جامعه‌شناسانِ ایرانی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


کانالِ مرتبط: حسن معین - خودشناسی
https://t.me/MHMohaqeqMoein
☘️☘️☘️

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


BBCPersian dan repost
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
حسام محجوبی، روزنامه‌نگار

جلال متینی استاد و رئیس پیشین دانشگاه فردوسی مشهد و بنیانگذار دو نشریه ایرانشناسی در خارج از ایران، روز ۳۰ دی ۱۴۰۳ در ۹۶ سالگی در آمریکا درگذشت.

او‌که به زبان و ادبیات فارسی علاقه داشت در سال‌های دوری از ایران هم به فعالیت‌های آموزشی و تحقیقاتی‌اش درباره ایران ادامه داد.

آلبوم را ورق بزنید و برای خواندن مطلب کامل، از لینک بایو به وب‌سایت بی‌بی‌سی مراجعه کنید.

https://bbc.in/4asuoMg

📸 ایسنا / بنیاد مطالعات ایران / دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران / شرکت کتاب / بنیاد فرهنگ ایران / دانشگاه فردوسی / PERSIANDUTCHNETWORK

@BBCPersian


حسن معین - جامعه شناسی وجودی dan repost
👀 درباره‌ی گفتگو

✍️ حسن معین - ۳ بهمن ۱۴۰۳

یک. ادامه‌ی سیاست‌های اصلی جیم الف در انتخابات تیرماه ۱۴۰۳ از نظر ۸۰ درصد ملت ایران مردود اعلام شده است. رهبرِ جیم الف می‌گوید مذاکره با ترامپ مسخره است. کارگزاران حکومتِ جیم الف فدایی و گوش به فرمان رهبر هستند.

دو. جیم الف صلاحیت و کفایت مذاکره با ترامپ از سوی ملت ایران را ندارد.

سه. چرا بدون اینکه جیم الف، تغییر سیاستی داده، جبران مافاتی کرده و پذیرفته باشد که بر خطا رفته و ظلم کرده است؛ به او اجازه مذاکره با ترامپ بدهیم؟ برود با ترامپ ببندد و نیروی بیشتری برای سرکوب ملت پیدا کند؟


خونه ی دل dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
«عشق گل»
#سپیده_رئیس_سادات
@khonehdeleman






مطالعات راهبردی آمریکا dan repost
🌎 آقایان! رفع فیلتر یوتیوب از نان شب هم واجب‌تر است

✍ دکتر اسفندیار خدایی

🌿 یوتیوب یک برنامه رایگان برای دسترسی به آموزنده‌ترین و مفیدترین ویدئوهای جهان برای حل مشکلات روزمره مردم است. در این پلتفرم همه کاربران می‌توانند ویدئوهای آموزشی طولانی و با کیفیت بالا را دانلود و تماشا کنند و یا محتوای تولید شده خود را منتشر کنند. در حالیکه پلتفرمهایی مثل تلگرام، اینستاگرام و واتساپ برای پیام‌رسانی، محتوای کوتاه، و یا سرگرمی مناسبند. در یوتیوب هزاران ساعت محتواهای آموزشی تخصصی رایگان، باکیفیت و با دسته‌بندی مناسب در زمینه‌های مختلف با هم رقابت می‌کنند.

🌿 شما معمولاً وقتی سراغ یوتیوب می‌روید که سوال یا مشکلی دارید و می‌خواهید چیز جدیدی یاد بگیرید. وقتی که یخچال، ماشین لباسشویی، کولر و یا اتومبیل شما با مشکلی مواجه می‌شود، احتمالاً اولین کاری که می‌کنید در گوگل جستجو می‌کنید و گوگل هم غالباً اولین جایی که به شما پیشنهاد می‌دهد، ویدئوهای یوتیوب است که توسط متخصصان و فنی‌کاران تهیه شده‌اند. لکن در ایران شما ناچار باید یک یا چند فیلترشکن اسرائیلی یا آمریکایی خوب و قابل اعتماد! روی گوشی خود نصب کنید و ناخواسته کنترل گوشی و امنیت سایبری خود را به آنها بسپارید.

🌿 وقتی که در استفاده از یکی از برنامه‌های گوشی به مشکل برمی‌خورید، مثلا می‌خواهید یک کلیپ بسازید و یا کیفیت صدا یا تصویر گوشی خود را تنظیم کنید و در گوگل برای حل مشکل جستجو می‌کنید، باز هم گوگل شما را به ویدئوهای یوتیوب ارجاع می‌دهد. و باز هم مانع فیلتر و فیلترشکن.

🌿 امروز دیگر در دنیا آموزش مدارس محدود به تابلو و گچ و ماژیک نیست. معلمان و دانش‌آموزان برای یادگیری زبان، ریاضی، فیزیک، تاریخ، شیمی و جغرافیا از ویدئوهای باکیفیت یوتیوب استفاده می‌کنند، بلکه خود ویدئو می‌سازند و در این پلتفرم رایگان کسب درآمد هم می‌کنند. اما معلمان و دانش‌آموزان ایرانی از این فرصت محرومند. حالا آقایان مدعی هستند که داریم به قله می‌رسیم!

🌿 دانش‌آموزان ایرانی برای استفاده از بهترین ویدئوهای درسی یوتیوب و برای دسترسی به راهنمایی ویدئوهای شرکت در بازیهای پیشرفته تعاملی باید چندین فیلترشکن رایگان خارحی را در گوشی خود نصب می‌کنند. اما آنها نمی‌دانند که هیچ چیز رایگانی وجود ندارد و هیچکس برای رضای خدا فیلترشکن رایگان تولید نمی‌کند.

🌿 ویدیوهای یوتیوب بهترین منابع برای دانشجویان جهت حل مسائل علمی و اجرای پروژه‌های فنی و پژوهش‌های تخصصی برای پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و تهیه مقالات و تولید ایده‌ها و انتشار تجربیات و یافته‌های پژوهشی هستند.

🌿 یوتیوب بستری برای نمایش توانمندی‌های فرهنگی، اقتصادی و علمی ایرانیان در سطح جهان فراهم می‌کند. نقطه قوت ایران نسبت به کشورهای منطقه، نیروی انسانی فرهیخته و فوق‌العاده این کشور است. به جای ترس از مردم و فرار از جهان، بهتر آن است که شجاعانه با رفع فیلتر یوتیوب و با تشویق حضور فعال ایرانیان در تولید محتوا و انتشار در این پلتفرم جهانی، از جایگاه شایسته کشورمان دفاع کنیم. جمعیت خلاق و نیروی انسانی کارآمد ایرانی می‌تواند با تولید محتوا و استفاده از بستر پلتفرمهایی مثل یوتیوب با دنیا تعامل کند، به درآمدزایی ارزی برسد، تحریمهای ظالمانه را خنثی کند؛ تا آنجا که دنیا نیازمند و خواهان ما باشد و تصویر بهتری از ایران به جهانیان ارائه دهیم تا ما را نه به عنوان مزاحم و مانع و مصرف‌کننده، بلکه به عنوان یک منبع اصیل فرهنگ و هنر و ادبیات و صنعت و معماری و گردشگری و نوآوری و اخلاق نگاه کنند.

🌿 چگونه ممکن است در عصر هوش مصنوعی، جوان ایرانی بدون دسترسی به بزرگترین پلتفرم تولید محتوای علمی و آموزشی جهان، در عرصه‌های مختلف رقابت کند، وقتی که دست و پای او را با فیلتر و فیلترشکن بسته‌ایم؟ درخشش ایران و ایرانیان در عصر هوش مصنوعی مستلزم دسترسی آزاد به منابع آموزشی و پلتفرم‌های جهانی است.

@EsfandiarKhodaee


روزنامه اینترنتی فراز dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📌 اولین اظهارنظر ترامپ درباره ایران پس از تحلیف

@farazdaily
🌐faraz.ir


حسن معین - جامعه شناسی وجودی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
سلامِ ایلان ماسک به شیوه‌ی نازی‌ها!


تاریخ‌اندیشی ــ مهدی تدینی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
«من، دانلد جان ترامپ، رسماً سوگند یاد می‌کنم ادارۀ ریاست‌جمهوری ایالات متحد را وفادارانه انجام دهم و با نهایت توانم در حراست، محافظت و دفاع از قانون‌اساسی ایالات متحد بکوشم»

ترامپ آمد. بیراه نیست اگر بگوییم تأثیر انتخابات آمریکا بر شهروند ایرانی بیشتر است تا بر شهروند آمریکایی. او اظهارنظر روشنی نکرده که در مواجهه با جمهوری اسلامی چه خواهد کرد.

اما نشانه‌ها:

یک
: ادارۀ امور را به کسانی واگذار کرده که بی‌پروا اهل مقابله با جمهوری اسلامی و دفاع از اسرائیلند. دو: دورۀ اول ریاست او ابهامی دربارۀ خط‌مشی او نمی‌گذارد. سه: دسترسی کشورهای دوست و رقیبِ آمریکا به ترامپ بیشتر از ایران است و بعید نیست روسیه هم برای رهایی از اوکراین از ایران هزینه کند. چهار: اروپا که قبلاً در مورد ایران حاضر به همکاری با ترامپ نبود، اخیراً تغییر رویه داده. پنج: اصرار اسرائیل بر تداوم جنگ با محورهای منتهی به تهران.

بنابراین، فشار حداکثری بازخواهد گشت و دو گزینه بیشتر نمی‌ماند: جنگ سردی بسیار پرفشار با لطمات اقتصادی نامعلوم؛ یا مذاکره و حصول توافقی که نیازمند دادن امتیازاتی بیش از برجام است.

@tarikhandishi | تاریخ‌اندیشی


BBCPersian dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔻بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید برای ایران برابر با اعمال فشار بیش‌تر از طریق تحریم‌ها تحت چارچوب سیاست فشار حداکثری است.  این در حالی‌ست که جهان در سال‌های اخیر دچار تحولاتی شده که سیاست امریکا در قبال ایران را متاثر خواهد کرد.

حالا چین و روسیه در معادله پیچیده رابطه‌ی ایران و امریکا، نقشی کلیدی و تعیین‌کننده دارند. شیدا هوشمندی با ریچارد نفیو در این مورد مصاحبه کرده است.

@BBCPersian


BBCPersian dan repost

🔻ماموران گمرک فرانسه از ضبط مقادیر عظیمی عسل خبر داده‌اند که می‌گویند روی آن نوشته شده است که قوای جنسی را به طور طبیعی تقویت می‌کند در حالی که در واقع به آن مواد شیمیایی اضافه شده است.

آنها هشدار می‌دهند که این عسل‌های وارداتی که غالبا به صورت غیرقانونی در فروشگاه‌های شبانه‌روزی و کلوب‌های شبانه فروخته می‌شوند، حاوی داروهای درمان اختلال نعوذ مانند وایاگرا است.

مقام‌های گمرک فرانسه می‌گویند تنها در سال گذشته میلادی بیش از ۳۰ هزار تن از این نوع عسل را که از کشورهایی مانند مالزی، ترکیه و تایلند وارد شده است، شناسایی کرده‌اند.

در فرانسه داروهای درمان اختلال نعوذ فقط با تجویز و نسخه پزشک قابل خرید هستند.

مقامات هشدار می‌دهند که برخی از مصرف‌کنندگان این عسل‌ها در مواردی دچار تشنج و عارضه حاد کلیه شده‌اند که تصور می‌شود ممکن است ناشی از مواد شیمیایی داخل عسل بوده باشد.

هیچ ماده طبیعی تاکنون ثابت نشده است که باعث تقویت قوای جنسی می‌شود.

📷France Customs
https://bbc.in/4hpvhHYvv
@BBCPersian


حسن معین - جامعه شناسی وجودی dan repost
📣 ترامپ به راه میانه تن نمی‌دهد

✍️ احمد زیدآبادی

بحث در بارۀ رابطۀ ایران و آمریکا بی‌نهایت تکراری و دل به هم زن شده است. هیچ حرف نو و ناگفته‌ای در این باره باقی نمانده است.
اینک لحظۀ تصمیم گیری قاطع و نهایی فرا رسیده است. ترامپ فردی نیست که با سیاست "مدیریت تخاصم" آنگونه که دستگاه بی‌رمق وزارت خارجۀ جمهوری اسلامی در پی آن است، کنار آید. او در پی "عادی‌سازی تمام‌عیار" یا "رویارویی تمام‌عیار " در روابط کشورش با ایران است. حال این به عهدۀ مقام‌های مسئول است که یکی از این دو مسیر را انتخاب کنند. این باری است صرفاً بر دوش خود آنان با همۀ سنگینی و عوارض و عواقبش.


BBCPersian dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
⭕️یک روز پس از اجرای آتش‌بس #حماس و #اسرائیل و همزمان با آغاز بازگشت بی‌جاشدگان فلسطینی، تصاویر پهپادی حجم ویرانی‌ها را در غزه نشان می‌دهد. اهالی غزه که پس از ۱۵ ماه بمباران و عملیات زمینی اسرائیل به محل خانه‌هایشان برمی‌گردند، آوار را برای یافتن وسایل خود جستجو می‌کنند.

تصاویر پهپادی خبرگزاری رویترز از اردوگاه جبالیا در شمال #غزه که صحنه شدیدترین حملات هوایی اسرائیل بود، نشان می دهد که آن منطقه تقریبا با خاک یکسان شده است.

گزارش بی‌بی‌سی از غزه نشان می‌دهد که شکل زندگی در غزه به‌کلی تغییر یافته و در این باریکه که فقط ۴۱ کیلومتر طول و ۱۰ کیلومتر عرض دارد، جمعیت عظیمی حالا چادرنشین شده‌اند. راه درازی برای اهالی غزه که به خانه‌هایشان بازمی‌گردند در پیش است.

آب آشامیدنی، نابودی زیرساخت‌ها، فقر، کمبود اقلام بهداشتی و حجم آوار بزرگ‌ترین چالش‌‌های پیش روی آنهاست. تخمین زده می‌شود که آوار ناشی از حملات اسرائیل در غزه بیش از ۵۰ میلیون تن باشد.

مقامات دو طرف می‌گویند که در این مدت بیش از ۴۷ هزار فلسطینی و حدود ۴۰۰ سرباز اسرائیلی در غزه کشته شده‌اند.
📷Reuters
@bbcpersian

13 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.