Postlar filtri


🛑 پالایشگاه بیدبلند بهبهان در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفت.


🔹دادستان عمومی و انقلاب اسلامی مرکز خوزستان با بیان اینکه واحد‌های صنعتی آلاینده مشمول پرداخت عوارض آلایندگی خواهند بود گفت: پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس بهبهان در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفت امیر خلفیان دادستان عمومی و انقلاب اسلامی مرکز خوزستان بر اساس گزارش‌های رسمی ادارات کل حفاظت محیط زیست و بازرسی استان خوزستان، پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس بهبهان به دلیل ایجاد آلودگی‌های زیست‌محیطی قابل‌توجه، تحت نظارت و بررسی دقیق قضایی قرار گرفت و در همین راستا، کارگروه قضایی حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان پس از بررسی مستندات و گزارش‌های تخصصی، این پالایشگاه را در فهرست صنایع آلاینده قرار داد.


🌐 اقتصاد و انرژی
®
@ecoenergynews


#اختصاصی

حمله سازمان‌یافته جریان خاص مجلس علیه دولت و وزیر اقتصاد/ استیضاح یا سنگ‌اندازی سیاسی؟

سهراب مرادی فعال رسانه ای نوشت:

🔹️جریان خاص مجلس با سیاه‌نمایی و فشار رسانه‌ای، به دنبال استیضاح وزیر اقتصاد و تحمیل گزینه مدنظر خود است، درحالی‌که دولت چهاردهم وارث بحران‌های اقتصادی گذشته بوده و برای اصلاحات نیاز به زمان دارد.

🔹️درحالی‌که دولت چهاردهم وارث بحران‌های اقتصادی گذشته است، جریان خاصی در مجلس با تخریب و بحران‌سازی، به دنبال استیضاح وزیر اقتصاد و تحمیل گزینه خود به دولت است. اما پشت این ماجرا چیست؟

پشت پرده استیضاح؛ سیاست یا تخریب هدفمند؟

🔹️در هفته‌های اخیر، برخی نمایندگان مجلس استیضاح وزیر اقتصاد را امضا کرده‌اند. هرچند این اقدام در ظاهر یک تصمیم قانونی به نظر می‌رسد، اما نشانه‌های آشکاری وجود دارد که نشان می‌دهد این استیضاح بیش از آنکه به نفع اقتصاد کشور باشد، در راستای اهداف یک جریان خاص سیاسی در مجلس طراحی شده است. بسیاری از نمایندگانی که مخالف این اقدام هستند، به دلیل فشارهای سنگین، از بیان مواضع خود خودداری می‌کنند و جو مجلس به سمتی رفته که امکان گفت‌وگوی آزاد درباره این موضوع را دشوار کرده است.

مشکلات اقتصادی، میراث گذشته نه عملکرد چندماهه دولت

🔹️شرایط فعلی اقتصاد کشور محصول سال‌ها سوءمدیریت، تحریم‌های خارجی و سیاست‌های اشتباه است که آثار آن امروز نمایان شده است. دولت چهاردهم، با وجود این چالش‌ها، تلاش دارد برنامه‌هایی عملیاتی برای بهبود شرایط اجرا کند. اما جریان خاصی در مجلس، با نادیده گرفتن این واقعیت‌ها، به دنبال القای این گزاره است که بحران اقتصادی تنها نتیجه عملکرد چند ماهه اخیر دولت است. این نوع تحلیل سطحی، واقعیت‌های اقتصادی را وارونه جلوه داده و به جای ارائه راهکار، بر شدت مشکلات می‌افزاید.

جریان‌سازی رسانه‌ای و فشار بر نمایندگان

🔹️این جریان خاص در مجلس، علاوه بر اقدامات درون‌پارلمانی، از طریق رسانه‌های همسو و برخی چهره‌های فعال در فضای مجازی، موجی از تخریب علیه وزیر اقتصاد و دولت به راه انداخته است. حمید رسایی و برخی چهره‌های نزدیک به این جریان، با انتشار مطالبی در فضای مجازی، دولت را مسئول تمامی مشکلات معرفی کرده و بر طبل استیضاح می‌کوبند. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند سیاست‌های اقتصادی دولت جدید، در مسیر اصلاح ساختارهای معیوب گذشته قرار دارد و نیازمند زمان برای اثربخشی است.

تحمیل گزینه خاص به دولت؟

🔹️یکی از اهداف پنهان این هجمه‌ها، کنار زدن وزیر اقتصاد و تحمیل فردی خاص از سوی این جریان به دولت است. گزارش‌های غیررسمی حاکی از آن است که برخی چهره‌های نزدیک به این جریان، از مدت‌ها پیش به دنبال در اختیار گرفتن این وزارتخانه کلیدی بوده‌اند و اکنون با ابزار استیضاح، درصدد تحقق این هدف هستند. این مسئله نشان می‌دهد که پشت پرده این استیضاح، فراتر از دغدغه‌های اقتصادی است و بیشتر به منافع گروهی و جناحی مرتبط می‌شود.

سکوت معنادار برخی نمایندگان

🔹️با وجود تبلیغات سنگین این جریان خاص، بسیاری از نمایندگان مجلس حاضر به اظهارنظر در این باره نیستند. خبرنگاران تلاش کرده‌اند تا نظر برخی از این نمایندگان را جویا شوند، اما بیشتر آن‌ها از پاسخگویی طفره می‌روند. این سکوت معنادار نشان‌دهنده فضای فشار و جوی سنگین است که مانع از بیان نظرات مستقل نمایندگان می‌شود.

مقابله با تخریب، حمایت از اصلاحات

🔹️آنچه امروز در مجلس می‌گذرد، بیش از آنکه دغدغه‌ای برای حل مشکلات اقتصادی باشد، تلاشی برای بهره‌برداری سیاسی از شرایط کشور است. دولت چهاردهم که وارث بحران‌های گذشته است، با سیاست‌های کارشناسی به دنبال ترمیم اقتصاد کشور است. اما جریان خاص در مجلس، به جای همراهی با این روند، با تخریب و ایجاد بحران‌های مصنوعی، تلاش دارد مسیر اصلاحات را مختل کند. در چنین شرایطی، آگاهی عمومی و شناخت بازی‌های سیاسی، نقش مهمی در مقابله با این اقدامات تخریبی خواهد داشت.

🆔️ @EcoBanknews

🌐 اقتصاد و انرژی
®
@ecoenergynews


🗞 صفحه یک روزنامه‌های اقتصادی |شنبه ۸ اسفند

🌐 اقتصاد و انرژی
® @ecoenergynews


🌐 فشار نفتی آمریکا بر عراق

🔹رویترز مدعی شد که دونالد ترامپ از محمد السودانی خواسته که روابط اقتصادی و نظامی را با ایران قطع کند.

🔹دولت دونالد ترامپ که به دنبال جایگزین کردن منابع نفت ایران است دولت عراق را برای از سرگیری صادرات نفت از منطقه کردستان عراق تحت فشار قرار داده است.

🔹کارشناسان به خبرگزاری رویترز گفته‌اند عمل به درخواست ترامپ باعث ایجاد مشکلاتی در اوپک‌پلاس خواهد شد که خواستار پایبندی بغداد به تعهداتش برای کاهش تولید است.

🌐 اقتصاد و انرژی
®
@ecoenergynews


🌐با وجود کاهش بارندگی، تامین آب کشاورزی و برق مدیریت شد

در جریان سفر موسی احمدی

احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس در حاشیه بازدید از سد مارون در بهبهان، گفت:

🔹با توجه به اینکه ۹ هزار مگاوات برق کشور از سدهای خوزستان تامین می‌شود باید نظارت دقیقی بر سدها داشته باشیم.

🔹گزارش‌هایی که از سفرهای استانی تهیه می‌کنیم در اختیار رئیس مجلس قرار خواهد گرفت، پیگیری و رفع مشکلات در سطوح ملی از دیگر اهداف سفر به استان ها است.


🔴 فوری

منابع سیاسی قطر می‌گویند پاسخ ایران در پاسخ به امکان گفتگوی مستقیم بین آمریکا و ایران با میانجی‌گری قطر دلگرم کننده بود
.

🌐 اقتصاد و انرژی
®
@ecoenergynews


مقصر جدید خیز قیمت دلار وزارت صمت است؟

💢روزنامه خراسان نوشت: نرخ دلار در یکی دو روز اخیر، خیز مجددی برداشت و به بیش از ۹۳ هزار تومان هم رسید. کارشناسان معتقدند مصوبه ترخیص درصدی وزارت صمت در دور جدید خود که از اول اسفند شروع شده، عامل اصلی این صعود دوباره است

💢پس از اندکی استراحت در کانال ۹۲ هزار تومان، به نظر می رسد مجدد در راه صعود قرار گرفته است. به طوری که در دو روز گذشته این ارز وارد کانال ۹۳ هزار تومان هم شد. هر چند دیروز مقداری عقب نشینی داشت.





📛 تعطیلی ۳۰۰ جایگاه سی‌ان‌جی

🔅دبیر انجمن صنفی صنعت CNG از تعطیلی ۳۰۰ جایگاه سی‌ان‌جی در ۲ ماه اخیر به‌دلیل مشکلات اقتصادی خبر داد و گفت که باید این موضوع حق‌العمل‌ها به فوریت در یک تا دو هفته آینده تعیین تکلیف و ابلاغ شود تا جلوی تعطیلی اجباری بیشتر در توزیع سی‌ان‌جی گرفته شود./ایسنا


🌐 اقتصاد و انرژی
®
@ecoenergynews


🗞 صفحه یک روزنامه‌های اقتصادی|
۵ شنبه ۲ اسفند


🌐 اقتصاد و انرژی
® @ecoenergynews


🌐 کارشناس بین المللی انرژی: مدیران سنتی انرژی به جای پاسخگویی طلبکارند/ مافیای انرژی مانع از مدیریت یکپارچه است

عبدالله باباخانی، کارشناس بین المللی انرژی:

🔸۴ گروه، مخالف مدیریت انرژی کشور هستند. گروه اول، مدیران سنتی انرژی هستند که ۴۵ سال است به روال قبلی مدیریت را ادامه می دهند. این روزها مدیران بیشتر طلبکار هستند تا پاسخگو.

🔸گروه دوم، مافیای انرژی است. وضعیت بحرانی انرژی ما به مافیا اجازه می دهد در بخش صادرات به سرمایه های سرشار برسند و به دنبال سلطه بر بازار واردات هم هستند و نمی خواهند مدیریت یکپارچه انرژی حاکم شود.

🔸گروه سوم، رقبای ما در کشورهای شمالی و جنوبی هستند که می خواهند ما را از بازار حذف کنند و گروه چهارم مردمی هستند که اعتماد خود را از دست داده اند.

🔸مردم می گویند چطور ممکن است ما که دومین منبع گاز جهان و چهارمین منبع نفت جهان هستیم، فقط ۲ ماه از سال کسری انرژی کمتری داریم؟


🌐 اقتصاد و انرژی
®
@ecoenergynews


🌐 آیا گزینه جدید مدیرعاملی پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس از این سمت انصراف داده است!؟

طبق شنیده ها، ظاهراً بدلایل نامعلومی صانعی که چندی پیش بجای امین نژاد به سمت سرپرست مدیرعاملی پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس منصوب شده بود، از این سمت کناره گیری کرده است! باید دید این خبر چه زمانی تایید یا تکذیب می شود.

در صورت تایید خبر، باید علت این اتفاق کم سابقه را جویا شد؛ هر چند شاید حدس آن چندان سخت نباشد...

🌐 اقتصاد و انرژی
®
@ecoenergynews


📛شرکت نفت ترکیه واردات نفت خام از روسیه را متوقف کرد


▫️شرکت نفت و گاز ترکیه (توپراش) اعلام کرد که بدلیل تحریم‌های اخیر آمریکا، واردات نفت خام از روسیه را متوقف کرده است./ رصد

🌐 اقتصاد و انرژی
® @ecoenergynews


🛢افزایش قیمت نفت به‌دلیل نگرانی از عرضه آمریکا و روسیه

📍قیمت نفت در معامله‌های روز چهارشنبه (یکم اسفند) به‌دنبال نگرانی درباره اختلال در عرضه نفت از سوی آمریکا و روسیه افزایش یافت.

🔹قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در ساعت ۷ و ۲۰ دقیقه روز چهارشنبه به وقت گرینویچ با ۴۱ سنت یا ۰.۵ درصد افزایش به ۷۶ دلار و ۲۵ سنت برای هر بشکه رسید و ممکن است با رشد قیمت برای سومین روز پیاپی همراه باشد. نفت خام دابلیوتی‌آی آمریکا (WTI) با ۴۴ سنت یا ۰.۶ درصد افزایش، ۷۲ دلار و ۲۹ سنت برای هر بشکه داد و ستد شد که نسبت به روز جمعه (۲۶ بهمن) ۲.۲ درصد رشد داشته است.

🔹کلوین وونگ، تحلیلگر بلندپایه بازار در مؤسسه اوای‌ان‌دی‌ای گفت: مسیر پایان دادن به درگیری‌های نظامی روسیه و اوکراین ممکن است هموار نباشد، زیرا ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، سفر این هفته به عربستان سعودی را که مقام‌های آمریکا و روسیه در آنجا با هم گفت‌وگو کردند، به تعویق انداخت.

🌐 اقتصاد و انرژی
® @ecoenergynews


🗞 صفحه یک روزنامه‌های اقتصادی | ۴شنبه ۱ اسفندماه


🌐 اقتصاد و انرژی
® @ecoenergynews


🔻زهاب‌های شور نیشکر؛ بلای جان تالاب‌های خوزستان

خوزستان دارای تالاب‌های بزرگ و بی‌نظیری است، اما در سال‌های اخیر این تالاب‌ها با مشکلات فراوانی مواجه شدند.

تالاب هورالعظیم و تالاب‌ شادگان دو تالاب بزرگ کشور هستند که به دلیل عوامل مختلفی از جمله سدسازی، اکتشاف نفت، انتقال آب، عدم تخصیص حق‌آبه کافی و شکل گیری جنگ هشت ساله با وضعیت نامطلوبی مواجه هستند و بخش‌های بزرگی از آن‌ها در طول سال‌ها و دهه‌های اخیر خشک شده و از مساحت این تالاب‌ها کاسته شد‌.

در کنار عوامل اشاره شده، اما خطری جدید، حیات هور را تهدید می‌کند و آن ورود زهاب‌های شور مزارع نیشکر است. با شکل‌گیری مزارع گسترده نیشکر از دهه شصت شمسی در خوزستان و در فاصله نه چندان دور از تالاب‌های شادگان و هور العظیم، مسأله هدایت زهاب‌های این مزارع یکی از اصلی‌ترین مسائل مدیران این صنعت بزرگ نیشکر بوده است، چرا که دفع این حجم از زهاب‌ها که میزان شوری بسیار بالا دارد و همچنین سموم و مواد شیمایی را با خود حمل می‌کند، کار آسانی نبود.

بخشی از این زهاب‌ها در ابتدا به رودخانه کارون هدایت و ریخته می‌شد، که البته مشکل‌ساز هم شد!

دفع زهاب‌های نیشکر در آب کارون موجب شد که آب این رودخانه در مقطع آبادان و خرمشهر بسیار شور شود؛ جدا از آن‌که رودخانه آب شیرین کارون در این مقطع تفاوتی با دریا از لحاظ شوری نداشت، مردم ساکن آبادان و خرمشهر با مشکل اساسی در آب شرب مواجه شدند.

به دنبال این شوری آب، در اواخر دهه هفتاد شمسی در آبادان اعتراضات گسترده‌ای در خصوص شوری آب شرب شکل گرفت و تا چند شبانه‌روز این شهر شاهد اتفاقات بسیاری بود که نمایندگان مجلس وقت نیز به آن اشاره داشتند./ جماران


خسارت صنایع ۸ برابر شد

🔻میزان برق تحویلی به صنایع در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل، ۴۰ درصد کاهش یافته است


🔹قطعی برق حتی در فصل سرما نیز دست از واحدهای تولیدی برنداشته و اوضاع آنان را وخیم‌‏تر از سال‌‏های قبل و به‌‏خصوص سال ۱۴۰۲ کرده است. براساس گزارش سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‏های صنعتی، عدم‌‏النفع صنایع مستقر در شهرک‌‏ها و نواحی صنعتی ناشی از قطعی برق در سال‌‏های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ نشان می‌‏دهد که این صنایع درصد و میزان زیادی عدم‌‏النفع داشته‌‏اند.

🔹محمدرضا نجفی‌‏منش رئیس انجمن قطعه‌‏سازان خودروی ایران: خسارت یک سال گذشته بسیار زیاد بوده است و ساعت کاری در ماه به طور متوسط 20 ساعت کمتر از روال معمول بوده که رقم بسیار زیادی است. به‌‏هرحال با این شرایط ما همچنان باید دستمزد کارگر، بیمه، هزینه‌‏های بانکی و مالیات را به طور کامل پرداخت کنیم؛ اما کاری هم نمی‌‏توانیم انجام دهیم که این بزرگترین خسارتی است که ممکن است به صنایع وارد شود.

16 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.