دوستان ۲


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


🕌جوابگویی سؤالات شرعی مذهب امام شافعی ؓ
👇
@s_dinii
👇
@madh5
🎧انتقاد،پیشنهاد،تبلیغات
👇
@amir_marivanii
دوستان اصلی
@Doos3Tan
#اینستاگرام 👇
https://instagram.com/doos3tan
گروه بحث 👇
@Doos3Tan1

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish




مستندات dan repost
سلام علیکم
تک تک مطالب را مطالعه و حتی حفظ بفرمایید و برای کسانی که دوستشان دارید خوب توضیح بدهید

همکاری کنید یک بار برای همیشه آگاهی ها نسبت به استهلال بیشتر بشه

مطالب های ما را تا فرا رسیدن ماه رمضان دنبال بفرمایید....

تشکر از تمامی عزیزانی که جهت روشن سازی مبحث استهلال مطالب مستندات را به گروه ها و کانالها فوروارد میکنند 🙏🏽🌺


مستندات dan repost
🎓 🔍 مســـــ📚ــــــتندات 🔎🎓

🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙
(5)

اعتراض مهم:

▪️علامه شهاب الدین احمد رَمْلی در یکی از فتاوی خود در مورد منجم میگوید: منجم میتواند به وجود ماه در آسمان اکتفاء کرده و روزه بگیرد (1). علامه شَبْرامَلّسی در حاشیه ی خود بر نهایه و علامه ابن قاسم در حاشیه خود بر تحفه، این فتوا را نقل کرده اند که موجب اعتراض علامه رشیدی (2) و علامه سیدعمر بصری (3) قرار گرفته است.

▪️توضیح: غالبا سه حالت مذکور در دو و حتی سه شب متوالی رخ میدهد، مثلا ممکن است شب یکشنبه، وجودِ هلال و امتناعِ رؤیت، قطعی باشد و شب بعدی(شب دوشنبه) وجودِ هلال قطعی ولی رؤیتِ هلال، احتمالی باشد و در شبِ بعدی(شب سه شنبه) وجود هلال و امکان رؤیت، هر دو قطعی باشند. در نتیجه نمیتواند منظور شهاب الدین رملی این باشد که بر منجم واجب یا جایز است که یا یکشنبه یا دوشنبه و یا سه شنبه روزه بگیرد(یعنی منجم هر روز که بخواهد روزه بگیرد و روزه اش هم درست باشد)

بنابراین باید به شرح زیر تأویل کنیم؛

▪️در حالت اول(روز یکشنبه) جایز است که روزه بگیرد ولی روزه اش بعنوان روزه ی ماه رمضان محسوب نمیشود.

▪️در حالت دوم(روز دو شنبه) جایز است که روزه بگیرد و روزه اش بعنوان روزه ی ماه رمضان محسوب میشود.

▪️در حالت سوم(روز سه شنبه) واجب است که روزه بگیرد و روزه اش بعنوان روزه ی ماه رمضان محسوب میشود.

▪️باوجود توضیح فوق، باز به قسمتِ اولِ این فتوا، اعتراض وارد میشود زیرا وقتی که منجم با حساب قطعی به امتناعِ رؤیتِ هلال پی ببرد حرام است که به نیت رمضان، روزه بگیرد و هیچ دلیلی برای جواز مع عدم الإجزاء در این حالت، وجود ندارد.

(1) سُئل الشهاب الرَمْلي عن المرجَّح من جواز عمل الحاسب بحسابه في الصوم هل محله إذا قطع بوجوده و رؤيته أم بوجوده و إن لم يجوّز رؤيته فإن أئمتهم قد ذكروا للهلال ثلاث حالات حالة يقطع فيها بوجوده و بإمتناع رؤيته و حالة يقطع فيها بوجوده و رؤيته و حالة يقطع فيها بوجوده و يجوّزون رؤيته فأجاب بأن عمل الحاسب شامل للمسائل الثلاث اهـ (حاشية الشبراملسي على النهاية) و (حاشية العبادي على التحفة) و (حاشیة الشرقاوي علی شرح التحریر).

(2) و هو في غاية الإشكال لأن الشارع إنما أوجب علينا الصوم بالرؤية لا بوجود الشهر(حاشية الرشيدي على النهاية).

(3) والعجب من الفاضل المحشي حيث نقل هذا الإفتاء و أقره(السيدعمر البصري محشي التحفة).

🗣 @mostanaddat 📡
🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙
🔍 #وضعیت_ماه


مستندات dan repost
🎓 🔍 مســـــ📚ــــــتندات 🔎🎓

🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙
(4)

معیار کشورها در تقویم نجومی:

▪️در ابتدای هر سال ، تقویم هایی چاپ میشوند که در این تقویم ها ابتدای هر ماه قمری برای سال پیش رو درج شده است و برای محاسبه و تعیین هر ماه قمری از معیارهای مختلفی استفاده میشود

▪️معیار تولد ماه قبل از فجر(معیار کشور لیبی)

▪️تولد ماه قبل از نصف شب(معیار کشور کویت)

▪️تولد ماه قبل از غروب خورشید(حتی یک دقیقه)

▪️هنگام غروب خورشید حداقل 12 ساعت از تولد ماه گذشته باشد(معیار تقویم ام القری قبل از سال1420)

▪️وجود ماه بعد از غروب خورشید در افق مکه(معیار تقویم ام القری بعد از سال1420)

▪️معیارهای فوق برای تقویم عبادي کشورهای مذکور نیست اما در بعضی از این کشورها تقویم عبادی نيز هست و در بعضی از مناطق برای حج و روزه از معیارهای زیر استفاده میکنند

1) رؤیت ماه حتی با تلسکوپ(معیار حکومت ایران)

2) رؤیت ماه حتی با دوربینِ ccd که در واقع با وجود ماه فرقی ندارد(معیار دولت سعودی)

3) رؤیت ماه فقط با چشم خالی(یعنی رؤیت با تلسکوپ و سی سی دی معتبر نیست)

🗣 @mostanaddat 📡
🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙
🔍 #وضعیت_ماه


مستندات dan repost
🎓 🔍 مســـــ📚ــــــتندات 🔎🎓

🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙
(3)

ثبوت ماه با رویت هلال نه وجود هلال:

▪️قبل از ورود به بحث اصلی بهتر است بدانیم که در تقویم شمسی همانطور که از اسمش پیداست طلوع و غروب خورشید و وضعیت خورشید و زمین نسبت به هم اساس و مبنای تقویم است و از آنجا که خورشید در روز طلوع میکند روز مقدم بر شب است مثلا برای دوشنبه میگوییم که ابتدا روز دوشنبه شروع میشود و به دنبال آن شب دوشنبه خواهد امد.

▪️اما در تقویم قمری ماجری به شکل دیگری است اساس و مبنای تقویم قمری حرکت ماه به دور زمین است، از آنجا که ماه در شب قابل رویت است بنابراین شروع هر شبانه روز با شب است مثلا برای دوشنبه میگوییم که ابتدا شب دوشنبه شروع میشود و به دنبال آن روز دوشنبه خواهد آمد، قرآن و احادیث نیز بر مقدم بودن شب بر روز گواهی میدهند، بنابراین تقویم قمری یک تقویم اسلامی است و لازم است هر مسلمانی از شروع و پایان ماه های قمری آگاه بوده تا عبادات خود را از قبیل حج و روزه مطابق آن تنظیم کند.

▪️تقویم شمسی غالبا در امور کشاورزی و در مناطقی که چهارفصلی هستند کاربرد دارد.

▪️ثبوت ماه رمضان دو حالت دارد یکی «علی العموم» است و دیگری «علی الخصوص»

1: اگر هلال توسط یک مرد عادل و آزاد، رؤیت شود و در نزد قاضی شهادت بدهد برای عموم مردم واجب میشود که روزه بگیرند همانطور که اگر ماه شعبان کامل شود بر عموم مردم واجب میشود.

2: اگر مردی فاسق یا زنی هلال را ببیند واجب است خودش روزه بگیرد ولی نمیتوان بنابر حرف آنها، برای عموم مردم حکم کرد.

▪️به ماه شب اول و شب دوم و شب سوم، هلال گفته میشود، هر ماه قمری با رؤیت هلال شب اول آغاز میشود و تمام علماء در هر چهار مذهب بر این قاعده اتفاق نظر دارند همانگونه که امام ابواسحاق شیرازی در کتاب المهذب و همچنین در کتاب التنبیه میفرماید: ولا یجب صوم رمضان إلا برؤیة الهلال

▪️با استناد به احادیثی مانند حدیثِ: صوموا لرؤيته و أفطروا لرؤيته فإن غمّ عليكم فأكملوا عدة شعبان ثلاثین (رواه البخاري)
یعنی : با دیدن هلال رمضان روزه بگیرید و با دیدن هلال شوال عید کنید پس اگر هلال رمضان بر شما پوشیده ماند سی روز شعبان را کامل کنید .

▪️و همچنین حدیثِ: لا تصوموا حتى تروه و لا تفطروا حتى تروه
یعنی: تا هلال رمضان را ندیده اید روزه نگیرید وتا هلال شوال را ندیده اید عید نکنید.

▪️نكته: با وجود احادیث متعدد که مشخص میکنند رؤیت هلال، شرط آغاز ماه است و همچنین اجماع علمای متقدم و متأخر در هر چهار مذهب (1) بر این موضوع، بعضی از دولت ها به علت غیرمقلد بودن سران آنها، قاعده ی وجود هلال و یا تولد ماه را اساس کار خود برای اعلام ماههای قمری قرار داده اند و در حالی که ماه حتی با تلسکوپ هم قابل رؤيت نيست به وجود ماه در آسمان اکتفاء کرده و رمضان یا عید را اعلام میکنند.

(1) لأن الشارع إنما أناط الحكم بالرؤية بعد الغروب و لما يأتي أن المدار عليها لا على الوجود( تحفة المحتاج).

و أفهم قول المصنف «رؤيته» أنه لا يعول على قول أهل الميقات إنه موجود لا يرى لأن الشارع إنما عول على الرؤية لا على الوجود(حاشية العدوي المالكي على كفاية الطالب).

إذ مناط الحكم برؤيته لا بطلوعه لحديث صوموا لرؤيته و أفطروا لرؤيته(مطالب أولى النهى فى شرح غاية المنتهی للحنابلة).

🗣 @mostanaddat 📡
🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙
🔍 #وضعیت_ماه


مستندات dan repost
🎓 🔍 مســـــ📚ــــــتندات 🔎🎓

🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙
(2)

بزرگ بودن هلال در شب اول:

▪️بسیاری تصور میکنند اگر هلال شب اول بزرگ باشد دلیل است بر اینکه شب قبل شب اول بوده و امشب شب دوم است در حالی که اصلا چنین نیست. امام دَمیری در کتاب النجم الوهاج فی شرح المنهاج به این موضوع تصریح کرده است (1) و علامه عبدالرحمن پنجوینی مشابه همین موضوع را توضیح دادند و بنده در اینجا به شیوه ای دیگر توضیح خواهم داد.

▪️توضیح: ابتدا باید بدانیم که وقتی که ماه به پایان چرخش خود به دور زمین نزدیک میشود زمین و ماه و خورشید در یک راستا قرار میگیرند که به این حالت مقارنه میگویند و وقتی که ماه در ادامه ی مسیر خود از این حالت خارج میشود گفته میشود که ماه متولد شده است و از طرفی حداقل تا 14 ساعت بعد از تولد ماه هلال ماه قابل رؤیت نخواهد بود و هرچه از زمان تولد ماه بگذرد(یعنی به سن ماه اضافه شود) هلال بزرگتر شده و رویت آن آسانتر میشود.

▪️حالا فرض کنیم که زمان غروب خورشید ساعت 8 بعدالظهر است و همچنین تصور کنیم که ماه در ساعت 6صبح متولد شده است بنابراین تا ساعت 8 بعدالظهر عمر ماه 14 ساعت میشود و ماه به صورت خیلی نازک قابل رویت خواهد بود ولی اگر تصور کنیم که ماه ساعت 6 بعدالظهر متولد شده است بنابراین تا ساعت 8 صبح عمر ماه 14 ساعت میشود و آماده ی رؤیت است ولی به علت وجود نور خورشید رؤیت هلال ممکن نخواهد بود و باید تا غروب خورشید صبر کنیم سرانجام در لحظه ی غروب خورشید 26 ساعت از عمر ماه گذشته است و ماه در طول روز بسیار بزرگ شده و در لحظه ی غروب خورشید با وجود اینکه ماه شب اول است ولی بسیار بزرگ دیده میشود و نسبتا خیلی دیرتر از خورشید غروب خواهد کرد. بنابراین نازک یا کلفت بودن هلال ماه شب اول به زمان تولد آن بستگی دارد.

ولا عبرة بکبره بل ورد أن انتفاخ الأهلة من علامات الساعة (مرقاة المفاتیح شرح مشکاة المصابیح)

▪️حدیث: خرجنا للعمرة فلما نزلنا ببطن نخلة قال: تراءینا الهلال فقال بعض القوم: هو ابن ثلاث وقال بعض القوم: هو ابن لیلتین، قال فلَقِینا ابنَ عباس فقلنا إنا رأینا الهلال فقال بعض القوم هو ابن ثلاث وقال بعض القوم هو ابن لیلتین فقال أی لیلة رایتموه؟ قال: فقلنا لیلة کذا وکذا، فقال: ان رسول الله صلی الله علیه وسلم قال: إن الله مَدَّه للرؤیة فهو للیلة رایتموه (صحیح مسلم)

ترجمه:ابوالبَخْتَری روایت میکند برای انجام عمره رهسپار شدیم و زمانی که به روستای بطن نخله رسیدیم سعی در دیدن هلال کردیم (پس از رویت هلال) بعضی از همراهان(بخاطر بزرگ بودن هلال) گفتند که هلالِ شبِ سوم است و بعضی دیگر گفتند که هلالِ شبِ دوم است سپس حضرت ابن عباس را ملاقات کردیم و گفتیم که ما هلال را دیدیم بعضی ها گفتند که ماهِ شبِ سوم است و بعضی دیگر گفتند که ماه شب دوم است، حضرت ابن عباس پرسید: چه شبی هلال را دیدید؟ گفتیم که در فلان شب دیدیم، حضرت ابن عباس فرمود؛ حضرت رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: خداوند ماه قبلی را تا رؤیت هلال بعدی طول میدهد(یعنی تا هلال رؤیت نشود همان ماه قبلی ادامه دارد) پس آن شبی که هلال را دیدید همان شبِ اول است.

▪️همچنین حدیثی از حضرت عمر رضی الله عنه نقل شده است که میفرماید؛ إنّ الأهلة بعضها أعظم من بعض (السنن الکبری للبیهقي)

(1)و لا عبرة بكبر الهلال في الليلة الثانية ففي الحديث -من علامات الساعة انتفاخ الأهلة- (النجم الوهاج للدميري).

🗣 @mostanaddat 📡
🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙
🔍 #وضعیت_ماه


مستندات dan repost
🎓 🔍 مســـــ📚ــــــتندات 🔎🎓

🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙
(1)

علت 29 و 30 روزه شدن ماه قمری:

▪️میدانیم که ماه به دور زمین میچرخد و دقیقا 29 روز و 12 ساعت و 44 دقیقه و 3 ثانیه طول میکشد تا چرخش هلالی ماه به دور زمین کامل شود و ممکن است در هر لحظه از شبانه روز این چرخش کامل شود یعنی ممکن است که لحظه ی کامل شدن این چرخش ساعت دو شب یا هشت صبح یا چهار بعدالظهر و یا .... باشد.و این لحظه در هر ماه با ماه دیگر متفاوت است.

▪️ماه نو به هیچ وجه در روشنایی روز قابل رؤیت نیست و تنها دقایق اندکی بعد از غروب خورشید امکان رؤیت ماه جدید وجود دارد مگر در بعضی مواقع که احتمال دارد دقایق اندکی قبل از غروب خورشید و تا مدتی بعد از غروب خورشید نیز ماه نو قابل رؤیت باشد همانطور که رؤیت ماه نو در روز بخاطر کم بودن نور ماه و زیاد بودن نور خورشید محال است رؤیت ماه نو در طول شب بجز دقایقی بعد از غروب خورشید نیز محال است چون به دنبال غروب خورشید ماه نو نیز به فاصله ی تقریبی کمتر از یک ساعت و نیم بعد از غروب خورشید غروب خواهد کرد و بعد از آن تمام شب ماه از چشم ما غایب میباشد. بنابراین بدلیل محال بودن رؤیت ماه نو در تمام طول روز و اکثر شب گاهی اوقات ماه 29 روزه و گاهی 30 روزه میشود. فهم این موضوع نیاز به کمی تفکر و تامل دارد.

▪️بعضی از عوام بر این باورند که ماههای قمری یکی در میان 29 و 30 روزه هستند در حالی که طبق محاسبات منجمین، حداکثر سه ماه قمری 29 روزه و چهار ماه قمری 30 روزه پشت سر هم امکان دارد (1). و حتی امام نووی به تبعیت از حافظ ابن عبدالبَر میفرماید؛ امکان دارد تا چهار ماه پیاپی هم ماه قمری بیست و نه روزه شود .(2)

قال ابن عبدالبر و تبعه النووی و غیره: یجوز أن تتوالی أربعة أشهر نواقص لا خمسة (إتحاف أهل الإسلام لابن حجر الهیتمي)

(1) لایجوز أن یتوالی أکثر من ثلاثة أشهر نواقص و لا أکثر من أربعة کوامل (حاشیة العدوی علی کفایة الطالب).

(2) قالوا وقد یقع النقص متوالیا في شهرین و ثلاثة و أربعة ولایقع أکثر من أربعة (شرح مسلم).

🗣 @mostanaddat 📡
🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙
🔍 #وضعیت_ماه


مستندات dan repost
🎓 🔍 مســـــ📚ــــــتندات 🔎🎓

🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙
(0)

▪️مقدمه
بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام علی خیر خلقه محمد و علی آله و صحبه أجمعین، أما بعد؛

▪️مباحث مطرح شده در این رساله مطالبی است که پیرامون رویت هلال، گردآوری شده و به خاطر فایده بیشتر برای اهل فن، اکثراً در پایان هر مسأله، مرجع عربی آن ذکر شده و همچنین از بعضی از کسانی که در این رساله از آن ها نقل قول شده است با اسم کامل و سال وفات نام برده شده است.

▪️مهمترین مسائلی که از آنها در این رساله بحث شده، فرق بین منجم و حاسب، استهلال با تلسکوپ و حسگر سی سی دی، تعمیم رؤیت برای کل جهان، ارائه ی تعریف دقیق از مناطق هم مطلع، رد چند نظریه ی باطلِ غیر مقلدین و توضیح چند خطا می باشد.

▪️بسیاری از مطالبی که در اینجا مطرح شده در مراجعی که در دست داشتم صراحتاً وجود داشت ولی به بعضی از این مطالب تنها اشاره شده بود و فهم آن نیاز به کمی تأمل داشت که در اینجا آن مسائل را تصریح کردم.

▪️برای جمع آوری مطالب این رساله به غیر از کتابهای سایر مذاهب به بیش از شصت کتاب در فقه شافعی مراجعه کردم با وجود این، رساله ی خود را خالی از اشتباه نمیدانم.

▪️از خوانندگان گرامی می خواهم که با دیده ی انصاف بر این رساله بنگرند و بدون توجه کافی به دلایل و قبل از فهم کامل مسأله مطرح شده، ادامه مطلب را دنبال نکنند، خداوند این اثر را نافع بگرداند.

🗣 @mostanaddat 📡
🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙⚡️🌙
🔍 #وضعیت_ماه


#خطبه_جمعه_صوتی

مسجد جامع شهرک نوروزآباد (کچل اباد) جوانرود

🎙️ ماموستا فاروق قادری

✍️ موضوع

🔶  اسری ومعراج پیامبر

🔶  نکتای مهم پیرامون این سیر و سفر پیامبر

۱۴۰۳/۱۱/۱۲

@doos3tan2


هر کس در ماه شعبان ۱۰۰۰ بار بخواند در روز قیامت در زمره صدیقین حشر گردد


🔇نمازجمعه اهل سنت شهرستان سلماس به امامت ماموستاعبدالرحیم عثمانزاده
۱۴۰۳/۱۱/۱۲

✍موضوع خطابه /امیدداشتن به آینده ای روشن ودست بکارشدن وچینش مقدمات برای دستیابی به نتیجه ای مطلوب خمیرمایه یک زندگی موفقیت آمیزاست که سربلندی آخرتی رانیز به دنبال دارد
♦️♦️♦️♦️♦️


🏝امیددهی حضرت رسول صلی الله علیه وعلی آله وسلم وتقویت حس امیدواری به افق های روشن که پرده های ضخیم تردیدوسیاه بینی راجلوی چشمان اصحاب کرام برچید


📚گذرزمان نبایدموجب یأس ونوميدي گردد چراکه امیدواری وصبردویارقدیم وهمخانه اندومصداق آن جریان قلع وقمع کردن بغداد است توسط هجوم ددمنشانه هلاکو درسال ۶۵۶هجری وبعدازتخریبهای وارده که ۳۸سال زمان برد تادوباره این مرکزتجاری جهان توانست برریل رونق وپیشرفت به حیات متمدنانه خودادامه دهد

☑️لطفادربازنشراین فایل صوتی وجهت شریک بودن دراجرآن ماراهمراهی کنید

🌱🌱🌱🌱🌱🌱


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
صلاح الدین ایوبی
@doos3tan2


مدرسان نظامیه نیشابور.۱. ابوالقاسم یوسف بن علی بن جباره بن عقیل هذلی مغربی بسکری م ۴۶۵. ه ق. یکی از علمای نحو و عالم القراآت قرآن بود. در بغداد نزد ابواعلاء محمدبن علی واسطی ودر نیشابور نزد ابوالقاسم قشیری تلمذ کرد ودر اصفهان از حافظ ابو نعیم سماع حدیث نمود. درسال ۴۵۸.ه ق.از نظام الملک به سمت مدرس قرآن در نظامیه نیشابور منصوب گردید وتا هنگام وفات براین منصب باقی بود. ۲. ابوسهل مروزی ، محمد بن احمدبن هاشم کشمیهنی م حدود ۴۶۵.ه ق. پیری پارسا و سلیم النفس بوده است. هنگام ورود به نیشابور مورد اکرام نظام الملک و اهل علم قرار گرفت ودر نظامیه این شهر به املای حدیث پرداخت ونزد او صحیح بخاری خوانده می شد و فرزندان قضاه و ایمه و روسای مذاهب در حلقه او حضور می یافتند . وی تا ۴۵۶ ه ق در نظامیه به تدریس اشتغال داشت پس از آن به مرو رفت ودر آنجا در گذشت.۳ ابوسعد بن رئیس سلار منصور عبدالرحمن بن منصور بن رامش بن عبداله بن زید م ۴۷۴. ه ق . دانشمندی صوفی منش و کثیر السماع بوده وبا ابوسعید ابی الخیر مصاحبت و به خانقاهش رفت آمد داشته است. ۴. ابوالقاسم جرجانی اسماعیلی . م . ۴۷۷ ه ق. از خاندانهای قدیم در امامت وعلم و حدیث بوده است. چند به نیشابور ودر نظامیه آن شهر مجلس املا ی حدیث وبود مجلس و عظ منعقد ساخت. وی مردی موقر بود و کلامش بانکات و حکایات شیرین توام و بردلها اثر داشت. .. ۵. امام الحرمین جوینی ضیاء الدین ابوالمعالی عبدالملک بن ابو محمد عبدالله بن یوسف. م ۴۷۸. ه ق. از بزرگان ائمه شافعیه خراسان و نخستین استاد نظامیه نیشابور بوده است. بسیاری از فضلا و فقها و دانشمندان نامی قرن پنجم و ششم از جمله امام محمد غزالی و کیاهراسی وابوالمظهر خوافی افتخار شاگردی او را داشتند واو خود به وجود این شاگردان فخر و مباهات می نمود. آوازه علمی و روحانی او از بلاد خراسان گذشت و عراق وشام و حجاز را فراگرفت و طلبه دانش از اطراف واکناف عالم اسلام به خدمت او می شتافتند و همواره قریب چهار صدتن از طلاب و فقها در حلقه درس او حضور داشتند. کتاب مدارس نظامیه و. تالیف نور الله کسائی.


تاج الدین سبکی تنها تذکره نویس قدیمی است که از نه نظامیه در شهرهای بغداد، بلخ، نیشابور، اصفهان، بصره، مرو، آمل طبرستان و موصل هرات. نام برده است. نویسندگان معاصر نیز عمده توجهشان به نطامیه بغداد بوده وبه خاطر عدم دسترسی به منابع در سایر نظامیه ها چنانکه شاید بحث واستقصایی ننموده اند. ناجی معروف عراقی در کتاب علما النظامات و مدارس المشرق الاسلامی نظامیه جزیره ابن عمر را به فهرست سبکی در طبقات الشافعیه اضافه نموده وبه این مدارس عنوان النظامات العشر داده است. کتاب مدارس نظامیه و.. دکتر نور الله کسائی.


یاهو. خواجه نظام الملک طوسی . ۴۰۸ . ۴۸۵. ه ق. بنیانگذار مدارس نظامیه. اغلب مورخان حسن بن علی بن اسحاق به خواجه نظام الملک را به دهقانان طوس شمرده اند. بنا به نوشته ابوالحسن بیهقی مولف تاریخ بیهق جد خواجه اسحاق از طبقه دهقانان بیهق ناحیه سبزوار کنونی واز دیه انکو بوده. ابن اسحاق چهار پسر داشته که مهین آنان ابوالحسن علی پدر خواجه نطام الملک بوده وبه هنگام مرگ پدر وصی و سرپرست فرزندان وی شده است. ابوالحسن به خدمت ابوالفضل سوری بن المعتز حکمران خراسان از جانب غزنویان پیوست واداره اموال ناحیه طوس را برعهده گرفت ود ر آنجا ازدواج نمود و ولادت حسن در آن دیار اتفاق افتاد. کتاب مدارس نظامیه و تاثیرات علمی و اجتماعی آن. تالیف دکتر. نور الله کسائی.


تاج الدین سبکی تنها تذکره نویس قدیمی است که از نه نظامیه در شهرهای بغداد، بلخ، نیشابور، اصفهان، بصره، مرو، آمل طبرستان و موصل هرات. نام برده است. نویسندگان معاصر نیز عمده توجهشان به نطامیه بغداد بوده وبه خاطر عدم دسترسی به منابع در سایر نظامیه ها چنانکه شاید بحث واستقصایی ننموده اند. ناجی معروف عراقی در کتاب علما النظامات و مدارس المشرق الاسلامی نظامیه جزیره ابن عمر را به فهرست سبکی در طبقات الشافعیه اضافه نموده وبه این مدارس عنوان النظامات العشر داده است. کتاب مدارس نظامیه و.. دکتر نور الله کسائی.


یاهو. خواجه نظام الملک طوسی . ۴۰۸ . ۴۸۵. ه ق. بنیانگذار مدارس نظامیه. اغلب مورخان حسن بن علی بن اسحاق به خواجه نظام الملک را به دهقانان طوس شمرده اند. بنا به نوشته ابوالحسن بیهقی مولف تاریخ بیهق جد خواجه اسحاق از طبقه دهقانان بیهق ناحیه سبزوار کنونی واز دیه انکو بوده. ابن اسحاق چهار پسر داشته که مهین آنان ابوالحسن علی پدر خواجه نطام الملک بوده وبه هنگام مرگ پدر وصی و سرپرست فرزندان وی شده است. ابوالحسن به خدمت ابوالفضل سوری بن المعتز حکمران خراسان از جانب غزنویان پیوست واداره اموال ناحیه طوس را برعهده گرفت ود ر آنجا ازدواج نمود و ولادت حسن در آن دیار اتفاق افتاد. کتاب مدارس نظامیه و تاثیرات علمی و اجتماعی آن. تالیف دکتر. نور الله کسائی.


فایلی دەنگی کلاسی شرۆڤە و شیکاری زانستی ڕیسالەی عیرفانی "طب القلوب" نووسراوەی حەزرەتی شێخ "محمد علاءالدین نقشبندی"

ژمارەی دانیشتن: یازدەهەم
شوێن: خانەقای سەقز
زمان: کوردی
وانەبێژ: ئەمجەد ئیمام
                  🍀🍀🍀🍀🍀

فایل صوتی کلاس شرح و توضیح رساله عرفانی "طب القلوب" تالیف حضرت شیخ "محمد علاءالدین نقشبندی"

شماره جلسه: یازده
مکان: خانقاه سقز
زبان: کردی
مدرس: امجد امام



https://t.me/saghezkh

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.