جامعه‌شناسی‌ اقتصادی و توسعه


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Telegram


دکتر میناشیروانی ناغانی
ارتباط با مدیر کانال
@Drminashirvani
*سفارش آگهی
09120368653
@Drminashirvani

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


خشونت و صاحبان منافع سیاسی.pdf
223.0Kb
🔰📌خشونت و منافع سیاسی: نقش صاحبان قدرت در شکل‌دهی نظم‌های اجتماعی

بهروز رضائی
دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه تربیت مدرس


✅ نورث در نظریه نهادگرایی خود جوامع را به دو نو تقسیم می کند: «جوامع با دسترسی محدود به حقوق مالکیت و قانون» و «جوامع با دسترسی همگانی به قانون». توسعه از این دیدگاه برابر است با عبور از جامعۀ نوع اول به جامعه ی نوع دوم. اما از نظر نورث جوامع محدود برای اینکه بتوانند به جامعۀ نوع دوم گذار کنند باید مراحل مختلفی را سپری کنند. گذر از جامعه نوع اول به جامعۀ نوع دوم با انتقال نهادها(قوانین و مقررات، سازمان ها و مؤسسات) و تقلید از نوع دوم امکان پذیر نیست. الگوبرداری از نهادهای جوامع دسترسی باز به فروپاشی نظم های درونی جوامع می انجامد و نه تنها کمکی به این جوامع نمی کند بلکه آن ها را در معرض خشونت فراگیر قرار می دهد.
نورث پیشنهاد می کند برای اینکه جوامع از نوع اول به نوع دوم گذر کنند باید از جوامع شکننده به جوامع بالغ حرکت کنند. معیار تمایز این دو جامعه(بالغ و شکننده) حفظ امنیت و پرهیز از آشوب و خشونت است.

🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic


🔰📌 معرفی کتاب «تاریخ کار و اقتصاد در ایران: کارگران، کارآفرینان و دولت»

✅ در کتاب حاضر که باید آن را آخر پژوهش علمی درباره مسئله کار و کارگران در ایران در نظر گرفت، با سیزده مقاله مهم درباره ابعاد مختلف موضوع کار و نهادهای کاری در ایران مواجه هستیم. مقالات این کتاب که توسط دو ویراستار، ویرایش علمی شده، هر یک به بخشی از مشخصات این پدیده در ایران می‌پردازد و ارتباط آن را با قدرت و سیاست می‌کاود. تمرکز مقالات این کتاب بر منابع دست‌اول و آرشیوها و نیز موضوعاتی مانند تامین اجتماعی، نسبت توسعه و مسائل اجتماعی، خاندان‌های کارآفرین در ایران، اتحادیه‌های کارگری و فرهنگ کارآفرینی در ایران معاصر است.

#کارگر
#کارآفرین
#ايران
#کتابخوانی

🌐 جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic




🔰📌گروه جامعه‌شناسی اقتصادی انجمن جامعه شناسی ایران برگزار می‌کند؛

صدر اسلام و زایش سرمایه‌داری از منظر جامعه‌شناسی اقتصادی

🎙سخنران: دکتر جعفر خیرخواهان

ناقدان:
دکتر علی اصغر سعیدی
دکتر حسن محدثی

تسهیلگر وبینار:
دکتر میناشیروانی ناغانی

📍زمان برگزاری وبینار:

جمعه 28 دی‌ماه
ساعت 7 تا 9 شب

📍لینک برگزاری وبینار:

https://meet.google.com/cmj-cpfu-tqa

لینک گروه #کتابخوانی:

https://t.me/+w7cRgHsZZRYzMDI0


🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic


🔰📌آیا 4.000.000.000.000 کافی است؟

✍دکتر حمزه نوذری جامعه‌شناس و استاد دانشگاه

بر اساس داده‌های پیمایش ملی گرایش مردم ایران به نیکوکاری و با مرور سابقه و میزان نیکوکاری مردم ایران برآورد می‌شود که بیش از چهار هزار میلیارد تومان در ماه میزان کمک خیرخواهانه افراد بالای 15 سال جامعه ایران باشد. اما آیا این عدد بزرگ است یا کوچک؟ آیا می‌توان با این مبلغ اهدایی، فقر را در جامعه کاهش داد. در نگاه نخست کمک چهار هزار میلیارد تومانی برای کاهش فقر بسنده و کافی به نظر می‌رسد اما اگر این عدد را به 30 میلیون ایرانی که طبق آمار مرکز پژوهش‌های مجلس و سایر آمارها فقیر تلقی می‌شوند، یعنی در برطرف‌کردن نیازهای ضروری مشکل دارند، تقسیم کنیم، عدد حدود 160 هزار تومانی به دست می‌آید که برای رفع نیازهای ضروری یک فرد بسیار ناچیز است. حتی اگر میزان کمک مالی خیرخواهانه افراد جامعه دو برابر هم شود، باز هم برای برطرف‌کردن ضروریات زندگی ناچیز است. بنابراین با تکیه بر کمک‌های خیرخواهانه نمی‌توان فقر را کاهش داد. به عبارتی، اهدای کمک‌های مالی و پولی نیکوکاری افراد جامعه برای کاهش فقر نمی‌تواند جایگزین خدمات اجتماعی دولت شود. البته خدمات رفاهی دولت هم بوروکراتیک‌محور است و منجر به گسترش سازو‌کارهای اداری می‌شود به گونه‌ای که بودجه اختصاص‌یافته به جای اینکه صرف کاهش فقر شود، برای حقوق و مزایای کارمندان دولت و سایر هزینه‌های اداری صرف می‌شود.
در واقعیت این‌گونه نیست که نیازمندان سهم مساوی از کمک‌های نیکوکاری افراد جامعه دریافت کنند. فرض کنیم نیازمندی پنج برابر نیازمند دیگر از کمک‌های مالی نیکوکاری بهره‌مند می‌شود، باز هم کمک مالی دریافتی به یک میلیون تومان هم نمی‌رسد که فاصله بسیاری با برآوردن حداقل نیازهای ضروری یک فرد در ماه دارد. حالا فرض کنیم که سازمان‌های دولتی مانند بهزیستی و کمیته امداد هم دو برابر این مبلغ به نیازمندان کمک کنند، یعنی دولت هشت بیلیارد (هشت هزار میلیارد تومان) به نیازمندان کمک نقدی کند، به هر فقیر و نیازمند کمتر از 500 هزار تومان می‌رسد که برای رفع نیازها یا خارج‌شدن از فقر بسیار کم است. اگر فرض کنیم که چنین کمک‌های مالی خیرخواهانه‌ای وجود نداشته باشد، وضعیت نیازمندان بدتر می‌شد. پس نمی‌توان کمک مالی بیش از چهار هزار میلیاردی افراد جامعه را نادیده گرفت. بخشی از ناکافی‌بودن و نابسندگی کمک‌های مالی خیرخواهانه به زیادبودن تعداد نیازمندان برمی‌گردد. طبق داده‌های پیمایش مذکور کمتر از 10 درصد افراد جامعه فعالیت نیکوکاری را در قالب کار داوطلبانه انجام می‌دهند. می‌توان تصور کرد کار داوطلبانه تخصصی گاه می‌تواند به اندازه کمک‌های مالی چند صد تا چندین هزار نفر مؤثر باشد. فرض کنیم اگر یک پزشک متخصص در ماه یک عمل جراحی خیرخواهانه (کار داوطلبانه تخصصی) انجام دهد که هزینه آن 30 میلیون تومان باشد، به اندازه کمک‌ مالی چندین هزار نفر است. کارهای داوطلبانه تخصصی پزشک، روان‌شناس، معلم، آرایشگر و سایر مشاغلی که مبتنی بر مهارت و خدمات تخصصی است، مانند برق‌کار، تأسیسات و... می‌تواند بسیاری از هزینه‌های افراد بی‌بضاعت را کاهش دهد و به اندازه کمک مالی چندین هزار نفر باشد. متأسفانه در زمینه سامان‌دهی کار داوطلبانه تخصصی فعالیت زیادی صورت نگرفته است. هرچند بیشتر افراد جامعه معتقدند سابقه نیکوکاری متوسط و بالا دارند و بیشتر آنها فعالیت نیکوکاری خود را به شیوه اهدای کمک مالی و نقدی انجام می‌دهند اما با توجه به محاسبه ساده‌ای که انجام شد، چنین کمک‌هایی نمی‌تواند فقر را در جامعه کاهش دهد. ناکافی‌بودن کمک‌های خیرخواهانه برای کاهش فقر و بی‌اعتمادی به دولت شیوه کلی سیاست‌گذاری در جامعه ایران را بیش از پیش به پرسش می‌گیرد. لازم است بازنگری اساسی هم در دیدگاه‌ها و هم در رویه‌های اجرائی انجام شود. بحران‌های اقتصادی و تورم نیز وضعیت را بدتر کرده است. تورم پرنوسان و بالا افراد بیشتری را به گروه‌های نیازمند کمک و حمایت اضافه می‌کند. اداره‌کردن و مدیریت دولتی برای کاهش فقر شکست خورده است. رویکرد بازارگرایی هم نابربرای‌های بیشتری ایجاد می‌کند. تنها راه‌حل نظری و اجرائی هم‌افزایی و ارتباط مناسب بین دولت، سازمان‌های جامعه مدنی و بازار است. بر این اساس نیاز است؛ الف) نوآوری‌هایی در سازمان‌های غیر‌دولتی و غیربازاری برای مواجهه با فقر شکل گیرد که یک نمونه از آن تغییر راهبرد از میانجی مالی به میانجی شناختی است. ب) ثبات اقتصاد کلان، کنترل تورم و یافتن راه‌حلی برای مسئله تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی برای کاهش فقر ضروری است در غیر این صورت مدام به نیازمندان جامعه افزوده می‌شود.

🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic




🔰📌گروه جامعه‌شناسی اقتصادی انجمن جامعه شناسی ایران برگزار می‌کند؛

صدر اسلام و زایش سرمایه‌داری از منظر جامعه‌شناسی اقتصادی

🎙سخنران: دکتر جعفر خیرخواهان


تسهیلگر وبینار:
دکتر میناشیروانی ناغانی

📍زمان برگزاری وبینار:

جمعه 28 دی‌ماه
ساعت 7 تا 9 شب

📍لینک برگزاری وبینار:

https://meet.google.com/cmj-cpfu-tqa

لینک گروه #کتابخوانی:

https://t.me/+w7cRgHsZZRYzMDI0


🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic


میردال در مقالۀ درخشان خود با عنوان " توسعه چیست" پس از مطرح کردن ملاحظه های بسیار پردقت و روشمند تاریخی و نهادی در فهم صحیح از توسعه و در نهایت توسعه را به مثابه فرآیند حرکت اعتالا بخش کل نظام اجتماعی در نظر میگیرد که در آن علیت دوری بین عوامل و تغییرات با اثرات برهم فزاینده پدیدار میشود(میردال، 1974: 735).
خلاصه تعریف میردال از توسعه می شود توسعه فرآیندی است که به کل نظام اجتماعی کمک می‌کند تا به سمت ارتقا و بهبود حرکت کند.
این تعریف دارای اجزای گوناگونی است:
1. نگاه سیستمی به توسعه:میردال توسعه را محدود به رشد اقتصادی یا پیشرفت در یک حوزه خاص نمی‌داند، بلکه آن را یک حرکت کلی و اعتلابخش در همه جنبه‌های نظام اجتماعی (مانند اقتصاد، سیاست، فرهنگ و نهادها) تلقی می‌کند.
2. علیت دوری (Circular Causation): میردال توضیح می‌دهد که در فرآیند توسعه، عوامل مختلف به طور متقابل بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند. به عبارت دیگر، تغییر در یک بخش (مثلاً اقتصادی) می‌تواند بخش‌های دیگر (مانند آموزشی یا اجتماعی) را تحت تأثیر قرار دهد، و این تغییرات دوباره به بخش اول بازمی‌گردند و باعث تقویت اثرات می‌شوند.
3. اثر برهم‌فزاینده: تعامل عوامل مختلف در فرآیند توسعه نه تنها یک تغییر ساده ایجاد می‌کند، بلکه اثرات این تعامل‌ها در طول زمان تقویت می‌شوند و تأثیرات بیشتری در کل نظام اجتماعی به وجود می‌آورند.
به طور خلاصه، میردال توسعه را یک فرآیند پیچیده و پویا می‌داند که در آن همه اجزای نظام اجتماعی به صورت متقابل با هم تعامل دارند و این تعامل‌ها با گذشت زمان اثرات گسترده‌تری ایجاد می‌کنند.
نورث(1398) هم به مانند میردال در کتاب فهم فرایند تحول اقتصادی از توسعه به فرایندی بی انتهای تغییر یاد می کند.
Myrdal,Gonnar(1947),"whats Development" Tournal of economic issues vol.no:4 pp 729-736
نورث، داگلاس(1398). فهم فرایند تحول اقتصادی، ترجمۀ میر سعید مهاجرانی و زهرا فرضی زاده، تهران: نهادگرا.


کالا_و_بازار_دینی_ترم‌های_اقتصادی_در_جامعه‌شناسی‌ی_دین_۲۱_دی_۱۴۰۳.pdf
164.5Kb
🔰📌 فایل مکتوب سخنرانی دکتر حسن محدثی در وبینار کالا و بازار دینی، ترم‌های اقتصادی در جامعه شناسی دین


لینک گروه #کتابخوانی:

https://t.me/+w7cRgHsZZRYzMDI0

🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic


🔰📌فایل صوتی وبینار؛
کالا و بازار دینی، ترم‌های اقتصادی در جامعه شناسی دین

🎙سخنران: دکتر حسن محدثی

ناقدان:
دکتر علی اصغر سعیدی
دکتر محمدباقر تاج الدین
دکتر احسان رحمانی خلیلی

تسهیلگر وبینار:
دکتر میناشیروانی ناغانی

لینک گروه #کتابخوانی:

https://t.me/+w7cRgHsZZRYzMDI0


🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic


🔰📌نقد و برررسی کتاب «تاریخ بی‌خردی»‌ باربارا تاکمن

سخنران: دکتر حسین رجب‌پور

باحضور:
دکتر فرشاد مومنی
دکتر میناشیروانی ناغانی
جناب آقای رضا مجیدزاده

درباره این جلسه؛
https://t.me/dinoeqtesad/5006
@RezaMadjidzad
@dasneveshtha
🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic


وبینار راس ساعت 7 شب برگزار می‌شود


«مَرگ حقّ است .
امّا مُردَن به دست شما حقیقتا مُشکل است ،
فقط شُوق رَفتن از میان شما ست که مَرگ را آسان می‌کند».

🍂🍁🕊

🎙 امیرکبیر با صدای پرویز بهرام
🎼 سریال سلطان صاحبقران ساخته علی حاتمی۱۳۵۴
🎼همراه با بخشی از قطعه امیر کبیر سروده ی فریدون مشیری با صدای شهرام ناظری

*✅۲۰ دی سالروز قتل امیرکبیر در سال ۱۲۳۰ خورشیدی است.*




جامعه‌شناسی‌ اقتصادی و توسعه dan repost
522592000_768107773.pdf
472.4Kb
🔰📌🖇امیرکبیر، کنشگرِ خلاق توسعه‌ ایران

✍دکتر ميناشیروانی ناغانی

🔺توسعه نیازمند همراهی و همکاری همدلانه است، همکاری همدلانه چیزی است که امیرکبیر توسعه طلب از آن محروم بود.

✅امیرکبیر شخصیتی بزرگ و تأثیر‌گذار در تاریخ توسعه‌ ایران است‌. این بزرگ مرد توسعه‌‌خواه بیستم دی‌ماه ۱۲۳۰ هجری شمسی دقیقا ۱۷۲ سال قبل، اولین شهید راه توسعه‌ ایران شد و چشم از جهان فرو‌بست، من (نگارنده) نیز که در بیستم دی‌ماه چشم به جهان گشودم، وجه اشتراکی که با امیر خلاق توسعه ایران دارم، رویکردم توسعه‌خواهانه‌ است؛ به همین منظور بر آن شدم که هم‌زمان با سالروز شهادت این بزرگ‌مرد که‌ توسعه ایران وامدار نام نیک اوست‌، به واکاوی میراث امیرکبیر این نابغه شرق، از نظر اندیشه توسعه بپردازم.

🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@Sociology_Development_economic


موسسه مطالعات دین و اقتصاد dan repost
پنج‌شنبه‌های نهادگرا ۱۵
گفتگو درباره کتاب تاریخ بی‌خردی
همراه با دکتر حسین رجب‌پور و اعضای پنل

پنج‌شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۰-۱۱:۳۰
موسسه مطالعات دین و اقتصاد

@Dinoeqtesad
@RezaMadjidzad
@dasneveshtha
@sociology_development_economic


متن_سخنرانی_جعل_جامعه_شناسی_اقتصادی_و_نقد_دیدگاه_سوئدبرگ_1.docx
31.4Kb
🔰📌متن سخنرانی انتقادی دکتر حمزه نوذری در وبینار جعل جامعه‌شناسی اقتصادی و نابسندگی ديدگاه سوئدبرگ



🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic


💢گزارش نشست جعل جامعه‌شناسی اقتصادی و نابسندگی ديدگاه سوئدبرگ

23 آذرماه 1403


گروه اقتصادی انجمن جامعه شناسی ایران مورخ بیست و سوم آذرماه وبینار «جعل جامعه شناسی اقتصادی و نابسندگی دیدگاه سوئدبرگ» را با ارائه دکتر حمزه نوذری عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی برگزار کرد.

دبیر نشست دکتر مینا شیروانی ناغانی در پیش درآمد وبینار، به کتاب "جامعه‌شناسی اقتصادی" اثر ریچارد سوئدبرگ، ترجمه دکتر سعیدی اشاره کرد و گفت: در فصل دوم این کتاب، نویسنده با وجود اینکه از کارل مارکس به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران جامعه‌شناسی اقتصادی یاد می‌کند، نتیجه می‌گیرد که تلاش مارکس برای تبدیل تحلیل‌هایش به یک فلسفه تاریخ، از دیدگاه جامعه‌شناسی اقتصادی قابل پذیرش نیست. سوئدبرگ بر این باور است که میان کارهای مارکس و جامعه‌شناسی اقتصادی فاصله قابل‌توجهی وجود دارد.

شیروانی ناغانی با اشاره به مقاله دکتر حمزه نوذری با عنوان "نحوه مواجهه بنیان‌گذاران جامعه‌شناسی با علم اقتصاد: از اقتباس تا انتقاد" اظهار داشت: نوذری در این مقاله از منظر دو مولفه انسان‌شناسی و اسلوب تحلیل یا روش‌شناسی استدلال می‌کند که سوئدبرگ در آثار خود به مباحث و گفت‌وگوهای مارکس با علم اقتصاد کلاسیک و نوآوری‌های وی در تحلیل پدیده‌های اقتصادی توجه کافی نکرده است. در مقاله نوذری آمده است؛ که می‌توان مارکس را جامعه‌شناسی دانست که مبانی جامعه‌شناسی را در زمینه توزیع و تولید بنا نهاده است.

مارکس تلاش کرده تا برخلاف سنت قرارداد اقتصاد سیاسی، بنیانی فکری ایجاد کند که به جای تأکید بر "انسان اقتصادی"پیش از اجتماع (که در اندیشه جان لاک مطرح است)، از "انسان اجتماعی"آغاز کند. مارکس معتقد بود که آگاهی، منافع، و ترجیحات انسان در تعاملات اجتماعی شکل می‌گیرد و این موارد، امر "پَسین" نیستند..

ادامه این گزارش را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی، از فرهنگ‌ و فرهیختگی حمایت کنید


🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic


کتب جامعه شناسی dan repost
yofkvv.pdf
977.3Kb
📖 خلاصه مفاهیم مهم جامعه شناسی سازمان ها
✍🏻 آرین قلی پور

@theSOCIOLOGYbooks


💢گزارش نشست جامعه شناسی اقتصادی سیاست و روایت یک فروپاشی

7 دیماه 1403


گزارش: محسن سلیمی امان آباد

گروه اقتصادی انجمن جامعه شناسی ایران مورخ هفتم دی ماه وبینار «جامعه شناسی اقتصادی سیاست و روایت یک فروپاشی» با سخنرانی دکتر رسول رئیس جعفری پژوهشگر حوزه تاریخ اقتصادی ایران را برگزار کرد.

در پیش درآمد وبینار دبیر نشست دکتر مینا شیروانی ناغانی ، گفت: سوئدبرگ معتقد است که جامعه‌شناسی اقتصادی سیاست، با وجود شباهت‌هایی به اقتصاد سیاسی، در برخی ابعاد از آن متمایز است. این حوزه به بررسی نقش دولت در ارتباط با اقتصاد در علوم اجتماعی می‌پردازد و در تحلیل خود، منابع سیاسی، اقتصادی و حقوقی را مدنظر قرار می‌دهد. هدف اصلی جامعه‌شناسی اقتصادی سیاست، ارائه چارچوبی واقع‌گرایانه برای فهم بهتر جایگاه دولت در نظام‌های اقتصادی است. در این رویکرد، دولت به‌عنوان بخشی از سازمان کلی اقتصاد مورد مطالعه قرار می‌گیرد و نقش‌های اصلی آن شامل ایجاد و هزینه‌کرد منابع اقتصادی، هدایت اقتصاد و ایجاد و اجرای قواعد حقوقی است. از منظر این رویکرد، نحوه تأمین مالی و هزینه‌کرد دولت که به جامعه‌شناسی مالی مرتبط است، نقش کلیدی در تحلیل ساختارهای اقتصادی ایفا می‌کند.


ادامه این گزارش را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی، از فرهنگ‌ و فرهیختگی حمایت کنید


🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.