مطالعات شبه قاره هند


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Ta’lim


کانالی برای دوستداران و علاقه مندان به اخبار و مسائل مربوط به شبه قاره ی هند
🇮🇳🇵🇰🇦🇫🇧🇩🇧🇹🇱🇰🇳🇵🇲🇻🇲🇲
پل ارتباطی
@MimNoghteh

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


مهمترین مسائل برای هندی‌آمریکایی‌ها در انتخابات پیش‌رو


مقایسه رای هندی‌آمریکایی‌ها در دو انتخابات اخیر


ایدئولوژی سیاسی هندی‌آمریکایی‌ها


هویت حزبی هندی‌آمریکایی‌ها


@indianstudies

هندی‌آمریکایی‌ها و انتخابات آمریکا

بیش از ۵.۲ میلیون نفر از هندی‌های تبار در حال حاضر در ایالات متحده زندگی می‌کنند. آمریکایی‌های هندی اکنون بزرگ‌ترین گروه مهاجران بعد از لاتین‌تبارها در ایالات متحده هستند و به دلیل رشد سریع جمعیت، حاشیه‌های نزدیک در انتخابات ریاست‌جمهوری و موفقیت‌های حرفه‌ای چشمگیر این جامعه، به عنوان بازیگران سیاسی مهمی ظاهر شده‌اند.

در سال ۲۰۲۴، دلیل دیگری برای توجه به آمریکایی‌های هندی وجود دارد: احتمال اینکه برای اولین بار در تاریخ کشور، یک نامزد با تبار هندی، کاندیدای دموکرات و معاون فعلی رئیس‌جمهور، کامالا هریس، بتواند بالاترین مقام کشور را به دست آورد.

اگرچه آمریکایی‌های هندی به طور تاریخی از حزب دموکرات حمایت می‌کنند، حزب جمهوری‌خواه مدت‌هاست که احساس می‌کند رای‌های این جامعه قابل دسترس هستند و بر روی سیاست‌های اقتصادی، مسائل اجتماعی و مدیریت روابط دوجانبه ایالات متحده و هند تأکید می‌کند.

با وجود افزایش پروفایل سیاسی آمریکایی‌های هندی، نگرش‌های سیاسی آنها موضوع تحلیل‌های تجربی گسترده‌ای نبوده است. برای جبران این کمبود، در سال ۲۰۲۰، نویسندگان نظرسنجی نگرش‌های آمریکایی‌های هندی (IAAS) را انجام دادند که یکی از اولین نظرسنجی‌های نماینده ملی است که به تحلیل نگرش‌های سیاسی، اجتماعی و سیاست خارجی جامعه آمریکایی‌های هندی پرداخته است.

https://carnegieendowment.org/research/2024/10/indian-american-voters-election-survey-us?lang=en


@indianstudies

هند در میان تهدیدهای کانادا

کانادا برای نخستین‌بار هند را در فهرست تهدیدهای سایبری خود اضافه کرد.

سازمان امنیت سایبری کانادا در گزارش سالانه خود تحت عنوان «ارزیابی تهدیدهای سایبری ۲۰۲۵» ایران، چین، روسیه، کره شمالی و برای نخستین بار هند را در زمره «دشمنان دولتی» کانادا در حوزه سایبری قرار داده و هشدار داده است که این کشورها با حملات هکری و جاسوسی خود، شبکه‌های دولتی کانادا را هدف قرار داده‌اند.


@indianstudies

هند و آمریکای در آستانه انتخابات

با توجه به اجماع دوحزبی در واشنگتن برای تقویت روابط با هند و ایجاد تعادل در برابر چین، احتمالاً این روابط حتی با تغییر دولت در آمریکا همچنان قوی خواهد ماند.

در حالی که تمرکز اصلی سیاست‌ها در آمریکا بر بهبود اقتصادی داخلی، به ویژه در بخش تولید است، سیاست خارجی نیز از اولویت‌های بالای حامیان هر دو کاندیدا است. در این ارتباط ثبات در سیاست‌ها و تقویت یکپارچگی اقتصادی دوطرفه با شرکای کلیدی در منطقه اقیانوس آرام اهمیت فراوانی دارد.

انتخابات ایالات متحده عمدتاً حول مسائل داخلی شکل می‌گیرد، اما سیاست‌های دولت آینده اهمیت زیادی برای شرکای جهانی آمریکا دارد. با این حال، سیاست‌گذاران در دهلی‌نو احتمالاً کمتر از دیگران نگران نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در نوامبر هستند، زیرا در واشنگتن توافق دوجانبه‌ای برای تقویت روابط با هند به عنوان شریکی استراتژیک و بلندمدت وجود دارد، همانطور که درباره چین به عنوان رقیب بلندمدت چنین اجماعی وجود دارد.

همین موضوع چین محور اصلی است. به عنوان نمونه، ایالات متحده و هند نگرانی‌های مشترکی درباره وابستگی بیش از حد به چین به عنوان تأمین‌کننده اصلی کالاهای تولیدی دارند. به همین دلیل، شرکت‌های هندی سرمایه‌گذاری‌های خود در آمریکا را افزایش داده‌اند که برای هر دو کشور مهم است.

روابط اقتصادی عمیق‌تر با هند به نفع ایالات متحده خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود هند با نرخ رشد بالای ۷ درصد سریع‌ترین رشد اقتصادی را در بین اقتصادهای بزرگ داشته باشد و تا سه سال آینده به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود.

همچنین، سرمایه‌گذاری‌های هند در آمریکا طی سال‌های اخیر افزایش یافته و میزان سرمایه‌گذاری آن در آمریکا به ۸۰ میلیارد دلار رسیده که بیش از ۴۰۰ هزار شغل را ایجاد کرده است.

از سوی دیگر، تقویت روابط تجاری با هند می‌تواند به کاهش وابستگی هند به واردات فناوری از چین کمک کند و از گسترش صنعتی چین نیز جلوگیری کند.

چین و هند در سال مالی ۲۰۲۳ تجارت دوجانبه‌ای به ارزش ۱۴۸ میلیارد دلار داشتند که منجر به کسری تجاری ۱۰۰ میلیارد دلاری برای هند شد. با توجه به نرخ رشد پیش‌بینی‌شده برای هند، همکاری آمریکا در کاهش وابستگی فناوری هند به چین می‌تواند تأثیرات منفی بر رشد اقتصادی چین داشته باشد.

علاوه بر این، دولت آمریکا باید در راستای تجربیات مشترک و نظارت دقیق بر سرمایه‌گذاری‌های چینی در فناوری‌های پیشرفته با هند همکاری کند. در حالی که هند هنوز به تولیدکننده عمده‌ای در فناوری‌های پیشرفته مانند کامپیوترهای کوانتومی، رباتیک، نیمه‌رساناهای پیشرفته و تجهیزات ارتباطی نسل ششم تبدیل نشده، اما در زمینه تحقیقات و مهندسی که زیربنای این صنایع است در جایگاه قابل توجهی قرار دارد. برای مثال، پیش‌بینی می‌شود صادرات خدمات فناوری اطلاعات هند در سال جاری به ۱۹۹ میلیارد دلار برسد.

برنامه‌های مشترک آمریکا و هند، نظیر همکاری بنیاد ملی علوم آمریکا و دپارتمان زیست‌فناوری هند، گامی مثبت برای توسعه تحقیقات و فناوری است.

دولت‌های متوالی آمریکا ساختارهای گفتگوی سطح بالایی را ایجاد کرده‌اند که بستر مهمی برای بحث و گفتگو در زمینه تجارت و فناوری فراهم می‌آورد. از جمله ابتکار فناوری‌های حیاتی و نوظهور میان آمریکا و هند و کارگروه‌های مختلف در قالب "کواد" طراحی شده است. این مجامع منجر به توافقات مهمی مانند یادداشت تفاهم در زمینه زنجیره تأمین نیمه‌رساناها میان آمریکا و هند در سال ۲۰۲۳ شده‌ است.

اما لااقل کمی تفاوت میان دو نامزد هم برای هند وجود دارد. کامالا هریس ممکن است بر توسعه همکاری‌ها در تجارت، امور دفاعی و تغییرات اقلیمی تمرکز کند، در حالی که دونالد ترامپ احتمالاً سیاست‌های حمایت‌گرایانه و محافظه‌کارانه‌تری در تجارت و مهاجرت که برای هندی ها مهم است را دنبال خواهد کرد.

اگر کمی از واقعیت ها به آرمان ها روی گردان شویم به دموکراسی می رسیم. جایی که آمریکا و هند از میراث دموکراتیک مشترکی برخوردارند و به عنوان «متحدان طبیعی» شناخته می‌شوند. با این حال، دیدگاه هند و آمریکا درباره دموکراسی متفاوت است و هند دموکراسی‌سازی را ابزار سیاست خارجی خود قرار نمی‌دهد، بلکه اغلب رویکردی عمل‌گرایانه‌تر در قبال رژیم‌های غیردموکراتیک دارد. هرچند آمریکا هم ثابت کرده در دموکراسی‌خواهی گزینشی عمل کرده است.

نباید از نظر دور داشت که رویکرد سیاست خارجی هند در صورت تقویت می‌تواند چالش‌هایی ایجاد کند، به ویژه اگر هند در پی کسب معافیت‌هایی از قواعد جهانی به عنوان کشوری با جایگاه «تمدنی» خاص باشد. چیزی که یک گام جلوتر در انتظار آمریکا است و در میل هند به عضویت در شانگهای، بریکس و محافل دیگر غیرغربی خود را نشان داده است.


کدام عرصه همکاری میان آمریکا و هند با انتخاب هر یک از دو نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا (ترامپ یا هریس) دستخوش تغییر نمی‌شود؟
So‘rovnoma
  •   مقابله سیاسی با چین
  •   رقابت اقتصادی با چین
  •   همکاری های حوزه فناوری اطلاعات
  •   همکاری های حوزه دفاعی
  •   همکاری های محیط زیستی
  •   مهاجرت
  •   دموکراسی
34 ta ovoz


@indianstudies

تامین‌کننده اصلی سوخت اروپا

به دنبال سرد شدن رابطه اروپا با روسیه و تحریم های مربوط به جنگ اوکراین، هند از عربستان هم پیشی گرفت تا در صدر تامین کنندگان سوخت اروپا جای بگیرد. در این بین افزایش واردات نفت خام هند از روسیه جالب توجه است.


@indianstudies

بنگلادش نیز حمله به ایران را محکوم کرد

وزارت امور خارجه بنگلادش در بیانیه‌ای در واکنش به اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه ایران در بامداد شنبه گذشته، بیان کرد که «صراحتا» این حمله را محکوم کرده و این اقدام را نقض جدی حاکمیت ملی ایران، منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی می‌داند.

بنگلادش در این بیانیه از بازیگران منطقه‌ای و جهانی خواست که از نفوذ خود برای در پیش گرفتن خویشتن‌داری و جلوگیری از گسترش بیشتر تنش‌ها استفاده کنند.


@indianstudies

مستند ایران
و دکن

ایران و هند
میراث مشترکی به درازای تاریخ دارند. میراثی که حلقه اتصال و فصل مشترکش، بی شک، زبان فارسی و فرهنگ ایرانی–اسلامی است.

مهاجرت و حضور ایرانیان به طیفی از تأثیرات فرامنطقه ای در جنوب آسیا منجر شد که جایگاه ایرانیان را در تحولات سیاسی، نظام اداری، هنر و معماری هند برای چندین قرن تثبیت نمود.

«دکن» که امروزه بخشی از ایالت های جنوبی و غربی هند را  شامل می شود از مناطق مهم ظهور و توسعۀ میراث مشترک ایران و هند بوده است.

مستند کوتاه ایران و دکن به کوشش مرکز میکروفیلم نور روایتی از حضور ایرانیان در منطقه دکن بین قرن چهاردهم تا هفدهم میلادی است زمانی که حکومت های ایرانی تبار و یا شیعه مذهبی چون بهمنی، قطب شاهی و عادل شاهی در منطقه دکن سلطنت می کردند.

مستند ایران و دکن در این پیوند قابل مشاهده است.
https://aparat.com/v/pqm7p93


@indianstudies

بیانیه طالبان


@indianstudies

بیانیه هند


@indianstudies

واکنش‌ها به حملات محدود اسرائیل به خاک ایران

در پی حمله تجاوزکارانه ارتش اسرائیل به برخی مراکز نظامی ایران در شامگاه جمعه چهارم آبان واکنش کشورهای منطقه شبه‌قاره و جهان قابل توجه بود.

برخی کشورها چون #پاکستان، #افغانستان، #مالدیو، مالزی، قطر، عمان، کویت، سوریه، عراق، لبنان، مصر، عربستان، امارات و سوئیس این اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

کشورهای این طیف، بیشتر موارد، ضمن محکوم کردن «نقص حریم هوایی ایران» خواستار خویشتن‌داری کشور و پرهیز از افزایش تنش در منطقه شدند. برخی همچون عربستان، امارات و بحرین اما از اسرائیل نام نبردند.

وزارت خارجه اسلام آباد، همسایه ایران و کشوری در شبه‌قاره، حمله اسرائیل به ایران را نقض حاکمیت و تمامیت ارضی ایران و نیز نقض منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌الملل توصیف کرد.

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، هم ضمن محکومیت شدید حملات اسرائیل به خاک ایران، این اقدام را نقض آشکار قوانین بین‌المللی و تهدیدی برای امنیت منطقه دانست. وی در پیامی اعلام کرد که پاکستان آماده همکاری با کشورهای همسایه برای حفظ امنیت و کاهش تنش‌ها در منطقه است.

طالبان، حاکمیت دوفاکتوی افغانستان، ضمن محکومیت گفت اقدام رژیم صهیونیستی نقض صریح حریم جمهوری اسلامی ایران است و مالدیو نیز اقدام اسرائیل را به شدت محکوم کرد.

برخی نیز همچون روسیه، انگلیس، اسپانیا، و #هند بدون محکوم کردن صرفا به بیان نگرانی عمیقشان از افزایش تنش در منطقه و درخواست خویشتنداری از ایران اکتفا کردند.

وزارت امور خارجه هند در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور عمیقاً نگران تشدید تنش در غرب آسیا و پیامدهای آن برای صلح و ثبات در منطقه و فراتر از آن است. البته به شکل عجیبی در بیانیه وزارت خارجه هند به مسئله گروگان‌های رژیم هم اشاره شد.

جستجو در خصوص مواضع سایر کشورهای شبه‌قاره از جمله #بنگلادش، #نپال، #سریلانکا، #میانمار و #بوتان خالی از نتیجه بود. به‌ویژه سکوت دولت جدید بنگلادش و همینطور کشور سریلانکا نسبت به این موضوع قابل توجه است.


@indianstudies

هند نگذاشت ترکیه وارد بریکس شود

براساس اعلام بیلد ساعاتی پیش عضویت ترکیه در مجمع کشورهای بریکس توسط هند وتو شد.

هند به دلیل روابط خوب ترکیه با پاکستان با درخواست آنکارا برای پیوستن به مجمع بریکس مخالفت کرده است.

طبق اظهارات سینان اولگن، یکی از اعضای اندیشکده آمریکایی بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی در گفت و گو با روزنامه آلمانی "بیلد"، در نشست اخیر گروه بریکس در روسیه حتی درباره پذیرش ترکیه نیز رای‌گیری نشده است.

دو درخواست هم از ونزوئلا و نیکاراگوئه برای عضویت در این گروه وجود داشت که با مخالفت برزیل رد شد.


@indianstudies

دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر هند

نخست وزیر هند بعد از دیدار با پزشکیان به فارسی توییت زد که: جلسه بسیار خوبی با رئیس جمهور ایران، آقای مسعود پزشکیان داشتم.

گستره کامل روابط بین دو کشور ما را مورد بررسی قرار دادیم.

همچنین درباره راه های تعمیق روابط در بخش های بسیار پیشرفته و نوین گفتگو کردیم.

پایگاه دولت هم نوشته: رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر هند در دیدار یکدیگر مهمترین مسائل دوجانبه و راهکارهای گسترش روابط فیمابین و نیز رویدادهای منطقه را بررسی و بر ضرورت توقف درگیری‌ها در منطقه و پرهیز از اعمال استانداردهای دوگانه در زمینه حقوق بشر تاکید کردند.

پزشکیان به منظور شرکت در اجلاس سران بریکس و انجام ملاقات‌های دوجانبه‌ی مهمی، وارد کازان روسیه شده است. این نخستین مشارکت رسمی ایران به عنوان عضو کامل بریکس است.

هند از کشورهای نزدیک به اسرائیل است و تمایلی ندارد رابطه‌اش با ایران به رابطه روبه رشدش با اسرائیل لطمه‌ای بزند. ایران نیز تلاش دارد تا گستره همکاری‌های خود در منطقه و پیمان‌های چند جانبه همچون شانگهای و بریکس را به بازآرایی جایگاه سیاسی جدید خود تبدیل کند.

با یک دید اقتصادی که متضمن دید ژئوپلیتیک است باید دید سرنوشت پروژه های حساس و به تعویق افتاده ایران با هند همچون بندر چابهار و پروژه مشترک و بزرگ هندی_عربی_عبری-اروپایی  هند که در آن اسرائیل بازیگری جدی دارد یعنی کریدور India-Middle East-Europe Economic Corridor (IMEC) به کجا می‌رسد به ویژه پس از انتخابات آمریکا و احتمالاً بعد از فروکش کردن بحران در منطقه البته نکته مشترک این هر دو مخالفت چین است که نسبت به هر دو ملاحظه جدی دارد.




https://x.com/narendramodi/status/1848765867548443100?t=0Xx3XujerIBmlUoOgrikbg&s=19


@indianstudies

حفظ کانال دیپلماتیک در گرماگرم بحران دوباره در روابط دهلی اتاوا

پس از آنکه دولت کانادا سفیر و دیگر دیپلمات‌های هندی را به‌عنوان افراد مظنون در تحقیق درباره قتل یک جدایی‌طلب سیک در سال گذشته معرفی کرد، هند آنها را از اتاوا خارج کرد و در مقابل ۶ دیپلمات کانادایی را از خاکش اخراج کرد.

وزارت خارجه هند این اتهام‌ها را رد کرد و گفت که اینها بخشی از برنامه سیاسی جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا است.

روابط بین دهلی و اتاوا از از یک سال پیش (سپتامبر ۲۰۲۳) تیره شد، زمانی که ترودو گفت کانادا شواهد معتبری در دست دارد که عوامل هندی را با ترور هاردیپ سینگ نجار، رهبر جدایی‌طلب سیک، مرتبط می‌کند.

هند بارها گفته است که کانادا هیچ مدرکی دال بر ادعای خود به آنها ارائه نکرده است.

بااین همه وزرای خارجه تلفنی صحبت کرده‌اند و مودی و ترودو در لائوس همدیگر را ملاقات و در این ارتباط گفتگو کردند.


@indianstudies

چگونه امپریالیسم بریتانیا سنت پادشاهی گورکانیان را استحاله کرد؟

استعمار بدون بکارگیری لشگرکشی نظامی، میسر نیست و به منظور بدست گرفتن حکومت کشور مستعمره و کنترل مطلق کشور مذکور انجام می شود. اما در امپریالیسم، در کنار لشگرکشی نظامی،  استراتژی‌های غیر مستقیم مثل نفوذ اقتصادی-فرهنگی هم بعنوان ابزارهای بدست گرفتن کنترل کشور ضعیف بکار می رود.

برخلاف استعمار که انگیزه آن مبتنی بر طمع اقتصادی است؛ امپریالیسم بر اعمال هژمونی فرهنگی و نه اقتصادی متمرکز است.

برای مثال، در قرن هفدهم وقتی بریتانیا شروع به بنیانگذاری امپراتوری خود کرد؛ بتدریج از قرن هجدهم متوجه شد که استعمار استراتژی مناسبی برای بازتولید قوانین و سنت حکمرانی بریتانیایی در برپایی یک امپراطوری نیست. لذا بجای استعمار، استراتژی امپریالیسم را برگزید، و توانست از این طریق در سیستم حکمرانی، قوانین، آداب و رسوم، زبان، فرهنگ و سبک زندگی اتباع سرزمینهای تحت سلطه خود، تغییرات بنیادین و همسو با ارزسهای بریتانیایی ایجاد کند.

از هندوستان می توان بعنوان سرزمینی که تحت سلطه استعمار و سپس امپریالیسم بریتانیا دچار استحاله فرهنگی و هویتی شد یاد کرد. هندوستان در دوره سلطنت سیصد ساله گورکانیان (۱۸۵۷-۱۵۲۶) زبان فارسی دیوانی، سنت حکمرانی سلطنتی ایرانی، و سیستم قضایی اسلامی داشت؛ اما تا زمانی که تحت استعمار بریتانیا با عنوان East India Company یا همان کمپانی هند شرقی (۱۸۵۸-۱۷۵۷) اداره می شد، بواسطه ماهیت استعمارگرانه و اقتصادی صرف موفق به استحاله هند نشده بود تا اینکه با کنار گذاشتن استراتژی استعمار و جایگزینی آن با امپریالیسم فرهنگی که منجر به کنترل مستقیم از سوی لندن با عنوان British Raj از سال ۱۸۵۸ تا ۱۹۴۷ شد، با اعمال سلطه مستقیمی که بیشتر ماهیتی سیاسی-فرهنگی داشت، توانست زبان انگلیسی، سنت حکمرانی پارلمانی، سیستم قضایی Common Law که حقوق عرفی و رویه قضایی مبتنی بر سنت‌های انگلیسی است را جایگزین سنت های ایرانی کند.


Colonialism uses military force and controls nations, establishing aو government to take total control of them. In imperialism, control of other countries can be achieved by military force or other indirect strategies like economic and cultural influence.

Unlike colonialism, which was motivated by European greed, imperialism focused on exerting cultural rather than economic hegemony.

Colonialism is the establishment of a colony in a foreign land, while imperialism is one country taking over another country or region by force or coercion.

In the 16th century, Britain began to build its empire – spreading the country's rule and power beyond its borders through a process called 'imperialism'. This brought huge changes to societies, industries, cultures, and the lives of people all around the world.

عباس ترابی،  حقوقدان و دانشجوی دکتری روابط بین الملل، گرایش سیاست و امنیت بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران


@indianstudies

کدام کشورها بزرگترین واردکننده تسلیحات اسرائیلی در ۵ سال گذشته بوده‌اند؟
۱. #هند
۲. آذربایجان
۳. فیلیپین


@indianstudies

هند برای دومین سال متوالی در پذیرش رمزارزها در جهان پیشتاز است.

در تصویر ۱۵ کشور برتر را می بینید.

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.