"ديروز، امروز، فردا" (آذر منصوری)


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


مرجع رسمی اخبار و دید گاههای آذر منصوری
در تلگرام
در اینستاگرام:azar_mansoori43
در کلاب هاووس ! https://www.clubhouse.com/@mansooriazar?utm_medium=ch_profile&utm_campaign=_0hQH35jeO13CokVU3z53A-332858:
در توئیتر:
https://twitter.com/
MansooriAzar?s=0

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🖊️ زنان قدرتمند صفویه

✳️خیرالنساء زنی که عثمانی را شکست داد

✍🏻نزهت احمدی استاد تاریخ دانشگاه اصفهان در نشستی با عنوان زنان در عصر صفوی که به مناسبت روز زن در شهر کتاب بهار اصفهان برگزار شد خبر از  نوشتن کتابی جدید درباره زنان صفوی داد.

✳️او با اشاره به اینکه زنان صفوی شبیه زنان عثمانی یا قاجار یا زنان دوره‌های پیش از خود نیستند، گفت: مدارکی پیدا کردم که نشان از اولین حضور زنان قدرتمند در این دوره دارد.او گفت این زنان در عرصه سیاسی نظامی مانند جنگ چالدران حضور داشته اند.

✳️احمدی با اشاره به دو همسر شاه اسماعیل گفت :آنها لباس رزم پوشیده و به جنگ می‌روند و این یعنی آنها مهارت‌های رزمی داشته‌اند و شمشیرزنی و سوارکاری بلد بودند.
او افزود :هردو زن اسیر می‌شوند اما یکی از آنها موفق می‌شود با بخشیدن گوشواره‌ای که همراه داشته آزاد شود اما دومی اسیر عثمانی می‌شود و تا پایان عمر همانجا می ماند.

✳️این استاد تاریخ دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه منابع تاریخی ما درباره این زنان سکوت کرده‌اند گفت :یکی از دلایلش این بوده که ناموس شاه دست بیگانه افتاده بوده و این موضوعی نبوده که بشود درباره اش حرف زد. او افزود این اسناد و مکتوبات عثمانی بوده که ما را از این ماجراها مطلع کرده است.

✳️او به پری خان خانم دختر شاه طهماسب اشاره کرد که در مقام یک زن قدرتمند  مستقیما  نقش مشاور شاه را داشته و اواخر عمر شاه طهماسب عملا قدرت را در دست داشته است و حتی حکم ملک الشعرایی محتشم کاشانی را با خط خودش صادر کرده است.

✳️احمدی با اشاره به دعوای جانشینی شاه طهماسب  گفت که پری خان خانم تصور می‌کرد با شاه شدن محمد خدابنده یکی از برادرانش که  سالها محصور و  تقریبا هم نابینا بوده همچنان می‌تواند قدرت را در پشت صحنه در دست داشته باشد. او افزود حتی این احتمال و شایعه هم وجود دارد که به نام خودش سکه ضرب کرده گرچه هنوز مستندی برایش یافت نشده است.

✳️احمدی در ادامه گفت :اما وقتی محمد خدابنده پشت دروازه‌های قزوین اتراق می‌کند تا همه از جمله پری خان خانم برای دست‌بوسی نزدش بروند، پری خان خانم بازداشت می‌شود و بعد هم فرمان قتلش صادر می‌شود.

✳️این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در این واقعه رد پای یک زن قدرتمند دیگر یعنی همانا خیرالنسا، همسر محمد خدابنده دیده می‌شود گفت: برخی منابع این ماجرا را به دعوای زنانه  خواهر شوهر و زن‌برادر فرو کاسته‌اند درحالی‌که ماجرای جنگ قدرت در جریان بوده و قضیه پیچیده تر و مهمتر از این حرف هاست.

✳️احمدی با اشاره به اینکه با شاه شدن محمد خدابنده، خیرالنسا مستقیما قدرت را به دست می‌گیرد، گفت :او زنی ساختار شکن است و شروع به عزل و نصب امرا و قزلباش‌ها می‌کند،و همین نقش آشکار خیرالنسا در عرصه قدرت به مذاق جامعه مردان آن زمان خوش نمی‌آید.

✳️او افزود :حضور این زن در قدرت مقارن با جنگ‌های ایران و عثمانی است و او هم در یکی از این جنگ‌ها شرکت می‌کند که منجر به پیروزی ایران می‌شود‌ و حتی موفق می‌شود یکی از شخصیت های مهم و نزدیک به پادشاه عثمانی یعنی عادل گرایخان را به اسارت بگیرند‌.

✳️این استاد تاریخ دانشگاه اصفهان گفت اما همان حربه همیشگی که همواره در طول تاریخ برای سرکوب و کنار زدن زنان به کار برده می‌شده این‌جا هم علیه خیرالنسا استفاده می‌شود و شایعه می‌کنند که خیرالنسا با عادل گرایخان رابطه دارد و به شاه پیام می‌دهند که زن تو مانع ماست و از پایتخت دورش کن. خیرالنسا  مقاومت می‌کند و می‌گوید :من نمی‌روم و حتی اگر  من را بکشند هم بالاخره یکی از  پسرانم به قدرت می‌رسد و انتقامم را می‌گیرد و در نهایت خیرالنسا را در کاخ خفه میکنند.

✳️احمدی درباره زنان در عصر شاه عباس هم گفت، سنت وقف در این دوره باعث شده ما در جای جای شهر شاهد اماکن زیادی باشیم که به نام واقف آن که یک زن است ثبت شده است. او با اشاره به اشتغال زنان در این دوره گفت: من در اسناد وقف یک شفاخانه دیدم که نوشته بود یک جراحه و‌ دو پرستار زن استخدام کنید،  همچنین کتابی پیدا کردم که زنی کاتب نوشته بوده و در انتهای کتاب آورده بود : اگر بد خط بود ایراد نگیرید دستی برگهواره و دستی بر قلم داشته‌ام.

✳️او با اشاره به اینکه تاریخ ما مذکر است گفت که پیدا کردن ردی از هویت زنان در تاریخ بسیار سخت است و مورخ باید مانند کارآگاه با دقت کنکاش کند و حتی گاهی بین سطور را بخواند و ببیند تا چیزی را که پنهان شده پیدا کند.

🆔 @hooreechannel
@azarmansouri




🖊️نگاه ترامپ به نقش اسراییل در منطقه و بارقه «فرصت‌» برای ایران

✍️سهند ایرانمهر

✳️نشر ویدئویی از جفری ساکس توسط دونالد ترامپ، که در آن بنیامین نتانیاهو را عامل جنگ‌های خاورمیانه و مداخله در سیاست خارجی آمریکا به نفع منافع اسرائیل معرفی می‌کند، بار دیگر موضوع نفوذ اسرائیل در سیاست خارجی آمریکا را به کانون توجه آورده است. در ویدیویی که ترامپ از ساکس منتشر کرده است او به صراحت می‌گوید:

«نتانیاهو عامل جنگهای خاورمیانه‌ است و حالا می‌خواهد بخاطر منافع خودش ما را وارد جنگ با ایران کند».


✳️پیشتر از نوام چامسکی، جان مرشایمر، استیفن والت و کارتر رییس‌جمهور اسبق آمریکا، اظهارنظرهای مشابهی شنیده شده است و از این منظر حرفی جدید زده نشده است اما اینکه ترامپ در آستانه تصدی دوباره مقام ریاست جمهوری چنین نقل قولی را منتشر کند جای تامل دارد.

✳️ترامپ، از جمله روسای جمهوری آمریکا بوده است که رابطه‌ای ویژه با اسراییل دارد و در دوره اول ریاست‌جمهوری خود به دلیل انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم و شناسایی بلندی‌های جولان به عنوان قلمرو اسرائیل مورد تمجید قرار گرفته است حالا اما انتشاراین ویدیو پیام متفاوتی را مخابره می‌کند. این پیام قطعا به معنی رویگردانی از روابط نزدیک و راهبردی آمریکا و اسراییل نخواهد بود و این روابط استحکام گذشته را حفظ خواهد کرد اما دستکم نشان می‌دهد که با اتخاذ یک راهبرد درست می‌توان فضاهایی را از اسراییل گرفت و آن را به رویکردی راهبردی و دوسر برد در رابطه با آمریکا تبدیل کرد.

✳️ترامپ پیشتر هم جنگ‌های خاورمیانه را جنگ‌هایی بیهوده دانسته و مجموع اظهارنظرهای او با محاسبه سود و زیان اقتصادی است تا همراهی های ایدئولوژیک و مبتنی بر خوانشی تاریخی ، در چنین موقعیتی تمام تلاش اسراییل متوجه حفظ ایران در چرخه تهدید امنیتی و برجسته کردن وجه نظامی و تلقی آن به عنوان یک مشکل است. ایران باید از این تصویر فاصله بگیرد، هم با گشودن باب مذاکره و هم با ارایه راهبردهایی که آن را به عنوان عنصر لازم برای حل مساله و نه ایجاد مساله نشان دهد. فرصت ایران برای ایفای چنین نقشی زیاد نیست و راه اندازی کریدورهای اقتصادی و تجاری در کمربند کشورهای شمال و جنوب ایران- که عملا نوعی انزوای اقتصادی و ژئوپلتیک ایجاد کرده است- از یک سو و شتاب تحولات منطقه نشان می‌دهد که برگ‌های بازی مدت زمان زیادی در دست نمی مانند و فی‌المثل اگر در دوره ای سوریه برگ بازی با آمریکا تلقی می شد حالا دیگر چنین نیست.

✳️با ایجاد دالان‌هایی تجاری در کشورهای شمال و جنوب ایران سرمایه‌های بیشتری با سهامداری کشورهای مختلف شکل می‌گیرد ومنافع حاصل از آن، هم ائتلاف گسترده و پایداری را ایجاد می‌کند و هم عزم و نابردباری آنان علیه هرگونه اقدام بر ضد این منافع اقتصادی را بیشتر خواهد کرد.

✳️هدایت سیاست خارجی به ابزارها و مجراهای شناخته شده در نظام بین‌الملل و تعامل با دولت‌ها به جای تکیه بر نیروهای غیردولتی و از همه مهم‌تر ممانعت از انزوای ژئوپلتیک موثرترین راهبرد برای حفظ منافع ملی و امنیت در مدت زمان اندک باقی مانده است بنابراین تشدید تنش، بروز رفتار تهاجمی و تداوم سیاست‌هایی که با قواعد و شرایط جدید همخوانی ندارد، بزرگترین کمک به اسراییل در برهم زدن انگاره‌هایی است که در ذهن دولت جدید آمریکا به شکلی آهسته و کم رنگ در حال شکل گیری است. انگاره‌هایی که با وجود کم رمقی می‌تواند فرصت هایی را برای ایجاد فضای همکاری منطقه‌ای و ممانعت از فشار بیشتر در وضعیت بحرانی کنونی ایجاد کند . /سهند ایرانمهر
@azarmansouri


امتداد dan repost
#اختصاصی
 
✅در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با رئیس‌جمهور مطرح شد؛
آذر منصوری: مسئله جامعه مدنی قدرتمند در ایران، یک ضرورت جدی است/ میردامادی: نیازمند تصمیمات سخت هستیم/ نورانی‌نژاد: عملا شهروندان به درجه یک و دو و سه تقسیم شده‌اند/ امین اسماعیلی: جامعه، کشش شوک‌درمانی و افزایش قیمت شدید را ندارد
 
✍امتداد-گروه خبر:
جمعی از اعضای شورای مرکزی، دفتر سیاسی و هیات داوری حزب اتحاد ملت، شامگاه شنبه در نخستین روز هفته جاری با مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، دیدار و گفتگو کرده و به بیان مطالبات و دغدغه‌های عمومی در خصوص مسائل و موضوعات کلان کشور و جامعه پرداختند.
 
🔸منصوری: فعالیت‌های حزب اتحاد در راستای قدرتمند کردن جامعه مدنی است
 
🔹آذر منصوری، دبیرکل حزب اتحاد در این نشست با اشاره به فعالیت‌های حزب در سراسر کشور به مسئله جامعه مدنی قدرتمند به عنوان یک ضرورت یاد کرد و فعالیت حزب اتحاد را در این چارچوب دانست.
 
🔹همچنین، معرفی کمیسیون‌های تخصصی حزب، دیگر بخش سخنان دبیرکل بود و تاکید بر اینکه عمده مواضع حزب برگرفته از بررسی کارشناسی مسائل در این کمیسیون‌هاست. وی پیشنهاد کرد که دولت وفاق نیز از دیدگاههای احزاب استفاده کرده و برای تقویت احزاب برنامه داشته باشد.
 
🔹قدردانی از تلاش‌ها و برخی اقدامات دولت از قبیل تغییر فضای سیاست ورزی، تغییر فضای دانشگاه‌ها و اداره کشور-در شرایطی که می‌دانیم هیچ اسب زین کرده‌ای در کار نبود- پیگیری دولت در رفع فیلترینگ و توقف شبه‌قانون حجاب و عفاف از دیگر نکات محوری صحبت‌های دبیرکل حزب اتحاد، خطاب به رئیس‌جمهور بود. وی همچنین، تأکید کرد که خلق امید و اعتماد در این وضعیت نیاز به همراهی همه ارکان حاکمیت دارد و اینجاست که وفاق معنا پیدا می‌کند.
 
🔸میردامادی: باید به سرمایه اجتماعی و تغییر در سیاست‌های داخلی توجه کنیم
 
🔹همچنین، محسن میردامادی، فعال با سابقه سیاسی به نمایندگی از سوی کمیسیون سیاست خارجی حزب اتحاد ملت به سوابق و تجربیات خود در زمان جنگ و بحبوحه پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی تهران پرداخته و خطاب به مسعود پزشکیان، تاکید داشت: باید مسائل خود با کشورهای منطقه و قدرت‌های جهانی از جمله ایالات متحده را حل و فصل کنیم و به این ترتیب با رفع تحریم‌ها، وارد مسیر توسعه شویم.
 
🔹بر همین اساس نیز، ما نیازمند تصمیمات سخت هستیم که این تصمیم‌گیری‌ها، مستلزم توجه به سرمایه اجتماعی و تغییر و تحول در سیاست داخلی است.
 
🔸نورانی‌نژاد: هنوز در ذهن برخی، مفهوم دولت-ملت پذیرفته نشده
 
🔹حسین نورانی‌نژاد، دیگر عضو ارشد حزب اتحاد ملت در این نشست، ضمن اشاره به مسائل مهم در حوزه سیاست داخلی، اظهار داشت: هنوز در ذهن برخی، مفهوم دولت-ملت پذیرفته نشده و هنوز بر اساس رویکرد امت‌گرا و باورها و سلایق شهروندان، عملا شهروندان به درجه یک و دو و سه تقسیم شده‌اند.
 
🔹وفاق با جامعه، بدون توجه به رویکرد جامعه‌محور در دولت محقق نخواهد شد. شخصا شما را با توجه به روحیات شخصی و نیز تمایل به وفاق با جامعه، عملا جامعه‌‌محور می‌دانم.
 
🔹مشکلات و موانع جدی امروز بر سر راه تحزب و فعالیت حزبی در ایران قرار دارد. راه حل پیشنهادی هم اصلاح قانون احزاب و اصلاح قانون انتخابات به نحوی است که احزاب در انتخابات دارای نقش شوند و انتخابات تناسبی و دست کم نیمه حزبی شکل بگیرد. در غیر این صورت اغلب نخبگان رغبتی به فعالیت سیاسی نداشته و جای آن را محافل غیر شفاف و گسترش حامی پروری خواهد گرفت.
 
🔹نرخ بالای اعدام در ایران از جمله مسائل مهمی است که باید به آن توجه جدی داشت. چنین آمار بالایی اصلا زیبنده کشور نیست. اقداماتی در دوره مرحوم هاشمی شاهرودی در قوه قضائیه آغاز شده بود که دست کم، شفاف‌سازی نسبی برای آشکار شدن آمار اعدام‌ها در نقاط مختلف کشور صورت بگیرد، اما پس از ایشان متوقف شد.
 
🔸لزوم توجه بیشتر دولت به توسعه در مناطق محروم
 
🔹ساجده عربسرخی نیز، مسائلی را در خصوص مشکلات مناطق محروم، بخصوص در منطقه سیستان و بلوچستان مورد اشاره قرار داده و بر ضرورت وجود نگاه توسعه‌ای در آن تاکید کرد. وی، همچنین بیان داشت که گزارشات واقعی درباره مشکلات این حوزه، آنگونه که باید و شاید به مسئولان منتقل نمی‌شود.
 
🔸امین اسماعیلی: دولت از اتخاذ سیاست‌های شوک‌درمانی پرهیز کند
 
🔹حمید امین اسماعیلی، رئیس کمیسیون اقتصادی حزب اظهار داشت: دولت از اتخاذ سیاست‌های شوک‌درمانی و افزایش ناگهانی قیمت‌ها پرهیز کند. چرا که جامعه کشش چنین تصمیماتی را ندارد. به گفته وی، هرگونه افزایش قیمتی، مستلزم اتخاذ سیاست‌های حمایتی و مبتنی بر افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد در جامعه است.

🔺متن کامل

#امتداد
@emtedadnet


چشم‌انداز ایران dan repost
آیین گرامیداشت یاد دکتر سیدرضا رئیس‌طوسی روز پنچشنبه بیستم دی‌ماه 1403 در مسجد کانون توحید به نشانی میدان توحید، خیابان پرچم، کانون توحید از ساعت 16-14 برگزار می‌شود.

@cheshmandaz_iran


🖋«ناترازی»؛ عنوانی محترمانه برای رفتار غلط/ بی‌حد و حصر مصرف را افزایش دادند، امروز می‌گویند چرا انرژی کم داریم!

✍🏼محسن صفایی‌فراهانی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا درباره معضل ناترازی انرژی گفت:
ناترازی عنوان محترمانه‌ای است که آن را برای رفتار بدون برنامه انتخاب کردند. وقتی برنامه مناسب و منظمی برای توسعه کشور تنظیم نمی‌شود و فرآیندی برای هماهنگ‌سازی ارکان کشور وجود ندارد، طبیعتاً شکل‌گیری چنین وضعی نتیجه نحوه عملکرد آنهاست.

✅وقتی اصرار است به تمام مناطق دوردست کشور بدون بررسی اقتصادی و امکان‌پذیری، گازرسانی انجام شود باید به این موضوع توجه می‌شد که آیا این بهترین روش برای خدمات‌رسانی است؟ بدون توجه به ارزیابی و مطالعات سرزمینی، اقدام‌هایی شعارگونه انجام شد که امروز نتیجه آن را ملاحظه می‌کنید.

✅معاون وزیر پیشین اقتصاد تصمیم‌هایی همچون «اعلام خاموشی‌ها» و «قطع گاز و برق کارخانه‌های صنعتی» را حاصل فقدان مدیریت و برنامه‌ریزی مناسب در دهه‌های اخیر دانست و اظهار کرد: به‌طور طبیعی کشوری که قصد دارد تبدیل به قدرت نخست منطقه شود، باید مشخص می‌کرد برای دستیابی به آن هدف، در چه حوزه‌هایی از زیرساخت‌های موردنیاز سرمایه‌گذاری کند تا بتواند از آنها به شکل بهینه استفاده کند!

✅برنامه‌ریزان کشور به‌ویژه سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانه‌های مرتبط در طول ۳۰ سال گذشته به لزوم داشتن این برنامه جامع توجه نکردند و به موضوع مقدار سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت‌های تولید انرژی توجه کافی نداشتند. آنچه امروز شاهد هستید نتیجه نبود توان مدیریتی و برنامه‌ریزی در دهه‌های اخیر است.

✅معنا و مفهوم برنامه پنج ‌ساله یا ۲۰ ‌ساله این است که مسئولان در یک روند طولانی‌مدت باید روند توسعه کشور را به موازات و در امتداد هم ببینند. اگر قرار بود کشور توسعه صنعتی داشته باشد، باید بسترهای مناسب برای تأمین انرژی موردنیاز و مصرف بهینه آن را از طریق نیروگاه‌های با راندمان اقتصادی و ایجاد خطوط انتقال برق مناسب پیش‌بینی و ایجاد می‌کردند، اما شاهد هستید که برنامه‌های ناقص و غیرکارشناسی چگونه سبب ضرر و زیان آحاد ملت شده است!

متن کامل

@emtedadnet
@azarmansouri


❇️ اعتراض رئيس جبهه اصلاحات ايران به ادامه حصر محصوران و توهين مداح به اهل سنت و مولوى عبدالحميد / گزارش عضو هيأت رئيسه جبهه در خصوص صدور احكام قضايى براى فعالان سياسى-اجتماعى اصفهان / گزارش تشكيل كارگروه اقتصادى / تحليل انتخابات آتى شوراها و اقدامات صورت گرفته تاكنون

❇️اعضاى مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران در جلسه روز گذشته خود ضمن مورد توجه قرار دادن شرايط خطير كشور و راهكارهاى برون رفت از آن، به بررسى دستور كارهايى از جمله تشكيل كارگروه اقتصادى، انتخابات پيش روى شوراها و صدور احكام قضايى براى فعالان سیاسی و اجتماعی اصفهان پرداختند.

❇️به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جبهه اصلاحات ایران، در ابتداى این جلسه آذر منصورى رئيس جبهه با بيان اين كه اكنون ١٥ سال از آغاز حصر آقايان موسوى و كروبى و خانم رهنورد مى گذرد، نسبت به ادامه اين وضع اظهار نگرانى كرده و گفت: متأثر از رويداد سال ٨٨، طى اين سالها بسيارى از نيروهاى دلسوز و نخبه كشور را با برچسب فتنه از حقوقشان براى حضور در عرصه مديريتى و اجرايى كشور محروم كرده اند و اکنون آثار چنین رویکردی بر حکمرانی نامطلوب کشور نمایان است. لذا معلوم نيست تا چه زمانى اين زخم كهنه مى خواهد باز بماند؟! متأسفانه جريانى كه مسئول اين وضع هست اينك نيز دارد چوب لاى چرخ دولت آقاى پزشكيان مى گذارد.

❇️رئيس جبهه اصلاحات ايران در خصوص اظهارات توهين آميز يك مداح نسبت به اهل تسنن و مولوى عبدالحميد و مسجد مكى زاهدان گفت: برخى از اشخاص در اين حرفه با استفاده از تريبون مداحى كه بايد در جهت تقويت شعائر و مناسك دينى به كار گرفته شود، خود را در خدمت يك جريان سياسى گذاشته و با اظهاراتى سخيف و در مغايرت با وحدت و همبستگى ملى و ناديده گرفتن حقوق اقوام و مذهب افكار عمومى را جريحه دار مى كنند و به شکاف دولت–ملت دامن می زنند.

❇️در ادامه اين جلسه، رضا سالیانی عضو هیات رئیسه جبهه اصلاحات ایران نيز طى ارائه گزارشی درباره اعمال محدوديت هاى جديد و صدور احکام قضايى علیه فعالان سیاسی و اجتماعی اصفهان، از تایید حکم یک سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت اجتماعی مهدی مقدری دبیر کل سابق سازمان عدالت و آزادی در دادگاه تجدید نظر و بستن كانال های محسن رنانی خبر داد و گفت: محدودیت های اعمال شده برای فعالان سیاسی و اجتماعی دردی از مشکلات دوا نمی کند و در واقع وفاق به معنى ایجاد فضایی برای هم افزایی اندیشمندان و توسعه خواهان است.

❇️در بخش ديگرى از جلسه با توجه به چالش هاى موجود اقتصادی کشور، ابراهيم اصغرزاده رئيس كميته سياسى جبهه اصلاحات ایران از تشكيل کارگروه اقتصادی زير نظر اين کمیته با مسئوليت على ظفرزاده عضو جبهه و دبيركل جمعيت توليدگرايان ايران خبر داد و گفت: قرار است با استفاده از کارشناسان و نخبگان به رصد وضعیت اقتصادی کشور پرداخته و در قالب نظرات کارشناسی، ‍پیشنهادها و کمک‌های خود را به دولت ارائه کنيم.
.
❇️در بخش پايانى جلسه هم افشين حبيب زاده دبير کمیته سیاسی و محمد سالارى رئيس كميته برنامه‌ریزی و راهبردها، به تحلیل فضای سیاسی کشور در آستانه انتخابات شوراهاى شهر و روستا و نيز ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته براى تدوين راهبرد و تعيين سازوكار شركت در اين انتخابات پرداختند.

🔹کانال رسمی جبهه اصلاحات ایران
@jebheheslahat

✅ صفحه اینستاگرام
Instagram.com/jebheheslahatiran

✅ صفحه ایکس (توییتر)
https://x.com/jebheheslahat
@azarmansouri


🖋آذر منصوری در نشست دبیران کل احزاب با معاون سیاسی وزیر کشور:مبنا تلاش حاکمیت باید دستیابی به جامعه مدنی قدرتمند باشد/باید نگاه امنیتی از احزاب برداشته شود/
تا دلایل امتناع کار حزبی وجود دارد، احزاب قدرتمند شکل نخواهد گرفت
/طرف احزاب در تعامل با حاکمیت باید وزارت کشور باشد

وزارت کشور باید تکلیف احزاب را در این ارتباط روشن کند که قرار است نهاد مسئول در این ارتباط سازمان سیاسی دولت یعنی وزارت کشور باشد یا نهادهای امنیتی؟


✍🏻امتداد-گروه خبر: روز شنبه ۱۵ دیماه ۱۴۰۳ به دعوت دکتر زینی وند معاون سیاسی وزیر کشور، دبیران کل احزاب اصلاح طلب در سالن پیامبر اعظم این وزارتخانه با وی دیدار و گفتگو داشتند.

آذر منصوری دبیر کل حزب اتحاد نیز با محور قرار دادن لوازم دستیابی به جامعه مدنی قدرتمند و دولت توانا سخنرانی کرد.

✅دبیر کل حزب اتحاد با یادآوری این نکته که در در فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر کلید واژه اصلی و محور مردم و حق مردم است گفت: دکتر پزشکیان رئیس جمهوری است که با تاسی از نهج البلاغه و راه باریک آزادی بر این حقوق تاکید جدی دارند. بر این مبنا تلاش حاکمیت باید دستیابی به جامعه مدنی قدرتمند باشد چرا که اساسا دولت توانا بدون وجود جامعه قدرتمند شکل نخواهد گرفت.

✅منصوری در ادامه ضمن قدردانی از تلاش های رئیس جمهور در پیگیری حقوق مردم گفت : بر این مبنا اتفاقا مجموعه حاکمیت نیز باید خود را کارگزار و ملت را صاحب حق بداند.اگر بناست مؤلفه امید و اعتماد تقویت شود، باید مجموعه حاکمیت به دولت کمک کنند که برای این صاحبان حق دستاورد ملموس داشته باشد.

✅واقعیت این است که مسئله ما در سیاست داخلی، اقتصاد، سیاست خارجی و همه حوزه ها سیاسی است و به دلایل شکل گیری شکاف حاکمیت _ملت بر می گردد. تا این دلایل واقع بینانه شناسایی، فهم و برداشته نشود، طبعا بحران ها و ابربحران ها حل نخواهد شد.

✅منصوری در ادامه با اشاره به انتصاب ها گفت که این قابل درک است که توافق سازی نیاز به مقدماتی دارد و لازمه اصلی آن مدیریت تنش است، اما این نمی شود که نماینده دولت در یک استان یا شهرستان یا وزارتخانه گفتمان دولت قبل را نمایندگی کند. این از مقدمات اولیه وفاق است.

✅رئیس جبهه اصلاحات ایران در ادامه با توجه به ضرورت قدرتمند شدن جامعه مدنی ایران تاکید کرد، باید به احزاب به عنوان یکی از اجزاء اصلی جامعه مدنی قدرتمند، در سیاست گذاری‌ها نقش داده شود و دولت دست نیاز به سوی احزاب دراز کند.

✅از طرف دیگر وزارت کشور باید تکلیف احزاب را در این ارتباط روشن کند که قرار است نهاد مسئول در این ارتباط سازمان سیاسی دولت یعنی وزارت کشور باشد یا نهادهای امنیتی؟ در واقع طرف احزاب در تعامل با حاکمیت طبق قانون باید وزارت کشور باشد و این نقش باید احیا شود.

✅در کنار اصلاح قانون فعلی احزاب که بیشتر نگاه سلبی به مقوله تحزب در ایران دارد، برداشتن این نگاه امنیتی و تقویت مزیت های فعالیت حزبی خودبخود به شکل گیری احزاب قدرتمند در کشور ما کمک خواهد کرد./امتداد
@azarmansouri




🖋نامه‌‎ی دبیرکل حزب اتحاد ملت خطاب به رئیس جمهوری در ارتباط با لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت: سمت درست تاریخ

✍🏻امتداد-گروه خبر:
روزگذشته حزب اتحاد ملت دیداری با مسعود پزشکیان رئیس جمهوری داشت. پس از این دیدار آذر منصوری دبیرکل این حزب در نامه‌ی خطاب به رئیس جمهوری در ارتباط با لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت نوشت:

اصلاح لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت، سمت درست تاریخ است


✅از شما دعوت می‌کنم در بحث خشونت علیه زنان ابتدا این اخبار را مورد توجه قرار دهید:

به گزارش تسنیم، ۱۱ تیرماه امسال مردی در شهر بابک به دلیل اختلاف خانوادگی، زنش را به همراه پدر ومادرش کشت.

در ۲۷ شهریور داماد دیگری در بناب به علت اختلاف خانوادگی همسر، مادر همسر وبرادر همسرش را کشته است. (همشهری)

از خرداد ۱۴۰۰ تا پایان خرداد ۱۴۰۲به طور میانگین، هر چهار روز یک زن در نقاط مختلف کشور به دست یکی از مردان خانواده خود به قتل رسیده است (اعتماد)

در تهران، به تاریخ ۲۲ ابان امسال، مردی که وکیل نبود ومعلوم نیست چرا اورا وکیل معرفی کردند، زن وپسر دوازده‌ساله‌اش را کشته است.

در کنار اینها روزنامه اعتماد روایت می‌کند در سه ماهه نخست سالهای ۱۴۰۱.۱۴۰۲ و۱۴۰۳ دست کم ۸۵ زن کشته شده‌اند و مرکز امار ایران گزارش می‌دهد در بهار امسال ۱۶ هزار و ۲۶۴ نفر به دلیل همسر آزاری از سوی پزشکی قانونی، مورد معاینه قرار گرفته‌اند.


✳️متاسفانه باز هم دراین مجال فرصت ارائه گزارشی هرچند کوتاه از افزایش قتل عام‌های زنان‌وخانواده‌‌هایشان از سوی مردان عنان گسیخته خشمگین، در سالهای اخیر وجودندارد. اگر عنایت فرموده و سفر کوتاهی را در رسانه‌ها برای یافتن تحولات تکان دهنده خشونت بر زنان آغاز کنید، به سادگی متوجه خواهید شد که چگونه مقوله خشونت برزنان در ایران بر بستر بحران‌های اجتماعی واقتصادی موجود، گوی سبقت را از سایر آسیب‌های اجتماعی ربوده و اشکال نوینی از قتل عام‌های خانوادگی وخشونت‌های مبتنی بر جنسیت، می‌آفریند و ملاحظه خواهید کرد که چطور مناسبات اجتماعی و گفتمان‌های غالب این وضعیت‌ها را بطور روز افزون بازتولید می‌کنند.

✳️چنانکه دراین تصویر کوتاه ملاحظه فرمودید، آنچه اتفاق افتاده، خشونتی است مبتنی بر جنسیت، که محصول ساختارها، فرهنگ، زبان، و تاریخ ماست و نادیده انگاری آن فقط شعله‌هایش را افروخته‌تر می‌کند.

✳️حتما مستحضرید که ما هیچ قانونی برای مجازات مرتکبان خشونت بر جنسیت نداریم. «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» هم بدون تصویب، چهارده‌ساله شد. با با توجه به تغییراتی که این لایحه داشته، هویت و کارآمدی آن از سوی حقوقدانان هم با چالش جدی روبروست. یعنی ما حتی هنوز نتوانسته‌ایم همچون سایر ممالک مسلمان از جمله همین امارات متحده‌عربی، قانون قابل قبول و بازدارنده ای را برای مقابله با خشونت خانگی تدوین کنیم.

✳️حتما اطلاع دارید که همه اشکال خشونت اجتماعی، بر بستر خانواده نا امن شکل می گیرد و مستحضرید کودکانی که در خانواده، هرروز شاهد رنج ودرد مادرانشان هستند، چگونه ماموران معذور تولید انواع بدیع خشونت در جامعه می‌شوند. همچنانکه بی‌گمان خبر دارید، خشونت خانگی چگونه به صبر وتحمل زنان در ادامه زندگی مشترک خاتمه می‌دهد و آنان را راهی دادسراها ودادگاههای کیفری ودادگاه‌های خانواده می‌کند و چگونه آتش خانمان برانداز طلاق را در جامعه بر می‌افروزد، چگونه دوقطبی متخاصم خطرناک زن /مرد را بر می‌سازد وپیکره زخم خورده جامعه را شرحه شرحه می‌کند، چطور دختران جوان را به خانواده و ازدواج بدگمان می‌کند و خانواده‌های سست بنیانی می‌آفریند که زوجین از فرزند آوری می‌پرهیزند و چطور ما را بیشتر از هرروز با مساله مهم اجتماعی، بنام جمعیت مواجه می‌سازد و چگونه به بحران جمعیت دامن میزند.

✳️بد نیست خدمت شما یادآوری کنیم لایحه «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» که به آن اشاره شد، در سال ۱۳۹۰ با هدف حمایت از زنان دربرابر خشونت تدوین شد اما طی این سال ها دستخوش تغییراتی شده که نگران‌کننده است. تغییر نام لایحه به «پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» نشان‌دهنده تغییر رویکرد اساسی آن است. دو موضوع محوری در این تغییرات جای تأمل دارد:

✳️نخست، تقلیل مفهوم «خشونت» به «سوءرفتار» که از وزن حقوقی موضوع کاسته و عملاً جرم‌انگاری خشونت علیه زنان را تضعیف کرده است. همچنین، لایحه با محوریت دادن به «خانواده» و نادیده گرفتن حقوق فردی زنان، خشونت خانگی را به حاشیه رانده و به طور عمده بر خشونت‌های خارج از خانواده تمرکز کرده است.

✳️دوم، لایحه به جای ارائه راهکارهای عملی برای حمایت از زنان، به رویکردی کنترلی روی آورده است.

✳️نمونه‌های این رویکرد را می‌توان در تأکید بر آموزش صرفاً به زنان (و نه مردان) یا محدود کردن حضور زنان در فضای عمومی مشاهده کرد.

🔹متن کامل

#امتداد
@emtedadnet@
@azarmansouri


🔊فایل صوتی


آذر منصوری

برای مادر


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹




خبرنامه شعبه تهران حزب اتحاد ملت dan repost
♻️ خبرنامه هفتگی حزب اتحاد شعبه تهران
⏱️ شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳

✳️ اخبار مهم حزب

♦️اعضای شورای شعبه تهران روز دوشنبه با خانم بهروزآذر عضو شورای مرکزی حزب و معاون رئیس‌جمهور دیدار و گفت‌وگو کردند. در این جلسه، اعضا نقدها و پیشنهادهایی را درباره عملکرد دولت در نسبت با احزاب، بدنه اجتماعی و حوزه زنان مطرح کردند. خانم بهروزآذر هم به مشکلات اساسی دولت در اداره کشور اشاره کرد و ضمن تاکید بر ارتباط مستمر دولت با جامعه مدنی، خواستار مشورت احزاب برای حل مشکلات و جلب رضایتمندی مردم شد.

♦️اعضای شورای مرکزی و دفتر سیاسی حزب عصر امروز با رئیس‌جمهور دیدار کردند. در این دیدار، دبیرکل و تعدادی از اعضا به ذکر نکاتی درباره سیاست خارجی و داخلی، خطرهای پیش روی کشور، ابعاد ناترازی‌ها و ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی پرداختند.

♦️سه‌شنبه گذشته در اولین جلسه شورای مرکزی دوره ششم، گزارشی از روند برگزاری کنگره، مسائل اجرایی و بازتاب‌های آن ارائه شد. همچنین آیین‌نامه نحوه اداره جلسات شورای مرکزی تصویب شد. تصمیم‌گیری درباره بیانیه پایانی کنگره که مسئولیت انتشار آن به شورای مرکزی محول شده نیز در دستور بود.

♦️انتشار کلیپ پایانی دهمین کنگره‌ی حزب اتحاد ملت

♦️خانم دبیرکل در نامه‌ای به سیدمحمد خاتمی، از سخنان وی در دیدار با اعضای شورای مرکزی تقدیر کرد. (متن نامه)

♦️دهمین کنگره حزب به روایت رسانه‌ها (بخش اول :: بخش دوم)

✳️ اظهارنظرهای حزبی

♦️گزارش فعالیت‌های کمیسیون مطالعات زنان حزب اتحاد
✍️پرستو سرمدی

♦️آذر منصوری: در شکاف دولت- ملت هم با ناترازی مواجهیم

✍️علی نیک‌جو در توییتر:
فلاکت مملکت یعنی سوپر میلیاردرِ رانتیرِ عضو هیات رئیسه مجلس، استاد فوق جراحی عروق و پرورش دهنده هزاران پزشک و نیز جانباز شیمیایی طی هشت سال طبابت در خط مقدم جبهه را تهدید به" کندن پوست" می‌کند. کلنگی شدنِ وطن یعنی این.

♦️علی شکوری راد: نیاز ایران به پارادایم‌شیفت یا افق‌گشایی‌های تازه در سیاست خارجی

♦️حسین نقاشی: تشکیل بنیاد رئیسی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی ایراد دارد

♦️چه کسی به دنبال پنچر کردن چرخ دولت است؟
✍️ داوود حشمتی

♦️محمود میرلوحی: نظام گزینش مانع از ورود نخبگان به سطوح مدیریتی است

♦️ضرورت تغییر پارادایم در امر آموزش
✍️ رضا بهرامی

♦️خطری که اینترنت ایران را تهدید می‌کند
✍️ بابک قناد


✳️ اخبار تهران و حوزه شهری

♦️جلب مشارکت زورکی، با تهدید کم کردن نمره انضباط!/ خبر شهرما

♦️اعتراض سازمان عدالت و آزادی به وضعیت بحرانی آلودگی هوای تهران

♦️زاکانی پیش‌پرداخت واگن‌ها را نداده، طرف چینی هم زیر تعهداتش زده

♦️رد پای فقر در آمارهای سامانه ۱۳۷ شهرداری

♦️ادامه خرابی پله‌برقی‌های مترو

♦️پرند شهرستان می‌شود

♦️فقط یک درصد تاکسیران‌های تهران، زن هستند

♦️انتخابات شوراها ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ برگزار می‌شود

♦️اصلاح قانون شوراها: لزوم بی‌طرفی امامان جمعه، نظامیان و مسئولان نظارتی در انتخابات

♦️تغییر نام ۳۳۲ خیابان در سه سال، دستاورد شورای انقلابی

♦️موافقت پلیس با اجرای طرح HOV در بزرگراه همت

♦️چمران: ما که قول ندادیم اتوبوس بیاید، پس خلف‌وعده نکردیم!

♦️امانی: مهم‌ترین ویژگی این دوره مدیریت شهری، بی‌ثباتی است

♦️کاشانی: تغییر ۵۰ مدیر شهرداری در دو ماه اخیر/ شهردار مشغول صندلی‌بازی!

♦️اقراریان: زاکانی برای حفظ صندلی‌اش در شهرداری، به مدیران بیکار دولت سیزدهم پست می‌دهد

♦️مصوبه جدید شورای شهر: افزایش کرایه حمل و نقل عمومی برای روزهای تعطیل


✳️ دیگر خبرها و مطالب

♦️سایه سنگین جنگ، تبعیض و انزوای سیاسی بر سر زنان/ گزارش امتداد

♦️خطر سرمازدگی حکمرانان
✍️ مسعود نیلی

♦️رویارویی سرنوشت‌ساز اقتدارگرایی و توتالیتاریسم
✍️ علیرضا خوشبخت

♦️مصاحبه امتداد با وکیل امان جلالی‌نژاد، معلم زندانی

♦️عباس عبدی: راه نجات کشور، حمایت کامل نظام از پزشکیان و حذف موانع مزاحم

♦️‍جبهه اصلاحات ايران عملکرد رییس‌جمهور را رصد می‌کند

♦️نامه جبهه اصلاحات آذربایجان شرقی به نمایندگان استان؛ انتقاد از دخالت نمایندگان در عزل و نصب‌ها

♦️بیانیه سازمان عدالت و آزادی در محکومیت صدور حکم حبس برای مهدی مقدری

♦️محرومیت پنج ساله دختر حسین زمان از معاشرت با فعالان سیاسی و مدنی!

♦️گزارش دیدار اعضای انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با رئیس‌جمهور

♦️درگذشت رضا رئيس‌طوسی، فعال ملی‌مذهبی

♦️خانواده ایرانی در بحران؛ ازدواج کمتر، طلاق بیشتر

♦️مصطفی معین: مشکل ایران سرمایه اجتماعی پایین است

♦️پشت‌کنکوری‌ها سرگردان در میان تصمیمات مسئولان

♦️برگزاری همایش وفاق ملی توسط ظریف و همکاران

♦️جمهوری اسلامی یا جمهوری مداحان؟

♦️محکومیت یک سال حبس برای حسین یزدی

♦️چرایی اصرار بر لزوم ساخت فرودگاه در قم

♦️هشدار استاندار گیلان درباره بروز فاجعه زیست‌محیطی

♦️مرکز آمار: نرخ رشد اقتصادی بدون نفت ۲.۳ درصد


سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

خطر سرمازدگی حکمرانان

✍️دکتر مسعود نیلی، اقتصاددان

❇️طی چند ماه اخیر، تعدد و تنوع مشکلات بزرگ به‌شدت افزایش پیدا کرده و از مرحله نگرانی عبور کرده‌ایم. آنچه درباره وقوع آن در آینده هشدار داده می‌شد، در زمان حال محقق شده است. در اینجا به فهرستی از این مسائل اشاره می‌کنم:

مسائل خارجی:

❇️احتمالا ترامپ محدودیت‌هایی را که در دوره بایدن در زمینه صادرات نفت کشور کاهش پیدا کرده بود، تشدید کند و بازار ارز و بودجه و تولید و تورم ما را تحت تاثیر جدی قرار دهد.

❇️همچنین در صورت تحقق مکانیزم ماشه، وضعیت سال آینده دشوارتر هم خواهد شد.

❇️اتفاقاتی در خاورمیانه، باعث رودررویی مستقیم نظامی بین ما و رژیم اسرائیل شده که مطمئنا، پیامدهای اقتصادی تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت.

❇️تحولات سوریه نیز، احتمالا رابطه ایران و ترکیه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

مسائل اقتصادی:

❇️بحران انرژی، در شرایطی که دمای هوا هنوز کاملا زمستانی نشده، نیمی از کشور را به تعطیلی کشانده است.

❇️آلودگی هوا، که برآمده از اقتصادی است که در تولید درجا می‌زند؛ در حال تخریب حال و آینده کشور است و بی‌رحمانه نسل‌کشی می‌کند.

❇️فرونشست‌های خاک، آینده سرزمینی ایران را در معرض تخریب قرار داده است.

❇️ابعاد کسری بودجه برای دولتی که در درون خود، بار سنگین ورشکستگی نظام بازنشستگی را هم به دوش می‌کشد، هشدار‌دهنده است.

❇️در نهایت نوسانات بزرگ و مخرب بازار ارز، همراه با تورم بالا، علامت بی‌ثباتی و عدم قطعیت می‌دهد.

مسائل اجتماعی:

❇️افزایش ۱۰میلیونی به جمعیت زیر خط فقر که در سال‌های اخیر اتفاق افتاده، واقعه‌ای بسیار مهم است. پیامد این اتفاق بزرگ را می‌توان در اعتیاد و طلاق و وقوع انواع جرم‌ها دید.

❇️انتشار اطلاعاتی درباره فساد در زندگی مقامات کشور یا فرزندان آنها، در کنار بنگاه‌داری‌های رانتی غیرخصوصی و غیردولتی، همراه با فشارهای سنگین اقتصادی به زندگی مردم، بنیان سرمایه اجتماعی نظام حکمرانی را از این هم سست‌تر می‌کند.

❇️گسست‌های اجتماعی- فرهنگی موجود میان جامعه به‌ویژه در میان جوانان، کاملا هشدار‌دهنده و آتش زیرخاکستر است.

جمع‌بندی

❇️از نظر نگارنده، بزرگ‌ترین آفت نظام حکمرانی ما، وجود تحلیل‌های متفاوت راهبردی، همراه با دادن وزن‌های کاملا متفاوت به موضوعات، در میان مقامات اصلی تصمیم‌گیرنده کشور است.

❇️نظام سازمانی حکمرانی در کشور ما طوری است که مرکز و نهادی برای بررسی یکجای همه این مسائل در آن پیش‌بینی نشده است.

❇️فهرست ذکرشده در این نوشته، به معنی واقعی کلمه، لرزه بر اندام انسان می‌اندازد و خواب را از چشم‌ها می‌رباید. هر مقام مسوولی تا مطمئن نشود که چگونگی عدم مواجهه با برخی از موارد از طریق دور راندن آن و چگونگی مواجهه با برخی دیگر از طریق عبور از آن مشخص شده است، نباید آرام گیرد.

❇️اما پررونق‌ترین بازار در کشور ما، همچنان، بازار دعواهای سیاسی است. در میانه این همه مشکلات هول‌انگیز، گروهی، همه تلاش خود را صرف ترغیب تصمیم‌گیرندگان به افتادن در عرصه درگیری‌های نظامی می‌کنند.

❇️گروهی دیگر، در تلاش برای برکناری فلان مقام مسوول و استعفای فلان مقام دیگر مسوول هستند و عده‌ای دلواپسِ تاخیر در ابلاغ قانون حجابند.

❇️از طرف دیگر، در سطوح بالای دولت، هنوز راجع به رشد ۸درصدی و اجرای برنامه هفتم صحبت می‌شود و مجلس با جدیت در حال بررسی بودجه‌ای است که احتمال محقق شدن فروض اصلی آن بسیار پایین است.

❇️شدت دور بودن دغدغه‌های اکثر حکمرانان ما از مسائل مهم ذکرشده بعضا به اندازه‌ای است که گویی آنها در کشوری دیگر مسوولیت دارند.

❇️سیاستمداران ما شبیه به کوهنوردانی شده‌اند که در سرمای کوهستان، گرفتار سرمازدگی شده‌اند و در پی آن، به خواب رفته‌اند.

❇️مردم حق دارند بدانند که نظام تصمیم‌گیری برای مواجهه با شرایطی که احتمال وقوع آن بسیار زیاد است و زندگی آنها را کاملا تحت تاثیر قرار می‌دهد، چه برنامه‌ای دارد.

❇️اگر به همین صورت پیش برویم، جامعه دچار پاندمی یأس خواهد شد. لحظه به خواب رفتن در حالت سرمازدگی، مرگ قطعی را در پی خواهد داشت.
@azarmansouri


فردای بهتر (مصطفی تاجزاده) dan repost
✍🏻محسن اسدی لاری

✅این ساعت‌های آخر که به سالگرد فاجعه جنایت سرنگونی پرواز ۷۵۲، شلیک دو‌ موشک به هواپیمای مسافری با ۱۷۶ مسافر بی‌پناه و کادر پرواز، و آسمانی شدن عزیزانم، نزدیک می‌شویم، دچار عوارض جسمی و روحی بیشتری شده‌ایم.

✅چگونه برای‌ما متصور بود که حتی یکروز از زینب عزیزم غافل باشیم، چگونه ممکن بود همسرم روز را به شب برساند و صدای نازنینشان را نشنود؟ چگونه ممکن بود محمدحسین عزیز گزارش روزانه ندهد؟

✅از نگرانی‌ها و شادمانی‌ها، از موفقیتها و شکستها، از امتحانات و پروژه‌ها، از درس و از ابتکارات اجتماعی، از ملاقاتها با افراد تاثیرگذار در محافل علمی جهان، از سازماندهی جوانان تا مشارکت سازنده در آکادمی‌ها و سازمانهای جهانی، شرکت در کنگره‌ها، برنامه‌ریزی برای زندگی شخصی، از عشق و شور و مهربانی، از برنامه‌های آتی، از همه چیز برای مادر تعریف میکردید، و او هم با حساسیت مادرانه و عالمانه گوش جان می‌سپرد و گهگاه من هم مداخله‌ای داشتم و بهره‌ها از وجودتان میبردم؛

✅باورم نمیشود که پنج‌سال گذشته و در حسرت یک کلام از زبان شما، یک نفس گرم شما، یک آغوش پر از محبت پدرانه، سوختم و هرلحظه آه و حسرت از یکسو، و نفرین و ناله علیه جنایتکاران و آمران، از سوی دیگر.

✅با آنکه هرروزمان مشغول کاری برای ارتقاء شش مدرسه بنام عزیزانم در مناطق محروم بلوچستان، محمدشهر کرج و منطقه ۱۷ تهران با ۲۴۰۰ نونهال دبستانی هستیم، و دو مرکز جامع خدمات سلامت در پرند که به یُمن حمایت همه‌جانبه خیرین و نیک‌اندیشان و خادمان مردم محروم راه‌اندازی شدند.

✅دائم در درون میسوزیم که تاکی به امر آمران و مباشران، سعی در خاموش کردن ندای مظلومان دارند؟؟ تا کی تلاش برای دست کردن در چشم مردم و تبلیغ واهی بر در و دیوار شهر و از پول اکثریت مردم معترض؟ تاکی میخواهند ظلم بزرگِ قتل فرزندان ایران را لاپوشانی کنند؟ و تاکی میخواهند آمران و مباشران جنایت سرنگونی هواپیمای نخبگان را تحت لوای امنیتی خودشان، نگهدارند؟

✅ما اکثرَ العِبر و اقلَّ الاعتبار: سرنوشت دیکتاتور سوریه در جلوی چشم صغیر و کبیر است؛ دیر نخواهد بود که جنایات مکتوم، بر همگان ظاهر شود و آنگاه اثری از ظلم و ظالم نخواهد ماند و هیچ توبه‌ای پذیرفته نیست (نساء-۱۸)

@MostafaTajzadeh


چشم‌انداز ایران dan repost
🔸پزشکیان و وفاق ملی یا چالش‌های وفاق ملی

🖊 میزگرد با حضور
محمدحسین بنی‌اسدی، آذر منصوری و لطف‌الله میثمی

✅وفاق چیست؟ آیا باید طرفداران کاندیداهای شکست‌خورده نیز به تناسب آرایشان در دولت سهم داشته باشند؟

✅پاسخ به پرسش‌هایی از این دست موضوع گفتگوی لطف‌الله میثمی با محمدحسین بنی‌اسدی، دبیرکل نهضت آزادی و آذر منصوری، دبیرکل حزب اتحاد ملت است.

منصوری: ما هم در بخش خدمات اجتماعی و رفاهی با ناترازی‌های بی‌شماری مواجه هستیم، هم در بحث بودجه، هم در گاز و نفت و برق و آب با ناترازی‎های جدی مواجه هستیم. فرونشست‌هایی که سال ‌به‌ سال تعداد آن بیشتر می‌شود و سوءمدیریت حکمرانی صحیح آب و در کنار آن نداشتن دیپلماسی آب برای اینکه بتوانیم یک نسبتی در این زمینه با کشورهای شمال و جنوب و شرق و غرب خودمان برقرار کنیم و ظرفیت‌هایی از این دست را فعال کنیم. همه این‌ها در کنار شکاف عمیق بین حاکمیت و مردم است که به‌رغم آمدن ما در این انتخابات و فراخوانی که دادیم و چهره‌های ملی که آمدند و اعلام حمایت کردند بیشتر از نیمی از جمعیت واجد شرایط رأی دادن در این انتخابات شرکت نکردند؛ یعنی اتفاقاً در بحث شکاف دولت و ملت که انباشتی از ناترازی‌ها می‌تواند موجبات این شکاف را فراهم کرده باشد ما با یک ناترازی غیر قابل مقایسه با ادوار گذشته مواجه هستیم. هم در سیاست خارجی این ناترازی موج می‌زند و هم در سیاست داخلی در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی این ناترازی به ابعاد غیر قابل مقایسه‌ای با دوره‌های گذشته رسیده است.

✅میثمی: پس از سه سال دستگاه دیپلماسی ما نتوانست کوچک‌ترین قدمی برای رفع تحریم‌ها بردارد و فرصت برجام هم همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد از دست رفت. ناکامی در سیاست خارجی از یک‎سو و سیاست داخلی و اعتراضات 1401 و پیامدهای پس از آن از سوی دیگر، کشور را در یک وضعیت به‌شدت بحرانی قرار داد، حتی اگر در این انتخابات تصور بر این بوده که تأیید صلاحیت آقای پزشکیان می‌تواند فضای انتخابات را رقابتی کند و این رقابت موجب افزایش مشارکت سیاسی مردم در این انتخابات شود خود این برداشتن یک گام است و یک تغییر رویکرد در حاکمیت است برای اینکه بخواهد فضا را از این بن‌بستی که در آن قرار گرفته است خارج کند و همین را باید به فال نیک بگیریم.
وفاق ملی شعار اصلی آقای پزشکیان است. در این شعار آقای پزشکیان می‌گوید من نمی‌خواهم با آدم‌ها صفر و یکی مطلق برخورد کنم و با اشتراکات آن‌ها برخورد می‌کنم، در حد اینکه اگر با یکی اشتراک دارم فعالش می‌کنم. این نگاه جدیدی است. در دستگاه امنیتی شاه و دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی همیشه نگاه صفر و یکی بوده است که با نقاط ضعف آدم‌ها برخورد می‌کنند.

✅بنی‌اسدی: شعار وفاق با «دعوا نکنیم» مطرح شد. دعوا نکنیم آغاز وفاق است. وفاق یک فرآیند است. امروز مردم هم وفاق کافی ندارند، حتی اگر هم داشته باشند این وفاق حالت فعال و تشکل ندارد و سازمان‌یافته نیست. اینجاست که پای احزاب به میان می‌آید. به نظر من یکی از مشکلات اساسی ما این است که تجربه شکست دائماً تکرار می‌شود. از مشروطیت تا الآن بارها مبارزات مردم ناکام مانده است. هر بار یک قدم جلو رفته، دو قدم به عقب آمده است. اینکه چرا این‌طور است خیلی مهم است. یکی از دلایل آن ضعف تشکل در زندگی و در احزاب و بین احزاب و در جامعه مدنی ماست. دانش کافی نداریم و وقت لازم صرف آن نمی‌کنیم و به اینکه در این راه اجماع و وفاق چقدر می‌تواند مؤثر باشد کمتر توجه داریم.

میثمی: آقای منتظری به حق شهروندی صورت‌بندی قرآنی و فقهی داده است. این شرط اصلی وفاق است. اگر بتوانیم در جامعه مرکب ما که اقوام و نژادهای مختلفی هستند حق شهروندی را نهادینه کنیم، عملاً قانون‌گرایی نهادینه می‌شود، چون جوهر قانون حق شهروندی است. فکر کنم این نسبت به وفاق مسئله عمیق‌تری است.

✅منصوری: اگر اصل 4 و اصل 110 را کنار هم بگذاریم با هم تناقض دارند؛ از یک‌سو گفته ‎شده ولایت مطلقه فقیه و از سوی دیگر آمده طبق اصل 110 اختیارات و وظایف مقام رهبری محدود است. یک‌عده که به این اختیارات محدود قائل هستند به غیرخودی بودن متهم می‌شوند. تا این ایراد هست به نظر من خیلی از مسائل حل نمی‌شوند؛ یعنی دولت‌ها بیایند و بروند، ولی درنهایت آن صخره ستبری که آقای خاتمی می‌گفت بن‌بست است همچنان باقی می‌ماند.

✅بنی‌اسدی: نگرانی‌ای که گروه‌های امنیتی از وفاق و گفت‌وگوی بین مردم دارند باید رفع شود. آنان باید بدانند امنیت پایدار در مشارکت واقعی و پشتیبانی خود مردم است و مردم پشتیبانی نمی‌کنند مگر اینکه حداقل آزادی‌هایی که در قانون اساسی آمده است برای آن‌ها فراهم بشود، بنابراین فرآیند وفاق، فرآیندی است که با گفت‌وگو شروع می‌شود و از طریق این گفت‌وگوست که مسائل کشور تعریف و حل می‌شود.

🎯 متن کامل این گفتگو را اینجا در سایت چشم انداز ایران بخوانید.

@cheshmandaz_iran


شفیعی کدکنی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
نونِ حلال


شورای اصلاح‌طلبان آ.شرقی dan repost
.
نامه سرگشاده جبهه اصلاحات استان آذربایجان‌شرقی خطاب به مجمع نمایندگان استان

بنام خدا
امروز ایران عزیز ما با معضلات متعدد داخلی و خارجی دست به‌گریبان است تحریم‌های همه جانبه، فساد و رانت، تورم، بیکاری، گرانی، کاهش ارزش پول ملی، کاهش تولید، کسری بودجه، وضعیت نامطلوب شاخصهای کلان اقتصادی، مشکلات صندوق‌های بازنشستگی، ناترازی‌های  انرژی، بحران‌های زیست محیطی، وضعیت خطرناک دریاچه ارومیه، موج مهاجرت ایرانیان و ده‌ها مشکل دیگر که سرمایه اجتماعی را تضعیف و زندگی مردم را با مشکل مواجه کرده است.
اینک که دولتی برخاسته از اعتماد دوباره مردم، با شعار وفاق ملی، مصمم به اقداماتی در جهت رفع این مشکلات است؛ انتطار می رود نمایندگان  مجلس برای حل این مشکلات، تعامل سازنده با دولت داشته باشند و تمام انرژی و توان خود را صرف طرح‌ها و برنامه‌هایی کنند که بتواند بخشی از مشکلات انباشته کشور را مرتفع نماید.

نمایندگان محترم استان!
در شرایط خطیر کنونی که تقویت انسجام ملی و تعامل با دولت یک ضرورت حیاتی است با توجه به اینکه خاستگاه رییس جمهور محترم نیز استان آذربایجان شرقی می‌باشد؛ همراهی و  تعامل مضاعف با دولت و استفاده از ظرفیت تاریخی پیش آمده، برای توسعه و تعالی کشور؛ خصوصا رفع مشکلات و ارتقاء شاخص ها و توسعه زیرساختهای استان از بدیهی ترین انتظارات مردم می باشد؛ رصد فضای سیاسی اجتماعی نشان می دهد همراهی و حمایت نمایندگان استان از دولت دکترپزشکیان مورد انتظار افکار عمومی نیز‌ می باشد؛ اما به نظر می‌رسد برخی نمایندگان برخلاف وظایف و شان نمایندگی، تمام انرژی خود را صرف فشار بر دولت برای انتصابات جهت‌دار کرده‌اند؛ انتصاباتی که معنایی جز  تبدیل کردن ادارات کل به ستادهای انتخاباتی نمایندگان را به  اذهان متبادر نمی سازد.
نمی‌توان هم دولت را مجبور به انتصاب گزینه‌های خاص کرد و هم با عملکرد آن گزینه‌ها، سازمان‌های دولتی را  ملزم به پاسخگویی نمود و مورد ارزیابی قرار داد.
اگر نظارت نمایندگان مجلس تبدیل به دخالت در اجرا شود؛ مغایر با اصل تفکیک قوا و قانون اساسی و نظر رهبری ست که به صراحت فرموده‌اند: "نمایندگان مجلس نباید در انتصابات دخالت کنند"

علی ایحال دخالت برخی نمایندگان استان در انتصابات دولتی از آموزش و پرورش گرفته تا فرمانداری‌ها و سازمان های اقتصادی و مراکز صنعتی و... باعث نگرانی شدید نهادهای مدنی و افکار عمومی، ایجاد فضای بدبینی نسبت به مجلس و ناامیدی از دولت منتخب می گردد.

جبهه اصلاحات آذربایجان شرقی
از نمایندگان محترم انتظار دارد به اصل تفکیک قوا بیش از پیش پایبند بوده و انتصابات در ارگانهای دولتی را که وظیفه ذاتی دولت است به خود دولت واگذار و از دخالت و فشار بر دولت پرهیز و مطابق قانون اساسی نسبت به انجام وظایف نظارتی و قانون‌گذاری خویش همت مضاعف نمایند.

جبهه اصلاحات آذربایجان شرقی
۱۴۰۳/۱۰/۱۲
.


جبههٔ اصلاحات ایران dan repost
❇️ جبهه اصلاحات ايران عملکرد رییس جمهور را رصد مى كند

🔺به موجب تصميم مجمع عمومى جبهه اصلاحات ايران، كميته پايش و داورى اين جبهه مأموريت يافته تا عملكرد رئيس جمهور مسعود پزشكيان به عنوان نامزد اختصاصى خود در انتخابات را پايش و رصد كرده و پيگير اجراى وعده هاى داده شده وى باشد.

🔹قرار است این پایش با هدف ارائه مشاوره و همفکری جهت بهبود عملکرد رئيس دولت چهاردهم، بر مبناى میثاق‌نامه اعلامى ميان جبهه اصلاحات ايران و نامزد منتخب خود انجام شود.

🔹اعضاى مجمع عمومى جبهه اصلاحات ايران مطابق بندهاى ٤، ٥ و ٦ ميثاقنامه مذكور از رئيس جمهور انتظار دارند كه:
-دولت او همه توان خود را برای تأمین حقوق کلیه شهروندان جامعه ایران از جمله؛ حق حاکمیت ملی، حق آزادی بیان، حق استفاده از فرصت‌های برابر، فارغ از جنسیت، قومیت و مذهب، گرایش سیاسی و اصلاح ساختارها، سیاست‌ها و عملکردها بکار گیرد.
-برای قدرتمند شدن جامعه مدنی ایران که از لوازم دولت توانمند است، بکوشد.
-حل مشکلات معیشتی و تامین رفاه و کاهش آلام مردم ایران را با اصلاح اقتصاد سیاسی کشور و نیز تعامل سازنده با جهان در رأس اولویت‌های دولت خود قرار دهد.

🔹كميته پايش و داورى جبهه اصلاحات ايران براى همين امر يعنى نظارت بر عملكرد رئيس جمهورى يك دستورالعمل اجرايى تدوين كرده كه به تصويب مجمع عمومى اين جبهه رسيده است. بر اساس اين دستورالعمل به زودى كارگروه تخصصی پایش جهت ارزیابی عملکرد مقامات بلندپایه دولتی و حاکمیتی منتسب به جریان فکری اصلاح طلب تشکیل می شود. اين کارگروه می تواند از حضور صاحبنظران ذی‌ربط با اولویت اعضای احزاب اصلاح طلب و شخصیت های درون جریانی بهره مند شود.

🔹اين كارگروه موظف است ضمن ارتباط مستمر و سازنده با دولت چهاردهم، اجرا و تحقق برنامه های وعده داده شده رئيس جمهور را پيگيرى كرده و گزارش آن را به مجمع عمومى ارائه دهد. همچنين گزارش های مردمی درباره تخلفات و شکایات احتمالی را با همکاری دبیرخانه و اعضای مجمع عمومی جبهه و جبهه هاى اصلاحات استان ها گردآوری و تنظیم و پس از بررسی و اطمینان نسبی از وقوع آن، از طريق دبیرخانه جبهه برای رییس جمهور ارسال کند.

🔹کانال رسمی جبهه اصلاحات ایران
@jebheheslahat

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
X:jebheheslahat
instagram:jebheheslahatiran



20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.