عباس وریج کاظمی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Martaba


عباس کاظمی هستم پژوهشگر حوزهٔ مطالعات فرهنگی. می‌توانید با لینک زیر با من در تماس باشید
@Abbasvarijkazemi

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
Martaba
Statistika
Postlar filtri


هم‌میهن dan repost
چند فرض درباره نظرسنجی‌ها

✍🏻 محسن گودرزی
جامعه‌شناس و پژوهشگر افکار عمومی

🔹در ایام انتخابات بازار نظرسنجی گرم است؛ هم تقاضا برای آن زیاد است و هم چندین مؤسسه مشهور و گمنام نظرسنجی انجام می‌دهند. با وجود این، گزارش نظرسنجی‌ها به‌صورت کامل و تفصیلی منتشر نمی‌شوند و در اختیار عموم قرار نمی‌گیرند و فقط چند یافته کلی از آنها در رسانه‌ها منتشر می‌شود. وقتی به جزئیات دسترسی نداریم، مناسب است به تحلیل ساختار یافته‌ها و روندهای اصلی افکار عمومی پرداخت. برای این کار بهتر است چند ملاحظه کلی را در مواجهه با نتایج نظرسنجی‌ها در نظر داشت.

🔹اول اینکه میزان امتناع از پاسخ زیاد است. به عبارت دیگر، بخش قابل توجهی از مردم که معمولاً از گروه‌ها به شدت ناراضی‌اند، در نظرسنجی‌ها مشارکت نمی‌کنند. از این رو، نظرسنجی‌ها به سمت افراد کمتر ناراضی سوگیری دارد.

🔹دوم اینکه در این دوره از نظرسنجی‌ها، تعداد مرددین در هر سوالی زیاد است؛ از جمله تردید برای رای دادن یا رای ندادن، تردید در انتخاب نامزد، تردید کسانی که تصمیم به مشارکت دارند ولی هنوز نامزدشان را انتخاب نکرده‌اند و... به همین دلیل، احتمال آنکه روندهایی خلاف انتظار روی دهد، وجود دارد. باید در نظر داشت که در شرایط کنونی نمی‌توان پیش‌بینی کرد که کدام نامزد چه میزان رای می‌آورد. برآورد میزان آراء را باید به روز نزدیک رای‌گیری موکول کرد.

🔹نکته سوم و مرتبط با مورد قبلی، این است که در حال حاضر و در این روزها (پیش از مناظره‌ها) هنوز موج اجتماعی قدرتمندی شکل نگرفته است. موج اجتماعی با هر درجه‌ای از شدت که شکل بگیرد، روی آراء مرددها تاثیر می‌گذارد و حتی ممکن است روی آراء بعضی از افرادی که تصمیم‌شان را گرفته‌اند هم مؤثر باشد. چنین موج‌هایی معمولاً ساختار یافته‌ها را تغییر می‌دهد. برای نمونه در سال ۱۳۹۲ رای روحانی در پایین‌ترین رده‌ها بود ولی در روزهای پایانی به صورت ناگهانی رشد کرد و در نهایت به انتخاب او انجامید. با توجه به این ملاحظات یافته‌هایی که از گزارش‌های مختلف نظرسنجی در رسانه‌ها به شکل مقایسه‌ای چند نکته را نشان می‌دهند:

۱- درصد آراء نامزدها در نظرسنجی‌ها به هم نزدیک است و احتمالاً در روزهای آتی تغییر خواهد کرد. به خاطر نزدیک بودن این آراء و حاشیه خطای نظرسنجی‌ها که در بهترین و دقیق‌ترین حالت حدود ۵ درصد است، دو سه درصد تفاوت آراء در نظرسنجی‌ها را نباید مبنای تحلیل‌های قطعی قرار داد. رتبه نامزدها در فاصله زیاد معنادار است. برای مثال، فاصله نامزدهای انتهای لیست با ابتدای لیست، تفاوت‌شان معنادار است و احتمالاً در روز انتخابات هم چنین خواهد بود.

۲- رای پزشکیان در حال حاضر –که هنوز بدنه اجتماعی متمایل به او به میدان نیامده‌اند و کماکان تصمیم‌شان به رای ندادن است- رای قابل توجهی است (در مقایسه با رای روحانی که در آن زمان بسیار پایین بود). اطلاعی ندارم ترکیب رای‌دهندگان به او در نظرسنجی‌ها چگونه است ولی با توجه به یافته مربوط به میزان مشارکت بخشی از این رای از کسانی است که همیشه رای می‌دهند یعنی از هواداران وضع موجود است. اگر این استنباط درست باشد، رای پزشکیان با سبد رای اصول‌گرایان اشتراک دارد.

۳- رای پزشکیان در مقایسه با آراء دیگر نامزدها رشد بیشتری دارد. رای جلیلی ثابت مانده است و براساس وضعیت او در دوره‌های انتخابات گذشته می‌توان گفت رای او سقف دارد و احتمال رشد آن زیاد نیست. رای قالیباف هم مطابق دوره‌های گذشته رشد سریع دارد ولی بعد کُند یا متوقف می‌شود و به اصطلاح چسبندگی دارد....

📌ادامه و متن کامل:
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-17509

@hammihanonline

866 0 38 3 15






2.1k 0 62 16 40

▪️میزان مشارکت در انتخابات پیش رو در طی هفته گذشته تغییری نکرده‌است. در مورد درصد آرا باید گفت که آرا پزشکیان به آرامی به جلو می‌رود(در مجموع فزاینده است) در حالی‌که میزان رای به جلیلی تغییر محسوسی نداشنه است. رای به قالیباف در دو نظرسنجی ایسپا و موسسه شناخت تفاوت دارد و فعلا نمی‌توان در مورد آن با قاطعیت صحبت کرد.
▪️برخی از گزارشاتی که به نام ایسپا منتشر می‌شود صحت ندارد چون ایسپا گزارش نظرسنجی خود بعد از تایید صلاحیت‌ را اساسا منتشر نکرده‌است و تا اواخر هفته باید صبر کرد تا نتیجه نظرسنجی دو موسسه شناخت و ایسپا را بتوان با هم مقایسه کرد.
▪️طبق نتایج موسسه‌ی شناخت، قالیباف بیشترین رای را دارد اما در موسسه‌ی ایسپا، جلیلی دست بالا را دارد. در هر دو نظرسنجی پزشکیان سوم است اما با سرعت به سمت دوم شدن در حرکت است.
▪️میزان مشارکت در انتخابات تا این لحظه با جمع میزان" کسانی که قطعا شرکت می‌کنند" با "کسانی‌که احتمالا شرکت می‌کنند" در هر دو نظرسنجی ۵۲ درصد جامعه‌است. میزان مشارکت کنندگان قطعی حدود ۴۵ درصد است.
▪️میزان گزینه "اصلا شرکت نمی‌کنم " نیز در دو موج نظرسنجی‌ها ثابت مانده‌است.درواقع ممکن است حرکت از گزینه "هنوز تصمیم نگرفتم " به سمت شرکت در انتخابات ممکن شود اما افرادی که گفته‌اند قطعا شرکت نمی‌کنند نظرشان را در طی یک هفته گذشته تغییر نداده‌اند. این میزان(شرکت نمی‌کنم) در نظرسنجی‌های موسسات مختلف به دلیل تفاوت در گزینه‌ی پاسخها از ۲۹ تا ۳۶ درصد اعلام شده‌است.

عباس کاظمی
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳

3.8k 0 117 8 54

دوستانی که تایید آقای پزشکیان را نقطه‌ی عطف برای ایجاد تغییر می‌دانند ابتدا باید در مورد وضعیت اسفبار صادق زیبا کلام (بنا به شنیده‌ها سرطان پیشرفته) در زندان بگویند و همین طور سایر زندانیان سیاسی از جمله یاشار سلطانی صحبت کنند. نمی‌شود مردم را به شور انتخاباتی دعوت کرد اما واکنشی در برابر وضعیت زندانیان سیاسی نداشت

3.2k 0 50 8 156

من در انتخابات پیش رو جزو قشر خاکستری هستم که هنوز تصمیم به مشارکت نگرفتم. هیچ نظری هم برای مشارکت یا عدم مشارکت دیگران ندارم. اما خودم فکر می‌کنم که اصلاح طلبان چه رای بیاورند چه نیاورند مرحله آخر حیات سیاسی خود را سپری می‌کنند.
ما برای ایجاد تغییر در جامعه به نیروی سیاسی متفاوت با اصلاح طلبان موجود نیاز داریم. ،نیرویی با واژگان جدید سیاسی که ایران بعد از ۱۴۰۱ و پس از آن را درک کند

عباس کاظمی
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳

4.7k 0 122 38 165

هم‌میهن dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
عباس کاظمی جامعه‌شناس در حاشیه گردهمایی دانش آموختگان علوم اجتماعی:
انتظار شگفتی خاصی در انتخابات ندارم
 
🔹درباره انتخابات ریاست جمهوری، در کوتاه مدت فضایی برای مشارکت به وجود می‌آید اما درنهایت  انتظار ندارم شاهد مشارکت بالایی باشیم.

🔹در میان کاندیداها برای جلیلی شانس قائل هستم، اما برای پزشکیان اما شانس اندکی درنظر می‌گیرم. البته گروهی علاقه دارند قالیباف رئیس‌جمهور شود، اما قالیباف خودش رای ندارد مگر این‌که اجماع روی او صورت پذیرد.

🔹درباره اصلاح‌طلبان معتقدم اگر رای بیاورند ناامیدی برمی‌گردد. در واقع ترجیح من اصلاح ‌طلب‌ها نیستند، چون اگر آنها رای بیاوند امید کاذب ایجاد می‌شود و در نهایت هیچ کاری پیش نمی‌رود واتفاقی نمی‌افتد، در‌نتیجه امید مردم فروکش می‌کند.

🔹اگر هم جلیلی رئیس‌جمهور بشود، همین وضعیت موجود باقی می‌ماند.
  در کل انتظار ندارم شگفتی خاصی پس از انتخابات ریاست جمهوری انجام شود. البته ممکن است خود انتخابات یک شگفتی موقتی ایجاد کند، ولی پس از انتخابات شاهد هیچ شگفتی خاصی در نظم سیاسی نخواهیم بود.

▫️فیلم: مهرداد آلادین

@hammihanonline


۱۹ و ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳
منبع ایسپا

در این نظرسنجی تنها ۴۱ درصد حاضر به مصاحبه‌شده‌اند و ۵۹ درصد اساسا به سوالات پاسخ نداده‌اند. پس درصد مشارکت کنندگان باید صرفا در میان جمعیت پاسخ‌دهندگان محاسبه شود.

@varijkazemi




شرکت در انتخابات به تفکیک استان‌ها
منبع: ارزشها و نگرشهای ایرانیان ۱۴۰۲


منبع : پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان ۱۴۰۲


▪️شرکت در اتتخابات ریاست جمهوری


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
دورهمی فارغ‌التحصیلان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران _ دیدار بعد از سی سال
تهران باغ نگارستان ۲۱ خرداد ۱۴۰۳






بهمن دارالشفایی dan repost
علی ملیحی:
«یک ناشناس، مجموعه‌ی بی‌نظیری از عکس‌های آرشیوی کاخ گلستان را در این آدرس منتشر کرده، درود بر او که با این کار خدمت بزرگی به آرشیو مصور ایرانی کرد.»
.

3k 0 118 2 41

برخی اوقات ما با وضعیت روشنی از جامعه‌ روبرو نیستیم. جامعه بیش از هر زمان دیگری کدر و مبهم می‌شود،اما همین لحظه، زمان خیزش "امر‌نوظهور" و "پدیده‌های در حال زایش" است. در چنین موقعیتی، جامعه‌شناس باید بسان گربه‌ای نیم‌خیز مترصد رویارویی با واقعیت جدید باشد.

عباس کاظمی
@varijkazemi

#جامعه‌_شناسی #پاره_ها


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
جامعه‌شناسی در سفر

#عباس_کاظمی

▪️خرداد ۱۴۰۳ به همراه حلقه‌ی مطالعاتی "جامعه‌و زندگی‌روزمره‌ی عصر صفوی" در اصفهان‌زیبا هم درباره جامعه‌‌عصر صفوی حرف‌زدیم هم زندگی‌جاری در چهارباغ،پل‌ها و خیابانهای‌اصفهان پرداختیم. خواندن کتاب "اصفهان و کاخ‌هایش" بهانه‌ای بود برای این سفر.
▪️جامعه‌شناسی در سفر را دو دهه است پی‌می‌گیرم و ایده‌های جامعه‌شناسانه را با دانشجویان و همکارانم در سفر تمرین می‌کنم. جدای از نقش حرکت در یادگیری مفاهیم، و تمرین مشاهده‌ی مکانها و فضاهای شهری، امکان تعامل با دانشجویان و متخصصان خارج از تهران نیز از سودمندی‌های این ایده‌است.
▪️جامعه‌شناسی ورای کلاس درس و تعامل با افرادی ورای دانشجویانی که دانشگاه بر آنها نام دانشجو می‌نهد و درگیر کردن شهروندان با کلاس‌خیابانی، بخشی از امکان ترویج "سنت‌جامعه‌شناسی" ذیل ایده "جامعه‌شناسی در سفر" است. اینک به شوخی به برخی بچه‌ها می‌گویم شما "دانشجویان خیابانی" من هستید. این اصطلاح دربرابر مفهوم سنتی دانشجو عمل می‌کند. افرادی که در کلاس دانشگاهی با من آشنا نشدند و برای اولین بار در سفر و در خیابان با آنها آشنا شدم.

@varijkazemi

#جامعه‌_شناسی_در_سفر




Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
عباس کاظمی
@varijkazemi

🔻شقوق متعددی در مواجهه ایرانیان با دین در ایران امروز پدید آمده‌است.یکی از این گونه‌های جدید ظهور "نسل بی‌توجه به دین" است. البته من منکر قدرت دینداران در جامعه‌ی ایران نیستم این کاملا بدیهی است. اما قدرت گرفتن اشکال نوپدیدی که غیردینی هستند امری قابل توجه است.

▪️رابطه دینداران با دولت دینی نیز دیگر یک شکل نیست حداقل چهار شکل "موافقان بی قید و شرط"، "مذاکره کنندگان" با دولت(برخی از مهمترین جهت‌گیریهای دولت دینی را به چالش می کشند و با برخی دیگر موافق‌اند)، و "خارج‌شدگان جدید" از قلمرو دولت دین و افتادن در نوعی دین شخصی‌شده، و در نهایت" برون‌افتادگان سنتی دینداری"(در عناصر سنتی دینی پای‌بندند اما دین را امری حکومتی نمی‌دانند) قابل تشخیص است.

#عباس_کاظمی

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.