در بخش اجتماعی شماره ۵۱ مجله سه یادداشت مختلف داریم:
«واژینیسموس: از هراس جنسی تا چالش روانی» مصاحبة طاهره جورکش با اعظم خیابانی، دانشآموخته رشته مامایی است که به بررسی اختلال واژینیسموس و تاثیرات آن بر زندگی جنسی و روانی زنان میپردازد. واژینیسموس، اختلال در عملکرد جنسی تعریف میشود که با انقباضهای غیرارادی عضلات واژن هنگام تلاش برای دخول جنسی همراه است. این اختلال علاوه بر ابعاد جسمی، جنبههای روانی، اجتماعی و فرهنگی نیز دارد. اعظم خیابانی در این مصاحبه از تعریف واژینیسموس، دستهبندیها، علل، درمان، تجربیات مراجعان و باورهای نادرست درباره آن میگوید.
سپیده صدفی یادداشتی با عنوان «از تبعیض تا تابآوری: سرگذشتپژوهی زنان خدمتکار سرپرست خانوار ساکن شهر تهران» دارد که بر اساس پایاننامه کارشناسیارشدش در رشتة مطالعات فرهنگی نوشته است. سپیده از زنانی مینویسد که علیرغم حضورشان در زندگی بسیاری از ما، به نوعی «نامرئی» هستند. او نشان میدهد که زنان خدمتکار علاوه بر تبعیض جنسیتی، تبعیضهای اجتماعی، طبقاتی و اتنیکی را نیز تجربه میکنند و این تبعیضها در موقعیت اجتماعی و اقتصادی آنها تأثیر بسزایی دارد. مهمترین دغدغه این زنان، علاوه بر تأمین نیازهای مالی، ایجاد امنیت و آینده بهتر برای فرزندانشان است.
«چه کسی شمارش میکند؟» عنوان مقالهای از سارا احمد است که آتنا کامل ترجمه کرده. سارا احمد در این مقاله به بررسی مفهوم «نظریه فمینیستی» میپردازد و تأکید میکند که این نوع نظریه نمیتواند به سادگی و بهطور جهانی تعریف شود، بلکه بستگی به زمان، مکان و شرایط نهادی دارد. او معتقد است که نظریه فمینیستی باید همزمان در فضای آکادمیک و زندگی روزمره شکل بگیرد و از اشکال مختلف نوشتار بهره ببرد. احمد همچنین به موضوع «نقد درونی» در فمینیسم میپردازد و آن را بهعنوان ابزاری اساسی برای به چالش کشیدن هنجارهای جنسیتی و بازاندیشی در کنشهای فمینیستی مطرح میکند.
لینک خرید این شماره:
store.zananemrooz.com/محصول/نسخه-چاپی-شماره-۵۱/