دیده بان ایران


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Adult


این کانال تحلیلی،خبری با باوربه کلیت انقلاب اسلامی۵۷،قانون اساسی ودرجهةمنافع ملی بانگاهی نقادانة وبدون تعصب به نقد نظام(ازصدرتاذیل)واصولگرایان،اصلاحطلبان وتناقضات آنهامیپردازد
ارتباط باادمین:
https://t.me/Harfinobot?start=de775ba480f38e

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Adult
Statistics
Posts filter


🔴 پرونده نظرسنجی و نقد خاطرات آقای هاشمی

😏عباس عبدی

👈 آنان که پیگیر مطالب من هستند می‌دانند که نه تنها نسبت به بازکردن موضوعات گذشته اکراه دارم بلکه منتقد رویکرد تاریخ‌گرایی افراطی هم هستم و بویژه در شرایط کنونی که کشور با مشکلات و خطرات جدی دست به گریبان است، بیش از همیشه باید نگاه خود را به آینده معطوف کنیم.
البته آموختن از تاریخ ضروری است، به شرطی که به درد حال و آینده بخورد و ما را در گذشته غرق و متوقف نکند به نحوی که حال و آینده خود را فراموش کنیم.

پرداختن به گذشته به نوعی اعتیاد هم هست. بنابر این علاقه‌ای به باز کردن پرونده‌های گذشته ندارم و معتقدم باید نگاهمان به آینده باشد. ولی این روزها تصویر و متنی در فضای مجازی منتشر شد که پس از دیدن آن بارها درباره جزییات آن کسانی از من پرسش کردند که اطلاعی از ماجرای ۲۳ سال پیش ندارند.
آن تصویر یادآور دادگاه من و آقای قاضیان و گرانپایه در باره نظرسنجی از مردم است که به سفارش کمیسیون امنیت ملی مجلس ششم درباره گفتگو با ایالات متحده در سال ۱۳۸۱ انجام شد، و طی آن یکی از پرونده‌های سیاه دوران آقای هاشمی شاهرودی با عاملیت سعید مرتضوی گشوده شد و با نحوه برخورد تاسف‌بار اصلاح‌طلبان که دولت و مجلس را در اختیار داشتند، وضعیتی را ایجاد کرد که نقطه عطفی در ویرانه‌تر شدن دستگاه قضایی بود.

آقای شاهرودی که دستگاه قضایی را از آقای محمد یزدی تحویل گرفت و آن را ویرانه خطاب کرده بود، با برگزاری چنین دادگاهی و سپس انتصاب سعید مرتضوی به دادستانی تهران، ویرانه را ترمیم کرد، ولی در مسیر عکس عدالت؛ و آن را به نفر بعدی(آقای صادق لاریجانی) تحویل داد، و چنان این آش عدالت شور شده بود که رییس بعدی، فوری مرتضوی را تغییر داد.

دستگاه قضایی در زمان آقای هاشمی شاهرودی، مثلثی بود مرکب از خودش در راس و دو بال اصلی آن سعید مرتضوی دادستان تهران و عباسعلی علیزاده رییس‌کل دادگستری استان تهران.

متن کامل
https://telegra.ph/پرونده-نظرسنجی-و-نقد-خاطرات-آقای-هاشمی-04-03


👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


لاریجانی دوم و ایده بازدارندگی

عباس موسایی٭

علی لاریجانی اخیرا در مصاحبه‌ای تلویزیونی، بیان کرده است که «فتوای رهبری نداشتن سلاح هسته‌ای است، اگر خطایی از آمریکا صورت بگیرد، ایران با فشار مردم مجبور می‌شود به سمت رفتن ساخت سلاح هسته‌ای برود».

این سخن، از آن جهت که توسط علی لاریجانی «دو» بیان شده است، اهمیت می‌یابد.‌ برای تبیین این اهمیت، ارجاع به موارد زیر لازم است.

نخست/ معطوف به کنش‌های سیاسی و منظومه گفتمانی علی لاریجانی می توان از«دو علی لاریجانی» نام برد:

علی لاریجانی اول (استثناگرا):
علی لاریجانی از وزارت ارشاد تا ریاست سازمان صداوسیما که ریاست ستاد ضداصلاحات را هم در همین برهه برعهده داشت تا دبیری شورای‌عالی امنیت‌ملی در دوران ِ ریاست‌جمهوری محمود احمدی نژاد با طرح ایده «نگاه به شرق».

علی لاریجانی دوم (عادی‌گرا):
علی لاریجانی منتقد احمدی‌نژاد، ریاست مجلس بعد از غلامعلی حداد عادل تا هم‌راستایی با دولت عادی‌ساز حسن روحانی در عرصه سیاست خارجی، علیرغم توقف در استثناگرایی در سیاست داخلی تا ردصلاحیت در انتخابات۱۴۰۰و برجسته‌ترین اصولگرایی که از خالص سازی سخن گفت.

دوم/ از آغاز مناقشه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران پیرامون مسئله ٔهسته‌ای، یکی از مهمترین موارد مورد اشاره توسط دولتمردان جمهوری اسلامی، ارجاع به فتوای هوشمندانه آیت‌الله خامنه‌ای، در حرام بودن تولید، نگهداری و به‌کارگیری هر نوع سلاح کشتار جمعی از جمله سلاح‌های هسته‌ای بوده است.

در مقابل، رژیم صهیونسیتی و حامیان آن و مخالفان جمهوری اسلامی، این فتوا را قابل‌تغییر و تابعی از شرایط و اقتضای زمان دانسته‌اند که رهبری ایران برای مدیریت اوضاع و پیشبرد آرام پروژه هسته‌ای (اسکات خصم)، آن را اعلام داشته است.

سوم/ لاریجانی همچنان که در بخش‌های دیگری از همین گفت‌وگو آورده‌اند، هم شناخت کافی از وضعیت و شرایط پیچیده کشور دارند، هم ترامپ و ایده‌های وی را به‌خوبی می‌شناسند و فراتر از آن، به حکم سوابق طولانی در ساختار کشور، شناختی از تغییر و تحولات منطقه، امکانات و امتناعات، فرصت‌ها و تهدیدات و... دارند.

از‌این‌رو، پرسیدنی است که بیان این گزاره در این شرایط پیچیده، چه دستاوردی برای کشور، ملت و نظام حکمرانی دارد؟ آیا بازدارندگی می‌آورد؟ 

... با ارجاع به تمهید مقدمات فوق ، به نظر می رسد که در شرایط ِ کنونی، آنچه می تواند ایران را از این پیچ ِ تاریخی به سلامت عبور دهد، راهبردهای ِ امتحان پس نداده ی گذشته، اتحادهای صوری و بی مبنا، پیروی از نظریات ِ خیالبن، تک ساحتی، تقلیل گرا، خطابه ای و... نیست.
بازسازی ِ سیاست ِ مواجهه با آمریکا، بر اساس ِ ماتریس و مختصات کنونی از تحولات ِ خاورمیانه تا شکاف ِ ناشی از نگرش ِ نومرکانتلیستی ترامپ (آنگونه که آقای لاریجانی به وجوهی از آن پرتو افکنی کرده اند)، تدابیری جدید و مبتنی بر منافع و مصالح ملی، طلب می کند که بی شک پیروی از مسیری نیست که جهان را به سمت و سوی اجماع و تحریک بیشتر، آنگونه که راست ِ افراطی ِ حاکم بر رژیم صهیونسیتی می خواهد، پیش می برد.

بی طرفی فعال و سیاست ورزی بر اساس ِ منافع و مصالح ایران ، راهبرد ِ برتر به وقت ِ اکنون است. راه ِ حل صواب، اعتماد به درایت ِ ایرانی و میدان دادن به نخبگان و دیپلمات های ایران دوست و نخبه برای دفاع از مصالح عالیه ٔ ملی است، چنانکه قائم مقام فراهانی در پاسخ به نامهٔ میرزا محمدعلی آشتیانی، نماینده ٔ ایران در مذاکره با عثمانی که از دانایی ِ طرف ِ عثمانی گفته بود می نویسد ؛«عالیجاه مقرب الخاقان میرزا محمدعلی بداند که: تعریف و توصیف چند که از سر عسکر ارزنه الروم، در ضمن شروح مرسله نوشته بود بنظر ما رسید و اگر سرعسکر که از دولت عثمانی وکیل مصالحه است دانا و عارف و واقف است، چنان نیست که وکیلی که ما از این دولت فرستاده باشیم، نادان و جاهل و غافل باشد.» اعتماد به فرزندان ایران برای دفاع از منافع ملی و زایش ِ امکان ِ مذاکره ٔ مستقیم ، از دل ِ مذاکره ٔ غیر مستقیم ، مصلحت ِ ملت ، کشور و نظام ِ حکمرانی است.

٭ فعال سیاسی اصلاح‌طلب

راهبرد

متن کامل
https://mjrahbord.blogfa.com/post/156



👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


🔴 نشست وزیر خزانه‌داری آمریکا با ۱۶ بانک جهانی و سازمان برای «کاهش صادرات نفت ایران»

👈 وزیر خزانه‌داری آمریکا با نمایندگان ۱۶ بانک جهانی و سازمان‌های مجری قانون فدرال برای اجرای تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، از جمله تلاش برای کاهش صادرات نفت ایران، دیدار و گفت‌وگو کرد.

اسکات بسنت روز چهارشنبه ۱۳ فروردین در این نشست گفت که دولت دونالد ترامپ فشار اقتصادی را تا حد ممکن تشدید می‌کند تا دسترسی ایران به منابع مالی را مختل نماید.

او ایران را متهم کرد که این منابع را به حماس و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی در سراسر خاورمیانه اختصاص می‌دهد و از آن برای دستیابی به سلاح هسته‌ای استفاده می‌کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای بسنت افزود: «این شامل میلیاردها دلاری است که ایران سالانه از طریق فروش نفت خود به دست می‌آورد و رژیم از آن برای تأمین مالی برنامهٔ خطرناک خود و حمایت از نیابتی‌ها و شرکای تروریستی متعدد خود استفاده می‌کند».‌

دونالد ترامپ سیاست فشار حداکثری خود بر ایران را در بهمن‌ماه بازگرداند که شامل تلاش‌هایی برای به صفر رساندن صادرات نفت تهران است./🌐ایران‌تایمز

👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


#عصرانه_


👈 مهربانی دل می خواهد نه دلیل ..‌.!

دلی که برای مهرورزی ،معطل استدلال نیست ، مملو از شور و حال است ...اصلا به قول پاسکال ،دل برای خود دلیلی دارد که عقل از فهم آن عاجز است ...تازه اگر به دنبال دلیل فلسفی هستیم این سخن افلاطون کافیست ؛ مهربان باش ؛زیرا هر کسی را که می بینی در نبردی سخت با زندگیست .‌‌‌..
قطار زندگی در ایستگاه مهربانی به مقصد هم نرسد به مقصود میرسد.مقصد یا شرق و غرب است یا شمال و جنوب.مقصود اما حال خوب است.....
............
شاید بالای صد بار این صحنه رو پشت هم دیدم و لذت بردم....اون دختره خیلی باحال بود بعد از اینکه سیخ کباب با موفقیت بدست راننده قطار افتاد چنان دستشو مشت کرد و بالا برد که انگار فاتح اورست شده
به جرات میشه گفت این صحنه ها رو فقط در ایران میشه دید!....


✍️ ب _ آ


👈 👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷 https://t.me/Didehban_iran 🇮🇷


✍ فرهادقنبری

👈 فرهنگ و هنری که در پانزده سال اخیر توسط شبکه‌های ماهواره‌ای (با محوریت شبکه منوتو) به ذائقه غالب جامعه تبدیل شد، امروز در همه شئون فرهنگی و هنری از سریال‌های صداوسیما تا سریال‌های خانگی و سینمای به اصطلاح کمدی قابل مشاهده است.

امروز همانطور که از رضا عطاران و مهران مدیری بیست سال پیش ماکت بی‌رنگ و بو و حال به‌هم‌زنی به جا مانده است که چیزی جز جلف بازی سخیف بلد نیستند، در تمام شئون فرهنگی و هنری اعم از سبک زیست اینستاگرامی و بلاگری و سینما و سریال و موسیقی کشور هم چنین روندی رخ داده است.

مسیر سریال پایتخت هفت را ببینید. آدم باورش نمی‌شود چنین چیز بی‌خاصیت و سبک و مزخرفی را به عنوان سریال گران تلویزیون به مخاطب قالب کرده‌اند، سریالی که حتی برای چند دقیقه هم قابل تحمل نیست.

👈 مقایسه پایتخت هفت با پایتخت یک و دو و سه نشان از همین سقوطی است که مدام درباره آن سخن‌ می‌گوییم و به ضدمردمی بودن و عقده ای بودن و.. متهم می‌شویم.

- تلویزیون جمهوری اسلامی (تلویزیونی که هزاردستان و روزی روزگاری پخش می‌کرد) آنقدر مفلوک و بدبخت شده است که برای چند میلیارد درآمد بیشتر، پخش چنین زباله‌ای را افتخار خود می‌داند.

👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


🔴 سیاست در جامعه ما نسبتی با تامل در خود و اندیشیدن ندارد

✍ مصطفی مهرآئین

👈این عکسو دیروز با هم گرفتیم. وقتی از تلویزیون شنید که واسم پرونده قضایی شکل دادن پرسید بابا مگه چیکار کردی؟
گفتم کار خاصی نکردم بابا.ایده هامو در مورد شرایط کشور و لزوم انجام برخی تغییرات در سیاست کشور را نوشتم.

بعد یادم اومد دقیقا در همین سن آیهان یا شاید کمی کمتر بودم که وقتی گریه های مادرم برای در زندان بودن داداشم در دهه شصت را میشنیدم از خودم می پرسیدم چرا یک نفر بخاطر داشتن باورهای سیاسی متفاوت باید در زندان باشه و یک مادر چنین درمانده و ناتوان در اندیشه فرزندش باشه.

سالها می گذرند و مسائل جامعه ما ثابت اند و این همه تنها ریشه در یک مساله دارد: سیاست در جامعه ما نسبتی با تامل در خود و اندیشیدن ندارد


👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


قطعنامه‌ شورای حقوق‌بشر سازمان ملل در محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران

شورای حقوق‌بشر سازمان ملل در پایان پنجاه و هشتمین نشست سالانه خود در ژنو با صدور قطعنامه‌ای ضمن محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران، ماموریت گزارشگر ویژه و هیئت حقیقت‌یاب مستقل برای نقض حقوق بشر در ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد.

این قطعنامه با ۲۴ رای موافق در مقابل ۸ رای مخالف تصویب شد. در این قطعنامه، شورا ضمن محکومیت «نقض سیستماتیک حقوق‌بشر در ایران»، از جمهوری‌اسلامی خواسته است با پایان‌دادن به بحران مصونیت از مجازات ساختاری عاملان جنایت، همکاری کامل با گزارشگر ویژه و هیات حقیقت‌یاب مستقل سازمان ملل برای بررسی نقض حقوق‌بشر در ایران، را تضمین کند.

شورا در قطعنامه خود تاکید کرده «مصونیت ساختاری» که به مسئولان و کارگزاران سرکوب علیه مردم اعطا کرده، زنجیره خشونت را تقویت و حق دادخواهی قربانیان را نقض می‌کند.

در این قطعنامه، شورای حقوق‌بشر ضمن ابراز نگرانی از «نقض طیف گسترده‌ای از حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی» در ایران و نیز افزایش مداوم اعدام‌ها تمرکز کرده است.



👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


  "فراق، به منزله‌ی تلخی بی‌پایان"

علی زمانیان

حکومت‌ها و حکمرانی‌های بد و ناکارآمد، آفات و نتایج تلخی به همراه دارند. نتایجی که کمتر دیده می‌شوند. یکی از آفات حکمرانی‌های بی‌کفایت و بد این است که بتدریج، ساختار روابط‌ میان ساکنان سرزمین، سست شده و فرو می‌ریزد.
افراد از هم جدا می‌شوند، اما نه به رضایت، که با اندوهی بی‌پایان.
شبکه‌ی حمایت عاطفی، مختل می‌گردد و موجی از تنهایی، ساحل آرامش‌شان را در هم می‌شکند. 

حکومت بد، انواع"فاصله‌ها" را به جامعه تحمیل می‌کند. چه فاصله‌ی جغرافیایی، چه عاطفی، اعتقادی و اخلاقی.
"فاصله"، میوه‌ی تلخی است که کام همه را آزار می‌دهد و در نهایت به کاهش سرمایه‌ی اجتماعی، عاطفی و حمایتی می‌گردد. کسانی که کنار هم می‌زیستند و در زندگی جمعی، زندگی‌‌شان را معنا و قابل تحمل می‌کردند، اما آرام آرام تنهاتر می‌شوند.

حکومت بد، ضد ارتباط است. ارتباطات را به انواع شیوه‌ها، چه تعمدی و آگاهانه و چه ناخواسته، چه مستقیم و چه غیر مستقیم از هم می‌گسلد. وقتی روابط سست و لرزان شد، جامعه، توانایی حل مسئله‌هایش را از دست می‌دهد.
"جامعه‌ی ناتوان"، برساخته‌ای حکمرانی بد  و ناکارآمد است.

حکومت بد، سه گونه جدایی و فاصله را دائما چون زهری بر جان شهروندان و ساکنان سرزمین سرریز می‌کند:

۱. اولین فاصله‌ که به "فراق" از آن نام می‌برند، جدا شدن جغرافیایی افراد از یک‌دیگر است. هم‌چون فرزندانی که خانوادهی خود را ترک و مهاجرت می‌کنند. "فراق" احساس تلخی است که هم آنانی که می‌روند و هم آنانی که می‌مانند، تجربه می‌کنند.

هنگامی که نه می‌توان زندگی کرد و نه می‌توان شرایط را تغییر داد، آن‌گاه افراد کوله‌بار زندگی‌‌شان را برمی‌دارند و از زادگاه خویش دل می‌کنند و می‌روند تا شاید در جایی دیگر، بتوانند زندگی کنند.
اما حسرتا که از "خانه‌ی خویش" رفتن، ممکن است ولی "رفتن"، چونان زخمی می‌شود بر روان آدمی که هرگز التیام نمی‌یابد. رفتنی که از آدمی، غریبه‌ای همیشگی می‌سازد. مگر می‌توان با دلهره نسبت به رنج‌های "ماندگان"، راحت زیست؟ مگر دور از زادگاه و وطن مالوف،  دور از آب و خاک آشنا و  دور از رابطه‌ای گرم و عاطفی با عزیزان، آیا هنوز می‌توان زندگی‌ دلخواهی داشت؟

۲. نوع دوم "فاصله" و گسیختن روابط، ناشی از فقر و ناتوانی اقتصادی است.
ارتباط با دیگران و مراوده با شبکه‌ی خویشاوندی و دوستان، مستلزم هزینه‌های مالی و مادی است. از قبیل هزینه‌های تردد، سفر، پذیرایی، کادو و هدیه و سایر.
افرادی که در تنگنای مالی و اقتصادی قرار می‌گیرند، توانایی‌شان را برای پرداخت هزینه‌های ارتباطی از دست می‌دهند. بنابراین، بتدریج از ارتباط خود با دیگران می‌کاهند.
فقر و تنگ‌دستی، محدودیت‌های متفاوتی بر تنگ‌دستان تحمیل می‌کند، تا جایی که ارتباط خویشان، بستگان و دوستان را به کم‌ترین سطح تنزل می‌دهد. در نتیجه، زندگی‌ از مدار طبیعی و شرایطی دل‌پذیر و دل‌خواه، خارج می‌شود.

ارتباط با دیگران در سایه‌ی امکان‌ها و ظرفیت‌ها تداوم می‌یابد. هرگاه امکان‌ها از دست برود، ارتباط نیز رو به افول و سقوط می‌گذارد.

۳. سومین نوع فاصله‌ای که میان افراد ایجاد می‌شود و به کاهش و سست شدن شبکه‌ی خویشاوندی، خانوادگی و دوستی منجر می‌گردد، فاصله و تفاوت در نگرش‌ها، باورها و اعتقادات است.
البته که تفاوت نگرش‌ها، باورها و اعتقادات، به تنهایی علت گسستن روابط نمی‌شوند. اما هنگامی که یک حکومت بد و ایدئولوژیک، تفاوت‌های طبیعی این‌چنینی را به هویتِ ستیز و معیاری برای کنش اجتماعی تبدیل می‌کند، آن‌گاه روابط اجتماعی و ارتباط میان شهروندان، از هم گسیخته می‌شود. 

حکمرانی بد، شکاف اعتقادی و سیاسی شهروندان را به پیکارهای پنهان و چاره‌ناپذیر تبدیل می‌کند. در نتیجه، بنیان و پایه‌ی اصلی خانواده و نظام خویشاوندی را در هم می‌شکند.
فعال کردن گسل‌های اجتماعی و آن‌ها را به عنوان معیاری در روابط و ارتباطات اجتماعی، معرفی کردن، جامعه را از درون، تهی و در نهایت، متلاشی  می‌سازد. مردمانی که روابط‌شان را بر معیار باورهای دینی استوار می‌کنند، جامعه را بر لبه‌ی پرتگاه فروپاشی می‌برند.

نکته نهایی:

هم‌چنان که ارتباط اقتصادی بنگاه‌های تولیدی و داد و ستد بازار، به تولید و خلق ثروت مادی می‌انجامد، برای تولید و خلق سرمایه‌ی اجتماعی نیازمند ارتباطات وسیع اجتماعی و داد و ستد عواطف هستیم.
دور شدن افراد از  یک‌دیگر نه تنها رنج تنهایی و احساس بی‌پشتوانه بودن را دامن می‌زند. که تولید سرمایه اجتماعی و اخلاقی را متوقف می‌نماید.

برای کند کردن فرایند فروپاشی اجتماعی و تهی شدن جامعه و ترمیم روابط، دو کار می‌توان و باید انجام داد:

۱. سیاست‌زدایی از خانواده و روابط اجتماعی
۲. معیار قرار ندادن باورها و اعتقادات در روابط با دیگران. به ویژه ارتباطات عاطفی و روابط نزدیک.

👈 رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷 https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


ناترازی‌ها و ناتوانی‌ها؛
هزینه دشمنی با اصلاحات

داوود حشمتی٭

بحرانی شدن ناترازی‌ها و عدم توان سیستم برای اعمال سیاست‌های درست که در آن سیستم انرژی صنایع و تولید را قطع میکند تا مبادا مردم دست به اعتراض بزنند، نشان می‌دهد سیاست اصلاح‌طلبان در دهه هفتاد به‌درستی تنظیم شده بود.

پایه‌های سیاست اصلاح‌طلبان، اصلاح سیاسی و اجتماعی در داخل و تنش‌زدایی در خارج از مرزها بود. آن فرصت طلایی با دو سیاست غلط نابود شد.

اصلاح‌طلبان با تقویت تفکر مصباح زمین‌گیر، و مردم ناامید شدند. در خارج از مرزها به جای تنش‌زدایی سیاست تهاجمی و بازی کردن نقش برهم‌زننده نظم، جایگزین شد. در داخل هم تقویت بدنه‌ای که امروز خودش را "هسته سخت" معرفی می‌کند، با قدرت پیگیری شد.

همزمان در اقتصاد، رشد صنعتی و در تولید جای خودش را به رانت‌خواری مرکانالیست‌های «فردی» و «نهادی» داد. تا جایی که در آخر دولت احمدی‌نژاد خودش از دست همان «برادران» به فریاد آمد.

کشوری که قرار بود در ۱۴۰۴ از صادرات محصولات صنعتی خود پیشرفت کند، به یک واردکننده صرف تبدیل شد و به دلارهای نفتی وابسته شد.

در نهایت ضربه آخر را سعید جلیلی و مذاکراتش بر ایران وارد کرد. آنها با عدم فهم درست از ظهور نفت شل، توهم زدند و فکر کردند «با تحریم نفت ایران، قیمت هر بشکه نفت به ۲۵۰دلار می‌رسد.»
نفت نه‌تنها به آن قیمت نرسید، بلکه ایران از نقشه انرژی جهان به‌راحتی حذف شد.

۲۰سال بعد از نوشته شدن سند چشم‌انداز، حالا وقت محاسبه است. وقت ارزیابی اینکه: اگر با سیاست‌های اصلاحات دشمنی نشده بود، امروز در این وضعیت نبودیم که از ترس اعتراض مردمی جرات نکنیم هیچ اصلاح درستی را انجام دهیم.

اگر کشور با سیاست‌های اصلاحات پیش می‌رفت، قطعا امروز به سند چشم‌انداز می‌رسیدیم. اما امروز نه توان افزایش قیمت بنزین و انرژی را داریم، نه امکان تصمیم‌گیری در حوزه حکمرانی.

این وضعیت یک‌شبه اتقاق نیفتاده‌. اگر این را درک کنیم، ممکن است راه اصلاح و خروج از آن را پیدا کنیم.

٭ روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی



👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


اوضاع مردم یزد بعد قطعی آب :

همراه
پروکسی | پروکسی | پروکسی



👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


📝
#ظهرانه_



👈 اگر از من بپرسند عشق در شکل اعلای خود برایت چه معنایی دارد، به سادگی جواب می‌دهم التیام تن و آرامش روان.
بعد از هیجان نخستین، با فروکاستن آن عطش آتشین، قسمت اصلی رابطه شروع می‌شود: همزیستی دو جهان ناهمسان. درک متقابل تنها برگ برنده این قمار سخت است، تو سالها با آهنگهای خودت یک نفره رقصیده‌ای، و حالا باید درک کنی ریتم تانگو با حرکات دو نفر تنظیم می‌شود.
خطای اول، نادیده گرفتن اهمیت مکالمه است. برای شناختن یار که می‌تواند بخش مهم باقی زندگیت باشد، لازم است با او حرف بزنی، حرفهای جدی و مستمر و مهم. باورکن یک گپ کوتاه اما هوشمندانه در ابتدای روز یا وقتی در بستر کنار هم آرام گرفته‌اید یا هروقت مناسب دیگر که هر دو هشیار و خونسردید، جادویی‌ترین بخش کاشتن دانه‌های سیب سرخ آرامش در رابطه است.
من یاد گرفته‌ام زوال یک رویا درست از جایی شروع می‌شود که آدم‌ها به جای حرف‌زدن با دیگری، شروع به گفتگوهای درونی طولانی می‌کنند. آن سنگ خودخوری که در دلت نگه می‌داری، عاقبت سنگین می‌شود و تو را به قعر تاریک دریای تنهایی بازمی‌گرداند.
بعدا یادم اگر بماند درباره اهمیت بی‌مانند "احترام" هم برایتان می‌نویسم. برای شما که نه، برای خودم. شاید بالاخره یاد گرفتم همان‌طور که منطقی‌ها دوست دارند، مثل چهل ساله ها رفتار کنم، نه تازه بالغ ها.



✍️ حمیدسلیمی



👈 👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷 https://t.me/Didehban_iran 🇮🇷


🔴 هک بانک سپه؛
شمر و حرمله‌ی زمانه ات را بشناس..!

✍ صالح علوی

👈 در ایران کنونی، آنچه بیش از خود اختلاس ها و فسادهای مالی موجب خشم و نفرت مردم می‌شود، برخوردهای  «مومنانه»! با عوامل این فسادهای نجومی است؛ اینکه فساد و غارت اموال عمومی به قدری عادی و روزمره شده است که نه تنها هیچ برخوردی با مفسدان صورت نمی‌گیرد، بلکه آنها در مواضع خود تثبیت می‌شوند و ارتقا پیدا می‌کنند و در اولین فرصت هم به تریبون نماز جمعه یا بیت دعوت می‌شوند.

پس از هک و افشای اطلاعات بانک سپه، مشخص شد که نفر دوم لیست دارندگان بیشترین مبالغ نجومی در حساب‌های شخصی، رئیس سایق ستاد بازسازی عتبات عالیات است.

برای من که از نزدیک شاهد بوده‌ام که ستادهای بازسازی در شهرهای مختلف چگونه با توزیع اجباری قبض‌های کمک داوطلبانه! بین اتحادیه‌های صنفی، مدیران اتحادیه‌ها را وادار به اخذ مبالغ هنگفت از تک تک اعضا می‌کنند..

و برای من که از نزدیک شاهد بوده‌ام کارشناسان حقوقی ستادهای بازسازی، با ورّاث متوفیانی که بخشی از اموال خود را نذر و وقف ستاد کرده‌اند، چگونه طلبکارانه و توهین آمیز برخورد می‌کنند؛
شنیدن این خبر بسیار شوک آور بود..

اینکه بار دیگر به یاد آوردم که چگونه با این روش‌های غیر اخلاقی از مردم پول جمع می‌کنند و (در شرایطی که چند دهک از مردم کشورمان زیر خط فقر به نان شب محتاج هستند)، باقیمانده ی مبالغ نجومی را (پس از خرید ویلاها و خودروهای ده‌ها میلیاردی) وقیحانه در حساب‌های شخصی می اندوزند.

سالها و قرن‌ها از زبان امثال شیخ صاحب فتوحات ازگلیه و مداح هفتیرکش، شنیده ایم که در صحرای کربلا، دشمنان نابکار امام حسین علیه السلام، به کشتن آن حضرت و یارانش اکتفا نکردند و پیراهن و انگشتر و گوشواره را از پیکر مبارک شهدا یا گردن و گوش کودکان خردسال آنها ربودند..

اکنون، یا بیایید و تمام درآمدها و هزینه هایی که در طول چند دهه گذشته، در ستادهای محتلف با عناوین پر طمطراق انجام شده، شفاف سازی کنید؛ و اگر چنین نکردید (که هرگز نخواهید کرد) به مردم ما حق بدهید که شما را هم‌پایه ی شمر و خولی و حرمله ی ملعون؛ و بسی پست تر از آنها بدانند.. که آنها در قامت دشمن قسم‌خورده، از اموال  یک امام سرقت کردند، اما  شما با ادعای دروغین دوستی، سالها و دهه ها، اموال چند امام معصوم ع را (که اولین و مهمترین  دغدغه آنها رفع  فقر و توزیع مایحتاج بین نیازمندان بود) سرقت کرده اید.


👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷 https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


🔴 نه صلح، نه جنگ

✍ رضا رضائی

👈 آیا اگر صلح ذلت‌بار را نپذیریم، الزاماً باید جنگ ویرانگر را بپذیریم؟

مقدمه: در طول عمر ج.ا.ا و شاید در حکومت های پیشین، ما مردم به کرات بر سر دوراهی تصمیم‌گیری‌های سخت گرفتار شده‌ایم، یا تصمیم‌سازان مغرض و بیشعور بوده‌اند، یا تصمیم‌گیرندگان درایت و صلابت کافی نداشته‌اند تا بهترین تصمیم را قاطعانه اتخاذ و اجرایی کنند.
تبعات این تصمیمات، یا از دست دادن بخش‌هایی از سرزمین، یا منابع، یا فقر و فلاکت و بیماری و از دست دادن مردم عزیزمان بوده است.

یکم: بارها و بارها گزینه ی سوم، راه سوم، و چاره ی سوم مطرح شده است، اما به‌نظر می‌رسد تصمیم‌گیرندگان به اشتباه، راه سوم را با سوم شدن در مسابقه و اخذ مدال برنز اشتباه گرفته‌اند؛

دوم: مردم بارها با تصمیمات ورفتارهایشان اعلام کرده‌اند که نه این حاکمیت و نه نظام‌های حکومتی موجود را نمی‌خواهند. آنها شکل سومی را می‌خواهند که نه این باشد و نه آن، هم این باشد و هم آن (جمهوری دموکراتیک)، البته با این تعریف: جمهوری دموکراتیک با ترکیب عناصر جمهوری و دموکراسی، یک نظام حکومتی پایدار و عادلانه را ارائه می‌دهد که بر اساس مشارکت مردم، حفاظت از حقوق فردی، و ترویج رشداقتصادی عمل می‌کند. این نظام به‌طور همزمان از ثبات و پایداری برخوردار است و شرایط رابرای توسعه پایدار و رشد فرهنگی و اقتصادی فراهم می‌کند؛

سوم: موافقان این حاکمیت یا انواع دیگر نظام‌های حکومتی، مردم را بر سر دوراهی انتخاب قرار داده‌اند و آنها را از تصمیم‌گیری ترساندند و نگذاشتند نهضت‌ها و جنبش‌های مردمی پیوسته و ادامه‌دار شود تا به نتیجه مطلوب مردم برسد؛

چهارم: مردم را بارها و بارهابر سر دوراهی جنگ و صلح، مذاکره یا عدم مذاکره، توافق یا عدم توافق قرار داده‌اند و نتیجه‌اش استمرار حاکمیت و بدنبال آن فقر و فلاکت مستمر شده است.

به اعتقاد این کنشگر مدنی:

1⃣ به‌نظر می‌رسد هرگونه انشقاق میان مردم و هرگونه دوگانه‌سازی انتخاب مردم، فقط و فقط فرصت‌سوزی و از دست دادن زمان برای تصمیم‌گیری صحیح و نجات از وضعیت بغرنج بوده و هست؛

2⃣ به‌نظر می‌رسد که راه‌حل‌یابی از اصول حل مسئله پیروی نمی‌کند و مسئله و مشکل اصلی کشور درست تعریف و تبیین نمی‌شود و در نتیجه، تا آخر فرایند، راهی جز تصمیم‌گیری خطا بر روی راه حل اشتباه نخواهد بود؛

3⃣ به‌نظر می‌رسد که عده‌ای مردم را به وادی ترس یا ناامیدی می‌کشانند تا مردم به ظرفیت‌های درونی خود برای برون‌رفت از وضعیت حاکمیت یا انتخاب جنگ/صلح نپردازند و فراموش کنند که قدرت مردم بیش از قدرت حاکمیت و بیش از تهدیدات یا تطمیع خارجی است؛

4⃣ به‌نظر می‌رسد که مردم نه صلح ذلت‌باری که در آن دستاوردهای علمی، صنعتی، نظامی، امنیتی، و معیشتی را می‌پذیرند و نه جنگ ویرانگری که حاکمان شروع‌کننده و پایان‌دهنده به آن هستند و مردم فقط باید جانشان را در این میانه از دست بدهند؛

5⃣
به‌نظر می‌رسد که کسانی که خوش‌بینی ما کنشگران مدنی ومردم و وطن‌دوستان را به سخره می‌گیرند، فقط در هراس از راه حل سوم هستند که مبتنی بر گذار از حاکمیت کنونی با انجام همه‌پرسی و عدم جنگ با آمریکا و اسرائیل با اتخاذ سیاست صلح‌طلبی، عدم مداخله در کشورهای دیگر، شفاف‌سازی فعالیت‌های هسته‌ای، شفاف‌سازی تبادلات مالی، و به‌طور کلی مذاکره مستقیم برد – برد است.

فراموش نمی‌کنیم که حذف مردم توسط حاکمیت برای اتخاذتصمیمات حیاتی و نادیده گرفتن مردم ایران توسط آمریکا و اسرائیل در زمان شروع هر جنگی، دارای پرخطرترین وضعیت برای هرسه آنهاست، چرا که مردم ما یاد گرفته‌اند راه حل‌های سوم، چهارم، و... که متضمن امنیت، آرامش، رفاه، و خوشبختی است را انتخاب کنند.

به یاد داشته باشیم که نه تنها بسیاری از ظرفیت‌های نظامی (فیزیکی و سایبری) محرمانه مانده است، بلکه بسیاری از ظرفیت‌های مردم ایران در مواجهه با دشمن داخلی و خارجی، محرمانه مانده و همه مترصد زمان انتخاب سوم هستند.



👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


ارسال پیامک ‎های عجیب حجاب برای شهروندان اصفهانی

فرزند شما بدحجاب در سطح شهر بوده است، لطفا پیگیری کنید برای اصلاح پوشش!


👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


اقدام علیه زنان در اصفهان
با کدام وجاهت قانونی؟!


محسن برهانی

آقای ‌ وزیر کشور ⁩
‏در ‌اصفهان ⁩ علیه زنان اقداماتی صورت می‌گیرد که در زمان رییس جمهور و‌ وزیر کشور سابق هم وجود نداشت

شناسایی عابران، ارسال پیامک برای ایشان و والدینشان و تهدید به تشکیل پرونده قضایی در ماه‌های اخیر باب شده است.

‏این اقدامات چه وجاهت قانونی دارد؟



👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


📝
#صبحانه_


👈 رابطه های خوب با حرفای قشنگ شروع میشه ولی با رفتارهای درست دوام پیدا میکنه بیشتر آدما فقط اولش رو بلدن ...!



✍️ ب _ آ



👈 👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷 https://t.me/Didehban_iran 🇮🇷


خبر فوری:

ترامپ: فکر می‌کنم ایران خواهان مذاکرات مستقیم است / رویترز


👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


🔴 جدولی که نشان می‌دهد چین، اروپا، هند و ... اقتصاد آمریکا را غارت می‌کردند

👈 جدول تعرفه‌های جدید دولت آمریکا بر کالاهای خارجی که رییس‌جمهور ایالات متحده آن را به حاضران نشان داد دارای دو ستون است که یکی (ستون آبی) تعرفه‌های وضع شده از سوی کشورها بر کالاهای آمریکایی است و ستون دوم (ستون زرد) تعرفه‌هایی است که دونالد ترامپ می‌گوید با در نظر گرفتن «تخفیف» علیه کالاهای وارداتی از این کشورها اعمال خواهد شد که حداقل ۱۰ درصد خواهد بود.
در بالای این جدول چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان قرار دارد که ۶۷ درصد بر کالاهای وارداتی از آمریکا تعرفه می بندد و از نیمه شب امشب‌ آمریکا ۳۴ درصد بر کالاهای چینی تعرفه خواهد بست.
این ارقام برای برخی دیگر از کشورهای جهان به شرح زیر است:
واردات از اتحادیه اروپا ۲۰ درصد در مقابل ۳۹ درصد تعرفه که این اتحادیه بر کالاهای آمریکایی می‌بندد
ویتنام ۴۶ درصد در برابر ۹۰ درصد
ژاپن ۲۴ درصد در برابر ۴۶ درصد
آفریقای جنوبی ۳۰ درصد در برابر ۶۰ درصد
استرالیا ۱۰ درصد در برابر ۱۰ درصد


👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


🔴 گفتگوی مستقیم، راهکار کشورها در جنگ تعرفه‌ها!

✍ حبیب رمضانخانی

👈 ترامپ دیروز با وضع تعرفه‌های گمرکی برای کالاهای صادراتی به مقصد آمریکا که شامل بسیاری از کشورها، حتی متحدانش؛ از اسراییل و بریتانیا تا ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و... را شامل می‌شود عملا به جنگ تجاری و اقتصادی با آن‌ها رفت.

به دنبال این اقدام اما، هیچ کشوری نه روابط دیپلماتیک خود را با آمریکا قطع کرد، نه کسی به سفارت آن کشور نگاه چپ انداخت و نه کسی اعلام کرد مذاکره با آن کشور را به رسمیت نمی‌شناسد!

بلکه بیشتر روسای این کشورها و اتحادیه‌ها، ضمن اعلام تاسف و نگرانی و حتی هشدار به اقدام متقابل، اما دنبال راهکار اصلی، گفتگوی مستقیم و مذاکره در اولین فرصت رفتند تا بتوانند درصد و اثرات این تعرفه‌ها را به حداقل رسانده تا منافع مردم و کشور خود را با کمترین چالش و نگرانی تامین کنند!

در این بین اما، با نگاهی به تعرفه‌های گمرکی، نکته قابل تامل این است که بیشتر کشورهای دنیا، در تمام این سال‌ها تعرفه‌های سنگینی روی کالاهای آمریکایی بسته بودند و عملا ترامپ امروز در بسیاری از موارد یک سوم تا نصف آن تعرفه‌ها را، متناسب با ناترازی واردات و صادرات و مولفه‌های دیگر، به تلافی وضع کرده که این خود نشان می‌دهد، برخلاف ادعاها، حداقل در این زمینه این آمریکا بوده که گاو شیرده دیگران بوده است...


👈👥 🗣 رسانه ما باشید
دیده بان ایران، رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷


🔴 گذری کوتاه برجامعه ایران از ۵۷ تا۱۴۰۳

✍ ناشناس

👈 انقلاب با شعار جامعه بی طبقه توحیدی شروع شد با پیام اینکه روحانیون نباید مناصب حکومتی را اشعال کنند سرعت گرفت وبه پیروزی رسید
خدمت به خلق ومسابقه در خدمتگزاری به فرهنگی ، اجتماعی شیب پیدا کرد انقلاب بعنوان مردمی ترین خیزش ضد خشونت لقب گرفت .
برای کمک به روستائیان در ساخت وساز خانه وجمع آوری ودرو محصولات کشاورزی دانشجویان دختر وپسر به اقصی نقاط کشور گسیل شدند .
جنگ شروع شد مردم عادی شهادت طلب شدندبرای رفتن به جبهه ها صف های طولانی تشکیل دادند میگ های روسی،سوخوهای روسی، ، تانک های روسی، کلاشینکف روسی و...تا توانستند بمب وگلوله وآتش بر این کشورباریدند ومردم بی پناه ما فقط با تحهیزات های باقی مانده از زمان شاه در حالی که بسیاری از ارتش اخراج شده بودن جلو‌دشمن ایستادند .

در آن زمان لباس بسیجی پوشیدن حس خوبی داشت نشانه دینداری، وطن پرستی مردم دوستی وسلامت نفس وبی اعتنای به جاذبه های دنیوی محسوب می گردید مردم هم چنین معنایی از آن لباس دریافت میکردند .

جنگ تمام شد سازندگی برای جبران عقب افتادگی وخرابی ناشی از جنگ وایجاد خودکفایی شعار دولت شد.
طبقه جدید رانتخوار شکل گرفت استراتژی دولت سازندگی دولت کاسب بود به نحوی که وزارتخانه ها تلاش میکردند از نظر بودجه خود کفا گردند و در دل وزارتخانه ها شرکتها وبنگاههای اقتصادی فعال شدند تعدیل نیروهای انباشته در کارخانجات سیاست دیگر دولت بود  پروژهای وزارتخانه ها به شرکتهای داخلی خودشان واگذار میگردید.

سپاه وجهاد وسایر نهادهای انقلابی هم به جمع پیمانکاران وپول سازان در آمدند خصوصی سازی باواگذاری اموال وکارخانجات به افراد خاص باترفندهای طراحی شده شدت گرفت وزرا، وکلا، بیوت مراجع، نظامیان، مدافعان رهبری همه ازین خوان بهرمند شدند.
قرض الحسنه ها ها،موسسات آموزشی، خیریه ها،مراکز فرهنگی خاص مثل قارچ رویدند زمین مجانی گرفتند،امتیازات دولتی دریافت نمودندوبه بودجه کشور وصل شدند

طبقه جدید در کمتر از ده سال متولد شد زر وزور وتزویر با رانتخوری وبکارگیری قدرت سپاه در عرصه های غیر ازوظایف قانونی او وبر کشیدن مداحان برای تقویت خرافات وتبلیغ مناقب ومراتب حال وقال اصحاب قدرت مجتمع گردیدندچنان قدرتی ظهور کرد که دولتها در حد تدارکچی اصحاب قدرت تنزل پیدا کردند.
طبقه متوسط متلاشی وطبقه اشراف جدیدفربه ومتورم گردیدثروتمندانی با ژن برتر ظهور کردند که به تنهایی قادرهستند تمام ثروت پنجاه ساله رجال پهلوی رابه کسری از ثانیه خریداری نمایند.
با روی کار آمدن احمدی نژادکه نظر کرده امام زمان ومعجزه قرن لقب گرفته بود صدور انقلاب و به تاراج رفتن ۷۰۰ میلیارد دلار پول زبان بسته را سرلوحه کار قرار داد.
نجات شیعیان جایگزین نجات مستضعفان گردید سازندگی درلبنان وعراق وسوریه وغیره بر سازندگی در ایران اولویت پیدا کرد،مخالفت با غرب خصوصا آمریکا شدت گرفت محو اسراییل هم آرام آرام به شعارها افزوده شد.

کاغذ پاره های متوالی شورای امنیت وتحریمهای ناشی از آن اقتصاد کشور را فلج نمودبازار کسب کاسبان تحریم رونق گرفت کرور کرور پول دلار،از فروش مخفیانه نفت وقیر وغیره به جیبها سرازیر گردید واردات بنجلهای چینی هم شکمهای زیادی را آکند....

سبیلهای چرب شده وسودهای مزه کرده باعث شدتا اشرافیت جدید مانع تعامل دولت ناتوان اعتدال با جهان گردد دستاوردهای جنگ وتحریم چنان به ذائقه اشرافیت جدید خوش نشست که تصمیم گرفتند سنگر قدرت را برای همیشه مستحکم نمایند تا شرایط موجود همچنان باقی بماند .

جمهوریت نیم بند داخلی به سرعت وباابزارنظارت استصوابی به انتخابات دستوری استحاله گردید تمایل وتوافق وپیروی از منافع شرق جایگزین اصل انقلابی نه شرقی ونه غربی گردید .
فقر، فحشا، فساد، اعتیاد بی خانمانی، گور خوابی،وو..... بخش وسیعی از جامعه را دراختیارگرفته است در کنار این ویرانی انسانی،، کاخهای رویایی ، ثروتهای افسانه ای واختلاسهای چندهزار میلیاردی عده قلیل که مشترک یا مورد حمایت قدرتمندان مادالعمر دینی یاسیاسی ونظامی هستند چشم را بارانی و کام جان را تلخ می سازد.
حضور و ورود بسیج در صحنه اجتماع برای مردم بی نوا ترس آور ووحشت زا گردید.

واین همه در حالی است که فرزندان وخاندان مدیران وتصمیم گیران کشوری در دنیای استکبار به تحصیل وتفریح وتجارت وزایمان مشغولند وبا خانواده های شهید پرور آن کشورها وصلت میکنند.
ولی اینجامعلم کشور ما از فشار فقروناچاری خودسوزی میکندتادانش آموزانش هرروز صبح با مرگ بر آمریکا و غرب کلاس درس را شروع کنند وملت همیشه در صحنه مجبورباشد باور کند که بزرگان انقلابی ما به سرعت در حال فراهم کردن مقدمات ظهور امام زمان هستند تا عدل وداد را بر جهان کفر حکمفرما نماید طنز تلخ اینکه هیچ یک از صاحبان همیشه در قدرت هم مسئولیت طبخ این آش آشفته را پذیرانمیباشد

رسانه مستقل ایرانیان
🇮🇷
https://t.me/Didehban_Iran 🇮🇷

20 last posts shown.