زمین آنلاین ( الهه موسوی )


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


Zaminonline
Www.zaminonline.ir
ارتباط با مدیر کانال
09122385946

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🔹تجلیل از خبرنگاران در شب جنگل های هیرکانی

🔻انقراض هیرکانی و نابودی شمال کشور/ خیز مافیای چوب برای غارت هیرکانی با "طرح های نوین جنگلداری"

🔸مجنونیان: تمرکز تاریخی سازمان جنگل ها بر روی برداشت چوب/ جنگل را معدن چوب دیدند

سلامت نیوز : هشتصدوهفتمین شب از سلسله شب های مجله بخارا با همکاری فصلنامه "صنوبر" و "خانه اندیشمندان علوم انسانی" به واکاوی وضعیت "جنگل های هیرکانی" آخرین بازمانده های عصر یخبندان اختصاص یافت. در این نشست که یکشنبه شب برگزار شد استادان حوزه جنگل، با بررسی عملکرد سیاست گزاران در هیرکانی، تاکید کردند که این نوار باریک جنگلی چند میلیون ساله که در دنیا نظیر ندارد در صورت ادامه سیاست های نادرست منقرض خواهد شد و این انقراض، برابر با وقوع یک فاجعه در کشور خواهد بود. در ادامه این شب، از خبرنگارانی که طی سال ها برای هیرکانی قلم زدند؛ از دست اندازی ها و تغییر کاربری ها نوشتند و افکار عمومی را نسبت به آن هشیار کردند تجلیل و قدردانی شد.

🔻متن کامل گزارش :

https://www.salamatnews.com/news/382250/

@Zaminonline


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔰 وابستگی و پیوستگی اجزای تشکیل دهنده بوم سازگان جنگل (درخت و پوشش گیاهی) با ارکان سازنده بوم سازگان جنگل (خاک).

▪️بیرون کشیدن و جمع آوری درختان شکسته و افتاده از بستر جنگل، موجب گسست زنجیره توالی بوم سازگان جنگل از همدیگر نمی شود؟!

❌ #جنگلداری_اکونومیک
✅#جنگلبانی_اکولوژیک


✍️ علی طاهباز؛ کارشناس ارشد عمران _ محیط زیست ؛
🔰در شهرستان نوشهر ، ارزش حرارتی پسماند جامد شهری بطور میانگین ۶۲۷۹kj/kg جهت امحا پسماند معرفی گردیده است بطوریکه دردفترچه مطالعات ارزیابی زیست محیطی طرح ، به ارزش حرارتی نسبتا پایین اشاره و تاکید شده است ( بدلیل رطوبت بالای پسماند غذایی) . *جهت بازیابی انرژی از سوزاندن پسماند بهتر است نسبت به تفکیک و یا پیش گرمایش جهت کاهش رطوبت اقدام گردد .
❇️ مزایای ارائه شده درطرح مطالعات ارزیابی اثرات سو محیط زیستی نیروگاه زباله سوز نوشهر :
_کاهش سریع حجم پسماند
_ دفع پسماندخطرناک
_ کاهش هزینه
_ از بین بردن خطر آلودگی آبهای سطحی
_ کاهش بوی تعفن ناشی از تجمیع پسماند
_ کاهش میزان گازهای گلخانه ای
⚠️ معایب نیروگاههای زباله سوز در طرح مطالعات ارزیابی :
_ انتشارآلاینده ها بویژه دی اکسین ، فوران ، جیوه و فلزات سنگین
_ عدم تصفیه خاکستر معلّق و پسماند تصفیه گازها به سبب حضور ترازهای نسبتا بالای فلزات سنگین قابل شسته شدن ، آلاینده های آلی، نمک های قابل حل جزء زباله های خطرناک محسوب میگردند .
_صرف هزینه بالا به لحاظ جذب نیروی متخصص
_ صرف زمان طولانی سرمایه گذاری بمدت ۱۵ تا ۲۰سال
🔰تاًمین زباله بعنوان سوخت برای واحد استحصال انرژی از پسماند جامد شهری بدون ریسک نخواهد بود .
در فاز بهره برداری و نگه داری سیستم ها ، فرایند زباله سوزی، از فرایند پیچیده ای برخوردارست و عملکرد آن به ویژگی زباله ورودی بستگی دارد. وجود ریسک از ویژگیهای ذاتی مدیریت زباله جامد شهری می باشد و کاهش مقدار زباله تحویلی بعلت بازیافت در مقصد ، موحب افزایش هزینه خالص واحد و به تبع آن موجب افزایش خدمات میگردد ، اگر پروژه زباله سوز خصوصی باشد تداومش به ارزش آن برای واحد های جمع آوری کننده زباله خواهد داشت ( مافیای پسماند) ، پس میتوان نتیجه گرفت ؛ بهایی که پیمانکار جمع آوری زباله حاضر به پرداخت آن می باشد ، بستگی به میزان رقابت دارد .
🔰 زباله سوزی فرایندی ست ساده درمقابل ، تجهیزاتی که فرایند را پیش می برد ، پیچیده است و در صورت بروز اشتباهات درفاز بهره برداری تعمیرات واصلاحات هزینه بر خواهد شد .
🔰 زباله سوز ها نسبت به دفنگاهها از پیچیدگی بیشتر برخوردارند ادامه مطلب در کامنت 👇👇

#نیروگاه_زباله_سوز
#آلودگی_هوا
#هفته_هوای_پاک
#سازمان_حفاظت_محیط_زیست
#شهرداری_نوشهر
#مدیریت_پسماند
https://www.instagram.com/reel/DFK880aMldv/?igsh=MWFxbDNwOWRkNHJzZQ==


نشريه طبيعت و محيط زيست صنوبر dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
@senobarmag






برگزاری گردهمایی برای جذب سرمایه‌گذار و توسعه در استان‌های شمالی باعث *مخالفت فعالان محیط‌زیست* و لغو آن شد

شمال کشور توان توسعه نامتوازن و جمعیت بیشتر را ندارد
| فروغ فکری |

🔺در هفته گذشته قرار بود بزرگترین گردهمایی سرمایه‌گذاران شمال کشور در اصفهان برگزار و راه‌های سرمایه‌گذاری و حضور در استان‌های شمالی تسهیل شود. ماجرا اما با مخالفت برخی از فعالان محیط‌زیست رنگ و روی دیگری به خود گرفت و درنهایت سبب لغو همایش شد. توسعه نامتوازن با هجوم سرمایه‌های کلان از جمله دلایل مخالفت با این گردهمایی بود.

🔺زمانی‌که پوستر همایش منتشر شد، علی بیت‌اللهی، عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی متعجب شد و درخواست کرد تا نامش را از این همایش حذف کنند. به او گفته بودند همایشی است درباره فرونشست و تبعات آن برای استان اصفهان اما او با دیدن پوستر متوجه سوداگری نهفته در آن شد. مهاجرت گسترده از شهرهای درگیر با معضلات محیط‌زیستی به استان‌‌های شمالی چند سالی است سرعت گرفته و برگزاری همایش‌هایی از‌این‌دست نوک کوه یخ است. کوه یخی که تبعات آن در سال‌های آینده برای استان‌های شمالی مشخص خواهد شد. حالا پرسش اصلی این است که آیا لغو گردهمایی سرمایه‌گذاران مانع سرمایه‌گذاری افسارگسیخته آنها و تلاش برای گسترش توسعه نامتوازن در شمال کشور خواهد بود؟ و چرا با وجود تبعات منفی گسیل سرمایه و جمعیت، راه‌حلی برای وضعیت موجود مشخص نیست؟ پاسخی از سوی مسئولان برای این پرسش‌ها وجود ندارد و همین هم نگرانی‌ها را بیش‌ازپیش کرده است.


کانال آب


شبکه راوی dan repost
☀️ رکورد ۳۰ ساله دمای هوای تهران شکسته شد

▫️بنابر اعلام مرکز ملی مدیریت بحران سازمان هواشناسی، دمای هوا در تیر امسال ۱.۳ درجه از متوسط ۳۰ ساله گرم‌تر بوده است. هفته گذشته نیز دمای هوای متوسط ایران، یک درجه گرم‌تر از متوسط بلند مدت بود.
▫️به گفته مدیرکل هواشناسی استان تهران، دمای هوای استان تهران یک تا ۳ درجه سانتیگراد در هفته جاری افزایش می‌یابد و حتی برخی شهر‌های استان در این مدت، دمای بالاتر از ۴۰ درجه را گذراندند، اما دمای هوای پایتخت از ۴۰ درجه سانتیگراد بیشتر نمی‌شود./مهر

@RaaviOnline1
🌐 raavi.news


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
لینک کارزار حمایت از باغ جهانی عباس آباد 👇
https://www.karzar.net/174630


🔸حنیف رضا گلزار در شب جنگل های هیرکانی :

🔻تجربه ای از مطالبه گری موفق برای نجات جنگل ابر


@Zaminonline


🔸علی بناگر دبیر اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی ومحیط زیست ایران:

🔻سنت منسوخ اسب، قاطر و چوبکشی را به جنگل های هیرکانی برنگردانید
!

✅ پیوند زدن اجرای عملیات اجتناب ناپذیر و اجرای طرح های جنگلداری به برداشت و فروش چوب جنگل، یکی از بزرگترین اشتباه های سال های اخیر مدیریت جنگل بود.
 
🔸توسعه اکوتوریسم در آوردهای مالی برای سامان دهی و حفاظت از حوزه های آبخیز بدون واگذاری عرصه و اعیان می تواند مفید باشد ولی بنابه تجربه در تمامی این موارد موجبات سو استفاده و علی الخصوص زمین خواری و رانت و فساد فراهم می شود.
 
✅ مهم ترین دلیل مخالفت با برداشت شکسته-افتاده از جنگل: ابزار نظارتی و اجرایی کافی و امکانات لازم  برای اجرای تبصره های ماده 36 دراختیار مجری نیست و عزمی نیز در دولت برای در اختیار قرار دادن این ابزار به سازمان متولی وجود نداشته و ندارد.
 
🔸 جارو  کردن جنگل از درختان شکسته و افتاده سبب هجوم مصرف کننده ها به درختان سرپا می شود.
 
✅ تبصره های ماده 36  هیچ گونه وجه الزام آوری ندارد و امری اختیاری برای رییس هست و نه تکلیف او.  

متن کامل :

https://www.salamatnews.com/news/381905/

@Zaminonline


شبکه راوی dan repost
🔻 علت بوی نامطبوع در کهریزک مشخص شد/ انتقال روزانه ۶ هزار تن پسماند به آرادکوه

مدیرکل محیط‌زیست استان تهران:

▫️در استان تهران روزانه حدود ۱۰ هزار تن پسماند تولید می‌شود که ۶ هزار تن از آن به آرادکوه منتقل و ۴ هزار تن دیگر در سایر مراکز دفن و مدیریت می‌شود.

▫️همچنین روزانه ۱۰۰ تن پسماند پزشکی استان تهران به آرادکوه منتقل می‌شود اما متاسفانه بدون رعایت ضوابط زیست محیطی دفن می‌شود.

▫️وضعیت نامناسب زیست محیطی سالن‌های پردازش، تهویه نامناسب، استفاده نکردن از سیستم‌های تهویه هوای خروجی، تجهیزات فرسوده و... در آزادکوه وضعیت را نامناسب کرده و اگر به این شکل مدیریت شود شرایط را سخت‌تر خواهد کرد.

▫️در پی انتشار بوی نامطبوع در اطراف آرادکوه و کهریزک، به واسطه بازدیدهای صورت گرفته در آرادکوه مشخص شد، هوادهی توده‌های کمپوست به صورت منظم و بهینه انجام نمی‌شود و شاهد دفن غیراصولی زباله‌ها هستیم./تسنیم

@RaaviOnline1
🌐 raavi.news


گلونی | Golvani dan repost
گزارش مشروح از صحبت‌های حنیف‌رضا گلزار نماینده کارزار «نه به قتل جنگل‌های هیرکانی» در نشست معاونت راهبردی رییس‌جمهور و مدیران ارشد سازمان منابع طبیعی در کافه کارزار.


https://golvani.ir/?p=313096
.

گلونی، رسانه بوم‌وبر ایران 🌱 ✌🏻 ❤️

@golvaninews


سلامت نیوز dan repost
🔺🔺سنت منسوخ چوب کِشی را به جنگل های هیرکانی برنگردانید/ تبصره های ماده 36 وجه الزام آور ندارد و اختیاری است

‼️جمع آوری درختان جنگلی علاوه بر آسیب اکوسیستمی، صرفه اقتصادی ندارد

▪️بحث های پیرامونی ماجرای خیز ناگهانی مافیای چوب برای برداشت از هیرکانی با نام "شکسته-افتاده" همچنان به قوت خود باقی است. از آنجا که هیرکانی حیات نیمی از ایران را تامین می کند و جنگل های شمال خانه دوم اغلب ایرانی ها حساب می شود این حساسیت منطقی است. براین اساس به سراغ علی بناگر دبیر وعضو هیات مدیره "اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی ومحیط زیست ایران" رفتیم و با او به گفت وگو نشستیم. بناگر در این گپ وگفت به تحلیل ماجرا پرداخت و در یک کلام گفت که :« علاوه بر آنکه روح ماده 36 به خصوص تبصره دوم آن، دچار تزلزل و محل تردید است، تبصره ها هیچ گونه وجه الزام آوری ندارد و صرفا تخییری ( اختیار رییس هست و نه تکلیفش ) است و اینکه در تبصره صرفا عنوان شده سازمان منابع طبیعی به هیچ وجه امکان واگذاری و تفویض اختیار وجود ندارد و از همه مهم تر اینکه تبصره و استثنا بایستی در سایه ماده و اصل تفسیر گردد اصل ماده 36 جدای از بهره برداری چوب، هرگونه برداشت چوب از جنگل را ممنوع اعلام کرده است.» متن کامل این گفت وگو در لینک زیر منتشر شده است:

https://www.salamatnews.com/news/381905/


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔰 تا باد، چنین بادا...

✍حنیف رضا گلزار

▪️ ۲۹ دی ماه، دهمین سالگرد پیروزی مطالبه گری قانونمند مردمی برای نجات جنگل ابر است.
آنروز که بیرق این مطالبه گری برافراشته شد، کمتر کسی پیش بینی می کرد تا این مطالبه گری مردمی با پایمردی و ایستادگی بی مانند، بیش از ده سال به درازا بیانجامد و سرانجام پیروز شود.

▫️خواست و اراده مردم در برابر سه مصوبه سفرهای استانی رییس جمهور وقت و درخواست ۱۵۱ نماینده مجلس برای ساخت این جاده ویرانگر به پیروزی رسید، چرا که برخوردار از پشتوانه های استوار امید، همبستگی و برنامه ریزی کارشناسی شده و ساختارمند بود.

▫️پایمردی خستگی ناپذیر و پیروزی اراده و خواست مردم در پرونده جنگل ابر، ترجمانی شفاف و بی لکنت از این شعار است که می گوید؛

«مطالبه گری قانونمند، "حق مسلم" و "وظیفه" شهروندان و پاسخگویی وظیفه مشخص کارگزاران است»

و عزم و اراده مردم، به نیکی و روشنی، کارگزاران را در پرونده جنگل ابر، پاسخگو کرد.
تا باد، چنین بادا...




🔻 خسارت هنگفت خشکسالی و قطعی برق به گندمزارهای استان گلستان

استان گلستان که در سال‌های گذشته به‌عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید گندم ایران شناخته می‌شد، این روزها با بحران‌هایی همچون خشکسالی، کمبود سوخت، #قطع_برق و چالش تامین کود دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ چالش‌هایی که زنگ خطری جدی را برای امنیت غذایی و معیشت کشاورزان منطقه به صدا درآورده‌اند.

«کشاورزان به دلیل کمبود گازوئیل، مجبورند سوخت را با قیمت لیتری هشت هزار تومان از بازار آزاد تهیه کنند؛ در حالی‌ که قیمت واقعی آن ۳۰۰ تومان است. این هزینه‌های سنگین تولید را برای کشاورزان غیرممکن کرده است.»

به گفته مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران، خشکسالی و کمبود سوخت تنها مشکل کشاورزان استان گلستان نیست؛ تعطیلی پتروشیمی بجنورد که اصلی‌ترین تامین‌کننده کود برای مزارع استان بود، هم به کمبود شدید کود منجر شده و کشاورزان را در مرحله حیاتی کشت، از جمله پنجه‌زنی، با چالش جدی مواجه کرده است. ایمانی هشدار داد که تامین نشدن کود می‌تواند به کاهش شدید محصول گندم منتهی شود و واردات کود در این شرایط یک ضرورت است.



Join 🔜 @RedLineTel 🚩


@senoabarmag
شب جنگل‌های هیرکانی🌱

هشت‌صدو ششمین شب از سلسله «شب‌های بخارا» با همکاری فصلنامه صنوبر و خانه اندیشمندان علوم انسانی به واکاوی کارکردهای اکولوژیک و بوم‌سازگانی “جنگل‌های هیرکانی”، که گنجینه شایگان و بی‌مانندِ بوم‌سازگانِ برآمده از همکاری دریاچه فیروزه‌فام کاسپیان و البرز کوه گسترده در کرانه‌های این نیلگون دریاست، اختصاص یافته‌است . این نشست ساعت ۵ بعدازظهر روز یکشنبه ۳۰ دی‌ماه و با سخنرانی باریس مجنونیان،حنیف‌رضا گلزار، کیومرث سفیدی،حمیدرضا رضایی،حسین آقایی ،علی دهباشی و مانیا شفاهی در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد.
استیلای نگاه اقتصادی و تولید بنیان به این بوم‌سازگان بی‌مانند در سده‌های گذشته، آسیب‌های برگشت‌ناپذیری را بر پیکر این رویشگاه‌ها وارد ساخته و امروز گاه آن فرا رسیده تا آن نگاه و روش اقتصاد بنیان با نگاه و روش زیست‌بنیان و طبیعت‌گرا، جایگزین شود، که اگر چنین نشود، فروپاشی بوم‌سازگانیِ هیرکانی بی‌گمان دامن‌گیر مردمان ساکن در نیمه شمالی البرز و در نگاهی کلان‌تر، گریبانگیر همه مردم این سرزمین خواهد شد، چرا که بر بنیاد فرهنگ مردمان این دیار، شمال ایران، خانه دوم همه ایرانیان است.
امید است تا برگزاری “شب جنگل‌های هیرکانی”، فرهنگ اندیشیدن به ثروت‌های طبیعی و ملی این سرزمین و همگرایی میان همه کنشگران، دغدغه ‌مندان، کارشناسان، جوامع محلی و مدیران و کارگزاران صیانت و حفاظت از این بوم‌سازگان منحصر به فرد را زمینه ساز گردد.

ساعت ۵ عصر یکشنبه ۳۰ دی ماه۱۴۰۳ ، خیابان نجات الهی، چهارراه ورشو، تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی
.
📌لطفا لیوان شخصی به همراه داشته باشید




🔰 هشتصد و ششمین شب فرهنگی، از سلسله شب های فرهنگی "بخارا"، به "جنگل های هیرکانی" اختصاص یافت.

🎋به همراه نکوداشت گروهی از روزنامه نگاران حوزه محیط زیست و منابع طبیعی کشور🎋


🌳 زمان: یکشنبه ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۷

🌳مکان: تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی (خیابان نجات الهی، چهار راه ورشو)

🌳شرکت برای همه دوستداران محیط زیست و منابع طبیعی ایران آزاد است


🌳 در بخش پذیرایی این شب فرهنگی - محیط زیستی، از ظرف های یکبار مصرف استفاده نخواهد شد. چنانچه میل به صرف چای دارید، لیوان شخصی خود را به همراه داشته باشید.

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.