هوافضای کاسموس


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


کانالی برای بررسی پدیدهای زیبا فضایی🚀
تاریخچه فضایی شوروی و جهان
رکوردهای گینس در فضا
اخبار روز فضایی روسیه و جهان
و هزاران ناشناخته دیگر فضا
@rus_cosmos
.
.
ارتباط با ما
@Tareg1990
کپی برداری بدون ذکر منبع 🚫

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


#تاریخنگار_فضایی

در 21 فوریه 1969 اولین پرتاب راکت فضایی N1 - اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی قصد داشت از این راکت برای پرواز به ماه استفاده کند-انجام شد.

این تست پرتاب مانند سه پرتاب آزمایشی بعدی که در سالهای 1969-1972 انجام شد ناموفق بود و با تخریب و انفجار راکت پایان یافت.

کار بر روی این پروژه تا سال 1974 داشت ، برنامه شوروی برای پرواز خدمه به ماه غیر واقعی بود

@rus_cosmos


بخش‌هایی از راکت فضایی فالکون-۹ پس از ورود کنترل نشده به جو زمین در لهستان سقوط کرد.

این راکت در ۲ فوریه برای محموله استارلینک ۱۱-۴ به فضا پرتاب شد اما به دلیل اشکال در عملکرد موتورهای آن به طور ایمن از مدار خارج نشد.


@rus_cosmos


AEROSPACE dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
ویدیوی زیبا از فلون🇷🇺 در بندرعباس 🇮🇷
از زاویه‌ای دیگه 😉👌.......


✈️
@IR_AERO🚀


ناسا روز سه‌شنبه اعلام کرد که احتمال برخورد یک سیارک تازه کشف شده به زمین در ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ به ۳.۱ درصد افزایش یافته است؛ این بالاترین احتمال تخمین زده شده برای برخورد چنین سنگ فضایی بزرگی در پیش‌بینی‌های مدرن است.

برخی از روش‌هایی که بشریت می‌تواند با استفاده از آن سیارک تازه کشف شده معروف به «وای‌آر‌فور۲۰۲۴» را منحرف یا نابود کند، شامل:

۱-برخورد فضاپیما به سیارک

این روش تنها استراتژی دفاع سیاره‌ای است که تاکنون روی یک سیارک واقعی آزمایش شده است.

در سال ۲۰۲۲، ناسا در ماموریت دارت، یک فضاپیما را عمداً با سیارک ۱۶۰ متری دیمورفوس برخورد داد و موفق شد مدار آن را به دور یک سیارک بزرگتر تغییر دهد.

در این روش باید مراقب بود تا در این کار زیاده‌روی صورت نگیرد.

مثلا اگر فضاپیما بخشی از سیارک را نابود کند، ممکن است «تکه‌های جدا شده» همچنان به سمت زمین حرکت کنند.

۲-یدک‌کش گرانشی

ایده‌ دیگر مبتنی بر استفاده از یدک‌کش یا تراکتور گرانشی است. یک فضاپیمای بزرگ در نزدیکی سیارک پرواز می‌کند و بدون تماس با آن، تنها با استفاده از کشش گرانشی خود، آن را از زمین دور می‌کند.

۳-پرتوهای یونی

طرح دیگری بدون تماس نیز وجود دارد که شامل قرار دادن یک فضاپیما نزدیک سیارک است؛ فضاپیما مجهز به پیشران‌هایی است که «جریان ثابتی از یون‌ها» را برای هل دادن و خارج کردن سیارک از مسیر اصلی خود به کار می‌گیرد.

۴-رنگ‌آمیزی

دانشمندان همچنین رنگ‌آمیزی سفید یک طرف سیارک با اسپری را در نظر گرفته‌اند که باعث افزایش بازتابندگی آن و در نهایت تغییر مسیر تدریجی آن می‌شود.

۵-بمب هسته‌ای

راه حل دیگر برای جلوگیری از برخورد سیارک با زمین این است که آنرا با یک بمب هسته‌ای منفجر کرد.

به جای حفر یک سلاح هسته‌ای در عمق یک سیارک - همانطور که در فیلم اکشن علمی تخیلی "آرماگدون" محصول ۱۹۹۸ به تصویر کشیده شده است - این احتمالاً شامل انفجار بمب در نزدیکی آن خواهد بود.

سال گذشته، محققان آمریکایی پس از آزمایش این نظریه روی ماکت یک سیارک ساختگی به اندازه تیله در آزمایشگاه دریافتند که اشعه ایکس ناشی از انفجار هسته‌ای، سطح آن را تبخیر کرده و آن را در جهت مخالف پرتاب می‌کند.

۶-لیزر

استفاده از پرتوهای لیزر شلیک شده از یک فضاپیما برای تبخیر بخشی از سطح سیارک و در نتیجه تغییر مسیر آن، روش کم‌خطرتر دیگری به حساب می‌آید که تا حدودی مشابه روش هسته‌ای است.

اگرچه تجارب آزمایشگاهی امکان‌پذیر بودن این طرح را نشان داده‌اند، اما به گفته‌ی بتس، این روش جزو «روش‌های اصلیِ» در دست بررسی قرار ندارد.

@rus_cosmos


سپر دفاع شهاب‌سنگی زمین

چه راه‌های برای پیشگیری از برخورد یک شهاب سنگ با زمین وجود دارد؟


ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس‌ایکس گفت: جو بایدن به دلایل سیاسی، دو فضانورد را در ایستگاه فضایی بین‌المللی سرگردان گذاشته است.

ماسک که در کنار دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای مشترک با شان هنیتی حضور داشت، گفت: «آن‌ها به دلایل سیاسی در فضا رها شدند، که اصلا کار درستی نیست.»

در ماه سپتامبر، شرکت اسپیس‌ایکس یک کپسول «کرو دراگون» را برای نجات این دو فضانورد به ایستگاه فضایی فرستاد، اما ناسا بازگشت آن را به تعویق انداخت.

ماسک در این مصاحبه اعلام کرد که بازگشت فضاپیما به زمین «حدود چهار هفته دیگر» انجام خواهد شد، اما این برنامه‌ها «به طرز مضحکی به تعویق افتاده‌اند.»

او افزود: «ما بارها فضانوردان را از ایستگاه فضایی به سلامت بازگردانده‌ایم و این بار هم فوق‌العاده محتاط خواهیم بود.»

فضانوردان بوچ ویلمور و سونی ویلیامز از ماه ژوئن، پس از آنکه نقصی در کپسول استارلاینر شرکت بوئینگ کشف شد و این فضاپیما بدون آن‌ها به زمین بازگشت، در ایستگاه فضایی سرگردان شده‌اند. این دو قرار بود تنها هشت روز در ایستگاه فضایی بمانند، اما اکنون ۲۵۸ روز است که در آنجا حضور دارند.

@rus_cosmos


ناسا نام هفت شهری را که ممکن است محل برخورد سیارک ویرانگر وای‌آر۴ــ۲۰۲۴ (YR42024) باشند را اعلام کرد.

به گزارش ولزآنلاین هفت شهر بوگوتا (پایتخت کلمبیا)، ابیجان (پایتخت ساحل عاج)، لاگوس (در نیجریه)، خارطوم (پایتخت سودان)، بمبئی و کلکته در هند و داکا پایتخت بنگلادش هفت شهر بداقبالی هستند که ممکن است محل برخورد سیارک سرگردان سیارک وای‌آر۴ــ۲۰۲۴ (YR42024) با زمین باشند.

پژوهشگران ناسا می‌گویند اگر برخوردی رخ دهد، تخمین زده می‌شود که این برخورد ساعت ۱۴:۰۲ روز ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ (دوم دی ۱۴۱۱) باشد./ایندیپندنت


@rus_cosmos

552 0 19 15 7

عکس سمت چپ که در سال ۱۹۰۱ گرفته شده و مذاکرات بین افرادی از سلسله چینگ چین را در کنار فرستادگانی از قدرت‌های استعماری غربی نشان ‌می‌دهد و نمایندگان غربی بسیار جوان‌تر هستند.

عکس سمت راست هم که دیروز گرفته شد و مداکرات بین افرادی از حکومت جمهوری اسلامی و نمایندگانی از قطر را نشان می‌دهد که نمایندگان قطری بسیار جوان‌تر هستند.

پ.ن سلسله چینگ چین چیز زیادی بعد از مداکرات فوق نتوانست دوام بیاورد.


@rus_cosmos


نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی) dan repost
جنگ بی‌رحم و سنگدل است!
بالا، کودکان غزه در زیر بمباران ارتش اسرائیل.
پایین، افرادی که جنازه‌‌شان را حماس امروز تحویل اسرائیل داد.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad


نامزد‌های کیهان‌نوردی آینده روسیه؛ الچین واخیدوف، آناستازیا بورچولازدزه، ولادیمیر وروژکو و الکساندر ژربتسوف در شرایط بی وزنی موقت به تمرینات خود ادامه می دهند تا برای رفتن به فضا آماده شوند.


@rus_cosmos


تصحیح مدار: آماده‌سازی برای فرود «سایوز ام‌اس-۲۶» و پرتاب «سایوز ام‌اس-۲۷» ادامه دارد

امروز در ساعت ۰۵:۳۰ به وقت ایران، موتورهای فضاپیمای «پروگرس ام‌اس-۲۸» روشن شدند و به مدت ۱۳۴۱.۲ ثانیه کار کردند، که یک ضربه (دلتا-وی) ۱.۹۵ متر بر ثانیه ایجاد کرد.

در نتیجه، ارتفاع متوسط مدار ایستگاه فضایی ۳.۴ کیلومتر افزایش یافت و به ۴۱۹ کیلومتر بالاتر از سطح زمین رسید.

@rus_cosmos


#تاریخنگار_فضایی

در 20 فوریه 1986 اولین ماژول ایستگاه فضایی میر به مدار زمین پرتاب شد.

این پرتاب تولد اولین ایستگاه سرنشین دار ماژولار ساخت بشریت بود که در نهایت منجر به اقامت دائم بشر در مدار زمین شد .

این ایستگاه در نهایت در مارس 2001 ، به دلیل مشکلات فنی و هزینه نگهداری ، از مدار خارج شد و در جو زمین سوخت و تکه های باقی مانده آن در اقیانوس آرام سقوط کرد .

این ایستگاه مدت 5511 روز در مدار زمین قرار داشت

@rus_cosmos


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
کلیپی از ورود مجدد ر-انتری کنترل نشده مرحله فوقانی راکت فالکون ۹ بر فراز لهستان.

این راکت در ۲ فوریه برای محموله استارلینک ۱۱-۴ به فضا پرتاب شد اما به طور اسمی از مدار خارج نشد.


@rus_cosmos


ناسا در سال ۲۰۲۹ یک ستاره مصنوعی برای کالیبراسیون تلسکوپ به فضا پرتاب می کند

در سال ۲۰۲۹، ناسا یک ماهواره کوچک به نام لاندولت را به مدار زمین خواهد فرستاد تا به عنوان یک ستاره جعلی عمل کند.

این ماهواره که در ارتفاع ۳۵۴۰۰ کیلومتری قرار خواهد گرفت و هشت پرتو لیزر را به سمت تلسکوپ‌های زمینی ساطع می‌کند و به دانشمندان کمک می‌کند تا نویز اتمسفر را اندازه‌گیری کنند و روشنایی واقعی ستاره را دقیقاً تعیین کنند.

قبلاً از لیزرهای زمینی استفاده می شد، اما اعوجاج جوی دقت را محدود می کرد. هدف ناسا با قرار دادن لاندولت در فضا، کالیبراسیون های دقیق تر و پایدارتر است.

@rus_cosmos


احتمال بالای برخورد یک سیارک با زمین در سال ۲۰۳۲

سیارک «۲۰۲۴-وای‌آر۴» (2024 YR4) بیشترین احتمال برخورد با زمین را در میان اجرام آسمانی ثبت‌شده در تاریخ پیش‌بینی‌های مدرن دارد.

بنابر محاسبات اخترشناسان، این سیارک با احتمال ۳.۱ درصد ممکن است در سال ۲۰۳۲ به زمین اصابت کند.

قطر این سیارک، که برای اولین بار ماه گذشته توسط یک تلسکوپ در شیلی شناسایی شد، بین ۴۰ تا ۱۰۰ متر تخمین زده می‌شود و منجمان می‌گویند که در حال حاضر در حرکت تناوبی خود در حال دور شدن از زمین است.

بررسی‌های طیفی نشان می‌دهد که این جرم آسمانی دارای ترکیبات معمولی بوده و برخلاف برخی از سیارک‌های نادر، غنی از فلزات سنگین نیست.

تلسکوپ فضایی جیمز وب، که قدرتمندترین رصدخانه فضایی حال حاضر است، قرار است در ماه مارس بررسی دقیق‌تری از مدار این سیارک انجام دهد.

@rus_cosmos


باهوش ترین فرد دنیا

ویلیام جیمز سایدیس ریاضی‌دان، کیهان‌شناس و زبان‌شناس نابغه آمریکایی بود که از کودکی توانایی استثنایی در یادگیری زبان‌ها و حل مسائل ریاضی داشت. او با بهره هوشی بسیار بالا، به‌عنوان یکی از باهوش‌ترین انسان‌های تاریخ شناخته می‌شود.

در ۹ سالگی در آزمون ورودی دانشگاه هاروارد پذیرفته شد. در ۸ سالگی، هشت زبان را خودآموز فرا گرفت و در ۱۶ سالگی مدرک دکترای ریاضی محض در معادلات ناهمگن را دریافت کرد. وی در ۱۷ سالگی به تدریس در دانشگاه رایس پرداخت.

پدرش، که خودخواه بود، در دوران کودکی ویلیام با روشی خاص آموزش می‌داد. او حروف الفبا را در بالای تخت ویلیام آویزان کرده و روزانه آن‌ها را به او نشان می‌داد.

با گذشت زمان، ویلیام به سمت زندگی آرام و دور از شهرت رفت. در دهه ۱۹۳۰، او به‌طور مخفیانه با نام مستعار در فروشگاهی کار می‌کرد. اما در یکی از روزها، در کنفرانس علمی‌ای درباره‌ی "امکان زندگی در کره مریخ" سخنرانی کرد و توانست یک ساعت تمام حضار را مجذوب خود کند. اما در میانه سخنرانی، به‌طور ناگهانی از حرکت اتومبیل‌ها در خیابان به خنده افتاد و سخنرانی‌اش را قطع کرد.

@rus_cosmos

328 0 11 9 18

بررسی تصاویر ماهواره‌ای پایگاه فضایی سمنان، هیچ نشانه‌ای از پرتاب اخیر را ندارد و باید منتظر آپدیت تصاویر ماند.

@rus_cosmos

17 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.