درباره دوره آوانگاریآوانگاری و تربیت شنوایی موسیقی ایرانی، از آن مباحثیست که کمتر تالیف یا دورهای به آن پرداخته است. هدف و پرسش اصلی این دوره را در این پرسش میتوان خلاصه کرد؟ «چگونه ایدههای موسیقایی، یا آن چه که در بستر موسیقی ایرانی میشنوم را به خط نت درآورم؟»
در بخش اول این دوره که بخش مقدماتی آن است، همه چیز را از ابتدا شروع میکنیم. در ابتدا توانایی دیکته و شنیدن و نوشتن ریتم در مترهای ساده. و در جلسه بعدی توانایی دیکته شنیدن و نوشتن ریتم در مترهای ترکیبی و لنگ
سه جلسه بعدی به سرایش و دیکته در دانگهای موسیقی ایرانی میپردازد. ابتدا دیکته فواصل در یک دانگ واحد( مثلا فقط دانگ شور)، سپس دیکته فواصل و آهسته آهسته ملودی در دانگهای همنام بهم پیوسته(مثلا دیکته در اشل دستگاه چهارگاه) و نهایتا، دیکته در دانگهای ناهمنام بهم پیوسته و فواصل و ساختارهای دور از نظم دانگی.
در جلسه ششم، به بحث سرکلیدها و چگونگی پیدا کردن سرکلید هر مد در موسیقی ایرانی میپردازیم.
جلسه هفتم، ملودیهای سادهای را، بر اساس آنچه تاکنون آموختهایم آوانگاری میکنیم. ملودیها عمدتا براساس قطعات قدیمی از استادان مختلف هستند.
جلسه هشتم، علائم عمومی نتاسیون و در ادامه، و برخی علائم ویژه آوانگاری موسیقی ایرانی را میآموزیم.
جلسه نهم، باز ملودیهای دیگری را آوانگاری میکنیم و بیشتر شیوه کار را میآموزیم و نهایتا جلسه دهم، حکم جمعبندی مباحث این دوره را دارد.
در فاصله جلسات، تمرینات ویژهای برای داوطلبان طراحی شده که بعد از هر جلسه، در کانال ویژه کلاس به اشتراک گذاشته میشود و حل و مشق منظم این تمرینات، طبعا به شتاب و کیفیت بیشتر یادگیری کمک میکند.
فیلم جلسات تهیه شده و امکان شرکت بصورت آفلاین هم میسر است.
ثبتنام دوره، تا ششم تیرماه ادامه دارد.
@arefshahednavaz