ترجمان علوم انسانى


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


📌 ترجمۀ متون برگزیدۀ علوم‌انسانی
📕 با تخفیف، مشترک فصلنامه شوید:
https://tarjomaan.com/shop/product/sub40
🔗 اینستاگرام: goo.gl/Dfcpf6
🔗 توئیتر: goo.gl/8uecQd
🔗 بله: goo.gl/ZciVZ6
📮 ارتباط با ما: @Tarjomaaan

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🎯 پزشک‌ها هم نمی‌دانند، اما شاید همین خوب باشد
— گاهی در مراقبت از نوزادان هیچ راه درست و غلطی وجود ندارد

📍پزشکان و متخصصان دربارۀ مراقبت از نوزادان توصیه‌های متفاوت و گاه متناقضی دارند، از تغذیه گرفته تا خواب و حتی مسائل ساده‌ای مثل استفاده از پروبیوتیک. والدین معمولاً در میان این انبوه پیشنهادهای متناقض سردرگم می‌شوند و آرامش خود را از دست می‌دهند. اما گاهی همین اختلاف‌نظرها حکایت از یک حقیقت مهم دارد، حقیقتی غیرمنتظره که شاید اگر والدین بدانند، کمتر دچار اضطراب شوند.


✍🏻 ترجمۀ شراره توکلی
🔖 ۱۶۱۵ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۷ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/x86217

📌 آنچه خواندید، به‌طور اختصاصی برای وب‌سایت ترجمان ترجمه شده و به‌رایگان در اختیار شما قرار گرفته است. شما می‌توانید با خرید اشتراک فصلنامه ترجمان علوم انسانی از انتشار این مطالب و فعالیت‌های ترجمان حمایت کنید:

https://tarjomaan.com/shop/product/sub4034/

@tarjomaanweb




🔹سال 1738، و در گیرودار رقابت اسپانیا و بریتانیا برای سلطه بر منابع جهان، حکام بریتانیا نقشه‌ای برای بزرگ‌ترین یورش آبی‌خاکی تاریخ طراحی کردند تا قطب‌های اصلی ثروت اسپانیا را غارت کنند. نبردی موسوم به «گوش جنکینز» درگرفت. اما عملیات سرّی دیگری هم در کار بود: قرار بود کشتی ویجر، به‌همراه شش کشتی دیگر و با حدود دوهزار نیرو، به آن‌سوی اقیانوس برود و کشتی گالئون اسپانیایی، بزرگ‌ترین گنجینۀ شناور جهان، را توقیف کند، 23 اوت 1740 این ماجراجویی زیرکانه آغاز شد، اما دیگر کسی خبری از ویجر و مردانش نشنید.
دیوید گرن، یکی از نویسندگان برجستۀ معاصر، روایتی عمیق و نفس‌گیر از سرگذشت ویجر و مردانش خلق کرده است. او زوایای تازه‌ای از این داستان پررمزوراز را روشن می‌کند و صحنۀ پیچیده‌ای از نبرد امپراتوری‌ها، نقشه‌های بی‌حساب و تلاش برای ساختن روایت پیروز را پیش چشم می‌آورد.


🔹برای مطالعۀ بخش‌هایی از کتاب و تهیۀ آن به فروشگاه اینترنتی ترجمان بروید.

🔹ویجر: حکایت شورش، قتل و نبرد امپراتوری‌ها
✍🏻نوشتۀ دیوید گرن
✍🏻ترجمۀ علیرضا شفیعی‌نسب
📚۲۹۴صفحه؛ رقعی؛ جلد نرم؛ قیمت، همراه با تخفیف: ۲۶۸۲۰۰ تومان
.
.
🔸لینک خرید

@tarjomaanweb


🎯 یک‌سوم از کل غذایی که در جهان تولید می‌شود، دور ریخته می‌شود

🔴 هر چقدر هم حواستان را جمع کنید، باز هم اتفاق می‌افتد: نان خشک می‌شود، میوه‌های توی یخچال کپک می‌زنند، غذایی که از نهار یا شام باقی مانده، بلااستفاده می‌شود یا تاریخ انقضای شیر و ماست می‌گذرد. یک تحقیق می‌گوید هر خانواده در جهان، در طول سال، به طور متوسط ۷۴ کیلوگرم غذا دور می‌ریزد. اما این هنوز اول ماجراست. سطح اتلاف مواد غذایی در زنجیرۀ تأمین و توزیع خیلی بیشتر است و این معضل، تقریباً در همۀ جوامع امروزی وجود دارد، در حالی که در جوامع سنتی غذا خیلی کم دور ریخته می‌شود.

🔴 مردم جوامع سنتی از همۀ قسمت‌های خوردنی حیوان یا گیاه استفاده می‌کنند. محققان مشاهده کرده‌اند که اعضای یک قبیله در شمال تانزانیا، حتی از فکر دور ریختن عمدیِ مواد غذایی به خشم می‌آمدند و بعضی‌هایشان این کار را حتی از آدم‌کشتن هم بدتر می‌دانستند، چون قاتل یک نفر را می‌کشد، ولی هدر‌دادن غذا ممکن است جان خیلی‌ها را بگیرد.

🔴 اما در کشورهای صنعتی داستان کاملاً متفاوتی در جریان است. برنامۀ محیط‌زیست ملل متحد برآورد کرده است که ۱۷ درصدِ مواد غذایی تولیدشده در جهان اسراف می‌گردد و حدوداً به همین میزان نیز تلف می‌شود، یعنی قریب‌به یک‌سوم غذایی که تولیدشده بدون مصرف‌شدن از بین می‌رود. وقتی این ماجرا را در سطح جهان ببینیم، با چالش اخلاقی بزرگی روبه‌رو می‌شویم: میزان غذایی که تولید می‌شود، برای سیرکردن همۀ آدم‌های کرۀ زمین کافی است و حتی بیشتر است، اما همچنان میلیون‌ها نفر از گرسنگی مزمن رنج می‌برند. با کاهش سطح اتلاف مواد غذایی شاید بتوان این بحران را کاهش داد.

🔴 اما معضل پسماند، از این چالش اخلاقی هم فراتر می‌رود: در‌حال‌حاضر، پسماند غذایی جدی‌ترین اثراتش را بر بحران اقلیمی می‌گذارد. برآوردها تخمین می‌زند که ۸ تا ۱۰ درصد انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از مواد غذاییِ مصرف‌نشده است. به عبارت دیگر، «اگر پسماند و تلفات غذایی یک کشور بود، می‌توانست سومین منبع بزرگ انتشار گازهای گلخانه‌ای باشد».

🔴 معمولاً گمان می‌کنیم اگر مردم در میزان خرید و نحوۀ مصرفشان دقت کنند، می‌توانند پسماند غذا را به حداقل برسانند. اما مسئله اساساً در زنجیرۀ تأمین و الزامات آن است. به این موقعیت فرضی فکر کنید: آیا دلتان می‌خواهد میوه‌فروشی محله‌تان، هر وقت که به آن سر می‌زنید، همۀ میوه‌ها را داشته باشد و همه‌شان هم تازه باشند؟ اگر جوابتان مثبت است، خوب است بدانید که برای محقق‌شدن این تمایل، ناگزیر، حجم وسیعی از میوه‌ها باید دور ریخته شود. مکان اصلی تولید پسماند غذایی، نه خانه‌ها، که خرده‌فروشی‌ها است.

🔴 این البته به معنی آن نیست که رفتار مصرفی ما بی‌تأثیر است. خیلی از مردم هر روز بیشتر از نیازشان غذا می‌پزند و در نهایت بخش زیادی‌ از آن را دور می‌ریزند، مخصوصاً برنج که در کشورهای آسیایی بسیار دور ریخته می‌شود. نمونۀ دیگر دور ریختنِ مواد غذایی بعد از گذشتن تاریخ انقضای آن‌هاست که در موارد بسیاری منجر به دور ریخته شدن غذاهای سالم می‌شود.

🔴 چندین کشور در جهان تلاش کرده‌اند تا طرح‌های بزرگی در زمینۀ کاهش پسماند غذایی اجرایی کنند. واقعیت این است که هیچ‌کدام چندان موفق نبوده‌اند و این باعث شده است که مسئلۀ پسماند غذایی در ابعاد جهانی، هنوز راه‌حل مورد توافقی نداشته باشد. بااین‌حال، این راه‌حل هر چه که باشد، باید برنامه‌ای از پایین به بالا باشد. به تعبیر سلینا یول، فعال حوزۀ پسماند غذایی، تا وقتی ارزش‌های مردم به صورت جدی تغییر نکند، هیچ برنامۀ دولتی‌ای نمی‌تواند به نتیجه برسد. اندیشیدن به سازوکارهای جوامع کوچک غیرصنعتی در این زمینه شاید بتواند راهنمایی‌مان کند.


📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «غذاهایی که دور می‌ریزیم، چه فاجعه‌هایی به بار می‌آورد؟» که در سی‌وسومین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۱۰ آذر ۱۴۰۳ در وب‌سایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ جولین باگینی است و نسیم حسینی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخۀ کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/u55260

@tarjomaanweb




🔹والت ویتمن، شاعر پرآوازۀ آمریکایی، در شعر «آواز خودم» می‌گوید «زنده‌باد هر آن‌که ناکام مانده». او در این فراز با زیرکی نشان می‌دهد که ناکامی نه یک رخداد گذرا، بلکه وضعیتِ مستدام زندگی‌های ماست. با این حساب، شکست نه مقدمۀ پیروزی، که مقدمه‌ای است برای شکستی دیگر. جو موران در این کتاب ناکامی را وضعیتی اصیل می‌داند و ما را به بصیرتی فرا‌می‌خواند که ساموئل بکت سرلوحۀ زندگی‌اش قرار داده بود: در جوانی ناامید شو و پشت سرت را نگاه نکن. مــوران با نگاهــی تیزبین تصور ما از اسوه‌های موفقیت و کامیابی را واژگون می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه سرگذشت آن‌ها نیز از شکست آغاز شد و به شکست انجامید. او ادبیات و فلسفه و روان‌شناسی را به هم می‌آمیزد تا نیروی تسلی‌دهنده و امیدبخشی را آشکار کند که در پس ناکام‌ماندن نهفته اسـت. به تعبیر مــوران، کلام تسلی‌بخشْ هم آراممان می‌کند و هم سر ذوقمان می‌آورد؛ پس ای هم‌قطارانِ ناکام، به پیش!


🔸گریزی از شکست نیست: کتابی دربارۀ آرامش
✍🏻 نوشتۀ جو موران
✍🏻ترجمۀ علیرضا شفیعی‌نسب
📚۱۹۲صفحه؛ رقعی؛ جلد نرم؛ قیمت، همراه با تخفیف: ۱۴۴تومان


🔺لینک خرید


@tarjomaanweb


روزهای واپسین عمرِ سالمندان و بیماران لاعلاج اغلب در آسایشگاه‌ها و بخش مراقبت‌های ویژۀ بیمارستان‌ها می‌گذرد. پزشکان در این اوضاع درمان‌هایی را پیش می‌برند که شیرۀ بدن‌هایمان را می‌کشند تا مگر شانس نصفه‌ونیمه‌ای برای زنده‌ماندن به ما بدهند؛ و در آخر افسوس می‌خوریم که همان اتفاقی افتاد که نباید. پزشکی مدرن به چیزی جز درمان فکر نمی‌کند، اما مرگ درمان ندارد. این مسیر نه‌تنها بیماران و اطرافیانشان بلکه خود پزشکان را هم دچار بحران‌های روحی متعددی می‌کند. آتول گاواندی، جراح و نویسندۀ آمریکایی، در این کتاب داستان‌های زیادی از بیماران و پزشکانی می‌گوید که گرفتار این موقعیت‌ها بوده‌اند. گاواندی این تجربه‌ها را بررسی می‌کند تا ریشۀ ناتوانی پزشکی مدرن در مواجهه با مرگ را بیابد و راه‌هایی را به بیماران و پزشکان پیشنهاد دهد که چگونه نگاهی تازه به وظیفۀ پزشکی داشته باشند و روزهای واپسین را بگذرانند.
برای مطالعۀ بخش‌هایی از کتاب و تهیۀ آن به فروشگاه اینترنتی ترجمان بروید

🔹مرگ با تشریفات پزشکی: آنچه پزشکی دربارۀ مردن نمی‌داند
✍🏻 نوشتۀ آتول گاواندی
📚۳۶۸صفحه؛ رقعی؛ جلد نرم؛ قیمت، همراه با تخفیف: ۲۸۸۰۰۰تومان

🔺لینک خرید


🎯 دزدان دریایی دشمنان قسم‌خورده نظم مدرن بودند یا همدستان پنهان آن؟
— دزدان دریایی را صرفاً شورشیانی افسانه‌ای می‌دانیم. اما این همۀ ماجرا نیست

📍آیا دزدان دریایی شورشیان رهایی‌طلبی بودند که نظم مدرن را به چالش می‌کشیدند، یا هم‌پیمانان پنهان آن؟ از نظر دانیل ایمروار، نویسنده و مورخ، دزدان دریایی صرفاً شورشیانی افسانه‌ای و بی‌قانون نبودند، بلکه نقشی کلیدی در تقویت زیرساخت‌های استعماری ایفا کردند. ایمروار ضمن بررسی چند کتاب تاریخی جدید دربارۀ دزدان دریایی، از رابطه پیچیدۀ آن‌ها با قدرت‌های استعماری می‌گوید؛ از غارت کشتی‌ها و ایجاد مناطق خودمختار گرفته تا نقششان در پیشبرد تجارت جهانی و شکل‌گیری سرمایه‌داری اولیه.


✍🏻 ترجمۀ محمد ابراهیم باسط
🔖 ۴۹۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۲۹ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/s32731

📌 آنچه خواندید، به‌طور اختصاصی برای وب‌سایت ترجمان ترجمه شده و به‌رایگان در اختیار شما قرار گرفته است. شما می‌توانید با خرید اشتراک فصلنامه ترجمان علوم انسانی از انتشار این مطالب و فعالیت‌های ترجمان حمایت کنید:

https://tarjomaan.com/shop/product/sub4034/

@tarjomaanweb




🔹به شهودت اعتماد نکن: علم داده دربارۀ تصمیم‌های مهم زندگی چه می‌گوید؟ والد خوب کیست؟ چه شغل‌هایی بیشترین ثروت را ایجاد می‌کنند؟ احتمال مشهورشدن آدم‌ها در چه موقعیت‌های اجتماعی‌ای بیشتر است؟ موفقیت زندگی مشترک در گرو چیست؟ بهترین زمان راه‌اندازی کسب‌وکار در چه سن‌وسالی است؟ در مواجهه با این پرسش‌ها ما معمولاً پاسخ‌هایی شهودی در ذهن داریم و مثلاً تصور می‌کنیم کارهایی مثل ورزش و استراحت و تماشای فیلم بسیار لذت‌بخش خواهند بود یا احتمالاً بهتر است در دهۀ سوم زندگی‌مان کسب‌وکارمان را راه بیندازیم. ست استيونز ديويدويتس معتقد است علم داده می‌تواند در بحث از سؤالات کاربردی نیز نقش مهمی ایفا کند. او در این کتاب با تحلیل کلان‌داده‌ها در موضوعات متنوعی از ازدواج و انتخاب شغل گرفته تا تربیت فرزند و نحوۀ گذراندن اوقات فراغت نشان می‌دهد که درک داده‌ها تا چه حد می تواند تصورات کلیشه‌ای ما را درهم بشکند و به این سؤالات پاسخ‌هایی دقیق‌تر بدهد.

🔹به شهودت اعتماد نکن: علم داده دربارۀ تصمیم‌های مهم زندگی چه می‌گوید؟
✍🏻 نوشتۀ ست استیونز-دیویدویتس
📚 قیمت، همراه با تخفیف: ۲۷۲۰۰۰تومان

🔺لینک خرید

@tarjomaanweb


🎯 راداگینگ؛ راه و رسم جدید ترک اعتیاد به گوشی است

🔴 ارلینگ هالند، مدتی پیش، ویدئویی کوتاه از خودش منتشر کرد که روی صندلی هواپیما نشسته بود و زیر آن نوشته بود: «هفت‌ساعت راداگینگ، بدون گوشی، بدون خواب، بدون آب، بدون غذا، فقط نقشه». زیر آن متن هم هشتگ زده بود: «آسونه». ویدئوی او به سرعت ویروسی شد و طرفدارانش با تحسین و تمجید می‌گفتند: «ارلینگ ماشین است!». البته هالند اولین آدم مشهوری نیست که ویدئویی دربارۀ راداگینگ منتشر می‌کرد، این رسم، به مد فرهنگی جدیدی تبدیل شده است که نوعی مبارزه‌جویی در برابر فرهنگِ سرگرمی‌ها و حواس‌پرتی‌های آنلاین است.

🔴 پیروان راداگینگ با آگاهی از فریب‌های رنگارنگ صنعت سرگرمی برای دزدیدن توجه ما، دیگران را دعوت می‌کنند که شجاعانه با «پوچی و ملال زندگی روزمره» چشم‌در‌چشم شوند و در برابر جذابیت‌های اعتیادآور شبکه‌های اجتماعی یا بازی‌های ویدئویی کم نیاورند.

🔴 مسافران سفرهای هوایی پیش‌قراول این مد بوده‌اند. راه‌و‌رسم آن‌ها، ساده و به یک معنی بکر و وحشی است: قرار است هجده ساعت روی یک صندلی تنگ، وسط آسمان، حبس شوی؟ خیلی هم خوب. گوشی‌ات را خاموش کن، به هیچ وسیلۀ الکترونیکی دیگری دست نزن، و هیچ کاری نکن. خیره شو به پشتیِ صندلی جلوی رویت و «تحمل کن». اسم این مد جدید را گذاشته‌اند «راداگینگ» (rawdogging) که ترجمۀ تحت‌اللفظی‌اش تقریباً به معنی زندگی‌کردن مثل یک سگ وحشی است: اگر این زرق‌و برق‌های فرهنگی را کنار بگذاریم و به طبیعت برگردیم، نجات پیدا می‌کنیم.

🔴 ایان بوگاست، بازی‌ساز و روزنامه‌نگار، می‌گوید رادگینگ یکی از مصادیق ظهورِ نوع جدیدی از زهدگرایی است که به‌ویژه در میان مردان باب شده است. زیرا این روزها زنده‌ماندن روی زمین به‌ معنای رنج‌بردن از رگبار دائمی هوس‌هایی است که چنان به‌راحتی در دسترس‌اند که برای جلوگیری از وسوسهٔ آن‌ها به مبارزه‌ای دائمی نیاز است.

🔴 بوگاست می‌گوید این نوع زهدگرایی در ابتدا شبیه بودیسم به‌نظر می‌رسد. پشت‌پا زدن به لذت‌های زودگذر برای آزادکردن روح. اما اگر دقیق‌تر به ماجرای این مد فرهنگی نگاه کنیم، تناقضی بزرگ را در آن می‌یابیم: پروپاقرص‌ترین حامیان راداگینگ، تقریباً بلافاصله بعد از آنکه پروازشان به زمین نشست، سر و کله‌شان در شبکه‌های اجتماعی پیدا می‌شود و با افتخار اعلام می‌کنند: «هجده‌ساعت بدون گوشی! من دوام آوردم و پیروز شدم!» وقتی این پست‌ها را می‌بینیم، شاید به ذهنمان برسد که کل این زهدِ هجده‌ساعته، چیزی نیست جز مقدمه‌ای برای نمایش بعد از آن.

🔴 راداگنیگ به یک معنی، صرفاً آخرین جلوه از تلاش‌های مستمر بشر برای بازگشت به گذشتۀ طلایی‌ای است که در آن به طبیعت نزدیک بودیم و تکنولوژی و رسانه و ساخته‌های دست بشر، خلوص انسانی‌مان را از میان نبرده بود. اما افسوس که همیشه این تلاش‌ها از تناقضی بزرگ رنج می‌برند: بازگشت به زندگی خالص ممکن نیست، البته اگر همچین چیزی واقعاً وجود داشته باشد.

🔴 بوگاست می‌نویسد: تلاش برای رسیدن به وضعیت خلوص، حتی خلوصی خیالی، ارزشمند به ‌نظر می‌رسد. تلاش برای نزدیک‌شدن به طبیعت، یا نزدیک‌شدن به نوعی وضعیت دست‌نخوردگی تخیلی، باعث می‌شود حس کنیم فراتر رفته‌ایم. مسافرت هوایی استعارهٔ مناسبی برای این حس برتری‌جویی است و برای پیروان راداگینگ به روش پیروزی تبدیل شده است. کار تطهیر بالا می‌گیرد و پیروان راداگینگ در پروازها به بهشت نزدیک‌تر می‌شوند. ولی انگار هر دفعه از رسیدن به بهشت بازمی‌مانند و دوباره به زمین برمی‌گردند.

📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «هجده ساعت دست به گوشی نمی‌زنم، تا بعدش در شبکۀ اجتماعی به کارم افتخار کنم» که در سی‌وسومین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۱۳ آبان ۱۴۰۳ در وب‌سایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ ایان بوگاست است و بهناز دهکردی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخۀ کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/u58012

@tarjomaanweb




🔸ریچارد دیویس در این کتاب ۹ وضعیت نابهنجار اقتصادی را بررسی می‌کند تا تبیینی بهتر از موفقیت و شکست اقتصادها در موقعیت‌های دشوار ارائه دهد. او ابتدا با سفر به شهری سونامی‌زده در اندونزی، اردوگاه آوارگان سوری در اردن، و زندانی در لوئیزیانا تجربه‌های بقا را بررسی می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه انسان‌ها در مواجهه با بحران‌ها دوباره زندگی و کسب‌وکار خود را بازسازی می‌کنند. سپس نمونه‌هایی از تجربۀ شکست را بررسی می‌کند. در سه فصل پایانی کتاب، دیویس تصویری از چگونگی مواجهه با بحران‌های آینده ترسیم می‌کند: آکیتا در ژاپن، تالین در استونی و سانتیاگو در شیلی پیشروان مواجهه با بحران‌های مربوط به پیری جمعیت، پیشرفت انفجاری فناوری‌ها و عمیق‌شدن نابرابری هستند.


🔹برای مطالعۀ بخش‌هایی از کتاب و تهیۀ آن به فروشگاه اینترنتی ترجمان بروید


اقتصادهای نابهنجار: انسان‌ها چگونه بر تنگناهای اقتصادی غلبه می‌کنند؟
✍🏻نوشتۀ ریچارد دیویس
✍🏻 ترجمۀ علیرضا شفیعی‌نسب
📚۳۵۲صفحه؛ رقعی؛ جلد نرم؛ قیمت، همراه با تخفیف: ۲۸۸ تومان


🔺لینک خرید

@tarjomaanweb


🎯 چرا رمان مهم است؟
— قصه سوالات دشوار را پیش می‌کشد و به ناشناخته‌ها سوقمان می‌دهد

📍دبورا لوی، رمان‌نویس سرشناس و تحسین‌شده، می‌گوید: «وقتی می‌پرسیم چرا رمان مهم است، روشن است که در این پرسش امر خطیری نهفته است. اما واقعاً روشن است؟ گاهی ابهام را بر روشنی ترجیح می‌دهیم چون درد کمتری دارد. اهمیت رمان از آن روست که الزامی به روشنی یا ابهام در خود ندارد. بااین‌حال، روی همین مرزهای دوگانه در رفت‌وآمد است و از همین روست که رمان می‌تواند دستی به‌سوی فهم دراز کند و معنای امور را از نو به نظاره بنشیند. فهم ضرورتاً تسلی‌بخش نیست، اما دست‌وپنجه نرم‌کردن با دانشْ حاکی از قدرت است. فهمِ جدید به ما احساس رهایی، تسکین و وجد می‌دهد، و نباید آن را با تندخوانی و مصرفِ اطلاعات اشتباه گرفت. به همین دلیل است که مرگ رمان، که مکرر اعلام می‌شود، به‌سان مرگ خدا، بعید است که روی دهد».


✍🏻 ترجمۀ علی کریمی
🔖 ۳۰۴۴ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۱۷ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/b59414

📌 آنچه خواندید، به‌طور اختصاصی برای وب‌سایت ترجمان ترجمه شده و به‌رایگان در اختیار شما قرار گرفته است. شما می‌توانید با خرید اشتراک فصلنامه ترجمان علوم انسانی از انتشار این مطالب و فعالیت‌های ترجمان حمایت کنید:

https://tarjomaan.com/shop/product/sub4034/

@tarjomaanweb




🔸در فرهنگ امروز ما، می‌گویند حرف زدن از مشکلات حالمان را ناخوش می‌کند و ما را به انفعال می‌کشد. پس باید «مثبت فکر کنیم» و «برروی هدف خود تمرکز کنیم» تا موانع را راحت‌تر از پیش رو برداریم. حتی شاید گمان کنیم «خوش‌بینی» علاج فلاکت مفرط هم خواهد بود. اما حاصلِ تحقیق علمی و روشمند گابریله اوتینگن، یکی از سرآمدانِ روان‌شناسی انگیزش، چیز دیگری است. او خوش‌بینی را در حیطه‌های مختلف زندگی شخصی و همچنین در روابط گسترده‌تر اجتماعی بررسی کرده و می‌گوید که خوش‌بینی، بر خلاف تصور رایج، ما را دچار انفعال می‌کند و احتمال رسیدن به موفقیت را پایین می‌آورد، اوتینگن در این کتاب روش چهارمرحله‌ای «مقابلۀ ذهنی» را پیشنهاد می‌کند و نشان می‌دهد که چطور می‌توان از این روش در سه حیطۀ سلامت فردی، روابط دوستی، و مدرسه و محیط کار استفاده کرد.


🔹 مثبت فکر نکنید: بصیرت‌هایی از دانش جدید انگیزش
✍🏻نوشتۀگابریله اوتینگن
✍🏻 ترجمۀ حسین رحمانی
📚۲۲۴صفحه؛ رقعی؛ جلد نرم؛ قیمت، همراه با تخفیف: ۱۷۸۲۰۰ تومان


🔺لینک خرید

@tarjomaanweb


🔸از نظر بسیاری از ما کار ایدئال کاری است که از آن لذت ببریم و درآمد کسب کنیم؛ و البته پیامبران موفقیت و کامیابی نیز همیشه گفته‌اند که موفقیت باید از درون ما زاده شود، از پیدا کردن کاری که به آن عشق می‌ورزیم: وقتی می‌شود «کار رؤیایی‌مان» را انجام دهیم و از این راه ثروتمند هم شویم، دیگر چرا باید به وام سی‌ساله با سود ثابت تن دهیم؟ اما میا توکومیتسو، برخلاف این تصویر از «کار با عشق»، نشان می‌دهد که امروزه شکافی عمیق میان آن خیال‌پردازی‌های عوامانه و واقعیت طاقت‌فرسای کار وجود دارد؛ کارگران کار بیشتری می‌کنند و دستمزد کمتری می‌گیرند. توکومیتسو می‌گوید وقت آن رسیده که شعار «کاری را بکن که دوست داری» را کنار بگذاریم: باید نشان دهیم که این شعار چگونه همیشه به سود کارفرمایان بوده است و چطور ما با رضایت کامل تن به این بهره‌کشی داده‌ایم؛ این نخستین قدم برای رسیدن به کار ایدئال است.

🔹 برای مطالعۀ بخش‌هایی از کتاب و تهیۀ آن به فروشگاه اینترنتی ترجمان بروید

🔸 کاری را بکن که دوست داری: و دروغ‌های دیگر دربارۀ موفقیت و خوشبختی
✍🏻 نوشتۀ میا توکومیتسو
✍🏻 ترجمۀ آرش رضاپور
قیمت، همراه با تخفیف: ۱۳۳۲۰۰تومان

🔺لینک خرید


🎯 جامعۀ پشمکی چطور جایی است؟
— ما در روزگاری زندگی می‌کنیم که همه چیز کیفیتی ساختگی به خود می‌گیرد

📍سوزان سانتاگ در سال ۱۹۹۶ هشدار داد که «جدیت»، در سایۀ مصرف‌گرایی، در حال نابودی است و می‌گفت: با غلبۀ فرهنگی که ارزش‌های اصلی‌اش از صنعت سرگرمی می‌آید، جدیت به پلۀ آخر رسیده است. او از دنیایی گفت که در آن همه‌چیز، حتی مفاهیم عمیقی چون دانش و شکوفایی انسانی، به کالاهایی قابل فروش و آسان‌فهم تبدیل خواهند شد. در این دنیای تازۀ «سبُک»، همه‌چیز باید خوشایند و ملایم باشد، و هر چیز جدی به‌عنوان مانعی برای کسب‌وکار کنار گذاشته می‌شود تا جایی که مردم دیگر به سختی می‌توانند چیزی را واقعی و اصیل بپندارند. به جامعۀ پشمکی خوش‌آمدید: جایی که در آن همه‌چیز سست و کم‌استحکام است و مثل پشمکی می‌ماند که تا در دهان می‌گذاریم آب می‌شود و از آن فقط نوعی مزۀ شیرین باقی می‌ماند.


✍🏻 ترجمۀ عرفان قادری
🔖 ۱۵۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۱۰ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/h62003

📌 آنچه خواندید، به‌طور اختصاصی برای وب‌سایت ترجمان ترجمه شده و به‌رایگان در اختیار شما قرار گرفته است. شما می‌توانید با خرید اشتراک فصلنامه ترجمان علوم انسانی از انتشار این مطالب و فعالیت‌های ترجمان حمایت کنید:

https://tarjomaan.com/shop/product/sub4034/

@tarjomaanweb



19 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.