⚫️ جزئیات برنامه اصلاح نظام اداری در شش محور
🔰رفیع زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی:
🔻در دوره جدید خدمت به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان، پیامهای زیادی از سوی کارشناسان نظام اداری و مدیریتی کشور داشتم، مبنی بر اینکه چرا همانند گذشته یادداشتهایی در حوزه نظام اداری و مدیریتی کشور منتشر نمیکنید. در این رابطه با اشاره به مسئولیت بسیار سنگین محول شده از سوی رئیس جمهوری محترم جناب دکتر پزشکیان به این حقیر به عنوان خدمتگزار مردم در سازمان اداری و استخدامی کشور و مشغولیت شبانهروزی چند ماهه گذشته برای تدوین برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم به عنوان نقشه حرکت نظام اداری، برآن شدم یادداشت حاضر را تقدیم جامعه علمی حوزه مدیریت دولتی، مدیران و کارشناسان نظام اداری و ملت شریف ایران کنم و در این قالب با تشریح برخی ویژگیهای اصلی برنامه اصلاح نظام اداری، هدف غایی سازمان از تدوین این برنامه را نیز تشریح کنم.
🔻آقای رئیس جمهوری در بازدید سرزدهای که چند هفته گذشته از سازمان اداری و استخدامی کشور داشتند، بر این نکته تأکید کردند که «اگر سازمان اداری و استخدامی کشور توانمند شود، نظام اداره کشور نیز سامان مییابد.» اما نبض سامان یافتگی نظام اداری کشور کجاست؟ از کجا میتوان فهمید که نظام اداری کشور سامان یافته است؟ برای پاسخگویی به این سؤال به گزارهای دیگر از ایشان که در روز چهارشنبه دوازدهم دی ماه در جمع گزینشگران کشور مطرح کردند، اشاره میکنم. این گزاره این بود که «وظیفه ما خدمتگزاری به مردم است.»
🔻بدیهی است که نحوه انتخاب، استخدام و گزینش افراد یکی از مؤلفههای اصلی خدمتگزاری به مردم در نظام اداری است. در کنار این مؤلفه مهم، سازمان اداری و استخدامی کشور بر آن شده است تا نظام اداری کشور را به نحوی اصلاح کند که شعار خدمتگزاری به مردم را در عمل و اجرا تا حد توان محقق کند.
🔻«برنامه اصلاح نظام اداری» که پنجم دی ماه به تصویب شورای عالی اداری رسید، دربرگیرنده شش محور اصلی برنامهای است که در هر محور، اقدامات اجرایی مهمی در جهت تسهیل فرآیند ارائه خدمات به مردم آمده است.
🔻در محور «اصلاح ساختار و معماری کلان دولت» تلاش شده است موضوع حذف ساختارها و فعالیتهای غیرضرور و موازی؛ چه در عرصه تصمیمگیری و چه در عرصه اجرا به طور جدی مورد توجه قرار گرفته و خدمات پرتکرار مردم به حوزههای عملیاتی مانند استانها و شهرستانها، بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی و شهرداریها واگذار شود تا دسترسی و خدمات دهی بهتر به مردم، تحقق پیدا کند. همچنین «تجمیع و یکپارچهسازی ساختارها و ساختمانهای اداری» در استانها و شهرستانها (در قالب مجتمع اداری) باهدف ارائه خدمات دقیق و با کیفیت به مردم، صرفهجویی در مصرف انرژی و کاهش هزینههای پشتیبانی و رفت و آمد مردم؛ با همت جدی استانداران و فرمانداران محترم پیگیری خواهد شد.
🔻محور دوم به «مدیریت سرمایه انسانی» اختصاص دارد. در این محور، نظامهای فرعی مدیریت سرمایه انسانی کارکنان دولت، اعم از برنامهریزی، جذب و تأمین، آموزش و توسعه، مشاغل، پرداخت و فرهنگ سازمانی با نگاهی تحول گرایانه و مبتنی بر انگارههایی همچون عدالت استخدامی، داده محوری، تخصصگرایی و توانمندسازی کارکنان دولت مدنظر قرار گرفته است. انتظار میرود اجرای برنامهها و اقدامات این محور موجب ساماندهی کمی و کیفی نیروی انسانی و برخورداری دولت از کارکنانی متخصص، توانمند و باانگیزه شود.
@FARZANDANESHAHED