سود ۴۰ هزار میلیارد تومانی ترکیه از سریال سازی ؛ صداوسیمای ایران هم ۲۴ هزار میلیارد تومان خرج میکندترکیه پس از ایالات متحده و بریتانیا طی ۱۵ سال گذشته همواره بهعنوان برترین صادرکننده سریالهای تلویزیونی شناخته شده است.
در ترکیه سالانه حدود ۶۰ سریال تولید میشود و بینندگان این سریالها در تقریبا ۱۷۰ کشور جهان با استانبول و سایر شهرهای ترکیه و نیز فرهنگ شهرنشینی حاکم بر آنها آشنا شوند.
نکته جالبتر این که صنعت سریالسازی ترکیه در سال ۲۰۲۴ با صادرات سریال به بیش از ۱۵۰ کشور، درآمدی بیش از ۵۰۰ میلیون دلار کسب کرده است. ۵۰۰ میلیون تومان ضربدر ۸۰ هزار تومان رقم معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان میشود که سریالهای ترکیهای در کشورهای خاورمیانه، آمریکای لاتین، آمریکا، استرالیا و اروپا طرفداران زیادی دارند.
با گسترش پلتفرمهای دیجیتال، این سریالها در حدود ۲۰۰ کشور نمایش داده میشوند و تخمین زده میشود که بیش از یک میلیارد نفر از سراسر جهان آنها را تماشا میکنند.
اولین سریال تلویزیونی این کشور در ۱۹۸۶ تولید شد، یعنی سالهای سال پس از رونق سریالهای تلویزیونی در ایران! از آن سال ها تاکنون بهره برداری از تمام پتانسیل های موجود در جهت پیشبرد سیاست های منطقه ای و بین المللی، برنامه حساب شده و طولانی مدت دولت ترکیه است.
حالا ترکیه با داشتن بیش از ۱۲۵۰ کانال تلویزیونی و رادیویی در بخشهای دولتی و خصوصی رتبه چهارم رسانه های فراگیر در دنیا را دارد.
ترکیه پس از آمریکا دومین صادرکننده بزرگ فیلم و سریال در جهان محسوب شده و هند و کره جنوبی را به عنوان بزرگ ترین رقیب های خود در صادرات سریال عقب رانده است.
مسیر معکوس صداوسیمای ایران
حال در چنین دورانی سریالسازی در ایران مسیر معکوس و افت را طی میکند.
کمبود بودجه یکی از دلایلی است که برای کاهش تولید و کیفیت برنامههای صدا و سیما به آن اشاره میشود.
بالا رفتن دستمزدها و هزینههای تولید هم بهدلیل سیاستهای غلط مدیران تلویزیون به گران تمام شدن سریالها بدون توجه به میزان مخاطب و تبلیغاتی که میتواند جذب کند منجر شده است و همین موضوع سبب شده تا از رقابت با سریالهای کشور همسایه عقب بماند.
تحریمهای بینالمللی هم امکان برقراری مراوده ایران با پلتفرمهای جهانی مثل نتفیلیکس و اچبیاو را محدود کرده و ایران فقط در حوزه داخلی میتواند فعالیت کند.
کانال
✅ #
اکوتا#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa +