سنی‌آنلاین


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


پایگاه رسمی اطلاع رسانی اهل سنت ایران - سنی آنلاین
www.sunnionline.us
سنی آنلاین در اینستاگرام :
https://instagram.com/sunnionline.us
تماس با ما:
@sunnionlineadmin

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


◽️مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی:
🔷 تقویت نگاه ملی، کلید حل بحران‌های مرزی است
🔷 محدودیت استخدام اهل‌سنت و بلوچ در نیروهای مسلح برداشته شود


سنی‌آنلاین| سید حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی و استاندار اسبق کرمان، در یادداشتی با عنوان «مرزهای شرقی» در روزنامۀ سازندگی، به ارائه راهکارهایی در خصوص تامین امنیت مرزهای شرقی کشور پرداخته است.

در بخش‌های از این یادداشت آمده است:

🔸امنیت مرزی یک مزیت اقتصادی محسوب می‌شود زیرا مرزهای امن باعث شکل‌گیری تبادلات تجاری سودآور و مقابله با فقر می‌شوند. علاوه بر تجارت با همسایگان، می‌توان به توسعه صنایع و اقتصاد پیشرفته نیز فکر کرد. منطقه سیستان‌وبلوچستان منابع انسانی تربیت‌‌شده و کارآزموده فراوانی دارد که می‌تواند در این مسیر نقش‌آفرینی کند.

🔸امروز باور دارم که برای مدیریت امنیت مرزها باید از ظرفیت نیروهای محلی و سرداران بلوچ بهره گرفت. کاهش اختلافات مذهبی میان شیعه و سنی و تقویت نگاه ملی، کلید حل بحران‌های مرزی است.

🔸تجربه نشان داده است که رویکردهای صرفاً سلبی یا دیوارکشی مانند تجربه دیوارهای غزه، ناکارآمد است. راه‌حل واقعی، توسعه اقتصادی مرزها و مشارکت جامعه محلی در مدیریت امنیت است. دولت جدید نیز گام‌های مثبتی در برقراری ثبات در استان‌های مرزی به‌ویژه سیستان‌وبلوچستان برداشته است. این تجربه‌ها نشان می‌دهد که با احترام به کرامت انسانی و استفاده از ظرفیت‌های بومی، می‌توان به امنیت پایدار دست یافت.

🔸نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که در بلوچستان ایران، تصور واگرایی در جمعیت‌های بومی صحت ندارد. بلوچ‌های ایران نگاه بسیار پررنگی به سرزمین اصلی دارند و هرگز خواهان پیوستن به بلوچستان پاکستان که بسیار فقیرتر و ضعیف‌تر است، نبوده‌اند. اگر ادعایی در این زمینه وجود دارد، مربوط به اختلافات بلوچ‌های پاکستان با دولت مرکزی خودشان است.

🔸امروز مشکلات مرزهای شرقی کشور به نگاه ایدئولوژیک به امنیت و رویکرد سلبی نسبت به اقوام، عشایر و طوایف منطقه بازمی‌گردد. راه‌حل تامین امنیت در این مناطق، حاکم‌کردن دیدگاه ملی است.

🔸محدودیت‌های موجود در استخدام اهل‌‌سنت و بلوچ‌ها در نیروی انتظامی، ارتش و نیروهای مسلح باید برداشته شود. همچنین از سرداران بلوچ و نیروهای محلی براساس تقسیم‌بندی حوزه‌های نفوذ عشایر و طوایف بلوچ باید استفاده کرد و همکاری آنها جلب شود؛ این روش ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای تامین امنیت است.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


◽️مولانا عبدالواحد بزرگزاده:
🔷 استاندار سیستان‌وبلوچستان برای «بحران حاشیه‌نشینی» چاره‌اندیشی کند

سنی‌آنلاین| مولانا عبدالواحد بزرگزاده، استاد برجستۀ حدیث حوزه علمیه جامعةالحرمین‌الشریفین چابهار، 9 آذر 1403 در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت این شهر، گفت:

«جامعه از استاندار جدید سیستان‌وبلوچستان انتظاراتی ازجمله بکارگیری نخبگان توانمند، استفاده از ظرفیت‌ها و شکوفایی استعدادها و ایجاد زیرساخت‌های آموزش، بهداشت، مسکن و کشاورزی و همچنین چاره‌اندیشی برای بحران حاشیه‌نشینی را دارد.»

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


◽️ علی لاریجانی:
🔷 مساله حجاب بیش از آنکه نیاز به قانون داشته باشد احتیاج به قانع‌کردن دارد

سنی‌آنلاین| علی لاریجانی، رئیس سه دوره سابق مجلس شورای اسلامی، در بخشی از گفت‌وگوی خود با خبرگزاری خبرآنلاین، در خصوص قانون حجاب در کشور گفت: اصل رعایت حجاب، یک وظیفه دینی است. باید قبول کنیم که حجاب نفعی برای جامعه دارد، به خانم‌ها وزانت می‌دهد و شرایط جامعه را از نظر روابط معقول می کند، اما باید در این خصوص جامعه را قانع کرد.

وی افزود: شما وقتی قانون می‌نویسید باید قدرت قانع‌کردن مردم جامعه را داشته باشید. یعنی اگر شما قانونی نوشتید که نتوانستید جامعه را قانع کنید، فقط روی کاغذ قانون است. الان در جامعه ما بعضی افراد قانع نشدند. باید تلاش کنیم که قانع شوند. یعنی یک مساله شرعی وجود دارد که به نفع کشور هم است، اما یک کمی زحمت هم دارد که جامعه را قانع کنید. شما بدون زحمت می‌خواهید قانون را اجرا کنید؟ این غلط است. مثل این است که همۀ مسائل خود با دولت‌های دیگر را از طریق میدان بخواهید حل کنید و دیپلماسی را قبول نکنید. هر دوی اینها لازم است.

مشاور رهبر انقلاب تصریح کرد: اینجا هم این‌طور است؛ باید جامعه را قانع کنید. قانع‌کردن زحمت دارد، حرف‌زدن دارد، فکرکردن دارد، توجیه عقلانی می‌خواهد. همراهش باید ضوابطی گذاشت که مردم آرام‌آرام آن را بپذیرند. لذا من فکر می‌کنم مساله حجاب بیش از آنکه نیاز به قانون داشته باشد احتیاج به قانع‌کردن داریم. یعنی از رسانه‌های باید استفاده کرد و به مردم توضیح داد. یعنی راه‌حل فرهنگی دارد./ خبرآنلاین

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔹امام‌جمعه سنگان/ خواف: محرمات الهی مشخص‌اند؛ باید از آن‌ها دوری کرد
مولانا حبیب‌الله طاهری در مراسم نماز جمعه سنگان- از توابع شهرستان خواف- با اشاره به محرمات الهی در قرآن گفت: خداوند برخی امور را حرام قرار داده است، ازجمله «شرک» که گناهی نابخشودنی است. نافرمانی از والدین و ناسزاگویی نیز از گناهان بزرگ به‌شمار می‌روند. غیبت و تهمت از بزرگ‌ترین گناهان‌اند که در قرآن به "خوردن گوشت مُردار" تشبیه شده است.
ایشان اضافه کرد: سود و ربا حرام است و خداوند در قرآن دربارۀ آن اعلان‌جنگ کرده است. گمان بد و دروغ‌گویی نیز از گناهان بزرگ‌اند که باید از آن‌ها دوری کرد.

🔹خطیب جمعه ایرانشهر: ریشه مشکلات اجتماعی در تربیت نادرست فرزندان است
مولانا شمس‌الحق دامنی در مراسم نماز جمعۀ مسجد جامع حقانیه ایرانشهر با اشاره به اهمیت تربیت فرزندان، تصریح کرد: مسئولیت تربیت اسلامی، قرآنی و اجتماعی فرزندان بر عهدۀ والدین است. والدین باید روش‌های صحیح تربیت فرزندان را بیاموزند. آن‌ها باید به فرزندان خود توجه ویژه‌ای داشته باشند و برایشان وقت بگذارند. در این زمینه از آموزه‌های قرآن، دستورات پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم و توصیه‌های کارشناسان تربیتی بهره‌مند شوند.
خطیب جمعه ایرانشهر افزود: سرچشمه تمامی ناهنجاری‌ها، فسادها، بداخلاقی‌ها، گمراهی‌ها و نافرمانی‌ها در جامعه، ناشی از فقدان تربیت صحیح فرزندان است و ریشۀ بسیاری از مشکلات اجتماعی، ازجمله ناامنی‌ها، گران‌فروشی و کم‌فروشی کسبه و بازاریان و ظلم به حقوق دیگران، همه به ضعف در تربیت فرزندان بازمی‌گردند.

🔹خطیب جمعه خواف: برای مناطق اهل‌سنت فرماندار اهل‌سنت انتصاب شود/ انتقال آب تالاب سیرخون به معادن، مردم را نگران کرده است
مولوی ابراهیم باخدا در مراسم نماز جمعۀ خواف به خواستۀ مردم این شهرستان دربارۀ انتصاب فرماندار اهل‌سنت اشاره کرد و گفت: ما در شهرستان‌های اهل‌سنت خواستار انتصاب فرمانداران اهل‌سنت هستیم. انتظار داریم از شایستگان و فرهیختگان اهل‌سنت در پست‌ فرمانداری شهرستان‌هایی که اکثریت جمعیت آن‌ها اهل‌سنت هستند، مانند خواف، تایباد، تربت‌جام و… کار گرفته شود. از نمایندۀ خواف نیز انتظار داریم این درخواست را پیگیری کنند.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف در ادامۀ سخنانش به انتشار اخباری دربارۀ انتقال آب تالاب سیرخون به معادن نیز اشاره کرد و افزود: این اقدام باعث نگرانی فعالان اجتماعی شده است، زیرا خشک‌شدن این تالاب نمک‌زار می‌تواند زندگی را برای مردم منطقه دشوار یا حتی ناممکن کند. مسئولان پیش‌تر اعلام کرده‌اند که از این اقدام جلوگیری خواهد شد. انتظار داریم این مسئله به‌طور کامل رفع و نگرانی مردم برطرف شود.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🕌 مروری بر خطبه‌های نماز جمعه اهل‌سنت کشور

سنی‌آنلاین| «بی‌توجهی صهیونیست‌ها به اعتراضات جهانی»، «لزوم رسمی‌شدن مرز سراوان و تأثیر آن بر اشتغال و تجارت»، «عدم همخوانی توسعۀ هرمزگان با امکانات و منابع استان»، «لزوم انتخاب استاندار مناسب برای هرمزگان»، «فاقدین شناسنامه در بلوچستان و محرومیت از خدمات اجتماعی»، «خواستۀ مردم خواف مبنی بر انتصاب فرماندار اهل‌سنت»، «انتظار مردم از مسئولان برای جلوگیری از انتقال آب به معادن» و «تأثیر ضعف در تربیت فرزندان بر مشکلات اقتصادی و اجتماعی» ازجمله مسائلی هستند که خطیبان جمعۀ اهل‌سنت بعضی از شهرستان‌های کشور در مراسم نماز جمعه (9 آذر 1403) به آن‌ها اشاره کردند.

🔹امام‌جمعه سراوان: اشتغال پایدار و معیشت سالم از مهم‌ترین خواسته‌های مردم منطقه از دولتمردان است / فاقدین شناسنامه در بلوچستان از خدمات اجتماعی محروم‌اند
مولانا عبدالصمد ساداتی در مراسم نماز جمعۀ سراوان گفت: وضعیت خطرناک راه‌ها و جاده‌های استان سال‌هاست به‌عنوان مطالبه‌ای عمومی از دولت‌های مختلف مطرح شده، اما همچنان بی‌پاسخ مانده و خانواده‌های بسیاری را داغدار کرده است. مسکن و سرپناه مناسب از حقوق اساسی هر خانواده در جامعه است و باید به نیازمندان در این زمینه رسیدگی شود. همچنین، آموزش‌وپرورش به‌عنوان زیربنای جامعه و بهداشت و درمان که نیازی حیاتی است، به توجه بیشتری نیاز دارد.
امام‌جمعه سراوان در ادامه افزود: تعداد زیادی از فاقدین شناسنامه در مناطق بلوچستان زندگی می‌کنند که باوجود ایرانی‌بودن، به‌دلیل نداشتن مدارک هویتی از حقوق و خدمات اجتماعی محروم مانده‌اند. این افراد برای برخورداری از آینده‌ای روشن و دسترسی به خدمات اساسی، نیازمند حمایت و مساعدت جدی هستند.
ایشان اضافه کرد: رسمی‌شدن مرز شهرستان سراوان می‌تواند راهی مؤثر برای تجارت و تسهیل تردد مسافران باشد. این اقدام، علاوه بر توسعه اقتصادی منطقه، می‌تواند بسیاری را از شغل‌های پرخطری مانند سوخت‌بری دور کند.. با بهره‌گیری از منابع طبیعی خدادادی، همچون معادن و مرزهای آبی و زمینی، می‌توان فرصت‌های شغلی واقعی و اقتصادی پایدار ایجاد کرد تا افراد مجبور به مشاغل کاذب نشوند و اقتصاد منطقه متحول شود.

🔹امام‌جمعه اهل‌سنت بندرعباس: توسعۀ استان هرمزگان با امکانات و منابع این استان همخوانی ندارد/ دولت جدید از نیروهای متخصص اهل‌سنت و شیعه استفاده کند
شیخ یوسف جمالی در مراسم نماز جمعۀ بندرعباس با اشاره به عوامل توسعه در هرمزگان اظهار داشت: توسعۀ استان هرمزگان با امکانات و منابع این استان همخوانی ندارد. با وجود امکانات فراوان، هرمزگان همچنان جزو استان‌های محروم کشور است و در بسیاری از شاخص‌ها، مانند آموزش و اشتغال، در رتبه‌های پایین و انتهای جدول قرار دارد. این موضوعات می‌طلبد که رئیس‌جمهور در انتخاب استاندار هرمزگان دقت کند و فردی را انتخاب کند که به مسائل استان اشراف داشته باشد و حکمرانی و شرایط آن را بفهمد.
امام‌جمعه اهل‌سنت بندرعباس از برخی انتخاب‌های دولت نیز تقدیر کرد و افزود: از انتخاب‌های خوب رئیس‌جمهور در استان‌هایی مانند سیستان‌وبلوچستان، کردستان و خوزستان تشکر می‌کنیم. این انتخاب‌ها، انتظارات ما را نیز بیشتر کرده است. ما نیروهای متخصص بسیار خوبی چه اهل‌سنت و چه تشیع داریم و انتظار داریم با شعار وفاقی که رئیس‌جمهور داده، به این نیروها توجه شده و از آن‌ها در مسئولیت‌های مختلف استفاده شود.

🔹امام‌جمعه اسدیه: صهیونیست‌ها به اعتراضات جهانی بی‌‌توجهی کردند/ خون مسلمانان و شهدای غزه پایمال نخواهد شد
مولانا سیداحمد عبداللهی در مراسم نماز جمعۀ اسدیه اظهار داشت: صهیونیست‌ها انسانیت را زیر پا گذاشته‌اند. آن‌ها به تمامی اعتراضات مردمی در سطح جهان نسبت‌به کشتار مردم مظلوم بی‌توجهی کردند و از قطعنامه‌های بین‌المللی پند نگرفتند. حالا کار به‌جایی رسیده است که دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه حکم بازداشت نخست‌وزیر و وزیر دفاع پیشین اسرائیل را صادر کرده است.
ایشان در ادامه خاطرنشان ساخت: خون مسلمانان و شهدای غزه پایمال نخواهد شد و برای جهان ثابت شد که فرهنگ اسلام بسیار باارزش است. همه متعجب شدند که چگونه مردم غزه با دست‌خالی و شکم گرسنه، استقامت کردند. حقیقتاً آنان نام اسلام را بلند کردند و به آن عزت دادند، درحالی‌که قدرت‌های جهانی در برابر آنان به زانو درآمدند.👇🏽


⛔️خانه‌های سرد و امیدهای یخ‌زده
⬅️ عدم توزیع مناسب نفت، هزینه‌های سرسام‌آور لوله‌کشی گاز و سهمیه‌بندی کپسول گاز، گرمای زندگی شهروندان زاهدانی را ربوده است


سنی‌آنلاین|اگرچه امسال سرما کمی دیرتر از سال‌های گذشته به خانه‌های زاهدانی‌ها سر زده و هنوز آن‌طور که انتظار می‌رود هوای این منطقه سرد نشده است، اما با شروع فصل سرما، معضل تأمین سوخت و گرم‌کردن منازل همچنان یک بحران جدی برای بخش قابل توجهی از شهروندان زاهدانی به‌شمار می‌آید. مردم این شهر مجبورند میان گرمای خانه و هزینه‌های مالی هنگفت، یکی را انتخاب ‌کنند؛ انتخابی که سایه‌ای سنگین بر معیشت و سلامت خانواده‌ها انداخته است. آن‌دسته از شهروندان زاهدانی که توانایی تامین هزینۀ سرسام‌آور گازکشی منزل را ندارند، نه به سهمیۀ نفت دسترسی دارند و نه توان خرید سوخت از بازار آزاد. گرانی تعرفه‌های برق و محدودیت‌‌های سیلندر گاز نیز آنان را در چالش سخت‌تری گرفتار کرده است. امید است مسئولان مربوطه، صدای این بخش از شهروندان زاهدانی را بشنوند و برای حل این مشکل و دغدغۀ عمومی تصمیمی عاجل اتخاذ کنند.


🔸خانه‌های سرد و بی‌سوخت
رضا، یکی از شهروندان زاهدانی، با ناامیدی از اوضاع بی‌نفتی امسال، می‌گوید: «زمستان همیشه مشکلات خودش را دارد،اما امسال وضعیت خیلی بدتر شده است. به بهانه بررسی وضعیت گازکشی خانه‌ها به ما نفت ندادند. خانه‌ها سرد و هزینۀ سوخت به‌شدت بالا رفته است. چاره‌ای جز تحمل نداریم.»

🔸 کپسول‌های سهمیه‌بندی‌شده و تعرفه‌های سرسام‌آور برق

مشکل تنها به نبود نفت محدود نمی‌شود. سلمان، یکی دیگر از ساکنان زاهدان، به دردسرهای تهیه کپسول گاز اشاره می‌کند و با حسرت می‌گوید: «تا امروز یک قطره نفت به ما نرسیده. از طرفی، کپسول گاز هم سهمیه‌بندی شده و هر خانواده فقط چهار کپسول در ماه می‌گیرد که قیمت هر کپسول با نرخ دولتی 100 هزار تومان است. حتی اگر خیلی صرفه‌جویی کنیم این تعداد برای تابستان هم کافی نیست، چه رسد به زمستان. وسایل گرمایشی برقی هم به‌خاطر تعرفه‌های بالا، قابل استفاده نیستند.»

🔸مشکلات هویتی و محرومیت از خدمات
احمد با چالش‌های دیگری دست‌وپنجه نرم می‌کند. او می‌گوید: «ما که مدارک هویتی‌مان "منع‌ از خدمات" شده است، نه سهمیه نفت داریم و نه سهمیۀ گاز؛ همه‌چیز را باید از بازار آزاد بخریم. در این وضعیت اقتصادی، تحمل این هزینه‌ها غیرممکن است. لوله‌کشی گاز تا مقابل خانه‌مان آمده، اما به‌دلیل مشکلات مدارک هویتی‌ نمی‌توانیم انشعاب بگیریم.»

🔸 رنج اجاره‌نشین‌ها در سرما
بهزاد که در یک خانۀ اجاره‌ای زندگی می‌کند، می‌گوید: «از یک طرف صاحب‌خانه‌ هشدار داده که خانه را تخلیه کنم و از طرف دیگر مأمور بازرس سه روز قبل آمد و گفت "چون خانه انشعاب گاز دارد، سهمیۀ نفت قطع می‌شود." اگر خانۀ جدید گازکشی نباشد، باید چطور زمستان را پشت سر بگذارم؟»
عبدالناصر نیز که اجاره‌نشین است و در یک مجتمع دوازده واحدی زندگی می‌کند، از نزدیک‌شدن فصل سرما و عدم توزیع نفت در شهر زاهدان نگران است. او می‌گوید: «بیش از یک سال است که عَلَمَک گاز مقابل مجتمع مسکونی ما نصب شده، اما صاحبخانه یا به‌خاطر هزینۀ بالای گازکشی دوازده واحد و یا به علت بی‌تفاوتی و عدم احساس مسئولیت، از گازکشی مجتمع سر باز می‌زند و ساکنین این مجتمع باید برای تهیۀ یک کپسول یازده‌کیلویی گاز، آن‌هم با نرخ دولتی، حدود 100هزار تومان هزینه کنند. توزیع نفت در زاهدان هم همچنان در هاله‌ای از ابهام است و معلوم نیست تا قبل از آمدن سرمای شدید توزیع شود یا نه.»

🔸 چالش هزینه‌های سنگین گازکشی منازل
حسان، یکی از فعالان محلی، می‌گوید: «اگرچه انشعاب گاز در بسیاری از محله‌های زاهدان انجام شده، اما هزینه‌های لوله‌کشی و گازکشی منازل آن‌قدر بالاست که عملاً استفاده از این خدمات برای بسیاری از مردم به یک رؤیای دوردست تبدیل شده است.»

🔰هشدار کنشگران اجتماعی
یک فعال اجتماعی، مشکل سوخت در فصل سرما را «فاجعه‌آفرین» توصیف می‌کند و می‌گوید: «قطعی نفت و سهمیه‌بندی کپسول گاز بدون درنظرگرفتن شرایط مردم، می‌تواند فاجعه‌آفرین باشد. اگر به این مشکلات رسیدگی نشود زمستان برای بسیاری از خانواده‌ها به فصلی پر از رنج و بیماری تبدیل خواهد شد.»
یک کنشگر حقوق کودکان نیز می‌گوید: «خانه‌های سرد سلامت جسمی و روانی کودکان را تهدید می‌کند. نیاز است به ماجرای درهم‌تنیده برق و گاز و نفت در فصل سرد سال به‌گونه‌ای عمیق‌تر نگریسته شود.»

🔰چشم‌انتظار گرما
خلاصه اینکه زمستان زاهدان، قصه‌ای تلخ از خانه‌های سرد، جیب‌های خالی و سیاست‌های ناکارآمد است. مردم این شهر چشم‌انتظار تصمیماتی هستند که بتواند گرمایی دوباره به زندگی‌شان ببخشد. آیا روزی خواهد رسید که زمستان، برای مردم زاهدان فقط فصل برف و باران باشد، نه دغدغه‌ای بی‌پایان؟!

https://sunnionline.us/farsi/2024/12/30469

🍀🍀🍀🍀🍀
🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


◽️امام‌جمعه اهل‌سنت بندرعباس:
🔷 رئیس‌جمهور در انتخاب استاندار هرمزگان دقت کند

سنی‌آنلاین| شیخ یوسف جمالی، امام‌جمعه اهل‌سنت بندرعباس، دیروز (9 آذر 1403) در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت این شهر گفت:

🔸توسعه استان هرمزگان با امکانات و منابع این استان همخوانی ندارد.

🔸استان هرمزگان با داشتن این‌همه امکانات جزو استان‌های محروم است و در بسیاری از شاخص‌ها ازجمله آموزش و اشتغال در رتبه‌های پایین و آخر جدول قرار دارد.

🔸رئیس‌جمهور در انتخاب استاندار هرمزگان دقت کند و فردی را انتخاب کند که به مسائل استان اشراف داشته باشد و حکمرانی و شرایط آن را بفهمد.

🔸از انتخاب‌های خوب رئیس‌جمهور در استان‌هایی مانند سیستان‌وبلوچستان، کردستان و خوزستان تشکر می‌کنیم. این انتخاب‌ها، انتظارات ما را نیز بیشتر کرده است.

🔸ما نیروهای متخصص بسیار خوبی چه اهل‌سنت و چه تشیع داریم و انتظار داریم با شعار وفاقی که رئیس‌جمهور داده، به این نیروها توجه شده و از آنها در مسئولیت‌های مختلف استفاده شود.


🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🌐مسابقات شهرستانی حفظ و قرائت قرآن، بین مدارس علوم دینی زاهدان برگزار شد

سنی‌آنلاین|مسابقات شهرستانی حفظ و قرائت قرآن کریم بین مدارس علوم دینی زاهدان، چهارشنبه (۷ آذر ۱۴۰۳) به میزبانی دارالعلوم زاهدان در مسجد جامع مکی برگزار شد.

🔹در این دور از مسابقات ۷۸ شرکت‌کننده از مدارس مختلف علوم دینی در پنج رشتۀ: حفظ کل بزرگسالان، حفظ کل خردسالان، حفظ ۱۵ جزء، حفظ ۱۰ جزء و رشته قرائت به رقابت پرداختند.

🔹در این مسابقات، داورانی از شهرهای مختلف استان به قضاوت پرداختند که عبارتند از: قاری ضیاءالرحمن صحت از دارالعلوم مکی زاهدان، قاری سید عبدالغفور سیدزاده از حوزه علمیه عین‌العلوم گشت، حافظ منیراحمد ملک‌زاده از دارالقرآن سراوان، حافظ عبدالواحد بزرگزاده از مدرسه دینی عزیزیه انزاء سرباز و قاری اسماعیل براهویی از کلاس حفظ مصلای اهل‌سنت زاهدان.

🔹مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی، استاد برجستۀ حدیث و فقه و رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان، سخنران اختتامیۀ مسابقات شهرستانی حفظ و قرائت قرآن مدارس علوم دینی زاهدان بود.

🔹در پایان از نفرات برتر با اهدای جوایزی تقدیر به‌عمل آمد.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔹در استان «حرکت مردمی» برای «برقراری امنیت» آغاز شده است
امام‌جمعه زاهدان گفتند: ما گلایه‌ای هم از برادران امنیتی داریم که قبل از سفر رئیس‌جمهور به استان فشارهایی در اطراف حوزه و مسجد وجود داشت و بعد از سفر ایشان برداشته شدند اما اکنون مجددا از سر گرفته شده‌اند. توصیۀ ما آن است که این فشارها جواب نخواهد داد و اگر امنیت می‌خواهید همان کاری را بکنید که شورای تامین استان مبنی بر جمع‌آوری ایست‌های بازرسی انجام داده است.
ایشان تاکید کردند: همۀ ما باید در شرایط کنونی در راستای نزدیک‌شدن دل‌ها و تامین امنیت قدم برداریم. اکنون در منطقه و استان یک حرکت مردمی برای برقراری امنیت آغاز شده است. بنده نیز در سفرهایی که به شهرهای استان دارم یکی از تاکیدات مهم «حفظ امنیت» است.

🔹جلب رضایت مردم «بزرگترین خدمت» و ناراضی‌کردن مردم «بزرگ‌ترین ضربه» به هر نظام و حکومتی‌ست
مولانا عبدالحمید در ادامه «جلب رضایت ملت ایران» را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: باید دل ملت ایران اعم از زنان و اقوام و مذاهب را به‌دست بیاوریم و مردم را ناراضی نکنیم. همه باید تلاش کنند که مردم آزادی داشته باشند.
ایشان تاکید کردند: بزرگ‌ترین خدمت را به هر حکومت و سیستمی، اسلامی یا غیراسلامی، کسی انجام می‌دهد که دل مردم را به‌دست بیاورد و بزرگ‌ترین ضربه را به هر نظام و حکومتی کسی می‌زند که سبب نارضایتی مردم می‌شود؛ این موضوعی است که گمان نمی‌کنم کسی با آن مخالف باشد.

🔹ما عدالت‌خواه و اعتدال‌گرا هستیم/ باید در اسلامِ کسی که «عدالت» را قبول نداشته باشد شک کرد
امام‌جمعه زاهدان در ادامه خاطرنشان کردند: ما عدالت‌خواه و اعتدال‌گرا هستیم. بارها گفته‌ایم که اسلامِ ما اسلامِ میانه و اعتدال است و با افراط و تفریط مخالفیم. معتقدیم بدون عدالت و انصاف فاتحۀ همه‌چیز خوانده می‌شود.
ایشان افزودند: عدالت و انصاف را همه قبول دارند. کسی که عدالت را قبول نداشته باشد باید در دین و اسلام‌اش شک کرد. بعضی از مذاهب اسلامی «عدالت» را جزو اصول و بعضی دیگر از مذاهب آن را جزو فرایض و ارکان قرار داده‌اند. ما دلسوز اسلام و خیرخواه کشور و مردم هستیم و می‌ترسیم که مردم نسبت به دین و اسلام بدبین نشوند.

🔹اعدام‌های مواد مخدر به‌جز بی‌سرپرست‌کردن خانواده‌ها هیچ نتیجه‌ای نداشته است؛ اعدام‌های سیاسی نیز نقصان دارند
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: یکی از قوانینی که سبب دغدغه‌مندی و پریشانی مردم شده و تبعات جهانی هم برای کشور به دنبال داشته برخوردهای خشن و اعترافات اجباری و افزایش اعدام‌هاست.
ایشان افزودند: همۀ این افراد ایرانی و هم‌وطن ما هستند. زمانی که بعضی از مسلمانان به رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم پیشنهاد دادند منافقینی را که علیه مسلمانان جاسوسی می‌کردند کشته شوند، آنحضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم حتی یکی از منافقین را هم نکُشت و فرمود اگر من این منافقین را بکشم جهانیان می‌گویند محمد- صلی‌الله‌علیه‌وسلم- مردمِ خودش را می‌کُشد.
امام‌جمعه زاهدان تصریح کردند: اعدام‌هایی که تا کنون به‌خاطر مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته به‌جز اینکه خانواده‌های ایرانی بی‌سرپرست شده‌اند هیچ نتیجه‌ای نداشته‌اند. اعدام‌های سیاسی نیز نقصان دارند. لذا درخواست دلسوزانۀ بنده از مسئولان آن است که در حق کسی که مرتکب جرم می‌شود از حبس و راه‌های تنبیهی دیگر استفاده کنید و اعدام نباشد. البته اجرای «قصاص» حکم و دستور الله تعالی و کار صحیحی است، مگر اینکه اولیای دم رضایت بدهند.

🔹افزایش خودکشی‌ها در کشور آسیب‌شناسی شوند
مولانا عبدالحمید در بخش پایانی سخنان‌شان از «افزایش خودکشی» در کشور نیز ابراز تاسف کردند و گفتند: متاسفانه خودکشی در کشور زیاد شده و بعضی دهان خودشان را دوخته‌اند. این مسائل باید آسیب‌شناسی شوند که چرا پزشکان و متخصصان و بچه‌ها خودکشی می‌کنند. اگر در این زمینه مشکلات و فشار و تنگنایی وجود دارد باید رسیدگی شده و گشایش بیاید.

https://sunnionline.us/farsi/2024/11/30453

🍀🍀🍀🍀🍀
🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🕌مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه زاهدان:
🔷 سیاست‌های نرم بهتر از برخوردها و سیاست‌های تند و خشن جواب می‌دهند

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، امروز (9 آذر 1403) در مراسم نماز جمعه زاهدان، با تاکید بر تاثیرگذاری مثبت «سخنان و سیاست‌های نرم» در مقایسه با «سیاست‌ها و رفتارهای تند و خشن»، بر لزوم «جلب رضایت مردم» و «تجدیدنظر در قوانین و سیاست‌ها در راستای منافع مردم و کشور» تاکید کردند.
به گزارش سنی‌آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه زاهدان، مولانا عبدالحمید گفتند: الله تعالی با سخت‌گیری و تند‌خویی نیست، بلکه توجه و همراهی و عنایت الله تعالی با نرم‌خویی و سخن نرم و ملایم است. خداوند متعال به حضرت موسی و هارون علیهما‌السلام توصیه می‌فرماید: «فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَيِّنًا لَعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشَى» با فرعون، که جزو بزرگترین جباران تاریخ بود، به نرمی سخن بگویید تا شاید فرعون از این سخنِ نرم پند بگیرد و یا در او تاثیر بگذارد.
ایشان افزودند: این توصیۀ الله تعالی به حضرت موسی علیه‌السلام درواقع توصیه به تمام مردم دنیاست که سخنان و برخوردها و سیاست‌های نرم بهتر از سخنان و برخوردها و سیاست‌های تند و خشن جواب می‌دهند. تجربۀ تاریخ دعوتگران و مصلحان و حکومت‌ها نشان می‌دهد که اگر ما با نرمی و اخلاق خوب و از راه مردم‌داری وارد بشویم بهتر نتیجه می‌گیریم. توصیۀ ما به تمام حکومت‌ها و دولت‌ها آن است که سخنان و رفتارهای تند جواب نمی‌دهد و همواره باید از رفتار و گفتار نرم کار گرفته شود.

🔹با گذشت 45 سال، در بعضی از قوانین و رویه‌ها هیچ تغییری نیامده است/ در تصویب قوانین باید شرایط دنیا در نظر گرفته شود
امام‌جمعه زاهدان در ادامه اظهار داشتند: توصیه‌ای که بنده از گذشته داشته‌ام این بوده که مانند سایر کشورهای دنیا، سیاست‌ها و قوانینی را از سوی قوه مقننه یا شورای نگهبان به تصویب رسیده و این سیاست‌ها و قوانین جواب نداده‌اند، باید تغییر پیدا کنند. تداوم قوانین و سیاست‌هایی که جواب نداده‌اند ضررهای زیادی به دنبال داشته است.
ایشان افزودند: قوانینی که توسط بشر تصویب می‌شوند برای مدت‌زمان محدودی کارآیی دارند و برای همیشه نمی‌توانند جواب بدهند و با توجه به تغییر شرایط زندگی بشر باید تغییر پیدا کنند. حتی در احکام و قوانین الهی نیز در بسیاری موارد «نسخ» وجود دارد و الله تعالی پس از تغییر شرایط، حکم قبلی را منسوخ قرار داده و حکم جدیدی نازل فرموده است. البته با رحلت پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم و قطع وحی احکام و قوانین الهی که نص صریح هستند تا قیامت قابل تغییر نیستند و مسائل اجتهادی قابل تغییراند.
مولانا عبدالحمید گفتند: متاسفانه با گذشت 45 سال از زمان تصویب بعضی از قوانین و رویه‌ها در کشور، بسیاری از آنها یک ذره هم تغییر نکرده‌اند و این سبب نقصان شده است. این سخنان واقعیت‌هایی هستند که بنده از روی خیرخواهی می‌گویم. ما در همین جهان زندگی می‌کنیم و باید شرایط دنیا را مدنظر قرار دهیم و ببینیم چه قوانینی به نفع مردم و کشور است. نمایندگان مجلس و همچنین دولت که لایحه می‌دهد و سایر دستگاه‌ها و کسانی که در تصویب قوانین دخیل هستند باید شرایط دنیا را در نظر بگیرند.

🔹از مصوبۀ شورای تامین استان برای جمع‌آوری ایست‌بازرسی‌ها استقبال می‌کنیم؛ اینگونه اقدامات در «وحدت» و «امنیت» تاثیرگذار هستند
🔹امنیت سرآغاز هر توسعه‌ای است

مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان از «جمع‌آوری بسیاری از ایست‌بازرسی‌ها در زاهدان و سایر نقاط استان» استقبال کردند و گفتند: ما از جمع‌آوری ایست‌بازرسی‌هایی که در اطراف شهرهای استان به‌ویژه شهر زاهدان وجود داشتند و اکنون جمع‌آوری شده‌اند استقبال می‌کنیم. استاندار جدید سیستان‌وبلوچستان و شورای تامین استان در این زمینه همت کرده‌اند.
ایشان افزودند: بنده مطمئنم سخت‌گیری و فشار در جهت ایجاد وحدت و برقراری امنیت جواب نمی‌دهد، اما اقدامی که شورای تامین استان برای جمع‌آوری ایست‌بازرسی‌ها انجام داده در زمینۀ «وحدت» و «امنیت» جواب خواهد داد. «وحدت» و «امنیت» دو مقوله هستند که هر کدام بر دیگری تاثیرگذار است. ما نیز بر حفظ امنیت استان و کشور توصیه و تاکید می‌کنیم. امنیت سرآغاز هر توسعه‌ای است و توسعه و پیشرفت استان نیز در سایۀ امنیت امکان‌پذیر است.👇🏽


🌐 نشست مدیران مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان برگزار شد

سنی‌آنلاین| دومین نشست مدیران و اساتید مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان در سال تحصیلی جاری، امروز پنجشنبه (8 آذرماه 1403) به میزبانی حوزه علمیه مدینةالعلوم خاش برگزار شد.

🔸به گزارش سنی‌آنلاین، در این جلسه که شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید ریاست آن را بر عهده داشتند، موضوعاتی ازقبیل: «دلایل افت تحصیلی و ریزش طلاب»، «برنامۀ درسی مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان»، «تعطیلی مدارس دینی سیستان‎‌وبلوچستان در تابستان» و «تعیین زمان برگزاری امتحانات نهایی شورای هماهنگی مدارس دینی اهل‌سنت استان» مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.

🔸«تامین آزادی‌های مذهبی اهل‌سنت در تعلیم و سایر موارد در سطح کشور بر اساس قانون اساسی»، «تعیین مسئول اهل‌سنت برای بخش امور اهل‌سنت شهرستان‌ها و استان‌های سنی‌نشین» و «استقلال اوقاف اهل‌سنت و یا حداقل حضور اهل‌سنت در سازمان اوقاف کشور» از دیگر مسائلی بودند که علمای برجسته و مدیران و اساتید مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان در این نشست بر آنها تاکید کردند.

🔹مولانا عبدالحمید: «هم‌اندیشی در راستای پیشرفت مدارس دینی» هدف برگزاری این نشست است/ توجه به بخش‌های «تعلیم» و «تبلیغ» از وظایف ذاتی علماست/ ارتباط اصلاحی علما با مردم سبب رونق مدارس و مساجد می‌شود
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، مسئول شورای هماهنگی مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان، طی سخنانی ضمن تشکر از مسئولان حوزه علمیه مدینةالعلوم خاش به‌خاطر میزبانی این جلسه، «هم‌اندیشی در راستای پیشرفت مدارس دینی» را هدف اصلی برگزاری نشست مدیران مدارس عنوان کردند.
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنان‌شان «برنامه‌ریزی و تلاش برای آبادانی و رونق مدارس» و «ارتباط با مردم در جهت تقویت دیانت» را از وظایف اصلی علما دانستند و گفتند: بقای مساجد و مدارس دینی در بقای دیانت و دینداری تودۀ مردم و جامعه است. اگر در جامعه غفلت و گناه باشد و مردم در اقامه نماز و عمل به سایر دستورات دین کوتاهی کنند طبعا اثرات منفی آن متوجه مساجد و مدارس دینی نیز می‌شود. اگر علما با مردم ارتباط داشته باشند و مردم را به سوی دین دعوت دهند این ارتباط موجب آبادی مدارس از نظر مادی و معنوی می‌شود. ما بعد از اتکا به خداوند متعال، به حمایت مادی و معنوی مردم نیاز داریم.

امام‌جمعه زاهدان افزودند: نقش علما در بخش‌های «تعلیم» و «تبلیغ» بسیار سنگین است و تلاش در این راستا جزو مسئولیت‌ها و رسالت‌های ذاتی علماست. اگر علما به این رسالت عمل کنند می‌توان امیدوار شد که در میان مردم بیداری بیاید و یا حداقل بی‌دینی در جامعه کمتر شود. لذا علما باید با مردم ارتباط اصلاحی داشته باشند و از هر فرصتی برای ادای رسالت و مسئولیت خویش استفاده کنند.

مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامه پیرامون پیشرفت مدارس گفتند: اصحاب مدارس باید برای آبادانی و پیشرفت مدارس نیز بسیار تلاش کنند. تجربۀ گذشته نشان داده که اگر مسئولین و اساتید مدرسه به وضعیت درس و حضور و غیاب طلاب در کلاس‌های درس و همچنین سایر نیازهای ظاهری و باطنی طلاب به‌طور کامل و جدی رسیدگی کنند مدرسه پیشرفت می‌کند و آباد می‌شود.

مولانا عبدالحمید در بخش پایانی سخنان‌شان در نشست مدیران مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان، بر «حفظ امنیت استان» و «پیگیری خواسته‌ها و مشکلات از راه‌های قانونی» نیز توصیه و تاکید کردند.

🔸«تشکیل کمیته بررسی برنامه درسی هشت‌ساله»، «موافقت با طرح جدید تعطیلات مدارس دینی اهل‌سنت استان در تابستان (تیر، مرداد و ماه مبارک رمضان) و تشکیل کمیته‌ای در رابطه با نحوۀ اجرای این طرح» و «برگزاری امتحانات نوبت سوم سال تحصیلی جاری از شنبه 17 رجب 1446 (مصادف با 29 دی‌ماه 1403) تا سه‌شنبه 27 رجب (9 بهمن)» ازجمله مصوبات دومین نشست مدیران مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان در سال تحصیلی جاری هستند.

https://sunnionline.us/farsi/2024/11/30448

🍀🍀🍀🍀🍀
🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


💥 تشدید حملات اسرائیل در مرکز غزه

سنی‌آنلاین| ارتش اسرائیل، از صبح امروز پنجشنبه (8 آذر 1403) حملات هوایی و زمینی خود را به مناطق مختلف نوار غزه تشدید کرده است.
به گزارش واحد ترجمه سنی‌آنلاین به نقل از القدس العربی، در این حملات دست‌کم 17 فلسطینی ازجمله چند زن و کودک، به شهادت رسیده و چند تن دیگر مجروح شده‌اند.

بر اساس این گزارش، ارتش اسرائیل علاوه بر تشدید بمباران نواحی مرکزی نوار غزه، تانک‌های خود را نیز به عمق مناطق شمالی و جنوبی غزه فرستاده است.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


سنی‌آنلاین| چهارمین همایش تجلیل از حفاظ قرآن کریم انوارالقرآن مسجد حضرت علی(رض) شهر نشتیفان- از توابع شهرستان خواف- شامگاه چهارشنبه 7 آذرماه 1403 در مسجد جامع این شهر با حضور گسترده علما و اقشار مختلف مردم برگزار شد.

🔹مولانا عبدالغفور مسلمان (مدیر حوزه علمیه تعلیم‌القرآن نشتیفان)، مولانا عبدالعلی خیرشاهی (از علمای سرشناس و سخنوران برجستۀ اهل‌سنت کشور) و مولوی محمد موحدی (استاد حوزه علمیه احناف خواف) سخنرانان این مراسم بودند.

🔹این مراسم با تجلیل از 46 تن از حفاظ قرآن کریم و دعای مولانا حبیب‌الرحمن مطهری، مدیر حوزه علمیه احناف خواف، پایان یافت./ احناف خواف

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


سنی‌آنلاین| دومین نشست مدیران و اساتید مدارس دینی اهل‌سنت سیستان‌وبلوچستان در سال تحصیلی جاری، امروز پنجشنبه (8 آذرماه 1403) با حضور علمای برجستۀ استان و مدیران و جمعی از اساتید مدارس به میزبانی حوزه علمیه مدینةالعلوم خاش برگزار شد.

🔸گزارش کامل و مصوبات این نشست، متعاقباً منتشر خواهد شد.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


سنی‌آنلاین| مراسم تجلیل از حافظان قرآن کریم و عروسی اسلامی شامگاه چهارشنبه (7 آذرماه 1403) در مسجد الخلیل زاهدان برگزار شد.

🔸شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید و مولانا محمدحسین گرگیج، مدیر حوزه علمیه فاروقیه گالیکش مهمانان و سخنرانان ویژۀ این مراسم بودند.

🔸در این مراسم که به همت «موسسه فرهنگی فاروق» برگزار شد، حافظ محمدعمر خمّر، مدیر مؤسسه مذکور نیز به اجرای سرود پرداخت.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us

15 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.