فناوری فوری📡


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


💻 محلی برای علاقه‌مندان حوزه‌ی فناوری و تکنولوژی ⌚️
فقط تبلیغات👇
🆕 @Ads_Fouri2
ارسال خبر + انتقاد و پیشنهادات👇
🗣 @AloITFouri_BOT
خبرهای فوری🔖
@Khabar_Fouri
لیست کانال‌ها👇
https://zil.ink/khabar_fouri

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


اینترنت کوانتومی شد

🔹دانشمندان به درهم‌تنیدگی کوانتومی زنده در یک کابل فیبر نوری ۱۸ مایلی دست یافتند.
🔹این فناوری می‌تواند سرعت تحقیقات دارویی، مدل‌سازی مالی و بهینه‌سازی سیستم‌ها را تسریع کند و حتی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی به ما کمک کند.
🔹تله‌پورت یا دورنوردی کوانتومی از درهم‌تنیدگی کوانتومی استفاده می‌کند، جایی که دو ذره به هم مرتبط هستند و می‌توانند اطلاعات را در فواصل زیاد بدون نیاز به طی کردن آن فاصله برای تاثیرگذاری بر هم ارائه دهند.
🖥 @IT_Fouri


حسگر جدیدی که سکته مغزی را تشخیص می‌دهد

🔹پژوهشگران کره جنوبی یک حسگر رشته‌ای فوق حساس، انعطاف‌پذیر و قابل کشش ساخته‌اند که امکان تشخیص سکته مغزی را فراهم می‌کند.
🔹حسگر جدید با تقویت تغییرات مقاومت الکتریکی در ترک‌های نانومقیاس سطح، به حساسیت پیشرو خود دست یافت.
🔹این پژوهش درباره ارائه یک روش پیشگامانه است که بر محدودیت‌های اساسی فناوری‌های پیشین غلبه می‌کند.
🖥 @IT_Fouri


بهترین و بدترین گوشی سال انتخاب شد

🔹 مارکز براونلی (MKBHD)، یوتیوبر معروف حوزه‌ی فناوری، هر سال بهترین گوشی‌ها را در دسته‌های مختلف انتخاب می‌کند. او برای سال ۲۰۲۴ گوشی‌هایی را در ۱۰ گروه انتخاب کرد و گلکسی S۲۴ اولترا را به‌عنوان گوشی سال برگزید
🖥 @IT_Fouri


اولین وبسایت جهان ۳۴ ساله شد

🔹 ۳۴ سال از لحظه‌ای که بنیان اینترنت به شکل امروزی‌اش گذاشته شد، می‌گذرد. شبکه‌ی جهانی اینترنت، برای بسیاری از ما به بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی تبدیل شده است؛ ابزاری که هم تأثیرات مثبت و هم تأثیرات منفی دارد.
🔹 یکی از مهم‌ترین رخداد‌های این انقلاب بزرگ، ۲۰ دسامبر ۱۹۹۰ (۲۹ آذر ۱۳۶۹) رقم خورد. در آن روز، تیم برنرز لی، دانشمند کامپیوتر، اولین وب‌سایت و سرور جهان را فعال کرد.
🖥 @IT_Fouri


شاسی‌بلند برقی شیائومی YU7 در خیابان‌ها رؤیت شد

🔹 پس از موفقیت چشمگیر SU7 در بازار خودرو و رسیدن به فروش بیش‌ از ۱۰۰ هزار دستگاه، لی جون، مدیرعامل شیائومی، تأیید کرد که دومین خودرو این شرکت با نام YU7 سال ۲۰۲۵ عرضه خواهد شد؛ خودرو شاسی‌بلندی که ظاهر اسپرت و چشم‌نوازی دارد.
🔹 شیائومی تاکنون چند تصویر رسمی از YU7 منتشر کرده است؛ اما اکنون به‌لطف تصاویر فاش‌شده در خیابان، می‌توانیم نگاه دقیق‌تری به ابعاد و طراحی خودرو داشته باشیم.
🔹 گفته می‌شود قیمت خودرو YU7 بین ۳۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار یوان (۳۶۹۰۰ تا ۴۹۶۰۰ یورو) خواهد بود و تابستان سال آینده رسماً عرضه خواهد شد. گزارش شده است که حتی تیپ پایه و ارزان این خودرو باتری بزرگ و حسگر LiDAR دارد. YU7 مستقیماً به‌ جنگ تسلا مدل Y خواهد رفت.
🔹 به‌گزارش اتوهوم، YU7 طولی برابر با ۴۹۹۹ میلی‌متر، عرض ۱۹۹۶ میلی‌متر و ارتفاع ۱۶۰۰ میلی‌متر دارد و قاصله‌ی محوری‌اش به ۳۰۰۰ میلی‌متر می‌رسد. نسخه‌ی ‌دوموتوره‌ی خودرو ظاهراً توان خروجی ۶۹۱ اسب بخار خواهد داشت و حداکثر سرعتش به ۲۵۳ کیلومتربرساعت می‌رسد.
🖥 @IT_Fouri


ذخیره بیت‌کوین امارات به ۴۰ میلیارد دلار رسید

🔹براساس گزارش Bitcoinist، میزان دارایی‌های بیت‌کوین امارات متحده عربی به رقم چشمگیر ۴٠ میلیارد دلار رسیده است که نقطه عطفی در چشم‌انداز این کشور در بازار رمزارزها محسوب می‌شود. این افزایش سرمایه‌گذاری با صعود بازار در سطح جهانی همسو شده است.
🔹سازمان‌های بزرگ و دولتی امارات نقشی اساسی در افزایش دارایی‌های بیت کوین این کشور داشته‌اند. سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجه شرکت‌های خصوصی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری دولتی اعتماد را به بخش ارزهای دیجیتال تقویت کرده است. در واقع این اقدامات استراتژی گسترده‌ امارات برای پذیرش هرچه بیشتر فناوری‌های حوزه کریپتو همچنین تنوع‌بخشیدن به اقتصاد این کشور را نشان می‌دهد.
🖥 @IT_Fouri


رصد یک تاج کیهانی

🔹 تلسکوپ‌های فضایی چاندرا و جیمز وب تصویری شگفت‌انگیز از خوشه ستاره‌ای NGC 602 ثبت کرده‌اند.
🔹 این خوشه در حاشیه کهکشان ابر ماژلانی کوچک، یکی از نزدیک‌ترین کهکشان‌ها به راه شیری، قرار دارد.
🔹 این تصویر ترکیبی از داده‌های پرتو ایکس توسط رصدخانه چاندرا و داده‌های مادون قرمز تلسکوپ جیمز وب است که زیبایی‌های کیهانی این خوشه ستاره‌ای را به نمایش گذاشته است.
🖥 @IT_Fouri


عملکرد هوش مصنوعی GPT-۵ از OpenAI ظاهراً در حد انتظارات نیست

🔹کمپانی OpenAI هم‌اکنون درحال‌توسعه مدل هوش مصنوعی اصلی بعدی خود، GPT-۵، است که با نام رمز Orion شناخته می‌شود. در گزارشی گفته شده این استارتاپ از برنامه‌هایش عقب مانده؛ زیرا نتایج به‌دست‌آمده از GPT-۵ هنوز هزینه هنگفت توسعه آن را توجیه نمی‌کند.
🔹طبق این گزارش، OpenAI حداقل ٢ دوره آموزشی بزرگ را تکمیل کرده که هدف آنها بهبود یک مدل از طریق آموزش آن با داده‌های زیاد بوده است. ظاهراً یکی از تمرینات اولیه GPT-۵ بسیار کندتر از حد انتظار پیش رفته که نشان می‌دهد آموزش آن با داده‌های زیاد هم زمان‌بر هم پرهزینه خواهد بود.
🔹علاوه‌براین، زمانی که گزارش‌شده GPT-۵ می‌تواند عملکرد بهتری نسبت به نسخه‌های قبلی خود داشته باشد، این مدل هنوز به اندازه کافی پیشرفت نکرده تا هزینه‌های اجرای خود را توجیه کند.
🔹این گزارش همچنین ادعا می‌کند OpenAI ‌به‌جای تکیه‌بر داده‌های در دسترس عموم و داده‌های تحت مجوز، افرادی را برای ایجاد داده‌های تازه با نوشتن کد یا حل مسائل ریاضی استخدام کرده است./دیجیاتو
🖥 @IT_Fouri


عضو شورای عالی فضای مجازی: فیلترینگ باید یکباره برداشته شود

🔹عضو شورای‌عالی فضای مجازی:
🔹فیلترینگ باید یکباره برداشته شود نه گام به‌گام
🔹در‌حالی‌که بحث رفع فیلترینگ در شورای‌عالی فضای مجازی مطرح است، یکی از اعضای این شورا در مصاحبه‌ای اختصاصی با دیجیاتو، ضمن انتقاد از سیاست‌های فعلی، بر لزوم رفع یک‌باره آن تأکید کرد.
🔹«محمد سرافراز» در گفتگوی اختصاصی با دیجیاتو با بیان اینکه طرح وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای رفع اینترنت به‌صورت گام‌به‌گام مطرح شده است، گفت: «برخلاف طرح گام‌به‌گام رفع فیلترینگ، معتقدم فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و فروشگاه‌های اینترنتی مانند گوگل‌پلی باید یک‌باره برداشته شود تا دیگر مردم هزینه‌ای برای فیلترشکن نپردازند و فیلترشکن ارزشمند نباشد. سیاست مسدودسازی نتیجه عکس داشته است.»
🔹رئیس اسبق سازمان صداوسیما، رأی‌گیری در شورای‌عالی فضای مجازی درباره رفع‌ فیلترینگ را تکذیب کرد و افزود: «از زمان تشکیل دولت فعلی تا کنون فقط ۲ جلسه شورای‌عالی فضای مجازی تشکیل شده است. در جلسه دوم، طرح وزارت ارتباطات برای رفع فیلترینگ به‌صورت گام‌به‌گام و مشروط مطرح شد. البته این طرح به‌صورت رسمی به اعضای جلسه ارائه نشده بود. قرار شد این طرح در کمیسیون ویژه‌ای بررسی و نتیجه آن به شورای‌عالی ارائه شود که تا امروز جلسه شورای‌عالی دیگری تشکیل نشده و اعضا درمورد آن نظر نداده‌اند؛ بنابراین آرای اعضای جلسه مشخص نیست.»
🔹سرافراز همچنین در پاسخ به سؤال دیجیاتو درباره تفاوت طرح‌های مطرح‌شده در شورا برای رفع فیلتر، با تأکید بر اینکه به‌جز طرح دولت برای رفع فیلترینگ طرح دیگری به شورا ارائه نشده، گفت: «البته در جلسه قبلی، تعدادی از اعضا طرحی دوفوریتی برای حکمرانی قانونمند در فضای مجازی ارائه کردند که دوفوریت آن تصویب نشد.» /دیجیاتو
🖥 @IT_Fouri


هوش مصنوعی جمینای در اپ Files by Google می‌تواند پی‌دی‌اف‌ها را بخواند

🔹در ماه آگوست، شاهد معرفی گزینه‌های «پرسیدن درباره این صفحه» و «پرسیدن درباره این ویدیو» بودیم که همراه با رابط Gemini ارائه شدند. گزینه دوم به شما امکان می‌دهد درباره ویدیوهای یوتوب از جمینای سؤال بپرسید. قابلیت دیگری به نام «پرسیدن درباره فایل PDF» که برای ارائه پاسخ به سؤالات درباره فایل‌های PDF طولانی طراحی شده بود نیز در این مراسم معرفی شد. این قابلیت حالا بالاخره برای کاربران اپلیکیشن مدیریت فایل گوگل برای اندروید عرضه می‌شود.
🔹طبق توضیحات گوگل در لیست پلی استور، این ویژگی برای همه کاربران جمینای در دسترس نیست و برای استفاده از قابلیت «پرسیدن درباره فایل PDF» نیازمند اشتراک Gemini Advanced، تنظیم جمینای به عنوان دستیار پیش‌فرض در گوشی اندرویدی و دستگاهی با اندروید ۱۵ است.
🖥 @IT_Fouri


گلکسی F16 5G با طراحی جدید و متفاوت در رندرها مشاهده شد

🔹سامسونگ مجموعه‌ای از گوشی‌های هوشمند میان‌رده و پایین‌رده را برای سال آینده آماده می‌کند. یکی از آنها گلکسی F16 5G خواهد بود که به‌زودی وارد بازار می‌شود. این گوشی در سه‌ماهه اول سال میلادی آینده در هند و برخی از بازارهای درحال‌توسعه دیگر عرضه خواهد شد.
🔹این گوشی برای افرادی که به‌دنبال گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه و درعین‌حال قدرتمند هستند، ایده‌آل است. سامسونگ با پشتیبانی از 5G در این مدل نشان می‌دهد حتی در گوشی‌های اقتصادی خود نیز از تکنولوژی‌های روز غافل نیست. علاوه‌براین، رنگ‌بندی متنوع Galaxy F16 5G انتخاب‌های گسترده‌ای پیش روی کاربران با سلیقه‌های مختلف قرار می‌دهد.
🔹گوشی سامسونگ گلکسی F16 5G در ۶ رنگ جذاب آبی، آبی تیره، آبی روشن، سبز روشن، بنفش روشن و بنفش عرضه خواهد شد. تصاویری که «SmartPrix» منتشر کرده، این گوشی را در رنگ‌های مختلف نشان می‌دهد.
🖥 @IT_Fouri


با حرکت قطب شمال مغناطیسی زمین به سمت روسیه، چه بلایی بر سر قطب‌نمای ما می‌آید؟

🔹 هر پنج سال یک بار، اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده (NOAA) و سازمان زمین شناسی بریتانیا مدل مغناطیسی جهانی (WMM) را به روز می‌کنند.
🔹 به نقل از آی‌ای، با این حال، آخرین به روزرسانی منحصربه‌فرد بوده است، زیرا به طور قابل توجهی نحوه عملکرد سوزن‌های قطب نما و سیستم‌های ناوبری را تغییر می‌دهد.
🔹 مدل مغناطیسی جهانی (WMM) در واقع نقشه میدان مغناطیسی زمین است. اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده خاطرنشان می‌کند که داده‌های ناوبری دقیقی را برای همه هواپیما‌های نظامی و غیرنظامی، کشتی‌ها، زیردریایی‌ها و واحد‌های سامانه موقعیت‌یاب جهانی یا GPS ارائه می‌دهد.
🔹 از آنجایی که میدان مغناطیسی زمین در طول زمان تغییر می‌کند، مدل مغناطیسی جهانی هر پنج سال یک بار به روز می‌شود تا دقیق بماند.
🖥 @IT_Fouri


گوگل به بهانه تبلیغات رفتار آنلاین کاربران را ردیابی می‌کند؛ انتقاد دیده‌بان بریتانیا

🔹اخیراً گوگل اعلام کرده دوباره روند ردیابی رفتار آنلاین کاربران را آغاز می‌کند و طبق گزارش‌های موجود، این شرکت به بهانه تبلیغات از آدرس IP گرفته تا اطلاعات مربوط به مرورگر شما را جمع‌آوری خواهد کرد. پس از انتشار این گزارش‌ها، رگولاتوری حفاظت از داده‌های بریتانیا از تغییر سیاست «غیرمسئولانه» گوگل درمورد نحوه ردیابی و جمع‌آوری اطلاعات کاربران آنلاین انتقاد کرد.
🖥 @IT_Fouri


گذر خورشید از ابر محلی میان‌ستاره‌ای

🔹تحقیقات جدید نشان می‌دهد خورشید در حال حرکت از میان ابر محلی میان‌ستاره‌ای است، که با نام «کرک محلی» نیز شناخته می‌شود. این ابر بخشی از محیط میان‌ستاره‌ای است که شامل گاز هیدروژن و دیگر ذرات است.
🔹محیط میان‌ستاره‌ای حدود ۱۰ درصد ماده مرئی کهکشان راه شیری را تشکیل می‌دهد، اما توزیع آن یکنواخت نیست. این ناحیه نزدیک خورشید به دلیل تراکم کم و نور اندک، به سختی قابل شناسایی است.
🔹بر اساس نقشه‌برداری‌های ماهواره IBEX، خورشید احتمالاً طی ۱۰ هزار سال آینده از این ابر خارج خواهد شد. منبع این ابر و تاثیرات آن بر خورشید و زمین همچنان از مسائل ناشناخته در علم نجوم است.
🔹یافته‌های غیرمنتظره نشان می‌دهد جهت جریان ذرات خنثی میان‌ستاره‌ای در حال تغییر است. این تغییرات می‌تواند سرنخ‌های مهمی درباره منشاء و رفتار محیط میان‌ستاره‌ای ارائه دهد.
🔹
🖥 @IT_Fouri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 تا زدن یک تیشرت توسط ربات تسلا

🔹شرکت تسلا با این ویدئو می‌خواهد ظرافت عملِ ربات‌های خودش را نشان بدهد.
🖥 @IT_Fouri


بلوک سامان یک در مدار

🔹آزمون موفقیت‌آمیز فناوری فضایی ایران
🔹«حسن سالاریه» رئیس سازمان فضایی ایران:
🔹بلوک انتقال مداری سامان یک با پرتابی که توسط سیمرغ انجام شد، در مدار بیضوی با ارتفاع اوج ۴۱۰ کیلومتر و حضیض ۳۰۰ کیلومتر قرار گرفت. به فاصله چند ساعت پس از پرتاب، توانستیم ارتباط خوبی با آن برقرار کنیم و آزمون‌های مختلفی از جمله ارزیابی سیستم‌های ارتباطی و تعیین وضعیت را با موفقیت انجام دهیم.
🔹زیرسیستم پیشرانش گاز سرد برای کنترل وضعیت و پایدارسازی و همچنین سنسورهای تعیین وضعیت مانند جایرو و سنسور ستاره، عملکردی موفق داشتند. مانورهای تعادل دمایی و آزمایش زیرسیستم‌های پردازشی نیز با موفقیت انجام شد. این دستاوردها نشان‌دهنده توانمندی‌های رو به رشد فناوری فضایی کشور است.
🔹بلوک انتقال مداری سامان ۱ که توسط پژوهشگاه فضایی ایران توسعه یافته، به‌عنوان یکی از اجزای کلیدی در مدارگذاری ماهواره‌ها، گامی مهم در توسعه صنعت فضایی کشور به شمار می‌رود.
🖥 @IT_Fouri


مدیرعامل OpenAI: ایلان ماسک کارآفرینی افسانه‌ای است اما قلدری هم می‌کند

🔹مدیرعامل OpenAI در مصاحبه جدیدی با The Free Pressمی‌گوید ایلان ماسک «به‌وضوح قلدر است؛ فردی که از مبارزه‌کردن با دیگران لذت می‌برد.» اما آلتمن اعتراف کرده ماسک در روزهای اولیه OpenAI کمک زیادی به این شرکت کرده و او را «کارآفرینی افسانه‌ای» می‌داند.
🔹مدیرعامل OpenAI در صحبت‌های خود بار دیگر این استدلال را مطرح کرد که «ایلان زمانی بیشتر از همه می‌خواست OpenAI انتفاعی شود.» و اضافه کرد ماسک برای تغییر OpenAI به شرکتی انتفاعی که قصد داشت آن را مدیریت کند، «مجموعه‌ای از پیشنهادها ارائه کرده بود (مانند ادغام OpenAI با تسلا).»
🖥 @IT_Fouri


سم آلتمن مدیرعامل OpenAI: در اواخر دسامبر به خاطر تعطیلات پایان سال، GPU سرورهای Sora کمتر شلوغ هستند و کاربران ChatGPT Plus تا پایان سال میلادی می‌توانند به صورت نامحدود به هوش مصنوعی Sora دسترسی داشته باشند.
🖥 @IT_Fouri


📢 آغاز ثبت نام متقضیان دریافت چکاب سلامتی در منزل!

🔹با اجرای این طرح برای انجام انواع آزمایشات پزشکی بدون نیاز به مراجعه پزشک یا آزمایشگاه در هر نقطه ای از کشور صرفا با ثبت درخواست در سامانه ،می توانید"در منزل خود آزمایش داده "و کمتر از 24 ساعت نتیجه آن را دریافت کنید .

🔸نکته قابل توجه راجع به این طرح این است که در منزل و به دور از محیط آزمایشگاهی نمونه گیری انجام میشود و پس از دریافت نتیجه آزمایش، تفسیر آزمایش بصورت رایگان توسط پزشک انجام خواهد شد.

❌ توجه داشته باشید که ظرفیت ثبت نام بسیار محدود بوده و باید هرچه سریعتر در سامانه ثبت نام کنید ❌

اطلاعات بیشتر و درخواست رایگان در سامانه ➡


تصویری از سونی ویلیامز، فضانورد ناسا، در حال کار روی پروژه StemCellEX-H1، فناوری‌ای که برای تولید سلول‌های بنیادی انسانی در فضا طراحی شده است.

🔹این سلول‌ها به‌عنوان درمان‌هایی برای برخی بیماری‌های خونی و سرطان‌ها استفاده میشوند.
🔹ممکن است تولید این سلول‌ها در شرایط ریزگرانش (میکروگراویتی) با تعداد بیشتر و کیفیت بالاتر از آنچه در زمین ممکن است، انجام شود.
🖥 @IT_Fouri

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.