@BARBAMIRAN بربام ایران روی خط خوزستان بزرگ


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Din


با کانال بربام ایران روی خط خوزستان بزرگ با ما همراه شوید
با بربام ایران؛ روی موج خبرها باشید
بربام ایران کانال شما است اخبار شهرهای مختلف را در این کانال جستجو کنید
بر بام ایران صدای مردم محروم ایران
برای ارتباط با ادمین و ارسال :عکس و مطالب
@nina215

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
Din
Statistika
Postlar filtri






🌎 #جهان-21 فوریه 1941 درگذشت فردریک بانتینگ پزشک کانادایی و#کاشف_انسولین
✍️#فردریک_بانتینگ پزشک، زیست‌شناس و نقاش اهل کانادا است او اولین کسی بود که انسولین را بر روی انسان با موفقیت استفاده کرد و به همین سبب برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال ۱۹۲۳ شد.
پایداری بنتینگ در جنگ که نشان از اراده عظیم او داشت، در پیش بردن ایده‌هایش در تولید انسولین در وسعتی که بتوان از آن برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به #دیابت استفاده شود کمک کرد.
فردریک بنتینگ در سال ۱۹۲۲ توانست به همراه دستیارش، دکتر چارلز بست داروی انسولین را کشف کند و اولین آزمایش موفق این دارو را روی انسان انجام دهد.
داروی انسولین توانسته است جان بسیاری از انسان‌ها را نجات دهد و امید را به بیماران قندی بازگرداند.
دکتر السدر رنکین، رئیس مطالعات دیابت در بریتانیا، می‌گوید: «کاری که او کرد، جان میلیون‌ها نفر را نجات داده یا بهبود بخشیده است

▪️ او در ۲۱ فوریه سال ۱۹۴۱ در ۴۹ سالگی در مسیر سفر به بریتانیا برای انجام آزمایش‌هایی بر روی یک لباس خلبانی، به خاطر جراحات وارده در یک سانحه هوایی دیده از جهان فروبست.

🗓 @Historyiranworld - در گذر تاریخ


🌎 #جهان-21 فوریه 1677 درگذشت باروخ اسپینوزا فیلسوف معروف هلندی

✍️#باروخ_اسپینوزا فیلسوف معروف #هلندی در 24 نوامبر 1632 در خانواده‏ای یهودی در هلند به دنیا آمد. وی پس از تحصیلات مقدماتی، علوم عالی و زبان‏های قدیمی مانند عبری را فراگرفت و در سیاست و نقد آیین یهود مهارتی تام یافت.
▪️اسپینوزا را در 24 سالگی به واسطه داشتن افكاری برخلاف تورات از جامعه یهود طرد كنند و از آن زمان تا پایان عمر مجبور و محكوم بود كه به تنهایى به سر بَرَد. هیچ یهودی حق نداشت به او غذا و پناه دهد یا حتی با او سخن بگوید. از این رو از همه ادیان كناره گرفت و انزوا اختیاركرد.
وی در این سال‏ها با صیقل دادن عدسی تلسكوپ‏ها روزگار می‏ گذرانید و در ضمن به مطالعه و پی‏ ریزی بنیاد فلسفی و فكری خود مشغول بود.
▪️اسپینوزا، طریقه و فلسفه مخصوص به خود دارد و افكار فلسفی‏ اش نزدیك به افكار صوفیه است.
باروخ اسپینوزا سرانجام در بیست و یكم فوریه 1677 در 45 سالگی به مرض سل در لاهه هلند درگذشت.
#باروخ_اسپینوزا
🗓 @Historyiranworld - در گذر تاریخ


🌍 #جهان -یادواره میخائیل شولوخف
(۲۱ فوریه ۱۹۰۵ - ۲۴ مه ۱۹۸۴) #نویسنده روس و برنده جایزه نوبل ادبیات ۱۹۶۵
شاهکار ادبی: رمان بلند «دن آرام»

✍️«این خاطرات تا لحظه‌ای که نفس می‌کشم رهام نمی‌کنند.
نه من تنها، همه آنهایی را که مثل من از جنگ، جان به در برده‌اند...
آخ که چه‌جور مثله‌مان کرده‌اند، چه‌جور تو زندگی‌مان شاشیده‌اند!...
لعنتی‌ها !
لعنت به تخم و ترکه‌تان که جنایت شما را مرگ هم جبران نمی‌کند.»
🖌 #میخائیل_شولوخف
📚 دن آرام ـ ص ۶۷۹
#احمد_شاملو

🗓 @Historyiranworld - در گذر تاریخ


🌎 #جهان - 21فوریه 1984درگذشت شولوخوف خالق دن آرام نویسنده معاصر روسی در 79 سالگی

✍️#میخائیل_شولوخف در 24 ماه مه سال 1905 در روستای کروژلین واقع در بخش قزاق نشین وشنسکایا پابه عرصه‌ وجود گذاشت. شولوخف تا سال 1918 تحصیل ‌کرد و از سال 1918 مشغول کار شد.
میخائیل شولوخف، به خاطر خدماتش در زمینه‌ رشد و تکامل ادبیات شوروی به لقب نویسنده ملی، دریافت عالی‌ترین نشان لنین ، مدال قهرمان کار سوسیالیستی ، جایزه‌ دولتی وجایزه نوبل سال 1965 موفق شد.
مطبوعات جهان ضمن تفسیر کتاب‌های شولوخف آنها را : " شاهکارهای قرن " و " صخره‌های ادبیات جهانی " و " فرهنگ شکوهمند قرن بیستم " نامیده‌اند .
میخائیل شولوخف داستان‌های بسیار نگاشته که بعضی از آنها مانند "سرنوشت یک انسان "،" کره اسب"، " دن آرام "، "‌زمین نوآباد " و " آنها برای میهن پیکار می‌کردند " به فارسی ترجمه شده است و یادداشت‌ها و مقالات بسیار نیز به رشته‌ تحریر در آورده است.
این نویسنده‌ پرآوازه سرانجام روز 21 فوریه 1984 چشم از جهان فروبست.
#میخائیل_شولوخف

🗓 @Historyiranworld - در گذر تاریخ


🎋 #ایران-۳ اسفند ۱۲۸۱ زادروز پدر علم نوین ایران پروفسور #محمودحسابی

✍️سیدمحمود حسابی (زاده ۳ اسفند ۱۲۸۱ در تهران – درگذشت ۱۲ شهریور ۱۳۷۱ در ژنو) با نام اصلی محمود خان میرزا حسابی معروف به پروفسور حسابی #فیزیکدان، #سناتور، وزیر آموزش و پرورش و بنیانگذار فیزیک دانشگاهی در ایران بود.
➖محمود حسابی در ۱۲ شهریور سال ۱۳۷۱ هجری شمسی در بیمارستان دانشگاه ژنو درگذشت. آرامگاه (خانوادگی) وی در شهر تفرش قرار دارد.

🗓 @Historyiranworld - در گذر تاریخ


🌎 #جهان -21 فوریه 1838 مرگ آنتوان ساسی بزرگترین خاورشناس فرانسوی

✍️#آنتوان_ايزاك_سيلوستر_دو_ساسي، خاورشناس برجسته فرانسوي در 21 سپتامبر 1758م در پاريس به دنيا آمد. وي در كنار تحصيلات مقدماتي، به زبان‏هاي شرقي علاقه‏مند گرديد و ضمن تحصيلِ علم حقوق، به فراگيري زبان‏هاي فارسي، عربي، تركي و عبري پرداخت. ساسي از آن پس به تدريس در دانشگاه روي آورد و در مراكز متعدد علمي و فرهنگي عضويت يافت .
ساسي پس از كسب معارف فراوان در زبان‏هاي شرق، به عنوان نويسنده ناپلئون بناپارت در قسمت ادبيات عرب انتخاب شد و چنان در اين عرصه تسلط يافت كه فضلاي مصر را به تعجب واداشت. اين مهارت و تبحر ساسي در شرق‏شناسي بدانجا رسيد كه كتاب‏هاي فراواني نوشت و به شيخ المستشرقين شهرت يافت.
از ساسي در حدود 20 كتاب بر جاي مانده كه گزيده‏هاي عربي در 3 جلد و دستور زبان عربي از آن جمله است. آنتوان ايزاك سيلوستر دوساسي سرانجام در 21 فوريه 1838م در هشتاد سالگي درگذشت.
#آنتوان_ايزاك_سيلوستر_دو_ساسي

🗓 @Historyiranworld - در گذر تاریخ


در خانواده ما (فرمانفرما)، مقاومت اين پسر عمه (دکتر مصدق) در برابر ديکتاتوری رضاشاه موجب مباهات همه بود. لجاجت و سرسختی او درمبارزه عليه ستم رضا خانی، برای او سابقه‌ای درخشان ساخته بود و چهره‌ی او را به رهبری چندان محبوب بدل می‌کرد که به او لقب «شير وطن» داده بودند. او در هفتاد سالگی به صورت نجيب زاده‌ای جلوه می‌کرد که در قلب توده مردم جای داشت. شعار او اين بود که «دولت مزد بگير مردم است و نه مردم مواجب خور دولت». مصدق چهره‌ای جذاب داشت، با قدی بلند و اندک خميده، که شوخی‌ها و حالت چشمان‌اش به او ظاهر و رفتاری دل پسند می‌داد. در راه رفتن اندکی کند بود و می‌گفتند که ناتوانی‌اش نتيجه‌ی بدرفتاری پليس رضا شاهی با او درزندان بوده است. با وجود سن بسيار و ضعف ظاهری، سخنوری چيره دست و سياستمداری زيرک بود ... برنامه‌ی جبهه ملی که او در رأس آن قرار داشت، سياست خارجی بی‌طرفی، اصلاحات سياسی – اقتصادی و استقلال ملی بود.
ساده زيستن، بی‌آلايشی، شوخ طبعی و علاقه ذاتی مصدق به توده مردم، از او شخصيت سياسی موفقی می‌ساخت که هرگز به اصول اعتقاداتش پشت نکرد و هيچ کس نتوانست در او لکه سياهی بيابد. در پنجاه سال فعاليت سياسی، حتی جدی ترين دشمنان‌اش نتوانستند عليه او سندی در باره بند و بست سياسی يا فساد مالی به سود خود يا قدرت‌های داخلی و خارجی، ارائه دهند. مردم او را به عنوان رهبری که در پی کسب آزادی و استقلال و حقوق قانونی ملت ايران است پذيرفته بودند و به نظر من هم صداقت و شجاعت و درايت لازم، برای هدايت ملتی به بزرگی مردم ايران را داشت. او نيز چون گاندی و نهرو می‌توانست از ايران کشوری دموکراتيک، مستقل و خود کفا بسازد، اما موانع سر راه او بسيار جدی تر از موانع پيش پای گاندی و نهرو بود.
دختری از ايران – خاطرات خانم ستاره فرمانفرماييان- ص ، ۱۶۲- ۱۶۳ و ۲۲۵ - ۲۲۶
پ.ن: ستاره فرمانفرمائيان مادر مددکاری اجتماعی ایران فرزند عبدالحسين ميرزا فرمانفرما بود. https://t.me/BARBAMIRAN2018/206898




این چهره را به یاد داشته باشید!

#حمید_محمدی رئیس زندان اوین که مستقیما دستور شکنجه و عدم رسیدگی پزشکی به #بهنام_محجوبی را صادر کرده بود.


🔴 قزاقی که شاه شد (کلیپ)

به مناسبت کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ و دوران جدید استعمار نو. در نخستین دقایق بامداد، روز دوشنبه سوم اسفند ۱۲۹۹ نیروی قزاق وارد تهران شد.

پلیس تهران بلافاصله تسلیم شد. قزاق‌ها با اشغال وزارت خانه‌ها، با اعلام حکومت نظامی در میدان مشق مستقر شدند.
عصر همان روز مردم تهران اعلامیه‌ای با عنوان «حکم میکنم» با امضای رضا خان بردر و دیوار شهر دیدند...

بنابراین انگلستان برای حفظ ایران در مدار مستعمرات خودش، حاکم دست نشانده‌ای را روی کار آورد تا با روش‌های جدیدی ایران را تحت سلطه نگه دارد.

سید ضیاءالدین طباطبایی برای رهبری سیاسی و رضا خان قزاق برای فرماندهی نظامی کودتا، گماشته شدند...


بیشتر بخوانید


@iranazadie


🔴در سالگرد درویش بزرگ مرد خدا بهنام

بهنام محجوبی درویش زندانی که در پی وخامت اوضاع جسمی‌اش به بیمارستان لقمان منتقل شده بود و در کما بسر می‌برد، روز یکشنبه سوم اسفند ماه سال ۱۳۹۹ به قتل رسید . یادش گرامی باد 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔴با چنگ و ساز شعله‌ور
به یاد آندرانیک آساطوریان

آندرانیک از بنیان‌گذاران، موج نو موسیقی در ایران بود.
هنرمندی بود شورشی اما بسیار فروتن، با تلاشی بی‌وقفه در آفرینش موسیقی سالم و علمی و در تقابل با ابتذال هنری صدها ترانه و اثر ماندگار، از خود به‌یادگار گذاشت.
مبارز پر آوازهٍ موسیقی ایران، به دلیل بیماری سرطان، در ۳ اسفند ۹۳، در لس‌آنجلس درگذشت و آثارش را به سرود خوانان آزادی ایران سپرد.



@iranazadie


به دوست داشتَنَت مشغولم!
همانند سربازی که سال‌هاست
در مقری متروکه
بی‌خبر از اتمامِ جنگ
نگهبانی می‌دهد ...!

🖌 زانیار برور


✍🏻کتاب زندگینامه مالکوم ایکس
نوشته الکسی هیلی

🗓 @Historyiranworld - در گذر تاریخ


🌎 #جهان -21فوریه 1965 #مالکوم_ایکس ازرهبران #سیاهپوستان_آمریکا در 40 سالگی به قتل رسید

✍️مالکوم ایکس درسال 1925 در آمریکا متولد شد .درسن بیست سالگی قبل از ورود به صحنه سیاسی و اجتماعی ‌به اتهام جرائم عادی دستگیر و به ده سال زندان محکوم گردید. مالکوم ایکس ازآن‌پس با افکار آزادیخواهانه آشنا شد و با بسیج سیاهان درمبارزه علیه تبعیض نژادی در آمریکا و آفریقا به جایگاه رهبران سیاه پوستان ارتقا یافت و نقش مهمی در مبارزات آزادیخواهانه سیاهان ایفا نمود.

در ۲۱ فوریه ۱۹۶۵ هنگامی که او در یکی از سالن‌های اجتماعات منهتن نیویورک سخنرانی می‌کرد سه مرد مسلح، او را از فاصلهٔ کم هدف ۱۵ گلوله قرار دادند و مالکوم ۳۹ ساله بلافاصله کشته شد.
#مالکوم_ایکس
#سیاهپوستان_آمریکا

🗓 @Historyiranworld - در گذر تاریخ


🎋 #ایران -قائم مقام فراهانی از #خوشنویسان صاحب‌نام و تأثیرگذاران در روند خط فارسی است. او در #خط_شکسته نستعلیق به شیوه خود اصلاحاتی کرد که دیگران از وی پیروی کردند.

🗓 @Historyiranworld - در گذر تاریخ


🎋 #ایران -3 اسفند 1214 قتل #قائم_مقام_فراهانی

▪️سید ابوالقاسم (زاده ۱۱۵۸ خورشیدی در هزاوه اراک - درگذشته ۱۲۱۴ خورشیدی در تهران) صدر اعظم ایران، سیاست‌مدار، ادیب، شخصیت برجسته و تأثیرگذار ایران‌زمین در عرصه حکومت و سیاست و نیز ادب و هنر نیمهٔ اول قرن سیزدهم هجری بود.شاه در سال دوم سلطنت خود (۱۸۳۵ میلادی) دستور داد او را در باغ نگارستان، محل ییلاقی خانواده سلطنتی، زندانی و پس از چند روز خفه کردند و بدین قرار به زندگانی مردی که از بزرگان ایران و ابلغ المترسلین آن زمان بود، در سال ۱۲۱۴ هجری خورشیدی پایان داده شد.
✍️شعر ذیل منسوب به قائم مقام مربوط به دوران پس از عزل وی از مفام صدارت عظمایی است:
روزگار است این که گه عزت دهد گه خوار دارد
چرخ بازیگر از این بازیچه‌ها بسیار دارد
مهر اگر آرد بسی بیجا و بی‌هنگام آرد
قهر اگر آرد بسی ناساز و ناهنجار دارد
لشکری را گه به کام گرگ مردم خوار خواهد
کشوری را گه به دست مرد مردمدار دارد
قائم_مقام_فراهانی

🗓 @Historyiranworld - در گذر تاریخ


🌍 #جهان -۲۱ فوریه ـ ۲ اسفند «روز جهانی زبان مادری»

✍️در سال ۱۹۹۹، یونسکو ۲۱فوریه را«روز جهانی زبان مادری» نامید وتأکید کرد:
« شخصی که نتواند به زبان مادری خود بنویسد و بخواند، بی‌سوادمحسوب می‌شود».
#روزجهانی_زبان_مادری

🗓 @Historyiranworld - در گذر تاریخ

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.