آکادمی ارتباطات


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


آکادمی ارتباطات، مدرسه اي است از مطالب آموزشي در حوزه هوش مصنوعی AI، ارتباطات، رسانه، روابط عمومي و اطلاعیه و اخبار نشست‌ها.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


📺 یوتیوب امروز 20 ساله شد | آمار باورنکردنی این پلتفرم پخش ویدیو!

📰تو 23 آوریل 2025، یوتیوب بیستمین سالگردش رو جشن گرفت و گفت از سال 2005 تا حالا، بیش از 20 تریلیون ویدیو روی این پلتفرم آپلود شده!

▪️یه نگاه سریع به اعداد عجیب‌غریب یوتیوب:

⬅️روزانه ۲۰ میلیون ویدیو آپلود می‌شه
⬅️ثبت روزانه 100 میلیون کامنت
⬅️در مجموع 3.5 میلیارد لایک ویدیو
⬅️درآمد یوتیوب 55 میلیارد دلار!
⬅️دومین شرکت بزرگ رسانه‌ای بعد از دیزنی

@RoidBest


نظریه‌ی "قدرت اقدام جمعی بدون ساختار رسمی"

کلی شرکی (Clay Shirky) نویسنده آمریکایی و استاد رسانه های نوین در دانشگاه نیویورک و نویسنده کتاب‌های تأثیرگذار مثل Here Comes Everybody است.

شیرکی معتقد است شبکه‌های اجتماعی ابزارهایی برای قدرت جمعی (collective action) هستند. او می‌گوید این فضاها به مردم عادی این قدرت را می‌دهند که بدون سازمان رسمی، اقدام جمعی کنند، مثل اعتراضات، کمپین‌ها یا جنبش‌های اعتراضی خاورمیانه.
📍@commac


🎯 چطور اینستاگرام به معبد فرقه‌ها تبدیل شد؟

🔴 اولین‌بار که آماندا مونتل، زبان‌شناس آمریکایی، برنامۀ اینستاگرام را نصب کرد، بلافاصه یک کلمه توجهش را جلب کرد: «فالوئر». مونتل به یاد می‌آورد که همان لحظه از دوستانش پرسید: «این برنامه را برای فرقه‌ها ساخته‌اند؟ حالا همه به فکر این نمی‌افتند که یک فرقۀ کوچک برای خودشان به راه بیاندازند؟»

🔴 مونتل پیش از این کلمۀ «فالوئر» را در خاطرات پدرش فراوان شنیده بود. پدر آماندا، وقتی چهارده ساله بود، بدون آنکه حق انتخاب داشته باشد، به اجتماعی فرقه‌گونه به نام «سینانون» پیوسته بود که در بیابان‌های اطراف سان‌فرانسیسکو زندگی می‌کردند.

🔴 سینانون یکی از ده‌ها فرقه‌ای بود که در نیمۀ دوم قرن بیستم در آمریکا پدیدار شده بود. رهبر سینانون می‌گفت می‌خواهد یک جامعۀ ایدئال سوسیالیستی بسازد. اما در عمل، «فالوئر»هایش را وادار می‌کرد تا خانواده‌هایشان را رها کنند و آیین‌های مصیب‌بار فرقه را اجرا کنند. پدر آماندا، نهایتاً از این فرقه گریخت. اما داستان‌هایی که از آن فرقه تعریف می‌کرد، جزءِ خاطرات پررنگ آماندا در دوران کودکی بود.

🔴 سؤالی که مونتل از دوستانش پرسیده بود، زود به جواب رسید. با فراگیر شدن اینستاگرام، هزاران نفر بساط معنویت‌های جایگزین‌شان را آنجا پهن کردند. طالع‌بین‌ها، شمن‌ها، پیشگوها، گوروهای خودیاری و متخصصان انرژی مثبت و منفی.

🔴 کافی است «سابسکرایب کنید تا به مراحل بالاتر هستی برسید، به ورای زمین، زمان و حتی به آن سوی مرگ». مونتل احساس می‌کرد در شبکه‌های اجتماعی نوعی «زبان فرقه‌ای» شکل گرفته است. اما چرا؟ تحقیقات او در این باره، به کتابی خواندنی منتهی شد: فرقه‌گرا.

🔴 مونتل در کتاب فرقه‌گرا توضیح می‌دهد که چطور «کلیشه‌های اندیشه‌خفه‌کن»، دوگانه‌سازی‌های «ما در برابر آن‌ها»، بیگانه‌هراسی، ارعاب‌افکنی و جعلیات که خصوصیاتِ ویژۀ سخنرانی‌هایی بود که رهبران فرقه‌ها در دهه‌های قبل برای پیروانشان ایراد می‌کردند، حالا به الگویی تبدیل شده است که بلاگرها، اینفلوئنسرها، و حتی رهبران سیاسی در شبکه‌های اجتماعی از آن استفاده می‌کنند.

🔴 استفاده از زبان فرقه‌گرایانه، آرام و ناخودآگاه، تبعات پیوستن به یک فرقه را به بار می‌آورند، حتی وقتی که بدون مزاحمت، در خانه‌های خودمان نشسته‌ایم. این عناصر زبانی، جذاب و اغواگرند و ما را عادت می‌دهند تا به گفتارهایی توجه نشان دهیم که جنجالی، افراطی و متعصبانه‌ باشند.

📌 آنچه خواندید برگرفته از پرونده شماره بیست‌ویکم مجله ترجمان با موضوع فرقه و فرقه‌گرایی است. برای خرید مجله ترجمان به فروشگاه اینترنتی ما مراجعه کنید.

📌 لینک خرید بیست‌ویکمین شمارۀ مجلۀ ترجمان:

B2n.ir/r18454
📍@commac




🟣شیطنت رسانه‌ای؛بازی با حقیقت یا ابزار حرفه‌ای؟

▪️«شیطنت رسانه‌ای» اصطلاحی است که در فضای ژورنالیسم و ارتباطات به کار می‌رود و به اقداماتی اشاره دارد که رسانه‌ها برای جلب توجه مخاطب، ایجاد هیجان یا جهت‌دهی به افکار عمومی انجام می‌دهند.

▪️تحریریه رسانه نگاران:این شیطنت‌ها می‌توانند شامل تیترهای جنجالی، گزینش هدفمند اطلاعات، یا حتی تحریف خفیف واقعیت‌ها باشند. هدف اصلی این رویکرد، افزایش کلیک، بازدید یا تأثیرگذاری بر مخاطب است، اما پرسش اینجاست؛آیا این شیطنت‌ها اخلاقی‌اند یا خیر؟

▪️از منظر حرفه‌ای، شیطنت رسانه‌ای می‌تواند هم خوب باشد و هم بد. اگر این شیطنت در راستای جلب توجه به موضوعی مهم و با رعایت اصول اخلاقی انجام شود، مانند استفاده از طنز برای نقد اجتماعی، می‌تواند مفید باشد. اما وقتی به تحریف حقیقت یا گمراهی مخاطب منجر شود، اعتماد عمومی به رسانه‌ها را خدشه‌دار می‌کند. در عصر دیجیتال، که سرعت انتشار اطلاعات بالاست، شیطنت‌های غیراخلاقی می‌توانند به سرعت به بحران‌های اجتماعی دامن بزنند.


💻متن کامل این یادداشت ۳۰۰ کلمه ای را در سایت رسانه نگاران بخوانید


📱همراه با رسانه نگاران در فضای مجازی:

🔗سایت ▫️🔗اینستاگرام ▫️🔗واتساپ▫️🔗تلگرام
↪️ @commac


🔸بهبود عملکرد مغز نوجوانان با خواب بیشتر

🔹به گفته پژوهشگران، نوجوانانی که زودتر به رختخواب می‌روند و بیشتر از همسالان خود می‌خوابند، مهارت‌های ذهنی بیشتری دارند و در آزمون‌های شناختی امتیاز بالاتری کسب می‌کنند.

🔹مطالعه پژوهشگران روی بیش از ۳ هزار نوجوان نشان داد آن‌هایی که زودتر به رختخواب می‌روند در مقایسه با سایرین، طول مدت خوابشان بیشتر و ضربان قلبشان در هنگام خواب کمتر است و در روخوانی، حفظ واژگان، حل مساله و سایر آزمون‌های ذهنی بهتر از دیگران عمل می‌کنند.

🔹خواب باعث افزایش توانایی‌های شناختی می‌شود؛ دلیل این موضوع تا حدی این است که خاطرات خود را در طول خواب تثبیت می‌کنیم.

🔹شگفت‌انگیز است که تفاوت‌های جزئی در میزان خواب چنین تأثیری داشته است؛ این نشان می‌دهد که تفاوت‌های کوچک در میزان خواب به مرور زمان، تفاوت زیادی در نتایج ایجاد می‌کند.

🔹استاد عصب‌روانشناسی (نوروسایکولوژی) بالینی دانشگاه کمبریج به نوجوانانی که می‌خواهند کیفیت خواب خود را افزایش دهند و مهارت‌های ذهنی خود را تقویت کنند توصیه می‌کند به صورت منظم ورزش کنند و از تلفن همراه یا رایانه در اواخر عصر استفاده نکنند.

لینک خبر

@IRNA_1313


قسمت دوم:
🧞‍♂️ نسخه‌های مختلف جمنای را بشناسید!


Deep Research: برای دریافت گزارش‌های تحقیقاتی عمیق در مورد یک موضوع خاص.
مثال: "درباره تاریخچه هوش مصنوعی یک گزارش جامع بهم بده."

Personalization (experimental): این نسخه آزمایشی با استفاده از سابقه جستجوی شما کمک‌های شخصی‌سازی شده ارائه می‌دهد.
مثال: اگر زیاد درباره آشپزی جستجو کرده‌اید، ممکن است پیشنهاد دستور پخت جدیدی به شما بدهد.

Gemini Advanced: این نسخه پیشرفته‌تر است و نیاز به اشتراک دارد. (در تصویر گزینه ارتقا را می‌بینید). برای کارهای بسیار پیچیده و خلاقانه طراحی شده است.

مثال: تحلیل داده‌های بزرگ، نوشتن کدهای پیچیده یا تولید محتوای خلاقانه در سطح بالا.

مشاهده قسمت اول
https://gemini.google.com/
🆔 @commac


🧞‍♂️ نسخه‌های مختلف جمنای را بشناسید!
https://gemini.google.com/

Gemini (Default): این مدل پیش‌فرض است و برای کمک‌های روزمره شما طراحی شده.
مثال: "به من بگو هوا فردا چطوره؟"

2.0 Flash: برای کمک‌های سریع و روزمره. سبک‌تر و سریع‌تر است.
مثال: "یک لیست خرید برای من درست کن."

2.5 Flash (experimental): این نسخه آزمایشی قدرت استدلال پیشرفته‌تری دارد.
مثال: "این متن رو خلاصه کن و نکات اصلیش رو بگو." (برای متون کمی پیچیده‌تر)

2.5 Pro (experimental): این نسخه آزمایشی برای کارهای پیچیده‌تر و عمیق‌تر مناسب است.
مثال: "ایده‌هایی برای یک کمپین بازاریابی برای محصول جدیدم بهم بده."

ادامه در پست بعدی...
🆔 @commac


چرا گفتن «لطفاً» و «ممنونم» به چت‌بات‌ها اشتباه است؟
از نظر انسانی و تربیتی، تشویق می‌شیم مودب باشیم حتی با ربات‌ها. ولی از نظر بهینه‌سازی منابع، سازمان‌ها ترجیح می‌دن کاربران مختصر، مفید و بی‌پرده حرف بزنن.
#هوش_مصنوعی #chatgpt #سم_آلتمن
🆔 @commac


💢روز جهانی کتاب؛ روزی که در ایران جشنی برایش برپا نمی‌شود

بیست و سوم آوریل، برابر با سوم اردیبهشت روز جهانی کتاب و حق مولف نام‌گذاری شده است. روزی که در برخی از کشورها با جشن و مراسم‌های گوناگونی همراه است.
یونسکو در سال ۱۹۹۵، سالروز تولد شکسپیر و سروانتس را بر اساس یکی از نسخه‌های گاه‌شمار، به منظور ترویج مطالعه و جلب توجه به صنعت نشر، به عنوان روز جهانی کتاب برگزید. همچنین بر اساس سنتی در کاتالونیای اسپانیا، ۲۳ آوریل مصادف با روز سنت جورج، مردم با اهدای کتاب و گل سرخ به همدیگر، آن را جشن می‌گیرند. این آیین بر انتخاب این تاریخ به عنوان روز جهانی کتاب تأثیرگذار بود. اما آیا این روز در ایران هم مانند کشورهای اروپایی به رسمیت شناخته می‌شود؟

این گزارش را بخوانید: https://l.euronews.com/spU
🆔 @commac


پنجره جوهری (Johari Window)

مدلی است برای درک بهتر خود و روابط بین‌فردی. این مدل شامل ۴ بخش است:

۱. منطقه باز: چیزهایی که خودمان و دیگران درباره‌مان می‌دانند (مثل رفتارهای آشکار).
۲. منطقه کور: چیزهایی که دیگران درباره‌مان می‌دانند ولی ما نمی‌دانیم (مثل عادت‌های ناپسند).
۳. منطقه پنهان: چیزهایی که خودمان می‌دانیم ولی از دیگران پنهان کرده‌ایم (مثل احساسات درونی).
۴. منطقه ناشناخته: چیزهایی که نه خودمان و نه دیگران از آن آگاهیم (مثل توانایی‌های پنهان).

دانستن پنجره جوهری مهم است چون باعث
شناخت بهتر خود و دیگران باعث ارتباط مؤثرتر، اعتماد بیشتر و کاهش سوءتفاهم می‌شود.

پنجره جوهری کمک می‌کند رشد کنیم، بهتر شنیده شویم و بهتر بفهمیم.
🆔 @commac


🔴 رسانه جریان‌ساز ضلع سوم میز مذاکره

دکتر مجید رضاییان/ استاد دانشگاه و پژوهشگر ژورنالیسم

اول. یک پرسش: چرا ترامپ و تیم همکار او رسانه‌ها را در هر مذاکره‌ای‌ دور میز مذاکره می‌بییند تا غایب میز مذاکره؟ برای پاسخ به این پرسش باید برویم سراغ تئوری «فضای عمومی هابرماس».

او معتقد است رسانه‌ها، فضای عمومی را می‌سازند؛ اما نه صرفا هر رسانه‌ای، بلکه «رسانه جریان‌ساز».

ویلبر شرام هم که خیلی پیش‌تر از تئوری «پاداش مخاطبان» و «عرفی‌سازی ارتباطات» در دوره پیش از وب سخن گفت، عملا تلاش داشت این نکته را ‌گوشزد کند که رسانه با دو عنصر «محتوا و مخاطب» سنجیده می‌شود و بس. این نوع نگاه ‌-از ویلبر شرام تا هابرماس‌- چه درسی را به ما گوشزد می‌کند؟ اینکه بپذیریم رسانه با پاداشی به نام محتوا شناخته می‌شود، نه صرفا با ضلع سیاست رسانه. محتوایی که در ژورنالیسم و فرم‌های وابسته به آن، ابتدا صیقل می‌خورد و سرانجام در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و فصای عمومی را می‌سازد.

این یعنی‌ تقدم «مطالعات روزنامه‌نگاری» بر «مطالعات رسانه». به همین دلیل، شاهدیم که امروز رئیس‌جمهور آمریکا بر این باور است که رسانه‌های جریان‌ساز قادر هستند چه‌بسا بیش از دیپلمات‌ها دور میز مذاکره‌ ایفای نقش کنند. چه نفشی؟ «نقش جریان‌ساز».

دوم. عمومی‌شدن ارتباطات از ویلبر شرام تا هابرماس، درس دیگری را هم به ما می‌دهد: «تمرکز بر نگاه غیررسمی تا نگاه رسمی و حکومتی». روزنامه‌نگار در جای رسمی ننشسته است که صرفا نگاه رسمی و مواضع وزارت خارجه و دیپلمات‌ها را بازتاب دهد. از رسانه‌های این روزهای آمریکایی تا اروپایی بیاموزیم که عملا بازوی غیررسمی دیپلمات‌های خودشان هستند. چگونه؟ با «تمرکز بر سوژه‌های غیررسمی» اما «محتمل» و قابل پیش‌بینی. چه ایرادی دارد که رسانه‌های ما نیز -‌با شرط نگاه کارشناسی و قدرتمند- جریان‌ساز باشند و دست دیپلمات‌های ما را دور میز مذاکره بازتر کنند. این امر زمانی شدنی است که نگاه حاکمیتی به رسانه‌های ایران از «منعکس‌کننده خبری» به «پیگیری تحلیلی خبر» تغییر کند.

سوم. پرسش‌ دیگر اینکه چرا ژانر روزنامه‌نگاری تحلیلی همچنان یک ژانر مسلط در جهان رسانه‌ای امروز است؟ پاسخ روشن اما قدری پیچیده است. مدت‌هاست‌ مخاطبان دیروز و کاربران امروز در جهان واقعی و جهان سایبری از مرز چیستی عبور کرده‌اند و بر عناصر داینامیک روزنامه‌نگاری -یعنی چگونگی و چرایی رویدادها- متمرکز شده‌اند.

این وجه روشن پاسخ به این پرسش است.

وجه پیچیده پاسخ، لزوم نگاه «کارشناسی و تحلیلی» است که با ظهور «روزنامه‌نگاری رباتیک»، پرچالش‌تر خواهد شد، اما همچنان خواهد درخشید. با این‌همه، بدون نگاه دقیق و تخصصی نمی‌توان مدعی روزنامه‌نگاری تحلیلی در هر حوزه‌ای شد. این هم وجه دوم پاسخ این پرسش.

نتیجه نهایی اینکه روزنامه‌نگاران از قضا موظف هستند با تکیه بر روزنامه‌نگاری تحلیلی، پای همه سوژه‌ها و موارد عینی در حال وقوع یا به‌اصطلاح‌ «محتمل» را به میان بکشند و درباره آن جریان‌سازی مثبت کنند تا مفهوم واقعی رسانه جریان‌ساز -با تکیه بر ژانر روزنامه‌نگاری تحلیلی‌- جلوه‌گر شود. آخر. تیم یا جناح سرمایه‌گذاری ترامپ در کاخ سفید در برابر نئوکان‌های جنگ‌طلب، از قضا رسانه‌ها را «سرمایه» قلمداد می‌کنند تا مزاحم و موی دماغ.

همین نگاه را در ایران باید متناسب با شرایط کشور ایجاد و ‌ترویج کرد. نگاهی که رسانه تحلیلی و جریان‌ساز را «مستقل اما سرمایه» بپندارد تا رسانه «تابع و منفعل». تردید نکنیم این نگاه منتهی می‌شود به رسانه حاضر در دور میز مذاکره و نه غایب.

منبع: روزنامه شرق
🆔 @commac


اپلیکیشن هوش مصنوعی Cluely برای تقلب در مصاحبه‌های کاری و آزمون‌ها معرفی شد

🔹«چونگین روی لی»، دانشجوی ٢١ ساله‌ای که اخیراً از دانشگاه کلمبیا تعلیق شده بود، حالا با راه‌اندازی استارتاپ جدیدی به نام Cluely توجه‌ها را به خود جلب کرده است. این استارتاپ مستقر در سان‌فرانسیسکو، اپلیکیشنی مبتنی بر برای مرورگر ارائه کرده که به کاربران اجازه می‌دهد بدون اطلاع مصاحبه‌گر یا ناظر آزمون، در مصاحبه‌های شغلی یا حتی امتحانات تقلب کنند.
🔹قابلیت اصلی این اپلیکیشن، باز کردن یک پنجره مخفی در مرورگر است که پاسخ‌ها یا اطلاعات لازم را بدون دیده‌شدن توسط طرف مقابل، در اختیار کاربر قرار می‌دهد. به گفته تیم سازنده، کاربران می‌توانند از این ابزار در مصاحبه‌های شغلی، تماس‌های فروش و حتی آزمون‌های آنلاین استفاده کنند.
🔹طبق توضیح وب‌سایت رسمی این استارتاپ، این ابزار «یک دستیار دسکتاپ کاملاً غیرقابل شناسایی است که صفحه‌نمایش و صدای شما را می‌بیند و می‌شنود». حتی اگر مصاحبه‌گر از شما بخواهد صفحه‌تان را به اشتراک بگذارید، پنجره نیمه‌شفاف Cluely که تنها برای کاربر قابل مشاهده است، از دید او پنهان می‌ماند.
🖥 @IT_Fouri
🆔 @commac


🎯 آدما وقتی می‌میرن کجا می‌رن؟
— چطور با کودکان دربارۀ مرگ حرف بزنیم؟

🔴 در گذشته مرگ بخشی از زندگی بود. آدم‌ها کنار هم زندگی می‌کردند و در خانه‌های خودشان از دنیا می‌رفتند. بچه‌ها سالخوردگان یا بیماران را می‌دیدند که بدحال می‌شوند و روزی از دنیا می‌روند. اما در دنیای امروز، تعداد کمی از کودکان کنار سالخوردگان زندگی می‌کنند و پدر و مادرها بیشتر عمر می‌کنند. اغلب مرگ‌ها نیز در بیمارستان و به دور از چشم بچه‌ها رخ می‌دهد. به همین دلیل درک مفهوم پیچیدۀ مرگ برای کودکان امروزی سخت‌تر شده است.

🔴 پدر و مادرها نیز ترجیح می‌دهند مرگ نزدیکان را از کودکان پنهان کنند، یا به هر نحوی از حرف‌زدن دربارۀ آن طفره بروند. بااین‌حال، فهم مرگ برای رشد عقلی و عاطفی کودکان لازم است.

🔴 پراگیا آگاروال، نویسنده و محقق هندی‌تبار، وقتی با این مسئله روبه‌رو شد که پدرش را در دوران همه‌گیری کرونا از دست داد و دوقلوهای چهارساله‌اش مدام از او می‌پرسیدند که «نانا کجا رفته؟». از طرفی خودش داغدار بود و از طرفی نمی‌دانست چطور باید جواب بچه‌هایش را بدهد. این بهانه‌ای شد تا در این باره بیشتر بخواند. اولین چیزی که فهمید این بود: بچه‌های زیر شش‌سال مرگ را با فرایندهای زیستی بهتر درک می‌کنند.

🔴 اگر کودک چهار پنج ساله‌ای کنجکاو است بداند مردن یعنی چه، بهتر است در قدم اول به او بگویید: مرگ یعنی بدن آدم دیگر کار نکند، دیگر نتواند تکان بخورد، یا قلبش دیگر نزند.

🔴 ماریا ناگی، روان‌شناسی که دربارۀ فهم کودکان از مرگ تحقیق می‌کرد، معتقد است بچه‌ها در سه مرحله مرگ را درک می‌کنند. از سه تا پنج‌سالگی فکر می‌کنند مرگ موقتی است. مثل سفر یا خواب. در شش سالگی اندک‌اندک می‌فهمند که مرگ بازگشت‌ناپذیر است، بااین‌حال، معمولاً تا دوازده‌سالگی طول می‌کشد تا مفهوم «استمرار» در مرگ را کاملاً درک کنند و متوجه شوند خودشان هم روزی خواهند مرد.

🔴 فرهنگی که کودک در آن زندگی می‌کند هم در این مسئله نقش دارد. تحقیقات نشان می‌دهد در فرهنگ‌هایی که مراسم تشییع و گرامی‌داشت مردگان پررنگ است، کودکان در سنین پایین‌تر درک بهتری از مرگ دارند.

🔴 نکتۀ مهم این است: کودکان به‌دلیل درک خودمرکزپندارشان از جهان، بسیار محتمل است که فکر کنند مرگ نزدیکانشان تقصیر آن‌هاست. آن‌ها غم و اندوه اطرافیان را می‌فهمند، اما اگر موضوع از آن‌ها پنهان شود، نمی‌توانند درک درستی از شرایط داشته باشند. شرکت‌دادن آن‌ها در مراسم تشییع و سوگواری، و حرف‌زدن صادقانه دربارۀ مرگ به آن‌ها کمک می‌کند تا این مرحلۀ دشوار را راحت‌تر پشت سر بگذارند.

📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «وقتی آدما می‌ميرن کجا می‌رن؟» که در بیست‌و‌یکمین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ در وب‌سایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ پراگیا آگاروال است و عرفان قادری آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/te2005

@tarjomaanweb


حضرتی: اقناع مخاطبان نیازمند حقیقت‌یابی با ابزار رسانه است

🔹رئیس شورای اطلاع رسانی دولت نخستین نشست شورای هماهنگی مدیران روابط عمومی صنعت بیمه در سال ۱۴۰۴، خاطر نشان کرد:‌ اعتمادسازی، سرعت انتقال و کشف حقیقت سه گام روابط عمومی هاست که با بهره گیری از ظرفیت های روابط عمومی، شکل خواهد گرفت.

🔹وی اظهار داشت: نقش روابط عمومی ها در ترسیم واقعی فضای اقتصادی و اجتماعی کشور غیرقابل انکار است و یکی از مهمترین ماموریت های این مراکز ارتباطی به شمار می رود.

🔹وی با تاکید بر تاثیر روابط عمومی‌ها در برقراری ارتباط میان سازمان‌های متبوعه و ذی‌نفعان گفت: روابط عمومی‌ها می‌توانند با بهره‌گیری از منافع و فهم مشترک، در مسیر ساخت اعتماد عمومی نقش آفرین باشند.

لینک خبر
@IRNA_1313
🆔 @commac


🔴 فراخوان جذب پاره وقت مدرسان هوش مصنوعی

یک موسسه آموزشی خصوصی در تهران در راستای توسعه خدمات آموزشی خود، از متخصصان و مدرسان حرفه‌ای **هوش مصنوعی** دعوت به همکاری می‌نماید. نحوه همکاری به صورت موردی و پاره وقت است.

🔹 اهداف همکاری
- تدریس در سازمان‌ها و شرکت‌های خصوصی
- برگزاری دوره‌های آزاد تخصصی
- تدریس در مدارس و دانشگاه‌ها
- توسعه محتوای آموزشی استاندارد

🔸 ویژگی‌های مورد نیاز
- تسلط علمی و عملی بر مباحث هوش مصنوعی
- توانایی ارائه مطالب به شیوه‌ای روان و قابل فهم
- سابقه تدریس و برگزاری دوره‌های آموزشی مرتبط
- تعهد به اصول آموزشی و حرفه‌ای
- آشنایی با روش‌های نوین تدریس و برگزاری کارگاه عملی

🔹نحوه ثبت‌نام و ارسال مدارک
لطفاً برای اعلام آمادگی، موارد زیر را تا تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ به اکانت زیر ارسال نمایید:
@digital_radman
۱. رزومه کامل شامل سوابق تحصیلی، پژوهشی و تدریس
۲. حوزه‌های تخصصی مورد علاقه برای تدریس (حداکثر سه مورد)
۳. نمونه تدریس به صورت فایل ویدیویی یا لینک به محتوای آموزشی که پیش از این ارائه کرده‌اید
۴. حق‌الزحمه پیشنهادی خود را برای ساعات تدریس اعلام فرمایید.

♦️ حوزه‌های مورد نیاز
- هوش مصنوعی کاربردی در صنایع مختلف
- و سایر تخصص‌های مرتبط با هوش مصنوعی

🔻 مزایای همکاری
- امکان تدریس در سازمان‌های معتبر
- شرایط قراردادی منعطف
- فرصت‌های توسعه حرفه‌ای

🟣 توجه:
اولویت همکاری با افرادی است که دارای سابقه تدریس موفق و توانایی انتقال مفاهیم پیچیده به زبانی ساده و کاربردی هستند. مدرک دانشگاهی مرتبط با مهندسی و هوش مصنوعی نیاز نیست.

ارسال رزومه:
🔈 @digital_radman

@commac


🎯 به عصر سلطنت وایب‌ها خوش آمدید

🔴 در ۲۵۰ سال گذشته، واقعیت‌ها بر جهان حاکم بودند. معیار تصمیم‌گیری، آمار و مستندات بود و عقلانیت حرف اول را می‌زد. اما امروز، «احساسات شخصی» تعیین‌کننده اند. یا به عبارت رایج‌تر «همه‌چیز به وایب برمی‌گردد». تعریف وایب سخت است. وایب‌ها همه‌جا حاضرند و برای توضیح هر پدیده‌ای به کار می‌روند؛ از دلیل موفقیت یک آلبوم موسیقی بگیرید، تا چرایی رأی‌ندادن مردم به یک سیاستمدار، یا برای توصیف شخصیت آدم‌ها. حتی گوگل‌مپز، این روزها علاوه‌بر نقشۀ محله‌ها، وایب‌ آن‌ها را هم اعلام می‌کند.

🔴 کلمۀ وایب‌ به‌طور کلی به‌معنای حس‌و‌حالی است که یک موقعیت به ما می‌دهد. این کلمه قبلاً گاهی برای اشاره به نوستالژی دهۀ ۶۰ میلادی، و لذت‌جویی و سیگارکشیدن‌ها و مواد زدن‌های افراطی آن دهه به کار می‌رفت اما امروزه وایب‌ها واقعاً اهمیت پیدا کرده‌اند.

🔴 از نظر برخی، این وضعیت «وایب بدی» دارد! به‌طور مثال تد گویا، منتقد فرهنگی، معتقد است که ما درست در میانۀ گونه‌ای «بحران جدیت» قرار گرفته‌ایم و، مانند کودکان نوپای لجباز، جهان را بر اساس اینکه لبخندی به لبانمان می‌آورد یا نه داوری می‌کنیم. ما کمتر به خوبی و بدی اهمیت می‌دهیم و بیشتر بر احساس خوب متمرکزیم. امروزه ما نه‌تنها از صنعت سرگرمی، بلکه از سیاستمداران نیز انتظار سرگرم‌شدن داریم. و این‌گونه است که سیاستمداران برای سرگرم‌کردن ما صف کشیده‌اند و کارزارهای انتخاباتی خود را با میم‌ها و ویدئوهای تیک‌تاک پر می‌کنند.

🔴 سوزان سانتاگ، سی‌سال پیش، هشدار داد که «جدیت در حال ازدست‌دادن اعتبار خویش است … و فرهنگی در حال غلبه است که مهم‌ترین ارزش‌های آن از صنایع سرگرمی گرفته شده‌‌اند». از دید برخی، این هشدارها امروز محقق شده‌اند.

🔴 مفهوم وایب بیش از پنجاه‌سال است که در حاشیۀ فرهنگ حضور داشته، اما از حدود سال ۲۰۱۶، ناگهان فراگیر شد. این تاریخ، دقیقاً همزمان است با انفجار اخبار جعلی و از دست رفتن اعتماد عمومی؛ واقعیت‌ها ارزششان را از دست دادند و وایب‌ها جایشان را گرفتند. لوئیس یمز، مدیر استراتژی در یک آژانس خلاقیت، با اشاره به فراگیری این مفهوم، می‌گوید: «ظهور وایب‌ها نشان می‌دهد توجه و تمرکز کاهش‌یافتۀ امروزی چگونه به کاستی‌های زبانی انجامیده است.» اینکه از یک کلمه برای توضیح ده‌ها چیز استفاده می‌کنیم، یعنی توانایی‌های زبانی‌مان شدیداً فرسایش یافته است.

🔴 نقطۀ عطف بعدی، همه‌گیری کرونا بود که حیات احساسی انسان‌ها را در سطح جهان به لرزه درآورد. آنتونیا وارد که از سال ۲۰۲۰ به تحلیل وایب‌ها مشغول است، می‌گوید: بعد از این مقطع کاربران شروع کردند به انتشار کلاژگونۀ زندگی خودشان، چون ترکیب احساساتشان واقعاً پیچیده شده بود.

🔴 اگرچه وایب‌ها حکایت‌گر احساسات پیچیده‌اند، اما به همان‌اندازه هم سیال و موقتی‌ هستند و با ساده‌گیری ذاتی نسل زد هماهنگی دارند. وایب‌ها با برنامه‌ریزی و وسواس جور در نمی‌آیند، بلکه حاصل خوش‌گذرانی و لذت‌جویی لحظه‌ای‌ هستند. آن‌ها هم‌زمان اموری بنیادین و مهملاتی زودگذرند؛ جدیدند و در‌عین‌حال قدیمی. به همین دلیل است که نفوذ آن‌ها به حوزۀ اقتصاد و سیاست می‌تواند خطرناک باشد. چرا که اگر زندگی را بر اساس وایب‌ها سامان دهیم، بسیار محتمل است که در حال ویران‌کردن آینده باشیم.

📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «چگونه وایب‌ها همه چیز را به تسخیر خود درآوردند؟» که در سی‌وچهارمین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۶ بهمن ۱۴۰۳ در وب‌سایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ جس کارتنر است و علی حاتمیان آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

b2n.ir/z04474

@tarjomaanweb
@commac


🔸پرونده ۲۰۰ متقاضی عنوان پژوهشگر مستقل تایید شد

🔹دبیرکل شورای علوم، تحقیقات و فناوری گفت: طرح ساماندهی پژوهشگران مستقل در حال انجام است و تاکنون حدود ۲۰۰ پرونده متقاضی دریافت این عنوان تایید شده است.

🔹هفته گذشته، جلسه‌ای در این زمینه برگزار شد و پرونده متقاضیان به طور مرتب در حال بررسی است و باید شرایط داوطلبان در کارگروه مربوطه تایید شود.

🔹وی با بیان اینکه جلسات پژوهشگران مستقل هر ماه یک بار برگزار می‌شود، افزود: پس از اینکه داوطلب امتیاز لازم را طبق اساسنامه از کارگروه مربوطه کسب کرد و تایید شد نام وی به عنوان پژوهشگر مستقل به فهرست مربوطه اضافه و اسامی، اعلام می‌شود.

🔹تاکنون چند هزار نفر برای انتخاب به عنوان پژوهشگر مستقل درخواست خود را در سامانه مربوطه ثبت کرده‌اند و حدود ۲۰۰ نفر تایید شدند و امتیاز لازم را طبق آیین‌نامه به دست آورده‌اند.

لینک خبر

@IRNA_1313
@commac


📊 تحلیل داغ‌ترین رخدادهای فضای مجازی در سال ۱۴۰۳

🔹در سال ۱۴۰۳، بیشتر گفت‌وگوها و اخبار داغ به موضوعات سیاسی اختصاص داشته‌اند. در میان انبوه این موضوعات، المپیک پاریس تنها به‌عنوان یک رخداد غیرسیاسی توانسته جایگاهی در این موضوعات پیدا کند.

▫️نمودار سمت راست حجم محتوای انتشار یافته و نمودار سمت چپ تعداد منابع تولیدکننده محتوا را در دو پلتفرم ایکس و تلگرام نشان می‌دهد.

🗳 در صدر این فهرست، انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ قرار دارد که بیشترین حجم محتوا را به خود اختصاص داده و در پلتفرم ایکس، با فاصله زیاد پیشتاز بوده است. این الگو در سایر موضوعات سیاسی نیز تکرار شده است؛ به ویژه اختلاف میزان محتوای توییتر و تلگرام در موضوعاتی همچون عملیات وعده صادق (در دو مقطع) و شهادت آیت الله رییسی فراوان است.

♦️پلتفرم ایکس (توییتر) نقش پررنگ‌تری در بازتاب رویدادهای سیاسی ایفا کرده است. در مقابل، تلگرام بیشتر بستر بازنشر و پوشش منابع متنوع بوده تا بحث و گفتگو. این اختلاف معنادار می‌تواند ناشی از تفاوت در فرهنگ استفاده کاربران هر پلتفرم باشد؛ به‌طوری‌که در ایکس، بیشتر از آن برای اظهار نظر و واکنش‌های سریع استفاده می‌شود، در حالی که تلگرام عمدتاً بستر اطلاع‌رسانی و فعالیت کانال‌های رسمی است.

✔️@LifewebIR



20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.