مطالعات زنان


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


رسانه‌ی تخصصی #زنان
👈🏻 اطلاع رسانی
👈🏻 آگاهی بخشی
👈🏻 توانمندسازی

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🔻 قصه غصه‌های زنانه
✍ احمد مسجدجامعی

🔹 از دلنشین‌ترین یادگارهای هنر معاصر ایران آثار آقای علی حاتمی است که با ادبیاتی فاخر بی‌مقدمه، به متن وارد می‌شود و بیننده را یکباره، به آغوش ماجرا می‌کشاند.

🔹 این ایام که به مناسبت روز مادر، بخشی از فیلم مشهور او با بازی خانم رقیه چهره‌آزاد و فریماه فرجامی به چشمم خورد، ذهنم را به زنانی از جنسی دیگر گره زد؛ زنانی که آنها را در «نمایش جشنوارۀ الفبا» شاهدیم که این روزها، به کارگردانی گلاب آدینه در تماشاخانه ملک روی صحنه است. نمایشی با یازده خرده‌درام مختلف در کنار هم، که به‌ترتیب حروف الفبا اجرا می‌شوند و در عین برداشت روایت‌‌درروایت از آن، می‌توان هریک را جدای از دیگری فهم کرد که آغاز و انجام داستان یا روایت را بیان می‌کند.

https://payamema.ir/payam/123460

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻سپیده رشنو خبر از ابلاغ اجرای حکم «سه سال و هفت ماه» ماجرای اتوبوس بی‌آرتی داد

🔹سپیده رشنو، نویسنده، در پیام جدیدی در کانال تلگرامی‌اش خبر از آمدن ابلاغیه اجرای حکم «سه سال و هفت ماه» اتفاق مربوط به اتوبوس بی‌آرتی داد.

🔹او در این پیام به پرونده‌ی دیگر خود در مورد اطلاع‌رسانی تعلیق از دانشگاه و انتشار «عکس مبتذل» در صفحه اینستاگرامش نیز خبر داد. منظور از این عکس تصویر خود خانم رشنوست!

🔹رشنو در این پیام نوشت:

فکر نمی‌کردم اولین کار امروز چک کردن ابلاغیهٔ اجرای احکام باشد؛ آن هم برای اتفاقی که دو سال پیش افتاد. این ابلاغیهٔ اجرای حکم «سه سال و هفت ماه» پرونده‌ٔ اول(اتوبوس بی‌آرتی) است.

حکم پروندهٔ دوم(اطلاع‌رسانیِ تعلیق از دانشگاه) با این که از شش ماه حبس به جزای نقدی تبدیل شده، اما هم‌چنان حکم تعلیق را به اجرا درمی‌آورد. درخواست اعادهٔ دادرسی برای بار سوم ثبت شده.

پروندهٔ دوم تنها به خاطر اطلاع‌رسانی در مورد تعلیق دانشگاه و انتشار یک عکس از خودم (پست اول اینستاگرام) بود. توی پرونده نوشته‌اند: «انتشار عکس مبتذل.»
عکس خودم!

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻انتشار ترجمه کتاب رمان نویسنده زن سعودی در ایران

🔹️«زنان پنجشنبه های دورهمی» با ۲۱۲ صفحه، امکان درکی عمیق‌تر از چالش‌های اجتماعی خاورمیانه و تحولات فرهنگی جوامع عربی را به خوانندگان فارسی‌زبان ارائه می‌دهد.

🔹ترجمه‌ی رمان «زنان پنجشنبه های دورهنی»، اثر نویسنده برجسته سعودی دکتر بدرية البشر، توسط مترجم اهوازی معصومه تمیمی و انتشارات «عبارت» روانه بازار نشر شد. این اثر، با پرداختن به موضوعات اجتماعی و فرهنگی، یکی از رمان‌های شاخص ادبیات معاصر عرب به شمار می‌رود.

#مطالعات_زنان
#معرفی_کتاب

@womenstudies


🔻 حضور معاون زنان رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت در یادبود شهدای پرواز 752
امامزاده صالح تجریش

#مطالعات_زنان

@womenstudies


شرق: پلمپ مغازه ها، حجاب و مسئله حاکمیت قانون

#مطالعات_زنان

@womenstudies


#زنان در صفحه اول روزنامه های امروز
#چهارشنبه _۱۹_دی_ماه_۱۴۰۳
#8January
                                                          
#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔺️ نوجوانان در صف جراحی زیبایی؛ زور پول به اخلاق پزشکی می‌چربد

🔹 تب جراحی‌های زیبایی به قدری فراگیر شده که این تصور در افراد وجود دارد که نباید به هیچ وجه از قطار پرسرعت عمل‌های زیبایی جا بمانند و حتی شده به صورت قسطی و چک و سفته عمل زیبایی انجام دهند

🔹 تبلیغات فریبنده باعث شده تا سن جراحی زیبایی در کشورمان به ۱۴ سال برسد! ابراهیم رزم‌پا  عضو هیئت مدیره انجمن علمی راینولوژی ایران می‌گوید نکته مهم این است که در گذشته سن مورد تأیید برای انجام عمل جراحی ۱۸ سالگی بود؛ اما امروزه به لحاظ علمی این سن کاهش یافته و دختران از ۱۴ سالگی و پسران پس از ۱۶ سالگی شرایط عمل را دارند./مهر

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻 زن‌کُشی؛ نگاهی به آمار تکان‌دهنده جهان و ایران💡

🔹 آمارها در جهان نشان می‌دهد هر ده دقیقه یک زن توسط مردی به قتل می‌رسد. در سال ۲۰۲۳، حدود ۸۵ هزار زن در سراسر جهان به قتل رسیده‌اند که از این میان، ۴۸ هزار نفر توسط شریک زندگی‌شان کشته شده‌اند. ۶۰٪ این قتل‌ها توسط شریک زندگی یا اعضای خانواده رخ داده و اکثرا در خانه اتفاق افتاده است.
در ایران، اگرچه آمار رسمی منتشر نمی‌شود، اما بر اساس اخبار رسانه‌ها، تنها در سال ۱۴۰۲ قتل ۱۸۶ زن گزارش شده که به طور میانگین هر دو روز یک زن را شامل می‌شود. در شش ماه نخست ۱۴۰۳ نیز قتل دست‌کم ۷۶ زن اطلاع‌رسانی شده است.
بیشتر این قتل‌ها توسط همسر، برادر، پدر و شریک عاطفی صورت گرفته و انگیزه‌های ناموسی و اختلافات خانوادگی، عمده‌ترین دلایل آن عنوان شده است./آکادمی چراغ

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻گزارش روزنامه اعتماد از یک پدیده اجتماعی جدید؛ طلاق‌هایی نانوشته که جایی ثبت نمی‌شوند!

🔹️همان‌طور که تعداد ازدواج‌ها کم و تعداد طلاق‌ها افزایش پیدا می‌کند، تعداد ازدواج‌هایی که به طلاق‌های نانوشته ختم می‌شود هم رو به افزایش است و با یک بررسی مختصر در اطراف هر فردی می‌توان اقلا دو، سه زوج را نام برد که در چنین شرایطی زندگی می‌کنند.

🔹️شرایط بد اقتصادی، بی‌اعتمادی به آینده و ناتوانی از پیش‌بینی و پیشرفت مسیر زندگی شخصی و خانوادگی می‌تواند بر سرد شدن روابط عاطفی و از هم پاشیدن زندگی‌های مشترک موثر باشد. وقتی زندگی دچار رکود است و تنها تلاش ممکن دست و پا زدن برای سر پا باقی ماندن است، خیلی بعید نیست که آدم‌ها به این جمع‌بندی برسند که اگر تنهایی دست و پا بزنند، اقلا مسئولیت کمتری به دوش آنها خواهد بود.

🔹️البته روانشناسان همچنان اعتقاد دارند که هر قدر هم که شرایط زندگی سخت و طاقت‌فرسا باشد، در بسیاری اوقات می‌توان کاری برای نجات دادن زندگی‌های مشترک انجام داد./ اعتماد

https://www.etemadonline.com/fa/tiny/news-693789

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻ایراندخت؛ از دل تاریخ به زبان مد
✍ مریم محمودخواه

🔹 هم‌زمان با شب یلدا و اولین روزهای دی‌ماه امسال لباس ایراندخت، نمایشی از هنر دست و هویت زنان ایرانی، در دل میدان آزادی به معرض نمایش درآمد؛ مکانی که خود سمبلی از تاریخ، فرهنگ و آرمان‌های یک ملت است. این لباس با تلفیقی از اصالت ایرانی و نگاه نوین به مد، جلوه‌ای متفاوت از زیبایی را به تصویر کشید. پارچه‌هایی که با دستانی ماهرانه به زندگی جان بخشیده‌اند، طرح‌هایی که هرکدام روایتی از تاریخ و فرهنگ این سرزمین در دل دارند و دوخت‌های ریز و پرجزئیاتی که گویی زبان به سخن گشوده‌اند، همه باهم، ایراندخت را به اثری هنری و متفاوت تبدیل کرده‌اند.

🔹 این لباس نه‌تنها یک پوشش بلکه قصه‌ای از زنانگی، قدرت و افتخار است. ایراندخت با جزئیاتی که از نگاره‌های باستانی الهام گرفته و با رنگ‌هایی که زنده‌کننده طبیعت این سرزمین‌اند، پیام‌آور هویتی است که در دل هر ایرانی می‌تپد. در میان امواج نگاه‌های پرشور بازدیدکنندگان، ایراندخت ایستاده بود؛ چونان زنی باوقار و پرشکوه که بر بام فرهنگ و تمدن خود، جهان را به تماشا می‌خواند. این لباس سفری است از دل تاریخ به آینده، پلی میان دیروز و امروز و ستایشی برای زنان این سرزمین که همیشه منبع الهام بوده‌اند.

https://payamema.ir/payam/123253

#مطالعات_زنان

@womenstudies


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔻 سخنگوی دولت: قانون حجاب و عفاف به درستی به تعویق افتاده/ برخی مفاد قانون می‌توانست تبعات اجتماعی سنگینی داشته باشد

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻مراقبت از مراقبت!
✍ دکتر مریم نصر

🔹️ چند سال پیش یکی از استادان مشهور صداوسیما در مصاحبه‌ای پیرامون فرزندآوری گفته بود: «هم اکنون برخی خانم ها می‌گویند بچه‌دار نمی‌شویم برای اینکه هیکلمون به هم می‌خوره. ای مرده‌شور ببره هیکلت رو . مگه هیکلت رو می‌خوای ببری آخرت؟ تو این هیکل رو می خوای چه کار؟ غیر از اینه که می خوای ببری تو قبر یا اینکه می‌خوای هیکلت رو ببری تو خیابون نشون بدی. استفاده هیکلت برای شوهرته و البته شوهرت برای توئه و برای بچه آوردن.»

🔹️دیشب به بهانه صحبت درباره کتاب ما ایوب نبودیم بحثی شد پیرامون اینکه باید از مراقبت مراقبت کنیم. مراقبت کنیم مبادا مقدس شود، مبادا فرا-برود به عبادت، مبادا منحصر به زنان بشود، مبادا مراقبت‌کنندگان فقط در پیشگاه خداوند دیده شوند و  از رادار جامعه حذف شوند، مبادا با رنج‌شان تنها بمانند، مبادا نگاه سانتی‌مانتال به مراقبت باعث شود هرگونه پاداشی برای آن به جهان دیگر موکول شود، مبادا همه مراقبت‌ها به سرنوشت مراقبت مادرانه دچار شوند ...

🔹️ صحبت‌هایمان تا امروز و در مجاز با دوستان دیگر ادامه پیدا کرد. درباره اینکه علاوه بر همه ملاحظات، وقتی می‌خواهیم درباره سختی‌های مراقبت صحبت کنیم، زبان‌مان قفل می‌شود؟ چرا فکر می‌کنیم فرد تیمارگر دیگر نباید به خودش و به‌روزی خودش فکر کند؟ چرا برایمان جا افتاده که «اَجرمان زایل می‌شود» اگر از رنج و تنها ماندن بگوییم؟ چرا حتی وقتی قرار است گفتمانی پیرامون مفهوم گسترده‌ای مانند پرواداری/دگرپروایی/ مراقبت شکل بگیرد باز هم فرمان ذهنمان می‌کشد به سمت سانتی‌مانتالیسم و عرفان و نمی‌توانیم با صدای بلند از اهمیت اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و حتی معرفتی مراقبت و مراقبت‌کنندگان و مراقبت‌شوندگان بگوییم؟

🔹️ نه فقط جامعه که ذهن خودمان سرکوب را در ما درونی کرده است. ما زبانی نداریم که از اهمیت و حق سلامت و به‌روزی مراقبت‌کننده بگوییم و باعث تحقیرهایی از جنس تحقیر استاد نشود. همین مادری را ببینید: ما برای هم از سختی‌ها و احساسات متناقض و حتی منفی بارداری، زایمان، شیردهی، فرزندپروری، رفتن فرزندان از خانه و تنهایی و احساس پوچی بعد از آن می‌گوییم، ولی زبان مناسبی برای بیان آن نداریم. دست‌مان خالی است. فکر و فرهنگ و سیاست‌گذاری و عرف و حتی خود زبان به ما کمک نمی‌کنند برای بیان اینکه چقدر سخت است وقتی، از خود بیمارستان تا جامعه، به ما این حس را می‌دهند که خودمان مهم نیستیم. که صرفاً ابزاریم. که خیلی وقت‌ها با شکم پاره‌شده  و تازه‌دوخته تنها می‌مانیم (به قول دوستم فاطمه وقتی بیشترین نیاز روحی و جسمی به مراقبت را داریم با مسئولیت مراقبت از موجودی تماماً وابسته تنها می‌مانیم)،  که در دوران اوج سلامت جسم و باردهی ذهن با ما مانند کالای مصرفی برخورد می‌شود و بعد دورانداخته می‌شویم. آن وقت که دیر شده و چیزی نمی‌یابیم که به آن بیاویزیم. اما اگر جور دیگری حرف بزنیم / بخواهیم یا به درد خیابان می‌خوریم یا خاک...

#مطالعات_زنان

@womenstudies


نشست تخصصی

🔻«زنان و رسیدگی به دعاوی تجاوز در ایران»

🔹 با حضور
*دکتر موسوی ویایه، عضو انجمن جامعه‌شناسی  شیما قوشه، عضو کانون وکلای ایران**

در دفتر حزب همبستگی دانش‌آموختگان ایران برگزار می‌گردد، حضور یابید.

🔸 زمان: چهارشنبه ۱۹ دی ماه
ساعت ۱۷ تا ۱۹


🔸 مکان: میدان جمهوری _اسکندری جنوبی_بین کلهر و ارومیه، کوچه گلچین، پلاک ۱۲

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻 برگزاری نخستین جشنواره تئاتر زنان 'خوشه پروین' با حمایت معاونت زنان ریاست جمهوری

🔹 نخستین دوره جشنواره تئاتر زنان "خوشه پروین" با مشارکت معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و دیگر نهادهای فرهنگی، از ۱۵ تا ۲۲ دی‌ماه در حال برگزاری است.

🔹 به گزارش روابط عمومی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، این جشنواره به همت خانه نمایش دا و با همکاری مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو و مجموعه فرهنگی-هنری برج آزادی برگزار می‌شود.

🔹 در این جشنواره، آثار در دو بخش صحنه‌ای و پرفورمنس به نمایش درخواهند آمد. هدف از برگزاری این رویداد، شناسایی و معرفی کارگردانان زن جوان و ایجاد بستری برای نمایش توانمندی‌های آنان در عرصه تئاتر است.

🔹 هیات داوران این دوره شامل مریم سعادت، فریدون محرابی، شهره سلطانی، مریم کاظمی و سامان خلیلیان است که هر یک از چهره‌های برجسته تئاتر و سینمای ایران به شمار می‌روند.

#مطالعات_زنان

@womenstudies


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔻احتمالا از ۷ سال آینده، قدرت خرید مستمری صندوق‌های بازنشستگی خیلی پایین‌تر از الان خواهد آمد/ در هر خانواده ۴ سالمند خواهیم داشت

🔹فرهاد نیلی، اقتصاددان و نماینده اسبق ایران در بانک جهانی: به زودی دو نفر در هر خانواده باید ۴ سالمند را حمایت کند.

فرزندان نمی‌توانند هزینه پرستاری از والدینشان را بپردازند.

#مطالعات_زنان

@womenstudies


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔻 حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس طی اظهاراتی اعلام کرد «فرزندآوری اتباع بیگانه در ایران اگر نگوییم پنج برابر، دستکم سه برابر زوج های ایرانی است.»

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔻 ۶۰ درصد طلاق های استان فارس مربوط به کودک همسری است

🔹کودک همسری زاییده فقر، فضای مجازی، تعصبات قومی و چشم و هم چشمی جوامع محلی مناطق کمتر توسعه یافته فارس است که باعث شده رویاهای دختران کم سن و سال این استان، در دالان های تاریک سُنت ها گم شود و ۶۰ درصد از طلاق های این استان را به دختران زیر ۱۸ سال اختصاص دهد.

🔹در مناطق کمتر توسعه‌یافته استان فارس، ازدواج زودهنگام دختران، بیشتر به دلیل ترکیبی از فقر اقتصادی، باورهای سنتی و فشارهای اجتماعی رخ می‌دهد.

🔹بسیاری از خانواده‌ها با تصور کاهش هزینه‌ های اقتصادی، دختران خود را در سنین پایین به ازدواج وادار می‌کنند. از سوی دیگر، برخی جوامع محلی ازدواج زودهنگام را به‌عنوان ارزش فرهنگی یا تعهد خانوادگی می‌بینند.

🔹این ازدواج‌ها معمولاً به دلایل متعددی از جمله عدم آمادگی روانی و اجتماعی، نبود تجربه کافی در مدیریت زندگی مشترک و فشارهای ناشی از مشکلات خانوادگی، به شکست می‌انجامند.

🔹نتیجه این شرایط، افزایش قابل‌توجه آمار طلاق در میان کودک‌همسران است.

https://www.khabaronline.ir/news/2005716/

#مطالعات_زنان

@womenstudies


‏🔻 لایحه حفظ کرامت و امنیت زنان در برابر خشونت در دستور کمیته زنان و خانواده کمیسیون اجتماعی مجلس قرار گرفت

🔹 زهرا بهروزآذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: «‏لایحه حفظ کرامت و امنیت زنان در برابر خشونت، که با همکاری دولت و قوه قضاییه تدوین شده، در دستور کمیته زنان و خانواده کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی قرار گرفته. ان‌شاءالله با دقت و فوریت بررسی و تصویب ‌شود و گامی مؤثر در پیشگیری از بروز خشونت و حمایت از حقوق زنان باشد.»

#مطالعات_زنان

@womenstudies


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔻 عدم رغبت زنان برای ورود به بازار کار

🔹آمارها از میزان رغبت زنان برای حضور در بازار کار از سال ۱۳۸۴ نشان می‌دهد که نرخ مشارکت آنها در بازار کار یعنی زنانی که شاغل هستند یا در جستجو جستجوی کار هستند، هیچ وقت از ۱۸% در سال ۱۳۸۴ فراتر نرفته است.

🔹دکتر غلامرضا کشاورز حداد، عضو هیئت علمی اقتصاد در دانشگاه شریف با بیان این گفته در گفتگو با اکوایران ادامه داد: ممکن است تصور کنید شاید علت این موضوع عدم تمایل کارفرما به استخدام نیروی کار زن باشد اما زمانی که پرسشگر مرکز آمار از زنان میپرسد آیا شما شاغل هستید یا نه؟ یا اساساً چرا دنبال کار نیستید؟ از میان ۱۲ دلیل که پرسشگر مطرح می‌کند، حدود ۸۰ درصد به طور پیوسته از سال ۹۲ تا ۹۸ اظهار می‌کنند که به دلیل گرفتاری‌ها و مسئولیت‌های شخصی و خانوادگی حاضر نیستند دنبال کار یا شاغل باشند.

🔹کشاورز حداد اعتقاد دارد: بر اساس نمودارها و اطلاعات جمع‌آوری شده به نظر می‌رسد با ساختار اجتماعی امروز ایران ما رغبت زنان برای ورود به بازار کار خیلی جدی نیست.

#مطالعات_زنان

@womenstudies


🔹 طبق گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، ۵۵ درصد از زنان و دختران به‌قتل‌رسیده در سال ۲۰۲۲، به‌دست شریک عاطفی یا اعضای خانواده‌شان کشته شده‌اند؛ این زمینه‌ها حاکی از زن‌کشی است. نسبت ۴۵ درصد باقی‌مانده از زنان و دختران به‌قتل‌رسیده که با عناصر مرتبط با جنس یا جنسیت درگیر بوده‌اند، تا حد زیادی ناشناخته باقی مانده است. علت این امر آن است که ابزارهایی برای جمع‌آوری داده‌های باکیفیت مطلوب و حساس به جنسیت وجود ندارد و تلاش‌های نظام‌مند برای مستندسازی بیشتر و دقیق‌تر زن‌کشی بسیار اندک است. در جوامع به‌حاشیه‌رانده‌شده و نژادپرستانه، اطلاعات مربوط به زن‌کشی بیشتر تحت تأثیر ساختارها قرار می‌گیرد؛ زیرا بسیاری از این مرگ‌ها در داده‌های رسمی برای زنان و دخترانی که در تقاطع نژاد، فقر، توانایی، جنسیت و سایر هویت‌های اجتماعی زندگی می‌کنند (و می‌میرند) نامرئی باقی می‌مانند. این مقاله با بهره‌گیری از چهارچوب آماری بین‌المللی که اخیراً منتشر شده، برای سنجش میزان قتل‌های مرتبط با جنسیت زنان و دختران، وجود انگیزه‌ها و شاخص‌های مرتبط با جنس و جنسیت را در یک نمونۀ کانادایی بررسی می‌کند و داده‌هایی را از اطلاعات در دسترس عموم استخراج می‌کند. در این مقاله یافته‌های مربوط به امکان‌سنجی مستندسازی انگیزه‌ها و شاخص‌های مرتبط با جنس و جنسیت، به‌طور کلی و برای گروه‌های خاصی از زنان و دختران مورد بحث قرار می‌گیرد‌.

متن کامل مقاله را در فایل درج‌شده بخوانید👆

#مطالعات_زنان

@womenstudies

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.