▫️نقدی به اندیشه بومیگرایی در بنگاههای بزرگ معدنی و فلزی
▫️"مقامات محلی" چه خسارتی به "اقتصاد ملی" میزنند؟
✍️ بیرونیت
▫️در خبرها آمده بود که یکی از مدیرانِ اجرایی و سیاسی تازه منصوب شده در شهری، که بنگاههای بزرگ معدنی و صنایع معدنی آنجا قرار دارد، طی مراسم معارفه خود بر لزوم استفاده از "مدیران بومی" و "تمرکز تصمیمگیری در محدوده مدیران منطقهای" تاکید کرده است.
▫️این نگاه از سوی "مدیران اجراییِ منطقهای" و "مقامات محلی" در قالب "مدیر دولتی" یا "نماینده مجلس"، به بنگاههای بزرگ ملیِ اقتصادی، هم آسیب میزند و هم سرمایه گریزی را در پی خواهد داشت.
▫️چنین تفکری در سطح مناطقی که بنگاههای بزرگ اقتصادیِ ملی در آن قرار گرفته نهتنها ضدِ توسعه که مسبب ایجاد توقعات نابجاست.
▫️چنین بنگاههایی بهتر است که از سوی مدیران بزرگ مدیریت شود تا دیدگاهی توسعهای و درآمدزا در راستای منافع ملی در آن شکل گیرد نه مدیران بومی که شهر و دیار خود را مرکز جهان میدانند و منافع منطقهای را به منافع ملی ترجیح میدهند.
▫️نگاه مدیران منطقهای عموما در راستای منافع ملی نیست و مصالح منطقهای بیشتر در آن حکمفرماست.
▫️قرار نیست بنگاههای بزرگ معدنی و فلزی که با "سرمایههای ملی" بنیانگذاری شدهاند به محلی برای بازی سیاسی و اجتماعی "مدیرانِ منطقهای" و "مقامات محلی" تبدیل شود.
▫️شعاع دخالت برخی مقامهای محلی در این بنگاهها آنقدر گسترش یافته که اگر مدیرعاملِ تازهکار و کم تجربهای در این بنگاهها گمارده شود، امتیاز بسیاری به آنان خواهد داد.
▫️این در حالیست که بنگاههای بزرگ ملی، جایی برای تولید بیشتر و سود روزافزونتر است نه بده بستانهای سیاسی و مصلحتی.
▫️دلیلی ندارد وقتی افراد حقیقی و حقوقی در منطقهای از کشور به سرمایهگذاری میپردازند، مدیران اجرایی و سیاسی آن منطقه، پرچم بومیگرایی را بالا برده و در امور بنگاهها اختلال ایجاد کنند.
▫️خوب است این مدیران بهجای درخواست برای فتح مدیریت بنگاهها، شایستگی به خرج داده و از مردم بخواهند که در طرحهای توسعهای سرمایهگذاری کرده و سهمی از توسعه بگیرند نه اینکه افکار عمومی را علیه بنگاههای اقتصادی تحریک کنند.
▫️از این رو بهتر است این مدیرانِ عامل بیش از آنکه خود را موظف به اجابت درخواستهای "مدیران منطقهای" و "مقامات محلی" بدانند، به وظیفه اصلی خود بازگردند و بنگاههای اقتصادی متبوعشان را به گونهای مدیریت کنند که در پایان سال مالی، علاوه بر افزایش تولید و سود، سرمایهگذاریهای جدیدی را نیز انجام داده باشند و گستره فعالیتهای آن بنگاهها را بیشتر کنند.
▫️پیشنهاد میشود که مدیران منطقهای و مقامات محلی نیز به وظایف و اختیارات خود نگاهی دوباره بیاندازند و مزاحمتی برای بنگاههای اقتصادی ایجاد نکنند. در غیر اینصورت بهتر است مدیرانِ عامل، گزارشی از نوع درخواستها و دخالتهای مقامات محلی را به مراجع ذیصلاح ارائه کنند، تا مشخص شود به چه دلیل چوب لای چرخ تولید و سرمایهگذاری میگذارند.
▫️از سویی دیگر برای مدیران ارشد وزارت صمت خوب نیست که آنقدر به برخی مقامات محلی میدان دهند که آنان از کوچکترین تا بزرگترین امور داخلی بنگاهها دخالت کنند.
▫️در این میان لازم است وزارت صمت و ایمیدرو قدری اقتدار مدیریتی از خود نشان داده و به یاری مدیرانشان بیایند و آنها را در میان انبوه درخواستهای مقامات محلی و مدیران منطقهای تنها نگذارند.
📍پایگاه خبری بیرونیت؛ دارای مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات
📍 "بیرونیت" birunit، نامِ یک کانیست که به پاس خدماتِ "ابوریحان بیرونی"، به دانشِ کانیشناسی و جواهرشناسی، به نام این دانشمندِ بزرگِ پارسی زبان، در جهان، نامگذاری شده است.
📍بیرونیت را همه جا دنبال کنيد:
👇وبسایت:
Biroonit.ir 👇واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/BuEWtcpKA525KbdZplyHe8👇تلگرام:
https://t.me/birunit👇اینستاگرام:
Instagram.com/biroonit 📍بیرونیت؛ دیدبان اقتصاد معادن ایران