♨️ سبدفروشی دارو ممنوع اما متداول!
🟣 سبدفروشی اصطلاحی متداول میان فعالان حوزه دارو است. شرکتهای پخش دارو گاهی اوقات برای رد کردن و فروش مکملهای غیرضروریشان به داروخانهها، فروش اقلام دارویی اساسی را در گروی فروش مکملها و لوازم بهداشتی غیرضروری قرار میدهند. یعنی داروخانهدار تا وقتی که مثلاً از شرکت پخش، زینک یا مولتیویتامین نخرد؛ شرکت پخش به داروخانهدار آنتیبیوتیک یا انسولین نمیفروشد.
🔰 این ماجرا در سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ به شکل جدی مطرح بود. تا جایی که سازمان غذا و دارو ممنوعیت این شیوه از فروش مکملهای غذایی را اعلام کرد و از صاحبان داروخانهها درخواست کرد درصورت مشاهده چنین تخلفی، به سازمان غذا و دارو اطلاع دهند.
🔸️به نقل از روزنامهی فرهیختگان و براساس گزارشهای دریافت شده از سوی صاحبان داروخانه و پزشکان داروساز؛ این مشکل مجدداً سرباز کرده و طبق گفته پزشکان داروساز ظهور مجدد این پدیده به دلیل عدم نظارت سازمان غذا و دارو است.اما نکته مهم ماجرا اینجاست که در ابتدا صاحبان داروخانهها و درنهایت مردم از سبدفروشی متضرر میشوند. بسیاری از شرکتهای پخش دارو، داروهای کمیاب یا اقلام دارویی اساسی مردم را در قبال خرید داروهای غیراساسی به صاحبان داروخانهها ارائه میدهند.
🔹️در این میان برخی از داروخانهها توانایی خرید دارند و به مردم هم آن اقلام غیرضروری را عرضه میکنند. بعضی دیگر از داروخانهها هم توانایی خرید ندارند. اما نکته مهم در اینجا، آن دسته از داروخانههاییاند که دارو را خریداری میکنند و پس از آن با پزشک مدنظر به این توافق میرسند که داروی غیرضروری خریداری شده را در سبد دارویی مصرفی مردم، قرار دهند.
🔴 این ماجرا سالهاست در حال وقوع است و در میان فعالان حوزه غذا و دارو امری محرز و روشن است اما نکته تأسفآور اینجاست که نام این تخلف دیگر سبدفروشی نیست و به یک امر متداول در میان شرکتهای پخش دارو تبدیل شده است. با وجود تأکید سازمان غذا و دارو در زمان شدت گرفتن این تخلف اما به دلیل نبود نظارت خود این سازمان، همچنان این تخلف درحال وقوع است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam