ناصر کرمی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Bloglar


اینجا بیشتر از روزمرگی‌های یک سبزگرا می‌نویسم. نظرها و انتقادات خود را درباره مطالبم می‌توانید به نشانی تلگرامم بفرستید: @naserkaramii

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
Bloglar
Statistika
Postlar filtri


🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
نخستین شماره #مجله_شهریور در دوره جدید امروز منتشر شد. شهریور با سردبیری دکتر #محسن_بنایی رسانه‌ای نظری- تحلیلی است که همچنانکه در سرمقاله آن آمده " فراتر از سیاست روز و با نگاهی آینده‌نگر به گفتمان‌ها و پرسمان‌های جنبش آزادی‌خواهی ملّت ایران" منتشر می‌شود. معمولا نشریات حوزه نظری سیاست در ایران یا چپگرا بوده‌اند یا در خدمت روشنفکری دینی و شارح بنیانهای ایدئولوژیک جمهوری اسلامی. کمتر رسانه‌ای با نگاه ایرانگرا و راست میانه در این حوزه منتشر شده است. هم بدین رو بایسته است شهریور را حمایت و معرفی کنیم. شهریور صدای آزادی‌خواهان ایران است.
شهریور را از لینک زیر می‌توانید به رایگان دریافت کنید.
https://shahrivar.org/2024/12/22/vol9/


🗺 #لذت_جغرافیا
درصد باسوادی زنان در کشورهای مختلف آسیایی. نقشه‌ای از هزارجهت پردرنگ و بامعنا. اما یک درنگ جانبی: آیا یک جامعه باسوادتر جامعه‌ای دموکراتیکتر و آزادتر است؟ این نقشه می‌گوید نه لزوما! نرخ سواد زنان در سیاهچاله کره شمالی صددرصد است و در بزرگترین دموکراسی جهان یعنی هند 65 درصد. مضاف بر اینکه زنان در چین کمونیست خیلی باسوادتر از هند هستند. سواد خوب و لازم است، اما مهمتر و لازمتر این است که مردم باسواد شوند تا چه بخوانند. ظاهرا در کره شمالی زنان سواد می‌آموزند تا زندگینامه کیم ایل سونگ را از حفظ بلد باشند. همین و بس! البته همچنانکه گفتم این یک درنگ جانبی است. نرخ سواد زنان در پیوند است با مولفه‌های متعدد سیاسی و دینی و فرهنگی و اقتصادی.
@nasserkaramii

391 0 10 4 18

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
بالادست کرخه، بیشه شوش. جمعه پریروز. جایی که هنوز آبهای کرخه به غارت نرفته و رودخانه خروشان و پرآبی است. اما به نیمه راه نرسیده و خیلی قبل از هورالعظیم دیگر چندان خبری از این جوش و خروش رودخانه نیست. آنچه هورالعظیم و نخلستانها را خشکانده تغییر اقلیم نیست، کشاورزی ناپایدار و کشت شلتوک در دمای بالای 50 درجه است.
ویدیو: سعید غفاری
@nasserkaramii

385 0 13 6 12

🗺 #لذت_جغرافیا
بزرگترین شهرهای جهان در سال 1700 میلادی. فقط شهرهایی با جمعیت بیش از صدهزار نفر درشمار آمده‌اند. می‌بینیم که اصفهان در آن زمان بزرگترین و مهمترین شهر در گستره وسیعی از غرب آسیا و خاورمیانه بوده است.

@nasserkaramii

465 0 22 1 13

منش ایران dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
اقداماتی برای حفاظت از محیط زیست در دهه ۱۳۵۰

525 0 20 1 22

کتابخانه جامع PDF dan repost
نظام‌های توتالیتری چگونه نابود می‌شوند؟

نظام توتالیتری با نوید بهبود بخشیدن به جامعه و زندگی شهروندانش به قدرت می‌رسد. و با ویران کردن شیوه‌ی سازمان یافتن جامعه قدرتش را از دست می‌دهد، و بنابراین زندگی اکثر مردم را بدتر می‌کند. پایان رژیم‌های توتالیتری، چه چپ و چه راست، به شیوه‌های گوناگون پیش می‌آید، گاه خونین، گاه به نحو شگفتی سریع و صلح‌آمیز. آن‌ها گاه در یک قیام مردمی جارو می‌شوند؛ و در مواقع دیگر، پایان کارشان حاصل کار اصلاح‌طلبانی است که از درون نظام در دوره‌ای سر برمی‌آورند؛ رژیم دیگر آشکارا همه‌ی ابزارهای لازم برای برقرار نگاه داشتن نظم اجتماعی را حتی در پایه‌ای‌ترین سطوح از دست داده است‌. حتی یک نظام توتالیتری نمی‌توان یافت که روح و نشاط واقعی داشته باشد و شهروندانش را محکوم به یختی‌های جسمی و روحی بیش‌تری از جوامع دموکراتیک نکرده باشد. توتالیتاریسم با سپردن حاکمیتی نامحدود و بی‌تزلزل به شخصی واحد (که غالباً هم از لحاظ اخلاقی و روحی عنان گسیخته است) مصیبتی می‌شود نه فقط برای آن‌هایی که تحت حکومتش هستند، بلکه برای کل بشریت. در همین گذشته‌ی نه چندان دور، خصوصاً در ایام بحران، حکومت توتالیتری به نظر یک گزینه  می‌آمد آن هم گزینه‌ای معنادار برای بخش‌های بزرگی از جامعه. زمانی که تجربه‌های تلخ امروز نیمه فراموش شوند، یا زمانی که جامعه گرفتار بحرانی عمیق شود، این حکومت‌ها ممکن است یک‌بار دیگر به نحو خطرناکی برای مردم بدیلی جذاب شوند.

📚 روح پراگ
✍ ایوان کلیما 🇨🇿
📄 صفحات ۱۴۶ - ۱۴۷

📕

807 0 23 1 31

انار اما، خون است
خون قدسی ملکوت،
خون زمین است
مجروح از سوزن سیلاب ها،
خون تند بادهاست که می آیند
از قله ی سختی که بر آن چنگ درافکنده اند،
خون اقیانوس برآسوده و
خون دریاچه ی خفته.
ماقبل تاریخ خونی که در رگ ما جاری ست
در آن است.
انگاره ی خون است
محبوس در حبابی سخت و ترش
که به شکلی مبهم
طرح دلی را دارد و هیاءت جمجمه ی انسانی را.
انار شکسته!
تو یکی شعله یی در دل شاخ و برگ،
خواهر جسمانی ونوسی
و خنده ی باغچه در باد!
پروانه گان به گرد تو جمع می آیند
چرا که آفتاب ات می پندارند،
و از هراس آن که بسوزند
کرمکان حقیر از تو دوری می گزینند.
تو نور حیاتی و
ماده گی، میان میوه ها.
ستاره یی روشن، که برق می زند
بر کناره ی جویبار عاشق.
#لورکا #شاملو

باشد که نورانی شود ایران و این شب ظلمانی بیش از این نپاید.

@nasserkaramii


🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
مگر تا چقدر جا دارید که شاخص را تغییر دهید؟ فرض کنیم اصلا بگویید در ایران شاخص آلودگی هوا نه 150 و مثلا 500 است. یعنی آنچه که در جهان مرگبار و خطرناک محسوب می‌شود شما آن را در ایران میزانی مجاز و معمول اعلام کنید. مشکلتان حل می‌شود؟ برای برخی روزها بله. اما در عمده روزهای آلودگی هوا این شاخص در مناطق آلوده ایران حتی از این مقدار هم بیشتر است. هفته گذشته در برخی شهرهای خوزستان شاخص آلودگی هوا از 3000 هم فراتر رفت. یعنی بیش از 20 برابر حد مجاز در جهان. اوضاع هوا خیلی خرابتر از این حرفهاست. با دستکاری شاخصها چندان مشکل شما حل نمی‌شود.
پانوشت: جهت اطلاع آمار غلظت ریزگرد یکشنبه همین هفته در خوزستان را ببینید:
🔴آبادان: ۳۰۲۷
🔴اهواز:۳۸۴۶
🔴حمیدیه: ۲۵۳۵
🔴خرمشهر:۳۴۲۸
🔴رامهرمز: ۶۱۰
🔴شادگان: ۳۳۴۴
🔴شوش: ۱۳۵۲
🔴شوشتر: ۹۲۹
🔴هویزه:۹۸۹۰
@nasserkaramii


🗺 #لذت_جغرافیا
نسبت سواد و دین در نیجریه.
@nasserkaramii


Aasoo - آسو dan repost
چگونه پرچین‌های میان انسان و حیوان در آثار الیاس کانِتی فرو می‌ریزند؟ 🔻

📚پس از یک عمر که عاقبت سگ کوچکی را برای اولین بار نوازش کردم تازه دریافتم که این همه سال چه عالمی را از دست داده‌ام. پیش از آن، از سگ‌ها می‌ترسیدم؛ حتی آنهایی که دست‌آموز و خانگی بودند. از اینکه حیوانی به من نزدیک شود هراس داشتم تا چه رسد به آنکه بخواهم دست نوازشی بر سر و گوشش بکشم. راست است که «هیچ چیزی برای آدمی نگران‌کننده‌تر از تماس با امر ناشناخته نیست.» یکی دو سال بعد، در جایی از نویسنده‌ای خواندم که می‌گوید «تو هیچ دوستی در میان حیوانات نداری، آخر این هم شد زندگی؟» او گفته بود که «دنیای بدون حیوانات، دنیایی تهی از انسانیت است.» نویسنده‌ی این عبارات، الیاس کانِتی بود.

📚در صدد برآمدم کتاب‌های بیشتری از او بخوانم. روزی که به کتاب‌فروشی رفتم، فروشنده‌ی ناآشنا با کانتی، از من خواست که ملیت نویسنده را بگویم تا قفسه‌ی مربوطه را نشانم دهد. لحظه‌ای گیج شدم. به‌راستی کانِتی اهل کجا بود؟ تبار کانِتی به یهودیانی می‌رسید که در قرن پانزدهم از اسپانیا اخراج شده بودند. پدربزرگ و پدرش در ادرنه‌ی ترکیه (عثمانی) زیسته بودند. خودش در بلغارستان به دنیا آمد. در اتریش و سوئیس درس خواند؛ به آلمانی می‌نوشت و در انگلستان اقامت گزید. معمولاً رسم بر این است که وطن نویسندگانِ برنده‌ی جایزه‌ی نوبل بر روی صندلی آنان در تالار برندگان نوبل حک می‌شود، به عنوان مثال: «ارنست همینگوی، آمریکا»؛ «گونتر گراس، آلمان». اما بر روی صندلی کانتی، به هنگام دریافت نوبل، تنها نام شهر زادگاهش «روسه» (Rousse) حک شده بود.

✍️ ددر آثار کانتی، گاه حیوانات، حتی موجوداتی برتر از انسان‌ها و دارای اقتدار بر آن‌ها تلقی می‌شوند. برای مثال، این قطعه‌ از او که انیمالیسم جرج اورول در مزرعه‌ی حیوانات را تداعی می‌کند، با هم بخوانیم:
تصور اینکه حیوانات هرگز بر علیه ما شورش نخواهند کرد برای من رنج‌آور است؛ حیوانات صبور، گاوها، گوسفندان، تمام دام‌هایی که در دست ما گرفتارند و نمی‌توانند از دست ما بگریزند. تصور می‌کنم چگونه شورش در یک کشتارگاه آغاز می‌شود و از آنجا به سراسر شهر سرازیر می‌شود؛ چگونه مردان، زنان، کودکان، سالمندان بی‌رحمانه له می‌شوند؛ چگونه حیوانات خیابان‌ها و وسایل نقلیه را زیر پا می‌گذارند، درها و دروازه‌ها را می‌شکنند، با خشم خود تا بالاترین طبقات ساختمان‌ها هجوم می‌آورند ... من حتی از یک گاو وحشی که این قهرمانان، گاوبازها را به شدت فراری می‌دهد و یک میدان خونین کامل را هم فتح می‌کند، آسوده‌خاطر می‌شدم. اما برپایی شورش از سوی قربانیان ضعیف‌تر و ملایم‌تر، از گوسفندان و گاوها، برای من ترجیح دارد. دوست ندارم باور کنم که این هیچ‌گاه نمی‌تواند اتفاق بیفتد؛ که ما هیچ‌گاه از دست آن‌ها، بخصوص از دست همه آن‌ها، از ترس به خود نخواهیم لرزید.


@NashrAasoo 💭


🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
وقتی از تغییر اقلیم حرف می‌زنیم از چه حرف می‌زنیم؟ هم‌اکنون هوا در ساندویکا، غرب اسلو، نه فقط پنج درجه از تهران بلکه حتی یک درجه از اندیمشک هم گرمتر است! در آستانه کریسمس هیچ خبری هم از برف و یخ نیست.
پانوشت: البته که یک بار نوسان اقلیمی و یک سختار یا رخداد حدی لزوما نمی‌تواند سندی برای تغییر اقلیم باشد. اما تکرار این نوسانات و وقوع مکرر رکوردهای اقلیمی فرض تغییر اقلیم را تقویت می‌کند.

@nasserkaramii


🟨 ⁧ #گدار ⁩
‏بدآموزی نکنیم، آلودگی باعث تشدید بارش است نه کاهش آن!
‏یک مشکل این است که الان از بزاز و خطاط تا رنگرز و جانورشناس همه کارشناس آب و اقلیم شده‌اند و صبح تا شب دارند در این باره نظریه در می‌کنند. از جمله اینکه من نمی‌دانم چه کسی اولین بار این تخم لق را گذاشت که یکی از دلایل کاهش بارش در ایران آلودگی هوا است. متاسفانه کسانی هم این نظریه غلط را ذوق زده در برنامه های مختلف تلویزیونی تکرار کردند تا در نهایت به یک تصور عام تبدیل شود.
‏اما واقعیت: خیلی به ندرت، مثلا در مقیاس محدود محلی آلودگی هوا با اثرگذاری بر افزایش دما ممکن است باعث کاهش بارش شود، اما شواهد می گوید آلودگی هوا بیشتر عامل افزایش بارش است و نه کاهش آن. به طور ساده و خلاصه، برای اینکه شکلی از بارش رخ دهد، به سه مولفه نیاز است: رطوبت کافی و دمای مناسب و ذرات تصعید. گاه آسمان کاملا پوشیده از ابر است و دما هم به نظر مناسب بارش است اما بارشی رخ نمی‌دهد. چرا؟ چون ذرات تصعید وجود ندارد. در حالت طبیعی ذرات تصعید کریستالهای خیلی کوچک یخ هستند که ذرات ریز بخار آب با چسبیدن به آنها تبدیل به دانه‌های برف یا قطرات باران شده و فرومی‌بارند. اما ریزگرد و برخی ازدیگر ذرات معلق و حتی بعضا آلاینده‌های شیمیایی هم می‌توانند کار همین ذرات تصعید را بکنند. و اصلا اساس بارورسازی ابرها هم همین است. با هواپیما بر فراز ابرها حرکت کرده و روی آنها ذرات تصعید، مثلا گرد ذغال یا پودر نمک می‌پاشند. این ذرات باعث می‌شوند بخار آب موجود در ابرها به هم چسبیده و سنگین شده و بر زمین ببارند. به همین سادگی. به واقع شرط وقوع باران مصنوعی وجود ابر و دمای مناسب است و انسان فقط می‌تواند مولفه وجود ذرات تصعید را تشدید کند.
‏به هر رو، آلودگی هوا عامل کاهش بارش در ایران نیست و فرآیندهای بارش در ایران تابع مولفه‌های پیچیده جغرافیایی است و غالبا متاثر از جریانهای بزرگ اقلیمی که مقیاس جهانی دارند و کانون انرژی آنها هزاران کیلومتر دور از ایران است.
‏قبلا کمتر ناچار بودم این بدیهیات درس جغرافیا در مدارس دوره ابتدایی را مکرر تکرار کنم. متاسفانه بدآموزی در رسانه‌های جریان اصلی وادارمان می‌کند هرازچندگاهی برگردیم و مسائلی بدیهی را یادآور شویم.
‏شرح عکس: بیانی ساده از نحوه بارورسازی ابرها و ایجاد بارش مصنوعی.

@nasserkaramii


🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
کارلوس فوئنتس گفته است غمگین‌ترین چیز در دنیا یک مکزیکی غمگین است. بر همین نمط می‌توان گفت بی‌خیالترین موجود دنیا هم یک مکزیکی است مقابل جوخه اعدام.
این مرد که اینطور رها و بی قید انگار علاف و بیکار گوشه خیابان رهگذران را دید می‌زند، فورتینو سامانو است، یک شورشی مکزیکی در جریان شورشهای سال ۱۹۱۶ این کشور که مقابل جوخه اعدام ایستاده. ثانیه‌ای دیگر رگبار گلوله‌ها به زمین می‌اندازندش.

@nasserkaramii


🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
جمهوری اسلامی به هر آن عرصه‌ای که نمی‌تواند خیش و گاوآهن به جان آن بیندازد می گوید “اراضی غیر فعال”. جنگل، مرتع، دریاچه، کوهستان، تالاب... فرق نمی‌کند. در مدیریت سرزمینی معیار این حکومت فقط گاوآهن است. گاوآهن تشخیص می دهد کجا خوب است و فعال، کجا بی فایده است و منفعل.
#خشکیدگی

@nasserkaramii


Iranian Geographers جغرافیدانان ایران dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
✅ ابرهای مادر مروارید

ابرهای ناکرئوس (ابرهای استراتوسفر قطبی) تشکیلات متراکمی هستند که در طول دوره زمستان و بهار در استراتوسفر پایینی تشکیل می‌شوند.

آنها با تمام رنگ‌های طیف به دلیل شکست نور خورشید می‌درخشند.

زمان بهینه برای رصد: گرگ و میش مدنی، زمانی که خورشید 1 تا 6 درجه زیر افق است.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian


Iranian Geographers جغرافیدانان ایران dan repost
🔰 سلسله گفتگوهای دیپلماسی آب

✅️ استعمارزدایی دیپلماسی آب

👤 سخنران : جناب آقای دکتر محسن نقیبی، پژوهشگر مرکز تحقیقات آب دانشگاه نیوکاسل انگلستان

👤 مدیر نشست : جناب آقای محمدنبی جلالی؛ رئیس کمیته همکاری های سازمانی انجمن دیپلماسی آب ایران

🗓 پنجشنبه ۲۹ آذرماه ساعت ۱۸ به وقت ایران

📌هماهنگی جهت حضور در نشست از طریق کانال های زیر با سرکارخانم میرطالبی هماهنگ شوید.

تلگرام : @afsaneh_mirtalebi
واتساپ : +989105998513


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian


♦️از لینک زیر می‌توانید برای ثبت‌نام استفاده کنید:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc913VrcbGRlioSISnbBxHjMABO0ZFCK-w_83A8k49vOkBfWQ/viewform?usp=sf_link


♦️از لینک زیر می‌توانید برای ثبت‌نام استفاده کنید:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc913VrcbGRlioSISnbBxHjMABO0ZFCK-w_83A8k49vOkBfWQ/viewform?usp=sf_link


♦️از لینک زیر می‌توانید برای ثبت‌نام استفاده کنید:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc913VrcbGRlioSISnbBxHjMABO0ZFCK-w_83A8k49vOkBfWQ/viewform?usp=sf_link


Iranian Geographers جغرافیدانان ایران dan repost
✅ وقتی آسمان بازی‌اش می‌گیرد؛ ابرهایی که شبیه به هر چیزی هستند!

♦️آیا تا به حال شده است که به آسمان نگاه کنید و احساس کنید ابرها دارند با شما بازی می‌کنند؟ گاهی اوقات، طبیعت به ما هدیه‌های ساده اما شگفت‌انگیزی می‌دهد که از نگاهمان پنهان می‌ماند. ابرها، این پدیده‌های آسمانی، می‌توانند مثل نقاشی‌هایی که به دست طبیعت کشیده شده‌اند، به اشکال باور نکردنی و جذاب دربیایند./ زومیت


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian

1k 0 31 1 29
20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.