اعظم بهرامی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Bloglar


تماس
از دغدغه هایم در مورد خاک و آب و اقلیم سرزمینی مینویسم که دوری از آن ذره ای از احساسم به آن کم نکرده است. نظراتتون را برایم بگذارید و در فیس بوک و توییتر میتوانید بیشتر آنچه مینویسم را ببینید و بخوانید.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
Bloglar
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
مازوت سوزی در نکا

اقای سهیل اولاد زاد این ویدئو را منتشر کرده که حجم آلودگی حاصل از سوخت مازوت در نیروگاه برق نکا را نشان میدهد.
این نیروگاه حدود ۴٪ از برق کشور را تولید می‌کند و سال گذشته برای نسوزاندن ‎#مازوت حتی حکم مقام قضایی داشته آمار غیر رسمی حتی سوخت روزانه تا ۸میلیون لیتر مازوت را در این نیروگاه تایید می‌کند.

🆔@azambahramiran


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
رهاسازی زباله

بازیافت در بدترین و ابتدایی تربن و کم امکانات تربن شکل ممکن هم میتواند سودآور و مفید باشد. مهمترین مشکل زباله د. ایران عدم وجود زیرساز مناسب برای تفکیک زباله در مبدا است. در ایران تفکیک زباله نه فقط در خانه که حتی در مدارس و رستوران‌ها و بیمارستانها و صنایع نیز در بیشتر مواقع انجام نمی‌شود
در برخی شهرها حتی سطل جمع اوری زباله در شرایط عادی نیز با اندازه در خیابان‌ها تعبیه نشده است. مدیریت زباله های مخلوط و رها شده در طبیعت تقریبا غیر ممکن است و مشکلات ناشی از رهاسازی آن سالها زمان و میلیاردها تومان هزینه نیاز دارد. چرا هنوز ابتدایی ترین اصول در تفکیک زباله از مبدا در ایران لحاظ نمی‌شود؟! چه کسانی از این خلآ سود میبرند؟!

🆔@azambahramiran


سفر به خوزستان

در آستانه سفرپزشکیان به خوزستان,با دستور عارف معاون اول رئیس جمهور,منطقه هزار جریب اصفهان برای تامین اعتبار پروژه انتقال آب کارون از طریق مولسازی به مناقصه گذاشته شده. سازمان برنامه و بودجه و رئیس سازمان خصوصی سازی بایداز تخصیص بودجه به این پروژه فاقد مجوز جلوگیری کنند. تخصیص بودجه برای انتقال آب کارون, در پس اعتراضهای پیوسته زاگرس نشینان به پروژه های انتقال آب نشان میدهد خواست مردم و نیاز سنجی منطقه بر اساس مشکلات جدی که مردم با ان درگیر هستند و تخلف از قانون توسط نهادهایی که مسئول و متولی اجرای قانون هستند, کوچکترین اهمیت و معنایی ندارد.

🆔@azambahramiran


مجله تلگرامی صدای پای آب dan repost
✔️ لغو مجوز سد خرسان سه ، پیروزی محیط زیست و عدالت اجتماعی


👈 بارقه‌های امید برای لغو پروژه

خبرگزاری رکنا؛ با اقدامات تشکل‌هایی همچون نشان اپوش و انتشار اسناد مربوط به تخلفات این پروژه، امیدها برای لغو نهایی آن افزایش یافته است. این پروژه نه‌تنها تعادل اکوسیستم منطقه را تهدید می‌کند، بلکه با سیاست‌های ناپایدار توسعه‌ای، منابع طبیعی و زندگی مردم را در معرض خطر قرار می‌دهد. انتظار می‌رود که لغو مجوز این سد، راهی برای بازنگری جدی در سیاست‌های انتقال آب و حفظ منابع زیست‌محیطی کشور باز کند.

👈 آینده محیط‌زیست و توسعه پایدار

پروژه‌هایی مانند سد خرسان ۳ نمونه‌ای از عدم تطابق برنامه‌های توسعه‌ای با شرایط اقلیمی و نیازهای واقعی کشور هستند. تداوم چنین طرح‌هایی نه‌تنها به محیط‌زیست بلکه به عدالت اجتماعی و پایداری اقتصادی نیز آسیب می‌رساند. لغو این پروژه می‌تواند آغازی برای تغییر رویکرد در مدیریت منابع طبیعی و حرکت به سوی توسعه پایدار باشد.


@sedayepayeab1

https://www.rokna.net/fa/tiny/news-1081468


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
اینروزها بسیاری در اینستاگرام ‎#فست_فشن شین را تبلیغ میکنند. الگوی هر چه بیشتر و بدتر مصرف کنی دارا تری مرزهای جدیدی را طی میکند.‌
جز الودگیهای محیط زیستی، بدانید، عمده کار تولید در کارگاه های تولید لباس در شرق آسیا بردوش کودکان میگردد. شرایط امنیت کار در این کارگاه ها غیر قابل تحمل است. بارها اتش سوزی در این کارگاه ها و انبارها باعث مرگ کارگران گمنام شده است. در ترکیه نیز ویژه بعد از جنگ سوریه بسیاری از کودکان مهاجر در کارگاه های تولید لباس با درآمدی حداقلی به کار گرفته شدند. خریدهای غیر ضروری و ناآگاهانه ما این چرخه را تقویت می‌کند.
لباسهایی که حتی زباله نمیشوند. باری هستند و عفونتی بر طبیعت.

🆔@azambahramiran


آب...? dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎞 بحران عمیق بی‌آبی در ایران

▫️رشد تبخیر بالقوه در اثر افزایش دما در کنار کاهش متوسط بارندگی‌ها در سال‌های اخیر، بحران بی‌آبی در ایران را جدی‌تر کرده است.

▫️براساس داده‌های آماری، حجم اضافه برداشت آب از ابتدای دهه 70 ، به دلیل آغاز فرایند توسعه کشور پس از جنگ و همچنین خشکسالی‌های پی در پی، باعث شده تا کسری تجمعی ذخایر آب زیرزمینی شدت بگیرد.

▫️در نهایت تا پایان تابستان 1403 این رقم به 150 میلیارد متر مکعب کسری رسیده است.

▫️گزارش برنامه روند از عمق بحران بی‌آبی در ایران را در اینجا ببینید.


کانال آب
@water_bio


اهميت اخبار آمریکا

یکوقت مردم به مسخره میگفتند گربه ای در آمریکا بمیرد هم ما باید بدونیم! حالا حکایت اینروزهای رسانه های جمهوری اسلامی است. جوری اخبار آتش‌سوزی در آمریکا را با سفر پزشکیان پوشش همزمان و زنده میدهد که انگار ما وسط لوس آنجلس زندگی میکنیم! یا ایران رتبه آخر جهان در مدیریت تغییر اقلیم را ندارد و خودش شهروندانش را هر روز با ابزار و عنوانهای مختلف نمیکشد! نصف این هم آتش‌سوزی‌های این سالها در زاگرس را هم پوشش ندادند.

🆔@azambahramira


ما چند سال از اندیشه جهان در توسعه عقبتریم

درحالیکه جهان دارد برنامه ریزی میکند برای نجات شهرهای ساحلی و توسعه زیرسازهای محافظت برای افزایش سطح آبهای آزاد و تغییر دما و آلودگی‌های پایدار ساحلی، ج.ا که سالهاست کلا استانهای جنوبی را به حال خود رها کرده بود تا درفقر و بهره کشی و توسعه نیافتگی بیشتر فرو روند و حتی توان نداشت که راه آهن از چابهار به زاهدان بکشد ناگهان طرح پایتخت شدن مکران را از لپ لپ بیرون میکشد. شما اگر توان داشتید برای همان مردم منطقه حداقل امکانات زیستی فراهم میکردید که عسلویه غیر قابل زیست نشود، هرمزگان تبدیل به یکی از محرومترین استانهای ایران و چابهار بندری با۶۰٪حاشیه نشین.

🆔@azambahramiran


چرا پایداری شهرها در توسعه اهمیت دارد

بیش از نیمی از جمعیت جهان درمراکز شهری زندگی می کنند و تا سال 2050 احتمالاً به دو سوم خواهد رسید. علاوه بر این، شهرها تقریباً 80 درصد از انرژی سیاره را مصرف می کنند و مسئول تولید 75 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای هستند.

بنابراین پایداری کره زمین به پایداری شهرهای بزرگ بستگی دارد. اینکه توسعه اقتصادی شهرها باید همراه با حفاظت از شرایط محیطی و تضمین کیفیت زندگی مردم باشد. شهرهایی که بدون فکر کردن به محیط اطراف خود و بی توجهی به نیازهای شهروندان خود توسعه می یابند، نمی توانند در دراز مدت دوام بیاورند.

ابعاد مهم در پایداری

محیطی، اجتماعی و اقتصادی، ابعاد پایداری هستند. برای تضمین آینده خود، مدیران و حاکمان سیاستگذار باید بتوانند این سه جنبه را با هم ترکیب کنند.
جستجو برای سودآوری به تنهایی توسعه آینده‌نگر ایجاد نمی‌کند و در واقع به افزایش نابرابری‌های اجتماعی، بیکاری، آلودگی و اتلاف منابع کمک می‌کند.

شاخص جهانی شهرهای پایدار آرکادیس کلان شهرهای جهان را بر اساس این ارکان اساسی ارزیابی می کند «سیاره»، «مردم» و «سود»
رتبه بندی پایدارترین شهرهای جهان از ترکیب نمرات به دست آمده در این سه بعد به دست می آید.

سیاره
در تحلیل آرکادیس، پارامتر "سیاره" مهمترین است: پایداری زیست محیطی که زندگی مردم و سود شرکت بر آن بنا می شود. بدون حفاظت از محیط زیست، نمی توان از رونق جوامع، مشاغل و بازارها حمایت کرد.

مردم
فاکتوری است که کیفیت اجتماعی روابط و تجربیات زندگی شهری را در نظر می گیرد.معیاری برای اندازه گیری سطح خدمات ارائه شده توسط نهادهای عمومی، توانایی ساکنان برای رشد و توانمندسازی فردی و بیان ایده های نوآورانه و همچنین ایمنی و تعادل بین کار و زندگی شهروندان است.

سود
مربوط به سرزندگی اقتصادی مراکز شهری است. با این حال، تنها توانایی تولید درآمد را تجزیه و تحلیل نمی کند، بلکه جنبه های اجتماعی-اقتصادی مانند سهولت راه اندازی کسب و کارهای جدید و گسترش رفاه در بین مردم را نیز بررسی می کند.
به نظر شما کلان شهرهای ایران در کدام بخش از این فاکتورها وضعیت مطلوبی دارند؟!

🆔@azambahramiran


گره رهاسازی زباله و تالاب انزلی

مشکلات محیط زیست ایران دارند به هم می‌پیوندند. شبیه اعضای بدنی که زخم داشتند و حالا عفونت کردند و عفونت دارد تمام بدن را از پا درمی‌آورد.
از میلیونها مترمکعب فاضلاب و پساب که به ‎#تالاب_انزلی میریزد بخش مهمی مربوط به شیرابه کوه زباله رها شده در ‎#سراوان در قلب جنگلهای هیرکانی است. مشکلات محیط زیست وقتی به حوزه اسیب جدی و مدام انسانی می‌رسند و در مشکلات محیط زیستی گره می‌خورند تبدیل به بحران‌هایی می‌شوند که براز حل آن زمان و انرژی و هزینه بسیار زیادی مورد نیاز است.

🆔@azambahramiran


یک شب درون قایق دلتنگ
خواندند آن چنان
که من هنوز هیبت دریا را
در خواب
می‌بینم.
ری را… ری را…
دارد هوا که بخواند
در این شب سیاه
او نیست با خودش.
او رفته با صدایش...
‎#هواپیمای_اوکراینی
‎#پرواز752


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
این تصویری است که انسان در بخشی از زیباترین سواحل جهان در بالی بوجود آورده.زباله های رها شده در رودها وکانالهای فاضلاب که به دریاها و اقیانوسها میرسند و تا ۲۰۵۰ تعداد قطعات پلاستیک شناور در آب از تعداد ماهیها بیشتر خواهد بود.
بیش از ۲۰۰۰ نفر همراه شدند تا ۷۰ تن زباله پلاستیکی را جمع آوری کنند.

🆔@azambahramiran


اگر حتی۱۰٪ بودجه سرسام آور سازمان تولید زباله صدا و سیما را صرف تجهیز و حمایت محیط بانان کنند و تجهیز رصد و پایش مناطق حفاظت شده اینجور نبود که یک محیط بان حتی اولیه ترین ابزار حفاظت از خود و اطلاعرسانی به موقع به مرکز را نداشته باشد و امروز زیر خطر اعدام باشد.
#محیطبان_کرمانی

🆔@azambahramiran


قیمت برق در آلمان، در نخستین روز معاملات سال ۲۰۲۵، تحت تاثیر افزایش تولید نیروی تجدیدپذیر، به زیر صفر رسید.
در حالیکه ایران با این روند تولید و مصرف انرژی سال آینده ۲۴ هزار مگاوات کمبود برق خواهد داشت. در تولید انرژی پاک ایران سرزمین آفتاب و حتی باد کجا و آلمان کجا.

🆔@azambahramiran


بسوزان و الوده کن!

ایستاگرام پر شده از ولاگر و بلاگرهای بی مسئولیتی که دارند آموزش آشپزی می‌دهند در دل طبیعت. یک مشت شهروند خودشیفته تازه به دوران رسیده که فکر می‌کنند آتش در دل درختان برافروختن و آب کف و زباله در رودخانه ریختن و میز دراز کباب راه انداختن در جنگل هنر است. گردشگری و طبیعت‌گردی بی ضابطه وقانون در ایران نشان میدهد که هيچ متولی برای محیط زیست ایران وجود ندارد.طبیعت باغ و ویلا و ملک پدری شما نیست که هرکار دلتان خواست در آن انجام دهید. محیط زيست ایران یک قاتل و دو قاتل ندارد؟!

🆔@azambahramiran


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
صنایع فرآوری

یکی از دلایل آلودگی هوا در دوره های رمانی خاص در اتباط با صنایع الاینده خوزستان است. هرسال ‎#خوزستان قربانی سوزاندن مزارع نیشکر می‌شود. پسماندهای صنایع نیشکر آب،خاک و رودخانه ها را به شدت آلوده می‌کند. در همه این سالها حاکمیت در ایران حتی نتوانستند صنایع خورد و ساده ای راه اندازی کنند که در بازیافت و بازچرخانی پسماند و پساب کاری جدی و اصولی کرده باشند و این بحران را به فرصت تبدیل کنند. عملا فقط نابود کردند. فقط ویرانی در پس حرکت موتور جمهوری اسلامی باقی ماند.

🆔@azambahramiran


کوپرنیک اعلام کرد که تقریباً به طور قطع، سال 2024 گرم ترین سال ثبت شده و اولین سالی خواهد بود که از آستانه 1.5 درجه گرمتر از دوران پیش از صنعتی شدن فراتر رفت، در حالی که ماه اکتبر دومین ماه گرم ترین ماه تاریخ بود. با در نظر گرفتن ده ماه اول 2024، تقریباً می توان با اطمینان مطلق گفت که 2024 گرم ترین سال ثبت شده و اولین سال است با میانگین دمای جهانی که از آستانه 1.5 درجه بالاتر از قبل, رفت. بر اساس گزارش اخیر برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP)، برنامه هایی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای که در حال حاضر توسط دولت ها پیش بینی شده است، منجر به گرم شدن فاجعه بار بین 2.6 تا 3.1 درجه تا پایان قرن خواهد شد. 🆔@azambahramiran


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
نتیجه فعالیتهای انسانی برای کشاورزی و دامداری و کشت پالم عمده دلایلی است که باعث تخریب یکی از مهمترین ذخایر و اکوسیستمهای جهان شده است. بخش جنگلهای امازون در برزیل در طول زمان. باارزوی سالی متففاوت برای جنگلهای ایران و جهان.

🆔@azambahramiran


به نام اراضی ملی و به کام معدن کاوی

وضعیت امنیت جان و مال مردم در ایران به مرزهای پیچیده تری رسیده.در مجموعه روستاهایی مثل ‎#عنبرآباد در ‎#جنوب_کرمان زمینهای بنچاق و سند خورده مردم را تصاحب کردند که اراضی ملی است و بعد واگذار کردند برای معدن کاوی.زمینهای اجدادی مردم را تصاحب کردند و حالا در آن فعالیت معدنی انجام میدهند و جواب شکایت مردم به نهادهای قضایی را هم ندادند. ارتفاعات بحر آسمان یک منطقه بسیار مهم در تنوع زیستی است و سرچشمه آبهای جاری منطقه در دل آن است. برداشت مس در این منطقه باعث آلودگی زمین و آبهای زیرزمینی شده و تصاحب زمین، کشاورزی و دامداری کوچک و کم جان مردم را نابود کرده است.

🆔@azambahramiran


امنیت ملی موشک بالستیک ساختن نیست

طالبان شرایط را برای آبهای مرزی ایران هر روز بدتر میکنند. دو سد تازه دیگر هم روی هریرود خواهند ساخت.‎#هریرود پس از گذر از ‎#افغانستان به مرز ایران میرسد و منبع اصلی تامین آب شرب بیش از ۲ میلیون ایرانی ساکن خراسان رضوی است. جمهوری اسلامی به وزیر و مشاور آب طالبان در دل دانشگاه تهران مدال قهرمانی صلح و آب میدهد و طالبان به زودی استانهای شرقی ایران را می‌ خشکانند و خالی از سکنه میکنند. سیاست خارجی منفعل ایران در مورد منابع آبی مشترک باعث ننگ و در تاریخ ثبت خواهد شد. از دریای کاسپین تا هیرمند و هریرود و اترک و ارس هورالعظیم. دلیل این همه مماشات و ناتوانی در ژئوپولتیک چیست؟ آیا آباد بودن و پر جمعیت بودن مناطق مرزی ایران و دسترسی پایدار به آب از شاخصهای امنیت ملی نیست؟ آیا این فرصت‌ها قابل بازگشت و قابل جبران خواهند بود؟ چه ضعفی باعث شده که جمهوری اسلامی تا این اندازه از حقوق ملی خود در عرصه های محیط زیستی عقب بنشیند؟

🆔@azambahramiran

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.