Zistboom.ir


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


پايگاه خبري تحليلي زيست بوم
شامد:
http://t.me/itdmcbot?start=zistboom
🌐 وب سایت:
zistboom.ir
📱 شبکه های اجتماعی:
instagram.com/zistboom
aparat.com/zistboom
twitter.com/zistboom
facebook.com/zistboom

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🌒 شب یلدا را به همه محیط‌بانان و جنگلبان‌های شریفی که دور از خانواده روزها را به شب گره می‌زنند، به کارمندهای شریف سازمان محیط‌زیست و منابع طبیعی که قلب‌شان را با برگ درختان بلوط، با نبض آهوی رم کرده کوک می‌کنند، به فعالان تشکل‌های مردم نهاد محیط‌زیست که در این عرصه‌ی بی‌نام و نان عاشقانه تلاش می‌کنند و به همسران و فرزندان‌شان که کاستی‌ها را با لبخند تحمل می‌کنند و بزرگوارانه چیزی نمی‌خواهند تبریک می‌گوییم.

قلب‌تان سرخ، دلتان گرم و چراغ خانه‌هایتان روشن باد.

🍉 یلدایتان روشن

✅ پایگاه خبری تحلیلی زیست‌بوم
🍉 @zistboom


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
⭕️ تا حالا اصطلاح «پایداری در سازمان‌ها» به گوشتون خورده؟!

🔸 تصور می‌کنید نقش #محیط_زیست در حفظ و ارتقای #پایداری چیه؟

🔹 ۱۶ خرداد، مصادف با پنجم ماه ژوئن در تقویم میلادی، به نام روز جهانی محیط زیست نام‌گذاری شده.

🔸 به نظر شما، اشخاص، خانواده‌ها و از اون مهمتر، بنگاه‌های اقتصادی بزرگ، چطور می‌تونن در زمینه پایداری ایفای نقش کنن؟


🎞 ویدیو رو ببینید.

🌐https://irancell.ir/sustainability

#GenerationRestoration
#SustainabilityInBusiness


🛑بهترین طرح‌های زیست‌محیطی در ۲۰۲۳


🟢موفقیت‌های ۲۰۲۳ حاکی از در راه بودن اخبار مثبت در زمینه تغییرات اقلیمی است، چراکه مطابق با این طرح‌ها استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش پیدا می‌کند، اکوسیستم‌های آسیب‌پذیر محافظت می‌شوند و پروتکل‌های آب‌وهوایی تأثیرگذاری خود را آغاز می‌کنند. در ادامه با بهترین طرح‌های زیست‌محیطی در ۲۰۲۳ آشنا می‌شویم.

🔺انرژی باد و آب در جزیره قناری
موفقیت طرح‌های انرژی باد و آب در جزیره قناری ثابت کرد که استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در این مناطق امکان‌پذیر است. ال هیرو (کوچک‌ترین جزایر قناری)، تنها جزیره در جهان است که ۲۸ روز متوالی تنها با استفاده از نیروی باد و آب فعالیت کرده است. این جزیره آتشفشانی ۱.۱ میلیون ساله که به‌عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره و ژئوپارک جهانی یونسکو معرفی شده است، در مسیر خودکفایی ۱۰۰ درصدی انرژی از طریق منابع پاک و تجدیدپذیر قرار دارد.

🔺درختان بادی
از مزارع خورشیدی اجتماعی گرفته تا توربین‌های بادی مشترک، مخترعان زیست‌محیطی راه‌های جدیدی را برای ارمغان انرژی‌های تجدیدپذیر به خانه‌ها ارائه می‌کنند. اکنون درختان بادی با توربین‌های کوچک می‌توانند راه‌حلی برای توسعه انرژی سبز در فضاهای کوچک شهری باشند. این درخت‌ها میکرو توربین‌های بادی هستند که به شکل درخت طراحی شده و به تعدادی از چالش‌های انرژی سبز می‌پردازن
@IRREA
🔺پارک عظیم انرژی‌های تجدیدپذیر هند
هند در حال ساخت بزرگ‌ترین پروژه انرژی تجدیدپذیر جهان به نام خاودا در فضای خالی بیابان نمکی بزرگی است که کشور را از پاکستان جدا می‌کند. انتظار می‌رود این مزرعه سه سال دیگر تکمیل شود و پس از آن بیش از ۷۲۶ کیلومتر مربع وسعت خواهد داشت. این پارک سالانه ۳۰ گیگاوات انرژی تجدیدپذیر تولید خواهد کرد که برای تأمین برق نزدیک به ۱۸ میلیون خانه هندی کافی است.

🔺مزرعه غول پیکر فضایی خورشیدی
یک مزرعه فضایی خورشیدی دو کیلومتری که برای گردش بر فراز زمین طراحی شده است، احتمالاً تا سال ۲۰۳۵ عملیاتی شود. شرکت فناوری Space Solar، مستقر در آکسفوردشر بریتانیا اظهار کرد این پروژه می‌تواند در آینده به تأمین انرژی بریتانیا کمک کند. این مزرعه پنل‌های خورشیدی، انرژی را مانند سیگنال‌های تلفن همراه به گیرنده‌های روی زمین ارسال می‌کند.

🔺ممنوعیت خودروهای خودروهای بنزینی و دیزلی در مرکز شهر استکهلم
پایتخت سوئد در تلاش برای مقابله با آلودگی هوا، تردد خودروهای بنزینی و دیزلی را از مرکز خود ممنوع کرد. استکهلم اولین شهر بزرگ اروپایی است که به پیاده‌سازی چنین طرحی پرداخته است. پس از اجرایی شدن این ممنوعیت در پایان ۲۰۲۴، تنها وسایل نقلیه الکتریکی و وسایل نقلیه گازسوز با آلایندگی کم مجاز به تردد در این منطقه متشکل از ۲۰ بلوک خواهند بود./انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران
@zistboom


✅انجمن زمین فردا با همکاری مرکز منطقه‌ای کنوانسیون رامسر در مرکز و غرب آسیا برگزار می‌کند:

تالاب‌ها و پرندگان مهاجر: یک ارتباط حیاتی
📆چهارشنبه ۲۲ آذر
⏰ ساعت ۱۱ تا ۱۲

ارائه: میترا مقدسی، کارشناس ارشد محیط‌زیست

📎لینک حضور در وبینار:
http://arang-adobeconnect.doe.ir/jamac-doevcclass

@zistboom


◾️مدیرکل اسبق محیط‌زیست استان تهران سوگوار شد

◾️ محمدهادی حیدرزاده مدیرکل اسبق محیط‌زیست استان تهران در غم از دست دادن مادر سوگوار شد.

◾️ پایگاه خبری- تحلیلی زیست‌بوم مصیبت وارده را به ایشان و خانواده محترم حیدرزاده تسلیت می‌گوید.
◾️ @zistboom


هم‌میهن dan repost
پشت پرده دخالت ترکیه و اعراب در حقابه هامون/طالبان از اهرم آب برای فشار آوردن به ایران استفاده می‌کند

رئیس اداره آبخیزداری و حفاظت خاک اداره‌کل منابع طبیعی استان سیستان‌وبلوچستان، گفت: بیش از ۹۰‌ درصد از وسعت هامون پوزک در افغانستان است؛ از ۱۶۰۰ کیلومترمربع سطح هامون پوزک ۱۲۵۰ کیلومتر در افغانستان و ۳۵۰ کیلومترمربع یعنی حدود ۳۵ هزار هکتار در ایران و در منتهی‌الیه شمال‌شرقی ایران واقع شده است.

گفت‌وگو با حسین سرگزی درباره ابعاد سود بردن طالبان از اهرم آب برای فشار بر ایران

شکوفه حبیب‌زاده

http://B2n.ir/x26157

@hammihanonline


❇️شب هوشنگ ضیایی

🔹به پاسداشت یک عمر تلاش وخدمت به طبیعت و محیط‌زیست ایران ، مجله بخارا و فصلنامه صنوبر با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی شبی را به تجلیل از استاد هوشنگ ضیایی اختصاص داده‌اند.

♦️استاد هوشنگ ضیایی( متولد ۱۳۲۲-کرمان) در سال ۱۳۴۹ به دعوت اسکندر فیروز جهت همکاری به سازمان شکاربانی و نظارت برصید پیوست و در دوران خدمت خود مدیریت اداره کل شکاربانی و نظارت برصید خوزستان، مدیریت اداره کل محیط‌زیست فارس، مازندران و مشاور ریاست سازمان را عهده‌دار بوده و مدیریت احیای گوزن زرد و حفاظت از یوز آسیایی نیز بر عهده ایشان بوده است .

♦️بیش از پنجاه سال خدمت به طبیعت و محیط‌زیست ایران و سابقه ۲۵ سال تدریس در این حوزه و تربیت تعداد زیادی متخصص آگاه و دلسوز برای طبیعت کشور و بسیاری امور دیگر در امر حفاظت از سرزمین ایران از موارد ارزشمند و پرثمر زندگی ایشان است .

📚 در این مراسم رونمایی از کتاب “ راهنمای صحرایی پستانداران ایران “که ثمره یک عمر تلاش و تحقیق ایشان در طبیعت ایران بوده است انجام خواهد شد و همچنین بخشی از فیلم مستند زندگی استاد به نمایش در می‌آید.
@zistboom


ورود سامانه بارشی و شروع بارش‌ها در نیمه غربی

⛈سامانه بارشی امروز در نیمه غربی کشور و فردا در نوار شمالی،‌ غرب و برخی استان‌های واقع در جنوب غرب و جنوب کشور باعث بارش باران و در مناطق سردسیر بارش برف می‌شود.

🌧سامانه بارشی چهارشنبه در شمال شرق فعال بوده و سپس از کشور خارج می‌شود.

💨در اکثر مناطق کشور وزش باد نسبتاً شدید و کاهش محسوس دما پیش‌بینی می‌شود.

@zistboom


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
⛈بارش شدید باران و آبگرفتگی معابر
در ایلام

✍در پی وقوع بارش شدید باران که منجر به آبگرفتگی معابر شد، کلیه مقاطع تحصیلی و دانشجویان سراسر استان ایلام غیرحضوری شد.

@zistboom


😷وقوع ریزگرد در شهرستان گنبدکاووس

✍به گفته افراد محلی این پدیده از ساعت ۴:۳۰ عصر امروز آغاز شده است.

📍 منشأ این ریزگرد از شهر مرزی اینچه برون اعلام شده است.

❗️به گفته مدیریت بحران استانداری گلستان، ۸۰ درصد ریزگردهای این استان منشأ خارجی و کشورهای همسایه شمالی است.

😶‍🌫این چندمین بار در سال جاری است که استان گلستان با این شدت از وقوع ریزگردها مواجه می‌شود.
@zistboom




دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی dan repost
روزنامه نگاری محیط زیست: تولید محتوای روزنامه، سایت و شبکه‌های اجتماعی

مدرس: دکتر احسان محمدی

تاریخ شروع: ۹ آبان  ماه ۱۴۰۲

پیوند ثبت نام در این دوره:
http://Mata.ihcs.ac.ir/event/fa/event/666


🔰 برای پیشرفت و موفقیت با "توسعه فردی" همراه بشید:

Join
@ToFardi
Join @g
icher


🔶 دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و انجمن صنفی کارفرمایی حفاظت‌گاه‌های خصوصی حیات‌وحش برگزار میکند:

نشست تخصصی حفاظت‌گاه‌های خصوصی و قرق‌های اختصاصی در ایران (چالش‌ها و راهکارها)


🔺زمان برگزاری: یکشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۳_۸:۳۰

🔻مکان برگزاری: استان البرز، کرج، دانشکده منابع طبیعی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، تالار امام خمینی

@zistboom


◾️روزنامه‌نگار و فعال ارزشمند محیط‌زیست سوگوار شد

◾️ سرکار خانم الهه موسوی روزنامه‌نگار و فعال ارزشمند محیط‌زیست و منابع طبیعی در غم از دست دادن مادر سوگوار شد.

◾️ پایگاه خبری- تحلیلی زیست‌بوم مصیبت وارده را به این همکار پرتلاش و همچنین خانواده محترم ایشان تسلیت می‌گوید.
◾️ @zistboom


چراکه نرخ بالای گردش جمعیت عملاً باعث می‌شود هر تغییر مستقیمی در اندازه جمعیت با افزایش در نرخ گردش جمعیت خنثی شود، گردش جمعیتی که افزایش آن موجب اتلاف پوشش واکسیناسیون و درنتیجه افزایش انتشار هاری خواهد شد.
@zistboom


🦮معنای نقش مدیریت جمعیت سگ‌ها در کنترل هاری

✍مجتبی طباطبایی

مدیر ترویج بیمارستان دامپزشکی مرکزی تهران

🚫مطابق آمارهای جهانی 99٪ از ابتلای انسان به هاری در اثر گزش سگ‌ها است. این مساله اهمیت مدیریت اخلاقی جمعیت سگ‌ها را مهم و کلیدی می‌کند. اما بر اساس منابع علمی می‌دانیم که تراکم یا اندازه جمعیت سگ‌ها تاثیری بر کاهش هاری ندارد، پس چرا در بسیاری از متون یا انتشاراتی از سازمان جهانی بهداشت حیوانات یا دیگر سازمان‌های اتحاد جهانی علیه هاری مکرراً به نقش موثر مدیریت جمعیت سگ‌ها در کاهش هاری اشاره شده است؟ البته برای افرادی که تصور می‌کنند مدیریت جمعیت سگ‌ها، همان برنامه ناکارآمد ساماندهی سگ‌های بلاصاحب است، این جملات متناقض به نظر می‌رسند.
🔰 برنامه ساماندهی سگ‌های بلاصاحب که با رویای خام حذف یک شبه‌ی سگ‌ها از خیابان و بدون هیچ سطح از تغییرات اجتماعی و تغییر در رویه‌های غلط اجرا شده و حاصلشان وضعیت امروز کشور است، روند چهل ساله‎ی افزایش گزش در کشور و عدم کنترل هاری.
برنامه مدیریت جمعیت سگ‌ها است که با علم به پویایی جمعیت سگ‌ها می‌تواند باعث کاهش هاری شود، برنامه‌ای که هرچند موجب کاهش تدرجی جمعیت سگ‌های بلاصاحب می‌شود، به هیچ وجه با هدف تاثیر مستقیم بر خرده جمعیت‌های سگ‌ها اجرا نمی‌شود، این مساله با فهم پویایی جمعیت سگ‌ها درک می‌شود.

🔰پویایی جمعیت سگ‌ها به معنای مجموعه‌ای از خرده جمعیت‌های سگ‌ها است که با تعاملات خود یعنی فرآیند‌های تولد، مرگ، زاد و ولد و جابجایی از یک خرده جمعیت به خرده جمعیت دیگر، جمعیت کلی سگ‌ها را تشکیل می‌دهند. پویایی جمعیت سگ‌ها یکی از مفاهیم ضروری در درک اصول مدیریت جمعیت سگ‌ها است. در وهله اول درک عموم از جمعیت ایستا است. فهم ایستا از جمعیت با درک پویایی جمعیت تفاوتی ماهوی دارد، به بیان ساده عرض یک رودخانه‌ی در جریان و در مقابل آن عمق آب درون یک برکه راکد را در نظر بگیرید، اولی منطبق بر پویایی جمعیت و دومی درک ایستا از جمعیت است. درک ایستا از جمعیت گمان می‌کند که حذف سگ‌ها می‌تواند باعث کاهش جمعیت شود در حالی که مطابق با درک پویا از جمعیت مادامی که بر منابع تولید جمعیت تاثیر نگذاریم تمام اقداماتمان بی‌حاصل خواهد بود.

🔰بر همین اساس است که مدیریت جمعیت سگ‌ها برنامه‌ای کل‌نگر تعریف می‌شود که با بهبود رفاه سگ‌ها با هدف تاثیر بر فرآیندهای مربوط به پویایی جمعیت باعث کاهش تعارضات می‌شود. مفهوم اساسی و فلسفه وجودی اقداماتی مشخص در برنامه کل‌نگر مدیریت جمعیت سگ‌ها نیز تاثیر بر "فرآیندها" به منظور ایجاد تغییر پایدار در "خرده جمعیت‌ها" است. به همین دلیل هیچ یک از اقدامات dpm با هدف تاثیر مستقیم بر اندازه جمعیت اعمال نمی‌شوند، ترویج مالکیت مسئولانه، برنامه عقیم سازی و واکسیناسیون، و بازگردانی به محل اولیه(CNVR)، شناسایی و تعیین هویت، کنترل مراکز خرید و فروش و یا نقل انتقالات سگ‌ها و... تماما بر افزایش رفاه سگ‌ها و تاثیر بر فرآیندهای پویایی جمعیت بنا شده‌اند. به سرپرستی گرفتن و بازگردانی به صاحب قبلی نیز اگر با این تصور انجام شود که بتوانیم مستقیما اندازه جمعیت را کاهش دهیم اقدامی کاملا بی‌حاصل و نا کارآمد است،

🔰وضعیت به اصلاح پناهگاه‌ها، و به تعبیر دقیق بازداشتگاهای کشور و عدم کنترل جمعیت گواه این مطلب است، اما وقتی برنامه به سرپرستی گرفتن، مربوط به خرده جمعیت مشخص (اصولا سگ‌های صاحبدار گم یا رها شده مانند کشورهای پیشرفته) و با هدف بهبود و ترویج مالکیت مسئولانه و کاهش نرخ رها شدن سگ‌های صاحب‌دار انجام شود می‌تواند بر "فرآیندها" و نه مستفیما خرده جمعیت‌ها تاثیر گذار باشد.
🔰همچنین زمانی که منبع اصلی جمعیت توله‌هایی باشند که در خیابان متولد می‌شوند برنامه عقیم سازی و بازگردانی به محل یا CNVR نقش کلیدی دارد، و زمانی که منبع اصلی جمعیت رها شدن سگ‌های صاحبدار باشد کمپین‌های ترویج مالکیت مسئولانه و آموزش به صاحبان سگ حیاتی خواهد بود.
برنامه‌های ساماندهی سگ‌های بلاصاحب با درکی ایستا از جمعیت تصور می‌کنند که می‌توانند مستقیما بر اندازه جمعیت اثر گذارند، حال انکه به دلیل نرخ گردش جمعیت بالا در جمعیت سگ‌ها عملا هیچ تاثیری بر اندازه جمعیت نخواهد گذاشت، دقیقا مانند این است که تصور کنیم با خالی کردن آب رودخانه‌ای در جریان، بدون تاثیر بر منبع آن باعث کاهش عرض رودخانه شویم. برکه و راکد پنداشتن رودخانه همان قدر نابخردانه است که ایستا پنداتشن جمعیت دائما در حال تغییر سگ‌ها.

🔰درحالی که در برنامه مدیریت جمعیت سگ‌ها ضمن درک درست از مفهوم پویایی جمعیت، با تاثیر پایدار بر منابع تولید جمعیت که فرآیندها نام دارند، می‌توان ضمن بهبود رفاه سگ‌ها و کاهش نرخ گردش جمعیت باعث تاثیر پایدار در خرده جمعیت‌ها شویم.


📸 دکتر اسماعیل کهرم، بوم‌شناس و فعال محیط‌زیست این ر‌وزها در بیمارستان نیکان بستری است. برای این چهره ارزشمند محیط‌زیست آرزوی سلامت داریم.

(عکس از توئیتر س‌.م.فخار)
☘️ @zistboom


⛈️«ال نینو» در راه است

سخنگوی صنعت آب ایران:
♦️در پاییز و زمستان پیش‌رو، به جز در جنوب و جنوب شرق کشور که دارای شرایط بارشی نرمال و اندکی بالاتر از نرمال خواهند بود، سایر بخش‌های کشور با افزایش بارش و شرایط فوق‌نرمال روبرو خواهند بود.

♦️وقوع چنین شرایط فوق‌نرمال در فاز ال‌نینو، خبر از وقوع بارش‌های سنگین و سیل‌آسا دارد و انتظار آن می‌رود که بخش عمده کشور در پاییز و زمستان بارش‌های شدید و رودخانه‌های سیلابی را تجربه کنند.

♦️در سالی که آثار پدیده ال‌نینو در کشور ما نمود می‌کند، دیگر خشکسالی اقلیمی در آن سال نداریم؛ در واقع باید منتظر شروع سال آبی جدید، به عنوان یک سال پربارش و با وقوع سیلاب به ویژه در ماه های پایانی زمستان و ابتدای بهار باشیم./تسنیم
@zistboom


🔻 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: پتروشیمی میانکاله مجوز زیست محیطی ندارد؛ تحت هیچ فشاری قرار نمی‌گیریم

🔻 وضعیت دریاچه ارومیه مناسب است/ خبری از مرگ دریاچه نیست

🔻  5 کشور در بحث کاهش ارتفاع آب خزر نقش داشته اند؛ هیچ کشوری مقصر نیست

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1605705
@zistboom


هواشناسی ایران dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 تلف شدن 10 قلاده فُک خَزَری

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران:

لاشه ۱۰ قلاده فُک خَزَری امسال در نوار ساحلی مازندران و در مناطق جویبار، بابلسر، میانکاله، تنکابن و چالوس کشف شده است.

تاثیر کاهش تراز آب دریای خزر، تغییرات اقلیمی و احتمال ابتلا به بیماری‌ها از جمله گزینه‌های تلف شدن این فک‌ها هستند به همین دلیل نمونه برداری از لاشه فک‌ها انجام و منتظر پاسخ مراجع آزمایشگاهی رسمی در خصوص علت این تلفات هستیم.

@iran_weather

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.