پُرتال . نوروساینس . روانشناسی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha



📝 @PsyPortalScale
🎥 @PsyPortalMovie
📓 @PsyPortalArticles
🎙 @PsyPortalVoice
💟 @PsyPortalSextherapy
📚 @PsyPortalBook
فقط سرچ🔎کن
اگر مقالت اینجا نبود تو گروه @PortalRavan پیام بده برات قرار میدیم
شرایط تبلیغات:
@PortalTabligh
.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


کارگاه های معتبر روانشناسی dan repost
📢📢📢 آخرین مهلت ثبت نام ورکشاپ جامع ۱۰۴ ساعته" تربیت درمانگر  شناختی رفتاری(CBT) به صورت کاملا کاربردی

💠به عنوان 👈کاملترین پکیج آموزشی CBT در کشور

👨‍🏫👨‍🏫دکتر "یعقوب شفیعی فرد" از برجسته ترین اساتید و درمانگران این حیطه در سطح کشوری


📗📘 با سرفصلهای فوق العاده ارزشمند و کاربردی

🔶با ارائه مدرک معتبر  مورد تایید سازمان نظام

⏰⏰از ۹ اسفند پنجشنبه ها و جمعه ها یک هفته در میان از ساعت ۱۵ تا ۱۹

🎁🎁اقساطی و با شرایط پرداخت مناسب ۶ ماهه

⌛ظرفیت باقیمانده ورکشاپ ۶ نفر⌛

📞📞

براتی مقدم:
@Zbmbb
http://wa.me/989195125468
09195125468

یوسفوند:
@Yousefvand_z
09193823178
http://wa.me/989193823178


ایزانلو:
09905106122
http://wa.me/989905106122
@amirizanlou92

اژگان:
http://wa.me/989903281392
09903281392
@ensiehazhan89
جلالی:
@jalali542
09137889811
http://wa.me/989137889811
جمالی:
@jamali1395
https://wa.me/989919150106
09919150106


کارگاه های معتبر روانشناسی dan repost
🟥▪️وبینار «سیگنال مغزی دقیق، تشخیص قابل اعتماد»

ارائه اساتید:
👤آقای دکتر تفاخری
✔️استاد گروه نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران
✔️بخش LTM بیمارستان امام خمینی

🟩«درباره سیگنال استاندارد و امواج غیر طبیعی و آرتیفکت ها»

👤آقای دکتر نامی
✔️مدیر سابق بخش علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز
✔️هم-موسس کلینیک مغز دانا (شیراز)
پژوهشگر دانشگاه کانادایی دبی

🟩 «درباره آینده سیگنال مغزی در شخصی سازی درمان»

👤خانم دکتر شفقی
✔️گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران
✔️رییس دپارتمان R&D شرکت آلفا

🟩 «مبانی EEG در فناوری عصب شناختی و بایومارکرها»

🟩 همراه رونمایی از پلتفرم یکپارچه آلفا
دستگاه و نرم افزار
(از ثبت سیگنال مغزی تا گزارش جامع)

🟩 دستگاه نوار مغزی ۲۴ کاناله Alpha Pro

🟩 نرم‌افزار Alpha Suit

🟩 ریپورت جامع Comprehensive brain mapping

📌درباره فیچرها و ویژگی سخت افزار و نرم افزار طراحی شده صحبت میشه و یک دموی از ثبت سیگنال تا گرفتن گزارش جامع رو با هم خواهیم دید..

📆 پنج شنبه ۹ اسفند
⏰ ساعت ۹ تا ۱۴


جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام 👇

🆔 @Aminhmyn

wa.me/989910704962

💟 instagram.com/alpha.platform


🧠چگونه مغز بر ترس غریزی غلبه می کند و با تهدیدات جدید سازگار می شود

📆 6 فوریه 2025
🏢 منبع: Sainsbury Wellcome Center
🔻خلاصه: محققان مکانیسم‌های مغزی را شناسایی کرده‌اند که به حیوانات کمک می‌کند واکنش‌های غریزی ترس را در زمانی که تهدیدها در طول زمان بی‌ضرر می‌شوند، سرکوب کنند.

🔻آنها با استفاده از یک مدل تهدید بصری در موش دریافتند که مناطق خاصی از قشر بینایی برای یادگیری غلبه بر ترس ضروری است، اما نه برای ذخیره حافظه. در عوض، هسته ژنیکوله بطنی جانبی (vLGN) این خاطرات ناشی از یادگیری را حفظ می کند و سرکوب ترس را تنظیم می کند. این فرآیند توسط اندوکانابینوئیدها هدایت می شود که فعالیت عصبی را در نورون های vLGN برای کاهش واکنش های ترس افزایش می دهد.

🔻این یافته‌ها دیدگاه‌های سنتی ذخیره‌سازی حافظه را به چالش می‌کشند و ارتباط مستقیم بین یادگیری شناختی و رفتارهای غریزی را برجسته می‌کنند. درک این مکانیسم می تواند منجر به درمان های جدیدی برای اختلالات مرتبط با ترس مانند فوبیا، اضطراب و PTSD شود.

🔻تیم تحقیقاتی به رهبری دکتر سارا مدروس و پروفسور سونیا هوفر، نقشه‌برداری کردند که چگونه مغز می‌آموزد که پاسخ‌های تهدیداتی را که در طول زمان بی‌ضرر می‌شوند، سرکوب کند.

🔻دکتر مدروس، پژوهشگر آزمایشگاه هوفر در SWC توضیح می‌دهد: «انسان‌ها با واکنش‌های غریزی ترس به دنیا می‌آیند، مانند پاسخ به صداهای بلند یا اشیاء با نزدیک شدن سریع.

🔻با این حال، ما می‌توانیم این پاسخ‌های غریزی را از طریق تجربه نادیده بگیریم - مانند کودکانی که یاد می‌گیرند از آتش بازی لذت ببرند تا از صدای بلند آن‌ها بترسند. ما می‌خواستیم مکانیسم‌های مغزی را که زیربنای چنین اشکالی از یادگیری است، درک کنیم.

🔻این تیم با استفاده از یک رویکرد آزمایشی نوآورانه، موش‌هایی را مورد مطالعه قرار دادند که سایه‌ای در حال گسترش بالای سر داشتند که شبیه یک شکارچی هوایی در حال نزدیک شدن بود. در ابتدا، موش ها هنگام مواجهه با این تهدید بصری به دنبال پناهگاهی بودند.

🔻با این حال، با قرار گرفتن در معرض مکرر و بدون خطر واقعی، موش‌ها یاد گرفتند که به جای فرار، آرام بمانند و مدلی برای مطالعه سرکوب واکنش‌های ترس در اختیار محققان قرار دادند.

🔻بر اساس کار قبلی در آزمایشگاه هوفر، تیم می‌دانست که ناحیه‌ای از مغز به نام هسته ژنیکوله بطنی (vLGN) می‌تواند واکنش‌های ترس را در هنگام فعال بودن سرکوب کند و قادر به ردیابی دانش تجربه قبلی از تهدید بود.

🔻؛vLGN همچنین ورودی قوی از نواحی بصری در قشر مغز دریافت می کند، و بنابراین محققان بررسی کردند که آیا این مسیر عصبی نقشی در یادگیری عدم ترس از تهدید بصری دارد یا خیر.

🔻این مطالعه دو مؤلفه کلیدی را در این فرآیند یادگیری نشان داد: (1) مناطق خاصی از قشر بینایی برای فرآیند یادگیری ضروری است و (2) ساختار مغزی به نام هسته ژنیکوله بطنی (vLGN) این خاطرات ناشی از یادگیری را ذخیره می کند.

🔻ما متوجه شدیم که حیوانات در هنگام غیرفعال شدن نواحی بصری خاص قشری، نتوانسته‌اند یاد بگیرند که واکنش‌های ترس خود را سرکوب کنند. با این حال، هنگامی که حیوانات قبلاً یاد گرفته بودند که فرار را متوقف کنند، قشر مغز دیگر ضروری نبود.

🔻در حالی که قشر مغز برای مدت طولانی به عنوان مرکز اصلی مغز برای یادگیری، حافظه و انعطاف پذیری رفتاری در نظر گرفته شده است، ما متوجه شدیم که vLGN زیر قشری و نه قشر بینایی این خاطرات حیاتی را ذخیره می کند.

🔻محققان همچنین مکانیسم های سلولی و مولکولی پشت این فرآیند را کشف کردند. یادگیری از طریق افزایش فعالیت عصبی در نورون‌های خاص vLGN اتفاق می‌افتد، که با انتشار اندوکانابینوئیدها - مولکول‌های پیام‌رسان داخلی مغز که برای تنظیم خلق و خو و حافظه شناخته می‌شوند، ایجاد می‌شود.

🔻این آزادسازی ورودی بازدارنده به نورون‌های vLGN را کاهش می‌دهد و در نتیجه در هنگام مواجهه با محرک تهدید بصری، فعالیت در این ناحیه مغز افزایش می‌یابد که پاسخ‌های ترس را سرکوب می‌کند.

🔻پیامدهای این کشف فراتر از آزمایشگاه است.
یافته‌های ما همچنین می‌تواند به درک ما از آنچه در مغز اشتباه می‌شود کمک کند، زمانی که تنظیم پاسخ ترس در شرایطی مانند فوبیا، اضطراب و PTSD مختل می‌شود. پروفسور هوفر توضیح می‌دهد که اگرچه واکنش‌های غریزی ترس به شکارچیان ممکن است برای انسان‌های امروزی کمتر مرتبط باشد، مسیر مغزی که ما کشف کردیم در انسان‌ها نیز وجود دارد.

منبع:
https://neurosciencenews.com/fear-threat-neuroscience-28401/

ترجمه مقاله  NU526
؛--------------------------
🧠 Telegram: @Neuroscience_New
👥 Group: @PortalRavan
instagram.com/Neuroscience_New
🎯 پرتال روانشناسی اینجاست


🧠درمان جدید برای اختلالات ترس
(فوبیا، اضطراب و PTSD)
📆 6 فوریه 2025
🏢 منبع: Sainsbury Wellcome Center
🔻خلاصه: محققان مکانیسم‌های مغزی را شناسایی کرده‌اند که به حیوانات کمک می‌کند واکنش‌های غریزی ترس را در زمانی که تهدیدها در طول زمان بی‌ضرر می‌شوند، سرکوب کنند. این یافته‌ها دیدگاه‌های سنتی ذخیره‌سازی حافظه را به چالش می‌کشند و ارتباط مستقیم بین یادگیری شناختی و رفتارهای غریزی را برجسته می‌کنند. درک این مکانیسم می تواند منجر به درمان های جدیدی برای اختلالات مرتبط با ترس مانند فوبیا، اضطراب و PTSD شود.


🧠 ذهن های بی صدا: وقتی ذهن صدای درونی نمی شنود

📆 18 دسامبر 2024
🏢 منبع: دانشگاه اوکلند
🔻 خلاصه: برخی افراد آنورالیا را تجربه می کنند ، ذهنی ساکت که قادر به تصور صداهایی مانند صداها یا موسیقی نیست. آناورالیا، که اغلب با آفانتازی مرتبط است، حدود 1٪ از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد، بدون هیچ گونه اشکال ظاهری و مزایای بالقوه توجه.

برخی از مردم نمی توانند پارس سگ یا آژیر پلیس را تصور کنند. آهنگ ها نمی توانند در سرشان گیر کنند. آنها صدای درونی ندارند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻پروفسور تونی لمبرت، از دانشکده روانشناسی، می گوید: «دانشمندان مجذوب این هستند که چگونه مغز صداهای خیالی مانند صدای درونی را تولید می کند یا نمی کند.

🔻اما برای نویسندگان، موسیقی‌دانان و شاعران، این می‌تواند بخش مهمی از فرآیند خلاقیت باشد، بنابراین آنها نیز بینش‌هایی برای به اشتراک گذاشتن دارند.»
🧠 @Neuroscience_New
🔻چارلز دیکنز گفت که صدای شخصیت هایش را شنیده است. آلیس واکر هم همینطور. برخی از خوانندگان صدای شخصیت ها را در ذهن خود تداعی می کنند.

🔻برای دانشجوی دانشگاه اوکلند، سانگ هیون کیم، که ذهن ساکتی دارد، این ایده که دیگران صداهای خیالی می شنوند می تواند "معجب" به نظر برسد، و او مجذوب این خواهد شد که ببیند چه تحقیقاتی در مورد تصاویر شنیداری به دست می آید.
🧠 @Neuroscience_New
🔻این کنفرانس امیدوار است شامل حساب‌های شخصی افرادی باشد که آنورالیا و هایپرااورالیا را تجربه می‌کنند، تجربه‌ای از تصاویر شنیداری بسیار واضح.

🔻برخی افراد می گویند که می توانند یک سمفونی را با جزئیات زیاد در ذهن خود بازسازی کنند. برخی دیگر تصویر شنوایی ضعیف‌تری را گزارش می‌کنند و تعداد کمی هم هیچ‌کدام را گزارش نمی‌کنند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻در نیوزیلند، تخمین زده می‌شود که نزدیک به 1 درصد از مردم آنورالیا را تجربه می‌کنند که اغلب با آفانتازی، کمبود تخیل بصری همراه است. به نظر می رسد هیچ نقطه ضعفی برای ذهن ساکت وجود ندارد. برعکس، کار اخیر نشان می‌دهد که ممکن است جنبه مثبتی وجود داشته باشد که شامل توجه بهبود یافته است.

🔻تصور اینکه یک نوازنده آنورالیا را تجربه می کند گیج کننده به نظر می رسد - چگونه می توانید آن نقش را بدون اینکه قادر به احضار صداها در سر خود باشید اجرا کنید؟
🧠 @Neuroscience_New
🔻لمبرت می گوید: «من هم این را نمی فهمم. او حدس می‌زند که ذهن چنین نوازندگانی ممکن است حاوی بازنمایی‌هایی از موسیقی بدون کیفیت حسی باشد، شبیه به تفاوت بین شنیدن موسیقی و موسیقی که به‌عنوان موسیقی نمایش داده می‌شود.

🔻لامبرت می‌گوید: «به طور کلی، تصاویر شنیداری توجه تحقیقاتی بسیار کمتری را نسبت به تصاویر بصری به خود جلب کرده است. "کنفرانس ما در تمرکز بر این موضوعات از یک دیدگاه بین رشته ای منحصر به فرد است."
🧠 @Neuroscience_New
🔻علاقه شدید لمبرت به این منطقه پس از ملاقات با آدام زمن، دانشمندی که اصطلاح آفانتازیا را ابداع کرد، و پس از اینکه دانشجویان فارغ التحصیل در مقاله PSYCH 721 Consciousness & Cognition دانشگاه متوجه شدند که ادبیات علمی بر روی تصاویر بصری تمرکز دارد و عمدتاً تصویر شنیداری را نادیده می گیرد، به وجود آمد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻«این باعث شد به فقدان تصویر شنیداری فکر کنم. آیا افرادی هستند که صدا، موسیقی یا صداهای دیگر را تصور نمی کنند؟ اگر بله، این چقدر رایج است؟ پیامدهای روانشناختی تجربه یک دنیای درونی خاموش چیست؟
🧠 @Neuroscience_New
🔻او می‌گوید: «اکنون پاسخ‌های خوبی برای دو سؤال اول داریم. "سوال آخر بسیار بزرگتر است، اما من معتقدم که پیشرفت زیادی داشته ایم."
🖇منبع:
https://neurosciencenews.com/anauralia-auditory-imagination-28273/

ترجمه مقاله  NU525
؛--------------------------
🧠 Telegram: @Neuroscience_New
👥 Group: @PortalRavan
instagram.com/Neuroscience_New
🎯 پرتال روانشناسی اینجاست


🧠 ذهن های بی صدا: وقتی ذهن صدای درونی نمی شنود

📆 18 دسامبر 2024
🏢 منبع: دانشگاه اوکلند
🔻 خلاصه: برخی افراد آنورالیا را تجربه می کنند ، ذهنی ساکت که قادر به تصور صداهایی مانند صداها یا موسیقی نیست. آناورالیا، که اغلب با آفانتازی مرتبط است، حدود 1٪ از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد، بدون هیچ گونه اشکال ظاهری و مزایای بالقوه توجه. برخی از مردم نمی توانند پارس سگ یا آژیر پلیس را تصور کنند. آهنگ ها نمی توانند در سرشان گیر کنند. آنها صدای درونی ندارند.


🔻به گفته لین، نتایج ممکن است بینش جدیدی را برای رسیدگی به شرایط سلامت روانی که با تغییرات شدید در خلق و خو و رفتار، مانند اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و اختلال شخصیت مرزی مشخص می‌شوند، ارائه دهد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻داروهای ضد روان پریشی که با ترشح دوپامین تداخل دارند معمولاً برای درمان چنین بیماری هایی و همچنین برای سرکوب رفتار خشونت آمیز در بیماران روانی استفاده می شوند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻لین گفت: «نتایج ما نشان می‌دهد که هدف قرار دادن دوپامین ممکن است ابزار مؤثری در درمان افرادی با سابقه طولانی پرخاشگری نباشد». "در نتیجه، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی ممکن است نیاز داشته باشند که تاریخچه بیمار و همچنین سن و جنس آنها را در نظر بگیرند که از کدام درمانی استفاده کنند."
🧠 @Neuroscience_New
🔻لین اضافه می‌کند که نتایج ممکن است توضیح دهد که چرا داروهای ضد روان پریشی در کودکان نسبت به بزرگسالان اثر قوی‌تر و طولانی‌تری دارند، زیرا اغلب پس از قطع دارو، پرخاشگری برای آنها بازمی‌گردد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻با این حال، لین هشدار می‌دهد که در حالی که موش‌ها دارای ترکیب شیمیایی مغزی مشابهی با مردم هستند و یافته‌های کنونی نتایج بالینی انسان را منعکس می‌کند، تحقیقات بیشتری برای نشان دادن تأثیر رفتار گذشته بر اثربخشی داروهای ضد روان‌پریشی در انسان مورد نیاز است.
🖇منبع:
https://neurosciencenews.com/dopamine-aggression-learning-28376/

ترجمه مقاله  NU524
؛--------------------------
🧠 Telegram: @Neuroscience_New
👥 Group: @PortalRavan
instagram.com/Neuroscience_New
🎯 پرتال روانشناسی اینجاست


🧠دوپامین باعث یادگیری پرخاشگری در مردان می شود

📆 22 ژانویه 2025
🏢 منبع: NYU Langone
🔻 خلاصه: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که دوپامین نقش مهمی در آموزش مبارزه با موش‌های نر جوان بازی می‌کند، و تأثیر این ماده شیمیایی با کسب تجربه کاهش می‌یابد. در مبارزان تازه کار، افزایش دوپامین باعث افزایش پرخاشگری می شود، در حالی که مسدود کردن آن مانع از مبارزه می شود.
🧠 @Neuroscience_New
🔻با این حال، مبارزان باتجربه بدون توجه به دستکاری دوپامین هیچ تغییری در رفتار خود نشان ندادند، که نقش تجربه را در شکل دادن به پرخاشگری برجسته می کند. این مطالعه سپتوم جانبی را به عنوان یک منطقه کلیدی مغز برای "یادگیری پرخاشگری" در مردان شناسایی می کند، اما هیچ اثر مشابهی در زنان مشاهده نشد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻موش‌ها مانند انسان‌ها بر سر قلمرو و جفت رقابت می‌کنند و هر چه بیشتر برنده می‌شوند، به مهارت‌های جنگی خود اعتماد بیشتری نشان می‌دهند. در ابتدا، یک ماده شیمیایی مغز به نام دوپامین برای مردان جوان ضروری است تا بر این رفتار مسلط شوند. اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که با کسب تجربه، این ماده شیمیایی در ترویج پرخاشگری کمتر اهمیت می یابد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻دوپامین برای چندین دهه با پرخاشگری مردان مرتبط بوده است. با این حال، این که چگونه تجربیات گذشته ممکن است بر این رابطه تأثیر بگذارد، تاکنون نامشخص بوده است.
🧠 @Neuroscience_New
🔻یافته‌ها نشان داد که در جنگجویان نر بی‌تجربه، این باعث می‌شود که حیوانات دو برابر زمانی که به طور طبیعی می‌جنگند، حمله کنند. وقتی سلول‌ها مسدود می‌شد، موش‌های تازه کار اصلاً با هم مبارزه نمی‌کردند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻در مقابل، این الگو در مردانی که تجربه مبارزه گسترده ای داشتند صادق نبود. خواه سلول های آزاد کننده دوپامین تقویت شده یا مسدود شده باشند، مدت زمان حمله تغییری نکرد. با این حال، قابل توجه است که هر چه یک ماوس در درگیری‌های بیشتری پیروز شود، در آینده مبارزات بیشتری شروع می‌شود.
🧠 @Neuroscience_New
🔻دکتر دایو لین، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «یافته‌های ما بینش جدیدی را در مورد اینکه چگونه «طبیعت» و هم «پرورش» پرخاشگری در مردان شکل می‌دهند، ارائه می‌دهد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻لین، استاد دپارتمان‌های روان‌پزشکی و علوم اعصاب در دانشکده پزشکی NYU Grossman می‌گوید: «در حالی که پرخاشگری یک رفتار ذاتی است، دوپامین - و تجربه مبارزه - برای بلوغ آن در بزرگسالی ضروری است.
🧠 @Neuroscience_New
🔻نویسندگان با تکیه بر شواهد خود برای نقش دوپامین در پرخاشگری یادگیری، سعی کردند مکانیسم‌های مغزی را که ممکن است آن را توضیح دهند، درک کنند. برای انجام این کار، تیم از سلول‌های ناحیه تگمنتال شکمی مغز از ترشح دوپامین به ناحیه دیگری به نام سپتوم جانبی جلوگیری کرد، محلی که به تنظیم پرخاشگری معروف است.
🧠 @Neuroscience_New
🔻آنها دریافتند که مردان مبتدی هرگز جنگیدن را یاد نخواهند گرفت، اما آنهایی که تجربه جنگی قبلی داشتند به رفتار پرخاشگرانه خود ادامه می دهند. به طور مشابه، ترویج ترشح دوپامین در این ناحیه از مغز، خصومت را در تازه‌کارها افزایش داد، اما تأثیری بر جانبازان نداشت.
🧠 @Neuroscience_New
🔻لین، که همچنین یکی از اعضای مؤسسه علوم اعصاب ترجمه دانشگاه گروسمن است، می گوید: این نشان می دهد که سپتوم جانبی یک مکان کلیدی در مغز برای دوپامین برای ترویج «یادگیری پرخاشگری» در جوندگان و احتمالاً در سایر پستانداران از جمله افراد است.
🧠 @Neuroscience_New
🔻این تیم همچنین با کسب تجربه مبارزه با حیوانات، ترشح دوپامین را در سپتوم جانبی اندازه گیری کردند. آنها دریافتند که در روزی که برای اولین بار تصمیم به حمله می گیرند، مواد شیمیایی بیشترین افزایش را دارد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻همانطور که موش در مبارزه با تجربه بیشتر می شود، این افزایش دوپامین کمتر چشمگیر می شود و از نقش مرکزی ماده شیمیایی در یادگیری اولیه پرخاشگری حمایت می کند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻نکته مهم این است که محققان همچنین دریافتند که به نظر نمی رسد دوپامین نقش مشابهی در پرخاشگری زنان داشته باشد. در واقع، دستکاری سطح دوپامین به هیچ وجه بر رفتارهای پرخاشگرانه در موش های ماده تأثیری نداشت.


🧠دوپامین باعث یادگیری پرخاشگری در مردان می شود

ترجمه مقاله  NU524
؛--------------------------
🧠 Telegram: @Neuroscience_New
👥 Group: @PortalRavan
instagram.com/Neuroscience_New
🎯 پرتال روانشناسی اینجاست


🧠 بارداری مغز مادر را تغییر می دهد و ماده خاکستری را کاهش می دهد

📆17 ژانویه 2025
🏢منبع: UAB
🔻خلاصه: بارداری منجر به کاهش 4.9 درصدی حجم ماده خاکستری در 94 درصد مغز می شود، با بهبودی نسبی پس از زایمان، عمدتاً در مناطق مرتبط با شناخت اجتماعی. یک مطالعه تصویربرداری عصبی پیشگامانه تغییرات مغزی را در 179 زن، از جمله مادران غیر بارداری، مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و نشان داد که این تغییرات به‌جای تجربه مادری، به‌طور بیولوژیکی توسط هورمون‌های بارداری هدایت می‌شوند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻نوسانات هورمونی در استریول-3-سولفات و استرون-سولفات با تغییرات ماده خاکستری مرتبط است و بهبودی پس از زایمان با پیوند قوی تر مادر و نوزاد مرتبط است. این تحقیق یک معیار حیاتی برای درک مغز مادر و پیامدهای آن برای سلامت روان مادر تعیین می کند.

🔻مطالعه ای که توسط UAB انجام شد، برای اولین بار با استفاده از تکنیک های تصویربرداری عصبی، مغز زنان را در دوران بارداری تجزیه و تحلیل کرد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻این مطالعه شامل مادران غیر باردار، که شریک زندگی آنها باردار بودند، انجام شد تا اثرات بیولوژیکی را از اثرات ناشی از تجربه مادر بودن تشخیص دهد.

🔻این تحقیق نشان می دهد که کاهش و بازیابی نسبی تقریباً 5 درصد از ماده خاکستری در 94 درصد از کل حجم ماده خاکستری مغز به ویژه در مناطق مرتبط با شناخت اجتماعی وجود دارد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻محققان دانشگاه Autònoma de Barcelona (UAB)، موسسه تحقیقات بهداشتی Gregorio Marañón و موسسه تحقیقاتی Hospital del Mar، همراه با سایر موسسات معتبر بین المللی، اولین مطالعه تصویربرداری عصبی طولی (تصویربرداری تشدید مغناطیسی) را در گروهی بیش از بیش از صد زن که برای اولین بار به دنبال مادر شدن هستند.

🔻این یافته ها یک مسیر پویا را در مغز در دوران بارداری و پس از زایمان نشان می دهد که به طور قابل توجهی با نوسانات هورمون استروئیدی ذاتی بارداری و بهزیستی روانی مادران مرتبط است.
🧠 @Neuroscience_New
🔻در مجموع، محققان مغز 179 زن را برای بررسی تغییرات ساختاری که در سه ماهه دوم و سوم بارداری و شش ماه اول پس از زایمان رخ می‌دهد، با استفاده از اسکن گرفته شده قبل از لقاح به عنوان پایه بررسی کردند.

🔻برای اولین بار، این گروه شامل گروهی از مادران غیر حاملگی به عنوان گروه کنترل است: زنانی که شریک زندگی آنها در طول مطالعه تحت بارداری قرار گرفتند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻گنجاندن این گروه از زنان باعث شد تا مشخص شود که مسیر تغییرات مغزی عمدتاً به فرآیند بیولوژیکی بارداری نسبت داده می شود تا تجربه مادر شدن.

🔻این کار نشان داده است که در اولین بارداری، حجم ماده خاکستری در مغز تا 4.9 درصد کاهش می یابد، با بهبودی نسبی در طول دوره پس از زایمان. این تغییرات در 94 درصد مغز مشاهده می شود و به ویژه در مناطق مرتبط با شناخت اجتماعی برجسته است.
🧠 @Neuroscience_New
🔻این مطالعه همچنین برای اولین بار نشان می دهد که تکامل این تغییرات مورفولوژیکی در مغز با نوسانات دو استروژن (استریول-3-سولفات و استرون-سولفات) مرتبط است، هورمون هایی که به طور تصاعدی در طول بارداری افزایش می یابند و به سطح پایه باز می گردند. پس از تحویل

🔻به طور خاص، محققان مشاهده کردند که افزایش بیشتر و کاهش متعاقب آن در سطح استروژن با کاهش بیشتر و بازیابی بعدی حجم ماده خاکستری مغز همراه است.
🧠 @Neuroscience_New
🔻در نهایت، در تجزیه و تحلیل تأثیر احتمالی تغییرات مغزی بر رفتار مادر، این مطالعه کشف کرد که زنان با درصد بیشتری از بازیابی حجم ماده خاکستری در طول پس از زایمان، پیوند بیشتری را با نوزاد خود در 6 ماهگی پس از زایمان گزارش کردند و اینکه بهزیستی مادر یک مشکل است. عامل کلیدی که به طور مثبت ارتباط بین تغییرات مغزی و پیوند مادر و فرزند را افزایش می دهد.
منبع:
https://neurosciencenews.com/pregnancy-brain-gray-matter-28367/

ترجمه مقاله  NU523
؛--------------------------
🧠 Telegram: @Neuroscience_New
👥 Group: @PortalRavan
instagram.com/Neuroscience_New
🎯 پرتال روانشناسی اینجاست


🧠 بارداری ماده خاکستری مغز مادر را کاهش می دهد

ترجمه مقاله  NU523
؛--------------------------
🧠 Telegram: @Neuroscience_New
👥 Group: @PortalRavan
instagram.com/Neuroscience_New
🎯 پرتال روانشناسی اینجاست


کارگاه های معتبر روانشناسی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
.

‼دوره طرحواره‌درمانی یا CBT شرکت کردی اما هنوز مراجع ندیدی؟!

راه حلش اینجاست 👇👇!

✨ما در موسسه آموزش عالی مدت مجموعه کامل سوپرویژن طرحواره درمانی و CBT برای شما آماده کردیم.

🟡 آفلاین
🟡 با تدریس دکتر رضا مولودی (عضو هیات علمی دانشگاه)

ثبت نام و اطلاعات بیشتر

جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام 👇

🆔 @modat02142920

☎️ 02142920

🔸عضویت در کانال تلگرام موسسه مدت🔸
.


کارگاه های معتبر روانشناسی dan repost
⏳⌛️ *آخرین فرصت...*

🟩 *دوره جامع ۵۰ ساعته* 🟩

🚻 *«تربیت پژوهشگر»*

صفر تا صد نگارش مقاله از جستجو تا چاپ در مجلات ISI

🎓 مدرس: *دکتر عباس عبداللهی*
👈 فوق دکتری مشاوره، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا، دارای بیش از ۶۰ مقاله ISI و SCPOUS، کسب چندین ساله عنوان پژوهشگر برتر

📅هر هفته، جمعه ها
📆شروع دوره: ۰۵ بهمن ماه
⏰از ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۸:۰۰

💻🌍 *به صورت آنلاین با بهترین کیفیت و امکان پرسش و پاسخ در فضایی ساده و کاربردی*

🔵🔵 همراه با سرفصل های کاربردی:

🔷آشنایی جامع با پژوهش های کمی و کیفی
🔷کاربرد هوش مصنوعی در پژوهش و مقاله نویسی
🔷اصول حرفه ای نگارش مقالات تا انتشار در مجلات معتبر
🔷تدوین پروپزال، پایان نامه و رساله و نحوه استخراج مقالات علمی
🔷تحلیل داده های پژوهشی با استفاده از نرم افزارهای آماری
🔷و...

🎁🎁 *مزایای جانبی شرکت در دوره:*

💎*ارائه "جزوه کامل" و تایپ شده دوره*
💎ارسال تمامی فایل ها و جزئیات دوره در قالب DVD
💎*عدم نیاز به شرکت در هیچ دوره آموزشی دیگر به دلیل جامع و کامل بودن دوره*
💎 *ارسال مجموعه فایل های مرتبط با دوره آموزشی*
💎 شرکت در فضای پرسش و پاسخ با استاد و سایر شرکت کنندگان

📬ارسال پستی مدرک دریافتی درب منزل

🧮 *پرداخت اقساطی همراه با تخفیف ۲۰ درصدی

📞 *کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام:*

📌 *خانم احمدی:*
📞09196907079

🔵https://t.me/Rahnowshow_support8

🟢 http://wa.me/989196907079

‌📌 *خانم مختاری:*

📞 09199836838

🔵 https://t.me/Rahnowshow_support10

 🟢 http://wa.me/989199836838

گروه آموزشی ره نو شو
┏━━☆
https://t.me/rahnowshow
┗━━●●●●●


کارگاه های معتبر روانشناسی dan repost
وبینار  "ابزارهای تحول‌آفرین کوچینگ در روانشناسی"

📌
سرفصل های وبینار:
🔅چالش اصلی روانشناسان در مواجه با مراجعین
🔅ابزار‌های لازم روانشناس در مشاوره و توسعه فردی و شغلی
🔅بهبود کیفیت جلسات و روابط با مراجعین
🔅نقطه اشتراک روانشناسی و کوچینگ و تلفیق آن
🔅ارتقا‌‌ حرفه روانشناسی با کوچینگ

🔹
تجربه ساز و تسهیلگر:
سولماز منزوی
کوچ حرفه ای و روانشناس فردی و‌ سازمانی

👌وبینار آنلاین و رایگان

♦️
زمان برگزاری:
شنبه ۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ ساعت ۲۰ - ۱۸
در بستر سی روم؛
لینک کلاس بعد از ثبت نام نهایی در خدمتتون قرار خواهد گرفت.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام👇

🌐 https://survey.porsline.ir/s/RbugToFH
(بدون فیلترشکن وارد شوید)

🆔
@skill_academ

🟩 wa.me/989927637859

💟 instagram.com/solmaz_monzavi
.


🧠 ترسیم پیوند بین شخصیت و زوال شناختی

📆 17 ژانویه 2025
🏢 منبع: دانشگاه بارسلونا
🔻 خلاصه: یک مطالعه جدید سه پروفایل روانشناختی را شناسایی کرده است که بر سلامت مغز، زوال شناختی و خطر زوال عقل در بزرگسالان مسن تأثیر می گذارد. پروفایل هایی با ویژگی های محافظتی بالا، هدف و گشاده رویی، شناخت و یکپارچگی مغز را بهتر نشان می دهند، در حالی که آنهایی که دارای ویژگی های محافظتی کم یا ویژگی های منفی بالا هستند، با تسریع آتروفی مغز و مشکلات سلامت روان مواجه می شوند.

🔻محققان بر ارزیابی‌های روان‌شناختی جامع برای انجام مداخلات، مانند درمان‌هایی که هدف زندگی را افزایش می‌دهند یا علائم پریشانی را کاهش می‌دهند، تأکید می‌کنند. این یافته ها راه را برای استراتژی های شخصی سازی شده برای جلوگیری از زوال شناختی و حمایت از سلامت مغز در بزرگسالی و پیری هموار می کند.

🔻این مطالعه که بیش از 1000 بزرگسال میانسال و مسن را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، نشان می‌دهد که ویژگی‌های روانی خاص هر پروفایل ممکن است بر خطر ابتلا به زوال عقل و همچنین جنبه‌هایی مانند سرعت زوال مغز و کیفیت خواب تأثیر بگذارد. این یافته‌ها دیدگاه‌های جدیدی را برای طراحی استراتژی‌های پیشگیری شخصی‌تر باز می‌کند.

🔻به گفته تیم تحقیقاتی، نتایج «نیاز به ارزیابی‌های روان‌شناختی جامع بیمارانش برای شناسایی پروفایل‌های روان‌شناختی مختلف و در نتیجه امکان اجرای استراتژی‌های تغییر رفتار خاص‌تر و متناسب‌تر را نشان می‌دهد».

🔻به عنوان مثال، داشتن افکار منفی تکراری، تمایل به تجربه پریشانی و استرس ادراک شده با خطر بیشتری همراه است، در حالی که داشتن احساس هدف در زندگی یا خود اندیشی عوامل محافظتی در برابر چنین کاهشی خواهد بود.

🔻در این مطالعه که بر روی داده‌های بیش از 1000 داوطلب BBHI و مطالعه بین‌المللی Medit-Ageing انجام شد، تیم تحقیقاتی بررسی کردند که آیا این عوامل - عوامل محافظتی و خطر - در پروفایل‌های روان‌شناختی مشابه در دو گروه مستقل از بزرگسالان میانسال ترکیب می‌شوند یا خیر. و افراد مسن بدون اختلال شناختی.

🔻سپس تیم بررسی کردند که چگونه تعلق به هر یک از این پروفایل ها با شاخص های سلامت روان، شناخت، سبک زندگی و یکپارچگی مغز - که با ضخامت قشر مغز اندازه گیری می شود - و همچنین تکامل شناختی و آتروفی مغز در طول زمان مرتبط است.

🔻محقق مؤسسه UB و Gutmann خاطرنشان می کند: "هدف این بود که مشخص شود چگونه ترکیبات مختلف ویژگی های روانی با سلامت ذهنی، شناختی و مغز مرتبط است."

🔻پیامدهای سلامت روانی و شناختی
نتایج نشان می‌دهد که داشتن نیمرخ روان‌شناختی «متعادل»، با عوامل محافظتی نسبتاً بالا و عوامل کم خطر متوسط، با سلامت شناختی و روانی بهتر در همه شاخص‌های اندازه‌گیری شده مرتبط است.

🔻؛Bartrés-Faz می‌گوید: «این ارتباط‌ها در تمام گروه‌های سنی مورد مطالعه مشاهده شد، که ارتباط در نظر گرفتن تعادل طیف گسترده‌ای از جنبه‌های روان‌شناختی را به عنوان عوامل تعیین‌کننده سلامت ذهنی، شناختی و مغز در بزرگسالی و سن بالا تقویت می‌کند».

🔻از سوی دیگر، مشخصات روانشناختی با سطوح پایین ویژگی‌های محافظتی - مانند احساس هدف، برون‌گرایی یا گشودن به تجربیات جدید - با شناخت ضعیف‌تر (به‌ویژه در افراد مسن‌تر)، آتروفی مغزی بارزتر (که قبلاً در وسط قابل مشاهده است) مرتبط بود. بزرگسالان مسن) و پایبندی کمتر به سبک زندگی سالم.

🔻در نهایت، نمایه سوم شناسایی شده، که با سطوح بالای صفات روانی منفی یا مخاطره آمیز مشخص می شود، مانند تمایل زیاد به پریشانی و افکار منفی، «ممکن است خطر اختلال شناختی و زوال عقل را از طریق یک مسیر روانی- عاطفی، از جمله بیان این محقق می گوید: علائمی مانند افسردگی، اضطراب، شکایات شناختی، تنهایی و اختلالات خواب.

🔻مداخلات پیشگیرانه در آینده
پس از تایید در مطالعات نمونه بزرگتر، این نتایج می تواند پیامدهای مهمی برای توسعه مداخلات پیشگیرانه آینده طراحی شده برای اصلاح عوامل روانشناختی و سبک زندگی داشته باشد.

🔻به عنوان مثال، افرادی که دارای ویژگی‌های سازگار با مشخصات روان‌شناختی با سطوح پایین عوامل محافظتی هستند، ممکن است از درمان‌های روان‌شناختی که شامل شناسایی یا شناسایی مجدد رفتارهای ارزشمند و اهداف زندگی، مانند درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد می‌شود، بهره بیشتری ببرند.

🔻با این حال، محقق بیان می‌کند که «افرادی که معیارهای نمایه سوم شناسایی‌شده را دارند ممکن است پاسخ بهتری به درمان‌هایی با هدف کاهش علائم مربوط به پریشانی داشته باشند، که اخیراً نشان داده شده است که مزایای بالقوه‌ای دارد».
🖇منبع:
https://neurosciencenews.com/personality-cognitive-decline-28369/

ترجمه مقاله  NU522
؛--------------------------
🧠 Telegram: @Neuroscience_New
👥 Group: @PortalRavan
instagram.com/Neuroscience_New
🎯 پرتال روانشناسی اینجاست


🧠 ترسیم پیوند بین شخصیت و زوال شناختی

ترجمه مقاله  NU522
؛--------------------------
🧠 Telegram: @Neuroscience_New
👥 Group: @PortalRavan
instagram.com/Neuroscience_New
🎯 پرتال روانشناسی اینجاست


🔻مینگسین یانگ، نویسنده اول، دانشجوی دکترای دانشگاه پنسیلوانیا در آزمایشگاه د لارتیگ، می‌گوید: سیستم‌های حافظه در هیپوکامپ تکامل یافته‌اند تا به حیوانات کمک کند منابع غذایی حیاتی برای بقا را پیدا کنند و به خاطر بسپارند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻در محیط‌های مدرن، که غذا فراوان است و نشانه‌ها در همه جا وجود دارد، این مدارهای حافظه ممکن است باعث پرخوری شود و به چاقی کمک کند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻مدارهای خاص و در عین حال مستقل
کشف کلیدی دیگر این است که خاطرات مربوط به غذا بسیار خاص هستند. نورون‌های پاسخ‌دهنده به قند، تنها بر حافظه‌های مربوط به قند و مصرف آن تأثیر می‌گذارند، در حالی که نورون‌های پاسخ‌دهنده به چربی تنها بر مصرف چربی تأثیر می‌گذارند. این نورون ها بر انواع دیگر حافظه مانند حافظه فضایی برای کارهای غیر مرتبط با غذا تأثیر نمی گذارند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻دی لارتیگ گفت: «ویژگی این مدارها شگفت انگیز است.

🔻این نشان می‌دهد که مغز چقدر برای ارتباط غذا با رفتار تنظیم شده است و اطمینان می‌دهد که حیوانات می‌توانند بین منابع مختلف مواد مغذی در محیط خود تفاوت قائل شوند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻ما انواع مختلفی از نورون ها را داریم که حافظه را برای غذاهای غنی از چربی در مقابل حافظه برای غذاهای غنی از قند رمزگذاری می کنند. نویسندگان گمان می‌کنند که این سیستم‌های جداگانه احتمالاً به این دلیل تکامل یافته‌اند که غذاها در طبیعت به ندرت حاوی چربی و قند هستند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻پیامدهای درمان چاقی
یافته های این مطالعه فرصت های جدیدی را برای مقابله با پرخوری و چاقی باز می کند. با هدف قرار دادن مدارهای حافظه هیپوکامپ، ممکن است بتوان محرک های حافظه را که مصرف غذاهای ناسالم و پر کالری را هدایت می کنند، مختل کرد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻دکتر دی لارتیگ گفت: «این نورون‌ها برای ارتباط دادن نشانه‌های حسی به مصرف غذا حیاتی هستند. توانایی آنها در تأثیرگذاری بر حافظه و متابولیسم آنها را به اهداف امیدوارکننده ای برای درمان چاقی در دنیای غنی از مواد غذایی امروزی تبدیل می کند.
منبع:
https://neurosciencenews.com/food-memory-obesity-28360/

ترجمه مقاله  NU521
؛--------------------------
🧠 Telegram: @Neuroscience_New
👥 Group: @PortalRavan
instagram.com/Neuroscience_New
🎯 پرتال روانشناسی اینجاست


🧠خاطرات غذایی باعث پرخوری و چاقی می شود

📆 15 ژانویه 2025
🏢 منبع: مرکز حواس شیمیایی مونل
🔻 خلاصه: یک مطالعه جدید نورون‌هایی را در هیپوکامپ شناسایی می‌کند که حافظه‌های خاص غذا را ذخیره می‌کنند و مستقیماً بر پرخوری و وزن بدن تأثیر می‌گذارند. این نورون‌ها که حافظه‌های قند و چربی را رمزگذاری می‌کنند، به‌عنوان «ردهای حافظه» عمل می‌کنند که رفتار غذایی و متابولیسم را هدایت می‌کنند. خاموش کردن این نورون‌ها در موش‌ها باعث اختلال در خاطرات مرتبط با قند، کاهش مصرف و جلوگیری از افزایش وزن، حتی در رژیم‌های غذایی پر قند شد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻این یافته‌ها نشان می‌دهد که چگونه سیستم‌های حافظه برای بقا تکامل یافته‌اند و اکنون به پرخوری در محیط‌های غنی از مواد غذایی مدرن کمک می‌کنند. این مطالعه مدارهای مغزی خاصی را برای خاطرات قند و چربی نشان می دهد و درها را برای درمان های هدفمند چاقی باز می کند. این تحقیق بر نقش حیاتی حافظه در شکل‌دهی رفتار غذایی و سلامت متابولیک تاکید می‌کند.

🔻آیا حافظه می تواند بر آنچه و مقدار خوردن ما تأثیر بگذارد؟ یک مطالعه پیشگامانه در مرکز حواس شیمیایی مونل، که حافظه غذا را به پرخوری مرتبط می‌کند، به این سؤال با یک «بله» پاسخ داد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻این تیم تحقیقاتی به رهبری گیوم دی لارتیگ، عضو وابسته مونل، برای اولین بار سیستم حافظه مخصوص غذای مغز و نقش مستقیم آن در پرخوری و چاقی ناشی از رژیم غذایی را شناسایی کردند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻آنها که در Nature Metabolism منتشر شده‌اند ، جمعیت خاصی از نورون‌ها را در مغز موش توصیف می‌کنند که حافظه‌های قند و چربی را رمزگذاری می‌کنند و عمیقاً بر مصرف غذا و وزن بدن تأثیر می‌گذارند.

🔻دکتر دی لارتیگ گفت: «در دنیای امروز، ما دائماً با تبلیغات و محرک‌های محیطی بمباران می‌شویم که برای یادآوری تجربیات غذایی لذت‌بخش به ما طراحی شده‌اند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻شگفت‌انگیز این است که ما جمعیت خاصی از نورون‌ها را در هیپوکامپ شناسایی کرده‌ایم که نه تنها این خاطرات مرتبط با غذا را تشکیل می‌دهند، بلکه رفتار غذایی ما را نیز هدایت می‌کنند. این ارتباط می تواند پیامدهای قابل توجهی برای وزن بدن و سلامت متابولیک داشته باشد.
🧠 @Neuroscience_New
🔻این نورون‌ها حافظه‌های مکان فضایی غذاهای غنی از مواد مغذی را رمزگذاری می‌کنند و به‌عنوان «ردیاب حافظه» به‌ویژه برای قند و چربی عمل می‌کنند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻خاموش کردن این نورون‌ها توانایی حیوان را برای یادآوری خاطرات مربوط به قند مختل می‌کند، مصرف قند را کاهش می‌دهد و از افزایش وزن جلوگیری می‌کند، حتی زمانی که حیوانات در معرض رژیم‌های غذایی قرار می‌گیرند که منجر به افزایش وزن بیش از حد می‌شود.
🧠 @Neuroscience_New
🔻برعکس، فعال‌سازی مجدد این نورون‌ها حافظه را برای غذا تقویت می‌کند، مصرف را افزایش می‌دهد و نشان می‌دهد که چگونه خاطرات غذا بر رفتار رژیم غذایی تأثیر می‌گذارد.

🔻این یافته‌ها دو مفهوم جدید را معرفی می‌کنند: اول، شواهدی مبنی بر اینکه نورون‌های خاصی در مغز حافظه‌های مرتبط با غذا را ذخیره می‌کنند، و دوم اینکه این خاطرات مستقیماً بر دریافت غذا تأثیر می‌گذارند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻دکتر دی لارتیگ گفت: «در حالی که جای تعجب نیست که ما تجربیات غذایی لذت بخش را به خاطر می آوریم، مدت ها تصور می شد که این خاطرات تأثیر کمی بر رفتار خوردن داشته باشد یا اصلاً تأثیری نداشته باشد.

🔻شگفت‌انگیزترین چیز این است که مهار این نورون‌ها از افزایش وزن حتی در پاسخ به رژیم‌های غذایی سرشار از چربی و قند جلوگیری می‌کند.»
🧠 @Neuroscience_New
🔻نقش کم قدردانی شده حافظه
حافظه اغلب به عنوان یک محرک کلیدی در مصرف غذا نادیده گرفته می شود، اما این مطالعه ارتباط مستقیم بین حافظه و متابولیسم را نشان می دهد. آنچه این کشف را از سایر مطالعات مرتبط با حافظه متمایز می کند، پیامدهای آن برای درک سلامت متابولیک است.
🧠 @Neuroscience_New
🔻حذف نورون‌های پاسخ‌دهنده به قند در هیپوکامپ حیوانات نه تنها حافظه را مختل می‌کند، بلکه مصرف قند را کاهش می‌دهد و از افزایش وزن محافظت می‌کند، حتی زمانی که حیوانات در معرض رژیم‌های غذایی با قند بالا قرار می‌گیرند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻این نشان دهنده ارتباط مستقیم بین مدارهای مغزی خاص درگیر در حافظه و سلامت متابولیک است که تا حد زیادی در زمینه تحقیقات چاقی نادیده گرفته شده است.


ترجمه مقاله  NU521
؛--------------------------
🧠 Telegram: @Neuroscience_New
👥 Group: @PortalRavan
instagram.com/Neuroscience_New
🎯 پرتال روانشناسی اینجاست


🧠دمای داخل خانه بر عملکرد شناختی در بزرگسالان مسن تأثیر می گذارد

📆 13 ژانویه 2025
🏢 منبع: عبری SeniorLife Hinda and Arthur Marcus Institute for Aging Research
🔻 خلاصه: یک مطالعه جدید نشان می دهد که افراد مسن کمترین مشکلات توجه را زمانی تجربه می کنند که دمای خانه بین 68 تا 75 درجه فارنهایت (20 تا 24 درجه سانتیگراد) باقی بماند. انحرافات فراتر از این محدوده، خطر فقدان توجه را دو برابر می کند، و نشان می دهد که چگونه حتی شرایط آب و هوایی فعلی ممکن است به سلامت شناختی آسیب برساند. این خطر به ویژه برای سالمندان کم درآمد که ممکن است ابزاری برای تنظیم دمای داخل خانه نداشته باشند، آشکار است.
🧠 @Neuroscience_New
🔻این یافته ها بر نیاز به سیاست های مسکن مقاوم در برابر آب و هوا و مداخلات بهداشت عمومی برای محافظت از جمعیت سالخورده تاکید می کند. با افزایش دمای جهانی، حفاظت از دسترسی به محیط های کنترل شده با دما می تواند از زوال شناختی جلوگیری کند. فن‌آوری‌های هوشمند و بهبود مسکن با مصرف انرژی به‌عنوان راه‌حل‌های فعال پیشنهاد شده‌اند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻یک مطالعه پیشگامانه رابطه قابل توجهی را بین دمای داخل خانه و عملکرد شناختی در افراد مسن شناسایی کرده است و روشن می کند که چگونه تغییرات آب و هوایی ممکن است خطر افزایش سلامت شناختی را ایجاد کند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻خارج از این محدوده، احتمال مشکلات توجه با یک تغییر 7 درجه فارنهایت (4 درجه سانتیگراد) در هر جهت دو برابر شد. مطالعه مشاهده‌ای طولی، با عنوان «دمای محیط خانه و توجه خود گزارش‌دهی شده در افراد مسن‌تر ساکن جامعه»، دمای خانه و مشکلات توجه خود گزارش‌شده را در 47 بزرگسال 65 سال و بالاتر در طول یک سال بررسی کرد.

🔻پیامدها به‌ویژه برای جمعیت‌های کم‌درآمد نگران‌کننده است، که ممکن است منابع کمتری برای تنظیم محیط‌های خانه خود داشته باشند.
🧠 @Neuroscience_New
🔻امیر بنیاسدی، دکترای تخصصی، نویسنده ارشد این مطالعه، دستیار دانشمند دوم در موسسه مارکوس و متخصص برجسته در این زمینه گفت: «یافته‌های ما بر اهمیت درک چگونگی تأثیر عوامل محیطی، مانند دمای داخل خانه، بر سلامت شناختی در جمعیت‌های مسن تأکید می‌کند. بررسی اثرات تغییر اقلیم بر سالمندان.
🧠 @Neuroscience_New
🔻«این تحقیق نیاز به مداخلات بهداشت عمومی و سیاست‌های مسکن را که تاب‌آوری آب و هوا برای افراد مسن را در اولویت قرار می‌دهند، برجسته می‌کند. با افزایش دمای جهانی، اطمینان از دسترسی به محیط های کنترل شده با دما برای محافظت از سلامت شناختی آنها بسیار مهم خواهد بود.
🧠 @Neuroscience_New
🔻پس از یک مطالعه در سال 2023 که چگونگی تأثیر دما بر نحوه خواب افراد مسن و توانایی شناختی آنها را اندازه گیری کرد، این مطالعه در حال حاضر به شواهد فزاینده ای اضافه می کند که اثرات تغییرات آب و هوایی فراتر از سلامت جسمانی گسترش می یابد و عملکرد شناختی را در بر می گیرد و بر نیاز به اقدامات پیشگیرانه تأکید می کند.
🖇منبع:
https://neurosciencenews.com/temperature-aging-cognition-28353/

ترجمه مقاله  NU521
؛--------------------------
🧠 Telegram: @Neuroscience_New
👥 Group: @PortalRavan
instagram.com/Neuroscience_New
🎯 پرتال روانشناسی اینجاست

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.