مسعود نیلی Masoud Nili


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


اخبار و دیدگاه‌های دکتر مسعود نیلی، استاد اقتصاد دانشگاه شریف
https://gsme.sharif.edu/~m.nili

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 فراموشی دهه‌شصتی‌ها در نظام حکمرانی

🔸 دهه‌شصتی‌ها یا جمعیت جوان امروز سهمی حدود ۳۰ درصدی از جمعیت کشور را دارند اما آمارها و گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد سهم این گروه از جمعیت، در نظام حکمرانی و سیاست‌گذاری کشور با این عدد فاصلۀ چشم‌گیری دارد. این نسل از یک سو در سیاست‌گذاری‌ها فراموش شده‌اند و از سوی دیگر در رسانه‌ها و افکار عمومی هم توجه زیادی به آن‌ها نمی‌شود. از همین رو برخی نام «نسل فراموش‌شده» را برای آن‌ها انتخاب کرد‌ه‌اند.

🔸 نکته اینجاست که این نسل با چهار ابرچالش در حوزۀ تحصیل، اشتغال، ازدواج و تأمین مسکن مواجه هستند و اکنون بخش زیادی از‌ آن‌ها عهده‌دار نقش «پدر» یا «مادر» نسلی هستند که تفاوت‌های اساسی در ارزش‌ها، نگرش‌ها و هنجارها با آن‌ها دارند.

🔸 اینکه «این نسل چگونه قربانی حکمرانی غلط شده است؟» و «توجه نکردن به مطالبات این نسل چه آثار و پیامدهایی برای نظام حکمرانی دارد؟» دو پرسشی است که در میزگرد مسعود نیلی، اقتصاددان و مریم زارعیان، جامعه‌شناس به میزبانی محمدطاهری، سردبیر هفته‌نامۀ تجارت فردا به آن پرداخته شده است.

لینک در اکوایران




معرفی رشته‌های علوم انسانی از نگاه اساتید

🔸چهارمین همایش معرفی رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی برای دانشجویان

🔸انتخاب رشتۀ تحصیلی، نقطۀ عطفی در زندگی هر فرد است که آیندۀ شغلی و تحصیلی او را رقم می‌زند. آگاهی کامل از ویژگی‌ها، فرصت‌ها و چالش‌های هر رشته، کلید اصلی یک انتخاب آگاهانه و موفقیت‌آمیز است. در همین راستا، لینک ویدئوی معرفی رشتۀ اقتصاد در این همایش آورده شده است.


🎥 اقتصاد: دکتر مسعود نیلی، استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف (یوتیوب)


📣 مؤسسۀ حامی علوم انسانی برگزار می‌کند:

🔹 چهارمین همایش معرفی رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی برای دانشجویان


فلسفه: دکتر حمید وحید، استاد پژوهشکدۀ فلسفۀ تحلیلی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی

➖اقتصاد: دکتر مسعود نیلی، استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف  

➖مردم‌شناسی: دکتر نعمت‌الله فاضلی، استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

➖مدیریت: دکتر محمدرضا آراستی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف

➖حقوق: دکتر محمد جلالی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید بهشتی

➖علوم ارتباطات: دکتر زهره علیخانی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران 

➖تاریخ: دکتر یاسر قزوینی، عضو هئیت‌علمی دانشگاه تهران


➖اشتغال و علوم انسانی: مقداد ولائی، مدیرعامل جاب ویژن

⏰ چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳، ساعت ۱۴:۳۰ تا ۲۰

📪 سالن همایش مولوی دانشکدۀ ادبیات دانشگاه تهران (طبقۀ سوم دانشکدۀ ادبیات دانشگاه تهران)


📌برای ثبت‌نام QR code پوستر را اسکن کنید یا از طریق لینک اقدام بفرمایید:
https://evnd.co/KpS5l


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 چرخ‌دنده‌های ناترازی در اقتصاد ایران

🔸ناترازی‌های اقتصاد ایران در کجا ریشه دارند؟ این اولین سؤالی است که برای رفع ناترازی‌های اقتصاد ایران باید برای آن پاسخی جست‌و‌جو کرد. اقتصاددانان در پاسخ به این سؤال دو دسته عامل اصلی را شناسایی کرده‌اند. دستۀ نخست به درون بخش اقتصاد مربوط می‌شود و گروه دیگر به اقتصاد سیاسی کشور و نحوۀ تنظیم رابطۀ سیاست‌مداران با مردم باز می‌گردد.

🔸مسعود نیلی، در سلسله‌نشست‌های هم‌اندیشی اقتصاد ایران که به همت گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» برگزار می‌شود به تشریح عوامل اقتصاد سیاسی در بروز ناترازی‌های اقتصاد ایران پرداخته و چگونگی بازطراحی رابطۀ سیاست‌مدار و مردم را در جهت رفع این ناترازی‌ها ارائه کرده است.

🔸این نشست هم‌اندیشی با حضور نخبگان در حوزۀ اقتصاد، علوم اجتماعی، مدیریت، روابط بین‌الملل و برخی فعالان اقتصادی و در کنار روزنامه‌نگاران برگزار شده است.
نسخۀ صوتی این نشست نیز در کانال تلگرام اکوایران در دسترس مخاطبان قرار دارد.






Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 چرا ناترازی‌ها به آیندۀ ایران گره خورده است؟

🔸مهم‌ترین چالش‌های نظام حکمرانی ایران در یک مثلث سه ضلعی خلاصه می‌شود. مجموعۀ ناترازی‌های مالی و محیط‌زیستی کشور، شکاف‌های عمیق اجتماعی و فرهنگی و وضعیت روابط خارجی کشور سه مسئلۀ خطیر نظام حکمرانی کشور هستند که نیازمند اصلاحات راهبردی، رویکردی یا سیاستی هستند.

🔸استمرار هر یک از این سه مخاطره، یا آیندۀ سرزمینی ایران را تهدید می‌کند یا آنکه پایداری جامعه را از بین می‌برد.

🔸در این نشست که با حضور صاحب‌نظران اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و به میزبانی گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» برگزار شده، چگونگی شکل‌گیری این مخاطرات در کشور مورد بررسی قرار گرفته و خطوط کلی رفع این چالش‌ها نیز ارائه شده است.

نسخۀ صوتی این نشست نیز در کانال تلگرام اکوایران در دسترس مخاطبان قرار دارد.




داستان ناترازی‌ها
مسائل مهم امروز ایران را می‌توان با استفاده از دو معیار مهم و سرنوشت‌ساز دسته‌بندی کرد؛ نخست مسائلی که موجودیت یا آیندۀ سرزمینی کشور را دچار چالش می‌کنند و دوم، مسائلی که پایداری جامعه را مورد تهدید قرار می‌دهند. مسائلی که یک یا هر دو این معیارها را داشته باشند، خطیرترین مسائل کشورند و برای حل آن‌ها باید یک «اصلاح راهبردی» صورت بگیرد. اصلاح راهبردی به این معناست که باید تغییر مسیر حرکت انجام شود. اما در برخی موارد هم می‌توان از «اصلاح رویکرد» استفاده کرد که به معنای تغییر نگاه است. به‌طور طبیعی اصلاح رویکرد مقدم بر اصلاح راهبردی است، چون در برخی مسائل می‌توان با همین تغییر نگاه به دستاوردهای قابل قبولی رسید. گام بعدی نیز «اصلاحات سیاستی» است، یعنی در همان مسیری که حرکت می‌کنیم، می‌توان بهبودهایی موضعی انجام داد و در نهایت در صورت نیاز به‌سمت اصلاح راهبردی رفت و اساساً مسیر حرکت را تغییر داد.

پی‌نوشت: این مقاله به‌دلیل طولانی بودن در دو قسمت آورده شده است.
https://shorturl.at/CQ1x7


دولت چهاردهم؛ آزمون سخت بازآفرینی امید یا پایان‌بخشی به آن

مقدمۀ مشترک
در آستانۀ تشکیل دولت جدید، کشور ایران در چه وضعیتی قرار دارد؟ بزرگترین مشکلات کشور کدام‌ها هستند؟ نظام حکمرانی برای حلّ آن‌ها چه می‌تواند انجام دهد؟ قوۀ مجریه در میان پاسخ‌های این سؤالات کجا قرار می‌گیرد و از آن چه انتظاری می‌توان داشت؟ چه چشم‌اندازی برای بروز تحولات راهگشا قابل تصور است؟ آیا می‌توان در نگاهی خوش‌بینانه، نقشۀ راهی پیشنهاد داد؟
به‌دنبال سخنرانی ارائه‌شده در انجمن اقتصاد ایران و با توجه به بازخوردهای گرفته‌شده از آن، تصمیم گرفتم که متن ارائه‌شده در آن جلسه را تفصیل بیشتر داده و نکاتی که در آن متن به‌صورت بسیار فشرده نوشته شده بود را به‌صورت مبسوط‌تر توضیح دهم. نتیجه آن شد که متن مورد اشاره حداقل به دو مقاله شکسته شود به‌طوری که ضمن حفظ ارتباط قوی میان دو مقاله، در هریک از مقالات، به یک مبحث پرداخته شده و نتیجه‌گیری شود. در ادامه، مقالۀ دوم ذیل این موضوع آورده شده است.
https://shorturl.at/7U4hL


دولت چهاردهم؛ آزمون سخت بازآفرینی امید یا پایان‌بخشی به آن

مقدمۀ مشترک
در آستانۀ تشکیل دولت جدید، کشور ایران در چه وضعیتی قرار دارد؟ بزرگترین مشکلات کشور کدام‌ها هستند؟ نظام حکمرانی برای حلّ آن‌ها چه می‌تواند انجام دهد؟ قوۀ مجریه در میان پاسخ‌های این سؤالات کجا قرار می‌گیرد و از آن چه انتظاری می‌توان داشت؟ چه چشم‌اندازی برای بروز تحولات راهگشا قابل تصور است؟ آیا می‌توان در نگاهی خوش‌بینانه، نقشۀ راهی پیشنهاد داد؟
به‌دنبال سخنرانی ارائه‌شده در انجمن اقتصاد ایران و با توجه به بازخوردهای گرفته‌شده از آن، تصمیم گرفتم که متن ارائه‌شده در آن جلسه را تفصیل بیشتر داده و نکاتی که در آن متن به‌صورت بسیار فشرده نوشته شده بود را به‌صورت مبسوط‌تر توضیح دهم. نتیجه آن شد که متن مورد اشاره حداقل به دو مقاله شکسته شود به‌طوری که ضمن حفظ ارتباط قوی میان دو مقاله، در هریک از مقالات، به یک مبحث پرداخته شده و نتیجه‌گیری شود. در ادامه، مقالۀ اول ذیل این موضوع آورده شده است.
https://shorturl.at/MgWUP


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 دو ویژگی ضروری برای دولت چهاردهم: ایجاد توافق و ساختن اجماع برای عبور از بحران‌ها

🔸دولت مسعود پزشکیان چه مشخصه‌های فردی، سازمانی و برنامه‌ای برای حل مشکلات باید داشته باشد؟

🔸شرایط پیش‌روی اقتصاد کشور برای رفع ناترازی‌‌ها چگونه است؟

🔸چه موانع عملکردی و دیوانی بر سر حل ناترازی‌های اقتصادی وجود دارد؟

🔸چرا سازمان برنامه از نقطه‌ شروع‌های اصلی و مهم حل مصائب حکمرانی در کشور است؟

🔸نسخۀ کامل تصویری و یا صوتی این نشست را می‌توانید در وب‌سایت و کانال تلگرام اکوایران ببینید.


انجمن اقتصاد ایران (انجمن اقتصاددانان ایران سابق) برگزار می‌کند

عنوان نشست:
دولت چهاردهم: چالش‌ها و افق پیش‌رو

سخنرانان:
دکتر مسعود نیلی
دکتر احمد میدری

بحث‌کننده: دکتر جعفر خیرخواهان

دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۴-۱۶

محل برگزاری: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران واقع در تهران، خیابان طالقانی، نبش موسوی، طبقۀ اول

پخش آنلاین:

https://marcocial.com/e/31k


پیامی به ملت ایران به مناسبت انتخابات ۱۵ تیر ۱۴۰۳


انتخابات هشت تیرماه ۱۴۰۳، پیام‌های مهم و متعددی دربر داشت که اینجا فرصت پرداختن به همهٔ آن‌ها نیست. از جمله نتایج برآمده از این رویداد مهم آن بود که مشخص شد درصد بزرگی از جمعیت صاحب رای کشور، یا آیندهٔ مطلوب خود را در میان هیچ‌کدام از چهره‌های تایید‌شده ندیدند؛ یا نامزدها را در جایگاهی ارزیابی نکردند که بتوانند به آنچه می‌گویند عمل کنند؛ یا  می‌خواستند به مسالمت‌آمیزترین شکل ممکن، بگویند که خواستارِ تغییراتی بسیار بزرگ‌تر هستند.
نمی‌توان کتمان کرد که بخشی از آنانی هم که رای دادند، در حوزه‌هایی، با گروه اول، هم‌نظر بودند؛ مگر در این نکته که، هنوز رگه‌هایی از امیدِ به بهبود در دل داشتند. شاید همهٔ پیام‌ها را بتوان در این عبارت کوتاه اما بسیار هشداردهنده خلاصه کرد که؛ بخش بزرگی از جامعه، این صندوق رای -که می‌تواند مسالمت‌آمیزترین و کم‌هزینه‌ترین ابزار برای حل مشکلات بزرگ از جمله تعارض منافع باشد- را، ناتوان از انجام ماموریت یادشده ارزیابی می‌کنند.
اینکه آیا همهٔ پیام‌هایی که در رخداد روز ۸ تیرماه، توسط مردم داده شد، شنیده هم شده است یا نه را آینده آشکار خواهد کرد. آیا این پیام مهم شنیده شد که ظرفیت‌های در اختیار، برای ایجاد تغییراتی حتی اندک و تدریجی، ولی پایدار و ماندگار در زندگی مردم، در حال زوال است؟
ما در مناسبت‌های دیگر، هشدار داده‌ایم که التهاب‌های بزرگ خارجی در کنار چالش‌های عظیم اقتصادی در حوزه‌های آب، انرژی، بودجه و فرابودجه، بانک، صندوق‌های بازنشستگی، و فقر و نابرابری، در یک طرف و التهاب‌های عمیق سیاسی، فرهنگی و اجتماعیِ داخلیِ برآمده از شکاف در حال بزرگ‌تر شدن بین‌نسلی در طرف دیگر، جامعهٔ ایران را بسیار ناپایدار کرده است. این شکنندگی ناشی از آن است که حسب تجربه، گروه‌های بزرگی از زنان، جوانان و بخش بزرگی از قشر متوسط، کسانی را که رای و نظر آن‌ها را در نظام حکمرانی نمایندگی و پیگیری کنند، نمی‌یابند.
لازم می‌دانیم توجه هم‌وطنان گران‌قدر را به این نکتۀ مهم جلب کنیم که زمین بازی انتخابات روز ۱۵ تیر با انتخابات روز  ۸ تیر متفاوت‌است. کارکرد انتخابات ۱۵ تیر، به‌طور کامل و بسیار تعیین‌کننده، پیش‌گیرانه و سلبی است. این انتخابات به‌طور ناگزیر، نه برای بیان خواسته‌ها، بلکه برای اعلام ناخواسته‌هاست. برای پیش‌گیری از تحمیل هزینه‌های بیشتر بر تن نحیف ایران عزیز و ممانعت از حاکــم شدن باورها و سیاست‌هایی است که بارها نخواستن آن‌ها فریاد زده شده است.
از نظر ما، ابعاد بزرگ مشکلات خارجی و خطرات بزرگ‌تر پیش روی مرتبط با آن، در کنارِ شکاف‌های عمیق و واگرای ناشی از ناترازی‌های مالی و زیست‌محیطی، ظرفیتی را برای تحمل ضربات ناشی از رویکردهای پرهزینه‌ در روابط خارجی و آزمودن ایده‌های توهم‌آلود و علم‌ستیز در مواجهه با مشکلات داخلی، باقی نگذاشته است.
از این‌رو، خاضعانه از شمـا ملت شریف ایران، به ویژه زنان و جوانان، دعـوت می‌کنیم، صرفاً برای کاهش احتمال مواجه‌شدن با بحران‌های غیرقابل کنترل و افتادن در مسیر صعب بدون بازگشت، در انتخابات تعیین‌کنندهٔ روز ۱۵ تیر شرکت کنید.

داود سوری- محمد طبیبیان- موسی غنی‌نژاد- فرهاد نیلی- مسعود نیلی


دوستان گرامی،
با توجه به شرایط خطیر کشور و به‌عنوان رای شهروندی، با همهٔ نگرانی‌هایی که برای آیندهٔ مادر عزیز و رنجورمان، ایران، دارم و با این امید که برای چندمین بار هم که شده، تلاش در جهت جلوگیری از متوقف یا حداقل کند شدن سرعت تخریب منابع کشور، مورد آزمون قرار گیرد، روز جمعه به آقای دکتر پزشکیان رای خواهم داد. امیدوارم دولتی با برخورداری از پشتیبانی قوی مردم و ارادهٔ سیاسی برای عبور از مشکلات بزرگ تشکیل شود و آقای دکتر پزشکیان همان‌طور که وعده داده‌اند در صورت پیروزی، به اتخاذ رویکرد علمی در برخورد با مسائل و شفافیت و پاسخگویی در ادارۀ امور پایبند باشند.






اتفاق دیشب بسیار تاسف آور بود. آقای دکتر فاضلی را همواره به عنوان فردی متین، صبور، علمی و بسیار دغدغه مند می شناخته ام. آنچه دیشب بر ایشان گذشت، غیرمنصفانه و خارج از چارچوب های انسانی و اخلاقی بود. میزگردی که برای بررسی نظرات یک نامزد ریاست جمهوری تشکیل شده، تبدیل به میدان حمله به شخص دیگری می شود که همزمان، ابزار پاسخ دادن هم از او سلب می گردد. .


دل‌نوشته‌ای به بهانۀ مناظرۀ اقتصادی دوشنبه شب
«اقتصاد ایران در وضعیت کنونی، از نظر مسائل و چالش‌هایی که با آن مواجه است در مقطعی ویژه به سر می‌برد. مشکلات اقتصادی انباشته‌شده در طول سالیان گذشته، مانند زخم‌هایی کهنه، یکی پس از دیگری سر باز کرده‌اند و به‌دنبال آن، مرهم‌گذاری بر این زخم‌ها، جای علاج بیماری را گرفته است. انباشت مشکلاتی که در دهه‌های گذشته برای حل آن‌ها چاره‌اندیشی نشده، سبب شده است اقتصاد ایران امروز از نظر تعداد و عمق مسائل، در وضعیت تجربه‌نشده‌ای قرار گیرد. همین امر باعث شده است که نه‌تنها آیندۀ میان‌مدت، بلکه آیندۀ بلندمدت اقتصاد ایران نیز به نحوۀ مدیریت و تصمیماتی که در چند سال نزدیک پیش رو اتخاذ می‌شود وابستگی زیاد پیدا کند...» (بخشی از پیش‌گفتار کتاب دو جلدیِ اقتصاد ایران: چگونگی گذر از ابرچالش‌ها، مسعود نیلی و همکاران، انتشار پاییز ۱۳۹۶)
https://bitly.cx/RIWZ

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.