از سوی دیگر در رسانه‌ها و افکار عمومی هم توجه زیادی به آن‌ها نمی‌شود. از همین رو برخی نام «نسل فراموش‌شده» را برای آن‌ها انتخاب کرد‌ه‌اند.

🔸 نکته اینجاست که این نسل با چهار ابرچالش در حوزۀ تحصیل، اشتغال، ازدواج و تأمین مسکن مواجه هستند و اکنون بخش زیادی از‌ آن‌ها عهده‌دار نقش «پدر» یا «مادر» نسلی هستند که تفاوت‌های اساسی در ارزش‌ها، نگرش‌ها و هنجارها با آن‌ها دارند.

🔸 اینکه «این نسل چگونه قربانی حکمرانی غلط شده است؟» و «توجه نکردن به مطالبات این نسل چه آثار و پیامدهایی برای نظام حکمرانی دارد؟» دو پرسشی است که در میزگرد مسعود نیلی، اقتصاددان و مریم زارعیان، جامعه‌شناس به میزبانی محمدطاهری، سردبیر هفته‌نامۀ تجارت فردا به آن پرداخته شده است.

لینک در اکوایران




معرفی رشته‌های علوم انسانی از نگاه اساتید

🔸چهارمین همایش معرفی رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی برای دانشجویان

🔸انتخاب رشتۀ تحصیلی، نقطۀ عطفی در زندگی هر فرد است که آیندۀ شغلی و تحصیلی او را رقم می‌زند. آگاهی کامل از ویژگی‌ها، فرصت‌ها و چالش‌های هر رشته، کلید اصلی یک انتخاب آگاهانه و موفقیت‌آمیز است. در همین راستا، لینک ویدئوی معرفی رشتۀ اقتصاد در این همایش آورده شده است.


🎥 اقتصاد: دکتر مسعود نیلی، استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف (یوتیوب)


📣 مؤسسۀ حامی علوم انسانی برگزار می‌کند:

🔹 چهارمین همایش معرفی رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی برای دانشجویان


فلسفه: دکتر حمید وحید، استاد پژوهشکدۀ فلسفۀ تحلیلی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی

➖اقتصاد: دکتر مسعود نیلی، استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف  

➖مردم‌شناسی: دکتر نعمت‌الله فاضلی، استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

➖مدیریت: دکتر محمدرضا آراستی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف

➖حقوق: دکتر محمد جلالی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید بهشتی

➖علوم ارتباطات: دکتر زهره علیخانی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران 

➖تاریخ: دکتر یاسر قزوینی، عضو هئیت‌علمی دانشگاه تهران


➖اشتغال و علوم انسانی: مقداد ولائی، مدیرعامل جاب ویژن

⏰ چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳، ساعت ۱۴:۳۰ تا ۲۰

📪 سالن همایش مولوی دانشکدۀ ادبیات دانشگاه تهران (طبقۀ سوم دانشکدۀ ادبیات دانشگاه تهران)


📌برای ثبت‌نام QR code پوستر را اسکن کنید یا از طریق لینک اقدام بفرمایید:
https://evnd.co/KpS5l


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 چرخ‌دنده‌های ناترازی در اقتصاد ایران

🔸ناترازی‌های اقتصاد ایران در کجا ریشه دارند؟ این اولین سؤالی است که برای رفع ناترازی‌های اقتصاد ایران باید برای آن پاسخی جست‌و‌جو کرد. اقتصاددانان در پاسخ به این سؤال دو دسته عامل اصلی را شناسایی کرده‌اند. دستۀ نخست به درون بخش اقتصاد مربوط می‌شود و گروه دیگر به اقتصاد سیاسی کشور و نحوۀ تنظیم رابطۀ سیاست‌مداران با مردم باز می‌گردد.

🔸مسعود نیلی، در سلسله‌نشست‌های هم‌اندیشی اقتصاد ایران که به همت گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» برگزار می‌شود به تشریح عوامل اقتصاد سیاسی در بروز ناترازی‌های اقتصاد ایران پرداخته و چگونگی بازطراحی رابطۀ سیاست‌مدار و مردم را در جهت رفع این ناترازی‌ها ارائه کرده است.

🔸این نشست هم‌اندیشی با حضور نخبگان در حوزۀ اقتصاد، علوم اجتماعی، مدیریت، روابط بین‌الملل و برخی فعالان اقتصادی و در کنار روزنامه‌نگاران برگزار شده است.
نسخۀ صوتی این نشست نیز در کانال تلگرام اکوایران در دسترس مخاطبان قرار دارد.






Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 چرا ناترازی‌ها به آیندۀ ایران گره خورده است؟

🔸مهم‌ترین چالش‌های نظام حکمرانی ایران در یک مثلث سه ضلعی خلاصه می‌شود. مجموعۀ ناترازی‌های مالی و محیط‌زیستی کشور، شکاف‌های عمیق اجتماعی و فرهنگی و وضعیت روابط خارجی کشور سه مسئلۀ خطیر نظام حکمرانی کشور هستند که نیازمند اصلاحات راهبردی، رویکردی یا سیاستی هستند.

🔸استمرار هر یک از این سه مخاطره، یا آیندۀ سرزمینی ایران را تهدید می‌کند یا آنکه پایداری جامعه را از بین می‌برد.

🔸در این نشست که با حضور صاحب‌نظران اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و به میزبانی گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» برگزار شده، چگونگی شکل‌گیری این مخاطرات در کشور مورد بررسی قرار گرفته و خطوط کلی رفع این چالش‌ها نیز ارائه شده است.

نسخۀ صوتی این نشست نیز در کانال تلگرام اکوایران در دسترس مخاطبان قرار دارد.




داستان ناترازی‌ها
مسائل مهم امروز ایران را می‌توان با استفاده از دو معیار مهم و سرنوشت‌ساز دسته‌بندی کرد؛ نخست مسائلی که موجودیت یا آیندۀ سرزمینی کشور را دچار چالش می‌کنند و دوم، مسائلی که پایداری جامعه را مورد تهدید قرار می‌دهند. مسائلی که یک یا هر دو این معیارها را داشته باشند، خطیرترین مسائل کشورند و برای حل آن‌ها باید یک «اصلاح راهبردی» صورت بگیرد. اصلاح راهبردی به این معناست که باید تغییر مسیر حرکت انجام شود. اما در برخی موارد هم می‌توان از «اصلاح رویکرد» استفاده کرد که به معنای تغییر نگاه است. به‌طور طبیعی اصلاح رویکرد مقدم بر اصلاح راهبردی است، چون در برخی مسائل می‌توان با همین تغییر نگاه به دستاوردهای قابل قبولی رسید. گام بعدی نیز «اصلاحات سیاستی» است، یعنی در همان مسیری که حرکت می‌کنیم، می‌توان بهبودهایی موضعی انجام داد و در نهایت در صورت نیاز به‌سمت اصلاح راهبردی رفت و اساساً مسیر حرکت را تغییر داد.

پی‌نوشت: این مقاله به‌دلیل طولانی بودن در دو قسمت آورده شده است.
https://shorturl.at/CQ1x7


دولت چهاردهم؛ آزمون سخت بازآفرینی امید یا پایان‌بخشی به آن

مقدمۀ مشترک
در آستانۀ تشکیل دولت جدید، کشور ایران در چه وضعیتی قرار دارد؟ بزرگترین مشکلات کشور کدام‌ها هستند؟ نظام حکمرانی برای حلّ آن‌ها چه می‌تواند انجام دهد؟ قوۀ مجریه در میان پاسخ‌های این سؤالات کجا قرار می‌گیرد و از آن چه انتظاری می‌توان داشت؟ چه چشم‌اندازی برای بروز تحولات راهگشا قابل تصور است؟ آیا می‌توان در نگاهی خوش‌بینانه، نقشۀ راهی پیشنهاد داد؟
به‌دنبال سخنرانی ارائه‌شده در انجمن اقتصاد ایران و با توجه به بازخوردهای گرفته‌شده از آن، تصمیم گرفتم که متن ارائه‌شده در آن جلسه را تفصیل بیشتر داده و نکاتی که در آن متن به‌صورت بسیار فشرده نوشته شده بود را به‌صورت مبسوط‌تر توضیح دهم. نتیجه آن شد که متن مورد اشاره حداقل به دو مقاله شکسته شود به‌طوری که ضمن حفظ ارتباط قوی میان دو مقاله، در هریک از مقالات، به یک مبحث پرداخته شده و نتیجه‌گیری شود. در ادامه، مقالۀ دوم ذیل این موضوع آورده شده است.
https://shorturl.at/7U4hL

26k 4 228 115

دولت چهاردهم؛ آزمون سخت بازآفرینی امید یا پایان‌بخشی به آن

مقدمۀ مشترک
در آستانۀ تشکیل دولت جدید، کشور ایران در چه وضعیتی قرار دارد؟ بزرگترین مشکلات کشور کدام‌ها هستند؟ نظام حکمرانی برای حلّ آن‌ها چه می‌تواند انجام دهد؟ قوۀ مجریه در میان پاسخ‌های این سؤالات کجا قرار می‌گیرد و از آن چه انتظاری می‌توان داشت؟ چه چشم‌اندازی برای بروز تحولات راهگشا قابل تصور است؟ آیا می‌توان در نگاهی خوش‌بینانه، نقشۀ راهی پیشنهاد داد؟
به‌دنبال سخنرانی ارائه‌شده در انجمن اقتصاد ایران و با توجه به بازخوردهای گرفته‌شده از آن، تصمیم گرفتم که متن ارائه‌شده در آن جلسه را تفصیل بیشتر داده و نکاتی که در آن متن به‌صورت بسیار فشرده نوشته شده بود را به‌صورت مبسوط‌تر توضیح دهم. نتیجه آن شد که متن مورد اشاره حداقل به دو مقاله شکسته شود به‌طوری که ضمن حفظ ارتباط قوی میان دو مقاله، در هریک از مقالات، به یک مبحث پرداخته شده و نتیجه‌گیری شود. در ادامه، مقالۀ اول ذیل این موضوع آورده شده است.
https://shorturl.at/MgWUP


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 دو ویژگی ضروری برای دولت چهاردهم: ایجاد توافق و ساختن اجماع برای عبور از بحران‌ها

🔸دولت مسعود پزشکیان چه مشخصه‌های فردی، سازمانی و برنامه‌ای برای حل مشکلات باید داشته باشد؟

🔸شرایط پیش‌روی اقتصاد کشور برای رفع ناترازی‌‌ها چگونه است؟

🔸چه موانع عملکردی و دیوانی بر سر حل ناترازی‌های اقتصادی وجود دارد؟

🔸چرا سازمان برنامه از نقطه‌ شروع‌های اصلی و مهم حل مصائب حکمرانی در کشور است؟

🔸نسخۀ کامل تصویری و یا صوتی این نشست را می‌توانید در وب‌سایت و کانال تلگرام اکوایران ببینید.


انجمن اقتصاد ایران (انجمن اقتصاددانان ایران سابق) برگزار می‌کند

عنوان نشست:
دولت چهاردهم: چالش‌ها و افق پیش‌رو

سخنرانان:
دکتر مسعود نیلی
دکتر احمد میدری

بحث‌کننده: دکتر جعفر خیرخواهان

دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۴-۱۶

محل برگزاری: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران واقع در تهران، خیابان طالقانی، نبش موسوی، طبقۀ اول

پخش آنلاین:

https://marcocial.com/e/31k

20 last posts shown.