📍
https://6rang.org/78177/ششرنگ در پیشجلسه بررسی جهانی دورهای وضعیت حقوق بشر در ایران (UPR)، همراه با پنج تشکل حقوق بشری دیگر، به عنوان سخنران شرکت کرد. ششرنگ برای سومین دوره به عنوان تنها تشکل با تمرکز بر روی حقوق جامعه الجیبیتی+ ایران در این جلسات شرکت کرد.
بررسی دورهای جهانی وضعیت حقوق بشر، یک سازوکار مهم سازمان ملل است که در چهارچوب آن، همه کشورها موظفند هر پنج سال یک بار گزارشی درباره وضعیت حقوق بشر خود به جامعه جهانی ارائه کنند.
چهارمین نشست دورهای وضعیت حقوق بشر(یو.پی.آر) در ایران، در ژانویه ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد. تیم ششرنگ در هفته پیش جلسه یو.پی.آر در مقر سازمان ملل برای آگاهی رسانی و دفاع از حقوق اقلیت های جنسی و جنسیتی ایران حضور پیدا کردند.
سلماز آزاد از سوی ششرنگ در این اجلاس مقدماتی در حضور نمایندگان کشورهای متنوع جهان سخنرانی خود در مورد موارد نقض حقوق اقلیتهای جنسی و مطالباتمان را ارائه داد. او در این سخنرانی به جرمانگاری روابط همجنسها، موضوع شوم اعدام در قانون مجازات اسلامی برای رابطه همجنسخواهانه و تقاضای لغو آن، دستگیریهای گسترده و فشار بر خانوادهها و فعالین، عملهای تطبیق جنسیت و استانداردهای غیر قابل پذیرش در ایران و همچنین استفاده از روشهای «درمانهای اصلاحی» برای افراد با گرایش جنسی متفاوت، اشاره کرد و از کشورهای حاضر خواست که مطالبات و توصیههایی در این موارد به جمهوری اسلامی ارائه داده و نگذارند که نقش گسترده حقوق جامعه نزدیک به هشت میلیون در ایران با سکوت رو به رو شود.
ششرنگ اینبار نیز پس از تجربهی چنین فعالیتی در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۹ در هفته پیشنشست یو پی آر ایران که از ۱۸ تا ۲۲ نوامبر در ژنو انجام شد، با نمایندگان بیش از بیست کشور عضو سازمان ملل، اتحادیه اروپا و دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر، دیدار و مذاکره کرد و اسناد و گزارشات خود را در اختیار آنها قرار داد..
در دورههای قبلی، جمهوری اسلامی ایران از بیش از ۲۵ توصیه در مورد لغو اعدام برای روابط همجنس خواهانه، رفع تبعیض بر اساس گرایش جنسی و هویت جنسیتی گرفته است.
در این دوره فضای متفاوتی را شاهد بودیم. تاثیرات حضور سه دوره پی در پی و ارائه گزارش سایه از جامعه الجیبیتی+ ایران، باعث ایجاد فشارهای بینالمللی به جمهوری اسلامی به اشکال متفاوت شده است.
این نشست که به مناسبت بررسی دورهای وضعیت حقوق بشر در ایران برگزار شد، فرصتی برای برجستهکردن مطالبات جامعه الجیبیتی+ و درخواست اصلاحات اساسی در قوانین و سیاستهای موجود بود.
@6rangiran