حمیدرضا جلائی‌پور (جامعه‌شناس)


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


نوشته‌هایی درباره‌ی جامعه‌ی سیاسی ایران و غیره.
🍀 نقد و نظر خود را درباره‌ی مطالبی که این‌جا منتشر می‌شود می‌توانید از طریق این نشانی با نگارنده در میان بگذارید:
@hamidrezajalaeipour

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


پایگاه خبری انتخاب dan repost
♦️ یادداشت سیدحسین موسویان:

🔹 زمان معامله بزرگ فرارسیده

🔹 ماجرای مذاکرات مهم هاشمی و صدراعظم آلمان درمورد تنش‌ها بین ایران و آمریکا-اسرائیل / انتخاب

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003GCR
🆔 @Entekhab_ir


تحلیل رویداد dan repost
ارزیابی بازتاب های خبری و تحلیلی بحران بین ایران و اسرائیل
دکتر محمد اسکندری مقیم آمریکا
به برکت تحولات اخیر، بازار میزگردهای تخصصی و مصاحبه‌های صاحب‌نظران در هفته گذشته بسیار گرم بوده است و روزی نیست که چند میزگرد درباره ایران برگذار نشود یا با چند نفر درباره ایران و اسرائیل مصاحبه نشود. محتوای بعضی را ندیده می‌شود حدس زد. مثلا 30 فروردین میز گردی با حضور ری تکیه، الیوت آبرامز، و سناتور تام کاتون برگذار شد. معلوم بود حرفشان چیست. همان ترانه معروف دهه 1980، Bomb, Bomb, Bomb Iran. همچنین یک موسسه تحقیقاتی در قطر میزگردی برگذار کرد که بین آنها که من دیدم از همه بهتر بود. دیدگاه‌های متنوعی داشت، و شرکت‌کنندگان نکات خوبی طرح کردند. البته در آن کورسویی از امید گشوده نمی‌شد. شاید امروز گزارشی درباره مطالب طرح شده در آن جلسه برای گروه نوشتم.
رضا پهلوی هم روزی چند مصاحبه با شبکه‌های خبری دسته چهارم و پنجم می‌کند و دنیا را دعوت می‌کند تا با اتحاد سر اختاپوس را بکوبند و او را به تخت پادشاهی برگردانند و مشکلات خاورمیانه را یک بار برای همیشه حل کنند. جان بولتون هم اضافه کاری می‌کند و روزی چند مصاحبه می‌کند که پیش از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای باید آن را با خاک یکسان کرد. در میان ایرانیان فواد ایزدی و محمد مرندی از ایران روزی چند مصاحبه می‌کنند و مواضع رسمی ایران را منعکس می‌کنند. تریتا پارسی و علی واعظ هم در واشنگتن جزو صداهای معقول و معتدل هستند که سعی می‌کنند نشان بدهند وضعیت به وجود آمده تا حد زیادی نتیجه دفاع یکجانبه امریکا از اسرائیل است و نمی‌شود و نباید تنها ایران را مقصر دانست و بالا کشیدن شعله جنگ به نفع هیچ کس نیست و تر و خشک را خواهد سوزاند.
اما برای من جالب‌ترین گروه دیپلمات‌های سابق هستند که هم به مسایل سیاست بین‌الملل اشراف دارند و هم به دلیل کنار گرفتن از پست دولتی آزادند تا حرف دلشان را بزنند. ازجمله جک متلاک، سفیر سابق امریکا در شوروی، چارلز فریمن، سفیرپیشین امریکا در عربستان، کریگ موری، سفرسابق بریتانیا در ازبکستان، و یکی دو نفر دیگر مصاحبه‌های بسیار خوبی کرده‌اند و از سیاست خارجی کشورشان انتقاد کرده‌اند. لینک پایین مصاحبه ریچارد دالتون، سفیر سابق بریتانیا در ایران، است. مصاحبه‌کننده می‌گوید فرض جامعه بین‌المللی بر این است که منافع ایران اقتضا می‌کند شعله جنگ و تنش در منطقه افزایش یابد. اما ریچارد دالتون می‌گوید چنین نیست. منافع ایران چنین اقتضایی ندارد و ایران سعی کرده متحدانش مثل حزب‌الله را آرام نگه دارد. امروز هم ایران حمله دیروز اسرائیل را بی‌اهمیت قلمداد می‌کند تا فضا را آرام کند. مصاحبه‌کننده از تاثیر شوم و مخرب ایران در منطقه صحبت می‌کنند و ایران را عامل بی‌ثباتی خاورمیانه می‌خواند. اما دالتون با آرامش می‌گوید نباید گناه تمام مشکلات را به گردن ایران انداخت. اگر درست نگاه کنیم همه در این وضعیت سهم دارند. ایران تنها کشوری نیست که فراسوی مرزهایش دخالت می‌کند. اسرائیل در کرانه باختری زمین غصب می‌کند، آدم می‌کشد، فلسطینی‌های را دستگیر می‌کند و وضعیت آپارتاید درست کرده است؛ ترکیه در شمال عراق علیه کردها دست به حمله می‌زند؛ سعودی‌ها و اماراتی‌ها دست به تهاجم فاجعه‌بار علیه یمن زدند؛ حتی می‌توانید پای امریکا را به میان بکشید و کمک بی‌قید و شرط امریکا به اسرائیل را در بی‌ثباتی منطقه موثر دانست. عوامل بی‌ثباتی در منطقه متعددند.
بحث او و تته پته کردن مصاحبه‌کننده واقعا جالب است. چند روز پیش هم وضعیت معکوسی پدید آمد و مصاحبه‌کننده‌ای، دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا را به تته پته انداخت و از او پرسید اگر کشوری به سفارت ما حمله کند ما چه پاسخی خواهیم داد و کامرون را به تناقض‌گویی انداخت. خلاصه در این بلبشو گه گاه بهانه‌ای برای خنده هم پیدا می‌شود.

https://youtu.be/2y_EukpVS-s?si=peZUXLkkK7vNY8yL


محمدجواد ظریف، وزیرخارجه پیشین در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: نسل‌کشی در غزه بدون وقفه ادامه دارد. هیچ چیز نمی‌تواند توجه افکار عمومی جهانی را از جنایات اسرائیل منحرف کند.
اقدامات مستمر تجاوزکارانه اسرائیل علیه ایران، به ویژه حمله تحریک‌آمیز آن علیه اماکن دیپلماتیک ایران در سوریه، از سوی شورای امنیت ملل متحد مجازات نشد و لذا ایران را ناگزیر به اقدام حساب‌شده در دفاع مشروع نمود که تنها تأسیسات نظامی را هدف گرفت و بر خلاف اسرائیل، آگاهانه از هدف‌گیری غیرنظامیان خودداری کرد.
اکنون، با توجه به آتش‌بازی امروز در اصفهان، تمامی کشور‌ها و رهبران جهان می‌بایست توجه خود را به پایان دادن به جنایات اسرائیل و به ویژه جنگ غزه متمرکز کنند.
وتوی قطعنامه عضویت فلسطین در شورای امنیت ملل متحد توسط ایالات متحده حرکتی کاملا در جهت اشتباه بود.


اصلاحات نیوز dan repost
📢 محمدجواد ظریف: عدم محکومیت تجاوز اسرائل علیه ایران توسط شورای امنیت، ایران را ناگزیر به دفاع مشروع کرد

اقدامات مستمر تجاوزکارانه اسرائیل علیه ایران، به ویژه حمله تحریک‌آمیز آن علیه اماکن دیپلماتیک ایران در سوریه، از سوی شورای امنیت ملل متحد مجازات نشد و لذا ایران را ناگزیر به اقدام حساب‌شده در دفاع مشروع نمود که تنها تأسیسات نظامی را هدف گرفت و بر خلاف اسرائیل، آگاهانه از هدف‌گیری غیرنظامیان خودداری کرد.


https://eslahatnews.com/?p=25707
_
اصلاحات نیوز
@Eslahatnews
🔗 Eslahatnews.com


نگاهِ دیگر dan repost
🔺معنای آنچه گذشت!

صرف نظر از این که امروز در اصفهان چه اتفاقی افتاده است، اما شکل واکنش اسرائیل و ایران به آن بیانگر سه نکته مهم است:

نخست این که چنان که قبلا نیز نگارنده پیش و بعد از پاسخ ایران تاکید داشت، هیچ طرفی به دلیل هزینه‌های گزاف جنگ، به دنبال آن نیست و قرار نیست جنگی رخ دهد و به طرق مختلف تلاش می‌شود که اوضاع به این سمت پیش نرود.

دوم این که نوع مواجهه دو طرف با اتفاقات امروز نشان می‌دهد که این دور از تنش نظامی شدید، اما کنترل شده و کنش واکنش‌های دو سویه پس از حمله به سفارت ایران در دمشق فعلا به پایان رسیده و به احتمال زیاد بعید است که دیگر اسرائیل در آینده دست به حمله‌ای مستقیم در واکنش به پاسخ اخیر ایران بزند.

سوم این که آینده به احتمال زیاد آبستن شروع دور تازه‌ای از جنگ غیر مستقیم در اشکال مختلف است. از این رو، چنان که قبلا نیز عرض شد، اسرائیل به احتمال زیاد تلاش خواهد کرد بیشتر از گذشته بر روی خرابکاری علیه تاسیسات حساس ایرانی و همچنین ترورهای غیر مستقیم متمرکز شود.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari


🔻جعفریان: ‌‏دایره مشورت در مسأله حجاب را وسیع‌تر کنید/ اجازه ندهید یک دایره محدود که نتیجه خالص‌سازی‌هاست، در این باره تصمیم بگیرد

رسول جعفریان، استاد دانشگاه نوشت: ‌‏دایره مشورت در مسأله حجاب و برخورد باآن را به دلیل اهمیت و پیامدهای آن وسیع‌تر کنید: از مراجع تقلید، علمای بی طرف بلاد، و نخبگان علاقه‌مند به سرنوشت ایران، مشورت بگیرید. اجازه ندهید یک دایره محدود که نتیجه خالص‌سازی‌هاست، در این باره تصمیم بگیرد. عوارض آن دامن همه را خواهد گرفت.

@eskannews_com


عباس آخوندی dan repost
🔲زمان دیپلماسی است، نه جنگ
فضا را سرد کنید. گرم نکنید

🖋عباس آخوندی، 29فروردین1403

این چند جمله را برای ثبت در تاریخ می نویسم. و با امید آن‌که با عقل سردِ سرد، دور از هیجان و با تدبیر مقامات تصمیم‌گیر امکان گریز از درگیری در جنگ فراهم شود.

1- در این موقعیت از تاریخ ایران باید به شدت نگران نفوذ سرویس‌ها و آشفته‌سازی فضا بود. فکر نکنیم، فضای هیجانی موجود، لزوما متضمن منافع ملی است. عقل سرد و تدبیر بر هیجان ارجحیت دارد.

2- عنوان حمله ایران به تاسیاست نظامی اسرائیل، تنبیه، دفاع از حیثیت ملی ایران، بازدارندگی و تمام بود. استحاله از این وضعیت به یک وضعیت جنگی و حماسی سم مهلک سیاست ایران در این مقطع است.


3- خط تبلیغی ایران باید این باشد که ما آنجا که لازم بود توانمان را نشان دهیم، دادیم. حالا همانند یک پیروز باید از صحنه بیرون بیاییم. نه آن‌که در صحنه بمانیم و ندای هل من مبارز سر دهیم. ما باید در اوج، از صحنه خارج شویم. ماندن ما در میدان ما را از اوج به زیر خواهد کشید.

4- سیاست تبلیغی ایران باید این باشد که ما تا آخرین لحظه طرفدار دیپلماسی هستیم و به آن وفادار خواهم ماند. البته که هوشیاری خود را برای دفاع از سرزمین ایران حفظ خواهیم کرد و برای آن جان‌فشانی خواهیم نمود. اینکه وزارتخارجه ما بگوید زمان پاسخ‌گویی ما به لحظه کاهش یافته است، این عین بی‌سیاستی است. هیچ کس در منازعه دست خود را رو نمی کند و برای خود پیشاپیش مشکل ایجاد نمی‌کند. او باید بگوید ما امیدواریم که تمام کشورهای جهان راه دیپلماسی را در پیش بگیرند. ایران باید تاکید کند که آماده مذاکره در تمام سطوح و با تمام کشورهای جهان و سازمان ملل برای استقرار امنیت در جهان و منطقه است.


5- من از مقاله‌ای که امروز بایدن تحت "عنوان لحظه حقیقت اوکراین و اسرائیل" انتشار داد، اتخاذ یک سیاست سه مرحله‌ای را استنباط می‌کنم. مرحله اول مخالفت با تشدید جنگ، مرحله دوم اجازه درگیری و به قول خودشان دفاع از خود به اسرائیل و مرحله سوم ایجاد اجماع جهانی و منطقه‌ای برای یک نوع تحریم همه‌جانبه علیه توانمندی دفاعی ایران است. البته این روش سیاسی بایدن در درگیری‌های قبلی هم بوده‌است. در این مورد نیز به همین نوع عمل می‌کند و اینک در مرحه دوم به مفهوم رفع منع است. در مرحله بعدی وارد فرایند اجماع‌سازی علیه ایران خواهد شد. قطعا در این مرحله همه‌ی کشورهای منطقه به او خواهند پیوست. این را از موضع‌گیری وزرای خارجه انگلستان و آلمان در روز جاری نیز می‌توان فهمید. روسیه و چین نیز در یک فرایند زمان‌بر؛ تاکید می‌کنم زمان‌بر و نه فوری و در موقعیت‌هایی که ساخته خواهد شد با آن موافقت خواهند کرد و یا دستِ‌کم مخالفت نخواهند نمود. بنابراین، از قضا سیاست ما در برابر تجاوز مجدد اسرائیل باید خویشتنداری و احاله آن به موقعیت‌های دیگر و پاسخ‌های غیرمستقیم باشد. ما باید فضا را سرد کنیم. گرم نکنیم. گرم کردن فضا عین خواسته اسرائیل است. ‌


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
فرهاد قنبری

دخالت پلیس در حوزه هایی مانند حجاب و پوشش باعث شده است بخش بزرگی از جامعه نسبت به کلیت نیروی انتظامی و وظایف آنها در حوزه عمومی نیز نگاه منفی داشته باشند.

ضرب و شتم و قتل پلیس [مانند این کلیپ یا قتل پلیس شیرازی] در هنگام انجام وظیفه قانونی (جریمه رانندگان متخلف، بازداشت قاچاقچیان مواد مخدر، بازداشت اراذل و اوباش و الوات خیابانی و...) در هیچ کشور توسعه یافته ای اتفاق نمی افتد.

جامعه برای حفظ امنیت و آسایش به اقتدار پلیس نیاز دارد. قرار دادن پلیس در مقابل مردم عادی (به دلیل رقص و پوشش و حیوان خانگی و امثالهم) باعث از بین رفتن اقتدار پلیس می شود و در نهایت دودش به چشم همه جامعه می رود.
یکبار برای همیشه حوزه وظایف قانونی پلیس را از حوزه اعتقادات و باورهای مذهبی مجزا کنید، وظیفه پلیس بازداشت و درگیری با روزه خوار و کم حجاب و امثالهم نیست.

وظیفه پلیس مقابل هم قراردادن مردم و تنبیه بخشی از مردم برای کسب رضایت بخش دیگری از مردم نیست.
@kharmagaas


اکبر گنجی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 ژنرال بازنشسته و تحلیلگر نظامی نزدیک به ترامپ: سیاستمداران آمریکا از سوی لابی اسرائیل خریداری شده اند و اسرائیل به دنبال گسترش جنگ با ایران و جهان است تا نتانیاهو در قدرت حفظ شود

💢 داگلاس مک‌گریگور: نتانیاهو میخواد جنگ رو تشدید کنه تا [در قدرت و سیاست] زنده بمونه و معتقده که تشدید جنگ در نهایت باعث نجات اسرائیل میشه...اگر نتانیاهو موفق باشه و ما به این جنگ کشونده بشیم، در نهایت به طور مستقیم با روسیه وارد جنگ میشیم...اکثر طبقه سیاستمدار ما توسط لابی اسرائیلی خریداری شدن و بهشون پول پرداخت میشه...نفرت و احساسات اسرائیل رو فرا گرفته و هیچ حساب کتاب منطقی در اونجا وجود نداره...ایرانی‌ها جنگ نمیخوان، این چیزی هست که باید فهمیده بشه، در سطح منطقه به جز آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها کسی علاقه‌ای به جنگ نداره.

#سی_و_سه_هزار_و_نهصد_کشته
#کشتار_چهارده_هزار_کودک
#کشتار_هشت_هزار_زن
#هفتاد_و_شش_هزار_و_ششصد_زخمی
#هشت_هزار_نفر_زیر_آوارها
#جنایات_جنگی_اسرائیل
#نسل_کشی_اسرائیل
#دولت_آپارتاید_اسرائیل
#غزه
#فلسطین
#اشغالگری

https://t.me/ganji_akbar


KhatamiMedia dan repost
🎙️ پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود
 
سيد محمد خاتمى در جمع مشاوران خود اعلام كرد که پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود.

وی ضمن تایید این اقدام و تمجید از آن افزود، این اقدام پاسخی بود به حمله تجاوزکارانه رژیم اشغالگر به كنسولگرى ايران که منجر به شهادت سرداران رشید سپاه و تنی چند از هموطنان ما شده بود.

سيد محمد خاتمى كه در جمع مشاوران خود سخن مى گفت، افزود که عملیات پهپادی و موشکی ایران علیه اسرائیل با لحاظ همه جوانب امر در چارچوب مقررات روشن و مناسبات قانونی بین المللی صورت گرفت.

عمليات ايران حاوی این پیام روشن بود که اسرائیل تصور نکند که هر جنایت و شرارت و عمل خلاف مقررات مسلم بین المللی انجام دهد و نهادهای بین المللی هم در مقابل آن به وظیفه قانونی خود عمل نکنند بی پاسخ می ماند.

وى با بيان اينكه حفظ امنيت و ثبات منطقه و تنش زدائی از اولویت های جمهوری اسلامی است افزود، در عمليات ايران هدف قرار نگرفتن مناطق مسكونى و اقتصادى کاملاً مراعات شد و پهبادها و بخصوص موشکهای ايران از گنبد آهنين اسرائيل و پوشش چندلایه بازدارنده فوق العاده پرهزينه آمريكا و بعضى كشورهاى اروپايى و منطقه ای براى دفاع از اسرائيل عبور كردند، نشان داده شد كه جمهورى اسلامى توان و تدبير لازم در تأمین منافع خود و برخورد با تجاوز و جنایت را دارد.

خاتمى در پایان اظهار امیدواری کرد که با قطع جنایت های رژیم اشغالگر و برقراری آتش‌بس، مردم مظلوم غزّه از این وضعیت پررنج و عذاب رهایی یابند و منطقه که سخت نیازمند امنیت و پیشرفت است روی آرامش را ببیند.

🌐 با بازنشر این پست رسانه رسمی سیدمحمد خاتمی را به دیگران معرفی کنید‌‌‌
رسانه شمایید 📱‌‌‌

🇮🇷 @khatamimedia


اشراق dan repost
♦️ خاورمیانه در معرض انفجار، نبرد ناتمام ایران و اسرائیل

#تحلیل

✍️ احسان کیانی
🗓 ۲۷ فروردین ۱۴۰۳

🔹 علی واعظ، مدیر «برنامه ایران» در «گروه بین‌المللی بحران» طی یادداشتی در «فارن‌افرز» مورخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ به ارزیابی پیامدهای عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه حمله تروریستی اسرائیل به سفارت تهران در دمشق پرداخته است.

🔸 به نظر واعظ، عملیات ایران «در ارسال پیام موفق بود حتی اگر اسرائیل و متحدانش تمام پرتابه‌ها را سرنگون کرده باشند». او معتقد است که نبرد ایران و اسرائیل هنوز به پایان نرسیده و «فصل بعدی هنوز مبهم و مملو از ریسک درگیری برای ایران، اسرائیل و کل منطقه است. زیرا اسرائیل ممکن است با حملات بیشتری به ایران پاسخ دهد».

🔹 طبق این یادداشت، استراتژیست‌های اسرائیلی، سیاست «عمق راهبردی» ایران را «حلقه آتش» می‌دانستند که ابتدا برای مهار آمریکا و عربستان پس از اشغال عراق پایه‌گذاری شد ولی پس از جنگ غزه، علیه اسرائیل متحد شده‌اند.

🔸 واعظ بیان داشته که تهران تا پیش از ترور سردار زاهدی مراقب بود که درگیر یک نبرد مستقیم نشود. ولی این ترور «نشان‌گر یک شکست اطلاعاتی بزرگ» بود و نیاز داشت تا نشان دهد که زین پس نیروهایش «از حملات اسرائیل در امان خواهند بود». به همین دلیل «صبر راهبردی را که مستلزم تقویت گروه‌های نیابتی بدون توسل به انتقام‌جویی فوری و تحریک‌آمیز» بود کنار گذاشت. زیرا به‌زعم واعظ «نیروهای رادیکال درون جمهوری اسلامی، چنین صبری را نشان ضعف دانسته و به طور فزاینده‌ای حکومت را تحت فشار گذاشتند تا ریسک بیشتری از خود نشان داده و به استقبال رویارویی مستقیم برود».

🔹 به نظر واعظ، ایران اولاً با پاسخ غیرفوری و گذشت زمانی چندروزه، عامدانه به آمریکا و متحدانش «فرصت داد تا سامانه‌های دفاعی را آماده کنند» و ثانیاً با پاسخی «محدود و متناسب» اعلام داشته که قصد ادامه درگیری را ندارد تا اسرائیل را از ادامه نبرد بازدارد. زیرا اسرائیل نیز رسماً اعلام کرده عملیات ایران تلفاتی نداشته و فقط یک مجروح در پی داشته است.

🔸 نویسنده معتقد است که دلایل مهمی وجود دارد که اسرائیل از ادامه درگیری منصرف شود. اولاً اکثر پرتابه‌های ایران ره‌گیری شدند. ثانیاً عملیات ایران، «هم‌دردی بین‌المللی زیادی برای اسرائیل و بدنامی برای ایران ایجاد کرده و فضای بین‌المللی پیشین علیه اسرائیل را معکوس کرده است».

🔹 واعظ نگران است که در صورت پاسخ اسرائیل به ایران، «آمریکا وادار به دفاع از اسرائیل شده و به طور مستقیم وارد نبرد شود». در این سناریو، گروه‌های مقاومت نیز با روحیه تهاجمی شدیدتری علیه آمریکا وارد عمل شده و احتمالاً نهایتاً ایران نیز به سمت ساخت سلاح هسته‌ای حرکت خواهد کرد.

🔸 مطابق نگرش واعظ، گرچه «آمریکا اهرم فشار مناسبی برای مهار اسرائیل دارد ولی اسرائیل، نیروی نیابتی ایالات متحده نیست، بنابراین واشنگتن نمی‌تواند سکوت نتانیاهو را تضمین کند». پس همان‌طور که تهران تصمیم گرفت با «تهاجمی بی‌سابقه»، محاسبات اسرائیل را تحت تأثیر داده و این حکومت را از عبور از خط قرمز حمله به اماکن دیپلماتیک منصرف سازد، ممکن است اسرائیل نیز محاسبات مشابهی داشته باشد که بایستی ایران را از خط قرمز حمله مستقیم به ایران منصرف سازد. در این سناریو، «ایرانی‌ها بار دیگر در برابر حمله تلافی‌جویانه اسرائیل، حمله بزرگ‌تری انجام خواهند داد. سپس اسرائیل دوباره حمله خواهد کرد و خاورمیانه به نقطه انفجار خواهد رسید. این بازی هیچ برنده‌ای نخواهد داشت».

✅ نتانیاهو با دستور ترور سرداران نیروی قدس در سفارت ایران در دمشق، آمریکا را در برابر عمل انجام‌شده قرار داد. زیرا هدف نهایی وی، نه حمله اسرائیل به ایران بلکه حمله آمریکا به ایران است. وی و همراهانش در جناح راست رادیکال اسرائیل به خوبی از نقاط ضعف خود برای حمله‌ای خودسرانه به ایران آگاه هستند. پس این فرضیه که با حمله به اهدافی درون ایران، پاسخ متقابل ایران را برانگیزد تا ایالات متحده را به درگیری با ایران بکشاند، دور از ذهن نیست.

🆔@EshraghKiani


چگونه در شبکه‌های اجتماعی بحث کنیم؟

✍🏻جواد حیدری؛ سیاست‌پژوه و مترجم

این مطلب برگرفته از نویسنده‌ جدی و خوشنام به‌نام لوئیس وُون است که در تفکر انتقادی و نظریه‌های اخلاقی تخصص دارد. وُون در کتاب بسیار تأمل‌برانگیزش به‌نام «فلسفه‌نگاری: راهنمای دانشجویان برای خواندن و نوشتن جستارهای فلسفی»، مطلب مهمی را درباره‌ چگونگی بحث در شبکه‌های اجتماعی و آنلاین مطرح می‌کند.

فرض کنید که شما می‌خواهید در شبکه‌های اجتماعی درباره‌ موضوع سیاسی یا اخلاقی یا فلسفی مهمی وارد بحث جدی، صادقانه و سازنده شوید. شما قصد دارید در یک مباحثه‌ واقعی مشارکت کنید و از بحث‌های بی‌فایده‌ای که وقت و انرژی شما را هدر می‌دهند، اجتناب کنید. چگونه این کار را باید انجام دهید؟ به این شیوه:

1- قبل از هر چیز، از کسانی که فکر می‌کنید فقط می‌خواهند برتری خودشان را به رخ بکشند، جلب توجه و خودنمایی کنند، خود را آرام کنند، خشم خودشان را بر سر شما خالی کنند، یا شما را عصبانی و تحریک کنند، دوری کنید. اگر در نیمه‌راه بحث متوجه شدید که طرف مقابل شما علاقه‌ای به بحث عقلانی ندارد، خداحافظی کنید و خود را کنار بکشید. به سمت گفت‌وگوهایی بروید که در آن مباحث محترمانه و هوشمندانه رایج است.

2- فقط روی استدلال متمرکز شوید. شکل استدلال یا صدق مقدمات طرف مقابل‌تان را نقد کنید و اصلاً به شخصیت او کار نداشته باشید. از شخصی کردن بحث اجتناب کنید و عواطف خود را وارد بحث نکنید و بحث بی‌ربط به موضوع را طرح نکنید.

3- سعی کنید دیدگاه طرف مقابل را خیلی خوب فهم کنید. با این کار مجال ارائه‌ی بحث خوب را افزایش می‌دهید و چیزهایی را که نمی‌دانستید، یاد می‌گیرید و با نشان دادن همدلی خود بحث را آرام می‌کنید. با ارج نهادن به ایرادات طرف مقابل‌تان می‌توانید استدلال خودتان را قوی‌تر کنید و نشان دهید که در بحث جدی و منصف هستید.

4- به طرف مقابل‌تان در بحث احترام بگذارید. حرف‌های او را با دقت بخوانید و گوش فرادهید. در مورد انگیزه‌های او، یا ارزش‌های او یا پیشینه‌ی او بدترین حالت را متصور نشوید. تنها بر مبنای گرایش‌ها و تمایلات سیاسی به طرف مقابل‌تان برچسب نزنید. از اظهارنظرهای رکیک، تمسخرآمیز، فحاشانه و توهین‌آمیز اجتناب کنید.

5- محل نزاع را عوض نکنید؛ با طرح موضوعات جانبی بی‌ربط یا با عیب‌جویی بحث را منحرف نکنید. با اشاره به اشکالات گرامری طرف مقابل‌تان یا بر شمردن خطاهای تایپی و املائی او اصلاً بحث پیش نخواهد رفت و احتمالاً مهر خاتمه خواهید زد بر هرگونه شانس بحث عقلانی.

6- احساسات خود را مهار کنید. اگر خشمگین یا مضطرب یا عصبانی هستید، نمی‌توانید آن‌طور که باید واضح فکر کنید، ممکن است به‌جای اقامه‌ استدلال قوی و محکم، شروع کنید به ناسزا گفتن و احتمالاً طرف مقابل‌تان هم به همین شیوه به شما پاسخ خواهد داد.

7- بدانید که در مورد چه چیزی صحبت می‌کنید. فرض کنید که با کسی درباره‌ یک موضوعی بحث می‌کنید. در گرماگرم بحث متوجه می‌شوید که از واقعیاتی بی‌خبر هستید. اما همچنان اصرار می‌ورزید که بر حق هستید، چون برای شما بسیار عذاب‌آور است که قبول کنید، درباره‌ آن موضوع یکسری نکات را نمی‌دانستید. این وضعیت اتلاف وقت است. بهتر است قبل از اینکه وارد بحث و منازعه شوید از واقعیات باخبر شوید. از قبل در مورد موضوع تحقیق کنید و از استدلال‌های له و علیه موضع مورد بحث مطلع شوید.

8- قبل از اینکه بخواهید وارد بحث جدی در یک پلتفرم شبکه‌ اجتماعی با کاراکتر محدود مانند توئیتر شوید دوباره فکر کنید. محدودیت کاراکتر توئیتر بحث درباره‌ موضوعات پیچیده و طولانی را دشوار یا بی‌فایده می‌کند.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-14459

@hammihanonline

@hamidrezajalaeipour


نویسنده: مهرداد احمدی شیخانی

@hamidrezajalaeipour


اسرائیل فقط از یک خط قرمز عبور کرد که حمله به ساختمان سفارت ایران بود اما ایران از دو خط قرمز عبور کرد:

اول حمله مستقیم به قلمرو اسرائیل و دوم، حمله به یک قدرت اتمی. امنیت سرزمینی و بازدارندگی اسرائیل همزمان بی‌اعتبار شد. پیامدهای آن برای اسرائیل به مراتب تلخ‌تر از ۷ اکتبر است.


🎥 نظر حسن روحانی درباره پاسخ دیشب ایران به تجاوزهای اسرائیل
روحانی: «همه ما می‌دانیم که اسرائیل یک دولت غاصب است، اسرائیل دولتی است که همه اصول انسانی را نه امروز بلکه در طول ۷۶ سال گذشته زیر پا گذاشته است. اسرائیل یک رژیم آدمکش است که به اصول بین‌المللی نیز توجه نمی‌کند. اسرائیل یک خطای بزرگ انجام داد و به ساختمان کنسولی ایران در دمشق حمله کرد که موجب شهادت فرماندهان شجاع سپاه پاسداران شد. این کار، احمقانه بود. البته اسرائیلی‌ها می‌خواهند به خاطر گرفتاری‌شان در غزه، معضلات را در کل منطقه توسعه دهند و از طریق توسعه ناامنی در منطقه، خودشان را خلاص کنند و شرایط جدیدی را به وجود بیاورند. همه دنیا شاهد است که جمهوری اسلامی ایران آغازگر اقدام نظامی نبوده است. اسرائیل حمله را شروع کرد و ایران فقط پاسخ داد. امیدوارم صهیونیست‌ها درس گرفته باشند و تنبیه شوند و دست از تجاوز بردارند و اگر بخواهند به تجاوز ادامه دهند به طور طبیعی پاسخ آن را خواهند دید، گرچه ما امیدواریم حماقتشان را بار دیگر تکرار نکنند. جمهوری اسلامی ایران یک منطقه امن می‌خواهد، با ظلم و تجاوز مخالف و حامی مظلومین در طول تاریخ است.»




جماران dan repost
🔴 سید حسن خمینی: عملیات شجاعانه دیشب توسط فرزندان غیور ایران اسلامی موجب افتخار است

🔴 این حمله یک تصمیم استراتژیک برای نمایش اقتدار، امنیت و غرور ملی بود/ باید به قدرت ملی خود ببالیم

🔻در پی پاسخ جمهوری اسلامی ایران به جنایت رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری کشورمان در دمشق، یادگار امام بیانیه‌ای را منتشر کرد.

🔻به گزارش جماران، متن بیانیه حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در پی می‌آید:

بسمه تعالی

ٱلنَّارُ يُعۡرَضُونَ عَلَيۡهَا غُدُوّٗا وَعَشِيّٗاۚ وَيَوۡمَ تَقُومُ ٱلسَّاعَةُ أَدۡخِلُوٓاْ ءَالَ فِرۡعَوۡنَ أَشَدَّ ٱلۡعَذَابِ[غافر ۴۶]

🔸عملیات شجاعانه دیشب توسط فرزندان غیور ایران اسلامی موجب افتخار است.

🔸تقابل ایران با رژیم غاصب صهیونیستی به دليل وقاحت و تحليل هاي غلط دشمن به يك ضرورت گریز ناپذیر تبدیل شده بود و این حمله یک تصمیم استراتژیک برای نمایش اقتدار، امنیت و غرور ملی بود.

🔸فراموش نمی کنیم که رژیم سفاک اسراییل در طول این سالها تا چه اندازه در قتل ایرانیان و آزادیخواهان پافشاری کرده است و تا چه حد منافع ملی ما و هویت اسلامی مسلمانان را دستخوش تاراج قرار داده بود.

🔸تداوم حملات و ترورهای اسرايیل به مواضع و شهروندان ایرانی، در بیش از یک دهه گذشته، در داخل و خارج کشور، گويی این باور و ذهنیت ناصواب را در میان دشمنان و حتی برخی ایرانیان ایجاد نموده بود که ایران توانائی تقابل مستقیم با اسرايیل را نداشته و صرفا به جنگ و یا پاسخ غیرمستقیم اکتفا خواهد کرد. ذهنیتی که امروز کاملا از بین رفته است.

🔸طبیعی است که ایرانیان بیش از هر کشور دیگر از جنگ های تحمیلی آسیب دیده و لذا هرگز به دنبال آن نبوده اند، ولی از سوی دیگر نشان داده اند که در مقابل جسارت و تعدی دشمنان نیز ساکت نخواهند نشست.

🔸امروز نیز همه باید به قدرت ملی خود ببالیم و با تکیه همه جانبه بر مردم عزیز که مهم ترین مولفه قدرت هستند، در برابر تهدید های خارجی متحد باشیم.

🔸اینجانب ضمن تبریک این عملیات شجاعانه به فرماندهی معظم کل قوا و رزمندگان سرافراز، رضوان الهی را برای امام بزرگوار(س) مسألت دارم که روح خودباوری و عزت را در مردم ما دمید و به روان شهیدان سرافراز درود می فرستم که پیشگامان این راه بودند.
سید حسن خمینی
۲۶ فروردین ۱۴۰۳
/ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1628798

🕌 @jamarannews


نوشته‌های تحلیلی علی نصری dan repost
‏عملیات نظامی شب گذشته ایران در سرزمين‌های اشغالی، چند دهه‌ پروپاگاندا و پروژه "امنیتی‌سازی" مبتنی بر اینکه دولت ایران قصد «نسل‌کشی» مردم اسرائیل را دارد را بر باد داد. در حالی که موشک‌ها و پهپادهای ایران به راحتی به شهرهای اسرائیل رسیدند، فقط پایگاه‌های نظامی را هدف قرار دادند.


Iran's last night military operation in Israel debunked decades of propaganda accusing the Iranian government of having "genocidal" intent towards the Israeli population. While Iranian missiles & drones easily reached Israeli cities, they only targeted military bases.



@AliNasriTelegram


مفهوم جدید صبر استراتژیک ایران

حسن بهشتی‌پور (کارشناس با سابقه روابط بین‌الملل)

سرانجام سیزده روز پس از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، ایران حملات مقابله‌به‌مثل خود را از طریق حمله موشکی و پهبادی به اهداف متعددی در اسرائیل به اجرا گذاشت.

در مورد موثر و بازدارنده بودن این حملات باید منتظر ارزیابی‌ها بعدی باشیم. اما همین‌قدر که بزرگترین حملات موشکی و پهبادی در سال‌های اخیر علیه رژیم متجاوز اسرائیل طراحی و با موفقیت اجرا شده است، می‌تواند دو مسیر کاملا جداگانه را پیش روی منطقه باز کند.

مسیر اول، پذیرش این واقعیت از سوی نتانیاهو و حامیانش در داخل و خارج اسرائیل که پاسخ ایران دفاعی بوده و باید از گسترش بحران در همین مرحله جلوگیری کرد.

استدلال بایدن برای نتانیاهو که آمریکا در حملات متقابل اسرائیل مشارکت نمی‌کند، نشان‌دهنده تمایل کاخ‌سفید برای مهار بحران در همین مرحله است. به‌ویژه آنکه تاکید می‌کند همین‌قدر که اسرائیل توانسته اکثر موشک‌ها را رهگیری کند، موفقیت محسوب می‌شود!

به نظر می‌رسد آمریکا گسترش بحران در سطح منطقه خاورمیانه را به نفع خود ارزیابی نمی‌کند؛ زیرا این موضوع موجب بالا رفتن احتمال شروع یک جنگ منطقه‌ای است.

مسیر دوم، پیگیری سیاست جنگ‌طلبانه نتانیاهو است؛ زیرا او به‌خوبی می‌داند اگر جنگ غزه به‌هرشکلی متوقف شود، اولین قربانی اوست که به دلیل سیاست‌های اشتباه خود طی سه سال گذشته مجبور به کناره‌گیری خواهد شد.

در واقع، نتانیاهو همان مسیری را دنبال می‌کند که اولمرت بعد از جنگ سی‌و‌سه روزه در لبنان پشت سر گذاشت. بنابراین، نتایاهو می‌کوشد سایر اعضای کابینه جنگ را با خود همسو کند و با انجام حملات جدید علیه ایران وارد مرحله جدیدی از قمار سیاسی و نظامی در منطقه شود.

در این مرحله اسرائیل در عمل باید در چند جبهه به صورت همزمان وارد جنگی شود که نتیجه آن حتی برای بزرگترین کارشناسان نظامی اسرائیلی و آمریکایی قابل پیش‌بینی نیست.

اکنون پرسش اساسی این است که کدام‌یک از این دو مسیر در پیش گرفته می‌شود؟

در پاسخ باید گفت با حملات نیمه‌شب ۲۶فروردین ایران اکنون مفهوم "صبر استراتژیک" بیش از گذشته روشن شده است. در این مفهوم، ایران نشان داد صبر استراتژیک ایران به منظور وارد آوردن ضربه در زمان و مکان مناسب با هدف بازدارندگی است.

تا پیش از این، از مفهوم صبر استراتژیک برداشت می‌شد که ایران برای تبیین دلیل از درگیر نشدن مستقیم با آمریکا و اسرائیل، این راهبرد را در پیش گرفته است.

اما حملات شب ۲۶فروردین نشان داد خردورزی برای جلوگیری از گسترش بحران و در همان حال، وارد کردن ضربه موثر و متقابل به متجاوزان در میدان طراحی‌شده از سوی ایران و نه از سوی دشمن، از مشخصات بارز این استراتژی دفاعی محسوب می‌شود.  

بر این اساس، نظریه "صبر استراتژیک" پاسخ دقیقی برای خنثی‌سازی استراتژی "هزارخنجر" و "کوبیدن سر افعی" است که طی چند سال اخیر از سوی رژیم اسرائیل، علیه ایران به کار گرفته می‌شد.

بنابراین، اینکه نتانیاهو طی ساعت‌ها و روزهای آینده کدام‌یک از دو مسیر پیش گفته‌شده را دنبال کند؛ در این واقعیت که اسرائیل مجبور به تغییر استراتژی خود در مقابله با ایران خواهد شد، تردیدی وجود ندارد.

در واقع، صهیونیست‌های حاکم بر تل‌آویو یا ادامه حکومت نتانیاهو را می‌پذیرند و ترجیح می‌دهند وارد مرحله جدیدی از نابودی امکانات خود و کشورهای منطقه شوند و یا بر سر عقل می‌آیند و این جرثومه جنگ‌طلبی و نفرت‌افکنی را مجبور به تغییر رویه خواهند کرد.


چند ثانیه dan repost
سرلشکر باقری: اگر رژیم صهیونیستی پاسخ بدهد، عملیات بعدی ما بسیار بزرگتر خواهد بود

رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران:

🔹اگر رژیم صهیونیستی به عملیات دیشب ایران پاسخی بدهد قطعا پاسخ بعدی ما از عملیات دیشب نیز بسیار گسترده‌تر خواهد بود.

🔹از طریق سفارت سوییس به آمریکا پیام دادیم که اگر با اسراییل در اقدامات احتمالی بعدیشان مشارکتی کند پایگاه‌هایشان هیچ امنیتی نخواهد داشت و با آن نیز برخورد خواهیم کرد.

#چند_ثانیه
@chandsanieh

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.