انجمن جامعه شناسی ایران


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


انجمن جامعه شناسی ایران
Www.isa.org.ir
iran_sociology@yahoo.com

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


💢گزارش نشست چیستی مردم (پنل دوم)

13 آذرماه 1403


نشست «چیستی مردم» پنل دوم با همکاری گروه جامعه شناسی مردم مدار و اتاق گفت و گوی شفقنا با حضور دکتر سیدحسین سراج زاده ، دکتر عبدالمحمدکاظمی پور و دکتر آرمان ذاکری در اتاق گفت و گوی رسانه ی بین المللی شفقنا برگزار گردید.

دکتر کاظمی پور: لج اندیشی در مقابل کج اندیشی
در حال حاضر بیشتر مردم در حال نیل به یک روایت عکس العملی هستند که خیلی هم ربطی به واقعیات ندارد و می‌خواهند به نوعی آن روایت رسمی را نقد کنند/ هر دوی روایت کج خوانی تاریخ و لج خوانی تاریخ واقعیت را تحریف می کنند.
دکتر سراج زاده: هیچ وقت از مردم به عنوان یک واقعیت یکپارچه نمی توان و نباید صحبت کرد.
دو ارزش آزادی و برابری که بنیاد اساسی حقوق بشر است، با طبع و مصلحت همه آدم‌ها تناسب دارد به همین دلیل جهانی و عمومی شده‌اند. اهل جامعه شناسی وقتی از مردم صحبت می‌کنند و می‌خواهند درباره آنها داوری اخلاقی کنند باید با توجه به این دو معیار (آزادی و برابری) باشد.
مهم نیست که دیدگاه خاصی اکثریت است یا اقلیت، مهم این است که آیا با معیار آزادی، برابری، انصاف، و حقوق اساسی آدم‌ها سازگار است یا خیر؟ اگر بود، آن‌گاه مردم حامل ارزش‌های اخلاقی هستند و دیدگاه قابل قبولی دارند و حرف شان موجه است.
اگر نبود صرف اکثریت یا اقلیت بودن اصلا نمی‌تواند برای ارزیابی مبنا باشد. در شرایط ایران، مثلا گفته می‌شود مردم نظرشان این است که قانون الزام به حجاب وجود داشته باشد. با توجه به بحث‌هایی که شد، در این گزاره و سخن دو مشکل بزرگ وجود دارد.
نخست اینکه آیا قانونی که تصویب شده واقعا معرف دیدگاه اکثریت مردم است؟ و دیگر اینکه حتی اگر معرف دیدگاه اکثریت باشد، با معیارهای حقوق اساسی آدم‌ها آیا اکثریت حق دارد چنین خواسته‌ای داشته باشد.



ادامه این گزارش را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی، از فرهنگ‌ و فرهیختگی حمایت کنید


پوشه شنیداری نخستین نشست سینمای مستند: نگاهی دیگر
۱۶ دی ۱۴۰۳
سلسله نشست‌های مشترک "انجمن مستندسازان سینمای ایران" و "گروه مردم‌مدار انجمن جامعه‌شناسی ایران" با همکاری "عمارت روبرو"

فیلم "مدرسه در دست بچه‌ها"
صبحت‌های دکتر پرویز پیران و اُرُد زند، کارگردان فیلم

#گروه_جامعه_شناسی_مردم_مدار
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران


سلسله نشست‌های مشترک "انجمن مستندسازان سینمای ایران" و "گروه مردم‌مدار انجمن جامعه‌شناسی ایران" با همکاری "عمارت روبرو"

فیلم "مدرسه در دست بچه‌ها"
صبحت‌های دکتر پرویز پیران و اُرُد زند، کارگردان فیلم

مستند «مدرسه در دست بچه‌ها» ساخته ارد زند یکشنبه (۱۶ دی ماه ۱۴۰۳) روی پرده رفت.
فیلم «مدرسه در دست بچه‌ها» درباره یک مدرسه دولتی راهنمایی در تهران است که پس از گذراندن مراحل انتخابات، دو روز همه مسئولیت‌های مدرسه را به دانش‌آموزان می‌سپارد. این فیلم تلاش دانش آموزان و نحوه برخوردشان با جریان انتخابات در مدرسه جهت تصدی سمت های مختلف می باشد و نیز نحوه سلوک آنان بعد از انتخابات را نشان می دهد.
#گروه_جامعه_شناسی_مردم_مدار
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران


فایل صوتی نشست «چیستی مردم» پنل دوم با همکاری گروه جامعه شناسی مردم مدار و اتاق گفت و گوی شفقنا با حضور دکتر سیدحسین سراج زاده ، دکتر عبدالمحمدکاظمی پور و دکتر آرمان ذاکری 13 آذر 1403- به مناسبت روز علوم اجتماعی
دکتر کاظمی پور:در حال حاضر بیشتر مردم در حال نیل به یک روایت عکس العملی هستند که خیلی هم ربطی به واقعیات ندارد و می‌خواهند به نوعی آن روایت رسمی را نقد کنند.
دکتر سراج زاده: هیچ وقت از مردم به عنوان یک واقعیت یکپارچه نمی توان و نباید صحبت کرد.
دکتر ذاکری: آموزش و تشکل یابی جامعه را از واپس گرایی دور میکند.
#گروه_جامعه_شناسی_مردم_مدار
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران


🔰📌گروه جامعه‌شناسی اقتصادی انجمن جامعه شناسی ایران برگزار می‌کند؛

صدر اسلام و زایش سرمایه‌داری از منظر جامعه‌شناسی اقتصادی

🎙سخنران: دکتر جعفر خیرخواهان

ناقدان:
دکتر علی اصغر سعیدی
دکتر حسن محدثی

تسهیلگر وبینار:
دکتر میناشیروانی ناغانی

📍زمان برگزاری وبینار:

جمعه 28 دی‌ماه
ساعت 7 تا 9 شب

📍لینک برگزاری وبینار:

https://meet.google.com/cmj-cpfu-tqa

لینک گروه #کتابخوانی:

https://t.me/+w7cRgHsZZRYzMDI0


🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران


گروه علمی‌تخصصی جامعه‌شناسی تفسیری و انجمن ایرانی مطالعات زنان برگزار می‌کنند:

خودزشت پنداری زنان از دنیای واقعی تا مجازی

🔘 کتایون مصری: پژوهشگر مطالعات زنان و رسانه

🔘 بی‌تا مدنی: پژوهشگر مطالعات زنان و خانواده

🕰 زمان: سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۱/۰۲
از ساعت ۱۷ تا ۱۹

🔗لینک نشست در اسکای روم:
http://www.skyroom.online/ch/iraws/women-social

شرکت برای همگان آزاد و رایگان است.
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران


💢گزارش سومین نشست گروه علوم اجتماعی آموزش و پرورش استان مازندران با همکاری انجمن جامعه شناسی ایران شعبه مازندران و گروه علوم اجتماعی دانشگاه مازندران

28 آبان ماه 140
3

این نشست علمی- آموزشی در تاریخ ۲۸/ ۸ / 1403 روز سه شنبه ساعت ۹ صبح در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه مازندران با حضور سرگروه‌های گروه علوم اجتماعی شهرستان‌های استان تشکیل شد.
در در بخش اول این نشست ، سر کار خانم راعی سر گروه علوم اجتماعی آموزش و پرورش استان در زمینه فعالیت‌های گروه و چالشهای آموزش برخی دروس جامعه شناسی در سال تحصیلی جدید با سرگره های شهرستان ها به بحث و بررسی پرداختند. از جمله چالش هایی که در این زمینه مطرح شد، آموزش درس سواد رسانه ای که مختص گروه علوم اجتماعی می باشد، دبیران غیر مرتبط به تدریس آن مشغول می باشند،که در این زمینه تدابیری اتخاذ شد.

دربخش دوم ، بر اساس برنامه ی نشست ، سر کارخانم دکتر رایان پور استاد محترم گروه علوم اجتماعی دانشگاه مازندران ،در زمینه ی نحوه ی آموزش بهتر «رویکردهای نظری» ازجمله « رویکرد تبیین» در کتاب درسی جامعه شناسی در قالب طراحی «نقشه ی ذهنی» در فرآیند یاددهی – یاد گیری برای سرگروههای محترم مطالب ارزنده ای را ارائه نمودند.ایشان تاکید داشتند با توجه به اینکه این رویکرد ها در جامعه شناسی بهم پیوسته هستند، ایجاد نقشه های ذهنی در ابعاد مختلف رویکرد مورد نظرکمک شایانی در فرآیند آموزش ایجاد می کند.
در ادامه نیز به نتایج تحقیق شان در حوزه کاریابی و استخدام و بکار گیری فارغ التحصیلان رشته های علوم اجتماعی در سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی نیز مطالبی را ارائه نمودند، که با استقبال گرم دبیران محترم قرار گرفت.

ادامه این گزارش را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی، از فرهنگ‌ و فرهیختگی حمایت کنید


💢گزارش بزرگداشت «روز ملی علوم اجتماعی» در استان مازندران

12 آذرماه 1403


به همت انجمن جامعه شناسی ایران شعبه مازندران و انجمن علمی جامعه شناسی دانشگاه مازندران مراسم بزرگداشت روز ملی علوم اجتماعی با محوریت: نسبت علوم اجتماعی با دانشگاه، دولت و نهادهای مدنی با حضور اساتید، دانشجویان و دانشآموختگان جامعه شناسی، کارشناسان امور اجتماعی دستگاه های دولتی و نمایندگانی از سمنهای فعال در عرصه اجتماعی استان مازندران ساعت 10 صبح روز دوشنبه 12 آذرماه 1403 در تالار شهیدآوینی دانشگاه مازندران برگزار گردید. فهرست برنامه های این مراسم به شرح ذیل میباشد:
- پخش آیاتی از کلام الله مجید
- پخش سرود ملی
- پخش سرود دانشگاه مازندران

- پخش کلیپ دکتر سعید معیدفر، ریاست محترم انجمن جامعهشناسی ایران با عنوان: سیر تکوینی علوم اجتماعی ایران.

- سخنرانی دکتر محمود شارعپور، مدیر محترم انجمن جامعه شناسی ایران شعبه مازندران استاد جامعه شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه مازندران.

- قرائت پیام دکتر حسین صدیقی فرزند زنده یاد دکتر غلامحسین صدیقی توسط دکتر محمود شارع پور مدیر محترم انجمن جامعه شناسی ایران شعبه مازندران.

- پخش ویدئویی از خاطرهگویی زنده یاد دکتر تکمیل همایون شاگرد ارزشمند دکتر غلامحسین صدیقی که در مراسم روز ملی علوم اجتماعی سال 1398 مهمان دانشگاه مازندران بودند.

- میزگرد تخصصی بررسی مسائل و چالشهای اجتماعی استان مازندران با حضور کارشناسان امور اجتماعی دستگاههای دولتی در استان و نمایندگانی از سمنهای فعال در عرصه اجتماعی.

ادامه این گزارش را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی، از فرهنگ‌ و فرهیختگی حمایت کنید


#یادداشت_روز
🔸 فشار بر فقرا در مساله مسکن: نشت به پایین

اسدالله نقدی

مقدمه و طرح مساله

مسکن از جمله نیازهای اساسی و بنیادین هر شهروندی است. در فرهنگ ایرانی هم مسکن همواره علاوه بر سرپناه کارکردهایی چون حفظ ارزش دارائی ها در شرایط تورمی شاخص تشخص اجتماعی کارکرد سرمایه ای و حفظ دارایی.

طبق جدیدترین آمارها۵۰ درصد تهرانی ها و ۳۷ درصد در کل جامعه شهری اجاره نشین هستند. مطالعات نهاد بیمه ژنو نشان می دهد که علیرغم کاهش فاصله بین کشورها،در داخل جوامع نابرابری ها زیادتر شده است. شهر قرن بیست ویکمی؛ مکان تمرکز ثروت،قدرت و جمعیت است.

تحولات شهر ایرانی در صد سال اخیر بویژه در نیم قرن اخیر بسیار شتابان بوده است و نسبت جمعیت شهری از 18 - 20 درصد به حدود 80 درصد در ۱۴۰۳ رسیده است،در سال ۱۳۳۵ ما ۱۹۹ شهر داشتیم اکنون بیش از ۱۲۵۰ بالغ شده است.
انتظار می‌رود در آینده، ریسک‌های شهری از جمله بی خانمانی و بد مسکنی و عدم دسترسی به پوشش های بیمه ای توسط سه روند اصلی هدایت شوند:
اول، تغییرات اقلیمی و افزایش فراوانی و شدت رویدادهای آب و هوایی؛ دوم، شهرنشینی هوشمند و سوم، تغییرات اجتماعی و جمعیتی مانند جنگ ها،نابرابری و فقر و.....
شهر بستر انواع شکوفائی ها و همزمان مکان بازتولید انواع شکاف ها و نابرابری هاست.
مسکن در کنار کارویژه های عینی بستر انواع تعاملات اجتماعی و خانوادگی نیز می باشد.

ادامه این یادداشت را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی از فرهنگ و فرهیختگی حمایت کنید


#یادداشت_روز
🔸 ایران،سرزمین مهاجران

دکتر جواد افشارکهن

گروه علوم اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا

آمارهایی درباره مهاجرت یا میل به انجام آن درمیان ایرانیان،به شکل تکرار شونده ای منتشرمی شوند.این آمارها متمرکز بر مهاجرت به معنای انتخاب یک مقصد جدید درخارج از کشور برای تحصیل،کار یا زندگی هستند.
نظر سنجی های مختلف داده های متفاوتی درباره میل به مهاجرت منتشر می کنند والبته گذر زمان نیز در تغییر این میل تاثیرگذار است.
برای مثال مرکز رصد فرهنگی کشور میل به مهاجرت در میان مردم را در مرداد1402عددی بین 24تا28درصدبرآوردکرده است، درحالی که سایت تابناک از قول صالحی امیری،وزیر ارشاد دولت روحانی، درفروردین 1403بیان می کند که نظرسنجی ها حاکی از تمایل 60درصدی ایرانیان به مهاجرت است.

مدیر رصدخانه مهاجرت ایران درسال 1402 نیز عدد 60 درصد را برای ایرانیانی که برای مهاجرت برنامه ریزی یا اقدام کرده اند ذکر کرده است.در پژوهشی متاخر،محمد فاضلی و بهرام صلواتی در مطالعه خود که مبتنی براستفاده از پرسش نامه های اینترنتی است به این نتیجه رسیده اند که فقط 16 درصد پاسخگویان به مهاجرت فکر نمی کنند.
آن ها همچنین از افزایش تعداد دانشجویان ایرانی خارج از کشور به 110هزار نفرسخن می گویند و افزایش در شیب تمایل به مهاجرت را طی سال های اخیرمورد تاکید قرار می دهند.

ادامه این یادداشت را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی از فرهنگ و فرهیختگی حمایت کنید


اعضای محترم انجمن جامعه شناسی ایران
به اطلاع می رساند نشست مذکور به خاطر آلودگی هوا کنسل و زمان بعدی آن متعاقبا اطلاع رسانی می شود.
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران


🔰📌فایل صوتی وبینار؛
کالا و بازار دینی، ترم‌های اقتصادی در جامعه شناسی دین

🎙سخنران: دکتر حسن محدثی

ناقدان:
دکتر علی اصغر سعیدی
دکتر محمدباقر تاج الدین
دکتر احسان رحمانی خلیلی

تسهیلگر وبینار:
دکتر میناشیروانی ناغانی

لینک گروه #کتابخوانی:

https://t.me/+w7cRgHsZZRYzMDI0


🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
@sociology_development_economic

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران


شعبه فارس انجمن جامعه‌شناسی ایران تقدیم می‌کند:

🎥 ویدئوی «آیین روز علوم اجتماعی»
۱۲ آذر ۱۴۰۳ 📅
https://www.aparat.com/v/usu6x70/

گردهمایی خانواده بزرگ علوم اجتماعی همراه با میزگرد تخصصی:
«نسبت علوم اجتماعی با دانشگاه، دولت و نهادهای اجتماعی»

با حضور:
🔻دکتر جهانگیر جهانگیری (دانشیار بخش جامعه‌شناسی و برنامه‌ریزی دانشگاه شیراز)
🔻دکتر نعمت‌الله فاضلی (استاد جامعه‌شناسی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
🔻دکتر روح‌الله جلیلی (جامعه‌شناس و پژوهشگر اجتماعی)
دبیر نشست: دکتر علی‌یار احمدی (دبیر انجمن جامعه‌شناسی ایران، شعبه فارس)

🔷 سخنرانی دکتر جلیلی با عنوان «جامعه‌شناسی بی‌میانجی و میانجی‌گری در جامعه‌شناسی»
🔷 سخنرانی دکتر جهانگیری با عنوان «دانشگاه، جامعه مدنی و دولت»
🔷 سخنرانی دکتر فاضلی با عنوان «دانشگاه و زیبایی‌شناسی علوم اجتماعی»

برای مشاهده‌ٔ ویدئو در آپارات، کلیک بفرمائید:
https://www.aparat.com/v/usu6x70/
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران


@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران



سلسله نشست‌های اقتصاد، سیاست و جامعه ـ۱
با همکاری گروه جامعه‌شناسی اقتصادی انجمن جامعه‌شناسی ایران

گفت‌وگو دربارۀ کتاب
زندگی خانگی و فرهنگ مصرفی در ایران
انقلاب‌های داخلی در عصر مدرن


با حضور
پاملا کریمی
مؤلف کتاب ـ استاد دانشگاه ماساچوست
آیدا نوابی
دبیر نشست

شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳، ساعت ۱۸ (به‌وقت ایران)

نشست در گوگل‌میت برگزار خواهد شد. لینک گوگل میت:
https://meet.google.com/kit-ibyd-hsj


سرو
حلقه‌ی مطالعاتی علوم اجتماعی
@halgheh_sarv
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران


🏆فراخوان دومین جایزه دیتاژورنالیسم دقیقه (۱۴۰۳)

جایزه دیتاژورنالیسم دقیقه نخستین جایزه تحلیل داده و روایتگری در حوزه عمومی در ایران است. این جایزه برای تشویق تحلیلگران داده، پژوهشگران و روزنامه‌نگاران طراحی شده و هدف آن ترویج شفافیت، تقدیر از تحلیل‌های گیرا و روشمند و نوآوری در روزنامه‌نگاری و تولید محتواست.

✅ شرکت در این مسابقه برای همه علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

7️⃣ این رقابت در هفت بخش برگزار خواهد شد:

🏅 بهترین تحلیل داده
🏅 بهترین روایتگری و داستان‌پردازی
🏅 بهترین روزنامه‌نگاری تحقیقی
🏅 بهترین مصورسازی داده
🏅 بهترین تحلیلگر جوان
🏅 بهترین اثر از نگاه هیئت‌ داوران


📆 مهلت ارسال: ۳۰ دی ۱۴۰۳

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره معیارهای ارزیابی و ثبت نام جهت شرکت در مسابقه به آدرس زیر مراجعه کنید:
🔗 d-award.ir

📞 اطلاعات تماس:

02188349244 | 09103209837 | dmagzmail@gmail.com


حامیان و همکاران: شرکت پردازش و تحلیل داده دقیقه | انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران | انجمن جامعه‌شناسی ایران | ماهنامه مدیریت ارتباطات | رهنما کالج

@dmag_ir


#یادداشت_روز
🔸 انتقاد؛ جعل جامعه شناسی اقتصادی و نابسندگی دیدگاه سوئدبرگ

دکتر حمزه نوذری

بیان مسئله
اخیرا بحث دربارة حوزة جامعه‌شناسی اقتصادی و مفاهیمی مانند حک‌شدگی و محققانی مانند سوئد برگ، گرانووتر در میان جامعه‌شناسان پر‌رنگ شده است. کتاب‌های سوئدبرگ ترجمه می شود و صورت بندی که ایشان از جامعه‌شناسی اقتصادی ارائه کرده است بدون نفد و بررسی دقیق پذیرفته و بازگویی می‌شود. سوئدبرگ معتقد است جامعه شناسی اقتصادی ریشه در آثار کلاسیک‌های جامعه‌شناسی دارد.
وی بدون استدلال کافی و به شکل نابسنده‌ای بیان می‌کند که ماکس وبر در میان جامعه‌شناسان کلاسیک بنیان‌گذار جامعه‌شناسی اقتصادی است هرچند که گاه از زیمل و به ندت از دورکیم یاد می‌کند. سوئدبرگ، مارکس را به طور کلی از جامعه‌شناسی اقتصادی کنار می‌گذارد و معتقد است آثار و اندیشه مارکس همسویی و نزدیکی به آنچه وی جامعه‌شناسی اقتصادی می نامد، ندارد. وی چندان واکاوی دقیقی در آثار دورکیم هم انجام نمی‌دهد و نسبت وی با آنچه جامعه شناسی اقتصادی است، انجام نمی‌دهد. سوئدبرگ معتقد است از دهة 1980 با آثار کسانی مانند گرانووتر جامعه‌شناسی اقتصادی احیا شده است.

در همین مقدمه کوتاه چند سؤال مطرح می‌شود:

ادامه این یادداشت را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی از فرهنگ و فرهیختگی حمایت کنید


💢گزارش نشست جعل جامعه‌شناسی اقتصادی و نابسندگی ديدگاه سوئدبرگ

23 آذرماه 1403


گروه اقتصادی انجمن جامعه شناسی ایران مورخ بیست و سوم آذرماه وبینار «جعل جامعه شناسی اقتصادی و نابسندگی دیدگاه سوئدبرگ» را با ارائه دکتر حمزه نوذری عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی برگزار کرد.

دبیر نشست دکتر مینا شیروانی ناغانی در پیش درآمد وبینار، به کتاب "جامعه‌شناسی اقتصادی" اثر ریچارد سوئدبرگ، ترجمه دکتر سعیدی اشاره کرد و گفت: در فصل دوم این کتاب، نویسنده با وجود اینکه از کارل مارکس به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران جامعه‌شناسی اقتصادی یاد می‌کند، نتیجه می‌گیرد که تلاش مارکس برای تبدیل تحلیل‌هایش به یک فلسفه تاریخ، از دیدگاه جامعه‌شناسی اقتصادی قابل پذیرش نیست. سوئدبرگ بر این باور است که میان کارهای مارکس و جامعه‌شناسی اقتصادی فاصله قابل‌توجهی وجود دارد.

شیروانی ناغانی با اشاره به مقاله دکتر حمزه نوذری با عنوان "نحوه مواجهه بنیان‌گذاران جامعه‌شناسی با علم اقتصاد: از اقتباس تا انتقاد" اظهار داشت: نوذری در این مقاله از منظر دو مولفه انسان‌شناسی و اسلوب تحلیل یا روش‌شناسی استدلال می‌کند که سوئدبرگ در آثار خود به مباحث و گفت‌وگوهای مارکس با علم اقتصاد کلاسیک و نوآوری‌های وی در تحلیل پدیده‌های اقتصادی توجه کافی نکرده است. در مقاله نوذری آمده است؛ که می‌توان مارکس را جامعه‌شناسی دانست که مبانی جامعه‌شناسی را در زمینه توزیع و تولید بنا نهاده است.

مارکس تلاش کرده تا برخلاف سنت قرارداد اقتصاد سیاسی، بنیانی فکری ایجاد کند که به جای تأکید بر "انسان اقتصادی"پیش از اجتماع (که در اندیشه جان لاک مطرح است)، از "انسان اجتماعی"آغاز کند. مارکس معتقد بود که آگاهی، منافع، و ترجیحات انسان در تعاملات اجتماعی شکل می‌گیرد و این موارد، امر "پَسین" نیستند..

ادامه این گزارش را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی، از فرهنگ‌ و فرهیختگی حمایت کنید


💢گزارش نشست ظهور مردم در جامعه‌شناسی

10 آذرماه 1403


نشست «ظهور مردم در جامعه شناسی» در اتاق گفت و گوی شفقنا با حضور دکتر علیخواه و دکتر عاملی در تاریخ دهم آذر ماه 1403 به مناسبت روز علوم اجتماعی در اتاق گفت و گوی رسانه بین المللی شفقنا برگزار گردید.


فردین علیخواه: دکتر قانعی راد جامعه‌شناس مبل نشین نبود
نسل اول جامعه شناسان، جامعه بین، نسل دوم، دسکتاپی و نسل سوم اسکرول بین هستند.

با هوش مصنوعی همه مهارتهای من(نوشتن با خودکار، تایپ کردن در جهان حرفه‌ای خودم در حال نابود شدن است و فقط مهارت استفاده از هوش مصنوعی در من ارتقاء پیدا کرده است. مفهوم اصالت در جهان جدید در حال مهم شدن است.

دکتر عاملی: جامعه‌شناسی باید مردم و رویه‌های مردم را مطالعه کند. جامعه‌شناس باید از حصارهای آکادمیک بیرون بپرد؛ اگر نمی‌پرد، باید شکلی از جامعه‌شناسی انجام بدهد که جامعه‌شناسی مردم‌مدار تا حدی همین کار را انجام می‌دهد. جامعه‌شناسی به عنوان یک فلسفه همگانی، ایده‌هایی است که به نظرم مردم را در جامعه‌شناسی زنده می‌کند و مردم احساس می‌کنند وجود دارند.

ادامه این گزارش را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی، از فرهنگ‌ و فرهیختگی حمایت کنید


فایل صوتی (1) نشست «ظهور مردم در جامعه شناسی» با همکاری گروه جامعه شناسی مردم مدار و اتاق گفت و گوی شفقنا با حضور دکتر علیخواه و دکتر عاملی 10 آذر 1403- به مناسبت روز علوم اجتماعی

فردین علیخواه:
نسل اول جامعه شناسان، جامعه بین، نسل دوم، دسکتاپی و نسل سوم اسکرول بین هستند.

دکتر عاملی: جامعه‌شناسی باید مردم و رویه‌های مردم را مطالعه کند. جامعه‌شناس باید از حصارهای آکادمیک بیرون بپرد؛ اگر نمی‌پرد، باید شکلی از جامعه‌شناسی انجام بدهد که جامعه‌شناسی مردم‌مدار تا حدی همین کار را انجام می‌دهد.
#گروه_جامعه_شناسی_مردم_مدار
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.