ایران آزاد و آباد (مهدی نصیری)


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Telegram


یادداشتهای مهدی نصیری پژوهشگر دین و فعال سیاسی و مقالات و مطالب انتخابی از دیگران.
از این که فرصت گفتگو و پاسخ به پیامهایتان را ندارم پوزش می خواهم.
پیام به مهدی نصیری
@mahdinasiri238
تماس برای آگهی
@Hmostafavy
حساب جدید اینستاگرام
@mahdi.n1342

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


اگر اهل کتابید
و دنبال کتاب‌های قدیمی و کمیابِ
تاریخی و ادبی و فلسفی و رمان و هنر،
سرای «کتاب بلخ» این فرصت را
فراهم آورده که ارزان‌تر از جاهای دیگر،
به این کتاب‌های دیریاب دسترسی یابید.

همچنین در این کانال، کتاب‌های روز
با ۳۵درصد تخفیف عرضه می‌شود.

تلگرام
@balkhbook
اینستاگرام
instagram.com/balkhbook
کتاب‌های قدیمی و کمیاب


🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰




📝📝📝یلدایی دیگر با امید به آزادی مصطفی تاجزاده

✅آخرین روز آذر ماه ۱۴۰۳، هم‌زمان با شب یلدا برای جمعی از دوستان و آشنایان سیدمصطفی تاجزاده به شکل متفاوتی سپری شد.
تاجزاده که بر اساس اطلاعات شناسنامه‌اش متولد یکم آذر ماه است ، در حالی آذر امسال و شب یلدا را سپری کرد که به دلیل‌ اظهارنظرهایش درباره وضعیت سیاسی اجتماعی کشور برای دهمین سال در حبس و بند بود.

✅او که از ۱۸ تیر ۱۴۰۱ در دور تازه محکومیتش بعد از سال ۱۳۸۸، در زندان به سر می‌برد، در آذر ماه سال جاری در پرونده‌ تازه‌ای با اتهاماتی مشابه گذشته به ۶ سال حبس محکوم شده که ۵ سال آن قابل اجراست.

✅آقای تاجزاده در پرونده جدید خود باز هم توسط قاضی صلواتی به ۵ سال حبس به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و ۱ سال حبس به اتهام تبلیغ علیه نظام محکوم شده است و این چهارمین حکمی است که از سال ۸۸ تاکنون برای او صادر شده‌ که دوتای آن غیابی بوده است.

✅ایجاد شرایط تازه برای سیدمصطفی تاجزاده  سبب شد تا جمعی از آشنایان و دوستداران او در روز جمعه ۳۰ آذر ماه و هم‌زمان با شب یلدا که در فرهنگ ایرانیان یادآور پیروزی سپیده و نور بر تاریکی است، در منزل مسکونی وی برای دیدار با همسر و فرزندش حاضر شوند.

✅در این دیدار ضمن مروری بر تحلیل‌های سیاسی و پیش‌بینی‌های تاج‌زاده، از نزدیک به یک دهه مقاومت و ایستادگی او تقدیر شد.
هم‌چنین یاد محصورین عزیز، خانم دکتر رهنورد و میرحسین موسوی و شیخ مهدی کروبی و همه آزادگان دربند گرامی داشته شد.

✅فخرالسادات محتشمی پور ، همسر آقای تاجزاده نیز ضمن تشکر از شرکت کنندگان در این محفل یلدایی، گزارشی از آخرین وضعیت یاردربندش ارائه کرد و در ادامه نیز حاضرین به خاطراتی از دوران دانشجویی او تا مدیریت سیاسی‌اش و تا دوران زندان گذشته و امروز او را نقل کردند و پس از آن به شعرخوانی ویژه شب یلدا پرداختند.

✅یلدای سال ۱۴۰۳ را باید دهمین شب‌چله‌ای دانست که این فعال سیاسی تنها به دلیل نقد مشفقانه حاکمیت و رهبر ایران در زندان سپری می‌کند.

✅یادآور می‌شود؛ تاجزاده یک بار بعد از انتخابات سال ۱۳۸۸ به ۶ سال حبس محکوم شد که این حکم به شکل غیرقانونی در انفرادی اجرا شد و پس از انتخاب آقای روحانی، با حکم جدیدی یک سال دیگر به حبس او افزودند.

✅بنابراین بی‌سابقه نیست که صدور حکم ۶ سال حبس دیگر این منتقد سیاسی، متعاقب پرونده‌سازی اطلاعات سپاه علیه او، پس از انتخاب پزشکیان به ریاست‌جمهوری توسط مردم است.

✅این در حالی است که تاج‌زاده برای اولین بار برای شرکت در دادگاه و دفاع از خود اعلام آمادگی کرده بود مشروط بر آن که دادگاه علنی و با حضور هیئت منصفه باشد. و این درخواست قانونی را در نامه‌ای غیرعلنی به رهبر با رونوشت به رئیس‌جمهور برای تذکر قانون اساسی( عدم اجرای اصل ۱۶۸) و رئیس قوه قضائیه برای اجرای قانون اعلام کرده بود.
@MostafaTajzadeh

4.8k 0 18 2 103

انتشارات روزنه dan repost
📚 پیشنهاد مطالعه: سفرنامه دور دنیا با دوچرخه

کتاب سفرنامه دور دنیا با دوچرخه همانگونه که از نامش پیداست شرح سفر عباس رزاقی با دوچرخه به کشورهای مختلف در سراسر جهان است. رزاقی این کتاب را در ۳۲ فصل گردآوری کرده است. هر فصل این کتاب به مشاهدات و تجربیات او از یک کشور اختصاص یافته است. نویسنده این کتاب در معرفی آن می‌گوید:

همه چیز از آنجایی آغاز شد که بعد از چند ماه تحقیق – پژوهش – پی‌گیری و مطالعه در خصوص پیشین دوچرخه و ورزش دوچرخه‌سواری در ایران، به این نتیج ناخوشایند دست یافتم که هنوز ایرانی‌ها دورِ دنیا را رکاب نزده‌اند!
از این‌رو با خودم عهد بستم که باید یک مسیرِ دورِ دنیا را برای ایران رکاب بزنم. آن‌ روزها فقط 20 سال سن داشتم.

نام کتاب: سفرنامه دور دنیا با دوچرخه
نویسنده: عباس رزاقی
قطع: وزیری
نوبت چاپ: نخست
تعداد صفحات: ۸۱۶


🛒خرید اینترنتی کتاب با تخفیف

#انتشارات_روزنه

▫️تلگرام نشر روزنه
▫️اینستاگرام نشر روزنه
☎️ 02188721514


🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰


Ⓜ️ اثر فورِر


🔻در سال ۱۹۴۸ یک روانشناس بنام پروفسور برترام فورر یک تست شخصیت‌شناسی به شاگردانش داد که مشتمل بر سوالاتی متفاوت بود و خواست تا به سوالات پاسخ دهند و به آنها گفت که با خواندن پاسخ آنها، شخصیت آنها را آنالیز کرده به هرکدام آنها خواهد گفت که چه شخصیت و ویژگی‌هایی دارند. پروفسور چند روز بعد به هر یک از دانشجویان برگه‌ای شامل توضیحات در مورد ویژگی‌های شخصی آنها داد و این‌ بار خواست تا بر اساس اینکه چقدر توضیحاتش به واقعیت نزدیک است به او نمره دهند. نمره صفر یعنی توضیحات هیچ ربطی به آنها ندارد و نمره ۵ یعنی توضیحات کاملاً منطبق بر شخصیت آنهاست. نمره‌ای که پرفسور فورر از شاگردانش کسب کرد برابر با ۴.۲۶ بود. چیزی نزدیک به عالی. بعد از اعلام نتایج پروفسور فاش کرد که به همه آنها یه پاسخ ثابت و یکسان را داده که از یک کتاب فالگیری روی دکه روزنامه‌فروشی کپی کرده بوده است. تنها برگه‌ای که داده بود شامل یک مشت چرندیات کلی و مبهم بود که می‌تواند شامل حال افراد بسیاری بشود.

🔻در آزمایش دیگری از دانشجویان تست استاندارد MMPI گرفته شد. (تست فوق استاندارد است و نتایج آن تا حد قابل قبولی به واقعیت نزدیک است. البته گرفتن آزمون و تفسیر نتایج این تست فقط و فقط باید توسط متخصصان انجام شود) سپس به هر دانشجو هم پاسخ صحیح بر اساس تست داده شد و هم یک برگه کپی شده از مجله فالگیری و ستاره‌بینی. از دانشجویان خواسته شد تا تشخیص دهند کدام پاسخ مربوط به آنهاست. حدود ۶۰ درصد دانشجویان پاسخ تقلبی را واقعی می‌دانستند.

🔻«اثر فورر» می‌گوید «وقتی شما یک متن مبهم و کلی در مورد خودتان می‌شنوید یا می‌خوانید به دنبال ارتباط آن با خودتان می‌گردید و اگر متن به اندازه کافی مبهم و کلی باشد شما ارتباطاتی پیدا خواهید کرد و آن را تعریف شخصیت و سرنوشت خودتان خواهید پنداشت. مهم‌ترین اثرگذاری، استفاده از کلماتی مانند “بعضی وقت‌ها” است. مثلاً جمله “بعضی وقت‌ها اعتماد به نفس دارید، اما بعضی وقت‌ها نه” می‌تواند برای همه صادق باشد»


📌تحقیقات اخیر نشان داده که دو عامل اساسی در گول خوردن عوام اثر اساسی دارد؛


➖۱.باور و اعتقاد به ماوراءالطبیعه: افرادی که به ماوراءالطبیعه باور دارند همیشه معتقدند که سرنوشت آنها جایی نوشته شده است و یا کسی یا کسانی از آن خبر دارند. این افراد خیلی راحت‌تر درگیر تست‌های غیرعلمی شخصیت‌شناسی، فالگیری و طالع‌بینی ماهانه می‌شوند.

➖۲.علاقه به خود: افراد معمولاً چیزهای مثبت در مورد خود را راحت‌تر باور می‌کنند تا موارد منفی. مثلاً اگر به آنها گفته شود که «تو خیلی سخت‌کوشی اما کسانی نمی‌خواهند و نمی‌گذارند به نتیجه برسی» می‌پذیرند. اما اگر گفته شود «مسیری که می‌روی احمقانه است و تلاشی بیهوده و بی‌ارزش می‌کنی» با آن کنار نخواهند آمد. بنابراین فالگیر ان کلاه‌بردار از جمله اول استفاده می‌کنند.

🍥 «اثر فورر» عملاً بیشترین کاربری را در شخصیت‌شناسی غیرعلمی، فالگیری، فال حافظ، طالع‌بینی روزانه و امثالهم دارد.

🛄
@zistboommedia
https://t.me/iranazadvaabad

6.2k 0 158 1 84

🔻«...برای سوءعاقبت خود نگران باشیم»

در حداقل ۱۵ سال گذشته، بعید است چنین حجمی از «مساله دار شدن نیروهای نظام» مشاهده شده باشد. سقوط حکومت سوریه -بعد از حذف لایه های اول و دوم و سوم رهبران حزب‌الله- آشکارا به یک «نقطه عطف» مهم در ذهنیت این نیروها تبدیل شده. در مورد اهمیت این پدیده، البته نباید نگاه اغراق‌آمیز یا شتاب‌زده داشت. اما لحاظ نکردن آن در تحلیل معادلات سیاسی ایران، حتما به دور از واقع‌بینی خواهد بود.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه، به‌تازگی در اشاره به همین وضعیت، متنی هشدارگونه را منتشر کرده که بازتابی از وضعیت روانی حاکم بر حلقه‌های حکومتی، بعد از تحولات اخیر «محور مقاومت» است. بدون توضیح بیشتر، بازخوانی بخشی از آن، مفید خواهد بود:

«برادران و خواهران انقلابی و حزب‌اللهی أین تذهبون؟ چرا مانند لشکر شکست‌خورده هر کدام به سوی مقصد نامعلوم در حال فرار هستیم؟ چرا مانند گله بی‌چوپان در این صحرای پر از گرگ‌های گرسنه سرگردان شده‌ایم؟ چرا با صد چراغ به بیراهه می‌رویم؟... تحلیل ما و تایید و تخطئه و انتقاد ما، دست‌کم در رسانه و مواجهه‌های اجتماعی، اگر عین تحلیل و تأیید و تخطئه او [رهبر] نباشد حداقل در نقطه مقابل ایشان هم نباشد. در غیر این‌صورت باید برای سوءعاقبت خود نگران باشیم...»

@HosseinBastaniChannel

7.1k 0 72 13 126

🌈 دعوت به انجمن دوازده قدمی برای بازیابی و رشد شخصی

🌟 آیا احساس تنهایی می‌کنید و به دنبال جایی امن برای بیان احساسات خود هستید؟

🌱 آیا فکر می‌کنید به تمامی ظرفیت‌ها و توانایی‌های خود در زندگی دست نیافته‌اید؟

💔 آیا از افسردگی، اضطراب یا استرس رنج می‌برید؟

🚭 آیا می‌خواهید عادات مضر مثل پرخوری، سیگار کشیدن، مصرف الکل یا مواد مخدر را کنار بگذارید؟


ما اینجا هستیم تا شما را با آغوش باز بپذیریم.

در انجمن دوازده قدمی می‌توانید بدون قضاوت درباره احساسات خود صحبت کنید و از حمایت اعضای دیگر برخوردار شوید.

برنامه ما غیرمذهبی و غیرسیاسی است و کاملاً رایگان ارائه می‌شود.

🙏 شما تنها نیستید! به ما بپیوندید و اولین قدم را به سمت یک زندگی بهتر بردارید.

📍 لینک پیوستن به انجمن دوازده قدمی:

@IRAN_CoDA


🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰


دارچین ...

✅ آقای دکتر پزشکیان برای آنکه به همه ثابت کنند که به تاراج بیت المال حساسند گفتند  : "چگونه روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت گم می شود در حالی که تولید کننده و عرضه کننده خودمان هستیم. باید برای این سرقت مرا دار بزنند. عین این در آب و برق و گاز و همه چیز است " و حالا ما باید همگی به خودمان ببالیم که چنین رئیس جمهوری داریم که اینقدر به تاراج بیت المال حساس است !

✅ آقای پزشکیان واقعا شما توقع دارید که ما بپذیریم که این گم شدنهای روزانه ربطی به پشم کلاه شما ندارد ؟ توقع دارید که بپذیریم که وزارت خانه های شما بازرسی و حراست ندارد ؟ توقع دارید باورمان شود که شما نمیدانید که روزی ۲۰ میلیون لیتر جیب چه کسانی را قلمبه تر میکند ؟ توقع دارید باور کنیم که رئیس مجلس ما نمیداند که این قاچاق سازماندهی شده چه کسانی را فربه میکند ؟ جالب است دو قوه ی مجریه و مقننه خودشان را زدند به بیخبری و فقط مانده که قوه ی قضائیه هم بگوید که منم نمیدانم آن میلیاردها لیتر کجاست تا قشنگ سند بی صاحبی مملکت امضا شود !

✅ چه رسمی ست که با جار زدنِ درد میخواهید از خود قهرمان بسازید ! عجیب نیست درمانگران شدند جارچیانِ درد و لابد قرار است دستی از غیب
برون آید و پزشکی بکند ! در همه دنیا رسم بر این است که مردم شکایت به دولت و مجلس میبرند و تقاضا دارند تا مشکلاتشان حل شود اما در ایران بر عکس است و این دولت و مجلس است که شکایت به مردم میبرند ! زیبا نیست ؟ مردمی که ما باشیم با کدام ابزار باید با قاچاقی مقابله کنیم که رئیس‌جمهور و رئیس مجلس شرحش را میدهد ؟ غیر این است که باید وزارت و سازمانهایی را متهم کنیم که متعلق به خود شماست و امضای شما بر بخشنامه های آنان است ؟

✅ آقای پزشکیان لطفا آدرس غلط ندهید و خیلی ساده و شفاف بفرمایید در کجای نامه ی علی ع به مالک نوشته شده که ای مالک اگر دیدی جایی بیت المال را غارت میکنند هیچ کاری نکن و هیچ مسئولی را عزل نکن بلکه فقط به مردم از آمارِ غارت و عدد و رقمش گزارش بده !

✅ آقای پزشکیان از ما که گذشت اصلا فرض را بر این بگیرید که مردمی هستیم که هیچ گم نکردیم و تنها گم شده یمان دستمالی بوده که در کودکی زیر درخت آلبالویی گم کرده بودیم ! اما بدانید و آگاه باشید که هنر یک رئیس جمهور این نیست که در نطقی دار چینی کند و خودش را کاندید آویزان شدن آن دار کند هنر آن است که در عمل با دستوری منع قاچاق شود و اگر زبان و امضایش فاقد این قدرت هستند قدرت را رها کند تا حداقل معتبر ترین نامه ی تاریخ دار زده نشود ...

علی قاینی
https://t.me/iranazadvaabad

8.3k 0 122 10 231

مناظره داغ و مشروح مهدی نصیری و بیژن عبدالکریمی در باره اکنون و آینده "جمهوری اسلامی" و "ایران" امشب ساعت ۲۱ منتشر می شود.
شما را به عضویت در کانال یوتیوب مهدی نصیری دعوت می کنیم👇
https://youtube.com/@MahdiNasiri-1342

6.6k 0 62 12 74

🕯 یا قدیم

📚کتاب‌فروشی کهن‌فرصت📚

📌ارائه‌ی کتاب‌های چاپ قبل‌انقلاب، کمیاب و نایاب
گر یارِ نو آمدت در آغوش
از یارِ کهن مکن فراموش

📗 @kohanforsat 👈
📘 @kohanforsat 👈
📕 @kohanforsat 👈


🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
Ⓜ️ راه آهن سراسری، آرزوی ملی که رضاخان برآورده کرد و جهانی شد...


➕راه آهن سراسری ایران به عنوان طولانی ترین و با کیفیت ترین راه آهن ثبت شده دریونسکو، دستاورد رضا شاه بود در روزگاری که تمام قدرت های جهان از روسیه تا انگلیس می کوشیدند ایران رو از رسیدن به آن منع کنند، دستاوردی که پادشاهان بی کفایت قاجار برای وام های کلانی که خرج سفر و عیاشی می شد، بیست سال ایران را از رسیدن به آن محروم کردند.... این ویدیو روایت تلاش های رضاشاه و تمام ایرانیانی است که برای آبادی وطن تا پای جان کوشیدند... +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی
https://t.me/iranazadvaabad

9.5k 0 246 47 209

‌‌پروازی استراتوسفری بر فراز و فرود بنیادگرایی اسلامی

#علی‌صاحب‌الحواشی

جنگ دوم جهانی که تمام شد، جنگ‌سردِ دو بلوک شرق و غرب شروع شد که با فروپاشی اتحادشوروی آن هم به پایان آمد.

جنگ دوم جهانی، پیامدی از جنگ‌ اول جهانی بود. این جنگ اول را علمداری "هویت‌مداری‌های ملی" در متن و بستر فرسودگیِ "امپراطوری‌ها"ی معناباخته قرن‌نوزدهمی، رقم زد که در این میان، فرسودگی امپراطوری اتریش‌مجارستان و عثمانی، از همه بیشتر بود. خیزش عمده هویت‌مدارهایِ منتج به این جنگ، از منطقه آلمانی‌زبان، منطقه‌عمومی اسلاویِ بالکان، و هویت‌های متکثر شرق‌مدیترانه و شمال آفریقا برخاست؛ هرچند که این آخری‌ها نقش بی‌رمقی داشتند زیرا امپراطوری عثمانی از اواخر قرن‌نوزدهم به چنان حال زاری افتاده بود که عنوان "پیرمردِ بیمارِ اروپا" بر ناصیه‌اش حک‌ شده بود.
امپراطوری رومانف‌ها در روسیه، منفعلانه به درون این جنگ "مکیده شد"، و ابداً هوسی به مشارکت نداشت، که سخت بحران‌زده و پوسیده بود. اما کشیده شد و از هم پاشید.

اصلی‌ترین موتور جنگ‌ جهانی اول خیز هویت‌مداری آلمانی بود که در قامت قیصر ویلهلم تجلی نمود و چهارنعل به‌سوی نظامی‌گری تاخت تا بشکه باروت هویت‌مداری‌های فربه‌شده دیگر را منفجر کرد. بنابراین آن "روح" - به تعبیر هگل - که موجد جنگ‌ جهانی اول شد، "راستگرا" بود.

جنگ دوم جهانی، تکمله‌ای بر شکستِ خیزِ بزرگِ هویت‌آلمانی برای اعتلا بود که در جنگ اول نه‌تنها ناکام ماند، بلکه بشدت تحقیر هم شد. فاتحان جنگ اول نیز آن خردمندی را نداشتند تا "آلمان" را که شروع‌کننده جنگ بود و شکست‌خورده تمام‌عیار آن نیز شد، چنان در زیر پا له نکنند که تا مُمِدِّ هویت‌مداریِ گردنفرازتری گردد. لهش کردند و چنان غرامت‌های هنگفتی بر ملت آلمان بستند و طوری برسرش کوفتند تا دمکراسیِ "جمهوری وایمار"، بختی و رمقی از استمرار نیافت و هیولای آدولف‌هیتلر از زهدان ملت سرخورده آلمان متولد شد و با هیجان فزونتری به راه نظامی‌گری رفت و کلید جنگ دوم جهانی را زد. جنگ دوم نیز پدیده‌ای "راستگرا" بود، چون "روحِ" آن، هویت‌مداری متورم و مهاجم ملی آلمانی بود؛ باقی اروپا در صدد دفاع از خود برآمدند.

وقتی جنگ دوم جهانی تمام شد، امپراطوری بریتانیا که از جنگ اول جان به‌در برده بود، در سراشیب زوال و فروپاشی افتاد و بزودی هم متلاشی گشت و از "کبیر" به "صغیر" تقلیل یافت.
این جنگ دو پیروز داشت: بولشویک‌های لت‌وپارشده شوروی، و ایالات متحده آمریکایی که حتی یک گلوله در خاکش شلیک نشده بود!

اینک مقابله "ایدئولوژیک" در پیش بود، که بزودی آتش آن در شبه‌جزیره کره روشن شد و به‌فاصله اندکی دامن ویتنام و کامبوج و لائوس را گرفت، و در این‌طرف کره‌زمین در کوبا و آمریکای لاتین هم نایره‌ها درگرفت، کودتای ۲۸ مرداد ما و کودتای اندونزی و کودتای ارتش شیلی و حکومت‌ سرکوبگر سرهنگ‌های یونان و کودتای موبوتو سسه‌کو علیه پاتریس لومومبا و دیگر کودتاها و جنگ‌های داخلی آفریقا و بیش از این‌ها، همگی اخگرهای جنگ سرد "ایدئولوژیک" دوبلوک کمونیسم و سرمایه‌داری بودند.

بین ۱۹۳۰ تا نیمه‌های دهه ۱۹۷۰، برای بیش از نیم‌قرنِ تمام، مارکسیسم در میان همه اینتلیجنسیای جهان، بقول انگلیسی‌زبانان، بدل به یک sensation شده بود. هر اهل اندیشه‌ای که مارکسیست‌ نبود، یا که بدتر نقاد مارکسیسم بود، داغ باطله می‌خورد! اصلاً برای پذیرفته‌شدن ذیلِ معنای "روشنفکری"، باید مارکسیست می‌بودی یا تظاهر به آن می‌کردی. این سخن به معنای "قلابی‌بودن" یا فرصت‌طلبانه بودن چپ‌‌گرایی غالب "روشنفکران" جهان نیست، این چپ‌گرایی "اصیل" بود! همین اصالت هم بود و شد که در آمریکا موجب برخاستنِ "مک‌کارتیسم" گردید که لکه ننگ زننده‌ای بر چهره "دمکراسی" آمریکایی گشت.

ادامه مطلب

کانال نویسنده


صحبت اراکی،عضو خبرگان رهبری به تعبیر دقیق تر:
«اگر جامعه ایرانی اطاعت نکند ما طبق دستور خدا ملت ایران را با امت اسلامی جایگزین میکنیم»
الان فهمیدید چرا ملیون ها افغانی و عرب سوری عراقی وارد ایران کردند؟
🌍 @TahlilZamane
https://t.me/iranazadvaabad

16.3k 1 653 40 341

آیت الله شبیری زنجانی :

آقای خمینی ۱۸ جمادی الثانی به دنیا آمده ولی مشهور شده که ۲۰ جمادی الثانی به دنیا آمده تا مصادف با ولادت حضرت زهرا(ع) باشد.

دیدم خود ایشان روی ۲۰ جمادی خط زده و به خط خودش نوشته که در این جهات دقت شود.

از آقای پسندیده هم شنیدم که می گفت آقای خمینی ۱۸ به دنیا آمده بود. (مجله تقریرات)

"فریاد درون" (سید محمد ناظم‌زاده)
@smnazemzade

10.2k 0 192 5 207

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
سیاست ورزی ایدئولوژیک!
https://t.me/iranazadvaabad

9.1k 0 188 6 170

.
👈 *حسین یا سنوار؟*

✍️ محسن رنانی (۲۹ آذر ۱۴۰۳)

در یادداشت و سخنرانی «حکمرانی بی‌قصه» (در پیوند پایین ببینید) گفتم که قصه انقلاب را بنیان‌گذار از سال ۴۲ شکل‌داد و دکتر شریعتی نیز نسخه مدرن‌ آن را تدوین کرد. بنیانگذار اما برای آن‌که قصه‌اش پذیرش حداکثری یابد هیچ‌کس را حذف نکرد. گفتار او چنان بود که در انقلاب اسلامی حتی توده‌ای‌ها و چریک‌های فدایی خلق را نیز زیر عبای خود جا می‌داد و آنان نیز قصه‌ آیة‌آلله را باور کردند و نقش خود را به خوبی بازی کردند. *بعد از انقلاب و قبضه قدرت،‌ رفتار او البته تغییر کرد و حذف‌ها آغاز شد.*

قصه بنیان‌گذار اما چنان قوی و جذاب بود، و نقش او چنان در قصه‌اش جاافتاده بود، که تا پایان عمرِ او، آن قصه در ذهن و زبان اکثریت ایرانیان جاری بود. چنان قوی که حتی قانون اساسی‌ای که خود آیه‌الله تایید کرده بود و به رای مردم گذاشته بود نیز هیچگاه نتوانست در برابر قصه او، رنگ و معنایی پیدا کند. این که قانون اساسی در ایران تا این‌پایه خوار شده است، برای این است که در سایه حضور بنیانگذار، قانون اساسی هیچگاه فرصت نکرد تا قصه خودش را خلق کند. سکوتِ تقریبا همه شخصیت‌های سیاسی، علمی، فرهنگی و هنری داخلی (به جز یک نفر) در برابر اعدام‌های سال ۶۷ الزاما به علت ترسشان نبود بلکه به علت آن بود که هنوز قصه آیه‌الله بر دلها مسلط بود، در حالی که قانون اساسی هنوز قصه نداشت. به گمان من اعدام‌های ۶۷ به‌‌مانند شلیک به قلب قانون اساسی و پایان یافتن امکان خلق قصه برای آن بود.

*درواقع نه در حضور و نه بعداز بنیانگذار، حاکمان، قانون‌اساسی را پیمان مقدسی ندانستند؛ پس هر جا به نفع‌شان بود از آن بهره بردند و هر جا نبود آن را تفسیر کردند و بنابراین ناموس قانون را ضایع کردند و راه تبدیل آن به یک قصه ملی را بستند.* به‌این‌خاطر است که به گمانم از دل این قانون دیگر نمی‌توان قصه جمعی دیگری برای آینده ایرانیان خلق کرد. هر چیزی که باورپذیری قصه‌اش زایل شود، مثل برندی است که اعتبارش را از دست بدهد، دیگر همان برند را نمی‌توان بازسازی کرد.

هر گام حذفیِ پس از انقلاب، بخشی از قصه بنیانگذار را کم‌رنگ می‌کرد. قصه‌ آیة‌الله وقتی دیگر باورپذیری خود را از دست داد که نسل نو متوجه شد که در قصه‌ آیةالله، نقشی برای او دیده نشده و فرصتی برای آن که دنیای خودش را خلق کند به او داده نمی‌شود. این همان نقطه‌ای بود که نسل نو فریاد زد: «اصلاح طلب، اصول‌گرا، دیگه تمومه ماجرا». اگر حاکمان در سال‌های ۹۶ و ۹۸ گوش شنوایی داشتند، پیش‌ازآن‌که دیر شود، به فکر خلق قصه‌ای تازه و باورپذیر برای خودشان و برای آینده ایران می‌افتادند.

حاکمان امروز اما هنوز می‌خواهند نسخه‌های جدیدی از قصه بنیان‌گذار را بازتولید کنند. *بگذارید بی‌پرده بگویم: از این پس، و بویژه بعداز تحولات شام، دیگر هر قصه‌ای که در آن اکثریت مردم ایران بازیگر نباشند، باورپذیر نخواهد بود و در نطفه شکست می‌خورد.)* جمهوری اسلامی نمی‌تواند قصه‌ای باورپذیر خلق‌کند که جنبش مهسا و خواسته‌های آن و بازیگران آن را نبیند؛ نمی‌تواند قصه‌ای بنویسد که روشنفکران منتقد، زندانیان سیاسی، میلیون‌ها ایرانی مهاجر، ایرانیان غیرشیعه و سایر حذف شدگان را نبیند؛ حتی نمی‌تواند در قصه خود براندازان و طرفداران سلطنت را نبیند. قصه آینده ایران را همه ایرانیان با هم خواهند نوشت و جمهوری اسلامی اگر فرصتی داشته باشد فقط آن است که یک قصه فراگیر تازه و باورپذیر خلق کند که در آن امکان بازیگری و نقش‌آفرینی برای همه ایرانیان با هر زبان و مذهب و گرایش و اندیشه وجود داشته باشد.

*جمهوری اسلامی در نقطه خطیری قرار گرفته است.* می‌تواند انتخاب کند که سنواری عمل کند یا حسینی. یحیی سنوار، بدون آن که رضایت مردم غزه را گرفته باشد، قصه خودش را به کل مردم غزه تحمیل کرد و آنان را گرفتار مصیبتی کرد که تا نسل‌ها و حتی قرن‌ها پیامدهایش هم برای فلسطینیان، هم برای مسلمانان منطقه خواهد ماند.

حسین (ع) اما چه کرد؟ شب عاشورا، یارانش را فراخواند و قصه‌ی فردای خودش را برای آنان روایت کرد. آنگاه گفت هر کس می‌خواهد، بماند و در این قصه بازی کند، هر کس نمی‌خواهد، آزاد است و دیگر تعهدی به من ندارد. حسن (ع) نیز چنین کرد؛ وقتی دید امتش با قصه او همداستان نیستند، قصه‌اش را فرونهاد و صلح کرد. و پیش از او علی (ع) نیز به قول مرحوم مطهری، نشان داد که نخستین مسلمان لیبرال است؛ یعنی پس از شورای سقیفه و انتخاب نشدنش به خلافت، وقتی دید قصه او در میان اکثریت خریداری ندارد، تمکین کرد و با سه خلیفه همکاری کرد. وقتی هم که خلیفه شد آنگاه که دید در جنگ با معاویه، مردمان خودش تمایلی به ادامه بازی در قصه او را ندارند، صلح کرد.
*راستی ما کیستیم؟ شیعه حسینی یا شیعه سنواری؟*

«حکمرانی بی‌قصه» را این‌جا بخوانید و بشنوید:
https://renani.net/sayings/lectures/governing-without-story/

11.2k 0 239 15 267
20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.