🔴 شبکه فیبر نوری کاشان و مسئولیتپذیری مدیران وقت🔸«کیومرث محمدپور» قبل از این که به قول خود عمل کند و سرعت اینترنت شهروندان کاشانی را به 100 برابر برساند استعفا کرد و از کاشان رفت. مشخص نیست آیا شهرداری با این تغییر و تحول مدیریتی همچنان بر عهد خود با مردم وفادار است یا این که باید شخص «محمدپور» بدان پاسخ گوید.
🔸این پاسخگویی به «کیومرث محمدپور» خلاصه نمیشود. افراد دیگری نیز در فراز و فرود پروژه فیبر نوری کاشان نقش ایفا کردهاند ولی اکنون در جایگاه مدیریتی خود قرار ندارند. آیا همچنان پاسخگویی عملکرد خود هستند یا این پاسخگویی را صرفاً محدود به دوران مسئولیت میپندارند.
🔸باید یادآور شد سال گذشته شرکت «آسیاتک» به عنوان یک شرکت مطرح کشوری آمادگی خود را برای انعقاد قرارداد با شهرداری کاشان اعلام کرده ولی فرمانداری کاشان با اتکا به کمیته انطباق و رد مصوبۀ شورای اسلامی شهر کاشان نزدیک به یک سال در برابر اجرای این قرارداد مقاومت کرده تا این قرارداد بین شهرداری و مخابرات کاشان منعقد گردد.
🔸گفته میشود به طور مشخص «محمد شریف زارعی» -فرماندار وقت-، هادی اکبری -معاون وقت هماهنگی امور عمرانی- و «جواد مزروعی_ معاون وقت برنامهریزی و توسعه- به اتفاق اعتقاد داشتهاند که انعقاد قرارداد شهرداری با مخابرات کاشان به صرفه و صلاح شهر است و تمام سعی و تلاش خود را به برای تحقق آن به کار گرفتند.
🔸محمد شریف زارعی معتقد است: «در زمانی که من مسئولیت فرمانداری کاشان را به عهده داشتم مخالفت با قرارداد شهردار و بخش خصوصی نظر شخصی نبود بلکه برگرفته از مدلهای اجرا شده در شهرهای بزرگ و همتراز کاشان بود که توسط مخابرات انجام شده و بدینوسیله از هدررفت بیتالمال و تحمیل هزینه بر مردم و شهر پیشگیری میکرد. بخش خصوصی باید تمام زیرساختهای مورد نیاز این پروژه را از ابتدا اجرا کند، زیر ساختهای که سالهاست توسط مخابرات انجام شده است و میتوان از آن استفاده کرد.»
🔸فرماندار وقت کاشان ادامه داد: «فرمانداری در طول دوران بنده نه با حسن بخشنده امینه -که از دوستان نزدیک اینجانب بود- نه با کیومرث محمدپور -که ایشان و برخی از اعضای شورا تصور میکردند فرماندار با ایشان مخالفتی دارد- با هیچکدام بر سر منافع مردم تعارف نداشت و یکسان برخورد کرد. فرمانداری کاملاً مستقل از جریانهای حاکم بر بخشهای مختلف شهر صرفاً صلاح مردم و شهر را در نظر گرفت و از عملکرد خود دفاع میکند»
🔸ولی «هادی اکبری» اکنون نظر متفاوتی با فرماندار وقت دارد. او که در آن مقطع معاونت هماهنگی امور عمرانی فرمانداری را به عهده داشته و خود نیز از مخالفان انعقاد قرارداد شهرداری با بخش خصوصی بوده این اقدام را ناقض منافع مردم و خیانت به شهر میداند و اعتقاد دارد استفاده از بخش خصوصی در اجرای شبکۀ فیبر نوری به نفع شهر است و اکنون که مسئولیت دفتر نماینده مردم درمجلس شورای اسلامی را به عهد دارد از مدافعان سرسخت مشارکت بخش خصوصی در این پروژه است.
🔸به هر ترتیب شهرداری در زمان مسئولیت «حسن بخشنده امینه» زیر بار انعقاد قرارداد با مخابرات نرفت و به موازات مذاکره با مخابرات کاشان -که به نظر میرسد بیشتر برای وقتکشی انجام شده است- مذاکرات خود را با بخش خصوصی ادامه داد. این مخالفت با تغییر شهردار و آمدن «کیومرث محمدپور» به قوت خود باقی ماند.
🔸تغییر شهرداران کاشان و حفظ موضع شهرداری نشان از آن دارد که بدنۀ کارشناسی شهرداری تمایل نداشته قرارداد توسعه شبکه فیبر نوری شهر با مخابرات کاشان منعقد گردد. به نظر میرسد ثبات نظر شهرداری در این خصوص بر خلاف بیثباتی مدیریتی آن به مدیران و کارشناسان میانی شهرداری میرسد که میتوان به ابوالفضل رسولیان -مدیر مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات- و مهدی مرادی غفار -معاون حمل و نقل و ترافیک- اشاره کرد.
🔸حال در صورت صحت فرضیات مذکور چنانچه قرارداد شهرداری کاشان با شرکت خصوصی «های وب» به نتیجه رسیده و شبکه فیبر نوری کاشان با این شرکت دایر گردد آیا فرمانداری و افراد مذکور حاضر خواهند بود مسئولیت به تأخیر افتادن این قرارداد و تحمیل هزینههای اضافی و به کارگیری یک شرکت دست چندم به جای شرکت مطرح کشوری را پذیرفته و پاسخ گویند؟!
🔸در نقطۀ مقابل چنانچه قرارداد شهرداری کاشان با شرکت خصوصی «های وب» به هر علت به نتیجه نرسیده و شهرداری ناچار شود توسعۀ شبکۀ فیبری نوری شهر را با کمک مخابرات کاشان به سرانجام برساند آیا بدنۀ کارشناسی شهرداری و به صورت مشخص هر دو بزرگوار مدیر میانی شهرداری حاضر خواهند بود مسئولیت وقتکُشی و طفره رفتن در برابر انعقاد این قرارداد و تحمیل هزینههای اضافی به مردم و شهر را پذیرفته و بدان پاسخ گویند؟!
@ahlekashanam