حسین باستانی Hossein Bastani


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


کانال تلگرام حسین باستانی، روزنامه نگار

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🔻«قانون بقای توهم در نظام»

- دادستان کل جمهوری اسلامی، امروز: «موضوع بدحجابی جمع خواهد شد.»

- ابراهیم رئیسی، دی‌ماه پارسال: «بساط بی‌حجابی برچیده خواهد شد.»

قانون «بقای توهم» در نظام: «توهم در جمهوری اسلامی ایران از بین نمی رود، از جسمی به جسم دیگر منتقل می شود.»

@HosseinBastaniChannel


حسین باستانی Hossein Bastani dan repost
🔻مهم

بزرگواری که با شناسه «حسین باستانی» در کلاب‌هاوس فعالند، من نیستم. بنده دو سال است مطلقا -و حتی به عنوان شنونده مباحث- در کلاب‌هاوس حضور نداشته‌ام. نمی‌دانم نام کوچک این بزرگوار و بنده حقیر دقیقا یکی است یا کمی تفاوت دارد (چون دیده ام که بعضا، نام «محمدحسین باستانی» هم در تعدادی از اتاق‌های‌شان به کار برده شده). ولی اگر چنین تفاوتی وجود دارد، شاید بتوانند این نکته را در عناوین اتاق‌های آینده مشخص بفرمایند تا باعث اشتباه نشود.

به طور کلی، واضح است که ایشان بسیار فعال و پرانرژی هستند، برعکس بنده که بسیار کم فعالیت هستم. منطقا حیف است که برخی مخاطبان شبکه‌های اجتماعی، حساب -حتی بعضی از- مجموعه فعالیت‌های گسترده ایشان را، به حساب کاربر تنبل و غیرمرتبطی چون من بگذارند.

@HosseinBastaniChannel


🔻سرنوشت فیلترینگ در جمهوری اسلامی

سرنوشت فیلترینگ مانند -تقریبا- هر پروژه راهبردی دیگر جمهوری اسلامی ایران خواهد بود:

حکومت تا وقتی که آخرین فرصت برای تجدیدنظر در شعارهای اولیه یا نوعی «عقب‌نشینی با حفظ آبرو» باقی باشد، در توهم «مدیریت میدان» باقی می‌ماند.

بعد، بلاتکلیف، تا نقطه «عقب‌نشینی به عنف» (در این فقره: شکست کامل در مقابل تکنولوژی‌ جدید‌) به پیش می‌رود.

@HosseinBastaniChannel


🔻جنس مسئولیت‌پذیری در «راس نظام»

- رهبر جمهوری اسلامی بعد از شکست در سوریه، دی ۱۴۰۳: «جمهوری اسلامی نیروی نیابتی ندارد... [اصلا] احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم.»

- پیام قاسم سلیمانی به رهبر جمهوری اسلامی بعد از پیروزی در سوریه، آبان ۱۳۹۶: «به نمایندگی از کلیه‌ فرماندهان و مجاهدین گمنام و هزاران شهید و جانباز مدافع حرم ایرانی، عراقی، سوریه‌ای، لبنانی، افغانستانی و پاکستانی... این پیروزی بسیار بزرگ را به حضرت‌عالی... تبریک عرض می‌نمایم.»

بدون شرح.

@HosseinBastaniChannel


🔻«...برای سوءعاقبت خود نگران باشیم»

در حداقل ۱۵ سال اخیر، بعید است چنین حجمی از «مساله دار شدن نیروهای نظام» مشاهده شده باشد. سقوط حکومت سوریه -بعد از حذف لایه های اول و دوم و سوم رهبران حزب‌الله- آشکارا به یک «نقطه عطف» مهم در ذهنیت این نیروها تبدیل شده. در مورد اهمیت این پدیده، البته نباید نگاه اغراق‌آمیز یا شتاب‌زده داشت. اما لحاظ نکردن آن در تحلیل معادلات سیاسی ایران، حتما به دور از واقع‌بینی خواهد بود.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه، به‌تازگی در اشاره به همین وضعیت، متنی هشدارگونه را منتشر کرده که بازتابی از وضعیت روانی حاکم بر حلقه‌های حکومتی، بعد از تحولات اخیر «محور مقاومت» است. بدون توضیح بیشتر، بازخوانی بخشی از آن، مفید خواهد بود:

«برادران و خواهران انقلابی و حزب‌اللهی أین تذهبون؟ چرا مانند لشکر شکست‌خورده هر کدام به سوی مقصد نامعلوم در حال فرار هستیم؟ چرا مانند گله بی‌چوپان در این صحرای پر از گرگ‌های گرسنه سرگردان شده‌ایم؟ چرا با صد چراغ به بیراهه می‌رویم؟... تحلیل ما و تایید و تخطئه و انتقاد ما، دست‌کم در رسانه و مواجهه‌های اجتماعی، اگر عین تحلیل و تأیید و تخطئه او [رهبر] نباشد حداقل در نقطه مقابل ایشان هم نباشد. در غیر این‌صورت باید برای سوءعاقبت خود نگران باشیم...»

@HosseinBastaniChannel


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔻«جشن گرفتن»‌ شکست، تجربه جنگ شش روزه‏

صحبت‌های «پیروزمندانه» جدید رهبر جمهوری اسلامی در مورد تحولات سوریه -در میانه تشویق حاضران در بیت- به‌نوعی یادآور فضای جنگ شش روزه -۱۹۶۷- است: وقتی همزمان با شدیدترین شکست مصر و متحدانش در جنگ، رادیو قاهره خبر از پیروزی‌های عظیم می داد و مردم را -چنانکه در ویدیو مشهود است- به هیجان می آورد. وضعیت تبلیغات رادیو دمشق هم، البته مشابه بود.

وضعیت تبلیغات دولتی، وقتی پیچیده شد که اسرائیل، به سرعت هزاران نفر از اسرای مصری را آزاد کرد. اینکه از قصد و برای جنگ روانی آزادشان کرد یا نه، مشخص نیست. ولی آزادی آنها باعث شد راهی شهرها و روستایشان شوند تا شهادت بدهند که «واقعیت» جبهه‌ها چه بوده. این وضعیت، ناصر را تحت فشار گذاشت تا در نطقی رادیویی -احتمالا سریع‌تر یا صریح‌تر از آنچه در حالت عادی محتمل بود- به شکست اعتراف کند.

ویدیوی بالا، بریده ای از مستند «اسرائیل، فلسطین: جنگ شش روزه» است که لینک یوتیوب آن در دسترس قرار دارد:

https://youtu.be/pUBrxg98RyA?si=clsiFBAeca_QyiQo

@HosseinBastaniChannel


🔻اشاره ناتمام رهبر به نقش سوریه در جنگ ایران و عراق

رهبر جمهوری اسلامی امروز در توجیه دخالت در سوریه گفت سوریه در زمان جنگ هشت ساله به ایران کمک های بزرگی کرد. آیت‌الله خامنه‌ای، طبیعتا توضیح نداد که آن مقطع هم، نظام آن قدر جنگ را طول داد که سوریه در آبان ۶۶، همسو با سایر کشورهای عربی، ایران را به خاطر تاخیر در پذیرش قطعنامه ۵۹۸ محکوم و صراحتا با عراق ابراز «همبستگی» کرد.

بیانیه مشترک سوریه و سایر اعضای اتحادیه عرب به تاریخ ۲۷ آبان ۶۶ تصریح داشت: «کنفرانس [کشورهای عربی]، ایران را به خاطر اشغال بخشی از سرزمین عراق و تعلل در پذیرش قطعنامه ۵۹۸ محکوم کرد ... حاضران در کنفرانس با عراق ابراز همبستگی کردند و قبول قطعنامه ۵۹۸ از سوی عراق و پاسخ مثبت آن به ابتکارات صلح را مورد تقدیر قرار دادند. آنها، همچنین بر همبستگی با عراق و حمایت از آن کشور در حفظ... حقوق مشروع خود تاکید کردند.»

اگر فرصت داشتید، مقاله قدیمی «حد وفاداری متحدان تهران کجاست؟»، منتشر شده در مرداد ۱۳۹۷ را ملاحظه بفرمایید، که با اشاره مشخص به تجربه سوریه، پیش بینی می‌کرد: « تا زمانی که "تَهِ پروژه های بزرگ تهران" مشخص نباشد، مشکل می‌توان تصور کرد که "هیچ متحدی"، تا آن زمان که مقام های ایرانی انتظار دارند یا تصور می‌کنند، در کنارشان باقی بماند.»

مقاله توضیح می داد چگونه «ته نداشتن» پروژه‌های راهبردی جمهوری اسلامی -همان «سندرم بلند نشدن از پای میز تا زمان شکست»- در زمان جنگ هم باعث عکس‌العمل غیر منظره سوری‌ها شد. در آن زمان، مهم‌ترین متحد تهران در جهان عرب سوریه بود، ولی حتی آن کشور، یک سال مانده به پایان جنگ، عطای اتحاد راهبردی با جمهوری اسلامی را به لقایش بخشید و بیانیه شدیداللحن کشورهای عربی در حمایت از صدام حسین علیه ایران را امضا کرد.

لینک مقاله:
https://bbc.com/persian/iran-features-45190265

متن قطعنامه اکشورهای عربی در اعلام همبستگی با عراق علیه ایران در آبان ۱۳۶۶:
https://un.org/unispal/document/auto-insert-189503/

دلایل -رسمی- رای دادن سوریه به قطعنامه کشورهای عربی در حمایت از عراق در آبان ۱۳۶۶:
https://nytimes.com/1987/11/12/world/arabs-smooth-way-to-resume-ties-with-egypt.html

@HosseinBastaniChannel

54k 2 1.1k 812

🔻 شباهت‌های دو سخنرانی در تهران و بغداد

رهبر جمهوری اسلامی، امروز، پس از شکست در سوریه: «آن تحلیلگرِ نادانِ بی‌خبر از معنای مقاومت خیال می‌کند که مقاومت که ضعیف شد، ایران اسلامی هم ضعیف خواهد شد و من عرض می‌کنم به حول و قوه‌ی الهی، به اذن الله تعالی، ایران قوی مقتدر است و مقتدرتر هم خواهد شد... خدای متعال ان‌شاءالله کمک خواهد کرد و ریشه‌ی صهیونیسم و عوامل خبیث غربی در این منطقه برکنده خواهد شد؛ به فضل الهی.» (لینک متن سخنرانی)

صدام حسین، ۷ اسفند ۱۳۶۹، پس از شکست در کویت: «پیروزی اکنون و در آینده، به خواست خدا، بزرگ و باشکوه خواهد بود... فریاد شادی سر دهید، ای عراقی‌ها... دشمنان همچنان به مسیر و روش‌های خود ادامه دادند و گمان کردند که می‌توانند اراده خود را بر عراق تحمیل کنند... شما با ارتش‌های ۳۰ کشور جنگیدید... دشمنان حقیر خواهند شد... به خواست خداوند.» (لینک متن سخنرانی)

@HosseinBastaniChannel

52.7k 0 1.6k 1.2k

🔻سندروم «ترک‌ نکردن میز تا لحظه سقوط»

حضور نظامی در سوریه، جدیدترین نمونه از پروژه‌های به‌شدت پرهزینه‌ای است که پافشاری حکومت ایران بر ادامه نامحدود آنها، به شکست‌های غافلگیر کننده انجامیده. تاریخ جمهوری اسلامی، به‌کرات شاهد شکست‌های مشابه حاکمان ایران، به دلیل نداشتن «برنامه خروج» از درگیری‌های راهبردی بوده‌است.

ملاحظه بفرمایید:

https://youtu.be/5eAMMIIuf54?si=UaSH-Jd65JVaGyM0

@HosseinBastaniChannel


🔻«پیش‌بینی» رهبر در مورد آینده سوریه

روایت حسن نصرالله از «پیش‌بینی» علی خامنه‌ای در مورد آینده سوریه: «به ایشان گزارش دادیم ⁧ سوریه⁩ وضعیت نامناسبی دارد و باید به فکر سوریه و بشار اسد باشیم… رهبری فرموند نه بشار خواهد رفت و  نه سوریه به دست دشمنان خواهد افتاد…به داشتن چنین فرماندهی افتخار می‌کنیم.» (گزارش اسماعیل کوثری جانشین وقت قرارگاه ثارالله از جلسه دیدار سال ۹۲ با نصرالله، آذر ۹۶)

برای دیدن‌ متن نقل قول روی این لینک کلیک کنید.

@HosseinBastaniChannel


🔻گسترش حجاب با دسترسی به اطلاعات نظامی-هسته‌ای

«تصاویر دوربین‌های وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی، وزارت دفاع و نیروهای مسلح با رعایت ملاحظات حفاظتی و امنیتی در اختیار فراجا قرار می‌گیرد.»

۱- باور کنید یا نه، جمله بالا در قانون عفاف و حجاب آمده. فقط معلوم نیست چرا دوربین‌های بیت رهبری و نیروی قدس از قلم افتاده‌اند؟

۲- نتیجه «نقد» قانون جدید، تسهیل دسترسی به اطلاعات امنیتی، نظامی و هسته‌ای ج.ا است -طبیعتا با فرض اینکه اطلاعات کشف نشده‌ای باقی مانده باشد. نتیجه «نسیه» آن هم، قرار است گسترش «حجاب» در جامعه باشد -که لابد سال بعد در چنین روزی، نتایجش مشهود خواهد بود.

۳- با توجه به نامعلوم بودن ارتباط «دوربین‌های سازمان انرژی اتمی» به حجاب، چه بسا جوانان مومن انقلابی در هنگام وضع قانون اخیر، نتیجه «نقد» را بیشتر از نتیجه «نسیه» مد نظر داشته‌اند.

@HosseinBastaniChannel


🔻توصیه سایت دولتی روسیه به مجلس خبرگان

«اگر زمانی برسد که رهبری دار فانی را وداع بگویند... اگر احیانا در آن زمان آیت الله مجتبی خامنه ای اصلح باشد، آن وقت هیچ منطقی وجود ندارد که خبرگان به دلیل هیاهوی رسانه ای ایشان را انتخاب نکنند.»

توصیه فوق، در سایت اسپوتنیک فارسی وابسته به دولت روسیه منتشر شده است. (لینک فریز شده مطلب را در اینجا ببنید.)

نویسنده مطلب، «مدیر [وقت] منطقه‌ای خبرگزاری اسپوتنیک روسیه» و زمان انتشار آن ۵ شهریور ۱۴۰۱ بوده. (لینک فریز شده معرفی نویسنده را در اینجا ببنید.)

اینکه شانس مجتبی خامنه‌ای برای جانشینی پدرش چقدر هست یا نیست، به بحث جداگانه‌ای نیاز دارد.

اهمیت مطلب اسپوتنیک اما، چیز دیگری است: آنکه یک رسانه دولت روسیه، به همین صراحت به «مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی» گوشزد می‌کند پس از مرگ رهبر چه بکنند و چه نکنند.

@HosseinBastaniChannel


🔻 «این جمعه در قدس شریفیم... سحر قدس شریفیم»

صادق آهنگران می‌خواند: «فرمان بده آقای سرشار از بشارت!... فرمان دهی این جمعه در قدس شریفیم!»

سه هفته پیش هم مداح دیگری برایش خواند که: «سیدعلی خامنه‌ای فاتح جنگ است!... لب تر کند امروز، سحر قدس شریفیم!»

«آقا» از اجرای این نمایش‌ها خوشش می‌آید. طبیعتا برایش اجرا می‌کنند تا خوشش بیاید.

@HosseinBastaniChannel

68.1k 0 1.5k 1.1k

🔻پروژه «عبور از خامنه‌ای با خامنه‌ای»

پروژه نوظهور «عبور از خامنه‌ای با خامنه‌ای»، مبارزه با فساد در کشور را در گرو پایان دوره رهبر فعلی می‌داند و همزمان، توهم جا انداختن تعریف جدیدی از «اصلاحات» به سردمداری مجتبی خامنه‌ای را دارد. نشانه‌های ارتباط این پروژه با بخشی از دستگاه اطلاعاتی ایران، معنی‌دارند.

تکرارافشاگری‌های ۱۶ سال پیش از سوی عباس پالیزدار، به خودی خود اتفاق بزرگی نبود. به همین ترتیب، تبلیغ برای جانشینی مجتبی خامنه‌ای ازتریبونی رسمی، اقدام کم‌سابقه‌‌ای محسوب نمی‌شد. ارتباطات پالیزدار با محافلی در حکومت را هم، نمی‌توان خبر جدیدی دانست -او در جایی به وضوح اعلام می‌کند که بعضی از افشاگری‌های قبلیش به خواست «دوستان وزارت اطلاعات» بوده.

اما ویژگی خاص اظهارات عباس پالیزدار آن است که آشکارا، برای فروختن ایده «اصلاحات مجتبی-محور» به افکار عمومی تلاش می‌کند.

لازم به یادآوری نیست که مدافعان سنتی مجتبی خامنه‌ای، عمدتا «استمرار عصر خامنه‌ای» را در گرو جانشینی فرزند او دانسته‌اند و برای تحقق آن، چشم به اجماع اصولگرایان داشته‌اند. پروژه جدید اما، می‌کوشد راه «عبور از عصر خامنه‌ای» را جانشینی پسرش معرفی کند و ظاهرا در این مسیر، سعی در جذب اصلاح طلبان دارد. پالیزدار مشخصا این رویکرد را، با ابراز امیدواری به پایان هرچه سریع‌تر رهبری خامنه‌ای برای ممکن شدن «مبارزه با فساد»، «آزادی‌های اجتماعی» و «اصلاحات بنیادین» همراه می‌کند.

ابراز امیدواری به پایان رهبر جمهوری اسلامی از یک تریبون رسمی -ولو برای تبلیغ پسرش- طبیعتا واکنش طیفی از مدافعان رهبر را در روزهای اخیر به همراه داشته. فارغ از آنکه جزو حامیان جانشینی مجتبی خامنه‌ای باشند یا نه.

برای ملاحظه توضیحاتی بیشتر در همین ارتباط، لطفا لینک زیر را ببینید:

https://www.bbc.com/persian/articles/cy87p128nz2o

@HosseinBastaniChannel


🔻پدیده نظرسنجی‌های «بی‌اعتبار»، از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۴

غلط از آب درآمدن انبوهی از نظرسنجی‌ها در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، پدیده جدیدی نیست. در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا و رفراندوم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در همان سال هم، اغلب نظرسنجی‌ها به کلی با واقعیت فاصله داشتند.

مقاله زیر ۸ سال پیش، بعد از نخستین پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا -و رفراندوم برگزیت- منتشر شد. مقاله، واقعیت‌هایی را یادآوری کرده که انکارشان، به پیش بینی‌های کاملا اشتباه از نتایج صندوق‌های رای انجامیده، و مشخصا، دورنمای تکرار اشتباهات مشابه را در رای‌گیری‌های بعدی مورد بحث قرار داده است.

با توجه به تکرار مجدد همین پدیده در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، شاید بازخوانی آن نوشته قدیمی، بی‌فایده نباشد:

https://www.bbc.com/persian/iran-37964195

@HosseinBastaniChannel


 
🔻برنامه هسته‌ای تهران در دوره انتقال قدرت در واشنگتن
 
طی ۱۰ هفته آینده، احتمالا نهادهای تصمیم‌گیر در جمهوری اسلامی، درگیر انتخاب‌های‌ راهبردی سختی در ارتباط با برنامه هسته‌ای خواهند شد. از جمله، انتخاب اینکه آیا باید در زمان باقی مانده تا استقرار دولت دونالد ترامپ، این برنامه را -در حد ممکن- به نقطه بی‌بازگشت نزدیک کنندیا نه؟
 
با توجه به خاستگاه فکری جریان‌های حکومتی رقیب در ایران، قابل تصور است که در سطح نظام، در همین ارتباط دو دیدگاه مشخص وجود داشته باشد:
 
۱- «توسعه حداکثری» برنامه هسته‌ای؛ برای رسیدن به نقطه‌ای که بتوان از آن، به مثابه ابزاری بازدارنده در مقابل دولت بعدی آمریکا -یا حتی به عنوان اهرمی برای چانه‌زنی احتمالی با واشنگتن- استفاده کرد.
 
۲- «احتیاط حداکثری» در پرونده هسته‌ای؛ برای پرهیز از درگیری حداکثری با دولت ترامپ -مشخصا برای پرهیز از واکنش بی‌سابقه‌اسرائیل که ممکن است واشنگتن را هم، در ابعادی غیرمنتظره درگیر کند.
 
پیش‌بینی اینکه حامیان کدام یک از دو رویکرد، بخت بیشتری برای به پیش‌بردن حرف خود خواهند داشت، به‌آسانی ممکن نیست. حتی نمی‌توان مطمئن بود که رهبر جمهوری اسلامی ایران، لزوما مسئولیت «تعیین تکلیف» مباحثاتی از این جنس را خواهد پذیرفت یا نه.
 
ولی با در نظر گرفتن محورهای آشنای اختلاف نظر حکومتی در موضوع هسته‌ای، تصور آنکه در دو ماه و نیم آینده، حلقه‌های تصمیم‌گیر نظام درگیر چنین بحث‌هایی نشوند، دشوار به نظر می‌رسد.
 
@HosseinBastaniChannel


🔻«وقتی همه جمعیت شهید شدند، با ایران هر کاری می‌خواهید بکنید»

اشغال سفارتخانه آمریکا در ایران در ۴۵ سال پیش، به سرعت به میانجی گری های متعدد با هدف پایان بحران گروگان‎گیری منجر شد که تهران تمام آنها را، یکی پس از دیگری رد کرد.

شروط اولیه جمهوری اسلامی ایران برای خاتمه این بحران، بازگرداندن محمدرضا شاه پهلوی برای «محاکمه» و تحویل دارایی های او به تهران بودند که محقق نشدند. با ادامه بحران، مطالبه اصلی تهران برای آزادی گروگان ها، به آزادی دارایی های توقیف شده اش از سوی آمریکایی ها تبدیل شد. یعنی همان دارایی هایی که اگر اشغال سفارت صورت نمی گرفت، اساسا توقیف نمی شدند که نیاز به انجام معامله برای آزاد کردنشان باشد.

چهار روز پس از گروگان گیری، با وضع نخستین مجازات های اقتصادی ایالات متحده، «رویه» تحریم ایران کلید خورد -که درواقع تا به امروز ادامه دارد. در ۱۷ آذر، جیمی کارتر صادرات هرگونه اسلحه ایران را ممنوع کرد، که به معنی بی اثر شدن آخرین قرادادهای ایران و آمریکا برای خرید اسلحه و هواپیماهای جنگی، حتی در صورت پیش‌پرداخت قیمت آنها از سوی تهران بود.

در واکنش به شروع تحریم ها، روح‌الله خمینی در ۱۹ آبان گفت: «ما یک ملتی هستیم که به این گرسنگی خوردن‌ها عادت کرده‌ایم... ما روزه می‌گیریم... ما در هر هفته یک روز گوشت می‌خوریم... یک وعده هم ممکن است غذا [در روز] بخوریم.» وی با اشاره به جمعیت ایران در آن زمان به آمریکا هشدار داد: «ما سی و پنج میلیون جمعیت داریم که اینها بسیاری‌شان، بسیار زیادشان، آرزوی شهادت می‌کنند. ما با این سی و پنج میلیون به میدان می‌رویم. بعد که ما همه شهید شدیم، خودتان با ایران هر کاری می‌خواهید بکنید.»

در ۲۱ آبان، آمریکا نفت صادراتی ایران را نیز تحریم کرد. در ۲۳ آبان، دامنه تحریم های دولت کارتر به کلیه سپرده‌های دولت ایران در بانک‌های آمریکایی -در ایالات متحده و اروپا- گسترش یافت. دولت کارتر، همچنین به بانک های آمریکایی اجازه داد که مطالبات ادعایی خود علیه تهران را، از حساب های مسدود شده ایران در اروپا برداشت کنند.

نهایتا، حدود ۱۴ ماه بعد، در حالی که مقام های ایرانی در ابتدا از مطالبات ۲۴ میلیارد دلاری خود از آمریکا سخن می گفتند، مبلغی که در ازای آزادی گروگان ها از واشنگتن دریافت کردند، حدود ۸ میلیارد دلار بود. مبلغی که ۵ میلیارد آن صرف پرداخت مطالبات متقابل بانک های آمریکایی شد و در انتها بیش از ۳ میلیارد دلار باقی نماند. آن هم در شرایطی حکومت ایران، گروگان ها را در زمانی با بیشترین فایده قابل تصور برای رونالد ریگان، یعنی درست در حین مراسم سوگند ریاست جمهوری او آزاد کرد.

روی کار آمدن رونالد ریگان بعد از جیمی کارتر، با وعده پایان «مدارا» با جمهوری اسلامی ایران همراه بود. در عمل نیز اقدامات او علیه تهران، به مراحلی چون انهدام نظامی تاسیسات نفتی و کشتی های جنگی ایران رسید که تا این لحظه، در زمان هیچ رئیس جمهور دیگری تکرار نشده است.

https://www.bbc.com/persian/iran-features-50239961

@HosseinBastaniChannel

64k 0 1.1k 718

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔻«لب تر کند امروز، سحر قدس شریفیم»

مداح با اشاره به صاحب مجلس آواز می‌خواند: «سیدعلی خامنه‌ای فاتح جنگ است... ما لشکر این مرد خداییم... لب تر کند امروز، سحر قدس شریفیم...» بچه‌ها سرخوشانه کف می‌زنند و برایش می‌خوانند: «حیدر... حیدر!»

صاحب مجلس، خوشش می‌آید. بعد، در مورد «آمادگی ملت ایران» برای «مبارزه» و تدارکات «مسئولان» برای «اقدامات لازم نظامی و تسلیحاتی» و موضوعات دیگر، سخنرانی مبسوطی می‌کند.

@HosseinBastaniChannel

62.4k 2 1.8k 1.1k

🔻روایت جدید رهبر از «مسئولان»

رهبر جمهوری اسلامی امروز گفت: «کیفیت فهماندن قدرت و اراده ملت ایران به رژیم صهیونیستی را باید مسئولان تشخیص دهند و آنچه را که صلاح این ملت و کشور است انجام گیرد.»

علی خامنه‌ای ۵ سال پیش، بعد از سه برابر شدن قیمت سوخت و کلید خوردن وقایع آبان ۹۸ گفت: «مصوبه سران کشور است... بنده در این قضیه سررشته ندارم... صاحب‌نظر نیستم در این قضیه ... مسئولین کشور تصمیم گرفتند.»

رهبر همچنین ۶ سال قبل، تاکید کرد مسئولیت نهادهای انتصابی را قبول نمی‌کند ولی وضعیت نیروهای مسلح فرق دارد: «آنچه مربوط به نیروهای مسلّح و مانند اینهاست، آنجا بحث مدیریّت رهبری است؛ یعنی آنجا رهبری مدیریت می‌کند در زمینه‌ نیروهای مسلّح؛ صداوسیما این‌جوری نیست، قوه‌ قضائیه این‌جوری نیست.»

او ۷ سال پیش هم، از «مسئولانی» که مسئولیت کارهایشان را نمی‌پذیرند گلایه کرد: «این کسانی که کشور در اختیارشان است یا در اختیارشان بوده... باید موضع مسئولانه [بگیرند]، باید پاسخگو باشند.»

بدون شرح.

@HosseinBastaniChannel


🔻خودزنی «جوانان مومن انقلابی»

خبرگزاری سپاه، صبح روایت کرد «حمله حزب‌الله به مقر نتانیاهو» یک «رویداد تاریخی» است. همین رسانه چند ساعت بعد با این عبارت عقب‌نشینی کرد: «انتصاب [انتساب] حمله به حزب‌الله قطعی نیست». چند ساعت بعد هم، اساسا ارتباط حمله با «نمایندگان ایران» را «توهم» دانست.

«بین‌سطور» این تغییر جهت، قاعدتا -در حد کافی- واضح است.

لینک خبر اولیه:
https://x.com/tasnimnews_fa//Tasnimnews_Fa/status/1847548954470138183

لینک عقب نشینی اول:
https://x.com/tasnimnews_fa//Tasnimnews_Fa/status/1847603450529321302

لینک عقب نشینی بعدی:
https://x.com/tasnimnews_fa//Tasnimnews_Fa/status/1847690341027369464

@HosseinBastaniChannel

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.