@Mydrugstoree❇️ #داروخانهی_من
💊
نام علمی دارو: #کلونازپام
#Clonazepam
🔮
نام تجاری: #ریووتریل
🪭
گروه دارویی: ضد صرع
🔑
اشکال دارویی: قرص0.5/1/2mg
🎁
معرفی:
قرص کلونازپام یک خواب آور قوی محسوب می شود و جزء داروهای ضد تشنج طبقه بندی می شود. کلونازپام یکی از قوی ترین داروهای خواب آور که خواب عمیق ایجاد می کند و در عین حال وابستگی بیشتری نسبت به بقیه داروهای هم گروه خود دارد.
🎈
موارد مصرف: کلونازپام در درجه اول برای درمان تشنج و اختلالات پنیک تجویز می شود. این دارو به دسته داروهای بنزودیازپینی تعلق دارد.
کلونازپام با کنترل علائم تشنج، فعالیت الکتریکی سلول های مغز را کنترل می کند و از وقوع تشنج پیشگیری می نماید.این دارو همچنین با شل کردن عضلات منقبض شده در زمان تشنج، کمک به کاهش شدت تشنج نیز می کند.
کلونازپام اثر یک انتقال دهنده عصبی به نام گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) را در مغز افزایش می دهد. این یک اثر آرام بخش است که می تواند به کنترل تشنج و کاهش حملات پنیک کمک کند.
🏮
نکات مهم پیش از مصرف: -در صورت بارداری، مشکل تنفسی، اختلال کبدی یا کلیوی یا سابقه ی بیماری های اعصاب و روان مانند افسردگی، وسواس و سایر بیماری ها و اختلالات پزشک خود را مطلع نمایید.
-در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی به پزشک خود اطلاع دهید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
- مصرف الکل همراه با این دارو عوارض خطرناکی در پی دارد لذا در صورت مصرف اخیر الکل یا فرآورده های الکلی حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
⭕️
عوارض مهم:
-احساس خواب آلودگی، ضعف و گیجی از عوارض شایع این دارو می باشد.
-احساس عدم تمرکز، حرکات غیرطبیعی چشم ها و فراموشکاری نیز می تواند با مصرف این دارو بروز کند که می توانید در مورد آنها با پزشک خود مشورت نمایید.
-در کودکان افزایش ترشح بزاق ممکن است سبب سرفه یا احساس ناخوشایند شود.در صورت بروز این عارضه پزشک خود را مطلع نمایید.
❌
منع مصرف:
-سابقه حساسیت به کلونازپام، سایر بنزودیازپین ها، یا هر یک از اجزای فرمولاسیون
-بیماری قابل توجه کبدی
-گلوکوم حاد با زاویه بسته
-نارسایی شدید تنفسی
-سندرم آپنه خواب
-میاستنی گراویس
❇️
بهترین زمان مصرف:
اگر کلونازپام به صورت یک نوبت در روز تجویز شود بهترین زمان مصرف آن شب ها پیش از خواب می باشد.اما برخی پزشکان ترجیح می دهند دارو را در مقدار کمتر اما در دو تا سه نوبت در روز تجویز کنند لذا حتماً دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف نمایید.
⚠️
هشدار ها:
-مصرف همزمان بنزودیازپین ها و مواد اپیوئیدی میتواند منجر به آرامبخشی عمیق، دپرسیون تنفسی، کما و مرگ شود. لذا تجویز همزمان این داروها باید برای استفاده در بیمارانی که گزینه های درمانی جایگزین برای آنها ناکافی است، حفظ شود همچنین دوز مصرفی به حداقل مورد نیاز محدود شود و بیمار از لحاظ علائم و نشانه های دپرسیون تنفسی و آرامبخشی عمیق تحت نظر باشد.
-استفاده از بنزودیازپین ها، از جمله کلونازپام، مصرف کنندگان را در معرض خطرات سوء مصرف، سوء استفاده و اعتیاد قرار می دهد که می تواند منجر به مسمومیت یا مرگ شود. سوء مصرف و سوء استفاده از بنزودیازپین ها معمولاً همراه با مصرف همزمان سایر داروها، الکل و/یا مواد غیرقانونی می شود که با افزایش پیامدهای نامطلوب جدی همراه است. لازم است پیش از تجویز کلونازپام و در طول درمان، خطر سوء مصرف و اعتیاد هر بیمار ارزیابی شود.
-استفاده مداوم از بنزودیازپین ها، از جمله کلونازپام، ممکن است منجر به وابستگی فیزیکی قابل توجه شود. خطرات وابستگی و ترک با طول مدت درمان طولانی تر و دوز روزانه بالاتر افزایش می یابد. قطع ناگهانی یا کاهش سریع دوز کلونازپام پس از مصرف ادامه دار، ممکن است منجر به بروز واکنشهای حاد قطع مصرف شود که میتواند تهدید کننده حیات باشند. جهت کاهش خطرات واکنشهای ناشی از ترک، از قطع تدریجی کلونازپام یا کاهش دوز مصرفی استفاده شود.
🍏
@Mydrugstoree ❤️