Aerospacetalk


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


سایت مرجع هوانوردی و هوافضای پارسی
تاسیس آذر 1383
مرجع اخبار هوانوردی
Aerospacetalk.ir
ارتباط با ما
@Aero_Admin
عکس/فیلم
@Aero_media
اینستاگرام
Instagram.com/Aerospacetalk
https://twitter.com/Aerospacetalk
7638

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
.
صحنه ای غم انگیز از انتقال باقیمانده بخش Tail section هواپیمای امبرائر E190 شرکت هواپیمایی آذربایجان که توسط پدافند روسیه بر فراز گروژنی مورد اصابت قرار گرفت و با عدم اجازه روس‌ها برای فرود در فرودگاه های آن منطقه مجبور به عبور از عرض دریای خزر شد و در تلاش برای فرود اضطراری در نزدیکی فرودگاه آکتائو قزاقستان سقوط کرد.

در این سانحه نقش خلبان پرواز در هدایت هواپیمای زخمی و سرمهماندار حکیمه علیوا برای آرام نگاه داشتن مسافران بسیار موثر بود که شوربختانه هر دو تن در این سانحه جان باختند ولی جان ۲۹ تن را نجات دادند.

@Aerospacetalk


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
انیمیشن ای کوتاه از لندینگ و تیک آف یک هواپیمای مسافری

📲@Aerospacetalk


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
مارشالر کيست؟ 
مارشالر کسی هست که وظیفه هدایت زمینی و پارک هواپیما در رمپ را به عهده دارد . به عبارت دیگر Aircraft marshalling یا هدایت هواپیمابرروی زمین شامل یکسری علائم و نشان هایی بین فرد مارشالر برروی زمین فرودگاه وخلبان هواپیما و یا هلیکوپتر می باشد.
مارشالر یا همان هدایت کننده هواپیما بر روی زمین، معمولا در دو وضعیت مختلف اقدام به هدایت هواپیما می‌کند. یکی وظیفه هدایت خلبان هواپیما برای استارت موتور و در نهایت حرکت به سوی باند و دیگری هدایت خلبان پس از فرود از ابتدای تاکسی وی به پارکینگ پوزیشن یا استند مورد نظر وتوقف کامل و خاموش کردن موتور.

📲@Aerospacetalk


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
7 سال دیگر هواپیما نداریم


یک حساب و کتاب ساده، وضعیت وخیمی را برای آینده نه چندان دور صنعت هوانوردی کشور متصور است.

به گزارش اکوایران، مقایسه وضعیت «هواپیماهای عملیاتی» با «خروج سالانه هواپیماهای با عمر بالا و مستهلک»، نشان می‌دهد، در صورت تداوم وضع موجود، در کمتر از 10 سال آینده، وضعیت مبهمی در انتظار صنعت حمل و نقل هوایی است.

طبق برآوردهای رسمی، ناوگان حمل و نقل هوایی ایران، با میانگین عمر 27.5 سال فعالیت می‌کند که نسبت به متوسط جهانی به مراتب بالاتر است.

البته اخیر صندوق توسعه ملی و وزارت راه و شهرسازی در نشستی توافق کردند که 2.5 میلیارد دلار برای کل صنعت حمل و نقل کشور اختصاص یابد.

چرا در صورت تداوم وضع موجود، 7 سال دیگر هواپیما نداریم؟

@Aerospacetalk


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
فرود در صحرای موهاوی، 2002

19 ژوئن 2002 – لندینگ در باند 22، پایگاه نیروی هوایی ادواردز، کالیفرنیا. مدت ماموریت 13 روز و 20 ساعت و 35 دقیقه و 56 ثانیه بود. ماموریت به دلیل آب و هوای بد در مرکز فضایی کندی دو روز تمدید شد.

📲@Aerospacetalk




آغاز رزمایش پدافند مرکز هسته‌ای نطنز

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، مرحله نخست رزمایش مشترک اقتدار در حلقه پدافند هوایی مرکز هسته‌ای نطنز، با دستور فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور آغاز شد.

در این مرحله از رزمایش، یگان‌های پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، برای دفاع نقطه‌ای از سایت هسته‌ای شهید احمدی روشن، با انبوهی از تهدیدات هوایی در شرایط سخت جنگالی، دفاع همه‌جانبه را انجام می‌دهند.

📲@Aerospacetalk


جزییات جدید از پرونده هواپیمای اوکراینی/ دادگاه برای سردار حاجی زاده منع تعقیب زد

علیزاده طباطبایی در پاسخ به این سوال که مگر قرار نبود به این پرونده به صورت ویژه رسیدگی شود؟ چرا رسیدگی به طول انجامیده و با ایرادات بسیاری روبرو است؟ بیان کرد: «رسیدگی به پرونده‌های هواپیمایی در تمام دنیا بسیار طولانی است. اما این سقوط هواپیما به دلیل نقص فنی نبود که مدت زیادی طول بکشد. شلیک عمدی بود و نباید اینقدر طول می‌کشید.

📲@Aerospacetalk


پروازهای بجنورد تا پایان دی‌ لغو شد

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی و به نقل از روابط عمومی فرودگاه بجنورد، علی کاملی اظهار کرد: در حال حاضر تعداد پروازهای هفتگی تهران-بجنورد و بالعکس، سه پرواز در روزهای دوشنبه، سه‌شنبه و جمعه است که به دلیل انجام تعمیرات اساسی ناوگان، این پروازها تا پایان دی متوقف شده است.
وی افزود: با بازگشت ناوگان، پروازها به حالت عادی بازخواهد گشت.

مدیر فرودگاه بجنورد خاطرنشان کرد: پیگیری‌هایی برای روزانه شدن پروازهای این مسیر در حال انجام است و پس از نهایی شدن اطلاع‌رسانی خواهد شد.

پیش‌تر بسیاری دلیل نبود پرواز را مشکلات فنی بیان می‌کردند، اما در روزهای کرونا روزانه دو پرواز از این فرودگاه انجام می‌شد که نشان داد در صورت وجود هواپیما پروازهای این فرودگاه به صورت کامل انجام می‌شود.

اربعین سال جاری نیز نخستین پرواز بین‌المللی از مبدا فرودگاه بجنورد به مقصد نجف انجام شد که نشانگر آن است که این فرودگاه قابلیت انجام پروازهای بین‌المللی را دارد.

📲@Aerospacetalk




پرواز PS752

خاطره ای که ای کاش هیچوقت نوشته نمی شد



📲@Aerospacetalk


در سال پنجاه و شش خورشیدی، هواپیمائی ملی ایران بررسی اولین محصول شرکت ارباس بنام آ سیصد را در دستور کار قرار داد. هواپیما ساخت کنسرسیوم تازه تاسیس اروپایی ایرباس بود. این هواپیما جدید دو موتوره و پهن پیکر حدود سه سال قبل برای اولین بار به بازار عرضه شده بود

هما مادامی که در انتظار دریافت سفارش شش فروندی خود از این هواپیما بود و به منظور بررسی پرنده جدید دو فروند ایرباس آ سیصد را از کمپانی ایرباس اجاره و وارد ناوگان کرد. چندی بعد هما رسما بعنوان نخستین مشتری کمپانی ایرباس در خاورمیانه سفارش شش فروندی خود را دریافت کرد

هواپیمای حاضر در تصویر نام "کرمانشاهان" به خود گرفت. آیا می دانید نامی که دومین ارباس ایران به خود گرفت چه بود؟

Aircraft: Airbus A300 B2-203
Registration: F-ODHY
Location: Hamburg
Photo Date: 1979
© Arne V Petersen Collection

@Aerospacetalk


راهنمای رسمی خطوط هوایی OAG تحلیل ۱۰ خط از پررفت‌آمد‌ترین خطوط هوایی جهان را منتشر کرد و حضور برخی خطوط در این فهرست باعث شگفتی شد.

این فهرست مسیر‌های هوایی را بر اساس تعداد صندلی فروخته‌شده در طول یک سال رتبه‌بندی می‌کند. در سال ۲۰۲۴ مسیر دبی به ریاض با مجموع ۴.۴ میلیون بلیت در رتبه‌ی ۶ جهان قرار گرفت.

در سال ۲۰۲۴ پررفت‌وآمدترین مسیر جهان مسیر هوایی هنگ‌کنگ به تایپه بود که حدود ۶.۷ میلیون بلیت در سال فروخته است.

مسیر دبی به ریاض جایگاه خود را از سال ۲۰۲۳ حفظ کرده اما نسبت به دوران پیش از کرونا افزایش چشم‌گیر ۳۷ درصدی داشته و از جایگاه ۱۹ به جایگاه ۶ رسیده است.

شرکت‌هایی که در این مسیر فعالیت دارند شامل امارات، سعودی ایرلاینز، فلایناس، فلای دبی و فلای ا دیل هستند.

مسیر قاهره به جده نیز با ۵.۴ میلیون مسافر در سال در جایگاه دوم قرار گرفت.

منبع:whatson.ae

📲@Aerospacetalk


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
کلیپی از ایرباس ۳۵۰ ه اپیمایی امارات

امارات به تازگی از A350 خود رونمایی کرده است

اولین هواپیمایی که در بیش از 15 سال گذشته به ناوگان این شرکت هواپیمایی ملحق شده است با صندلی های بیزنس کلاس مجهز به مینی بار و صفحه نمایش 4K بوده و سیت های اکونومی لوکسی دارد

@Aerospacetalk


خطوط ‌هوایی میان ازمیر و اصفهان تقویت شود

اقتصادآنلاین؛ امیر کشانی در نشست جمعی از مسئولان و استاندار اصفهان با سرمایه‌گذار ازمیری با بیان اینکه ترکیه و شهر ازمیر یکی از مقاصد خوب مبادلات تجاری اتاق بازرگانی اصفهان است، اظهار کرد: همان طور که استاندار اصفهان نیز به آن اشاره کردند، با توجه به زمینه کاری سرمایه‌گذار ترکیه‌ای در زمینه ساختمان سازی، می توانیم از مشارکت ایشان برای ساخت هتل استفاده کنیم.

وی با اشاره به صحبتهای اونای سیفی در زمینه استفاده از تکنولوژی های نوین در ساختمان سازی ادامه داد: می توانیم با مشارکت این سرمایه گذار ازمیری، یک مجموعه جدید ساختمانی نوین در شهر اصفهان با بکارگیری این روش مدرن و با حفظ سنت‌های گذشتگان بسازیم.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان خواستار تقویت خطوط ‌هوایی بین ازمیر و اصفهان شد و گفت: ارتباط اقتصادی خوبی با ترکیه داریم به نوعی که میزهای مشترک متعددی میان فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی اصفهان و ترکیه برگزار شده است.
📲@Aerospacetalk


زمزمه های افزایش هنگفت قیمت بلیت هواپیما | سفر هوایی دست نیافتنی می شود؟


دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی معتقد است که با تصویب افزایش نرخ سوخت توسط مجلس، این موضوع قیمت بلیت هواپیما را ۱۰ تا ۱۵ درصد گران خواهد کرد.

به گزارش بازار، اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی معتقد است که با تصویب افزایش نرخ سوخت توسط مجلس، این موضوع قیمت بلیت هواپیما را ۱۰ تا ۱۵ درصد گران خواهد کرد.

او همچنین گفته است که تاثیر نرخ فعلی سوخت برای هر ساعت از صندلی ۲۴ هزار تومان است و در صورتی که نرخ سوخت به ۷ هزار تومان برسد به ۲۸۰ هزار تومان خواهد رسید.
علیرضا نثاری، عضو کمیسیون عمران مجلس در این زمینه گفت: این موضوع چندان در افزایش قیمت بلیت هواپیما موثر نیست، چرا که شاخص های افزایش قیمت بلیت هواپیما صرفا قیمت بنزین نیست. نرخ ۶۰۰ تومان خیلی کم است و رقم ۷ هزار تومان معقول به نظرمی رسد و تازه به قیمت واقعی می رسد. دولت بنای حمایت از صنعت هوایی را دارد، اما در بحث بنزین کار خوبی است که در این مقطع انجام شود. البته باید نظارت درستی انجام شود تا این افزایش قیمت به تناسب شرایط بر بهای بلیت هواپیما تاثیر بگذارد و نباید بهانه ای برای سوءاستفاده شرکت های هواپیمایی باشد.

با وجود این توضیحات، به نظرمی رسد با توجه به سابقه ای که شرکت های هواپیمایی در افزایش قیمت بلیت دارند و همچنین افزایش یکباره نرخ سوخت، شاهد افزایش قیمت بیش از ۱۵ درصدی باشیم؛ اتفاقی که استفاده از ناوگان حمل و نقل هوایی را یک گام دیگر برای مردم از دسترس خارج خواهد کرد.

📲@Aerospacetalk


برای سفر هوایی خودتون رو آماده کنید / همه چیرهایی که باید قبل از سوار شدن در هواپیما به همراه داشته باشید

تابحال برایتان پیش آمده که به خاطر ناقص بودن مدارکتان در فرودگاه دچار مشکل شوید؟
تصور کنید، بعد از ساعتها جستجو برای رزرو بهترین بلیط هواپیما و آماده کردن چمدان ها، با کلی شوق و ذوق در تاریخ و زمان مقرر در فرودگاه حاضر می شود و درست در لحظه ای که تا بلند شدن هواپیما از باند فرودگاه ۵ دقیقه بیشتر نمانده متصدی ایرلاین به شما می گوید که نمی توانید سوار هواپیما شوید چراکه نمی دانستید یا فراموش کرده اید عوارض خروج از کشور را پرداخت کرده یا مدت اعتبار ویزایتان را تمدید کنید.
📲@Aerospacetalk


بلیط هواپیما برای کودکان: شرایط، هزینه و قوانین
خرید بلیط هواپیما برای کودکان 2 تا 12 سال الزامی است، چون برای آنها صندلی جداگانه رزرو می‌شود و در طول مسیر پرواز از خدمات بهره‌مند می‌شوند. البته تفاوت‌هایی از لحاظ قیمت بلیط هواپیما برای کودکان و بزرگسالان وجود دارد که قبل از خرید بلیط باید درباره آنها اطلاعات کافی به دست آورید.

📲@Aerospacetalk


یک باور قدیمی وجود دارد که نشستن در نیمه عقبی هواپیما امنیت جانی مسافر را در سوانح هوایی افزایش می‌دهد. به نظر می‌رسد که بقایای پرواز ۸۲۴۳ خطوط هوایی آذربایجان و پرواز ۲۲۱۶ هواپیمایی کره‌ایِ جیجو که اخیرا دچار سانحه شدند، این باور را تقویت می‌کند.

۲۹ بازمانده سانحه هواپیمایی آذربایجان همگی در صندلی‌های عقبی هواپیمایی نشسته بودند که دو نیم شد ولی نیمه عقبی آن تا حد زیادی سالم ماند. در همین حال، تنها بازماندگان سانحه هوایی در کره جنوبی نیز دو مهمانداری هواپیما بودند که روی صندلی‌های خود در بخش دُم هواپیما نشسته بودند.

پس آیا نشستن روی صندلی‌های بخش فرست کلاس و بیزینس چندان هم خوب نیست؟

مجله تایم در سال ۲۰۱۵ با بررسی سوابق تمام حوادث سقوط هواپیما در ایالات متحده از سال ۱۹۸۵ تا ۲۰۰۰ گزارش داد که صندلی‌های یک سوم عقبی هواپیما ۳۲ درصد تلفات داشته‌اند، در حالی که این نرخ برای یک سوم جلویی ۳۸ درصد و برای صندلی‌های میانی ۳۹ درصد بوده است.

اما آیا هنوز هم این آمار قابل اتکاست؟

حسن شهیدی، رئیس بنیاد ایمنی پرواز، می‌گوید: «هیچ داده‌ قابل اتکایی وجود ندارد که نشان‌دهنده همبستگی مثبت بین نشستن بر روی صندلی‌های بخشی از هواپیما با بقا یا فوت در سوانح هوایی باشد. هر سانحه هوایی ویژگی‌های متفاوتی دارد.»

چنگ-لونگ وو، دانشیار دانشکده هوانوردی دانشگاه نیو ساوت ولز در سیدنی هم معتقد است که در یک سانحه هوایی مرگبار تقریباً هیچ تفاوتی نمی‌کند که مسافر کجای هواپیما نشسته باشد.

اد گالیا، استاد مهندسی ایمنی در دانشگاه گرینویچ لندن نیز که مطالعات گسترده‌ای را در مورد نحوه مطلوب تخلیه هواپیما در پی بروز سوانح هوایی انجام داده است، تاکید دارد که «صندلی جادویی» در هواپیما وجود ندارد و سطح ایمنی مسافران به ماهیت هر سانحه هوایی رخ داده بستگی دارد. پس گاهی اوقات نشستن در جلو می‌تواند بهتر باشد و گاهی اوقات هم نشستن در عقب هواپیما.

او معتقد است که مهمترین عاملی که شانس زنده ماندن در سوانح هوایی را بالا می‌برد این است که صندلی تا چه حد به مسافر این امکان را می‌دهد که سریع‌تر از هواپیما خارج شود.

اد گالیا تاکید دارد که در اکثر سوانح هوایی شانس زنده ماندن مسافران و خدمه پروازی وجود دارد. او یادآوری می‌کند که از سال ۱۹۸۸ به این سو، صندلی‌های هواپیماها به گونه‌ای ساخته می‌شوند که در برابر ضربه‌ای با قدرتی ۱۶ برابر گرانش زمین مقاوم هستند. این بدان معناست که در بیشتر حوادث، «امکان زنده ماندن از شدت ضربه ناشی از سانحه هوایی وجود دارد.»

📲@Aerospacetalk



20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.