#اختصاصی
✅جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات در گفتگو با امتداد مطرح کرد: وفاق، جاده یک طرفه نیست!
✍امتداد-محمد جعفری: جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات و دبیرکل حزب مجمع ایثارگران در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به شعار «دولت وفاق» از سوی دولت چهاردهم و میزان تناسب این شعار با انتصابات و چینش ترکیب دولت چهاردهم، اظهار داشت: این حرکت آقای پزشکیان-طرح شعار وفاق در دولت چهاردهم-اگرچه قابل احترام بوده و در مواردی نیز، میتوان از آن دفاع کرد، اما هیچ ربطی به وفاق نداشته و صرفا یک توافق سیاسی برای اخذ رای اعتماد کابینه پیشنهادی از مجلس و استفاده از ظرفیتهای موجود صورت گرفته است.
🔹با توجه به شعاری که مسعود پزشکیان مطرح کرده و تاکید داشت که اهل دعوا نبوده و برای حل مشکلات کشور باید دست به دست هم داد، باید گفت که متاسفانه تفسیری که ایشان از مسئله وفاق داشته، ارتباطی با خود وفاق ندارد.
🔹هیچ تغییر رویکردی در درون حاکمیت، خصوصا در حوزههای امنیتی، سیاسی و فرهنگی و اجتماعی شاهد نبودیم. پس از آن که دولت پزشکیان شعار وفاق سر داده و اکثریت وزرای آن نیز از جریان رقیب انتخاب شد، ما شاهد حداقل تحقق یکی از شعارهای ایشان-که رفع فیلترینگ بود-نبودیم، هیچ؛ بلکه قانون عفاف و حجاب نیز توسط مجلس تصویب شد.
🔹در حال حاضر، گاردی که مجلس یازدهم گرفته اساسا، نسبتی با مسئله وفاق ندارد. در عین حال، دستگاههای امنیتی که باید همراه و هماهنگ با سیاستهای و شعارهای مستقر باشد با همان رویکردها و سیاق گذشته، مانع ورود جریان پیروز در انتخابات در حوزه اجرا بوده و اصرار آنها، عملا بر این است که به نوعی، همان کارگزاران قبلی با همان نگاه و همان رویکرد، مطالبات مردمی که به وضع موجود در زمان انتخابات «نه» گفتند را دنبال کنند!
🔹در انتخابات اخیر از آن جا که مردم خواستار تداوم آن وضعیت نبودند به پزشکیان رای دادند اما به تصور من، ایشان بر خلاف نظر اکثریت حامیان خود سعی کرده تا برای کابینهای که امروز شاهد ترکیب آن هستیم از مجلس رای اعتماد بگیرد.
🔹متاسفانه در حالی که بسیاری از نیروهای گذشته در حال ابقا در سمتهای خود هستند؛ یا پاسخ استعلام نیروهای جریان پیروز داده نمیشود و یا کماکان اصلاحطلبان دارای سبقه فعالیت سیاسی با درهای بسته روبرو هستند.
🔹به عبارت دیگر، وفاق، تنها یک جاده یک طرفه نبوده و اینگونه نیست که مردم، حق تعیین سرنوشت را صرفا به شکل نمادین و تنها با شرکت در انتخابات ببیند. وفاق به این معنی نیست که نیروهای جریان پیروز، حق حضور در دولت را نداشته باشند.
🔹اگر انتظار داشته باشیم که وفاق، صرفا در قوه مجریه و آن هم با به کارگیری جریان رقیب تحقق پیدا کند، اساسا آب در هاون کوبیدن است. اگر همین حالا، همین کابینه در معرض رای مردم قرار میگرفت، مسعود پزشکیان قطعا موفق به پیروزی در انتخابات نمیشد.
🔹متاسفانه در حال حاضر نیز، مجلسی که با ۸ درصد رای در مرحله دوم انتخاباتش بر سر کار آمده، امروز در چینش نیروهای دولت نقش تعیین کننده و جدی داشته و مدعی هماهنگی دولت در انتصابات و معترض بکارگیری نیروهای شناسنامهدار و موثر در این پیروزی است.
🔹انتخاب وزرا، استانداران، معاونین، مدیران میانی و سازمانهای تحت پوشش دولت از جریان رقیب و عدم بهکارگیری نیروهای شناسنامهدار متعلق به جریان پیروز عملاً شعار وفاق را معلق کرده و بر تضعیف قوه مجریه و نادیده انگاشتن جریان پیروز انتخابات مهر تأیید زده است.
🔹در یک کلام؛ وفاق ملی با دستهبندی شهروندان به خودی و غیر خودی و ویژه گزینی محقق نمیشود و متولی تحقق وفاق ملی باید توسط حکومت و با تغییر رویکرد ها صورت بپذیرد. نگاه حکومت باید شهروندمحور باشد و حرف اول و آخر بر اساس خواست مردم مردم رقم بخورد، نه از ما بهتران!
🔺
متن کامل#امتداد
@emtedadnet