ناصر کرمی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Bloglar


اینجا بیشتر از روزمرگی‌های یک سبزگرا می‌نویسم. نظرها و انتقادات خود را درباره مطالبم می‌توانید به نشانی تلگرامم بفرستید: @naserkaramii

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
Bloglar
Statistika
Postlar filtri


کانال اختصاصی دکتر خدایی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎆رختشویخانه زنجان


حدود ۱۰۰ سال پیش علی اکبر خان توفیقی اولین شهردار زنجان طی یک و نیم سال و در محله بابا جمال چوققوری ، رختشویخانه رو ساخت تا خانم‌های زنجانی در گرمای تابستان و سرمای استخوان سوز زمستان رایگان و ۲۴ ساعته بتونن از اون استفاده کنند

آب رختشویخانه از قنات قلعچه میربها تامین میشده و در آب انبار ذخیره و از کانال موجود وارد رختشویخانه میشده و نهایتا به باغات زنجانرود هدایت میشده

ضلع جنوبی رختشویخانه محل بازی بچه‌هایی بوده که با مادراشون میومدن رختشویخانه

مدیریت رختشویخانه با معصومه خانم بوده و ورود مردان اکیدا ممنوع بوده

رختشویخانه ۴ تا حوضچه داشته که حوضچه اول برای برداشت آب شرب ، حوضچه دوم برای ظروف ، سوم برای رخت و لباس و آخری هم برای لباس کسانی بوده که بیماری داشتند

دورتادور رختشویخانه پنجره‌هایی تعبیه شده که در سال ۵۶ روی شیشه‌های اون با سبک ویترای هفت خان رستم توسط استاد وفائیان نقاشی شده
▫️اندیشه ورزی
https://t.me/andishe_varzi1334


Iranian Geographers جغرافیدانان ایران dan repost
🔴 «به‌هم ریختگی اقلیمی» عامل تغییر الگوهای بارشی کشور

رئیس سازمان هواشناسی
:
☁️ پیش‌بینی بارش در اسفندماه؛ جبران کامل کمبودها نیست.
☁️ تصمیم‌گیری برای تعطیلی شهرها تنها بر اساس اطلاعات هواشناسی نیست.

☁️ شاید اصل تصمیم‌گیری برای تعطیلی براساس ناترازی انرژی باشد.

☁️ بارش‌های بهاری به کشاورزی کمک کرد اما جایگزین بارش‌های پاییزی نیست

☁️ الگوهای بارشی چه از لحاظ پایداری (سیلابی نبودن) و چه از نظر زمان رخداد تغییر کرده‌اند که نشاندهنده به‌هم ریختگی اقلیمی است.


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian


📃 #همخوانی
نکته این نیست که آن اتوپیای منطبق بر معیارهای محیط زیست، سبزآرمانشهر، تا چه حد امکان تحقق دارد. مسئله این است که آیا سبزآرمانشهر واقعا آرمانی مقدس و پاک است و برای آن باید جنگید؟ آیا این گمان بدبینانه درست است که سبزآرمانشهر می‌تواند تالی تازه‌ای باشد برای دیگر آرمانشهرهای ایدئولوژیک، مثل کمونیسم و اسلامگرایی که در نهایت ثابت شد کابوسهایی ویرانگر و خوفناک بیش نبودند؟
قاعدتا از من انتظار ندارید که به عنوان یک سبزگرا علیه سبزآرمانشهر بنویسم. اما جدا توصیه میکنم این مقاله را بخوانید. مقاله همچنین وجوهی از فلسفه سبزگرایی را واشکافی می‌کند.
مقاله را از این لینک به رایگان بخوانید یا دانلود کنید.
https://shahrivar.org/1403/12/02/in-the-green-twilight-of-the-ruined-city/


🗺 #لذت_جغرافیا
جغرافیای جهانی امنیت سفر. ایران رسما و علنا در تمام منابع توریستی در کنار مناطقی همچون کوهستانهای مقر طالبان و جنگلهای مرکزی کلمبیا و مناطق جنگزده شاخ آفریقا به عنوان یکی از خطرناکترین مناطق جهان برای سفر معرفی شده و هیچ توراپراتور معتبری در هیچ جای دنیا سفر به ایران را توصیه نمی‌کند. به همین خاطر قاعدتا هیچ توریست معمولی ریسک سفر به ایران را نمی‌پذیرد. این توریست- گروگان‌های همواره در دسترس جمهوری اسلامی را از این نظر می‌توان مشکوک تلقی کرد. و البته مشکوکتر آنها هستند که به هر شکل سفر به ایران را تبلیغ می‌کنند.

@nasserkaramii


🗺 #لذت_جغرافیا
مدل جالبی از جغرافیای جمعیت زمین. جمعیت جهان به چهار قسمت مساوی تقسیم شده، در هر کدام از رنگها دومیلیارد نفر زندگی می‌کنند.
@nasserkaramii


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
شگفت‌انگیز! این سخنرانی شاه فقید یک مانیفست کامل محیطزیستی است. در دهه هفتاد میلادی، پیش از برآمدن بحرانهای جهانی محیطزیست و‌ دهها سال قبل از بروز نشانه‌های گرمایش جهانی و حتی سالها قبل از انتشار کتاب #بهار_خاموش راشل کارسون. حتی همین الان، هر کشور رودررو با تغییر اقلیم و قهقرای سرزمینی می‌تواند این مانیفست محیط‌زیستی شاه فقید را کمابیش مبنای یک راهبرد توسعه پایدار قرار دهد.

@nasserkaramii

2.7k 0 196 12 68

Iranian Geographers جغرافیدانان ایران dan repost
🔵 وضعیت تالاب‌ها: تغییر اقلیم مقصر است یا انسان‌ها؟

در کلیپ پیوست به پنج کارکرد مهم تالاب‌ها اشاره شده‌است. به گزارش یورونیوز هر چند بیش از ۵۰ سال از تصویب کنوانسیون رامسر، مهمترین سند بین‌المللی برای حفاظت از تالاب‌ها می‌گذرد، معاهده‌ای که قرار بود چشم و چراغ محافظت از محیط زیست ایران باشد، اما اینگونه نشد. امروز، پس از نیم قرن، حال هیچکدام از تالاب‌های ایران خوب نیست.

تالاب‌ گاوخونی در اصفهان خشک شده‌‌است. دریاچه ارومیه به بدترین وضعیت خود طی ۱۲هزار سال اخیر رسیده، تالاب‌های بین‌الملل هامون چشم‌انتظار حقابه، خشک مانده‌اند. زخم حفاری برای استخراج نفت، تالاب هورالعظیم در خوزستان را چنان مجروح کرده که هیچ مرهمی نمی‌تواند موجب التیام‌آن شود. تالاب انزلی در حالی کمترین عمق طی سال‌های حیات خود را تجربه می‌کند که فاضلاب سه شهر رشت، انزلی و صومعه‌سرا مستقیم به آن وارد می‌شود و دور نیست که به تالابی فصلی تبدیل شده و حتی به طور کلی خشک شود. همین چندی قبل نیز وقتی نماینده مردم جنوب کرمان خواست از حال تالاب جازموریان بگوید گفت: «این تالاب مرده‌ است».

این در حالی است که «رضا حاجی کریم» رئیس فدراسیون صنعت آب ایران اخیرا طی گزارشی اعلام کرد که دست‌کم ۴۷ میلیارد مترمکعب حقابه به تالاب‌ها بدهکاریم.

این بدهی به تالاب‌ها در حالی سنگین و سنگین‌تر می‌شود که خوزستانی‌ها و سیستان و بلوچستانی‌ها سال‌هاست تبدیل‌شدن تالاب به کانون ریزگرد و غبار را با پوست و گوشت خود لمس کرده‌ و با ریه‌های خود تنفس کرده‌اند.

گرچه تغییر اقلیم نیز روند خشک‌شدن بسیاری از اکوسیستم‌ها را تشدید کرده اما تجربه کشورهای اروپایی در قبال تالاب‌ها نشان از وضع مقررات سختگیرانه و تامین حقابه‌ آنها دارد. چیزی که ایران به عنوان کشوری با جغرافیای گرم و خشک حتی در روند احیای دریاچه ارومیه نتوانسته به اجرا درآورد.

✍ نویسنده:  عبداله مصطفایی، پژوهشگر انرژی و محیط زیست

منبع: کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian


Iranian Geographers جغرافیدانان ایران dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
هر خانواده به طور میانگین روزانه ۵۰۰ گرم زباله تر و۳۰۰ سی سی شیرابه و یک پلاستیک به زمین و سایت زباله تحمیل میکنه،با نشر  آگاهی به کم کردن آلودگی های زیست محیطی و توسعه جامعه کمک کنیم.


🔰به مابپیوندید🔰
🌎 کانال جغرافیدانان ایران🌎
👇👇👇
🆔
@Geographers_Iranian
🆔
@Geographers_Iranian

808 0 22 2 17

شماره جدید فصلنامه تحلیلی شهریور با پرونده ویژه «کالبدشناسی پنجاه‌وهفتی‌ها» منتشر شد.
از یادداشت سردبیر:

انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ برآیند هم‌افزایی کدام نیروها بود؟ پیش‌رانهٔ گفتمانی آن بر پایهٔ کدام خواسته‌ها استوار شده بود؟ انگاشت کنشگران و توده‌های پیروان آن از آزادی، دموکراسی و دیگر ارزش‌های جهان مدرن چه بود؟ اسلام و مارکسیسم در کدام نقطه این انقلاب به هم رسیدند و فراتر از آن، درهم‌آمیختند؟ چه کسانی پنجاه‌وهفتی‌ نامیده می‌شوند؟ آیا این واژه یک شناسهٔ نسلی است، یا نامی است که بر باورمندان یک مجموعهٔ گفتمانی نهاده می‌شود؟

نویسندگان شهریور در این شماره به این پرسش‌ها و بیشتر از آنها پاسخ خواهند داد.
https://shahrivar.org/1403/12/02/vol-10/

1.1k 0 21 14 21

🗺 #لذت_جغرافیا
میزان ختنه زنان در هر کدام از کشورهای خاورمیانه. مطابق این نقشه بین یک تا پنج درصد دختران ایرانی نیز ختنه می‌شوند. زنان مصر بیشترین آمار ختنه، 70 تا 75 درصد، را دارند.
پانوشت: مطابق تعریف سازمان جهانی بهداشت، ختنه زنان (FGM) شامل تمام اقداماتی است که منجر به برداشتن جزئی یا کامل بخش بیرونی یا آسیب های تعمدی دیگر به اندام تناسلی زن می‌شود.
@nasserkaramii


🟡 #گدار

هفت پیامد خشکیدن ایران
مسئله اصلی ما با جمهوری اسلامی این است که «تعمدا» ایران را خشکانده است. تعمدا از این نظر که میدانستند پروژه‌هایی همچون خودکفایی در کشاورزی یا افزایش جمعیت یا توسعه ناپایدار در مناطق خشک مرکزی چنین پیامدهایی خواهند داشت اما ادامه دادند و با وجود مشاهده جلوه‌های گوناگون #خشکیدگی ایران همچنان ادامه می‌دهند. مرور کنیم هفت پیامد خشکاندن ایران را. پیامدهایی که بعضا برگشت‌ناپذیرند و غیر قابل جبران:

▫️فروکاست گستره زیست کشور
▫️برآمدن تنازعات و تنش های محلی
▫️فرونشست زمین
▫️بیابانزایی، جنگل‌زدایی و تقلیل تنوع زیستی
▫️بروز مصایب جدید محیطی مثل ریزگردها
▫️تشدید رخدادهای اقلیمی مثل سیل و خشکسالی
▫️سومالیزاسیون در دو نیمه شرقی و جنوبی کشور

@nasserkaramii


Iranian Geographers جغرافیدانان ایران dan repost
📌انتقال پایتخت؛ رویایی خام یا واقعیتی محتوم؟

⬅️ انجمن‌ علمی دانشجویی شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌کند:

🎙سخنرانان:
🔻محمدحسین شریف‌زادگان (استاد گروه برنامه‌ریزی و طراحی‌شهری و منطقه‌ای دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی)
🔻سیدمحمد بهشتی (کارشناس ارشد معماری، عضو هیات علمی مرکز آموزش عالی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری)
🔻سهراب مشهودی (کارشناس ارشد معماری و شهرسازی، استاد مدعو گروه شهرسـازی، دانشکده هنر و معماری، واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد اسلامی)

🗓 یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:٣٠ صبح

📍سالن شهید دلبری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی
موقعیت محل برگزاری: https://nshn.ir/f5_bv1H8NxOVv_

🔰 لینک ثبت‌نام: https://survey.porsline.ir/s/YXhCS1pp

💢 شرکت در برنامه برای عموم آزاد و رایگان است.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
هیچکس جرات ندارد اولین نفری باشد که در پیشگاه استالین کف زدن را قطع می‌کند. و پیشوای بزرگ خلق، بیرقدار کبیر سوسیالیسم آشکارا محتلم شده است از این کف‌زدنهای بی انقطاع.

@nasserkaramii


#گدار
این جدول درست نیست!
پیامد اصلی فرونشست زمین، بیابانزایی و قهقرای سرزمینی است. به آن معنا که با تداوم فرونشست زمین جایی که صدها هزار سال زایا بوده به بیابانی سترون و نازا تبدیل می‌شود. برای محاسبه دقیق زیانهای فرونشست زمین باید اینگونه حساب کرد: سود هر متر مربع زمین زایا از الان تا آخر تاریخ چقدر است؟ یعنی هر آن برگ‌و‌باری که زمین می‌دهد از الان تا دست‌کم پنج میلیارد سال بعد که خورشید فرومیمیرد و منظومه شمسی را به کام می‌کشد. هر روز صبح که از خواب برمی‌خیزیم دهها هکتار دیگر از مساحت ایران به خاطر بیابانزایی و قهقرای سرزمینی به بیابان مطلق تبدیل شده است. باید مقدار این میراندن روزانه سرزمین را به دقت محاسبه کرد.
این جدول اما هزینه‌های فرونشست زمین را تقلیل می‌دهد به اثر آن بر زیرساختها و تاسیسات انسانی. و در نهایت می‌رسد به هزینه سالانه یک‌میلیارد دلار که البته قابل توجه است. اما این قیمت در مقایسه با هزینه واقعی قهقرای سرزمینی مثل این است که کسی تابلوی مونالیزا را آتش بزند و ما بگوییم دو متر کرباس بود و قیمت هر متر کرباس الان توی بازار فلان مقدار است.

@nasserkaramii

4k 0 37 5 38

⁉️ #پرسمان
چرا حتی دو جایزه نوبل، برخورداری انحصاری از ساحت رسانه‌های جریان اصلی، سالانه 65 میلیون دلار فاند و پشتیبانی ضمنی لشگرهای سایبری برای تخریب اردوگاه رقیب، نتوانست برای جمهوری‌خواهان ایران هیچ چهره محبوب و مردمی که توانایی ایجاد یک اتحاد فراگیر داشته باشد ایجاد کند؟
سوال میپرسم دوستان جمهوری‌خواه. قصد طعنه زدن و مجادله ندارم.

@nasserkaramii

2.6k 0 35 35 55

📃 #همخوانی
مدل چین بیشتر با سه ویژگی شناخته می‌شود: بهره‌برداری بی‌رحمانه از منابع طبیعی، سرکوب جنبش‌های مردمی و امپریالیسم اقتصادی. مورد اول بدیهی است: چین می‌گوید مسئلهٔ من یک‌میلیارد و سیصدمیلیون دهان باز است که هر روز غذا می‌خواهند و اولویت من تأمین غذا برای این جمعیت است و نه هیچ چیز دیگر. این نکتهٔ مورد دوم را هم توجیه می‌کند: هرآنکه رودرروی حاکمیت قرار بگیرد به‌واقع دارد در پروسهٔ روزانهٔ تغذیهٔ چنان جمعیتی اخلال ایجاد می‌کند، پس باید به‌عنوان مزاحم خلق از سر راه برداشته شود. خلق هم ظاهراً چندان مشکلی با این مسئله ندارد چون کمابیش مزهٔ غذایی را که دولت برایشان فراهم کرده چشیده است. مورد سوم اما جدیدتر است: دولت چین آشکارا چشم به منابع طبیعی دیگر سرزمین‌ها هم دارد برای تغذیهٔ ملّتش. در این راه از برگ برندهٔ بازار بزرگش استفاده می‌کند و همچنین اعطای وام به دولت‌های ورشکسته و مقروض در آسیا و آفریقا به قصد پیشخورکردن منابع آنان. نقل قول مشهوری است که اشتباه هیتلر این بود که پیش از هجوم به بقیهٔ کشورها زنجیرهٔ تأمین غذا و کالاهای اساسی جهان را به خود وابسته نکرد. در فرضی بدبینانه چین الگویی ارائه می‌دهد از اینکه پیش از حمله به بقیهٔ جهان چگونه می‌توان از عواقب یک دفاع همه‌جانبه در امان بود.
این بخشی از یک مقاله بلند است. متن کامل مقاله را از لینک زیر به رایگان دریافت کنید.
https://shahrivar.org/1403/10/02/idealism-vs-freedom-the-case-of-the-greens/


رفتار فوق زشت در افتتاحیه نمایشگاه گردشگری


امروز سه شنبه صبح ، در هنگامه مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین المللی گردشگری ، دومین سخنران ، آقای ویلکو از سازمان جهانی گردشگری UNTOURISM بود .
ایشان تازه شروع به صحبت کرده و روی پاراگراف دوم بودند که صدای همهمه در سالن پیچید.
رئیس جمهور و وزیر گردشگری وارد شدند . همه خبرنگاران و جمع کثیری از حضار سخنرانی را ول کرده و به استقبال رفتند .
جو به گونه ای پیش رفت که اصالتا هیچ کس توجهی به سخنان مقام سازمان جهانی نمی کرد و جو سالن کاملا به هم ریخت .
ایشان هم حس کردند که اصلا سخنرانی بی فایده است و ناچاراً قطع کردند .
اما از آن زشت تر آنجا بود که آمدند او را آوردند پایین و سخنرانی او را نیمه تمام گذاشتند .
دلخوری و ناراحتی را می شد در چهره او دید .

بلافاصله به ترتیب سه مقام داخلی سخنرانی کردند :
محسنی بندپی معاون گردشگری
صالحی امیری وزیر
پزشکیان رئیس جمهور

با پایان سخنان پزشکیان ، مراسم تمام شد و هیچکس حتی به عقل و فکرش هم نرسید که سخنان مقام خارجی و مهمان را در همان سه دقیقه اول ، قطع کرده ایم . و حتی به او فرصت مجدد نداده ایم که صحبت‌هایش را تکمیل کند .


و حتی نمی فهمیم که تبعات آبرویی و ارتباطی ما با خارج ، نزد سفرای در سالن و نزد سازمان جهانی چه می شود ؟؟ و انتظار ارتباط بین المللی و نفوذ و توجه و رونق و .... را هم داریم .

آبرو نزد خودی‌ها که هیچ ، که بخش عظیمشان با دیدن رئیس‌جمهور و وزیر ، کله می کردند که بروند جلو عرض ارادت کنند .


و جالب اینکه آقای پزشکیان در سخنان خود تاکید بسیار داشتند که کشور ما با همه جا فرق می کند و ما به مهمان نوازی و گرم خویی شهره هستیم !!


آرشیو بزرگ نشریات ایران dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📽 فیلم کوتاهی از رویتر به تاریخ 1961 پیرامون دوماه درگیری بابت رودخانه مورد منازعه فی مابین ایران و عراق و تاثیر آن بر پالایشگاه آبادان.


🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
و ما زندگی می‌کنیم،
در مرکز زخمی
که هنوز تازه است….

وضعیت ریزگردها در خوزستان. در اغلب شهرها هوا پنج تا ده برابر حد مجاز آلوده است.
🔴اندیمشک۱۴۱۰
🔴اهواز ۱۱۳۵
🔴ماهشهر۱۱۹۲
🔴 شوشتر۶۲۹
🔴 آبادان۵۵۸
🔴آغاجاری۱۱۵۳
🔴دزفول۱۷۳۸
🔴شادگان۱۰۰۳
🔴شوش۱۰۵۷
🔴ماهشهر۱۳۴۶
🔴هندیجان۱۶۶۸
🔴هویزه۱۳۲۳


🗺 #راهیاب_ایران
بین شما کدام
بگوئید!
بین شما کدام
صیقل می دهید
سلاح آبائی را
برای روز انتقام؟

زنان ترکمن.
عکس: #عباس_جعفری
@nasserkaramii

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.