سنی‌آنلاین


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


پایگاه رسمی اطلاع رسانی اهل سنت ایران - سنی آنلاین
www.sunnionline.us
سنی آنلاین در اینستاگرام :
https://instagram.com/sunnionline.us
تماس با ما:
@sunnionlineadmin

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🌐 دیدار احمد الشرع با بن سلمان در ریاض

سنی‌آنلاین| احمد الشرع، رئیس‌جمهور دولت انتقالی سوریه، که در اولین سفر خارجی خود پس از سرنگونی حکومت بشار اسد به عربستان سفر کرده است، دیروز یکشنبه (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) با محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور در ریاض دیدار کرد.

خبرگزاری رسمی عربستان گزارش داده که دو طرف پیرامون «بهبود روابط دوجانبه و تحولات منطقه» گفت‌وگو کرده‌اند.

«اسعد الشیبانی» وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه، در سفر به عربستان سعودی احمد الشرع را همراهی می‌کند.

احمد الشرع چهارشنبه هفته گذشته به عنوان رئیس‌جمهور دولت انتقالی سوریه منصوب شد./ خبرگزاری‌ها

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🕌 مروری بر خطبه‌های نماز جمعه اهل‌سنت کشور

سنی‌آنلاین| خطیبان جمعۀ اهل‌سنت بعضی از شهرستان‌های کشور در مراسم نماز جمعۀ (12 بهمن 1403) به مسائلی از قبیل «وضعیت بد اقتصادی و معیشتی مردم»، «نقش همایش‌های دانش‌آموختگی در وحدت و همبستگی»، «فرارسیدن ماه شعبان و اهمیت اعمال نیک در این ماه»، «جایگاه مدارس دینی در تقویت دین و آموزش قرآن و حدیث»، «مشارکت و حمایت همگانی برای استمرار فعالیت‌های دینی» و «تأثیر گناه بر روح و ارتباط معنوی فرد با خداوند» اشاره کردند.

🔹خطیب جمعه سراوان: همایش‌های دانش‌آموختگی نماد وحدت اسلامی هستند/ ماه شعبان بهترین فرصت جهت آمادگی برای ماه رمضان است
مولوی عبدالله سیدی در مراسم نماز جمعه سراوان همایش‌های دانش‌آموختگی را نماد وحدت و همبستگی امت دانست و اظهار داشت: مراسم ختم صحیح بخاری و دانش‌آموختگی مدارس دینی در سطح استان، به‌ویژه همایش دارالعلوم زاهدان در مرکز استان، نمادی از وحدت اسلامی و راهی برای آگاهی و بیداری دینی و نشر آموزه‌های قرآنی هستند.
خطیب جمعه سراوان در ادامه به فرارسیدن ماه شعبان اشاره کرد و گفت: ماه شعبان بهترین زمان برای آماده‌شدن برای ماه رمضان است و باید از این فرصت برای عبادت، دعا، صدقه‌دادن و انفاق استفاده کرد، همان‌طور که رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم به این امر تأکید داشتند.

🔹خطیب جمعه کهیر/ کنارک: مدارس دینی، مراکز تعلیم قرآن و حدیث و تربیت حامیان دین هستند/ رشد مدارس دینی نیازمند مشارکت و حمایت همگانی است
مولانا محمدگل افروز در مراسم نماز جمعه کهیر- از توابع شهرستان کنارک- با اشاره به نقش مهم مدارس دینی اظهار داشت: مدارس دینی به‌عنوان مراکز تعلیم قرآن و حدیث برای مسلمانان، پایگاه‌های تربیت حافظان، امامان و مدرسان دینی هستند. رشد و پیشرفت این مدارس موجب شکوفایی دین می‌شود و ضعف و کمبود امکانات آن‌ها می‌تواند به تضعیف دین منجر گردد.
ایشان در ادامه افزود: مدارس دینی، مساجد و مکاتب سرچشمه‌های نورانی دین هستند که بقا و گسترش معارف اسلامی از طریق آن‌ها تحقق می‌یابد. بی‌تردید استمرار این حرکت عظیم نیازمند مشارکت، حمایت و نصرت همگانی است.

🔹خطیب جمعه خواف: در شرایط اقتصادی کنونی مردم اقلام ضروری زندگی را هم قسطی می‌خرند
مولوی جلیل‌احمد موحدی در مراسم نماز جمعه خواف با اشاره به شرایط سخت اقتصادی اظهار داشت: در سال‌های گذشته، مردم قادر بودند کالاهای گران‌قیمت را به‌صورت قسطی خریداری کنند، اما اکنون حتی برای خرید مواد غذایی و مایحتاج روزانۀ خود نیز باید قسطی خریداری کنند.
ایشان افزود: نباید در یک کوچه یا محله، سه مغازه، سه قیمت متفاوت برای یک کالا داشته باشند. اگرچه ممکن است فروشندگان برای افزایش قیمت کالاها قسم بخورند، اما باید انصاف داشته باشند و این امر را رعایت کنند.

🔹خطیب جمعه نیکشهر: با عبادت در ماه شعبان، به استقبال رمضان برویم/ سیرت حضرت یوسف علیه‌السلام بهترین الگو برای جوانان است
مولوی کریم‌بخش دورزاده در مراسم نماز جمعه نیکشهر بر لزوم استفاده از فرصت ماه شعبان برای عبادت و بندگی تأکید کرد و گفت: ماه شعبان مقدمه‌ای برای رمضان است و بوی ماه رمضان از آن استشمام می‌شود. پس باید از این فرصت بهره ببریم و برای ماه رمضان آمادگی کنیم. بهترین راه برای این آمادگی انجام اعمال نیک مانند: ذکر، تلاوت قرآن، نماز و رجوع به‌سوی خداوند است.
ایشان در ادامۀ سخنان خود از حضرت یوسف علیه‌السلام به‌عنوان الگویی برای جوانان یاد کرد و گفت: حضرت یوسف در دوری از گناه برای جوانان الگوست. او در شرایطی قرار داشت که تمام شرایط برای انجام گناه مهیا بود؛ اما باوجود همه‌چیز، از گناه دوری کرد و خداوند او را از بردگی به پادشاهی و از غلامی به عزت رساند. این قانون نه‌تنها برای یوسف، بلکه برای همۀ جوانان صدق می‌کند؛ هر کسی که بر نفس خود غلبه کند خداوند او را به مقام بلند عزت و کرامت می‌رساند.

🔹خطیب جمعه سنگان: «غفلت از مرگ» ریشۀ تمام گناهان است
مولوی عمر حکیمی در مراسم نماز جمعه سنگان- از توابع شهرستان خواف- اظهار داشت: زمانی که انسان عمل نیکی را پس از عمل نیک دیگری انجام می‌دهد، این نشانۀ پذیرش و قبولیت اعمال‌ انجام‌شده است، اما اگر خدای‌ناکرده انسان گناهی مرتکب شود خداوند متعال او را از انجام اعمال نیک محروم می‌کند، زیرا هر گناه باعث محرومیت از فیض‌های الهی می‌شود.
ایشان افزود: دروازۀ تمام گناهان غفلت است. زمانی‌که انسان غافل است انجام گناهان برایش آسان می‌شود. بنابراین، باید همیشه در هر لحظه محاسبه نفس کنیم و پیش از آنکه مرگ به سراغ ما بیاید، باید برای آن آمادگی کنیم.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🌐 سی‌امین همایش دانش‌آموختگی طلاب جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار برگزار شد

سنی‌‌آنلاین| سی‌امین همایش دانش‌آموختگی طلاب جامعة‌الحرمین‌الشریفین و مدرسۀ دینی دخترانۀ حضرت خدیجةالکبری چابهار، جمعه (12 بهمن 1403) همزمان با مراسم نماز جمعه و با حضور علما، فرهنگیان، مسئولان و اقشار مختلف مردم در مسجد جامع اهل‌سنت چابهار برگزار شد.

🔸در این مراسم از دانش‌آموختگان و حافظان قرآن جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار و دانش‌آموختگان و حافظات قرآن مدرسهٔ دینی دخترانهٔ حضرت خدیجة‌الکبری رضی‌الله‌عنها و مکاتب وابسته تجلیل به عمل آمد.

🔸 در این مراسم از 36 حافظ قرآن (26 برادر و 10 خواهر) و 168 دانش‌آموخته (55 برادر و 113 خواهر) تجلیل به‌ شد.

🔸 مولانا محمدعیسی امیری، استاد حدیث جامعةالحرمین‌الشریفین، و شیخ‌الحدیث مولانا عبدالرحمن چابهاری در این مراسم به ایراد سخن پرداختند.

🔸قرائت قرآن کریم توسط قاری عثمان امانی، اجرای دو سرود توسط گروه سرود عبدالله‌بن‌رواحه و حسان‌بن‌ثابت از دیگر برنامه‌های این مراسم بود./ شریعت‌آنلاین

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


گزارشی_از_سی_وچهارمین_همایش_دانش_آموختگی_دارالعلوم_زاهدان_سنی_آنلاین.pdf
161.4Kb
سنی‌آنلاین| #فایل_pdf «گزارش سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی دارالعلوم زاهدان»

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔸لحظه‌ای که همه منتظرش بودند….
پس از اجرای این برنامه‌ها، لحظه‌ای که مهمانان و شرکت‌کنندگان سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان منتظرش بودند فرا رسید؛ شیخ‌الاسلام مولانا در میان بدرقۀ تکبیرهای پرشور جمع حاضر، پشت تریبون قرار گرفتند. حضور ایشان در این لحظه، بسان ظهور خورشیدی در دل یک روز ابری بود که همه‌چیز را روشن و زنده می‌کرد و هر کلمه‌ای که از زبانش بیرون می‌آمد، همچون نور امیدی بر دل‌های مشتاق می‌تابید.
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید پس از خیرمقدم و خوشامدگویی به اقشار مختلف مردم، ابتدا بر اهمیت فراگیری علوم دینی و دنیوی تاکید کردند و گفتند: مدارس علوم دینی و دانشگاه‌ها باید هم‌زمان رشد کنند، زیرا ساختن آخرت با ساختن فرد در این دنیا محقق می‌شود.
ایشان تأکید کردند: علم و دانش تنها برای مردان نیست، بلکه زن و مرد باید در این مسیر تلاش کنند، زیرا ملت ما نیاز به علمای صالح و متخصصان فرهیخته دارد تا در هر دو عرصۀ دینی و دنیوی پیشرفت کند.
مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامه به مسیر اعتدال در اسلام اشاره کردند و گفتند: ما به نفع انسانیت می‌اندیشیم و خیرخواه جامعه بشری هستیم. پیامبران الهی برای هدایت و اصلاح انسان‌ها تلاش کرده‌اند.
ایشان اسلام را «دین تعامل و مدارا» معرفی کردند و تأکید کردند: جهاد در اسلام از دیدگاه بسیاری از علما «جهاد دفاعی» است که با هدف بازدارندگی از ظلم و تجاوز صورت می‌گیرد، دین اسلام با شمشیر گسترش نیافته، بلکه با اخلاق و تعالیم زیبای قرآن و سنت پیامبر اسلام دنیا را متأثر کرده است.
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنان‌شان به مشکلات اقتصادی مردم ایران اشاره کردند و گفتند: ایران از لحاظ استعداد و برخورداری از معادن یکی از کشورهای ثروتمند دنیاست؛ چرا مردم ایران با مشکلات اقتصادی مواجه باشند؟ یکی از خواسته‌های ملت ایران این است که تمام دارایی‌ها و سرمایه‌های کشور در خودِ ایران و برای مردم ایران خرج شوند.
امام‌جمعه زاهدان یکی از دلایل مشکلات کنونی کشور را «بکارگیری مدیران ضعیف» دانست و گفتند: کشور به مدیریت قوی و فکر جمعی نیاز دارد.
ایشان در ادامه از «همدلی ملت ایران و علمای اهل‌سنت» ابراز خرسندی کرده و افزودند: الحمدلله امروز علمای اهل‌سنت استان و کشور کنار هم هستند و یکدیگر را همراهی و حمایت می‌کنند.
مولانا عبدالحمید بر اهمیت حفظ امنیت نیز تأکید کردند و گفتند: حفظ امنیت منطقه بسیار حیاتی و مهم است. مسائل و خواسته‌ها باید از کانال گفت‌وگو و مذاکره و انتقاد سازنده مطرح و پیگیری شوند.
مدیر دارالعلوم زاهدان به مسائل غزه هم اشاره‌ای کردند و اظهار داشتند: الحمدلله اکنون در غزه آتش‌بس برقرار شده است. مردم غزه نیاز به همدردی و کمک‌های انسان‌دوستانه دارند. ما نیز مانند بسیاری از مناطق دنیا کمک‌های انسان‌دوستانه را برای مردم غزه جمع‌آوری کنیم و مردم را به این موضوع تشویق کنیم.
مولانا عبدالحمید در پایان از تمام مردم و همچنین از مسئولین استانی در برگزاری این همایش همکاری کردند، تشکر نمودند. ایشان از ممانعت از حضور برخی علمای شاخص در همایش نیز گلایه کردند.

🔸 دعای پرفیض مولانا عبدالحمید؛ پایان‌بخش سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان
سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان، بعد از عصر پنجشنبه، 11 بهمن 1403، با دعای پرسوز و ایمان‌افزای شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید به پایان رسید. حقا که دعای پر از برکت و روح‌بخش حضرتش که از عمق دل برمی‌خاست، نه‌تنها حاضران، بلکه دل‌های دوردست را نیز با خود همراه کرد. در میان نغمه‌های دعا که در فضای مصلا طنین‌انداز شده بود، هر کلمه‌ای از آن، همچون قطره‌های بارانی بود که دل‌ها را جلا می‌بخشید. این لحظه، پایان‌بخش نشست رسمی همایش بود، اما درواقع آغاز مسیری روشن و پرفروغ بود که در آن علم، ایمان و همدلی امت اسلامی را با هم تلاقی می‌کرد. خداوند متعال علما و شخصیت‌های مفید و دلسوزی همچون شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید و مراکز عبادی و دینی و علمی همچون مسجد مکی و دارالعلوم زاهدان و تمام علمای ربانی و مراکز دینی و علمی را در پناه الطاف خاص خویش از هر مکر و حیله و خطری حفاظت فرماید و بر رونق و پیشرفت و معنویت‌شان بیفزاید تا راهنمای راه‌گم‌کردگان و چراغ راه رهپویان دیانت و علم و انسانیت باشند.

https://sunnionline.us/farsi/2025/01/30861

🍀🍀🍀🍀🍀
🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔸برنامه‌های بخش پایانی و تجلیل از دانش‌آموختگان 1403 و حافظان قرآن سال‌های 1398، 1399، 1400 و 1403
خورشید سلانه‌سلانه به لحظات غروب خود نزدیک می‌شد و هوا هم کم‌کم درحال سردشدن بود، اما هیچ‌کدام از مهمانان حاضر نبود این فضای معنوی را ترک کند. آن‌ها سختی سفر را به جان خریده بودند تا در این جمع معنوی برای خودشان توشه‌ای از ایمان و معنویت و شوق عمل به دین بردارند.
بخش پایانی همایش پس از نماز ظهر آغاز شد و تا نماز عصر ادامه داشت. در این بخش از برنامه‌ها مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی، شیخ ابراهیم اسماعیلی و شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید به ایراد سخن پرداختند و نیز از دانش‌آموختگان (برادر و خواهر) 1403 و حافظان قرآن (برادر و خواهر) سال‌های 1398، 1399، 1400 و 1403 تجلیل به‌عمل آمد.
هنگام اعلام اسامی دانش‌آموختگان این بخش، مشخص شد که چند تن از دانش‌آموختگان، طی این سال‌ها دار فانی را وداع گفته و به دیار باقی شتافتند. یکی از این دانش‌آموختگان شهید مولوی «امید شهنوازی»، یکی از شهدای جمعه خونین زاهدان بود که پدرش درحالی‌که تصویری از فرزند شهیدش در دست داشت، در مراسم حاضر شده بود. با شنیدن این خبر و مشاهدۀ صحنۀ حضور پدر شهید مولوی امید شهنوازی، برای لحظاتی سکوتی غم‌انگیز و سنگین بر فضای مراسم حاکم شد. آری، آنان دیگر در میان همکلاسی‌های خود نبودند، اما یاد و خاطراتشان همچنان در دل‌ها موج می‌زد. نام‌هایشان همچون باد سردی بر دل‌های دوستان می‌وزید و بغضی تلخ در گلوهای می‌نشاند که راه گریه را بند می‌آورد. برای لحظه‌ای چشمان همه پر از اشک شد و چهره‌ها غمگین و گرفته در سکوتی سنگین فرو رفتند. این لحظه‌ها یادآور خاطرات باهم‌بودن بود؛ خاطراتی که هرگز فراموش نخواهند شد.
وقتی مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی، استاد برجسته حدیث و فقه و رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان، پشت تریبون قرار گرفت، شور و شوقی بر جمعیت مستولی شد. نگاه‌ها به او دوخته شده بود و هر نفر منتظر بود تا از کلامش دُری از حکمت و معنویت بشنود. ایشان به واقعۀ معراج پیامبر اسلام اشاره کرد و آن را «ضیافت و تکریمی از سوی خداوند» برای پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم دانست و گفت: پس از رنج‌ها و بی‌مهری‌هایی که پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم در سفر طایف متحمل شدند، خداوند در سفر معراج، ایشان را در آسمان‌ها تکریم کرد. مولانا قاسمی در ادامه افزود: نماز معراج بندگان است و از طریق آن، بنده با پروردگارش ارتباط برقرار می‌کند و نفس خود را اصلاح می‌کند و از هرگونه انحراف اجتماعی در امان می‌ماند.
سپس شیخ ابراهیم اسماعیلی، امام‌جمعه سیریک استان هرمزگان، طی سخنانی نقش اهل‌سنت در حفظ جمهوریت و اسلامیت کشور را حیاتی دانست و بر لزوم بهره‌مندی بیشتر دولت از شایستگان اهل‌سنت و اقوام مختلف در پست‌های کلیدی تأکید کرد و گفت: اهل‌سنت برای کشور نعمت هستند و در حفظ وحدت و انسجام کشور نقش مؤثری ایفا کرده‌اند. شیخ اسماعیلی در ادامه تصریح کرد: برگزاری همایش‌های علمی مانند ختم بخاری نباید مورد ممانعت قرار گیرد و پیشنهاد کرد که در مسائل حساس استان‌ها باید با شخصیت‌هایی مانند شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید مشورت انجام گیرد. امام‌جمعه سیریک در پایان خواستار رعایت شایسته‌سالاری در تخصیص مشاغل و استخدام‌ها شد و گفت: مهم‌ترین عامل در تقویت وفاق ملی در کشور، رعایت اصل شایسته‌سالاری است.👇🏽


🔸بخش دوم و تجلیل از دانش‌آموختگان برادر سال 1400 و دانش‌آموختگان خواهر سال‌های 1398، 1399 و 1400
هم‌زمان با ادامۀ برنامه‌های همایش، مولانا عبدالغنی بدری، معاون آموزشی و استاد برجسته تفسیر و حدیث دارالعلوم زاهدان به ایراد سخن پرداخت. ایشان ابتدا از ممانعت از حضور علمای برجسته و شخصیت‌های فرهیخته در همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان گلایه کرد و گفت: بیشتر مهمانان برای شرکت در همایش مشکلی نداشتند، اما متأسفانه علمایی از استان‌های کردستان، گلستان، خراسان، هرمزگان، فارس و فرهیختگانی از تهران از حضور در همایش منع شدند. مولانا بدری در ادامۀ سخنانش همایش‌های دانش‌آموختگی را «نماد وحدت و همبستگی» دانست و افزود: چنین برنامه‌هایی موجب تقویت وحدت می‌شوند و امیدواریم که در آینده چنین موانعی وجود نداشته باشد. ایشان در ادامه به «نقش جوانان در انقلاب‌ها» اشاره کرد و گفت: در هر انقلاب تاریخی، جوانان نقشی به‌سزایی ایفا کرده‌اند. جوانانِ صحابه در صدر اسلام شگفتی آفریدند و دین را به اقصی نقاط دنیا رساندند. خداوند متعال به جوانان نیرو، توان، صلاحیت و استعدادهای خاصی داده است و از آنان انتظار می‌رود که پیامبران الهی، به‌ویژه حضرت یوسف علیه‌السلام را به‌عنوان بهترین الگوهای زندگی خود برگزینند.
سپس شیخ سید عقیل صدیقی، از علمای برجسته اهل‌سنت استان هرمزگان در سخنان خود به هجمه‌های اخیر علیه احادیث نبوی اشاره کرد و بر لزوم توجه به سنت‌های پیامبر در کنار قرآن تأکید کرد و گفت: برخی تلاش دارند قرآن را از سنت جدا کنند و آن را به‌تنهایی کافی بدانند، اما این خطرناک است و می‌تواند مسلمانان را از مسیر هدایت دور کند. ایشان افزود: برای رسیدن به حیات طیبه و اصلاح اخلاق جامعه باید سیرت پیامبر را در زندگی خود پیاده کنیم، زیرا تنها در عمل به سنت پیامبر است که انسان می‌تواند به اخلاق نیکو و حیات طیبه دست یابد.
در این همایش علما، اندیشمندان و شخصیت‌های بانفوذ اجتماعی حضور داشتند و هرکدام با موضوعات متنوع و مفید پشت تریبون قرار می‌گرفت و مخاطبان از پند‌ها و نصایح و راهکارهایشان بهره‌مند می‌شدند. در این قسمت از برنامه‌ها سید عبدالحکیم سیدزاده، استاد حدیث حوزه علمیه عین‌العلوم گُشت سراوان، به اهمیت اجرای عدالت در جامعه اشاره کرد و آن را ضامن امنیت و رفاه دانست و تصریح کرد: عدالت حفظ حقوق همۀ افراد جامعه را تضمین و به نظم و امنیت کمک می‌کند. پرداخت زکات و صدقات از مصادیق عدالت اجتماعی است. مولانا سیدزاده به مفهوم احسان اشاره کرد و گفت: عرصۀ احسان وسیع‌تر از عدالت است و باید احسان را از حضرت علی رضی‌الله‌عنه آموخت که دربارۀ مخالفانش گفت: «آن‌ها برادران ما هستند که بر ما بغاوت کردند.» استاد حدیث حوزۀ علمیه عین‌العلوم گشت به نهی قرآن از ظلم نیز اشاره کرد و گفت: هر جامعه‌ای که در آن ظلم باشد، محکوم به سقوط است.
سپس قاری ضیاء‌الرحمان صحت به همراه تعدادی از طلاب دورۀ حدیث سرودی اجر کرد. پس‌ازآن سخنرانی مولانا گل‌محمد مؤمن، استاد حوزه علمیه احناف خواف آغاز شد. ایشان علم و دانش را بزرگ‌ترین نعمت الهی دانست و گفت: علم بزرگ‌ترین نعمت ‌الهی و اساس سعادت و پیشرفت جامعه است و انسان به‌واسطه علم بر فرشتگان برتری یافت و جهل بزرگ‌ترین شقاوت است. مولانا مؤمن در ادامه خاطرنشان ساخت: اگر مردم به امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر توجه نکنند و از علم فاصله بگیرند دین و جامعه آسیب می‌بیند. باید با علم و آگاهی از نقاط ضعف پیشگیری کنیم تا دچار آسیب‌های بیشتر نشویم.
بخش دوم نشست رسمی سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان با تجلیل از دانش‌آموختگان برادر سال 1400 و دانش‌آموختگان خواهر سال‌های 1398، 1399 و 1400 و اقامۀ نماز ظهر به پایان رسید.👇🏽


🔸صبح پنجشنبه و نشست رسمی همایش دانش‌آموختگی
خورشید به‌رسم میزبانی، تصمیم گرفت نم‌نمک خنکی صبحگاهی را از هوا بگیرد و هوای دلپذیری به فضای معنوی همایش ببخشد و با اذن و قدرت پروردگار تمام توان خود را به کار گرفت تا با بخشیدن گرما به این روز زمستانی، آن را برای چندین ساعت به یکی از دل‌پذیرترین روزهای سال تبدیل کند. در چنین فضایی، مهمانان با شور و اشتیاق از گوشه و کنار به‌سوی محل برگزاری همایش در حال حرکت بودند. مصلای نماز جمعه زاهدان با شکوه و عظمت خاص خود، آماده میزبانی از این مراسم بزرگ بود. تقویم روز، آغاز رسمی سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان را پنجشنبه 11 بهمن 1403 ثبت کرده بود و همه‌چیز برای برگزاری یک رویداد باشکوه آماده بود.
گروه فیلم‌برداری با دقت و حوصله، لحظه‌لحظه این همایش را ثبت می‌کردند تا تصاویر این مراسم باشکوه برای کسانی که به دلایل مختلف قادر به حضور در این محفل نبودند، به اشتراک گذاشته شود. پخش زندۀ مراسم از پیج اینستاگرام «سنی‌آنلاین» و بعضی دیگر از شبکه‌های اجتماعی و همچنین انتشار تصاویر برگزیدۀ از این همایش از کانال تلگرامی سنی‌‎آنلاین، فرصتی بود تا محبان علم و دانش از دورترین نقاط، شاهد این رویداد بی‌نظیر باشند.

🔸آغاز برنامه‌های بخش نخست و تجلیل از دانش‌آموختگان سال‌های 1398 و 1399
با آغاز مراسم، نخست فضای مصلا با تلاوت دل‌نشین کلام‌الله معطر ‌شد. صدای نرم و دل‌نشین آیات قرآن، دل‌ها را به‌سوی معانی عمیق کلام الهی ‌برد. سپس، مولوی محمود‌الحسن ازبک‌زهی به‌عنوان نخستین سخنران این همایش به نمایندگی از دانش‌آموختگان دارالعلوم زاهدان پشت تریبون رفت و طی سخنانی به اهمیت ترویج علم و دانش تأکید کرد و گفت: علما مسئولیتی سنگین دارند. آنان باید جامعه را به سمت ارزش‌های دینی هدایت کنند و با ایفای نقش صحیح خود، جامعه اسلامی را به جایگاه شایسته‌اش بازگردانند.
در ادامۀ نشست، زبیر آخوند، از علما و دعوتگران استان گلستان به سخنرانی پرداخت و بر ضرورت برنامه‌ریزی برای تربیت نسل جوان تأکید کرد و گفت: خداوند انسان را با مسئولیت‌های خاصی آفرید و پیامبران را برای هدایت و کمال او فرستاد. زبیر آخوند با اشاره به چالش‌های امروز جامعه و فاصله‌گرفتن جوانان از دین، تصریح کرد: مسئولیت علما برای هدایت جوانان سنگین‌تر شده و باید برای بازگرداندن آنان به مسیر حقیقت، برنامه‌ریزی جدی کنند.
سخنران دیگر این نشست معنوی مولانا خدابخش اسلام‌دوست، استاد فقه و حدیث جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار بود. ایشان که به نمایندگی از شیخ‌الحدیث مولانا عبدالرحمان چابهار، امام‌جمعه اهل‌سنت چابهار در مراسم حضور یافته بود، به جایگاه صحابه اشاره کرد و آنان را «نماد ایمان و وفاداری به پیامبر خدا» دانست و گفت: صحابه اولین شاگردان پیامبر و گواهان حقانیت رسالت ایشان بودند و محبت به آنان به‌معنای محبت و دوستی با پیامبر و خداوند است. مولانا اسلام‌دوست افزود: کسانی که به صحابه بی‌احترامی می‌کنند، درواقع به قرآن و رسالت پیامبر اسلام اعتقاد ندارند. ایشان در پایان بر لزوم حفظ احترام به صحابه و عدم پذیرش سخنان مخالفان آنان تأکید کرد.
در ادامۀ برنامه‌ها مولانا محمد مفلح، از علمای شاخص افغانستان دلنوشته‌ای را در جمع مهمانان سی‌وچهارمین همایش طلاب دارالعلوم زاهدان قرائت کرد. سپس مولانا محمدطیب ملازهی، مدیر مدرسۀ دینی شمس‌العلوم ایرانشهر، به نقش ایمان در زندگی اشاره کرد و ایمان صحابه رضی‌الله‌عنهم را نمونه‌ای از ایمان واقعی دانست و تأکید کرد: ایمان تنها به اقرار زبانی محدود نمی‌شود و باید با تصدیق قلبی همراه باشد. خطیب برجستۀ اهل‌سنت در پایان گفت: خداوند متعال ایمانی همچون ایمان صحابه را از مسلمانان می‌پذیرد و این ایمان باید در عمل و رفتار فرد نمایان باشد.
در این نشست معنوی پیر و جوان، بزرگ و کوچک و ثروتمند و فقیر همه کنار یکدیگر روی حصیرها نشسته‌ بودند. در این فضای معنوی هیچ‌کسی احساس برتری نمی‌کرد و همه به همدیگر احترام می‌گذاشتند و تلاش‌شان بر این بود که همه در خوبی‌ها و برکات با هم سهیم باشند. در چنین حال‌وهوای پر از مهر و محبت، بخش نخست مراسم رسمی با تجلیل از دانش‌آموختگان سال‌های 1398 و 1399 دارالعلوم زاهدان به پایان رسید و اندکی بعد حافظ محمدعمر خمّر با اجرای سرودی، آغازگر بخش دوم از برنامه‌ها شد.👇🏽


💠 گزارش سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی دارالعلوم زاهدان

سنی‌آنلاین| یکی از رویدادهای برجستۀ شهر حافظان قرآن، همایش‌ سالانۀ دانش‌آموختگی دارالعلوم زاهدان است. این همایش هر سال در روزهای پایانی ماه مبارک رجب برگزار می‌شود و عاشقان علم و معنویت را از سراسر ایران و خارج از کشور به این شهر می‌کشاند. امسال بار دیگر زاهدان پس از چندین سال وقفه به‌دلیل همه‌گیری کرونا و دیگر مسائل، شاهد برگزاری باشکوه این همایش بود؛ سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی با جلوه‌ای ویژه، روح تازه‌ای به فضای شهر و مهمانان آن بخشید.
در دل مسجد جامع مکی و صحن وسیع مصلای زاهدان فضا پر از معنویت و لطف و مهربانی بود. دانش‌آموختگان و حافظان قرآن با چهره‌هایی پر از شادی و چشم‌هایی روشن از امید، قدم به این مکان مقدس گذارده بودند و شانه‌به‌شانه هم، در مسیر آینده‌ای روشن‌تر گام برمی‌داشتند.
این همایش، نه‌تنها یک مراسم دانش‌آموختگی، بلکه یادآوری بود برای همۀ ما که حتی در سخت‌ترین روزها، امید و علم هیچ‌گاه از بین نمی‌رود. به‌راستی، پس از چند سال سکوت و خاموشی، این همایش نه‌تنها جشن پایان یک دوره، بلکه تولدی دوباره برای علم و ایمان در این دیار بود.
اگرچه آمار دقیق جمعیت حاضر در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان به‌صورت رسمی اعلام نشده است، اما موج جمعیتی که علاوه بر مصلای نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان، در خیابان‌ها و کوچه‌های اطراف مصلا و مسجد مکی مشاهده می‌شد، حکایت از حضور جمعیتی بالغ بر صدوپنجاه‌هزار و حتی نزدیک به دویست‌هزار نفر داشت. حضور زنان نیز در این بزم معنوی بسیار پررنگ بود. امسال برای اولین بار، در مصلا مکانی مستقل برای زنان درنظر گرفته شده بود تا بدون هیچ مزاحمتی از این لحظات ارزشمند بهره‌مند شوند.

🔸«محفل انس با قرآن» در حاشیۀ همایش
پس از نماز عصر روز چهارشنبه (10 بهمن 1403) «محفل انس با قرآن» در فضایی پر از نور و معنویت برگزار شد. در این مراسم باشکوه که جمعی از مهمانان از استان‌های مختلف کشور حضور داشتند، قاریانی برجسته به تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید پرداختند و فضای مسجد را با آوای دل‌نشین آیات قرآن کریم مملو کردند. پس از برنامۀ تلاوت‌ها، مولانا عبدالمجید مرادزهی، نویسنده و پژوهشگر برجستۀ اهل‌سنت و مولانا دکتر عبیدالله بادپا، استاد حدیث و مسئول بخش تخصص دعوت و فکر اسلامی دارالعلوم زاهدان، به ایراد سخن پرداختند و حاضرین را با سخنان خود بهره‌مند ساختند.
مولانا عبدالمجید مرادزهی با تأکید بر مظلومیت فلسطین، رژیم صهیونیستی را «تهدیدی جهانی» توصیف کرد و «طوفان‌الاقصی» را «برکتی بزرگ برای امت اسلامی» دانست و گفت: طوفان‌الاقصی هیمنۀ اسرائیل را درهم شکست. ایشان در ادامه افزود: اسرائیل بمب‌های خود را بر سر مردم فلسطین آزمایش و بیمارستان‌ها، مدارس و خانه‌های غیرنظامیان را ویران کرد. مولانا مرادزهی در پایان به وظایف امت اسلامی در قبال ملت فلسطین اشاره کرد و بر لزوم دعا، آگاه‌سازی، مقاومت، تحریم کالاهای اسرائیلی و ارسال کمک‌های مالی به غزه تأکید کرد.
سپس مولانا دکتر عبیدالله بادپا با اشاره به نقش قرآن در تاریخ مسلمانان، گفت: مسلمانان هرچه داشته‌اند و خواهند داشت به برکت قرآن است و هرچه از دست داده‌اند ناشی از اعراض از این کتاب الهی است. ایشان بر ضرورت تغییر در زندگی فردی و خانوادگی تأکید کرد و افزود: پس از بازگشت از این سفر، باید به فکر اصلاح خود و خانواده‌هایمان باشیم و متوجه باشیم برنامه‌ریزی برای آموزش قرآن به فرزندان بسیار ضروری است.
خیرمقدم حضرت شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید به مهمانان سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم زاهدان، همچون نسیم روح‌بخش و روح‌افزا به کالبد و دل‌های مشتاقان و مهمانان سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی دارالعلوم زاهدان روح تازه‌ای بخشید. حضور ایشان در این جمع پرافتخار، در کنار سخنان گرم و پر از محبت‌شان، فضایی خاص و بی‌نظیر را در این نشست معنوی رقم زد.
در پایان این نشست معنوی، حضور پرشور دانش‌آموختگان چندین سال و مهمانان در کنار یکدیگر، فضایی از همبستگی، امید و تلاش برای آینده‌ای روشن را به نمایش گذاشت. این مراسم به یادگار لحظاتی فراموش‌نشدنی در دل تمامی حاضرین باقی ماند.👇🏽


🔹تمام مردم و افراد تاثیرگذار در راستای «حفظ امنیت» تلاش کنند
مولانا عبدالحمید در ادامه بر لزوم «حفظ امنیت» تاکید کردند و گفتند: حفظ امنیت منطقه بسیار حیاتی و مهم و به نفع همه است. تمام مردم و افراد تاثیرگذار در راستای حفظ امنیت تلاش کنند.
ایشان افزودند: صحبت‌ها و انتقادهای سازنده مشکلی ندارند. مسائل و خواسته‌ها و مشکلات باید از کانال گفت‌وگو و مذاکره مطرح و پیگیری شوند.

🔹مردم غزه در مقابل ظلم‌ها مقاومت کردند/ اکنون وقت آن است که غزه ساخته شود و نیازمند «کمک‌های انسان‌دوستانه» است
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی دارالعلوم زاهدان، به مسائل اخیر غزه اشاره کردند و گفتند: الحمدلله اکنون در غزه آتش‌بس برقرار شده است. در این مدت ظلم‌های زیادی در حق مردم غزه صورت گرفت و مردم غزه نیز مقاومت کردند و از خودشان استقامت نشان دادند.
ایشان افزودند: اکنون وقت آن است که مردم غزه شهر و منطقۀ خودشان را بسازند. مردم غزه نیاز به همدردی و کمک‌های انسان‌دوستانه دارند. ما نیز مانند بسیاری از مناطق دنیا کمک‌های انسان‌دوستانه را برای مردم غزه جمع‌آوری کنیم و مردم را به این موضوع تشویق کنیم.

🔹دارالعلوم زاهدان توسط «انسانی فرهیخته» و «عالِمی ربانی» اساس‌گذاری شده است
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنان‌شان گفتند: دارالعلوم زاهدان توسط مولانا عبدالعزیز رحمه‌الله که انسانی فرهیخته و عالِمی ربانی بود اساس‌گذاری شده است. تمام برکاتی که شما در مجموعۀ دارالعلوم زاهدان مشاهده می‌کنید از برکت اخلاص و زحمت‌ها و دعاهای حضرت علامه مولانا عبدالعزیز رحمه‌الله و همچنین نتیجۀ تلاش‌های اساتید هم‌فکری است که در این مجموعه فعالیت می‌کنند.

🔹از تمام کسانی که در برگزاری این مراسم همکاری کردند تشکر می‌کنیم/ مسئولان استانی همکاری کردند
🔹از ممانعت برخی از علمای شاخص در بعضی استان‌ها گلایه‌مندیم

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در پایان سخنان‌‌شان در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی دارالعلوم زاهدان گفتند: جا دارد بنده از تمام کسانی که در برگزاری این مراسم به هر نحوی اعم از همکاری مالی و بخش خدمات و پذیرایی از مهمانان و... ما را یاری کردند تشکر و برای‌شان دعای خیر کنم.
ایشان افزودند: مسئولان استان نیز در این زمینه همکاری کردند و مشکلات خاصی وجود نداشته است. البته این گلایه را داریم که از حضور برخی از علمای شاخص در بعضی از استان‌ها برای شرکت در این همایش ممانعت شده است.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


✨ مولانا عبدالحمید در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی دارالعلوم زاهدان:
🔷 دارایی‌های ایران باید در داخل کشور و برای مردم خرج شوند؛ این «خواستۀ اجماعی» ملت ایران است

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، پنجشنبه (11 بهمن 1403) در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی دارالعلوم زاهدان، با اشاره به «افزایش محبت و همدلی» بین اقشار مختلف مردم ایران، از ملت ایران به‌عنوان «یکی از بهترین ملت‌های دنیا» یاد کردند. امام‌جمعه زاهدان همچنین به «مشکلات اقتصادی و معیشتی» مردم در ایران اشاره کردند و بر لزوم «چاره‌جویی جدی مسئولان» و «صرف دارایی‌های ایران در داخل کشور و برای مردم» تاکید کرده و این را «خواستۀ اجماعی ملت ایران» دانستند.

🔹ما بر «مسیر اعتدال» قرار داریم و خیرخواه تمام انسانیت هستیم
به گزارش سنی‌آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید پس از خیرمقدم و خوشامدگویی به اقشار مختلف مردم، اعم از مردان و زنان، که از مناطق مختلف کشور در این همایش حضور پیدا کرده بودند، اظهار داشتند: مسیر ما مسیر اعتدال است و اعتقادی به افراط و تفریط نداریم. تندروی در اسلام نیست. اعتدال و میانه‌روی مسیری ماندگار و مورد رضایت پروردگار است.
ایشان در ادامه افزودند: ما به نفع انسانیت می‌اندیشیم و خیرخواه جامعۀ بشری هستیم. پیامبران الهی به انسانیت فکر کرده‌اند و دلسوز تمام انسان‌ها بوده‌اند و برای هدایت و اصلاح و آبادانی دنیا و آخرت انسان‌ها تلاش کرده‌اند. پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم نه‌تنها برای مسلمانان بلکه برای تمام انسان‌ها و سایر موجودات «رحمت» بودند؛ «و ما أرسلناک إلا رحمة للعالمین». امت مسلمان نیز باید برای تمام جهانیان «رحمت» باشد.

🔹اسلام دین تعامل و مدارا و زندگی مسالمت‌آمیز است
امام‌جمعه زاهدان گفتند: دین اسلام دین تعامل و مدارا و زندگی مسالمت‌آمیز است و «جهاد» که در اسلام وجود دارد از دیدگاه بخش بزرگی از علما و کارشناسان «جهاد دفاعی» است که با هدف بازدارندگی از ظلم و تجاوز و استکبار صورت می‌گیرد.
ایشان افزودند: تمام کارشناسان اسلامی اتفاق‌نظر دارند که دین اسلام با قدرت شمشیر در دنیا گسترش پیدا نکرده، بلکه با اعتقاد و احکام زیبا و نورانی اسلام و اخلاق دنیا را متاثر کرده است. مسلمانان عصر حاضر نیز اگر می‌خواهند دنیا را تحت تاثیر قرار دهند باید به اخلاق اسلامی و قرآنی و تعالیم زیبای رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم متوسل شوند.

🔹«مشکلات اقتصادی و معیشتی» از بزرگترین مشکلات مردم ایران است
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنان‌شان به مشکلات و خواسته‌های مردم ایران اشاره کردند و گفتند: ایران متعلق به مردم ایران و منافع ایران نیز متعلق به همین مردم است. این حق ملت ایران است که به خواسته‌ها و مشکلاتش رسیدگی شود.
ایشان افزودند: یکی از بزرگترین مشکلات مردم ایران که همۀ ما را رنج می‌دهد مشکلات اقتصادی و معیشتی است. زندگی برای بسیاری از مردم ایران به‌ویژه اقشار کم‌درآمد و بیکار بسیار دشوار و تنگ شده است. کارمندان و صاحبان شرکت‌ها و کارخانه‌های تولیدی نیز به‌خاطر افت ارزش پول ملی کشور با مشکلات مواجه‌اند.

🔹ایران جزو کشورهای ثروتمند دنیاست/ کشور به «مدیریت قوی» و «فکر جمعی» نیاز دارد
امام‌جمعه زاهدان در ادامه خاطرنشان ساختند: ایران از لحاظ استعداد و برخورداری از معادن و امکانات یکی از کشورهای ثروتمند دنیاست؛ چرا مردم ایران با مشکلات اقتصادی مواجه باشند؟! مسئولان باید برای حل مشکلات مردم به‌ویژه مشکلات اقتصادی چاره‌اندیشی جدی بکنند. این مشکلات راه‌حل دارند که باید عملی شوند.
ایشان تاکید کردند: یکی از خواسته‌های اجماعی ملت ایران آن است که تمام دارایی‌ها و سرمایه‌های ایران در خودِ کشور و برای مردم ایران خرج شوند. تصمیم‌گیرندگان همواره باید منافع ملی را در نظر بگیرند. منافع ملی کشور مهمتر از هر موضوع دیگری است و تمام تمرکز باید بر ملت و کشور ایران باشد.
مولانا عبدالحمید «بکارگیری مدیران ضعیف» را از دلایل مشکلات کنونی کشور برشمردند و گفتند: بسیاری از مشکلات کنونی نتیجۀ بکارگیری مدیران ضعیف و ناتوان است. کشور به مدیریت قوی و فکر جمعی نیاز دارد.

🔹بین ملت ایران و علما و جامعه اهل‌سنت «محبت و همدلی» وجود دارد
امام‌جمعه زاهدان در بخش دیگری از سخنان‌شان از «محبت ملت ایران با همدیگر» و «همدلی علمای اهل‌سنت کشور» ابراز خرسندی کردند و گفتند: الحمدلله امروز علمای اهل‌سنت استان و کشور کنار هم هستند و یکدیگر را همراهی و حمایت می‌کنند. مدت مدیدی است که بین تمام ملت ایران مخصوصا بین جامعۀ اهل‌سنت همدلی و محبت زیادی آمده است.
ایشان گفتند: مردم ایران همه یک ملت و جزو بهترین ملت‌های دنیا هستند. الله تعالی عزتی که شایستۀ این مردم است نصیب‌شان بگرداند و ملت ایران را سربلند کند.👇🏽


#همگام_با_همایش_1403
#فایل_صوتی

سنی‌آنلاین| #فایل_صوتی سخنرانی شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم مکی زاهدان+دعا

🗓 پنجشنبه 11 بهمن 1403

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


#همگام_با_همایش_1403
#فایل_صوتی

سنی‌آنلاین| #فایل_صوتی سخنرانی شیخ ابراهیم اسماعیلی، امام‌جمعه سیریک استان هرمزگان، در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم مکی زاهدان

🗓 پنجشنبه 11 بهمن 1403

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
#همگام_با_همایش_1403
#کلیپ

سنی‌آنلاین| جلوه‌هایی از حضور باشکوه اقشار مختلف مردم در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم مکی زاهدان

🗓 پنجشنبه 11 بهمن 1403

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


#همگام_با_همایش_1403
#خبر_کوتاه
#گزارش_تصویری (شمارۀ 13)

سنی‌آنلاین| در سومین و آخرین مرحلۀ قرائت اسامی دانش‌آموختگان و حافظان قرآن دارالعلوم زاهدان، از دانش‌آموختگان (برادر و خواهر) 1403 و حافظان قرآن (برادر و خواهر) سال‌های 1398، 1399، 1400 و 1403 تجلیل به‌عمل آمد.

🗓 سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم مکی زاهدان/ پنجشنبه 11 بهمن 1403

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


#همگام_با_همایش_1403

#گزارش_تصویری (شمارۀ 12)

تصاویری از حضور باشکوه اقشار مختلف مردم در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم مکی زاهدان

🗓 11 بهمن 1403

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


#همگام_با_همایش_1403

#گزارش_تصویری (شمارۀ 11)

تصاویری از سخنرانی شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم مکی زاهدان

🗓 11 بهمن 1403

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


#همگام_با_همایش_1403
#فایل_صوتی

سنی‌آنلاین| #فایل_صوتی سخنرانی مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی، استاد برجستۀ حدیث و فقه و رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان، در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم مکی

🗓 پنجشنبه 11 بهمن 1403

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


#همگام_با_همایش_1403
#فایل_صوتی

سنی‌آنلاین| #فایل_صوتی سخنرانی مولانا گل‌محمد مومن، استاد حوزه علمیه احناف خواف، در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم مکی زاهدان

🗓 پنجشنبه 11 بهمن 1403

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


#همگام_با_همایش_1403
#فایل_صوتی
#سرود

سنی‌آنلاین| #فایل‌_صوتی اجرای سرود توسط قاری ضیاءالرحمان صحت و طلاب دورۀ حدیث در سی‌وچهارمین همایش دانش‌آموختگی طلاب دارالعلوم مکی زاهدان

🗓 پنجشنبه 11 بهمن 1403

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.