Insight Amin


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


ایده‌های من درباره کریپتو و امثالهم
#DYOR #NFA
ارتباط با من: @mohammadaminaliyari
zil.ink/mohammadamin_aliyari

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


هر وقت کنترل طمع برای خودم سخت میشه یاد این جمله نورانی میفتم: 🙂‍↕️

این که کمتر سود بکنی اشکالی نداره، اما این که ضرر کنی اشکال داره.


$TRUMP #stop_loss


پیرو پیشنهادات بانک مرکزی به صرافی‌ها توی بحث بازگشایی درگاه‌های پرداخت که یکی از اونها افشای سوابق معاملاتی پلتفرم به تفکیک کاربرها بود، شاپرک توی یه نامه به سازمان نظام صنفی رایانه‌ای که تاریخش برای ۳ روز پیشه، مجدداً خواسته اطلاعات خریدوفروش کاربرها از طریق API در اختیار شاپرک قرار بگیره.

بانک مرکزی مشخصاً اصرار زیادی روی دسترسی به Order book صرافی‌ها داره و انتهای نامه هم گفته شده در صورت عدم همکاری، با پلتفرم‌های خاطی برخورد قانونی میشه. وقتی صحبت از Order book میشه اولین چیزی که به ذهن خودم می‌رسه، داده‌ای هست که برای محاسبه مالیات بر عایدی سرمایه بهش احتیاج دارن.

یه مورد جالب‌توجه دیگه هم اینه که از صرافی‌ها اثبات ذخایر (PoR) خواسته شده. حالا این سؤال پیش میاد که چه فرمتی از PoR مد نظر بانک مرکزیه، چون تنها روشی که میشه توی این مدت کوتاه باهاش اثبات ذخایر رو ارائه کرد اینه که آدرس کل کیف پول‌های صرافی‌ها در اختیار شاپرک قرار بگیره.




یه خبر خوب این که امکان برگزاری Giveaway با استارز، به مارکت اپ اضافه شده. این حالت تفاوتی با فرگمنت نداره (جز یه مقدار کارمزد بیشتر) و می‌تونید به‌صورت Prepay استارز بگیرید و باهاش برای کانال خودتون Giveaway برگزار کنید. احتمالاً Giveaway پرمیوم هم اضافه بکنن در آینده.

🛒 از این آدرس به این بخش از مارکت اپ دسترسی دارید.


اخیراً یه سندی توی رسانه‌ها منتشر شده و گفته میشه محتوای این سند، پیشنهاد بانک مرکزی به صرافی‌ها بعد از ماجرای بسته‌شدن درگاه‌های پرداخت بوده که البته از طرف کسب‌وکارها رد شده.

چند تا مورد عجیب بین این پیشنهادها هست:

- پیشنهاد شده برای تتر دامنه نوسان ۲.۵ درصد توی روز بذارن و اگر تغییرات قیمت از دامنه نوسان بیشتر شد، بازار ۳۰ دقیقه سفارشی رو قبول نکنه!

- واریز ریال به صرافی‌ها فقط بین ساعت ۹ تا ۱۵ قابل انجام باشه.

- اطلاعات Order Book شامل وضعیت هر سفارش و User ID در اختیار بانک مرکزی قرار بگیره که یعنی هرچی بخرید، بفروشید، سود یا ضرر کنید، اطلاعاتش میفته دست بانک مرکزی.

- اطلاعات واریز رمزارز کاربرها هم در اختیار بانک مرکزی قرار بگیره.

و چند تا مورد دیگه که نشون میده بانک مرکزی می‌خواد هر چیزی که میشه رو کنترل کنه. حتی توی بعضی موارد، مثل واریز ریالی، محدودیت‌ها بیشتر از چیزی هست که برای کارگزاری‌های بورس در نظر گرفته شده. و متأسفانه جنس خواسته‌ها اغلب طوری هست که فعالیت کاربر رو به شدت محدود و حریم خصوصی رو نقض می‌کنه؛ در نتیجه کلی دلیل جدی دیگه به دلایل فعلی کاربرها برای استفاده از پلتفرم‌های خارجی اضافه میشه.


‏🇪🇺💲 تتر توی اروپا ممنوع شده؟!

ماجرا از این قراره که از روز ۳۰ دسامبر (۱۰ دی) یه قانون جدید به اسم Markets in Crypto-Assets (همون MiCA) توی اتحادیه اروپا ابلاغ شده که چهارچوب قانونی فعالیت‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال رو مشخص می‌کنه.

حالا این بین بعضی از پلتفرم‌ها، مثل کوین بیس، به این نتیجه رسیدن که شکل فعالیت تتر با این مقررات مطابقت نداره و قبل از شروع این قانون اون رو دی‌لیست کردن.

اما این یعنی بقیه پلتفرم‌های فعال توی اروپا هم باید تتر رو حذف کنن؟ 🤔

طبق چیزی که یکی از اعضای کمیته فنی تنظیم مقررات ارزهای دیجیتال اروپا گفته، تا الان به‌طور رسمی اعلام نشده که فعالیت تتر با مقررات اروپا مطابقت نداره، اما در عین حال از این بابت که تتر مشکل قانونی برای ادامه فعالیت توی اروپا نداره هم مطمئن نیستن. در کل فعلاً خودشونم نمی‌دونن این چه قانونیه که نوشتن؛ درست مثل بقیه قوانین دولتی که برای این حوزه تنظیم شده. :)

حالا باید نگران آینده تتر باشیم؟ 😳

تتر فعلاً داره مثل قبل بین پلتفرم‌های اروپایی استفاده میشه و اگر پلتفرمی هم از قبل اون رو حذف کرده باشه، صرفاً از ترس اینکه بعداً دردسر نشه براش، پیش‌دستی کرده وگرنه هنوز هیچ الزامی وجود نداره.

لازمه که از الان تتر رو با یه چیز دیگه جایگزین کنیم؟ 💲💲

فعلاً فشار زیادی از سمت اروپا به تتر نیومده و البته مجموعه تتر هم بازار اروپا رو به این راحتیا از دست نمیده و احتمالاً برای انطباق با مقررات تلاش می‌کنه.

شخصاً الان نیازی نمی‌بینم که تتر‌هام رو به چیز دیگه‌ای تبدیل کنم و با توجه به سابقه بد USDC و DAI (سقوط قیمتشون توی سال ۲۰۲۳) همچنان به تتر بیشتر از هر استیبل کوین دیگه‌ای اعتماد دارم. مگر اینکه در آینده فشار روی تتر جدی‌تر بشه و تتر هم نتونه انتظارات اتحادیه اروپا رو برآورده کنه. البته در این صورت هم لزوماً قرار نیست قیمتش سقوط کنه.


انجمن بلاکچین ایالات متحده، به‌عنوان نماینده کسب‌وکارها، از یک سازمان دولتی به‌دلیل وضع قوانین نامتعارف و نقض مقررات شکایت کرد.

در کشوری که سیستم قضایی مستقلی دارد و البته شبکه پرداختش دربست در اختیار یک نهاد نیست.


یه اتفاقی که توی بولران اخیر زیاد دیدم، تکرارشدن خبرایی بود که مال چند سال پیشن. از اونجایی که فضای بازار طوریه که الان بیشترین توجه رو دریافت می‌کنه، رسانه‌ها هم سعی می‌کنن از حداکثر توانشون برای جلب توجه کاربر استفاده کنن.

برای نمونه، ماجرای قول ایلان ماسک که گفته بود اگر بیشتر از نصف قدرت پردازشی شبکه بیت کوین از انرژی‌های تجدید‌پذیر تأمین بشه، تسلا دوباره پذیرشش رو شروع می‌کنه، برای سال ۲۰۲۱ بود، ولی الان داره دوباره توی رسانه‌ها پخش میشه!

از اون موقع تا حالا بارها منابع مختلف اومدن اندازه‌گیری کردن و گفتن که آره، بیشتر از نصف هش ریت بیت کوین از انرژی‌های تجدیدپذیره، ولی ایلان ماسک واکنش خاصی نداشته.

تشخیص اینکه چه خبری مهمه و چه خبری برای سرگرم‌کردن کاربره، یه مهارته که توی تصمیم‌گیری‌های مربوط به سرمایه‌گذاری هم به کار میاد.


🏴‍☠️ فرگمنت بلأخره به ایران سرویس میده یا نه؟

چجوری تلگرم پرمیوم یا استارز بخریم؟

یکم بعد از اینکه خبر اجباری‌شدن احراز هویت توی فرگمنت اومد، بعضی از کاربرا با مدارک ایرانی توی این سایت احراز هویت کردن و گفتن که دسترسی‌شون مثل قبل اوکی شده. منم همین کار رو کردم و برای چند روز همه چیز اوکی شده بود مثل قبل تا اینکه بعداً وقتی اومدم یه تراکنش بزنم، ازم خواست کیف پولم رو هم وریفای بکنم که در نوع خودش عجیب بود. فرایند وریفای کیف پول هم فقط زدن یه دکمه بود. حالا اینکه دقیقاً چه چیزی رو بعد درخواست من چک کردن، مشخص نیست!

چند بار درخواست وریفای زدم برای کیف پول‌های مختلف ولی هیچ کدوم تأیید نشد. دلیلی هم برای تأییدنشدنش بهم نگفت، ولی احتمال زیاد به خاطر همون مدارک ایرانی بوده که ارائه کردم و البته که قابل پیش‌بینی هم بود بلأخره یه جایی به این مورد گیر بدن و ریسکش رو قبول کرده بودم.

خلاصه، تا جایی که می‌دونم الان به‌طور کلی حتی اگر با مدارک ایران احراز هویت کرده باشید، در نهایت بهتون سرویس داده نمیشه. اگر شما تجربه‌ای خلاف این رو دارید، لطفاً زیر پست 👎 بذارید.

💡 حالا راهکار چیه؟

اگر همچنان می‌خوایید اشتراک پرمیوم یا استارز بخرید، راحت‌ترین روش اینه که از سایت marketapp.ws استفاده کنید. مارکت اپ یه NFT Aggregator حساب میشه و یه بخش به اسم Fragment داره. بعضی از کارهایی رو که توی خود فرگمنت می‌شد انجام بدید، اینجا بدون احراز هویت بهش دسترسی دارید.

مثل:

- خرید تلگرام پرمیوم با تون کوین

- خرید استارز

- خرید و فروش شماره‌های مجازی Anonymous

- خرید یوزرنیم‌های تلگرام یا فروشش (به شرط اینکه قبلاً توی فرگمنت مینت کرده باشید)

بقیه قابلیت‌های پلتفرم اصلی فرگمنت مثل برگزاری Giveaway یا پرداخت هزینه تبلیغات توی چنل‌ها با تون کوین، فعلاً از طریق مارکت اپ ممکن نیست.

🤨 مارکت اپ معتبره؟

شخصاً روی این حساب بهش اعتماد کردم که بین اپلیکیشن‌های تون کیپر معرفی شده و هر برنامه‌ای اونجا معرفی نمیشه. جدای از این دو بار هم تستش کردم و خرید تلگرام پرمیوم بلافاصله، عین فرگمنت انجام شد.

🤔 چرا دارن همچین سرویسی میدن؟

با اجباری‌شدن احراز هویت توی فرگمنت، طبیعیه که یه سری پروژه‌ها می‌خوان از این فرصت استفاده کنن. مارکت اپ هم روی هر تراکنش فرگمنت یه مقدار کارمزد ازتون میگیره که البته حدود ۲ درصده و بازم از خرید اشتراک پرمیوم یا استارز از سایت‌های ایرانی به‌صرفه‌تر در میاد. جدای از این، خود تلگرام یا اعضای اصلی اکوسیستم تون بدشون نمیاد یه راه برای یوزرهای ایرانی باقی بمونه؛ چون به نظرم تا الان سهم زیادی توی خرید اشتراک پرمیوم از فرگمنت داشتن.

اگر برای خرید تلگرام پرمیوم یا استارز نیاز به راهنمایی بیشتر و تصویری داشتید، می‌تونید از این مطلب کمک بگیرید.


این اینجا باشه تا ببینیم چی میشه. 😜

10 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.