◀️۲۲ بهمن و مقابله با چهار عنصر ترامپیسم رسانهای «تسلیم شدن در برابر قلدری فقط به زورگویی بیشتر منتهی میشود»؛ «مالکوم تورنبول» نخستوزیر استرالیا سال ۲۰۱۷ در یادداشتی در مجله فارنافرز این را نوشت، در ضمن توضیحاتی ارائه کرد درباره ایستادگیاش در برابر ترامپ در دو موضوع حساس و جنجالی این روزها در کشورهای مختلف جهان، یعنی تعرفههای تجاری و مهاجرت.
تورنبول در آن یادداشت نوشت ترامپ سر او فریاد زده و در پی آن بوده معاهده آمریکا و استرالیا درباره مهاجران غیرقانونی که به استرالیا وارد میشوند و در دوره اوباما تضمین شده بود، نابود کند. در تمام مدت ۴ ماه پس از تماس تلفنی نخستوزیر استرالیا و رئیسجمهور آمریکا، هم رابطه ۲ کشور و هم ذهنیت و جو عمومی سیاسی در استرالیا، ملتهب و پر از نگرانی بوده است. مثل همین روزها در ایران که یک نگاه ما به اخبار است و نگاه دیگر ما به تابلوهای صرافی میدان فردوسی و سبزهمیدان.
تورنبول تلویحا میگوید ترامپ زود خشمگین میشود اما تصریح میکند پس از اندکی، مقاومت و سرسختی شما را خواهد ستود، بویژه اگر بتوانید احترام او را جلب و او را قانع کنید که حرف و موضع شما به نفع او است. ذات معاملهگر و روحیه تجاری ترامپ حتی مهمترین داراییهای او را سر میز مذاکره خواهد آورد. چیزهایی که تورنبول گفته است، برای ما تکراری است، اگرچه اهمیت قابل اعتنایی دارد.
اگر پس از چهار سال حکمرانی ترامپ، واژه «ترامپیسم» یا ترامپگرایی به عنوان یک اصطلاح سیاسی مطرح شد، اکنون میتوان گفت ترامپیسم در رسانهها و شبکههای اجتماعی همچنان وجود دارد؛ هر اندازه هم که شخص ترامپ تغییر کرده باشد.
ترامپیسم در حوزه رسانه، شکلی از عریانسازی پیام است که با اتکا بر منش شخصی به دنبال نوعی برانگیختگی کاریزماتیک است.
میتوان گفت جلب نظر مخاطب به شیوه معاملهگرایانی که خود را دلسوز نشان میدهند و منافع شما را تأمینشده میدانند، رکن ترامپیسم رسانهای است.
1️⃣ ترامپیسم رسانهای در گام اول، میان منفعت و هنجار تفکیک و تمایز ایجاد میکند؛
2️⃣ در گام دوم، هنجار و ارزش را در یک نگاه تقلیلگرایانه همچون روشنفکران عصر قاجار دلیل عقبماندگی و شرایط سخت اقتصادی تصویر میکند؛
3️⃣در گام سوم، هر که را به هنجار و شرافت و مقاومت دعوت میکند، به روشهای گوناگون از چشم میاندازد
4️⃣و در نهایت در گام چهارم، با ساخت دوگانه معیشت - ارزش و رفاه - هویت در تلاش است زمینههای پیروزی منفعت را فراهم کند.در نتیجه، فردای ۲۲ بهمن که حضور شگفتانگیز ایرانیان را در پی داشته، اتفاقا ترامپ را سرسختتر و خشنتر و به یک معنا ترسانندهتر خواهیم دید اما به گفته تورنبول، شاید تشویش و التهاب هم برای ماهها و سالهایی ادامه داشته باشد اما در نهایت احترام ترامپ را برخواهد انگیخت. به شرط آنکه این مقاومت، همگن، ملی و یکپارچه باشد و رخدادها و تصمیمات هم این یکدستی را نشان دهد.
نباید از یاد برد قرار نیست همیشه در اوج باشیم اما نباید قله از افق چشمانمان محو شود.
متن کامل را اینجا بخوانید:
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4252/1/298777/0 🆔
@asar1398