🔘آیا ترامپ به دنبال چینج رژیم در ایران است؟
💢جدیدا عده زیادی فکر میکنند که هدف آمریکا و یا جهان،تغیر رژیمه!
جدا از اینکه جمهوری خواهان روششون برای تغیر رفتار رژیم فرق داره ،ولی به هیچ وجه دنبال چینج رژیم نیستن و وقتی هم اگر روسیه خواست آمریکا رو به ج آ دیکته و اون رو تحت فشار بزاره، احتمال تسلیم حکومت بیشتره.
در دوره پیشین ترامپ که به ترور سلیمانی و فشار های زیاد علیه حکومت ختم شد، هم چند اعتراضات گسترده داشتیم که دولت ترامپ فقط حمایت معنوی کرد و هیچ اقدام عملی نکرد و خب طبیعیه و عجیب این باید باشه که چرا بخواد اصلا حمایت کنه!
💢(متن NSPM در فوریه ۲۰۲۵): این سند میگه هدف “منع ایران از دسترسی به سلاح هستهای” و “مقابله با نفوذ بدخیمش تو منطقه” است. برنامه موشکی، حمایت از گروههای نیابتی (مثل حزبالله و حوثیها)، و فعالیتهای هستهای جزو مواردیه که آمریکا میخواد تغییر بده. هیچ اشارهای به تغییر رژیم نیست.
وزارت خارجه آمریکا: تو توییتی تو فوریه ۲۰۲۵، تأیید کرد که فشار حداکثری برای “تغییر رفتار ایران” و جلوگیری از دستیابی به سلاح هستهای طراحی شده
💢موضوع چینج رژیم، مسعله ایست که حتی قبولش برای کشور های دیگه وابسته به اراده مردمه و تا وقتی این رژیم هست، نقد رو نسیه نمیچسبند.
جدا از اینکه حکومت به دنبال اتلاف وقته، و سعی داره امتیازی رو کسب کنه، بین فشار های بیشتر و مکانیزم ماشه، و حمله به تأسیسات، مشخصا تسلیم رو انتخاب میکنه.
مگر وقتی حزب الله و حماس به این روز افتادند و تسلیم شدند، نگفتند پیروز شده؟
💢خود ترامپ در فوریه ۲۰۲۵، وقتی یادداشت امنیت ملی (NSPM) رو برای بازگرداندن فشار حداکثری امضا کرد، گفت: “هدف من اینه که ایران سلاح هستهای نداشته باشه. اگه بتونن منو متقاعد کنن که دنبالش نیستن، آینده درخشانی خواهند داشت.” این نشون میده که اون بیشتر دنبال یه معاملهست تا سرنگونی رژیم. تو همون جلسه، به صراحت گفت: “من دنبال جنگ یا تغییر رژیم نیستم، فقط میخوام همه با هم زندگی کنن.”
💢برایان هوک، که تو دوره اول ترامپ مسئول سیاست ایران بود ، تو مصاحبه با CNN (نوامبر ۲۰۲۴) گفت: ترامپ هیچ علاقهای به تغییر رژیم تو ایران نداره. هدف فشار حداکثری اینه که ایران رو دیپلماتیک منزوی کنه و اقتصادی ضعیف کنه تا نتونه خشونت گروههاش رو تأمین کنه.” این یعنی تمرکز روی محدود کردن رفتار ایرانه، نه سرنگونیش.
@khod2