آکادمی ارتباطات


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


آکادمی ارتباطات، مدرسه اي است از مطالب و اطلاعیه های آموزشي در حوزه ارتباطات، رسانه، روابط عمومي، فناوريهاي نوين ارتباطي، خصوصا هوش مصنوعی AI.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


⭕️ برآورد می‌شود درآمد فروش نرم افزار و سخت افزار مرتبط با هوش مصنوعی از ۱۸۵ میلیارد دلار به ۷۸۰ تا۹۹۰ میلیارد دلار در ۲۰۲۷ افزایش پیدا کند.

☑️ @persiannbloomberg
↪️ @commac


🔶 جنگ‌هایی که هوش مصنوعی راه می‌اندازد!

🔺 به گفته «مهران صمدی» استاد ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، با ادغام روش‌های مرسوم مانند تاکتیک‌های نظامی با روش‌های غیرمرسوم نظیر جنگ‌های سایبری، تبلیغات و اطلاعات نادرست، هوش مصنوعی به ابزاری تبدیل شده است که توازن قوا را در میدان نبرد به نفع بازیگرانی که از آن استفاده می‌کنند تغییر داده است.

🔺 وی در نشست «سواد فضای مجازی» بیان داشت: در جنگ ترکیبی و جنگ نرم و جنگ شناختی اگرچه امکان رصد از طریق تحلیل داده‌ها در فضای مجازی جود دارد اما صدای انفجار وجود ندارد و به همین دلیل اقناع افکار عمومی و مسئولان برای اتخاذ آرایش جنگی رسانه‌ای دشوار است.

🔺 «سمیرا عموپور» پژوهشگر رسانه هم در این نشست اظهار داشت: شایعه در قالب پوپولیسم افکار عمومی در فضای مجازی، به ایجاد ترس و نگرانی میان مردم در فضای واقعی، تضعیف اعتماد عمومی به منابع اطلاعاتی معتبر و رسانه‌های جریان اصلی، ترویج تعصبات و تبعیض‌های بین اقوام، تضعیف روحیه عمومی و کاهش انگیزه و امید مردم نسبت به آینده، کاهش سرمایه اجتماعی و مشروعیت سیاسی حکومت‌ها نزد افکار عمومی منجر می‌شود.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش کامل نشست را اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
↪️ @commac


بیانیه مارک زاکربرگ درباره آزادی بیان و تغییرات فرهنگی مهم

بیانیه اخیر مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا (که مالک فیس‌بوک و اینستاگرام است)، به‌عنوان یک تغییر فرهنگی مهم در عرصه آزادی بیان و نظارت اجتماعی محسوب می‌شود. اگر زاکربرگ نیمی از آنچه گفته را به‌طور جدی پیگیری کند، ممکن است شاهد تحول واقعی در نحوه برخورد سیلیکون‌ولی با آزادی بیان، اختلاف نظر و چندصدایی باشیم.


شرح خبر :
🔗https://ertebatatoresaneha.ir/19131/

کانال تلگرام:
🆔https://t.me/ertebatatresaneha
↪️ @commac


🔸جزئیاتی از خبر وزیر علوم درباره رفع‌ فیلتر یوتیوب

🔹خبرنگار علمی ایرنا با پیگیری اظهارات اخیر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مطلع شد وزارت علوم گزارشی مفصل و مستدل درباره سهم یوتیوب در تحقیق، پژوهش و آموزش تهیه و به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه ارسال کرده‌ و در حال رایزنی است تا این سکوی مجازی رفع فیلتر شود. بنابراین، برداشت حمایت وزیر علوم از «اینترنت طبقاتی» نارواست.

🔹موضوع نامه وزارت علوم و پیوست مطالعاتی آن به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، جلب نظر نهادهای ذیربط رفع‌ فیلتر یوتیوب برای بهره‌گیری آموزشی از آن است تا استادان و دانشجویان از مزایای دسترسی به این پلتفرم مهم بهره‌مند شوند.

🔹همزمان، وزارت علوم در حال مذاکره با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف واگذاری اینترنت رایگان و با حجم بالا برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی است تا فرصت‌های دسترسی آن‌ها به ظرفیت‌های فضای مجازی را افرایش دهد.
لینک خبر

@IRNA_1313
↪️ @commac


🟠 دکتر هادی خانیکی: روابط عمومی باید صداهای به حاشیه رانده شده را به متن جامعه برگرداند

شبكه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: روابط عمومی باید جایی برای شنیده شدن صداهای به حاشیه رانده شده‌، باشد و گفتمان نهادهای خارج از قدرت را وارد متن جامعه کند تا از درون آن یک سامان‌دهی جدید برای افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی حاصل شود.

به گزارش ایرنا، دکتر هادی خانیکی سه‌شنبه شب در نشست شب‌های فرهنگی مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر فردا که با عنوان شب روابط عمومی برگزار شد، در سخنرانی با عنوان "ایران امروز و آینده روابط عمومی" اظهار داشت: روابط عمومی در کشور نیازمند یک چرخش پارادایمی است تا از با عبور از نقش "بلندگویی برای تبلیغ و تامین رضایت مدیران"، فضای گفت‌وگو را در جامعه سامان دهد و بتواند روابط افقی را در جامعه ترویج کند.

وی تصریح کرد: هم اکنون "مهندسی اجماع" که دنبال تامین رضایت به کمک تکنولوژی است به محور فعالیت روابط عمومی تبدیل شده و در این مسیر به خوبی از فناوری‌های جدید استفاده می‌شود ...

@sharapr
🆔 @commac


🎯 بهتر است هیچ‌وقت نگوییم «این صرفاً عقیدۀ شماست»
— وقتی می‌گوییم من عقیده‌ام این است، یا این عقیدۀ شماست، گفتگو را ناممکن می‌کنیم

📍«هر کسی نظر خودش را دارد». بعید است این جمله را هنگام گفتگوهای چالش‌برانگیز اخلاقی یا سیاسی نشنیده باشید. آدم‌ها معمولاً وقتی می‌بینند نمی‌توانند طرف مقابل را با خود همراه کنند، این جمله را می‌گویند تا ضمن احترام به او، اعلام کنند که دست از عقاید خودشان نخواهند کشید. اما فیلسوفی آمریکایی می‌گوید این جمله و حرف‌های شبیه به آن، نه‌تنها محترمانه نیستند، بلکه خطرناک و بی‌معنایند. از نظر او، بهتر است به‌جای اینکه صرفاً بپذیریم دیگران عقاید متفاوتی دارند، از آن‌ها بپرسیم «چرا» چنین عقایدی دارند؟

🔖  ۲۱۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۱۳ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/k97263
🆔 @commac


📋میزان IQ مردم کشورها در سال ۲۰۲۴

@IRNA_1313


هوش مصنوعی در خدمت سواد رسانه ای

✍مهدی بذرافکن

دنیای ما بیش از هر زمان دیگری به هم متصل شده است و اخبار از آن سوی جهان در چند لحظه به گوشی و صفحه تلویزیون ما می رسد.

این ارتباط متقابل و دسترسی نامحدود به اطلاعات سریع به ما کمک می‌کند تا از مهم‌ترین اخبار جهان، از بلایای طبیعی گرفته تا رویدادهای سیاسی که بازی را تغییر می‌دهند، به‌روز بمانیم، به گونه‌ای که قبل از تولد اینترنت کاملاً غیرقابل تصور بود.

با این حال، از آنجایی که افراد، شرکت‌ها و دولت‌های بیشتری وارد حوزه دیجیتال شده‌اند، به این معنی است که ما در معرض اخبار بیشتری هم در رسانه‌های اجتماعی و هم در رسانه‌های خبری سنتی قرار می‌گیریم.

با این همه سر و صدا، برای تک تک کاربران سخت‌تر می‌شود که اطلاعات را بررسی کنند تا آنچه را که به آنها مرتبط است بیابند. و به طور فزاینده ای مهم تر، شناسایی اخبار درست و راست، سخت تر می شود.

چرا سواد رسانه ای مهم است؟

اینترنت ابزار بسیار قدرتمندی است و چیزهایی که روزانه می بینیم و می خوانیم به طور طبیعی بر طرز فکر ما در مورد دنیای اطرافمان تأثیر می گذارد. اما، زمانی که به طور مداوم در معرض اخبار نادرست و اطلاعات جانبدارانه قرار می گیریم، تأثیر ملموس – و بالقوه بسیار مضر – در دنیای غیر دیجیتالی دارد.

به عنوان مثال، ایلان ماسک مالک شبکه ایکس (توئیتر سابق) زمانی که کارشناسان بر نقش اطلاعات نادرستِ منتشر شده در این پلتفرم در شورش های خشونت آمیزِافراطی بریتانیا تاکید کردند مورد انتقاد قرار گرفت .

با توجه به این موضوع، و همچنین نگرانی‌های فزاینده در مورد گسترش تصاویر و ویدئوهای تولید شده توسط هوش مصنوعی، و به‌ویژه تاثیری که می‌توانند بر رای‌دهندگان در فصل انتخابات داشته باشند، سواد رسانه‌ای و نگاه دیجیتالی انتقادی بیش از هر زمان دیگری مهم است.

هفته جهانی سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی در بازه زمانی (24 تا 31 اکتبر/ 3 تا 9آبان‌) قرار دارد. به همین بهانه در ادامه با برداشتی از سایت springwise به معرفی سایت های هوش مصنوعی برای تقویت و کمک به سواد رسانه ای و راستی آزمایی اخبار می پردازم.

در دسترس قرار دادن تحقیقات علمی برای همه

وقتی صحبت از انتشار اطلاعات گمراه‌کننده به میان می‌آید، فناوری می‌تواند آسیب برساند، اما می‌تواند برای کمک به محافظت و توانمندسازی آنلاین ما نیز استفاده شود.

Proemial، یک پلتفرم مبتنی بر هوش مصنوعی برای بحث آزاد است.

این شرکت انواع مدل‌های هوش مصنوعی را گرد هم آورده و آن را نه تنها برای محققان قابل استفاده کرده بلکه به سازوکاری رسیده تا برای عموم مردم بدون دانشِ تخصصی هم جالب، مرتبط و قابل درک باشد. به این ترتیب، کارشناسان می توانند تحقیقات مبتنی بر واقعیت خود را به خوانندگان گسترده تری ارائه دهند و با انتشار «اخبار جعلی» که اغلب با شواهد علمی در تضاد هستند مبارزه کنند.

ربات‌های حقیقت‌سنجی هوش مصنوعی با اخبار جعلی مبارزه می‌کنند

ظهور هوش مصنوعیِ مولد، رشد اطلاعات نادرست و محتوای مضر آنلاین را افزایش داده است. یکی از سازمان‌هایی که برای مبارزه با این موضوع کار می‌کند، Meedan است، یک سازمان غیرانتفاعی که برنامه‌هایی را اجرا می‌کند که ظرفیت و سواد دیجیتالی را برای سازمان‌های خبری و مخاطبان آنها ایجاد می‌کند. Meedan همچنین نرم‌افزار متن‌باز تولید می‌کند که به کاربران واتس‌اپ و سایر پلتفرم‌ها اجازه می‌دهد پیام‌های مشکوک را با ربات‌های مکالمه راست آزمایی کنند.

کمک به دانش آموزان

الگوریتم‌ها همه جا هستند و به طور زیادی تقریباً بر همه چیز حکومت می‌کنند. در پاسخ، شرکت مستقر در سیاتل Artefact پروژه ای را ایجاد کرد که به دانش آموزان کمک می کند تا در مورد چگونگی تأثیر الگوریتم ها بر زندگی روزمره اطلاعات بیشتری کسب کنند. این پروژه دانش آموزان را با ایده های مهم در مورد سواد دیجیتال آشنا می کند و به آنها کمک می کند تا تأثیر سوگیری شخصی را بر طراحی الگوریتم ببینند و با آن در دنیای دیجیتال اطراف ما هماهنگ شوند.

پلتفرم امنیت سایبری که دیپ فیک ها را شناسایی می کند

مجمع جهانی اقتصاد، اطلاعات نادرست را به عنوان یکی از بزرگترین خطرات کوتاه مدت در سال 2024 طبقه بندی کرده است و با گسترش هوش مصنوعی، جداسازی اطلاعات نادرست و تصاویر نادرست از حقیقت دشوارتر می شود.

پلتفرم امنیت سایبری Clarity AI ابزارهایی را برای تشخیص اخبار جعلی در رسانه های مختلف ارائه می دهد. برای روزنامه‌نگاران، Clarity Studio به‌عنوان یک منبع رایگان در دسترس است که تصاویر، صدا و ویدئو را از URLها یا فایل‌های آپلود شده تجزیه و تحلیل می‌کند تا از صحت منابع آنها اطمینان حاصل کند. این شرکت همچنین پیشنهادی برای مشاغل دارد تا بتوانند در زمان تماس‌های کاری، دیپ‌فیک‌ها را در زمان واقعی شناسایی کنند.

@NewJournalism
🆔 @commac


🎯 جوانان بازی می‌کنند تا از دنیای واقعی فرار کنند

🔴 بازی‌های ویدئویی تا همین دهۀ گذشته، در مجموع، سرگرمی‌هایی بود که بچه‌ها و نوجوانان را مشغول خود می‌کرد. این قاعده این روزها تغییر کرده است. هر بار که آماری از میزان وقتی که آدم‌ها صرف بازی ویدئویی می‌کنند منتشر می‌شود، همه انگشت به دهان می‌مانند. برای مثال، در آمریکا، ۳۴میلیون نفر به‌طور میانگین ۲۲ ساعت در هفته و ۵ میلیون نفر ۴۰ ساعت در هفته بازی می‌کنند؛ همچنین امروزه هر جوان معمولیِ آمریکایی‌ تا رسیدن به ۲۱سالگی هم‌اندازۀ کل ساعاتی که در مدرسۀ راهنمایی و دبیرستان گذرانده‌ بازی کرده است.

🔴 معمولاً بازی‌کردن روزافزون جوانان را اتفاقی نگران‌کننده و غم‌انگیز توصیف کرده‌اند. آن را نشانۀ بحران‌هایی دانسته‌اند که به جوانان امروزی اجازه نمی‌دهد تا در دنیای واقعی پیشرفت کنند، یا آن را اعتیادی بی‌حاصل می‌نامند که عمر جوانان را تباه می‌کند. اما خودِ جوانان چنین تصویری ندارند.

🔴 بسیاری از گیمرهای جوان بازی را جزئی ارزشمند و خوشایند از زندگی‌شان می‌دانند. تجربه‌ای که فارغ از هر چیز دیگر، واقعاً لذت‌بخش است و شاید اصلاً بهتر از تجربۀ جهان واقعی هم باشد. بازی‌ها حساب‌وکتابی برای خودشان دارند، اما زندگی ندارد. بازی‌ها، مثل ورزش‌ها، قواعدی دارند که موفقیت را تعریف می‌کنند و این قواعد، برعکسِ قواعد اجتماعی، برای همه واضح‌اند. وقتی در دنیای بازی هستید، هدفِ کارهایتان را، برعکس هدف زندگی اجتماعی، بی‌درنگ تشخیص می‌دهید و هیچ‌وقت سردرگم نمی‌مانید.

🔴 به‌علاوه، در بازی همیشه قهرمان‌ هستید. برخلاف فیلم‌ها و سریال‌ها که باید به تماشای کنش‌ دیگران بنشینید، در بازی، خودتان ‌کنشگر هستید. و برعکس ورزشکارها، مجبور نیستید برای مسابقه‌دادن‌ یا مؤثربودن، یا شادبودن از خانه بیرون بروید؛ بازی به شما امکان می‌دهد تا در خانۀ امن خودتان باشید و از آنجا جهان را فتح کنید.

🔴 ممکن است بگویید همۀ این‌ها فقط خواب و خیال است، اما به این مسئله توجه کنید که قوانین کاملاً شایسته‌سالارانه‌ای که در بازی‌ها برقرار است، بسیار شبیه قوانینی است که از کودکی یاد گرفته‌ایم خود را مستحق آن بدانیم، اما در بزرگ‌سالی هرگز آن را حقیقتاً نیافته‌ایم. بازی‌ها همان دنیایی را به جوانان می‌دهند که جامعه آن‌ها را برای آن آماده کرده است: دنیایی که در آن با تلاش و دقت، می‌توانید پیروز شوید و اگر صبر و استقامت داشته باشید، بالاخره به حقتان می‌رسید. اما در دنیای خاکستریِ بیرون، خیلی‌وقت‌ها، چیزهایی کاملاً متفاوت حاکم است.

🔴 بازی‌های ویدئویی، طوری طراحی می‌شوند که همه بالاخره در آن‌ها به پیروزی برسند و به این ترتیب، با تبدیل‌کردنِ پیروزی به مخدری مؤثر، شرایطی را رقم می‌زنند که شخص به‌طرز بی‌سابقه‌ای از جهان بیرونی جدا شود، اما شاید این جدایی، همیشه «بد» نباشد، بلکه با بازسازی حس امید و توانایی، برای شخص فایده‌هایی داشته باشد.

🔴 بازی برای خیلی از جوانان نوعی «مراقبه» است. فرصتی برای فاصله‌گرفتن از آشوبِ دنیای واقعی؛ راهی برای ساکت‌کردن هیاهویی که بی‌وقفه به جان آن‌ها می‌افتد. بازی برای آن‌ها فضایی فراهم می‌کند که مجبور نیستند به چیزی فکر کنند و هدفِ زندگی خودشان را پیدا کنند. آیا این‌ها بد است؟ شاید بد باشد، شاید هم نه. شاید این راه جدیدی است که نسل‌های جوان‌تر برگزیده‌اند تا بتوانند دنیای تحمل‌ناپذیر اطراف خودشان را تحمل کنند و افتان و خیزان راهشان را ادامه دهند.

🔴 بازی‌های‌ ویدئویی، هر چقدر هم حیرت‌انگیز باشند، چیزی عرضه نمی‌کنند مگر وعدۀ تکرار. زندگی ترسناک است؛ پس بهتر است تن به چیزی بدهیم که برایمان آشناست: به ریتمی بنیادین که وصف‌ناپذیر است و غریزی.

📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «دنیای بازی‌ها بهتر از دنیای واقعی است؛ چرا از آن دست بکشیم؟» که در بیست‌وهشتمین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۲۷ آبان ۱۴۰۲ در وب‌سایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ فرانک گوان است و نسیم حسینی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخۀ کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/d12161
@commac




معاون وزیر ارتباطات تشریح کرد:

🔸محدودیت، فیلترینگ، آلودگی‌ فیلترشکن‌ها و تحریم ۴ عامل افت کیفیت اینترنت

🔹مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: تجهیزات فیلترینگ، استفاده از فیلترشکن‌ها و ایجاد آلودگی در شبکه، محدودیت‌های اعمال شده بر بستر اینترنت، بلاک شدن آی.پی ایران به دلیل حملات Ddos و تحریم از جمله مواردی است که منجر به آسیب به کیفیت اینترنت شده است.

لینک خبر

@IRNA_1313
@commac


رفع فیلتر یوتیوب برای اساتید و دانشجویان/ دانشجویان ارشد و دکتری اینترنت ارزان می‌گیرند


حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
▫️کاربری یوتیوب عمدتاً آموزشی است ما یک گزارش مستدل و مفصلی را از سهم یوتیوب در تحقیق، پژوهش و آموزش تهیه کرده‌ و به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه ارسال کرده‌ایم، خیلی امیدواریم با توجه به مذاکراتی که انجام داده‌ایم حداقل برای اساتید و دانشجویان آموزش عالی از یوتیوب رفع مسدودی شود.

▫️ با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صحبت کرده ایم و خوشبختانه استقبال شد که اینترنت تا حدی رایگان و با حجم خیلی بالا در اختیار دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار گیرد./مهر


@KhabarOnline_ir | khabaronline.ir
@commac


🔸وزارت ارتباطات به اینترنت طبقاتی اعتقادی ندارد

🔹مشاور وزیر و رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: همانطور که وزیر ارتباطات بارها تاکید کرده است، این وزارتخانه اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد.

لینک خبر
@IRNA_1313
@commac


کیهان، دشمن تلگرام و اینستاگرام، تشویق کننده تجمعات راهپیمایی های مخالفت با رفع فیلترینگ، در تلگرام و اینستاگرام چه می‌کند؟

ای کسانی که ایمان آورده اید چرا چیزی را می گویید که خود عمل نمی کنید؟
سوره مبارکه الصف آیه2
@Commac


وبینار رایگان “ارتباطات سلامت: راهکاری برای مقابله با اطلاعات نادرست”

🔶 روز پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ از ساعت ۱۹ تا ۲۱

🔹دکتر محمدحسین تقدیسی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، رئیس انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت:
🟩واکاوی ابعاد سلامت و نقش نهادهای رسمی و دانشگاهی در مواجهه با اطلاعات نادرست و دخالت‌های غیرعلمی در فضای مجازی

🔹دکتر فرزانه کوهی، پژوهشگر و فعال حوزه

🟩ارتباطات سلامت: سلبریتی شدن برخی پزشکان در فضای مجازی و نقش مخاطبان در تقویت این روند

🔹ابراهیم مولائی، فعال و پژوهشگر حوزه روابط‌عمومی:
🟩 ظرفیت‌های روابط‌عمومی در کمک به ارتقای سواد سلامت و مقابله با چالش اطلاعات نادرست

🔴 ثبت‌نام رایگان:
azarpr.com/Health
اطلاعات بیشتر:
09366257290

🔔 @Commac


ام‌اس‌ان (به انگلیسی: MSN ) که مخفف Microsoft Network است پایگاه اینترنتی متعلق به شرکت مایکروسافت می‌باشد که این تصویر متعلق به این وب سایت است.
اما آن MSNBC است که یک شبکه تلویزیونی است و ترکیبی از دو نام مایکروسافت نت‌ورک و ان‌بی‌سی است. پس MSN به تنهایی تلویزیون نیست.
@Commac


🔶 از توصیه های کورکورانه هوش مصنوعی پیروی نکنید

خانم دکتر سمیرا خطیب زاده، استادیار گروه مدیریت فرهنگی و رسانه دانشگاه سوره، امروز دوشنبه، ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۳ در ششمین همایش سواد فضای مجازی با محوریت «فضای مجازی و فرهنگ در عصر هوش مصنوعی» اظهار داشت:

«سواد هوش مصنوعی» به معنی تجهیز افراد به دانش و مهارت برای درک، استفاده و تعامل با هوش مصنوعی است. این مهارت در واقع توانمند ساختن انسان‌ها برای تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد فناوری‌های هوش مصنوعی، درک مفاهیم و هدایت ملاحظات اخلاقی آن‌ها است.

وی گفت: به کودکان بیاموزید که چگونه بر اساس ارزش‌ها و علائق و فرهنگ بومی خود تصمیمات آگاهانه بگیرند نه اینکه کورکورانه از توصیه های مبتنی بر هوش مصنوعی پیروی کنند.
@commac


دکتر ساروخانی: دنیایی که اینقدر قدرت به انسان داد حال می‌گوید که امنیت ندارید اینجا است که در دنیای قدرت و اضطراب، سواد رسانه‌ای اهمیت پیدا می‌کند
🔹در ششمین همایش سواد فضای مجازی که تحت عنوان «فضای مجازی و فرهنگ در عصر هوش مصنوعی» برگزار شد، باقر ساروخانی، پدر جامعه‌شناسی ارتباطات در ایران، به تأثیرات عمیق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بر انسان‌ها اشاره کرد. وی گفت: «فضای مجازی به اندام انسان امتداد داده است».
🔹ساروخانی همچنین بر این نکته تاکید کرد که قدرت فضای مجازی باعث شده است تا جغرافیا تغییر کند و روستاها نیز به عرصه جهانی تبدیل شوند. وی قدرت رسانه‌های جدید را در شکل‌دهی به افکار عمومی مهم دانست و اظهار داشت که این تکنولوژی ممکن است دموکراسی واقعی را تضمین نکند.
🔹این جامعه‌شناس از آثار منفی پیشرفت تکنولوژی نیز سخن گفت و افزود: «ممکن حریم خصوصی افراد نابود شود» زیرا دستگاه‌ها توانایی دارند تا اطلاعات شخصی افراد را جمع‌آوری کنند. او همچنین نسبت به ظهور الگوریتم‌هایی که حاکمیت جدیدی بر زندگی بشر ایجاد می‌کنند ابراز نگرانی کرد.
@commac


دکتر نصرالهی استاد علوم ارتباطات:

🔹ادعای غافلگیری رسانه‌ها و مسئولان در مورد سوریه به علت تحولات سریع، قابل قبول نیست‌

🔹مسئولان، مانع کار خبرنگاران نشوند

🔹 یکی از راهکارهای مهم مقابله با دروغ وشایعه‌ها و اینفودمی، مسئولان هستند که باید اجازه دهند خبرنگاران درهمه عرصه‌هاحضور داشته باشند تا اخبار را زودتر از دیگران دریافت و منتشر کنند

🔹برخلاف آنچه ادعا می‌شود، امنیت ملی بیشتر از بابت ایجاد محدودیت بر سر راه فعالیت خبرنگاران به خطر افتاده است.


متن کامل مصاحبه
https://jamejamdaily.ir/Newspaper/item/251092
@commac


✔️عقب‌نشینی متا؛ اکانت‌های هوش مصنوعی از اینستاگرام و فیسبوک حذف شد

🔅پس از انتقادهای گسترده کاربران، متا اعلام کرده تعدادی از اکانت‌های هوش مصنوعی را حذف کرده است. معاون این شرکت اخیراً گفته بود شبکه‌های اجتماعی آنها قرار است با این شخصیت‌های هوش مصنوعی پر شود.

🔅متا اولین بار اواخر ۲۰۲۳ در پلتفرم‌های اینستاگرام و فیسبوک حساب‌های کاربری هوش مصنوعی ساخت. این حساب‌های کاربری از آن زمان در این پلتفرم‌ها فعال بوده‌اند و معمولاً تصاویر ساخته‌ هوش مصنوعی را به اشتراک می‌گذاشتند و می‌توانستند از طریق دایرکت با کاربران گفتگو کنند اما اخیراً انتقادهای زیادی به این شخصیت‌های هوش مصنوعی شده است که باعث شد متا از تصمیمش عقب‌نشینی کند.

🔅برخی کاربران چنین پروفایل‌هایی را «ترسناک» و «غیرضروری» خواندند. پس از بالاگرفتن انتقادها، متا تصمیم گرفت تعدادی از این حساب‌های کاربری را از پلتفرم‌های اینستاگرام و فیسبوک حذف کند.


https://tavananews.ir
@Tavananews_ir
@commac

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.