فناوری فوری📡


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


💻 محلی برای علاقه‌مندان حوزه‌ی فناوری و تکنولوژی ⌚️
فقط تبلیغات👇
🆕 @Ads_Fouri2
ارسال خبر + انتقاد و پیشنهادات👇
🗣 @AloITFouri_BOT
خبرهای فوری🔖
@Khabar_Fouri
لیست کانال‌ها👇
https://zil.ink/khabar_fouri

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 اسپیس ایکس ویدیو حیرت‌انگیزی از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار منتشر کرد 

🔹اسپیس‌ایکس ویدیوی جدیدی از راکت فالکون ۹ منتشر کرده که لحظه استقرار ۲۱ ماهواره استارلینک را در فضا نشان می‌دهد. این شرکت از فوریه تاکنون ۷ مأموریت انجام داده که ۶ مورد از آنها مربوط به استارلینک بوده است.
🔹در جدیدترین پرتاب استارلینک که به‌تازگی از فلوریدا انجام شد، اسپیس‌ایکس موفق شد بوستر فالکون ۹ را برای بیست‌وششمین بار با موفقیت بازیابی کند و رکورد جدیدی در استفاده مجدد از این راکت به ثبت برساند./دیجیاتو
🖥 @IT_Fouri


‏هوش مصنوعی متا می‌تواند افکار انسان‌ را با دقت ٨٠ درصد بخواند

🔹تیم تحقیقاتی هوش مصنوعی متا درحال نزدیک شدن به رمزگشایی افکار انسان‌هاست. غول فناوری، مدل هوش مصنوعی توسعه داده است که می‌تواند جملات فرد را براساس فعالیت مغز او با دقت ٨٠ درصد بازسازی کند.
🔹این مدل براساس روشی غیرتهاجمی برای ضبط فعالیت مغزی ساخته شده است. طبق گفته‌های شرکت، مدل آنها می‌تواند زمینه‌ساز فناوری‌هایی باشد که امکان صحبت‌کردن را به افرادی که توانایی خود را از دست داده‌اند، برمی‌گردانند.
🔹برخلاف رابط‌های مغزی موجود (مانند نورالینک) که اغلب به کاشت ایمپلنت نیاز دارند، فناوری ساخته شده توسط متا از تکنیک‌های مغناطیس‌نگاری‌مغزی (MEG) و نوار مغزی (EEG) استفاده می‌کند. با کمک این تکنیک‌ها فعالیت مغزی بدون نیاز به جراحی اندازه‌گیری می‌شود./دیجیاتو
🖥 @IT_Fouri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 اسپیس ایکس ویدیو حیرت‌انگیزی از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار منتشر کرد 

🔹اسپیس‌ایکس ویدیوی جدیدی از راکت فالکون ۹ منتشر کرده که لحظه استقرار ۲۱ ماهواره استارلینک را در فضا نشان می‌دهد. این شرکت از فوریه تاکنون ۷ مأموریت انجام داده که ۶ مورد از آنها مربوط به استارلینک بوده است.
🔹در جدیدترین پرتاب که به‌تازگی از فلوریدا انجام شد، اسپیس‌ایکس موفق شد بوستر فالکون ۹ را برای بیست‌وششمین بار با موفقیت بازیابی کند و رکورد جدیدی در استفاده مجدد از این راکت به ثبت برساند.
🖥 @IT_Fouri


♾ هوش مصنوعی متا می‌تواند افکار انسان‌ را با دقت ٨٠ درصد بخواند

🔹تیم تحقیقاتی متا درحال نزدیک شدن به رمزگشایی افکار انسان‌هاست. غول فناوری در همکاری با Basque Center on Cognition, Brain, and Language، مدل هوش مصنوعی توسعه داده است که می‌تواند جملات فرد را براساس فعالیت مغز او با دقت ٨٠ درصد بازسازی کند.
🔹این مدل براساس روشی غیرتهاجمی برای ضبط فعالیت مغزی ساخته شده است. طبق گفته‌های شرکت، مدل آنها می‌تواند زمینه‌ساز فناوری‌هایی باشد که امکان صحبت‌کردن را به افرادی که توانایی خود را از دست داده‌اند، برمی‌گردانند.
🔹برخلاف رابط‌های مغزی موجود (مانند نورالینک) که اغلب به کاشت ایمپلنت نیاز دارند، فناوری ساخته شده توسط از تکنیک‌های مغناطیس‌نگاری‌مغزی (MEG) و نوار مغزی (EEG) استفاده می‌کند. با کمک این تکنیک‌ها فعالیت مغزی بدون نیاز به جراحی اندازه‌گیری می‌شود.
🖥 @IT_Fouri


ایلان ماسک: با گسترش ربات‌های انسان‌نمای هوشمند پول هم می‌تواند بی‌معنا شود

🔹ایلان ماسک اخیراً در کنفرانسی با «عمر سلطان العلما»، وزیر هوش مصنوعی امارات، گفت ربات‌های انسان‌نما و هوش عمیق (Deep intelligence) با ارائه «محصولات و خدمات تقریباً بی‌نهایت» اقتصاد جهانی را دگرگون می‌کنند. العلما از ماسک پرسید به اعتقاد او بزرگ‌ترین بازدهی اقتصادی مدل‌های هوش مصنوعی از کجا به دست می‌آید و مدیرعامل تسلا پاسخ داد:
🔹می‌توانید [با هوش عمیق و ربات‌های انسان‌نما] هر محصولی تولید کنید و هر خدمتی ارائه دهید. در این شرایط واقعاً هیچ محدودیتی برای اقتصاد وجود ندارد. می‌توانید هر چیزی را بسازید.
🔹ایلان ماسک که ثروتمندترین فرد جهان است، می‌گوید در آینده که ربات‌های انسان‌نما همراه با هوش مصنوعی پیشرفته همه‌گیر شوند، ممکن است پول دیگر ارزشی نداشته باشد. او می‌گوید: «آیا پول معنایی خواهد داشت؟ نمی‌دانم؛ شاید نه.» او افزود ربات‌ها می‌توانند «وضعیت پردرآمد جهانی» ایجاد کنند؛ زیرا هرکسی توانایی تولید کالاها و خدمات را به هر تعداد که مایل باشد، خواهد داشت.
🖥 @IT_Fouri


دیوار و شیپور از انتشار آگهی وام خودداری کنند

🔹سردار مجید، رئیس پلیس فتا فراجا:
🔹کلاهبرداری اینترنتی در پوشش فروش امتیاز وام و دریافت وام‌های کلان در وبگاه های آگهی افزایش داشته است.
🔹به تمامی سکوهای عرضه کننده خدمات درج آگهی محور واسط ازجمله دیوار و شیپور اعلام می‌شود به‌فوریت از انتشار هرگونه آگهی با عنوان وام، تسهیلات و موارد مشابه خودداری کنند.
🔹شهروندان از مراجعه به وبگاه‌ها و افراد ناشناس برای دریافت تسهیلات خودداری کنند.
🖥 @IT_Fouri


عربستان در شرکت رقیب «نورالینک» سرمایه‌گذاری می کند

🔹عربستان سعودی قصد دارد در شرکت رقیب «نورالینک» موسوم به «پارادرومیکس» (Paradromics) برای توسعه تراشه‌های مغزی و رابط مغز و رایانه سرمایه‌گذاری کند.
🔹به گزارش شفقنا رسانه. از ایسنا، شرکت «پارادرومیکس» (Paradromics) از یک مشارکت استراتژیک با پروژه «نئوم»(Neom) عربستان سعودی خبر داده است که منطقه‌ای در حال توسعه در این کشور است که از آن به عنوان «مرکزی برای نوآوری» یاد می‌شود.
🖥 @IT_Fouri


هوش مصنوعی Grok-3 روز دوشنبه منتشر می‌شود

🔹 ایلان ماسک اعلام کرد که استارتاپ هوش مصنوعی او، xAI، نسخه جدید چت‌بات خود با نام Grok 3 را روز دوشنبه منتشر خواهد کرد. ماسک در پستی در شبکه اجتماعی ایکس این محصول را به‌عنوان «باهوش‌ترین هوش مصنوعی روی زمین» معرفی کرد.
🔹 به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، این چت‌بات ساعت 8 شب روز دوشنبه به وقت اقیانوس آرام با یک نمایش زنده معرفی خواهد شد. ماسک هفته گذشته در اجلاس جهانی دولت‌ها در دبی از این رونمایی خبر داد و مدعی شد که Grok 3 تمام ابزارهای هوش مصنوعی موجود را پشت سر خواهد گذاشت.
🔹 یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های Grok 3، آموزش آن با داده‌های مصنوعی است. این مدل زبانی می‌تواند با بررسی مداوم داده‌های خود، اشتباهاتش را اصلاح کرده و به منطق بهتری برسد.
🖥 @IT_Fouri


معاون اول رئیس‌جمهور: راهی جز اولویت بخشیدن به هوش مصنوعی نداریم

🔹عارف در ديدار وزير و مديران ارشد وزارت ارتباطات:
🔹«امنيت سايبری» بايد ارتقاء پيدا كند.
🔹اقتصاد ديجيتال برای دولت وفاق ملی، ‌موضوع بسيار مهمی است.
🔹کارها را به بخش خصوصی کاربلد بسپارید.
🔹شکاف دیجیتال بین شهرها و روستاها هرچه زودتر کم شود.
🖥 @IT_Fouri


واتس‌اپ تم‌های جدیدی برای شخصی‌سازی چت‌ها معرفی کرد

🔹واتس‌اپ از امروز به‌روزرسانی جدیدی به کاربرانش عرضه‌ کرده است. این به‌روزرسانی به کاربران امکان می‌دهد چت‌های خود را با تم‌های مختلف سفارشی کنند. به گفته‌ واتس‌اپ، ازاین‌پس می‌توانید چت‌های خود را با حباب‌های رنگی و والپیپرهای جدید شخصی‌سازی کنید.
🔹قبل از این به‌روزرسانی، امکان تغییر والپیپر چت‌ها وجود داشت اما اکنون با تم‌های جدید، شخصی‌سازی‌ها به سطح جدیدی رسیده است. کاربران می‌توانند رنگ حباب‌های چت را تغییر دهند و از بین گزینه‌های مختلف تم‌ها انتخاب کنند. برخی تم‌ها پیش‌فرض هستند که هم پس‌زمینه هم حباب‌ها را تغییر می‌دهند اما شما می‌توانید هرکدام را جداگانه تغییر دهید.
🔹واتس اپ همچنین اعلام کرده این تم‌ها فقط برای شما قابل‌مشاهده خواهند بود و دیگر کاربران تم انتخابی شما را نمی‌بینند. علاوه‌براین، امکان تنظیم تم‌های مختلف برای چت‌های مختلف فراهم شده است؛ بنابراین می‌توانید هر چت را با تم مخصوص شخصی‌سازی کنید.
🖥 @IT_Fouri


نامه آیزاک نیوتن درباره پایان جهان؛ پیش‌بینی آخرالزمانی که چندان با آن فاصله نداریم

🔹«سر آیزاک نیوتن»، دانشمند مشهور انگلیسی که او را به‌خاطر کشف جاذبه زمین می‌شناسیم، در نامه‌ای که سال ۱۷۰۴ نوشته، پیش‌بینی کرده جهان سال ۲۰۶۰ پایان می‌یابد. اگرچه نیوتن را با اکتشافات علمی‌اش می‌شناسیم، او الهی‌دان نیز بود؛ پیش‌بینی‌‌اش از تاریخ پایان جهان نیز بر تفسیری پروتستانی از کتاب مقدس مسیحیان استوار است.
🔹سر آیزاک نیوتن سال پایان جهان را با استفاده از ریاضیات و بررسی کتاب مقدس محاسبه کرده و نتیجه پژوهش‌هایش نیز اواسط قرن بیست‌ویکم را نشان می‌دهد. در کتاب دانیال (در عهد عتیق) و مکاشفه یوحنا (در عهد جدید) روزهای ۱۲۶۰، ۱۲۹۰ و ۲۳۰۰ ذکر شده‌اند که نشان‌دهنده پایان و آغاز برخی لحظات مهم آخرالزمانی هستند اما نیوتن این روزها را به سال تعبیر کرده. به‌طورکلی، در تفسیر اعداد کتاب مقدس اغلب یک روز را یک سال در نظر می‌گیرند.
🖥 @IT_Fouri


گوگل با ارسال هشدار اشتباه وقوع زلزله در برزیل کاربران را نگران کرد

🔹گوگل پس از ارسال هشدار اشتباه زلزله به بسیاری از کاربران گوشی‌های اندرویدی در برزیل، سیستم تشخیص زلزله خود را در این کشور غیرفعال کرد و علت این مشکل را بررسی می‌کند.
🔹کاربران گوشی‌های هوشمند در شهرهای سائو پائولو و ریو دو ژانیرو صبح جمعه هشداری اضطراری دریافت کردند که وقوع زلزله‌ای با بزرگی ۵.۵ ریشتر را اعلام می‌کرد. این هشدار حدود ساعت ۲ بامداد ارسال شد و مناطق اوباتوبا و بایشادای سانتیستا در برزیل محل وقوع زلزله معرفی شدند اما بررسی‌های بعدی نشان داد چنین زلزله‌ای در این مناطق رخ نداده و هشدارها اشتباه بوده‌اند.
🖥 @IT_Fouri


تلاش انگلیس برای دسترسی به داده‌های رمزگذاری‌شده و نقض حریم خصوصی

🔹نهاد‌های حقوق بشری گزارش کردند که دستور دولت انگلیس به شرکت اَپِل برای اجازه دسترسی مقام‌های امنیتی این کشور به داده‌های رمزگذاری‌شده به‌شدت به حقوق حریم خصوصی کاربران آسیب می‌زند.
🔹دولت انگلیس با این دستور تلاش می‌کند اپل را وادار کند تا مقام‌های امنیتی به داده‌های کاربر رمزگذاری‌شده، از جمله (Backup) از دستگاه‌های تلفن همراه که می‌تواند شامل فهرست مخاطبین و همچنین موقعیت مکانی و تاریخچه پیام‌ها، برای هر کاربر اپل در سراسر جهان باشد، دسترسی پیدا کنند.
🔹این دستور محرمانه، که واشنگتن‌پست آن را افشا کرده، در ژانویه ۲۰۲۵ در وزارت کشور انگلیس صادر شد؛ این دستور مربوط به Advanced Data Protection، یک عملکرد آیفون است که از رمزگذاری روی داده‌های ذخیره‌شده در فضای ابری استفاده می‌کند.
🔹زک کمپبل، کارشناس حقوق بشر، می‌گوید اگر گزارش یادشده درست باشد، این یک هشدار درباره مقام‌های انگلیس است که به‌دنبال دسترسی به داده‌های خصوصی افراد نه تنها در این کشور، بلکه هر کس دارای حساب کاربری اپل در سراسر جهان هستند.
🖥 @IT_Fouri


☀تصویر روز ناسا: ظهور سه خورشید در کوهستانی پوشیده از برف

🔹در چشم‌انداز زمستانی که در تصویر روز ناسا می‌بینید، به نظر می‌رسد ۳ خورشید در افق قرار گرفته‌اند. این منظره شگفت‌انگیز ۱۵ بهمن در منطقه کوهستانی اطراف پارک ملی آبیسکو در شمال سوئد ثبت شده است.
🔹در این تصویر، خورشید واقعی کدام است؟ دو لکه درخشان در دو طرف خورشید، «خورشیدهای کاذب» (Parhelia) نام دارند که با نام‌های «پیراخورشید» یا «سگ‌های خورشیدی» (Sun Dogs) نیز شناخته می‌شوند. این پدیده به‌دلیل حضور بلورهای یخ شش‌ضلعی در جو مه‌آلود رخ می‌دهد که نور خورشید را بازتاب می‌دهند و می‌شکنند.
🔹خورشید کاذب پدیده‌ای جوی است که معمولاً زمستان، در عرض‌های جغرافیایی بالا ظاهر می‌شوند. این هاله درخشان که گاه با رنگ‌های مختلف مانند طیف همراه است، زمانی رخ می‌دهد که خورشید نزدیک به افق باشد و پرتوهای آن از مه یخی یا ابرهای پراکنده سیروس گذشته و با کریستال‌های یخی در لایه‌های بالایی جو تعامل داشته باشد.
🖥 @IT_Fouri


دستاورد محققان دانشگاه کمبریج: تولید سوخت خودرو از آلودگی هوا

🔹محققان بریتانیایی در دانشگاه کمبریج موفق به ساخت دستگاهی مبتنی‌بر انرژی خورشیدی شده‌اند که می‌تواند آلودگی هوا را به سوخت خودرو و هواپیما تبدیل کند.
🔹محققان برای ساخت این رآکتور جدید از فرایند فتوسنتز الهام گرفته‌اند؛ یعنی این رآکتور برای تبدیل دی‌اکسیدکربن اتمسفر به گاز سنتز، به کابل یا باتری نیاز ندارد. ساخت چنین دستگاهی می‌تواند انقلابی در ابداعات محیط‌زیستی و پاک‌سازی هوای آلوده باشد.
🔹نحوه کار این رآکتور به این صورت است که شب از طریق فیلترهای خاص CO2 را از هوا جذب می‌کند و روز نیز از نور خورشید برای شروع واکنشی شیمیایی برای تبدیل آن به گاز سنتز بهره می‌گیرد. این گاز درنهایت می‌تواند جایگزین بنزین باشد. همچنین می‌توان از گاز سنتز برای تولید مواد شیمیایی و محصولات دارویی نیز استفاده کرد.
🖥 @IT_Fouri


صعود ۳ پله‌ای اینترنت ثابت و سیار ایران در رتبه‌بندی اسپیدتست

🔹براساس گزارش اسپیدتست، میانه سرعت دانلود اینترنت سیار (موبایل) در ایران از ۳۷.۸۶ مگابیت‌بر‌ثانیه در آخرین ماه سال ۲۰۲۴ میلادی به ۴۹.۶۳ مگابیت‌بر‌ثانیه در ژانویه ۲۰۲۵ رسیده است و ۱۱.۷۷ مگابیت‌بر‌ثانیه رشد کرده است. میانه سرعت آپلود نیز از ۱۰.۴۰ مگابیت‌بر‌ثانیه به ۱۱.۳۶ مگابیت‌بر‌ثانیه افزایش یافته است. میزان تأخیر (Latency) نیز یک میلی‌ثانیه بهبود یافته و به ۲۸ میلی‌ثانیه رسیده است.
🔹در اینترنت ثابت نیز ایران رشد اندکی کرده است. میانه سرعت دانلود اینترنت ثابت کشور از ۱۵.۹۵ به ۱۶.۲۱ مگابیت‌بر‌ثانیه رسیده و سرعت آپلود نیز با یک‌صدم مگابیت‌بر‌ثانیه افزایش، رکورد ۴.۰۱ مگابیت‌بر‌ثانیه را ثبت کرده است.
🔹با ثبت این اعداد، ایران در هر ۲ جدول ثابت و سیار جایگاه خود را ۳ پله بهبود داده است؛ به‌این‌ترتیب در جدول اینترنت موبایل در جایگاه ۶۹ و در جدول اینترنت ثابت در رتبه ۱۳۶ در میان کشورها ایستاده‌ایم.
🖥 @IT_Fouri


توافق ایلان ماسک و حاکمان دبی؛ بورینگ کمپانی در دبی تونل زیرزمینی احداث می‌کند

🔹شرکت بورینگ (Boring Company) متعلق به ایلان ماسک قصد دارد با همکاری اداره حمل‌ونقل دبی تونلی زیرزمینی به طول حدود ۱۷ کیلومتر در این شهر احداث کند.
🔹این پروژه آزمایشی شامل ۱۱ ایستگاه خواهد بود و در مرحله اولیه، ظرفیت جابه‌جایی ۲۰ هزار مسافر در ساعت را خواهد داشت. طبق برنامه‌ریزی‌ها، این سیستم در آینده گسترش می‌یابد و امکان حمل‌ونقل ۱۰۰ هزار مسافر در ساعت را خواهد داشت.
🖥 @IT_Fouri


🟧 شیائومی ۱۵ اولترا در تاریخ ۱۲ اسفند معرفی می‌شود؛ با ظاهری شبیه دوربین‌های لایکا

🔹شیائومی به‌زودی از گوشی جدید خود با نام شیائومی ۱۵ اولترا رونمایی خواهد کرد. این گوشی با طراحی الهام‌گرفته از لایکا و ماژول دوربین خاص خود، ۲ مارس (۱۲ اسفند) در MWC 2025 معرفی خواهد شد.
🔹 ۱۵ اولترا با ظاهری شبیه دوربین‌های لایکا، یک ماژول دوربین بزرگ و گرد در بخش پشت گوشی دارد. این طراحی تلفیقی از زیبایی و عملکرد را القا می‌کند و حس استفاده از دوربینی حرفه‌ای را به کاربر می‌دهد. در بخش دوربین، شیائومی ۱۵ اولترا از ۴ دوربین قدرتمند استفاده می‌کند.
🖥 @IT_Fouri


سرعت اینترنت ثابت و موبایل ایران افزایشی شد

🔹گزارش جدید وب سایت اسپید تست نشان می دهد جایگاه اینترنت ایران در رده بندی جدید اسپیدتست ۳ پله صعود کرده است.
🔹طبق این گزارش در ژانویه سال جاری میلادی میانه سرعت اینترنت موبایل جهان ۹۱.۲۴ و میانه سرعت اینترنت ثابت جهان ۹۷.۶۱ مگابیت برثانیه بوده است.
🖥 @IT_Fouri


گزینه «نپسندیدم» به اینستاگرام اضافه می‌شود

🔹اینستاگرام سرگرم آزمایش دکمه جدید «دیسلایک» یا «نپسندیدم» برای اظهارنظرها (Comment) در این پلتفرم است تا به کاربران امکان دهد به نظرات بی‌ربط یا نامناسب، واکنش منفی دهند.
🖥 @IT_Fouri

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.