💎 گزارش بازار فیروزه 💰 تکاپو در دل تاریکی!
دیروز در پیشبینیها به بازگشت احتمالی بازار اشاره کردیم.
صحبتهای عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در گفتوگوی ویژه خبری و پالس مثبتی که به عملکرد طبیعی بازار در اصلاحها اشاره داشت، اندکی امید را در دل سهامداران زنده کرد. سهامداران اما به طور قابل توجهی صبورتر شدهاند، موضوعی که باعث شد در پیشگشایش امروز همچنان جو منفی در بازار باقی بماند.
در ابتدای بازار، صفهای فروش قدرتمندی در بازار پایدار بود و هیچ نشانهای از ورود خریداران به بازار دیده نمیشد. 🔴
صندوقهای اهرمی🔴 از همان ابتدای بازار با خروج قابل توجه پول حقیقی مواجه شدند و اغلب نمادهای لیدری بازار در وضعیت صف فروش قرار داشتند. حتی 🔹
صندوقهای درآمد ثابت 🔹که معمولاً پناهگاه امنی در شرایط ناپایدار بازار به حساب میآیند، امروز نتواستند این نقش را ایفا کنند و با خروج ۳۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی در نیمه اول بازار مواجه شدند.
شاخص کل نیز در نیمه اول با کاهش ۱۵ هزار واحدی روبهرو شد و خروج پول حقیقی از بازار به وضوح قابل مشاهده بود، بهطوری که تا نیمه اول روز، حدود ۸۰ درصد از نمادها در وضعیت صف فروش یا منفی قرار داشتند. این در حالی بود که ارزش معاملات در نیمه اول بازار به شدت پایین بود و نشان میداد که عملاً فروشندگان زیادی در بازار وجود نداشتند و منفیها بیشتر به دلیل ترس و انتظارات برای رسیدن شاخص به حمایتهای مشخص شده بود.
اما در نیمه دوم بازار، پیشبینیهایی که دیروز مطرح شده بود، به واقعیت پیوست. در این بخش از بازار، 💰نمادهای بانکی💰 بهطور مثبت حرکت کردند و صفهای خرید اهرمیها به پیشتازی جمع شدند. این تغییرات باعث شد که ارزش معاملات صندوق فیروزه نیز رکورد جدیدی را ثبت کند. به نظر میرسید که همه میدانستند که این صندوق قرار است با صف خرید سنگینی در روزهای آینده روبهرو شود و برای همین، به شدت در خرید این صندوق با هم رقابت میکردند. رفتهرفته تعداد نمادهایی که در صف فروش قرار داشتند، کاهش یافت و به سمت وضعیت صفر تابلو حرکت کردند. نمادهایی مانند ذوب و فولاد نیز که از لیدرهای بازار بودند، به سمت مثبت حرکت کردند.
جریان معاملات در نیمه دوم باعث شد تا شاخص کل از وضعیت منفی به سمت مثبت حرکت کند و در نهایت ۲۰۰۰ واحد افزایش یابد. در پایان روز، تعداد نمادهای منفی به طور قابل توجهی کاهش یافت و تنها ۴۰ درصد از نمادها در وضعیت منفی باقی ماندند. دلار نیما در جریان معاملات امروز تغییرات خاصی نداشت، اما دلار آزاد و سکه در بازار آزاد با جهش ۲.۵ درصدی روبهرو شدند. همانطور که دیروز پیشبینی شده بود، امروز بازار بهبود یافت و با رشد ارزش معاملات، وضعیت بهتری در انتظار خواهد بود. برای هفته آینده، پیشبینی میشود که وضعیت بازار به طور کلی سبزتر خواهد شد.
در مجموع، ارزش معاملات امروز به ۶۵۰۰ میلیارد تومان رسید و در جنگ میان خریداران و فروشندگان، ۲۱۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. بانکها با ۱۱.۲ درصد، بیشترین درصد از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. همچنین صندوقهای درآمد ثابت با خروج ۱۵۵ میلیارد تومان پول حقیقی روبهرو شدند. سرانه فروش کدهای حقوقی نیز کاهش یافت و از ۵۰ میلیون تومان به ۳۶ میلیون تومان رسید. به طور کلی، برای فردا انتظار یک بازار مثبت و با رشد ارزش معاملات از همان مرحله پیشگشایش داریم.
🎮
پازل ترامپ، آرامکو و نفت!
در گزارش اخیر آرامکو، مدیرعامل این شرکت پیشبینی کرده که تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ به ۱۰۶ میلیون بشکه در روز برسد، که نشاندهنده افزایش ۱.۳ میلیون بشکهای است. این رشد بهدلیل بهبود اقتصادی جهانی و افزایش تقاضا از کشورهای بزرگ مانند چین و هند است.
در همین حال، ترامپ با افزایش تولید نفت شیل در آمریکا، محدود کردن عرضه نفت ونزوئلا و تحریمها، و تقویت روابط تجاری با چین بهعنوان بزرگترین وارد کننده نفت تلاش دارد تا بازار نفت را کنترل کرده و قیمتها را مدیریت کند. افزایش تولید داخلی آمریکا ممکن است باعث فشار نزولی بر قیمتها شود، اما تحریمها عرضه جهانی را کاهش داده و فشار افزایشی بر قیمتها وارد میکند.
هدف نهایی ترامپ و آرامکو این است که با مدیریت عرضه و تقاضا، قیمت نفت را در سطحی ثابت نگه دارند که برای اقتصاد آمریکا و عربستان سعودی سودآور باشد. در کوتاهمدت، افزایش تولید آمریکا میتواند باعث کاهش قیمتها شود، اما در بلندمدت، افزایش صادرات نفت آمریکا و تقاضای بالا از کشورهای مصرفکننده بزرگ، میتواند قیمتها را پایدار نگه دارد. این استراتژیها در نهایت میتوانند به تثبیت قیمتها در سطحی مطلوب برای طرفهای مختلف منجر شوند، مشروط بر اینکه تحولات ژئوپلیتیکی تأثیرگذار نباشند.
💎 @firouzeh