اقتصاد و زندگی، مرتضی کاظمی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


- تحلیل‌های کوتاه درباره «اقتصاد» و «توسعه»
- یادداشت‌هایی درباره‌ی سواد مالی و همچنین مدیریت شخصی در امور مالی و اقتصادی
تماس با مرتضی کاظمی
@MortezaaKazemii

Related channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


☑️ زیان‌های نیشکر هفت‌تپه (تعدیل شده با نرخ تورم و دلار)

شرکت نیشکر هفت‌تپه در ۴۲ سال بعد از انقلاب به پول امروز ۴۵۰۰ میلیارد تومان زیان ساخته است. صعود و نزول و این چالهٔ وسط نمودار را می‌بینید؟ چرا این شرکت در سال‌های ۹۱، ۹۲ و ۹۳ یعنی سال‌های قبل از خصوصی‌سازی کمتر زیاندهی داشته؟
چون در آن سالها دولت حدود ۵۷ میلیارد (به پول امروز حدود ۵۰۰ میلیارد) تومان از بودجه عمومی به منظور اصلاح ساختار هزینه کرد و هزار نفر از پرسنل مازاد را بازنشسته یا بازخرید کرد اما دولت غافلگیر شد وقتی در سال ۹۴ (قبل از خصوصی‌سازی) توسط مدیران منصوب شده توسط دولت بیش از هزار نفر نیروی ساده استخدام شد و در واقع تلاشی که طی سه سال برای کاهش نیروی مازاد با هزینه گزاف انجام شده بود بی‌ثمر شد.
نکته جالب این است زیان این شرکت بعد از کاهش نیروی مازاد در حال نزول بوده و بعد از ورود نیروهای جدید این زیان باز صعودی شده است.

✍ نوشته شده در ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰


☑️ مالیات بر سکه؛ مالیات بر تورم!

سلام آقای کاظمی؛ وقت به خیر
کانال خوبی دارید و من هم گاهی مطالب خوب شما را دنبال می‌کنم. مکرر دیده‌ام که به موضوع مالیات هم پرداخته‌اید و دولت و سیاستگذاران را از مالیات‌گذاری بدون سیاست و دورنمای روشن برحذر داشته‌اید. نمیدانم که موضوع مالیات خریداران سکه از بانک مرکزی توجه شما را جلب کرده است و مطلبی در باره آن نوشته‌اید یا نه. می‌دانید که در اواخر سال ۹۶ و همزمان با التهاب بازارها دولت سیاست‌هایی را برای تثبیت و کنترل بازار در پیش گرفت که درست یا نادرست مسئولیت آن فقط بر عهده خود دولت است و بدیهی است که اگر احیانا سیاستی نتیجه موفق یا موثری در برنداشت مردم مسئول آن نیستند. یکی از این سیاست ها طرح پیش فروش سکه برای جمع آوری و نگه داری نقدینگی های مردمی بود که محتمل بود رجوعشان به بازار سکه و ارز در این بازارها التهاب بیافرینند. بنابراین دولت به پیش فروش سکه با درصد مختصری زیر قیمت بازار در ازای خواب چند ماهه تا چند ساله پول پرداخت. در نتیجه خیلی از مردم به گمان اینکه این هم یک روش مباح و مورد حمایت سرمایه گذاریست وارد آن شدند و سرمایه نقدی خود را که احیانا میتوانستند در زمینه های دیگری مانند ملک یا خودرو یا خرید از بازار آزاد ارز و سکه سرمایه گذاری کنند برای خرید سکه به بانک مرکزی پرداختند و منتظر گذر زمان توافق شده برای تحویل سکه ها ماندند. تا آنکه در اواسط خرداد سال ۹۸ و یک سال و نیم بعد از اتمام معامله ناگهان همین خریداران محترم دیروز سکه، سفته باز و دلال بازار طلا و سکه معرفی می شوند و شرط جدیدی به نام مالیات های تنبیهی خرید سکه از بانک مرکزی تا ده ها برابر مالیات متناظر صنف طلا و جواهر برای خریداران بر روی میز سازمان امور مالیاتی قرار گرفت که بهت آور بود! احتمالا می دانید که اخیرا هم سومین بخشنامه مربوط به این دسته از مالیات ها برای دریافت کنندگان سکه در سال ۹۹ (با دو سال خواب پول) منتشر شده است که حاوی ارقام مالیاتی عجیبی به ازای هر قطعه سکه برابر یک میلیون و ششصد و پنجاه هزار تومان برای خریداران زیر ۱۰۵ قطعه و ارقام مالیاتی خیلی بیشتری برای خریدهای بالاتر از ۱۰۵ قطعه سکه در نظر گرفته شده است. این در حالیست که از ابتدا هیچ مالیاتی برای این خرید پیش بینی و اعلام نشده بود و ایما و اشاره ها و قرائن همگی برعدم وجود هر گونه هزینه و مالیات علی‌حده‌ای بود که توجیه خرید سکه از بانک مرکزی را منتفی می ساخت. در این سیاست تنبیهی و مثلا سیاستگذارانه همه افزایش قیمت سکه در طی این مدت به عنوان سود و درآمد محسوب شده و بر این مبنای چنین مالیات های غریبی تعیین شده است و پیداست که این ارزیابی از چه منطق و شعور و اخلاقی برخوردار است آنهم وقتی که خود دولت مشوق و مبلغ خرید سکه بوده است. خلاصه کنم این ماجرا پرده ها و گزارش های تفصیلی و تلخ زیادی برای خریداران سکه داشته و دارد.
غرض از مزاحمت این بود که از شما خواهش کنم چنانچه صلاح دیدید در هر فرصتی به این بد عهدی و پیمان شکنی غیر اخلاقی از جانب دولت و به علاوه بی منطقی چنین تکلیف های مالیاتی عجیبی اشاره بفرمایید.
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰




🔹 میزگرد کلاب‌هاوس

تجربه خصوصی‌سازی؛
بررسی موردی هفت‌تپه

⏰ پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت ساعت ۹ شب

با حضور
▫️ عباس آخوندی، استاد دانشگاه تهران و وزیر سابق راه و شهرسازی
▫️مرتضی کاظمی، اقتصاددان
▫️ امیر خراسانی، جامعه‌شناس عدالتخواه
▫️میثم مهدیار، جامعه‌شناس عدالتخواه
▫️امیرحسین اسدبیگی، عضو هیئت مدیره شرکت نیشکر هفت‌تپه
▫️ حسین آمیلی، نماینده تام‌الاختیار مدیرعامل در شرکت نیشکر هفت‌تپه
▫️رضا رخشان، عضو سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه
https://www.joinclubhouse.com/join/%DB%B9%DB%B0-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C/HYTTyn4I/MzAND543


Forward from: اقتصاد و زندگی، مرتضی کاظمی
☑️ آقای دولت (حاکمیت)
و کارمندانِ محترم دولت

لطفاً دست از فُضولی، حمایت و دخالت در بورس و بازارها بردارید!
🔹
✍ مرتضی کاظمی
🗓 ۱۲ شهریور ۱۳۹۹

🔹 به قول حافظ شیرازی؛

در کارخانه‌ای که ره عقل و فضل نیست
فهم ضعیف رای فضولی چرا کند

شنیده می‌شود که شما که معمولاً دچار توهمِ «ما می‌توانیم و ما درست می‌کنیم» هستید؛ قصد دارید از بازار بورس حمایت کنید. شکست‌ها و لطمه‌های حضراتتان در حمایت‌های بیجا بار‌ها اثبات شده؛ ولی همچنان به اسمِ حمایت از جیب‌های ما مردم برای لطمه‌زدن به خودِ ما خرج می‌کنید‌. عرض من این است حضراتِ دخالت‌گر،
ما را به خیر تو امید نیست؛ شر مرسان.

🔹 کارهایتان مثل امیرِ دزدان است آنجا که سعدی شیرازی گفته؛

یکی از شعرا پیش امیر دزدان رفت و ثنایی بر او بگفت. فرمود تا جامه از او بر کنند و از ده به در کنند. مسکین برهنه به سرما همی‌رفت. سگان در قفای وی افتادند. خواست تا سنگی بر دارد و سگان را دفع کند، در زمین یخ گرفته بود، عاجز شد. گفت: این چه حرامزاده مردمانند، سگ را گشاده‌اند و سنگ را بسته! امیر از غرفه بدید و بشنید و بخندید. گفت: ای حکیم! از من چیزی بخواه. گفت: جامهٔ خود می‌خواهم اگر انعام فرمایی.

رضینا مِن نوالِکَ بالرَحیلِ.

امیدوار بود آدمى به خیر کسان
مرا به خیر تو امید نیست، شر مرسان

سالار دزدان را بر او رحمت آمد و جامه باز فرمود و قبا پوستینی بر او مزید کرد و درمی چند.

🔹 شما دولتمردان و مدیران ِ حاکمیت، صدها سازمان و وزارتخانه‌ی بدرد نخور و مزاحم ساخته‌اید و خود را به صورت حقوق‌بگیر و رانت‌خور در آن مشغول کرده و علاوه بر ایجاد کسری بودجه از طریق مزاحمت برای مردم و کسب‌وکارها تورم می‌سازید و بعضاً به (جیب‌بری به سبک مدرن) مشغول هستید؛ اما از طرف دیگر می‌خواهید از ما حمایت کنید. آقایان و خانم‌ها لطفاً از ما حمایت نکنید. همین که جیب‌های ما را نزنید ما قدردانتان هستیم؛ حمایت‌گری نمی‌خواهیم. کاملاً مطلع هستم که چگونه جیبِ ما را می‌زنید.

🔹 قبلاً مکانیسم‌های جیب‌بری‌ها را اینجا نوشته‌ام.
https://t.me/EghtesadZendegi/797

https://t.me/EghtesadZendegi/901

https://t.me/EghtesadZendegi/801
🔹


Forward from: آنچه در آن است
🔶 اهمیت پذیرش اشتباه

🔸پیشبینی بازارهای مالی رویای دیرینه‌ای است که کارشناسان و اساتید زیادی همواره به دنبال آن بودند، همانطور که مشخصه، هر پیشبینی‌ای از اقتصاد و یا بازار با ضریب خطایی همراه است و پیشبینی «اشتباه» از آینده و یا بازار هم اتفاقی است که برای خیلی از اساتید مالی رخ داده است.

🔸 لینک زیر مربوط به یکی از ثروتمندترین افراد جهان و اسطوره بازارهای مالی یعنی وارن بافت است، او در این صحبت به اشتباهش در مورد سهام گوگل اعتراف می‌کند، بافت حتی خودش را «بیش از حد احمق» دانسته که چرا به اندازه کافی شرکت آمازون را جدی نگرفته! وارن بافت با شجاعت زیادی این حقیقت را قبول کرده که ممکن است اشتباه کند!!

🔸 بازار سرمایه کشور طی ۹ ماه گذشته ریزش سنگینی را تجربه کرد، شاخص کل بورس تهران از نزدیک به ۲.۱ میلیون واحد به نزدیکی ۱.۱ میلیون واحد هم رسید و اگر دامنه نوسان و مداخلات سازمان بورس نبود شاید شاخص پایینتر از این هم می‌رفت.

🔸 در طی این رفت و برگشت شاخص کل بازار سرمایه و افت بی‌سابقه آن شما چند نهاد و یا فرد سبدگردان ایرانی را می شناسید که به اشتباه خودش اعتراف کرده باشد؟ چند نفر را می‌شناسید که قبول کرده باشند پیشبینی درستی از بازار نداشتند؟

🔸 به نظرم اگر قرار است تحلیلگر بازار سرمایه‌ای را انتخاب کنید تا پولتون را مدیریت کند، از او بپرسید چه اشتباهاتی داشته! اگر بدون اشتباه بوده، کمی در سپردن پولتون به اون فرد تردید کنید!

🔸 بعضی اوقات در خلوتم به این فکر می‌کنم شاید وضعیت خیلی از ماها با مسیولان دولتی که به اشتباهاتشون اعتراف نمی‌کنند تفاوت زیادی نداشته باشه! امیدوارم قدرت پذیرش اشتباهات به همه ما داده بشه.






https://www.cnbc.com/2017/05/06/warren-buffett-admits-he-made-a-mistake-on-google.html


☑️ مراقب باشید! انجمن صنفی اعضای هیات علمی شکایت می‌کند!

پیام داده‌اند «انجمن صنفی هیات علمی‌های کشور در حال تنظیم شکایت علیه شما به دلیل توهین به ساحت تدریس و دانشگاه هستند»

☑️ عرض من این است شما اساتید و علمای بزرگوار به جای شکایت و تهدید از قلم و دانش و استدلال علمی استفاده بفرمایید. پیشنهاد می‌کنم به جای شکایت و تهدید از طریق نوشتن و مباحثه علمی از حیثیت دانشگاه و اساتید دانشگاه حمایت و دفاع کنید. سالانه ده‌ها هزار میلیارد تومان از جیب ملت (از طریق مالیات و خلق تورم) به اساتید محترم دانشگاههای دولتی و افرادی که از طریق بودجه عمومی ارتزاق می‌کنند پرداخت می‌شود. به نظر من با شکایت و تهدید نمی‌توانید از حیثیت و موقعیت خودتان دفاع کنید. شما نیز مثل من کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام داشته باشید. من نقد می‌کنم ولی شما درباره فضایل و اندازهٔ تأثیرگذاری دانشگاه و اساتید دانشگاه قلم‌فرسایی و تولید محتوا بفرمایید. این روش بهتر از شکایت و تهدید است.

مرتضی کاظمی
۵ اردیبهشت هزار و چهارصد


Forward from: M. Moradi
نظرسنجی ۳ از ۳: خلاصه دو نظرسنجی قبل این بود: بیشترین منفعت دانشگاه در وضع فعلی را متوجه استادان و کارکنان آن دانسته و بیشترین متضررین آن را دانشجویان و جامعه دانستید. حالا نظرتون راجع به گزینه های زیر چیست؟
Poll
  •   طی روند تدریجی ارتزاق دانشگاه از بودجه عمومی قطع بشود، تا دانشگاه مجبور به اصلاح شده و یا حذف شود.
  •   با قطع بودجه عمومی مخالفم، دانشگاه باید جستجوگر دانش و حقیقت باشد تا جریان علم و دانش آسیب نبیند.
  •   با بودجه دانشگاه کاری ندارم، مهارت های حرفه‌ای را اگر در دانشگاه یاد بدهند تغییر خوبی است.
  •   بابا اینها را کاری ندارم فقط، استادان و کارمندان با ما دانشجویان به عنوان مشتریان خوب برخورد کنند.
440 votes


Forward from: M. Moradi
نظرسنجی ۲ از ۳: به نظر شما کدام گزینه بیشتر از دانشگاه در وضعیت فعلی متضرر شده اند؟( طبیعتاً منظورم دانشگاه هایی است که از بودجه دولت ارتزاق می‌کنند.)
Poll
  •   دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی
  •   متقاضیان نیروی کار ماهر، اعم از سازمان‌های دولتی و خصوصی
  •   جامعه(هدر رفت منابع و یا اصابت نکردن بودجه به هدف مدنظر)
  •   استادان و کارکنان دانشگاه
  •   سایر گزینه های مدنظر شما که این‌جا قید نشده
495 votes


Forward from: M. Moradi
از نظر شما بیشترین منفعت را از دانشگاه چه گروهی می‌برند؟
Poll
  •   دانشجویان
  •   شرکت‌ها
  •   خانواده ها
  •   کارمندان و استادان دانشگاه
  •   دولت
  •   جامعه
764 votes


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
☑️ ایالت تگزاس که قرنطینه نکرده آمار مرگ‌های کرونایی از ایالت‌هایی که قرنطینه کردند کمتر بوده.
در این ویدیو از دکتر فائوچی خواسته می‌شود پاسخگوی توصیه‌هایش در مورد قرنطینه باشد. ما نیز باید از امثال دکتر نمکی و محمدرضا جلایی‌پور بخواهیم پاسخگوی توصیه‌هایشان در مورد قرنطینه و بیکار کردن مردم باشند.

منبع؛ https://t.me/planut


☑️ شرمنده باد دولتِ بنزین‌فروش!
تا وقتی شرکت‌نفت، دولتی است.

✍️ مرتضی کاظمی

راه‌حل‌هایی از جمله UBI یا بنزینِ سرانه که توسط دوستان و همکارانم ارائه می‌شود راهگشا نیستند. گره‌ی کوری که در کلاف پیچیده‌ٔ قیمت‌ِ بنزین ایجاد شده به این موضوع مربوط است که دولت‌های ایران، بنزین‌فروش بوده‌ و هستند. دولت در ایران حاکمیتی است که مسئولیت بنزین را از تولید در پالایشگاه تا فروش در پمپ‌بنزین برعهده گرفته و اراده کرده در کشوری به مساحت یک‌میلیون‌وششصدوپنجاه‌هزار کیلومتر‌مربع، بنزین را با قیمت یکسان بفروشد. پذیرفتن چنین مسوولیتی از اساس اشتباه و به ضرر ملت و دولت است.
بعضی از راه‌حل‌هایی که برای برون‌رفت از مصائب اقتصاد ایران و مساله بنزین، مطرح شده این‌ موارد هستند؛
هدفمندی یارانه‌ها،
بنزین سرانه،
درآمد پایه همگانی،
سهام ملی نفت و
آزادسازی قیمت بنزین

به نظر من هیچکدام از این راه‌ها تا وقتی معطوف به مواجه شدن با مساله‌ دولتِ بنزین‌‌فروش نباشد؛ به نتیجه‌ مطلوب نمی‌رسد.
- کدام کشورهای دنیا پذیرفته‌اند دولت‌هایشان بنزین‌فروش باشد؟
تعداد دولت‌های بنزین‌فروش آنچنان کم است که می‌توان اعلام کرد تقریباً همه عقلای دنیا پذیرفته‌اند عاقلانه نیست دولت برای بنزین‌فروش بودنش هزاران توجیه و دلیل بتراشد.
- چرا دولت در ایران بنزین‌فروش شد؟
چون نفت، دولتی شد. اشتباه گفته‌اند که نفت در ایران ملی شد. نفت ملی نشد؛ دولتی شد. از وقتی مالکیت نفتِ ایران به دولت و در واقع به دولت‌های زیر نظر محمدرضا شاه و سپس به حاکمیت جمهوری‌اسلامی سپرده شد؛ مقدمات ایجاد دولت بنزین‌فروش مهیا شد. همه دولت‌های شش دهه‌ٔ گذشته برای قیمت‌گذاری و بنزین‌فروشی دچار مسائل و مشکلات مشابه بوده‌اند. جدولی که علیرضا توکلی‌کاشی‌ در مورد تاریخچه قیمت‌گذاری بنزین تهیه کرده را ببینید؛ بسیار جالب و آموزنده است. ما نیز چاره‌ای نداریم مثل همه کشورها بپذیریم کارِ دولت، بنزین‌فروشی نیست. ما ایرانی‌ها تافته جدابافته نیستیم. همانگونه که کار دولت، فروش پیاز و سیب‌زمینی نیست؛ کار دولت، بنزین‌فروشی نیز نیست. دولت در ایران (و هر جای دنیا) اگر چنین مسئولیتی برای خودش ایجاد کند دولتی همیشه شرمنده خواهد بود. دولت، این کاره نیست!

دولت در‌ ایران فروشنده‌ خیلی چیزها است؛ بنزین‌فروش، گازوییل‌‌فروش،‌ اتومبیل‌فروش، بیمه‌فروش، کفش‌فروش، بلیط‌فروش، فیلم‌فروش، مجوزفروش، مدرک‌فروش، درمان‌فروش، دارو‌فروش، برق‌فروش و فروشنده‌ٔ صدها قلم کالا و خدمات می‌باشد. این دولت تا وقتی خودش را از این مصیبتِ دلال و بنگاه‌دار بودن رها نکند؛ شرمنده می‌ماند. اما چرا با اینکه اکثر عقلای جهان این موضوع را فهمیده‌اند؛ مسأله همچنان بغرنج و حل‌ناشدنی است!

🗓 نوشته شده در ۱۳ آذر ۱۳۹۸
ویرایش و بازنشر در یکم اردیبهشت ۱۴۰۰


☑️ مشغول کارم هستم؛ فقط همین!

🔹 این ترانه شرح حال یک شاغل، موزیسین یا کاسبی است که با قرنطینه بیکار شده.
🔹 متن این ترانه را موریسون سروده و با صدای کلپتون ضبط شده.
🔹 نام ترانه اصطلاحی است که در میان راهزن‌ها رواج دارد به معنای یا جانت را انتخاب کن یا مالت را.
Stand and deliver
You let them put the fear on you
But not a word you heard was true
But if there's nothing you can say
There may be nothing you can do
Do you wanna be a free man
Or do you wanna be a slave?
Do you wanna wear these chains
Until you're lying in the grave?
I don't wanna be a pauper
And I don't wanna be a prince
I just wanna do my job
Playing the blues for friends
Magna Carta, Bill of Rights
The constitution, what's it worth?
You know they're gonna grind us down, ah
Until it really hurts
Is this a sovereign nation
Or just a police state?
You better look out, people
Before it gets too late
You wanna be your own driver
Or keep on…

در این رابطه، قبلاً در ابتدای سال ۹۹ مصاحبه‌ای داشتم با عنوان «خطرناک‌تر از کرونا» ...
@EghtesadZendegi


فایل صوتی
☑️ درباره مصدق و
دولتی/ملی شدن نفت (۲)

و لطمه‌هایی که
به اقتصاد و ایران وارد کرد

گفت‌وگوی
مرتضی کاظمی و ابراهیم صحافی

در اینستاگرام نیز می‌توانید ویدیوی این گفت‌وگو را مشاهده بفرمایید👇
https://instagram.com/MortezaaKazemii


فایل صوتی
☑️ درباره دولتی/ملی شدن نفت

و لطمه‌هایی که مصدق به اقتصاد و ایران وارد کرد

گفت‌وگوی
مرتضی کاظمی و شهرام اتفاق

در اینستاگرام نیز می‌توانید ویدیوی این گفت‌وگو را مشاهده بفرمایید👇
https://instagram.com/MortezaaKazemii


Forward from: گفت‌و‌شنود اقتصادی
☑️ گفت‌وگو درباره دولتی شدن نفت

🗓 جمعه ۲۹ اسفند ۹۹
⏰ ۶ عصر
در
https://instagram.com/MortezaaKazemii


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
☑️ در زندگی شخصی چگونه از تورم فرار کنیم؟

قبل از پاسخ به این پرسش پیشنهاد می‌کنم گفت‌گوی دو دوست عزیز مهدی ناجی و امیر جوادی را در پادکست سکه بشنوید. اما در مورد فرار از تورم، گذشته از توصیه‌‌هایی که به دولت داریم؛ بدانیم و آگاه باشیم برای ادارهٔ زندگی شخصی قرار نیست با تورم بجنگیم؛ بلکه ما ایرانی‌ها مجبور شده‌ایم تورم را بپذیریم.
می‌دانیم که "ریال" محصولِ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است و می‌دانیم که تورم، کاهشِ قدرتِ خرید پول و پول، تجسم اعتبار منتشر کننده‌ٔ پول است. در این ویدیوی یک دقیقه‌ای این موضوع را توضیح داده‌ام.

خوشبختانه با همه محدودیت‌ها همچنان روش‌های مختلفی برای حفظ ذخیره ارزش وجود دارد و مجبور نیستیم فقط از یک محصولِ انحصاری استفاده کنیم. اگر محصولی را نمی‌پسندیم می‌توانیم انتخاب‌هایمان را تغییر دهیم. البته باید متوجه این دو نکته باشیم که دیگران نیز در حال انتخاب کردن هستند و عرضه‌کنندگان الزاماً برای همیشه محصول مناسب و ارزشمند عرضه نخواهند کرد.
@EghtesadZendegi


❇️ اندیشکده سیاست‌گذاری اقتصادی تهران تقدیم می‌کند

🔊 برنامه بی‌ قاب، بی‌ نقاب

📝«با شرکت‌های دولتی زیان‌ده چه باید کرد؟»

👤 مرتضی کاظمی
👤 امیر خراسانی

📅 ۲۰ اسفند ١٣٩٩ - رادیو گفتگو

📱تلگرام | اینستاگرام


تعرفه شکر.pdf
92.9Kb
☑️ تعرفه‌های گمرکی (که همان مالیات ِ زوری است) برای وارداتِ شکر در بیست سال گذشته بین ۳۰ تا ۱۵۰ درصد بوده.
همانطور که در این جدول می‌بینید برای حمایت از بنگاه‌های پُر زیان و کم‌بازدهِ دولتی و رانتی، دست در جیب مردم می‌کنند و با زورگیری از طریق تعرفه‌های گمرکی، شکر و محصولات غذایی به چند برابر قیمت‌های جهانی به مردم فروخته می‌شود.
تعرفه‌های گمرکی نوعی از گروگان‌گیریِ جمعیتی کثیر به نفع عده‌ای قلیل است ...

@EghtesadZendegi


Forward from: اندیشکده سیاست‌گذاری اقتصادی تهران
با شرکت‌های زیان‌ده دولتی چه باید کرد؟

با حضور:
👤مرتضی کاظمی
(پژوهشگر اقتصادی)

👤امیر خراسانی
(پژوهشگر علوم اجتماعی)

🗓 چهارشنبه ۲۰ اسفند

⏰ ساعت ۱۶

🌐 رادیو گفتگو موج FM 103.5 MHZ

⭕️ برنامه به صورت زنده برگزار ‌
می‌شود

📱 اینستاگرام | تلگرام

20 last posts shown.

1 975

subscribers
Channel statistics