دغدغه ایران


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


این تنها رسانه ویژه انتشار نوشته‌های محمد فاضلی در تلگرام است. هیچ کانال دیگری برای نشر نوشته‌هایم ندارم.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri




دکتر فردین علیخواه در گفت‌وگویی با روزنامه اعتماد درباره جنبه‌های اجتماعی #هوش_مصنوعی گفته است.
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/231471/https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/231471/


سیاست‌گذاری اجتماعی dan repost
دولت‌ها استارت‌آپ نیستند!

این عنوان یادداشتی است از ماریانا مازوکاتو (استاد اقتصاد نوآوری و ارزش‌های عمومی در کالج دانشگاهی لندن) و راینر کتل (استاد نوآوری و حکمرانی عمومی در کالج دانشگاهی لندن) است که در ۱۰ آپریل ۲۰۲۵ در پروجکت سندیکیت منتشر شده است. بخش‌هایی از یادداشت را در ادامه می‌خوانید:

در سراسر جهان دولت‌ها در تلاش‌اند که تصویری استارت‌آپی از خود خلق کنند. نهضت کارایی دولت (DOGE) ایلان ماسک در آمریکا و اره برقی خاویر میلی در آرژانتین نمونه‌هایی از این نوع است. اما مسئله این است که دولت‌ها و کسب‌وکارها اهداف بسیار متفاوتی دارند. اگر سیاست‌گذاران عمومی از بنیانگذاران کسب‌وکارها تقلید کنند توانایی خود را برای مقابله با چالش‌های پیچیدۀ اجتماعی از دست می‌دهند.

برای استارت‌آپ‌ها، بالاترین اولویت تکرار سریع، اختلال مبتنی‌بر فناوری، و بازدهی مالی برای سرمایه‌گذاران است. موفقیت آن‌ها به حل یک مشکل معیّن با یک محصول واحد یا در یک سازمان بستگی دارد. اما دولت‌ها باید با مسائل پیچیده و درهم‌تنیده‌ای مانند فقر، سلامت عمومی، و امنیت ملی مقابله کنند. هر چالش مستلزم همکاری در بخش‌های مختلف و برنامه‌ریزی بلندمدت دقیق است. ایدۀ تضمین منافع کوتاه‌مدت در هر یک از این زمینه‌ها اساساً منطقی نیست.

برخلاف استارت‌‌آپ‌ها دولت‌ها باید از دستورات قانونی حمایت کنند، ارائۀ خدمات ضروری را تضمین کنند، و مبتنی‌بر قانون عمل کنند. معیارهایی نظیر سهم بازار برای دولت بی‌معنا است، زیرا دولت به‌جای تلاش برای «برنده‌شدن» باید بر گسترش فرصت‌ها تمرکز کند. باید بلندمدت فکر کند و به ساختارهای چابک و انعطاف‌پذیر دست یابد. اعمال منطق استارت‌آپی برای خدمات عمومی می‌تواند به راه‌حل‌های تکه‌تکه‌ای منجر شود که به تشدید ناکارآمدی‌های موجود منجر می‌شود.

فرآیندی که در چارچوب آن دولت‌ها یاد می‌گیرند تا نتایج بهتری به‌دست آورند بسیار متفاوت از یک استارت‌آپ است. به‌جای پذیرش کورکورانۀ فرهنگ استارت‌آپی، دولت‌ها باید تلاش‌های پیشین برای مدرن‌سازی و اصلاح خدمات عمومی را واکاوی کنند. درس‌های زیادی برای یادگیری وجود دارد:

اولاً، بخش دولتی به یک بنیان جدید در اقتصاد نیاز دارد. تأکید مدل غالب «کارایی» اغلب خروجی‌ها (چند وعدۀ غذایی مدرسه یارانه‌ای است؟) را با نتایج (غذاها چقدر مغذی و پایدار یا محلی بودند؟) اشتباه می‌گیرد و بر دوگانگی بسیار ساده‌شدۀ عمومی-خصوصی مبتنی است. نتیجه، اتکای بیش‌ازحد به اکتشاف‌های سطحی مانند تجزیه و تحلیل هزینه-فایده است که لزوماً پیشرفت به سمت نتایج سیستمی مطلوب را اندازه‌گیری نمی‌کند.

درس دوم این است که «تنوع» یک دارایی است، نه تمرین درستی سیاسی. طی قرن گذشته، بخش عمومی برای همگانی‌بودن تلاش کرد: خدمات باید در شهرهای کوچک به همان اندازۀ شهرهای ثروتمندتر خوب و قابل دسترس باشند. اما نحوۀ ارائه این خدمات نیز مهم است. ایجاد یک بخش عمومی مطلوب به نیروی کار متنوع‌تر، آموزش مداوم، دیدگاه‌های تحلیلی متعدد، و مجموعه‌ای از مداخلات نیاز دارد؛ هیچ گلولۀ جادویی وجود ندارد.

سوم، بخش عمومی باید بین توانایی‌های سیاسی، سیاست‌گذاری، و اجرایی خود تعادل ایجاد کند. دولت‌ها چیزی فراتر از ماشین‌های اداری هستند. آن‌ها به رهبری سیاسی، احساس هدف، و توانایی تنظیم سیاست‌ها نیاز دارند. اغلب اوقات، اصلاحات بخش عمومی بر کارایی تکنوکراتیک تمرکز می‌کند، و ضرورت بیان و اجرای چشم‌اندازی برای جلب حمایت عمومی را نادیده می‌گیرد.

برای تجهیز بخش عمومی به ظرفیت مورد نیاز برای مقابله با چالش‌های معاصر، دولت‌ها -و آنچه «دولت‌های کارآفرین» نامیده‌ایم- باید شش قابلیت را پرورش دهند که آن‌ها را قادر به یادگیری و سازگاری می‌کند. ۱. آگاهی استراتژیک یعنی توانایی شناسایی فعالانۀ چالش‌ها و فرصت‌های نوظهور، ۲. انعطاف‌پذیری دستورکار به‌طوری‌که بتوان اولویت‌ها را در هنگام مواجهه با بحران‌ها متعادل کرد. ۳. ائتلاف‌سازی و مشارکت به‌طوری‌که بخش عمومی بتواند همکاری بین بخش‌ها و جوامع را تقویت کند. ۴. تغییر خود یعنی به‌روزرسانی مستمر مهارت‌های سازمان‌های دولتی، ساختارهای سازمانی، و مدل‌های عملیاتی. این مستلزم قابلیت بعدی است. ۵. ارزیابی و حل مسئله در ارائۀ خدمات عمومی. و ۶. نیاز بخش عمومی به ابزارها و نهادهای نتیجه‌گرا.

دولت‌ها نباید مانند استارت‌آپ‌ها اداره شوند، زیرا اهداف بسیار متفاوتی را دنبال می‌کنند، به حوزه‌های مختلف پاسخ می‌دهند، و در زمان‌بندی‌های کاملاً متفاوتی عمل می‌کنند. سیاست‌گذاران به‌جای تعقیب سراب درۀ سیلیکون باید بر ایجاد ساختارها و قابلیت‌هایی تمرکز کنند که دولت‌ها را قادر می‌سازد پاسخگو، انعطاف‌پذیر، و مؤثر باشند. اصلاحات باید ریشه در درک عمیق پویایی بخش عمومی داشته باشد، نه در تمایل به تقلید از یونیکورن‌هایی که به‌دنبال اختلال (disruption) بزرگ بعدی هستند!
@omidi_reza


برگ سبز - امیر کرمانی dan repost
چالش‌ها و فرصت‌های ایران در صحنه‌ بین‌الملل

✳️ایران در یکی از حساس‌ترین شرایط خود در چهار دهه گذشته قرار دارد. عبور ایمن از این شرایط، نیازمند همفکری دلسوزان ایران به منظور یافتن راهکارهای سنجیده و واقع‌بینانه‌ای است که نه‌تنها کشور را از وضعیت پیچیده و دشوار فعلی خارج کند، بلکه افق‌های جدیدی را پیش‌روی آحاد جامعه بگشاید و ایران را به جایگاه شایسته خود بازگرداند.

✳️در این متن،ابتدا به تحلیل رفتار دولت ترامپ و دولت چین در بستر گسترده‌تر جهانی می‌پردازیم. سپس نقش سایر بازیگران بین‌المللی و منطقه‌ای را تحلیل کرده و در نهایت جایگاه ایران و مذاکرات هسته‌ای را در این معمای پیچیده مورد بررسی قرار می‌دهیم.

✳️در بخش نخست عنوان شد که سه اولویت اصلی دولت ترامپ کاهش کسری بودجه، مقابله با چین و حذف ریسک حمله هسته‌ای است. در مقابل چین به دلیل وابستگی شدید به واردات نفت و غذا و آسیب‌پذیری در تنگه‌های مالاکا و هرمز، تمایل دارد از درگیری‌هایی که اقتصادش را تهدید کند، اجتناب کند. اگر تحریم‌های آمریکا باعث تشدید کنترل‌ها در تنگه مالاکا شود، چین ممکن است واردات نفت از ایران را کاهش جدی دهد یا ایران را به توافق با آمریکا ترغیب کند. همچنین، جنگ اوکراین و رشد اقتصاد هند باعث افزایش تقاضای اروپا و هند برای تامین‌کنندگان جدید نفت و گاز شده است. اما این مشتریان بالقوه نفت ایران نیز تحت تاثیر سیاست‌های تحریمی واشنگتن قرار دارند، بنابراین مذاکره با آنها نمی‌تواند جایگزین حل معضل تحریم‌های آمریکا شود.

✳️در بخش دوم، مزیت‌های رقابتی ایران در عرصه بین‌المللی مورد بررسی قرار گرفت و عنوان شد که تنها با در نظر گرفتن همزمان سه مزیت اصلی ایران یعنی منابع عظیم هیدروکربنی، نیروی انسانی متخصص در داخل و خارج از کشور، و موقعیت ژئوپولیتیک حساس ایران، می‌توان به تدوین برنامه‌ای متوازن، زمانمند و پایدار برای کاهش تحریم‌ها و حرکت به‌سوی توسعه پایدار دست یافت.

1️⃣نادیده گرفتن منابع عظیم هیدروکربنی، ایران را در سال‌های پیش‌رو از یکی از مهم‌ترین منابع درآمدهای ارزی‌اش محروم خواهد کرد. با‌این‌حال، رشد صرفاً مبتنی بر منابع طبیعی، موقتی بوده و در میان‌مدت، با همراهی نکردن روسیه، کشورهای منطقه و حتی آمریکا در بازگشت ایران به اقتصاد جهانی مواجه می‌شود.

2️⃣در میان‌مدت، این نیروی انسانی متخصص در داخل و خارج کشور است که می‌تواند نقشی کلیدی در توسعه پایدار و ایجاد توازن قدرت میان مردم و حکومت ایفا کند.

3️⃣همچنین، بهره‌برداری درست از موقعیت ژئوپولیتیک ایران می‌تواند به ابزاری موثر برای جلب همراهی روسیه و دیگر صادرکنندگان نفت منطقه در مسیر توسعه کشور بدل شود.

⬅️در کنار در نظر گرفتن نقش ایران به‌عنوان حلقه اتصال میان روسیه، آسیای میانه، هند و جنوب شرق آسیا، سرمایه‌گذاری‌های مشترک شرکت‌های آمریکایی-هندی، آمریکایی-اروپایی و چینی در توسعه صنعت نفت و گاز ایران نیز می‌تواند زمینه‌ساز حمایت قطب‌های اقتصادی جهان از مسیر توسعه ایران باشد. همچنین در این بخش به نقش تمدن هفت‌هزارساله ایران در تسهیل بازسازی سرمایه اجتماعی در داخل و وجهه بین‌المللی در خارج اشاره شد. در پایان بخش دوم هم به برخی فرصت‌های همکاری مشترک میان ایران و سایر کشورهای منطقه پرداخته شد.

✳️در بخش سوم بر موضوع پرونده هسته‌ای ایران تمرکز شد. در این بخش بیان شد که موفقیت مذاکرات با واشنگتن تابع وضعیت اقتصادی و اجتماعی داخلی، داشتن برنامه توسعه‌ای مشخص برای کشور و توان ترسیم افقی جدید برای نقش ایران در توسعه خودش و منطقه در دوران پس از تحریم و در نهایت سازگاری زمانی مذاکرات است:
1️⃣همان‌گونه که تجربه‌های مذاکرات علنی و محرمانه قبلی نشان ‌داده، شرایط ناپایدار اقتصادی یا اجتماعی داخلی امکان هرگونه توافق را به‌شدت کاهش می‌دهد. در نتیجه در بعد اقتصادی انجام برخی اصلاحات حداقلی در حوزه انرژی و ارز در اسرع وقت اجتناب‌ناپذیر است.

2️⃣همچنین توافق بر سر سازوکاری رسمی برای نحوه هزینه‌کرد درآمدهای ارزی حاصل از رفع تحریم‌ها برای سرمایه‌گذاری -به‌خصوص در بالادست نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف انرژی- و تعریف پروژه‌های توسعه‌ای مشترک در منطقه نقش مهمی در پیشبرد مذاکرات خواهد داشت.

3️⃣در نهایت سازگاری زمانی مذاکرات نیازمند برنامه مرحله‌به‌مرحله و زمانمند برای افزایش تعهدات هسته‌ای ایران و کاهش تحریم‌ها و افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در ایران است. در بلندمدت انگیزه‌های اقتصادی نقش مهمی در کاهش پایدار تحریم‌ها خواهند داشت. اما بیش از یک دهه تحریم‌ها موجب شده که اقتصاد ایران حتی در صورت کاهش تحریم‌ها هم آماده ورود یکباره به اقتصاد جهانی نباشد و در نتیجه ایجاد انگیزه‌های اقتصادی برای تداوم کاهش تحریم‌ها فرآیندی زمان‌بر خواهد بود.


کانال اختصاصی رضا نصری dan repost
در واقع، ضروری است که تمامی مواضع و اظهارات مطرح‌شده از سوی ایران، روایت‌های داخلی در حال شکل‌گیری در فضای سیاسی و رسانه‌ای ایالات متحده را به‌دقت مدنظر قرار دهند تا از بهره‌برداری گزینشی، تحریف آن‌ها و توقیت این روایات برساخته جلوگیری شود.
همچنین، مواضع سنجیده و منسجم تیم مذاکره‌کننده ایران - که با دقت و هوشمندی تدوین شده - نباید با اظهارات پراکنده مقاماتی که مسئولیت رسمی در پرونده هسته‌ای ندارند، تضعیف یا نقض شود.

در مجموع، مدیریت یکپارچه و متمرکز مواضع ایران در این برهه حساس باید به‌طور انحصاری بر عهده وزارت امور خارجه باشد تا از انسجام راهبردی کشور در برابر چالش‌های پیش رو اطمینان حاصل شود.

https://irna.ir/xjThWp


کانال اختصاصی رضا نصری dan repost
خبرگزاری ایرنا:

«راهنمایی برای موضع‌گیری رسانه‌ای در مذاکرات غیرمستقیم ایران - آمریکا»

رضا نصری


با اعلام آغاز مذاکرات (غیرمستقیم) میان ایران و آمریکا در عمان، توجه رسانه‌ها به‌طور گسترده به ایران معطوف شده است. این توجه لزوماً مثبت نیست. بسیاری از رسانه‌ها و مراکز افکار عمومی در آمریکا و اسرائیل به‌دنبال رصد اظهارات و مواضع پراکنده در داخل ایران هستند تا از آن‌ها به‌صورت گزینشی استفاده کنند، روایت‌های برساخته خود را ترویج دهند و فضای تعامل میان ایران و آمریکا را به‌سوی تنش و درگیری سوق دهند.

به همین دلیل، شناخت دقیق روایت‌هایی که اکنون در فضای سیاسی آمریکا در حال شکل‌گیری و گسترش است، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این شناخت به مقامات، شخصیت‌های سیاسی برجسته و کانون‌های قدرت در کشور - که مواضع‌شان در سطح بین‌المللی بازتاب می‌یابد - کمک می‌کند تا اظهارات و مواضع خود را با دقت بیش‌تری تنظیم کنند. در این راستا، اشاره به چند روایت کلیدی ضروری است:

۱) رسانه‌های حامی اسرائیل در حال ترویج این ادعای غلط هستند که ایران در حال برنامه‌ریزی برای ترور دونالد ترامپ است. به همین دلیل، در روزهای آینده انتظار می‌رود که حملات رسانه‌ای هماهنگ با استناد به منابع ناشناس، اطلاعات گزینشی و اخبار جعلی منتشر شود تا هم از ویژگی‌های شخصیتی ترامپ در راستای تیره کردن فضای مذاکرات بهره‌برداری کند و هم افکار عمومی آمریکا را تحریک کرده و زمینه‌ای برای تشدید تنش‌ها فراهم آورد.

۲) اسرائیل - به‌ویژه از طریق وزیر خارجه و نخست‌وزیر این رژیم - قصد دارد ایران را به سازمان‌دهی و پشتیبانی مالی از عملیات ۷ اکتبر متهم کند. پیش از سفر اخیر نتانیاهو به واشنگتن، وزیر خارجه اسرائیل چند نامه به زبان عربی منتشر کرد که ادعا می‌شد میان مقامات ایران و حماس ردوبدل شده‌اند تا نشان دهند ایران تأمین‌کننده مالی این عملیات بوده است. هدف اصلی این روایت بی‌اساس، جلب حمایت مقامات و شهروندان آمریکایی برای برخورد نظامی با ایران و انحراف توجه از حماس به سمت ایران است.

۳) اسرائیل در تلاش است دولت آمریکا را به اتخاذ مواضعی در مذاکرات وادار کند که به شکست آن منجر شود. به عبارت دیگر، آن‌ها می‌خواهند با هدایت فضای سیاسی و رسانه‌ای آمریکا، دولت ترامپ را به طرح خواسته‌های حداکثری - مانند نابودی کامل برنامه هسته‌ای ایران - سوق دهند تا مذاکرات عملاً به بن‌بست برسد. در واقع، استراتژیست‌های رسانه‌ای اسرائیل - با مطرح کردن و ترویج گسترده مطالبات غیرواقع‌بینانه - قصد دارند ایران را به ترک میز مذاکره وادار کنند و سپس با مقصر جلوه دادن ایران، گزینه نظامی را به تنها گزینه باقی‌مانده تبدیل کنند.

۴) اسرائیل - با شبکه‌های رسانه‌ای و لابی‌گری خود - به‌صورت ظریف اما تهاجمی این دیدگاه را ترویج می‌دهد که حتی حمله محدود به تأسیسات هسته‌ای ایران کافی نخواهد بود. ادعا می‌شود چنین اقدامی تنها بازسازی برنامه هسته‌ای ایران را به تعویق می‌اندازد و از این رو مدعی است حملاتی گسترده‌تر و فراتر از اهداف هسته‌ای لازم است تا ایران در تولید سلاح هسته‌ای کاملاً خنثی شود. در این راستا، این تحلیل را برجسته می‌کنند که هرگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، ایران را ناگزیر به حرکت به‌سمت ساخت سلاح سوق خواهد داد؛ و از این پیش‌فرض، نتیجه می‌گیرند که حمله باید آن‌قدر سنگین و ویرانگر باشد که هیچ ظرفیتی برای احیای برنامه هسته‌ای باقی نماند. به بیان دیگر، دستگاه تبلیغاتی اسرائیل با این روایت‌سازی به‌دنبال ایجاد جنگی تمام‌عیار میان ایران و آمریکا است.

۵) لابی‌های اسرائیل در واشنگتن در حال پیشبرد لوایحی مانند «قانون حمایت حداکثری» هستند که هدف آن سلب اختیار رئیس‌جمهور آمریکا برای لغو تحریم‌ها علیه ایران و «دائمی» کردن وضعیت جنگی است. به احتمال زیاد، در هفته‌های آینده مانورهای تبلیغاتی گسترده‌ای در مورد این جنس لوایح صورت خواهد گرفت تا فضای مذاکرات برای ایران نامطلوب گردد.

۶) در روزهای آینده تلاش خواهد شد هر اقدام تیم مذاکره‌کننده ایران در راستای رسیدن به توافق «تسلیم ایران» جلوه داده شود و هر اقدام تاکتیکی که به ظاهر طرفین را از توافق دور می‌سازد - ولو موضوعات شِکلی مانند مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات - به عنوان «شکست دیپلماسی» شناخته شود. در این راستا، بازوهای تبلیغاتی فارسی‌زبان جریان ایران‌ستیز - مانند شبکه ایران‌اینترنشنال - نیز تلاش خواهند کرد افکار عمومی کشور را - با کلیدواژه‌هایی مانند «جام زهر»، «عقب‌نشینی»، «سازش» یا «تلاش ایران برای خریدن وقت» - حساس کنند.


پروژه ‎#پتروشیمی_میانکاله را چه کسانی حمایت می‌کنند که سال‌هاست پرونده آن بسته نمی‌شود؟

@fazeli_mohammad


‏به جای رفتن به افتتاح
۱. دولت عقلانیت را با مشروعیت ندادن به این حماقت‌ها شروع کند.
۲. غلط بودن ساخت در این مکان را اعلام کند.
۳. برنامه کاهش خسارات محیط‌زیستی تأسیسات موجود را اعلام کند.
۴. اقدام برای ممانعت از حماقت‌های آتی را اعلام کند.
بالاخره دست از ‎#حماقت_محیط‌زیستی بکشیم!

@fazeli_mohammad


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
خیریه مؤثر

مردم ایران برای #فقرزدایی به خیریه‌ها کمک می‌کنند، و خیریه‌ها در ایران می‌توانند مؤثرتر اداره شوند.

نسخه کامل ویدیو در یوتیوب

https://youtu.be/8xTrXtpYKls


#کار_خیر #تأمین_مالی #اشتغال_پایدار #فقرزدایی #ایفا

نسخه کامل ویدیو در یوتیوب

پلتفرم ایفا

@fazeli_mohammad


قسمت صدوبیست‌وهشت پادکست دغدغه ایران

چین: فیلسوفان و فلسفه‌ها (بخش ۱)

تاریخ چین شاهد پیدایش فیلسوفان و فلسفه‌هایی بوده است که بر میلیاردها انسان در همه جهان، و به‌ویژه در شرق آسیا، اثر گذاشته‌اند. سه مکتب فلسفی کنفوسیوس‌گرایی، دائوئیسم و قانون‌باوری، اصلی‌ترین مکاتب فلسفه چینی هستند. این قسمت، بخش اول از بررسی فیلسوفان و فلسفه‌های چینی است که کنفوسیوس‌گرایی و سه فیلسوف این مکتب یعنی کنفوسیوس، مو دزو و منسیوس را بررسی می‌کند.

حامی مالی
صرافی ارز دیجیتال والکس
اینستاگرام والکس || تلگرام والکس

حمایت از پادکست دغدغه ایران

شماره تماس برای حمایت مالی
09965691194

شناسه پیپال
Mfpaypal97@gmail.com

موسیقی آغازین
قطعه سلام، اثر استاد حسن کسائی

Email: dirancast@gmail.com

گوینده: محمد فاضلی
امور فنی و صوت: مرتضی مشیری‌خواه
گرافیک: استودیو آنسو (@onsoustudio)

تاریخ انتشار
بهمن هزار و چهارصدوسه

#تاریخ_چین #کنفوسیوس #پادکست_دغدغه_ایران #محمد_فاضلی

@dirancast_official


اشتغال‌زایی و فقرزدایی مؤثر

محمد فاضلی

وام‌های ریز و درشت در ایران زیاد داده شده تا صرف اشتغال‌زایی و کاستن از فقر شود. گاه ابزار سیاسی برای خرید رأی و محبوبیت هم بوده‌اند. این وام‌ها حتی وقتی با نیت خیر بوده، با این فرض داده شده که گیرنده وام توانایی برای استفاده از وام، ایده خوب برای تبدیل وام به شغل، و شرایط مناسب برای پایدار کردن شغل ایجادشده با وام را دارد.

این فرض‌ها می‌تواند کاملاً غلط باشد و وام‌گیرنده – بالاخص در وام‌های خُرد – گاه پول وام را هم از دست داده و از بیکار به بیکارِ بدهکار هم تبدیل شده است. این وام‌ها هم اغلب با فشار بر منابع بانکی و با عوارضی مثل خلق پول و ایجاد تورم، نکول و بازپرداخت نشدن وام‌ها و ایجاد عوارضی در نظام بانکی همراه بوده است.

سازمان مردم‌نهاد ایفا، تلاش کرده روش نوآورانه و مبتنی بر ملاحظات علمی برای استفاده از منابع جمع‌آوری‌شده از مردم و خیّرین را برای ایجاد اشتغال به‌کار بگیرد. منابع #ایفا از خیّرینی جمع‌آوری می‌شود که مایلند منابعی که به کار خیر اختصاص می‌دهند در مسیر ایجاد اشتغال پایدار صرف شود.

ویدیوی «فقرزدایی مؤثر» گفت‌وگویی با بنیان‌گذار ایفا است که در آن سازوکار عمل ایفا و مزایای آن‌را توضیح می‌دهد. وی توضیح می‌دهد که چگونه سعی شده منابع محدود به سمت ایجاد اشتغال پایدار و سازگار با محیط‌زیست جهت داده شود.

ویدیوی گفت‌وگو
https://youtu.be/8xTrXtpYKls

سایت سازمان مردم‌نهاد ایفا

***
صفحات محمد فاضلی در فضای مجازی
یوتیوب  II  اینستاگرام  II  ایکس (توییتر)

@fazeli_mohammad


مثل هر جامعه دیگری، تحلیل‌گران و شخصیت‌های مؤثر بر سیاست‌های آمریکا، یکدست نیستند؛ متنوع و با نظرات گاه کاملا متعارض درباره موضوع ایران هستند. اشتباهی راهبردی است اگر گفت‌وگو و تبادل نظر با طیف میانه‌رو و ضدجنگ تحلیل‌گران و تأثیرگذاران نزدیک به جمهوری‌خواهان از سوی ایران جدی گرفته نشود. پای ایران در میان است.

https://x.com/Mfazeli114/status/1908992572103544896?t=VbwnRw_r_CDtIBIX9kasIg&s=19

@fazeli_mohammad


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
فقرزدایی مؤثر: خیریه‌ای برای اشتغال

مردم ایران برای #فقرزدایی به خیریه‌ها کمک می‌کنند، خیریه‌های زیادی در کشور وجود دارند و منابع زیادی هم در کار خیر صرف می‌شود.

آیا این خیریه‌ها و منابع، سبب اثرات ماندگار و مؤثر بر کاهش فقر و بهبود زندگی افراد می‌شوند؟

انجام کار #خیر_مؤثر به نوآوری، استفاده از مدل‌های مالی و فناوری‌های جدید، استفاده از افراد بااستعداد و تفکر علمی نیاز دارد. انجام کار خیر مؤثر، صنعتی پیچیده است؛ و برای انجام آن فقط نیت خیر کافی نیست.

خانم #سارا_شاهرخی بنیان‌گذار #پلتفرم_ایفا دشواری‌های انجام کار خیر مؤثر، و ملاحظات ضروری برای ایجاد #اشتغال_پایدار و #اشتغال_فقرزدا را تشریح می‌کند.

نسخه کامل ویدیو در یوتیوب

https://youtu.be/8xTrXtpYKls

پلتفرم #ایفا و دست‌آوردهای آن نشان می‌دهد که ایرانیان داخل و خارج کشور چگونه می‌توانند در مسیر کمک به هم‌وطنان خود فعالیت کنند.

ایفا، زندگی بهتر را به ایرانیان نیازمند تأمین مالی، و حال خوب را به خیرین ارائه می‌کند.

#کار_خیر #تأمین_مالی #اشتغال_پایدار #فقرزدایی

نسخه کامل ویدیو در یوتیوب

پلتفرم ایفا

@fazeli_mohammad


تپّه‌های قطب‌های جنوب

محمد فاضلی

معاون رئیس‌جمهور، با هزینه شخصی برای تعطیلات و تفریح به #قطب_جنوب رفته بود. خبرش منتشر شد و رسانه‌ها – عمدتاً در فضای مجازی – خواستار شفاف شدن موضوع و برکناری ایشان در صورت صحت داشتن خبر شدند.

رئیس‌جمهور #پزشکیان امروز ۱۶ فروردین ۱۴۰۳ خیلی صریح، بدون آن‌که درگیر رفاقت یا رودربایستی همکاری شود، معاونش را عزل کرد. این اقدام حداقل تا آن‌جا که من به یاد می‌آورم، در تاریخ جمهوری اسلامی سابقه ندارد.

این اقدام درست سبب نمی‌شود مشکلات اساسی کشور – تورم، فساد، پایین بودن رشد اقتصادی یا مشکلات محیط‌زیستی، فیلترینگ یا سیاست خارجی پرتنش – حل شود، اما در جای خودش اهمیت دارد.

یک. مهم‌ترین نکته این است که اقدام معاون رئیس‌جمهور در میانه سختی‌های اقتصادی مردم، تورم، نرخ ارز بالارفته و در فضای تهدید جنگ، تضعیف‌کننده اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی دولت بود. هر آدمی که سمت دولتی می‌پذیرد، در فضای توجه عمومی قرار می‌گیرد و باید ملاحظاتی فراتر از زندگی شخصی‌اش داشته باشد.

دو. روابط عمومی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور در روزهای اولیه انتشار این خبر، سفر را تکذیب کرده و عکس مربوط به آن‌را هم قدیمی خوانده بود. اکنون آشکار شده که این اظهارنظر دروغ بوده است. روابط عمومی نباید دروغ بگوید. این خطای اخلاقی روابط عمومی معاونت پارلمانی هم نباید بی‌عقوبت بماند.

سه. هر دولتی باید پاسدار و نگهبان انواع سرمایه‌های کشور باشد. فرقی نمی‌کند سرمایه مالی و منابع فیزیکی، سرمایه جغرافیایی و جایگاه کشور در کریدورها، یا سرمایه‌های محیط‌زیستی و مربوط با ظرفیت زیست‌پذیری سرزمین باشد. یکی از این سرمایه‌ها، اعتماد مردم به دولت و سرمایه اجتماعی دولت نزد مردم است.

رفتاری نظیر سفر به قطب جنوب، تضعیف سرمایه اجتماعی دولت بود. نکته مهم این است که در چند دهه گذشته، حکومتی‌ها و دولتی‌ها با انواع سخنان و کردار خود، اعتماد و سرمایه اجتماعی را نابود کرده‌اند:

🔴 مقامات با جیب‌های پر، از مقاومت و ساده‌زیستی گفته‌اند.

🔴 مقامات با جملات دهان‌پرکن و قیافه‌های برنده، از ابزارهای مسخره و پروژه‌های شکست‌خورده تعریف و دفاع کرده‌اند.

🔴 مقامات با جملات پرطمطراق و ژست‌های عاقل اندر سفیه، از احمقانه‌ترین طرح‌ها گفته‌اند و فخرها فروخته‌اند.

🔴 مقامات آن‌چه را مردم در خشت خام می‌دیده‌اند، در آینه هم ندیده‌اند و دیده‌های مردم را هم انکار کرده‌اند.

🔴 مقامات در چشم مردم زل زدند و آمار و ارقام عجیب و غریب گفتند، و بعد زیردستان‌شان از آن آمارها دفاع کردند.

هر وقت مقامات یکی از این کارها را انجام داده‌اند، یک سفر به قطب جنوب رفته‌اند که تازه به هزینه شخصی خودشان هم نبوده، کاملاً هزینه‌اش از جیب ملت بزرگ ایران پرداخت شده است.

قطب جنوب، استعاره‌ای است برای همه سخنان و اقداماتی که اعتماد و سرمایه اجتماعی را در ایران نابود کرده‌اند. مقامات، زیاد قطب جنوب رفته‌اند، فقط معاون پارلمانی دولت چهاردهم قطب جنوب نرفته است.

همه این سفرها به قطب جنوب، اعتماد و سرمایه اجتماعی را نابود کرده‌اند. همه این‌ها برای خودشان قطب جنوبی بوده‌اند.

در اصل، یخ‌زدگی‌های اقتصاد، جامعه، سیاست و فرهنگ در ایران، حاصل همین قطب جنوب رفتن‌های مقامات است. قطب جنوب، سرزمین شناخته‌شده‌ای برای تعداد زیادی از مقامات در چند دهه گذشته است.

بازسازی سرمایه اجتماعی وقتی ممکن می‌شود که به هر طریقی از سفرهای قطب جنوبی گفتاری و کرداری مقامات، و ایستادن بر تپه‌های قطب جنوب، هر قطب جنوبی، جلوگیری شود.
 
@fazeli_mohammad


هیچ روابط عمومی در دولت و همه ارکان حکومت نباید حق دروغگویی داشته باشد.

@fazeli_mohammad


توضیحات درباره هدررفت آب شهری

محمد فاضلی

من در اسفند ۱۴۰۳ متنی درباره هدررفت آب شهری نوشتم با عنوان «کدام سوراخ‌ها را پر می‌کنید؟» (اینجا). آقای #علی_سیدزاده مدیرکل دفتر نظارت بر کاهش هدررفت آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، یازده نکته را درباره مشکل #هدررفت_آب نوشته‌اند که می‌تواند به روشن شدن موضوع، گفت‌وگوی بیشتر درباره مشکل و در دستور کار قرار گرفتن مقابله با هدررفت آب کمک کند. عین توضیحات آقای علی سیدزاده را در ادامه می‌خوانید.

یک. شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در موضوع آب بدون درآمد و هدررفت آب از سال ۱۳۸۴ از استاندارد انجمن جهانی آب  IWA   با کلیدواژه جداول بالانس آب (water balance sheet) به منظور محاسبه اجزای هدررفت آب استفاده می‌نماید، و موفق شده است سالانه برای بیش از ۱۲۰۰ شهر کشور میزان هدررفت آب را مطابق استاندارد مذکور محاسبه و رصد نماید که در نوع خود و در مقایسه با کشورهای همسایه اقدامی قابل توجه و تاثیرگذار در حوزه شناخت واقعی و دقیق اجزای هدررفت آب به منظور انجام فعالیت‌های اجرایی بوده است.

دو. از بدو تاسیس شرکت‌های آب و فاضلاب در سراسر کشور دفاتر تخصصی نظارت بر کاهش هدررفت آب در چارت تشکیلاتی ایجاده شده است (در بخش کشاورزی که سهم بزرگی از منابع آبی و هدررفت آب را به خود اختصاص داده تیم تخصصی در چارت برای موضوع هدررفت وجود ندارد) و به جز اقدامی که در سال ۱۳۹۹ متاسفانه با یکپارچه‌سازی شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی علیرغم نظر متخصصان این حوزه منجر به حذف دفاتر مذکور شد تا کنون فعالیت‌های علمی و اجرایی متعددی در کشور در این حوزه انجام شده است. قابل ذکر است در سال ۱۴۰۳ و با نظر موافق مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور مجددا دفاتر تخصصی نظارت بر کاهش هدررفت آب در کشور ایجاد گردید.

سه. در سال ۱۳۹۹ و پس از ادغام شرکت‌های آب و فاضلاب میزان آب بدون درآمد کشور عدد ۳۲.۷ درصد رسید که با مجموعه اقدامات انجام شده طی ۴ سال گذشته در حال حاضر این عدد به ۳۲ درصد کاهش داشته است. قابل ذکر است طی سالهای ۱۳۸۷ الی ۱۳۹۹ و پس از اجرای بالانس آب میزان آب بدون درآمد در کشور در حدود ۹ درصد کاهش داشته است. (مطابق مطالعات بانک جهانی میانگین آب بدون درامد در کشورهای در حال توسعه ۳۵ درصد و در کشورهای توسعه‌یافته ۱۵ درصد است.)

ادامه متن در لینک زیر👇👇
https://telegra.ph/%D8%AA%D9%88%D8%B6%DB%8C%D8%AD%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%87%D8%AF%D8%B1%D8%B1%D9%81%D8%AA-%D8%A2%D8%A8-%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C-04-05

@fazeli_mohammad


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
.
چرخ‌های تورم در درازمدت همه، جز معدودی، را له می‌کند.
محسن جلال‌پور، فعال اقتصادی از مصائب تورم می‌گوید.

ویدیوی کامل در یوتیوب (صفحه محمد فاضلی)
https://youtu.be/Mej3aQEDy64

#دغدغه_ایران #محمد_فاضلی #محسن_جلالپور #تورم

@fazeli_mohammad


زندگی ما و سیاست‌های رفاهی dan repost
ما در این آمار نباشیم

در اخبار اعلام شد که در دو دهه گذشته تصادفات جاده‌ای ۴۰۰ هزار کشته و شش میلیون مصدوم بر جای گذشته است. کارشناسان فقط خسارت اقتصادی برای هر جان باخته را معادل ۱۸ میلیارد تومان محاسبه می کنند .
مراقب باشیم ما بخشی از این آمار نشویم .

https://t.me/rkardooni99


دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی-Environmental and Academic Concerns dan repost
۱۰ اصل در روز سیزده
۱. پرهیز از استفاده ظرف و سفره یکبار مصرف در گشت بیرون از خانه و یا در خانه
۲. پرهیز از استفاده هر گونه کیسه پلاستیکی
۳. به جا نگذاشتن بقایای غذایی، دستمال، پوشک بچه و سایر امور بهداشتی
۴. ندادن بقایای غذایی به حیوانات وحشی و غیر وحشی
۵. نکندن و لگد مال نکردن سبزی ها و‌گل های خودرو
۶. وارد نشدن به حریم شخصی دیگران، بخصوص باغها و زمین های کشاورزی
۷. عدم ایجاد ترافیک و استفاده حداقلی از خودرو
۸. عدم ایجاد صوت نا بهنجار و مزاحمت برای سایر هموطنان
۹. نریختن سبزه ها در مسیر آب، جاده و هر جایی که باعث زشتی و یا آسیب به طبیعت و‌یا شهر و‌روستا می شود.
۱۰. پرهیز از ایجاد آتش و یا در صورت ایجاد پرهیز از هر گونه آسیب به درختان و طبیعت
در سیزده بدر به طبیعت احترام بگذارید.
حسین آخانی


.
ما ایرانیان سال‌ها زمان نیاز داریم تا میلیون‌ها تن زباله ریخته شده در طبیعت زیبای این سرزمین را جمع کنیم.

در سیزده روز گذشته هر کجا پا گذاشتیم، زباله بود، پلاستیک، پوشک بچه، پاکت چیپس و پفک، بطری نوشابه و آب معدنی!

چه کرده‌ایم با این سرزمین!

#دغدغه_ایران #محیطزیست #مدیریت_پسماند #سیزده_بدر

@fazeli_mohammad

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.