هوافضای کاسموس


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


کانالی برای بررسی پدیدهای زیبا فضایی🚀
تاریخچه فضایی شوروی و جهان
رکوردهای گینس در فضا
اخبار روز فضایی روسیه و جهان
و هزاران ناشناخته دیگر فضا
@rus_cosmos
.
.
ارتباط با ما
@Tareg1990
کپی برداری بدون ذکر منبع 🚫

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


#تاریخنگار_فضایی

در 20 ژانویه 1978 فضاپیمای باربری پروگرس اولین پرواز خود را انجام داد . این فضاپیما دو روز پس از پرتاب به صورت خودکار به ایستگاه مداری سالیوت-6 متصل شد .

از فضاپیمای پروگرس برای رساندن سوخت، غذا، لوازم یدکی و دیگر وسایل مورد نیاز کیهانوردان به کار گرفته شد.

این فضاپیما که بر پایه فضاپیماهای  سایوز ساخته شده، می‌تواند تا حدود سه تن بار را به مدار زمین ببرد.

از سال 1978 تاکنون حدود 140 فضاپیمای باربری پروگرس کار ارسال تجهیز و تدارکات را برای ایستگاه‌های فضایی سالیوت، میر و ایستگاه فضایی بین‌المللی بر عهده داشته‌اند.

@rus_cosmos


۱۳۵ سال پیش ادوین هابل، ستاره‌شناس آمریکایی‌، با کشف کهکشان‌های جدید انقلابی در دانش کلاسیک ستاره‌شناسی به‌وجود آورد. او که تازه در ۳۰ سالگی در رصدخانه‌‌ای مشغول به کار شد ، از جمله ثابت کرد که سحاب‌ها فاقد روشنایی هستند

تلسکوپ هابل" یادآور نام ستاره‌شناس بزرگ آمریکایی ادوین پاول هابل است

@rus_cosmos


شبیه‌سازی روش مقابله با استارلینک توسط دانشمندان چینی

گروهی از محققان دانشگاه هوافضای نَنجینگ چین، با ابداع یک روش مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی، توانستند عملیات مقابله‌ با ۱۴۰۰ ماهواره‌ی استارلینک را تنها با استفاده ۹۹ ماهواره چینی و زمان عملیاتی ۱۲ ساعت شبیه‌سازی کنند.

در این روش که از شیوه‌ی شکار طعمه توسط نهنگ‌ها الهام گرفته شده است، ماهواره‌ها به صورت گروهی و تنها ظرف ۲ دقیقه اقدام به تصمیم‌گیری مطمئن برای ردیابی می‌کنند.

این ماهواره‌ها می‌توانند مجهز به ادوات لیزری، شناسایی، ردگیری و عملیات‌های مقابله‌ای باشند. گفتنی‌ست که این تحقیق، با پشتیبانی مالی دولت و بخش دفاعی (حدود ۲/۲ میلیون دلار) انجام شده است.

کارشناسان چینی معتقدند نظامی‌سازی فضا و از جمله ظرفیت کاربردهای نظامی منظومه‌ی استارلینک، در سال‌های اخیر شدت گرفته و امنیت فضایی چین را به مخاطره انداخته است.

ردیابی بیش از ۶۷۰۰ ماهواره‌ی استارلینک، آن هم با تجهیزات محدود، یک چالش بزرگ محسوب می‌شود.

همچنین انجام مانورهای اجتناب از برخورد نیز به محاسبات مداری بسیار دقیق نیاز دارد که تحقیق دانشمندان چینی مدعی است که این چالش‌ها را حل کرد.


@rus_cosmos


این عکس دیدنی پدیده جوی نادری موسوم به ابر آتشین را به تصویر کشیده اند که به آن ابر آتش‌کومه‌ای یا «پیروکومولوس» نیز گفته می‌شود که در هنگام افزایش گرما و رطوبت در جو زمین به وجود می‌آیند. 



@rus_cosmos


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
#طنز

خبر مهم سردار قاآنی در ساعت ۱۳ امروز

@rus_cosmos


RASTAKHIZ dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔶 تقریبا پس از پایان جنگ و کاهش نیازهای کشور به نیروی انسانی، راه ورود نیروها نخبه به مراکز تصمیم‌گیری در سیستم نظامی کشور بسته شد؛ و عرصه ای هم برای ظهور افراد نخبه در بحران هایی مانند جنگ دیگر پیش نیامد؛ هر چند که به طور معمول در تمام جهان اشخاص توانمند از نظر هوش، تحصیلات یا تجارت حتی‌المقدور به سمت سیستم نظامی کشورشان نمی‌روند

🔹 طبیعتا سیستم نظامی دارای قوانین خشک و حقوق ناکافی بوده و ورود به آن نوعی بازی با جان است به همین علت افرادی که به سمت جذب در نیروهای نظامی حرکت می‌کنند یا راه و چاره ی دیگری در زندگی شخصی خود ندارند یا به علت علاقه شخصی این شغل را انتخاب می‌کنند و سختی هایش را به جان می‌خرند

🔹 اینجاست که نگاه ایدئولوژیک در جذب نیرو، سدی در برابر این افراد علاقه‌مند خواهد بود و مانع ورود آنها به سیستم خواهد شد. ادامه دار بودن این روند به مرور باعث کاهش قابل ملاحظه ی میانگین ضریب هوشی فرماندهان نظامی ایران شده تا جایی که از امثال چمران، ستاری و باقری به احمق های ناتوانی رسیده‌ایم که اگر جزو حقوق بگیران لشکری قرار نداشتند حتما از گشنگی و بیکاری کنار خیابان جان می‌دادند

#یادداشت

@RASTAKHIZ_PERSIAN


#تاریخنگار_فضایی

 در 19 ژانویه 2006 فضاپیمای افق های نو به‌سوی کمربند کویپر پرتاب شد

این کاوشگر پس از پرتاب از پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال مستقیماً به بیرون از مدار زمین پرتاب شد. این نخستین بار بود که یک جرم ساخت بشر مستقیماً از مدار زمین خارج می شد.

کاوشگر با سرعت 16.26 کیلومتر در ثانیه مستقیما از جو زمین خارج و راه خود را به سوی فضای خارج سیاره شروع کرد

پس از پرواز کناری کوتاهی با سیارک  ، 132524 APL، کاوشگر به‌سوی سیارهٔ مشتری رهسپار شد و در 28 فوریهٔ 2007 میلادی از فاصلهُ 2.3 میلیون کیلومتری مشتری گذشت


این کاوشگر در 14 ژوئیهٔ 2015 (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ خورشیدی) از کنار پلوتو گذشت و به‌سوی کمربند کویپر رهسپار شد.

@rus_cosmos


هند هم توانست دو فضاپیما را در فضا به هم الحاق کند

سازمان تحقیقات فضایی هند، ایسرو، اعلام کرد که مأموریت اسپادکس (SpaDeX) با هدف الحاق مداری دو ماهواره، با موفقیت انجام شده و لذا هند، پس از امریکا، روسیه و چین، اکنون چهارمین کشور جهان در توانمندی این عملیات فضایی به‌شمار می‌رود.

این مأموریت با پرتاب در تاریخ ۳۰ دسامبر ۲۰۲۴ آغاز شد و دو ماهواره‌ی هدف و تعقیب‌گر، در ارتفاع ۴۷۵ کیلومتری زمین تزریق شدند و با انجام مانورهای مکرر مداری، در فواصلی از جمله ۱/۵ کیلومتری، ۳۲۰ متری، ۱۵ متری و حتی ۳ متری یکدیگر نیز قرار گرفتند.

در نهایت، در نخستین ساعات روز پنجشنبه ۱۶ دسامبر، مأموریت اتصال دو ماهواره با هم با موفقیت انجام شد.

گفتنی‌ست که این توانمندی، راه را برای انجام مأموریت‌های بلندپروازانه‌ی آتی هند، همچون توسعه‌ی ایستگاه فضایی و همچنین کاوش در ماه و بازگرداندن نمونه از آن (چاندرایان-۴) هموار خواهد کرد.

@rus_cosmos


پرتاب و فرود استارشیپ در یک نگاه


@rus_cosmos


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
اسلوموشن گرفتن بوستر سوپرهوی توسط بازوی مگازیلا در هفتمین تست پرتاب استارشیپ


@rus_cosmos

678 0 10 1 12

#منهای_هوافضا

هر جا بری آسمان این سیاره یک رنگ هست.

ماه در آسمان شهر اشتوتگارد آلمان

@rus_cosmos


در دهه ۱۹۷۰ ولادیمیر چلومی برای سفر کیهان نوردان شوروی به مریخ طرح فضاپیمای بسیار بزرگ ام‌کا-۷۰۰ را داد که در دو نوع بود و برای انتقال این فضاپیما به مدار پائین زمین در چند ماژول ، طرح راکت فوق سنگین یو‌آر-۷۰۰-ام را داد که بزرگترین راکتی است که تا کنون طراحی شده و می توانست در صورت تکمیل شدن تا ۷۵۰ تن بار را به مدار زمین منتقل کند (بزرگترین راکتی که تا کنون ساخته شده می تواند ۱۴۰ تن بار را به مدار زمین منتقل کند)
حتی این راکت فوق سنگین هم نمی توانست این فضاپیما را در یک مرحله به مدار زمین ببرد

در نوع ۱، فضاپیما که از موتور هسته ای برای قرار گرفتن در مدار مریخ استفاده می کرد وزن محموله بار در مدار پائین زمین ۱۴۰۰ تن بود و نیاز به دو پرتاب راکت یو‌آر-۷۰۰-ام برای انتقال به مدار داشت

در نوع ۲، که از پیشرانه های شیمیایی مرسوم برای قرار گرفتن در مدار مریخ استفاده می کرد وزن محموله بار در مدار پائین زمین ۲۵۰۰ تن بود و نیاز به چهار پرتاب راکت یو‌آر-۷۰۰-ام برای انتقال به مدار داشت


@rus_cosmos


اتحاد جماهیر شوروی در دهه ۱۹۸۰ فضاپیمای چندبار مصرف بوران را ساخت.

سیستم پیشرانه فضاپیمای بوران از موارد زیر ساخته شده بود:

۲ موتور عملیات مداری (موتورهای اصلی) با رانش ۹۰ کیلونیوتن و ضربه خاص ۳۶۲ ثانیه، می توانستند تا ۵۰۰۰ بار در طول پرواز روشن روشن شوند.

۳۸ موتور کنترلی با رانش ۴ کیلو نیوتن و ضربه خاص ۲۷۵-۲۹۵ ثانیه (بر اساس مقصد) می توانستند تا ۲۰۰۰ بار در طول پرواز روشن شوند.

۸ موتور با جهت گیری دقیق با نیروی رانش ۲۰۰ نیوتن و ضربه خاص ۲۶۵ ثانیه، می توانند تا ۵۰۰۰ بار در طول پرواز روشن شوند.

@rus_cosmos


𝐆𝐔𝐀𝐑𝐃 𝐖𝐀𝐑𝐑𝐈𝐎𝐑𝐒 dan repost
✪ پرچم آمریکا و اسرائیل از کف حیاط دولت جمع آوری شد

طرح پرچم آمریکا و اسرائیل روی زمین کشیده شده بود تا زیر پای مراجعان قرار بگیرد، اما اکنون به دلایلی نامشخص این طرح پاک شد!

خب مشخصا توافق با آمریکا نزدیک است


@Guard_Warriors | Sepehr


پرتاب موفق یک ماهواره پاکستانی توسط چین

جمعه ۱۷ ژانویه، چین یک ماهواره پاکستانی را به همراه دو ماهواره دیگر به نام‌های تیِین‌لو-۱ و لَن‌تَن-۱، سوار بر راکت حامل لانگ‌مارچ-۲دی، از پایگاه پرتاب جیوچوئَن، در شمال غربی چین به فضا پرتاب کرد.

کمیسیون تحقیقات فضا و فرای جو پاکستان (SUPARCO) در بیانیه ای اعلام کرد که ماهواره بومی رصد زمین پرسک-ئی۰۱ توانایی پاکستان برای نظارت و مدیریت منابع طبیعی، واکنش به بلایا، و بهبود برنامه ریزی شهری و توسعه کشاورزی را افزایش می دهد.




@rus_cosmos


لباس فضانوردی الکسی لئونوف در موزه هوافضای مسکو

لئونوف اولین فرد تاریخ است که پیاده روی فضایی انجام داد.

@rus_cosmos


#تاریخنگار_فضایی

در 16 ژانویه 2003 شاتل فضایی کلمبیا در ماموریت sts107 به فضا پرتاب شد .

این شاتل دو هفته بعد از پرتاب، در اول فوریه ، هنگام ورودی به جو ، فضاپیما در لایه های متراکم جو متلاشی شد و فاجعه کلمبیا رخ داد و همه اعضای خدمه مردند.

دلیل این فاجعه صدمه به سپر حرارتی بال چپ بود که در هنگام پرتاب فضاپیما رخ داد.

این پرتاب 113مین پرواز شاتل های فضایی آمریکا و 28 مین پرواز برای شاتل کلمبیا بود.


@rus_cosmos


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
پس از آنکه مرحله فوقانی استارشیپ نتوانست وارد مدار زمین بشود، در ورود مجدد به اتمسفر زمین خورد شد.

@rus_cosmos

765 0 17 14 11

موفقیت بزرگ برای استارشیپ

راکت فضایی استارشیپ، در هفتمین تست پرتاب مداری، بامداد امروز ساعت ۰۲:۰۷ به وقت ایران از تاسیسات بوکا چیکا در تگزاس به فضا پرتاب شد.

پرتاب راکت فضایی استارشیپ با موفقیت انجام شد و سپس بوستر سوپرهوی با موفقیت از مرحله فوقانی استارشیپ جدا شد و سپس بوستر سوپر هوی با موفقیت توسط بالابر مگازیلا بازیابی شد.


@rus_cosmos

509 0 12 2 14

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
#طنز

کلیپ طنزی که در فضای مجازی برای تفاوت بین تک پرتاب موفق مداری راکت فضایی نیو گلن شرکت بلو اورجین و پرتاب‌های متعدد شرکت اسپیس ایکس در فضای مجازی پخش شده است.

@rus_cosmos

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.