دایره مینا ـ جدید


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Telegram


خانه هنر، ادبیات و شعر اعتراضی
ترویج فرهنگ آزادی و برابری
معرفی کتاب و موسیقی
ارتباط با ادمین: @absharyad

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Telegram
Statistics
Posts filter




جنگ پدیده ای است که با خرد انسانی و با طبیعت او سازگار نیست. میلیون‌ها آدم نسبت به هم به‌اندازه‌ای شرارت ورزیدند و دروغ گفتند و یکدیگر را فریب دادند و به هم خیانت کردند، به قدری به اموال هم دستبرد زدند و سندهای جعلی ساختند و اسکناس‌های تقلبی منتشر کردند و جهان سوختند و آدم کشتند و غارت کردند و مرتکب همه‌گونه جنایات شدند که شرح آن‌ها از آن‌چه طی یک قرن در بایگانی‌های تمامی دادگاه‌های جهان ثبت شده است تجاوز می‌کند. تازه در آن زمان کسانی که مرتکب این جنایات می‌شدند، کارهای خود را جنایت نمی‌شمردند.
چه چیز باعث بروز این وقایع غریب شد؟ علل وقوع جنگ چه بود؟ تاریخ‌نویسان با یقینی ساده‌لوحانه علل آن را رعایت نکردن نظام برقرار در قارة سلطه‌جویی ناپلئون، سختگیری الکساندر، خطاهای دیپلمات‌ها و از این دست می‌دانند.
برای ما ناظران امروزی که تاریخ‌نویس نیستیم و سودای پژوهش، گمراهمان نمی‌کند و درنتیجه، صفای عقل سالم‌مان کدورت نگرفته است، علل این رویداد از حد شمار بیرون است.


📚 از رمان «جنگ و صلح»، ص ۷۵۱
🖌 نوشته: لئو تولستوی
🖌 برگردان: سروش حبیبی

یادداشت‌‌برداری: سعید عبداللهی

#فرهنگ‌سازی

دایره مینا جدید 🌺
@daamina2


ادامه‌ی مقاله
🔵 میراث دو ستاره‌ی مشعل‌دار آزادی

جعفر کاظمی و محمدعلی حاج‌آقایی بامداد روز ۴ بهمن‌ ۱۳۸۹ در زندان اوین تهران به دار آویخته شدند؛ اما میراث آن‌ها از همان توشه‌ی عمرشان که در همین دو یادداشت گزیده و کوتاه یادآوری شد، در استمرار «امید به جهانی سرشار از آزادی، عدالت و امنیت» تداوم یافت؛ در قیام‌های پیاپی دو دهه‌ی اخیر، در حافظه و پایداری غرورانگیز زندانیان سیاسیِ همرزم‌شان، در عزم و رزم اشرف‌نشانان در قاره‌های جهان، در وفاداری و مبارزه‌ی تمام‌وقت یاران‌شان در اشرف ۳ و در اراده‌ی هماره دادخواه مادران ایران‌زمین.

امید و عشق همیشه و همه‌جا در نبرد با بن‌بست‌آفرینان قرار می‌گیرند. در عرصه‌ی سیاسی و اجتماعی، بن‌بست‌آفرین، جز دیکتاتور و آمران و عاملان جنایت‌زی‌اش نیستند. محمدعلی حاج‌آقایی که در جریان قیام ۱۳۸۸ از حق آزادی دفاع می‌کرد، دستگیر شد. مقیسه‌ای جلاد در اولین برخورد با پرونده‌ی او، گفته بود «تو بوی اشرف می‌دی، باید اعدام شوی، مگر در تلویزیون بگویی جاسوس اسرائیل هستی و پول از آمریکا می‌گرفتی که خط نقاق را پیش ببری»!

مقاومت حاج‌آقایی و به پشیزی نگرفتن ترهات آخوند چرک‌اندیش، یعنی ندای «آری» به امید و عشق و «نه» به بن‌بست و یأس جلاد. هم‌اکنون نیز مقام مقیسه‌ایِ جلاد و رازینیِ دژخیم به‌کیفر رسیده، در همین روزها در صفحات اینترنت و در جامعه‌ی ایران جز نفرین و لعن، پاداشی نیافته و جایگاه محمدعلی حاج‌آقایی و جعفر کاظمی در قلب و ضمیر مردم ایران هماره ستودنی، غرورانگیز و الهام‌بخش مانده است.
بذرافشانان امید، به امید هم پویایی می‌دهند.
«من
به تو می‌اندیشم.
تو بمان!» (فریدون مشیری، آخرین جرعة این جام)

🖌 دایره مینا
۳ بهمن ۱۴۰۳
@daamina2


🔵 میراث دو ستاره‌ی مشعل‌دار آزادی

«من از درد به خودم می‌پیچم و خوابم نمی‌برد؛ اما نه از درد جسمی و نه از درد شخصی، بلکه از درد تاریخی مردم این مرز و بوم، از دردی که ظلم و بی‌عدالتی به جان ما انداخته‌است.» (محمدعلی حاج‌آقایی)
«من قطره‌ای هستم در این هستی که سعی کرده‌ام هم‌سو با حرکت تکاملی هستی در راه خلقم قدم بردارم.» (جعفر کاظمی)

«سال باران شقایق، سال داغ
سال توفان‌های یاد، سال فراق
و تو آرام و شکیب
بذرافشان امید؛
این‌همه توفان‌‌ها
به برت می‌شکنند!»

شگفت‌انگیز است! شگفت‌انگیز از نوعی زیستن که هماره از قله‌یی به قله‌یی گام می‌زند و نگاه از افق‌های پیوستن و وصال برنمی‌گیرد.
امید چیست؟ امید فی‌نفسه نیست، باید بذرافشانش بود،آفریدش، آب و نانش داد و پروراندش.
برای ناامید کردن آرزومندان آزادی، همیشه کوه‌های آهن و نمی‌توان، تمام‌قامت‌اند. بدین سبب است که امید را باید از جزر و مد رخدادها عبور سرفرازنه و سیاوش‌وار داد.
ریشه‌های درخت امید باید در خم‌وپیچ هزارتوی واقعیت‌های سرسخت زمانه نفوذ کند، قوام گیرد تا شاخ و برگش از پس توفان‌ آزمایش‌ها برآیند.
امید، مشعل‌دار واژه‌ی آزادی است. از این‌رو «امید» از اجتماعی‌ترین واژه‌های عجین با حیات انسان به‌طور عام و پیشتاز آرمان‌خواه به‌طور خاص ‌است.

اکنون که از پست و بلند خاطرات نبرد همه‌جانبه با دیکتاتوری فقاهتی گذر می‌کنیم، درمی‌یابیم که عناصر سازنده‌ی مقاومت‌ و پایداری از دهه‌ی ۶۰ به بعد و سپس قیام‌آفرینان دو دهه‌ی اخیر، اوج و فرود هر فصل نبرد برای آزادی را سکوی بذرافشانی امید نموده‌اند. به‌راستی کدام زندگی ــ با اوج و فرود خاطراتش ــ پرجلوه‌تر، پویاتر و منطبق‌تر با جوهر آفرینش انسان و تعبیر فلسفی وی از امید هستی‌بخش خویش است؟

پس آفریدن امید، فاعل فعال می‌خواهد. فاعل شناسای شاهراه امید و عشق و شناسای نیروی یأس‌آفرین و آزادی‌کُش. فاعلان فعال و شناسا در میان کهکشان شقایق‌های آزادی، بس‌ستاره‌ی دنباله‌دار شب‌شکن‌ است. در هر یادواره‌یی به چندین نام از اینان برمی‌خوریم. در یادواره‌ی ۴ بهمن هر سال، دو ستاره‌ی روشنگر در فلک سیاسی و اجتماعی ایران می‌درخشند: محمدعلی حاج‌آقایی و جعفر کاظمی.
«من جعفر کاظمی قطره‌ای هستم در این هستی که سعی کرده‌ام هم‌سو با حرکت تکاملی هستی در راه خلقم قدم بردارم. من هدفمند بودن مبارزه‌ام را با تجربه‌ای که از مسیر مبارزات گذشته ملتمان برایم ثابت شده است، در چارچوب یک نیروی انقلابی و با تجربه و البته موحد که اصالت خود را در سرفصل‌های بسیار صعب مبارزاتی از خود نشان داده است، شکل داده‌ام، یعنی مجاهدین خلق ایران.
رژیم بی‌پایه و اساس خمینی که ثمرة ۱۴۰۰سال ارتجاع سفیانی است و از خون اسلام تغذیه کرده است، بی‌گمان رفتنی‌ و آنچه که پایدار و ماندنی‌ست، حقیقت روشن فردا است.» (lمجاهد خلق #جعفر_کاظمی، ۱۲/۷/ ۱۳۸۹)

«من از درد به خودم می‌پیچم و خوابم نمی‌برد؛ اما نه از درد جسمی و نه از درد شخصی، بلکه از درد تاریخی مردم این مرز و بوم، از دردی که ظلم و بی‌عدالتی به جان ما انداخته‌است. در دنیای امروز که سخن از حقوق حیوانات است ما چه گناهی کرده‌ایم که باید از نخستین حقوق خود محروم باشیم؟ چرا من در طول بیش از یک‌سال‌و‌نیم از زمان دست‌گیری‌ام فقط هشت دقیقه بتوانم وکیلم را ببینم؟ چرا وکالت‌نامة من پس از هفت ماه هنوز به دست خانواده‌ام نرسیده‌است؟ چرا و چرا و چرا؟ من این نامه را نه برای خودم که اولین نبوده و آخرین هم نخواهم بود، بلکه برای ملتی می‌نویسم که همة آن‌ها در معرض این بی‌عدالتی قرار دارند. امیدوارم مرگ من برای آن‌ها زندگی، اسارت من برای آن‌ها آزادی و ناامنی خانواده‌ام برایشان امنیت را به ارمغان آورد. به امید جهانی سرشار از آزادی، عدالت و امنیت.» (مجاهد خلق #محمدعلی_حاج‌آقایی، دی ۱۳۸۹، زندان اوین، از نامه به بان کی مون دبیر کل وقت سازمان ملل)

ادامه‌ی مقاله... 👇👇👇

@daamina2

https://shorturl.at/lqQrd


Forward from: دایره مینا ـ جدید
🔵 چیستیِ اصالت در فرهنگ و سیاست

جست‌وجو در شعر، ادبیات، فرهنگ و در دنیای سیاست، ما را به ۱۰ محور زیر یا بخشی از آن‌ها برای داشتن معیار سنجش افراد و گروه‌های اجتماعی و سیاسی راهنمایی می‌کند؛
در زمینه‌های ملی، فرهنگی، ادبی و هنری:
۱ ـ انسان‌شمول بودن این فعالیت‌ها و آفرینش‌ها و منطبق بودن‌شان با خواسته‌های مشترک طیف‌های گوناگون یک جامعه.
۲ ـ داشتن یک آرمان ملی، فرهنگی، سیاسی با ویژگی مشترک‌ بودن‌شان میان همه‌ی انسان‌ها. مثلاً آرمان آزادی، آرمان یگانگی، آرمان برابری، آرمان عدالت اجتماعی، آرمان نفی طبقات و نفی استثمار و...
در زمینه‌ی سیاسی و اجتماعی:
۳ ـ اصلی و فرعی کردن تضادهای سیاسی و اجتماعی داخلی و متناسب با آن‌ها اصلی و فرعی کردن تضادهای بین‌المللی.
۴ ـ مرزبندی داشتن با تضاد اصلی و هرگز عدول نکردن از آن، موقتی و پراگماتیستی تنظیم نکردن با آن. تشخیص دادن مواضع و رفتار و گفتار هم‌سو و خدمتگزار به سیاست دیکتاتور مسلط.
۵ ـ گریز از مجادله با عقاید و باورهای دیگران و آن‌ها را عمده نکردن.
۶ ـ در یک جامعه‌ی سنتی با باورهای گوناگون، کاری به پوشش دیگران نداشتن و حق انتخاب را برای همه‌ی انسان‌ها به‌رسمیت شناختن.
۷ ـ گرفتار دعواهای شوونیستی و قومیت‌گرایی نشدن.
۸ ـ دوری جستن از بگومگوهای بیهوده‌ی سیاسی و دعواهای زرگری و حیدرنعمتی که تضاد اصلی را به حاشیه می‌برد.
۹ ـ داشتن پرنسیپ‌های اخلاقی و فرهنگی در مناسبات سیاسی و اجتماعی با دیگران اعم از افراد یا گروه‌های سیاسی.
۱۰ ـ پرداختن عملیِ بهای فردی و تشکیلاتیِ همه‌ی محورهای فوق در راستای تحقق هدف اصلی: نفی دیکتاتوری حاکم و تحقق آزادی و برابری و دموکراسی.

این‌ها معیارهای اصالت، فرهنگ، هدف‌مندی، پرنسیپ و اصولی بودن در تمام موضوعات هر انسان و گروه اجتماعی هستند. به‌جاست نسل‌های دهه‌های ۶۰ و ۷۰ و ۸۰ با این معیارهای ده‌گانه، کارنامه‌ی تمام دست‌اندرکاران فردی و گروهی از فردای ۲۳ بهمن ۱۳۵۷ تا کنون را مورد بازبینی، بررسی و تحقیق قرار دهند.

بی‌شک هم‌اینک برای اتحاد و همبستگی در راستای سرنگونی نظام ولایت فقیه، همین معیارها می‌توانند مبنای نسبی جهت محک تمام جریانات در صحنه‌ی سیاسی ایران باشند.

🖌دایره مینا

@daamina2

https://shorturl.at/irvO4


Forward from: دایره مینا ـ جدید
🔴📖🖌 قانون اساسی هر کشوری هر ۱۹ سال یک‌بار باید عوض و بازنویسی شود؛
چون هیچ نسلی حق ندارد و نباید برای نسل‌های بعدی تعیین‌تکلیف کند.

توماس‌ جفرسون

دقت این نظریه در صحنه‌ی سیاسی و اجتماعی به‌ثبت رسیده است. در ایران امروز، چالش اصلی میان نسل قدیم با اندیشه‌ و ارزش‌های قدیم و نسل جدید با اندیشه و ارزش‌های جدید است. این یک چالش تکرارشونده در تاریخ ما و برخی کشورهای جهان بوده است.
نسل قدیم نمی تواند خواسته و پاسخ نسل جدید را بدهد، از این‌رو اگر در حاکمیت باشد، به سرکوب و زندان و جنایت رو می‌آورد و اگر در حاکمیت نباشد، چالش میان قدیم و جدید منجر به بحران‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی می‌شود.
بنابراین هنر نسل قدیم در هر دوره‌یی از تاریخ و در هر کجا در این اصل است که خود را با روح زمانه در عصر خود منطبق کند و مفاهیم وا رزش‌های آن را درک نموده و خود را تراز آن‌ها نماید. این تکاپو و انطباق، ستودنی و راهگشا و موجب ترقی و پیشرفت جامعه می‌شود.
همواره باید به‌دور از نمودهای گاه فریبنده، به ریشه‌ی بحران‌ها و اصل و اساس آن‌ها توجه و دقت داشته باشیم و بشناسیم‌شان.

@daamina2


Forward from: دایره مینا ـ جدید
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
یاد استادان #مرز_پرگهر

یادواره‌ی استاد #رضا_ورزنده 🌹
۱۳۰۵ کاشان ـ ۳ بهمن ۱۳۵۵ تهران
موسیقی‌دان، نوازنده سنتور

غلامرضا مرشد ورزنده، معروف به رضا ورزنده در نزد پدر آموزش دید.
او با سبک و شیوه‌ای شخصی سنتور می نواخت و در بداهه نوازی توانا بود.

سنتور وی منحصر به فرد بود و اندازه‌ای متفاوت نسبت به سازهای معمول داشت. هنگام نواختن، حوله‌ای روی سیم‌ها می‌انداخت و می‌نواخت.

استاد ورزنده در میان‌سالی در حالی که مشغول نواختن سنتور در یک برنامه بود، دچار سکته قلبی شد و در ۳ بهمن ۱۳۵۵ درگذشت.

#محمدرضا_شجریان که با سنتور آشنایی دارد، پس از مرگ نابهنگام او گفت: «وقتی سال ۱۳۵۵ ورزنده درگذشت، همان روز به یادش قدری سنتور نواختم و بعد از آن دیگر هیچ گاه دست به این ساز نزدم».

تصویری نایاب از #نوازندگی وی 👆👆

🎼 قطعه‌ای در ماهور با همنوازی استادان به‌نام ایران:
سنتور #رضا_ورزنده
تمبک #امیر_ناصر_افتتاح
نی #حسن_ناهید

دایره مینا جدید 🌺
@daamina2


داستان یک شهر ــ احمد محمود.pdf
14.7Mb
رمان
📚 داستان یک شهر

🖌 نویسنده: احمد محمود

انتشارات: امیرکبیر
چاپ اول، ۱۳۶۰
۵۹۰ صفحه

دایره مینا جدید 🌺
@daamina2


#معرفی_کتاب رمان
📚 داستان یک شهر

🖌 نویسنده: احمد محمود

انتشارات: امیرکبیر
چاپ اول، ۱۳۶۰
۵۹۰ صفحه

پی. دی. اف کتاب 👇👇👇

دایره مینا جدید 🌺
@daamina2


🔵 مکافات فیلترینگ با هژمونی آخوند چه می‌کند؟

بحران‌زایی در ذات تفکر اجزای حاکمیت تمامیت‌خواه آخوندی است. زالوی این حاکمیت از خون بحران تغذیه می‌کند. اگر حاکمیت را از کلیت آن به جزئیات‌اش تقسیم کنیم، آن‌چه می‌ماند، ولی‌فقیه با محور روحانیت حکومتی همراه با بازوهای اجرایی، قضایی و مقننه است. محور اصلی که تمام این مبانی قدرت پیرامون آن شکل گرفته‌اند، همانا روحانیت حکومتی است.

«روحانیت» مرتجع یک ویژگیِ بارز دارد و آن «هژمونی»خواهی مطلق از مردم در تمام امور مذهبی، سیاسی، صنفی و عرفی است. در بیش از ۴دهه‌‌ی گذشته، این هژمونی‌خواهی را به‌قیمت انواع سانسور و دروغ و جنایت برای خود طلب کرده است.
روحانیت مرتجع می‌خواهد حتی تغذیه، پوشش، آموزش، اخلاق، ارتباطات و رفت و آمد مردم را هم تحت کنترل خود داشته باشد. با چنین ویژگی‌هایی، به‌ستوه آمدن یک ملت از دست آخوند حکومتی، آینه‌‌ی تمام‌نمای کارنامه‌‌ی نظام ملایان با رأس ولی‌فقیه است.

این ویژگی‌ها وقتی به عصر اینترنت می‌رسد، افسار پاره می‌کنند؛ چرا؟ چون انرژی و ذهن مردم از قید یک هژمونیِ تمامیت‌خواه خلاص شده و دیگر تن به قید سانسور، دروغ و سلطه‌‌ی آخوند نمی‌دهند. تاریخ یک سنت تحت سلطه‌‌ی آخوند به‌لرزه درآمده و یک سیطره‌‌ی قرن‌ها بلامنازغ، نه‌تنها از رسمیت مذهبی و عرفی کنار گذاشته شده، بلکه از حیز انتفاع هم خارج شده است. این وضعیت با چنین مختصاتی، معرکه‌یی را میان یک جامعه با حاکمیت آخوندصفت آن رقم زده است. یعنی نبرد و مصاف و کشاکشی سخت در میان است تا در عبور و گذار خود از این مرحله، به «رنسانس ایرانی» بیانجامد.

این نبرد و کشاکش هم‌اینک در باب اینترنت، مصافی را پیرامون فیلترینگ میان مردم و حاکمیت آخوندمحور برانگیخته است. آخوند می‌خواهد کماکان «هژمونی» مطلق خود را از طریق تحمیل فیلترینگ اعمال کند، مردم می‌خواهند این هژمونی را با تمام نشانه‌ها و ابزار اعمال آن، از بن براندازند و نابودش کنند.
آخوند حکومتی می‌خواهد فیلترینگ را تضمین و پیوست تداوم عمر اشغال‌گرانه‌ٔ نظام کند، مردم با پیشتازیِ نسل جوان ضدارتجاع و هر گونه دیکتاتوری، می‌خواهند شیشه‌ٔ عمر نظام را با تمام حفاظ‌های آن بشکنند و جغرافیای ایران از اشغالگری آزاد نمایند.
آخوند حکومتی می‌خواهد در سیاه‌چاله‌های ذهن و مغز خود برای مردم، بهشت موعود آخوندتبار و سعادت اخرویِ فقاهتی تعیین کند، مردم و نسل شورشیِ ضد هرگونه ارتجاع، خرافات، جهل و بندگی، می‌خواهند سرنوشت خود را با آگاهی و اراده و انتخاب آزاد خودشان رقم بزنند.
آخوند حکومتی می‌خواهد با فیلترینگ، دنیای بیکران آگاهی و اطلاعات با فوران روزمره‌اش را در قوطیِ حوزوی خود محصور کند تا این جهان در غلیان، «هژمونی»اش را مضمحل نکند و به نور کرم شب‌تاب بازمانده از اعصار قرون ماضی، بسنده نماید.

آیا این مصاف همه‌جانبه و سرسخت که هم‌اینک در ایران‌زمین جاری‌ست، فقط در میدان کشاکش خود می‌ماند؟ این مصاف با تمام آثار فراگیرش، از یک‌طرف اذهان و انرژی مردم ایران را آزاد می‌کند و از طرف دیگر، از همه‌ٔ منافذ ساختار حکومت به درون آن نفوذ می‌کند. این نفوذ، درگیری‌های درون حاکمیت را دامن زده و به رودررویی سوق می‌دهد. آثار این رودررویی نیز نهایتاً به بانک سرمایه‌‌ی مردم ایران برای غلبه‌ٔ نهایی بر نظام آخوندتبار می‌ریزد. به این جدیدترین نمونه از نفوذ آثار کشاکش میان مردم و حاکمیت توجه کنید؛ روزنامه حکومتی هم‌میهن، ۲۷دی ۱۴۰۳:
«فیلترینگ هدفش این است که انتشار بیان و پیام را به انحصار گروه‌های قدرت و ثروت دربیاورد. فیلترچی‌، دشمن مفهوم شهروندی و انسان حقوق‌بشری است. فیلترینگ، بنیادهای زیست انسانی جدید را نشانه گرفته است؛ یعنی فیلترینگ با مفاهیمی چون عدالت، دموکراسی، برابری و به‌صورت کلی با مفهوم شهروندی، سر ستیز دارد. تاریخ نشان می‌دهد که هر کسی که با این مفاهیم درافتاد، قطعاً برافتاد.»

دایره مینا جدید 🌺
@daamina2


🔵 ارثیه‌های عاشقی —————————————————-

وقتی كه گل می‌گذره از سیم‌های خاردار خزون
عطر و شمیم گل دیگه حصار كشیدن نداره

دفتر آرزوی شهر حتا كه شلاق بخوره
خاطره‌های عاشقی كه خط كشیدن نداره

تُو گوش گور و دل سنگ، قطره‌ی بارون بی اثر
قناره‌چیِ قلعه‌ساز گوش شنیدن نداره

پرنده‌ی مصنوعیِ همیشه عادت به قفس
رؤیاهاشو خط كشیده فكر پریدن نداره

چشمایی كه دنبال «دار«ِ و قناره و قفس
آهای آهای مشاطه‌چی! سُرمه كشیدن نداره!

دستی كه خط دیدن و سلام و قیچی می‌كنه
شوق به هم رسیدنو دست بریدن نداره
***
بالی كه پرواز و می‌خواد پرسش و جستن نداره
كشته و معشوقه‌ی عشق دوباره كشتن نداره

وقتی صدا و كلمه پا می‌ذاره تُو عصر نور
تُو پستوی ممیزی قلم، شكستن نداره

تبرزن سارقِ سرو! وارث قلع و قمع باغ!
ارثیه‌های عاشقی سارق رهزن نداره ...

🖌 س. ع. نسیم

دایره مینا جدید 🌺
@daamina2


Forward from: دایره مینا ـ جدید
عارف_قزوینی_پدر_تصنیف_نوین_ایران.pdf
410.2Kb
#مقاله
🔵 عارف قزوینی پدر تصنیف نوین ایران و مونس وفادار آزادی

🖌 سعید عبداللهی

اگر بخواهیم در تاریخ ایران تلفیقی از هنر، شعر، موسیقی، سیاست و تجددخواهی را بیابیم، در جست‌وجو و کنکاش‌مان بی‌شک به #عارف_قزوینی می‌رسیم.

وقتی دیوان عارف را با حدود ۱۲۴ غزل، قصیده و مثنوی و ۲۸ تصنیف ورق می‌زنیم، انگار داریم پرده‌ای را کنار می‌زنیم که ما را به منظری از صفای خاطر، ضمیر روشن و پردیسی از آرزوهای پاک‌سرشت بشری می‌برد.

در پهنه‌ی شعر و ترانه، کیست که جاودانه‌های عارف قزوینی را برای میهن محبوب و شقایق‌های همیشه شاهدش نشنیده و زمزمه‌ی آن‌ها را بر زخمه‌ی سازها، نغمه‌ی نواها، لبان خواننده‌گان و نجوای مردمان ننیوشیده باشد؟

در تاریخ #موسیقی_ایران کمتر سراغ داریم که آثار خوانندگان ۵ و ۶ دهه‌ی پیش را بازخوانی کرده باشند؛ اما تصنیف‌های عارف هنوز توسط نسل جدید خواننده‌گان ایران بازخوانی می‌شوند و اقبال عمومی می‌یابند.


دایره مینا جدید 🌺
@daamina2


Forward from: @attachbot
🔵 تصنیف: از کفم رها

شعر: عارف قزوینی
آهنگ: فرامرز پایور
خواننده:‌ محمدرضا شجریان
🎶 در مایه: افشاری
اجرا: ۱۳۵۸

👇👇👇👇👇


@daamina2❤️


Forward from: دایره مینا ـ جدید
🖌 «میان اهل دل و اهل ریا
همین فرق است:
که داغ ماست به دل
داغ او به پیشانی!»

🔵 ۲ بهمن ۱۳۱۲ درگذشت مبارز سیاسی، شاعر، ترانه‌سرا و آهنگساز نامی و آزادیخواه مشروطه #عارف_قزوینی 🌹

«هزار پرده ز ایران درید استبداد
هزار شکر که مشروطه پرده‌پوش آمد
ز خاک پاک شهیدان راه آزادی
ببین که خون سیاوش چه سان به جوش آمد» ــ عارف قزوینی

دایره مینا جدید 🌺
@daamina2


🔵 نبرد سراسریِ دو اولویت

گسترش حمایت‌آمیز در زندان‌ها و در جامعه از کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، مبین نبرد دو اولویت در برابر هم است؛ اولویت اکثریت مردم ایران با پیشتازی زندانیان سیاسی، اولویت حاکمیت آخوندی در شرایط بحران موجودیت.

تمرکز بر کارزار «نه به اعدام» و استمرار آن به‌مدت یک سال و تداوم آن تا سراسری شدن و سقوط حاکمیت،‌ تبر نهادن بر ریشه‌ و تکیه‌گاه آن است، دقیق‌ترین نشانه‌روی به هدف و پاسخ به خون‌ریزترین زخم از پیکر جامعه‌ی ایران و روح و روان آن می‌باشد.

اولویت‌ها میان جبهه‌ی «نه به اعدام» و جبهه‌ی متکی بر اعدام، به نبرد آشکار و نهایی رسیده‌اند. این موقعیت یا مختصات، مرحله‌ی تعیین تکلیفی است که بی‌شک از تغییر تعادل قوای منطقه‌یی و بین‌المللی علیه حاکمیت آخوندی، تأثیر مستقیم می‌پذیرد.

🖌 دایره منیا
۲ بهمن ۱۴۰۳
@daamina2


بیانیه
🔵 حمایت کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» از اعتصاب سراسری سوم بهمن در کُردستان

پیوستن بند مردان زندان عادل‌آباد شیراز به این کارزار.
برگزار شدن اعتصاب غذای زندانیان در ۳۴ زندان سراسر ایران.
بند زنان زندان عادل‌آباد شیراز هفته گذشته به این کارزار پیوست.
اعدام‌ها و سرکوب‌های سیستماتیک در دی‌ماه امسال شتاب گرفت. تنها در این ماه بیش از ۱۱۰ زندانی در زندانی‌های ایران اعدام شدند.
از آغاز سال ۱۴۰۳ تاکنون ۹۵۰ نفر از محکومان زندانی با حکم اعدام در زندان‌های مختلف ایران به قتل رسیده‌اند.
این آمار بیانگر رشد بی‌سابقه استفاده از اعدام به‌عنوان ابزاری برای سرکوب جامعه است.
کارزار‌ “سه‌شنبه‌های نه به اعدام”
سه‌شنبه دوم بهمن‌ماه ۱۴۰۳

#نه_به_اعدام
#پخشان_عزيزى
#وریشه_مرادی
#اعتصاب_عمومی

دایره مینا جدید 🌺
@daamina2


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔵 پیام خانواده‌های «نه به اعدام»

زندگی حق همه است
#نه_به_اعدام

#سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام

دایره مینا جدید 🌺
@daamina2


Forward from: دایره مینا ـ جدید
وه چه بی‌رنگ و بی‌نشان که منم
کی ببینم مرا چنان که منم

این جهان و آن جهان مرا مطلب
کاین دو گم شد در آن جهان که منم

#مولوی

دایره مینا جدید 🌺
@daamina2


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
قدرت شکافنده‌ی «کلمه»، قطورترین دیوارهای زندان‌ها را درهم می‌شکند.
روایت لویی آرتو درباره‌ی حجم و انواع شکنجه در زندان‌های نظام ولایی ــ آخوندی.
شاهدی دیگر بر دلاوری‌های عاشقانه‌ی شقایق‌های آزادی در پایداری و نبرد مقابل کلپاسه‌های دیکتاتوری...

#محسن_شکاری ❤️🌹

دایره مینا جدید 🌺
@daamina2


Forward from: دایره مینا ـ جدید
۳۰ دی ۱۳۵۷
روز #آزادی «کاشفان فروتن شوکران» 🌸

آزادی آخرین دسته از #زندانیان_سیاسی 🌟

۳۰ دی ۱۳۵۷ پایان فصل سردی بود که در ۲۸ مرداد ۳۲ هیمنه‌ی برودت سنگینش آغاز شد.

۳۰ دی ۱۳۵۷ بر مبنای پایداری امیدبخش سالیان طولانی زندانیان سیاسی و شرط همبستگی و قیام سراسری مردم ایران بر دفتر یک سرفصل‌های تاریخی رقم زده شد.


۳۰ دی نه پایان یک اسارت، که آغاز یک آزمایش در چشم‌انداز آینده بود. همه‌ی زندانیانی که بخشی از رهبران مبارزه با دیکتاتوری بودند، با چگونگیِ مواضع‌شان در برابر دیکتاتوری ولایت فقیهی و با میزان وفاداری به «ضرورت آزادی»، سرنوشت آینده‌شان را رقم زدند.


دایره مینا جدید 🌺
@daamina2

20 last posts shown.