گزارش نشست نقد و بررسی کتاب: «داستانهای خوب برای دختران بلندپرواز»
✍️ گزارش از نرگس خاتون میرحسینی
این برنامه در ساعت ۱۸ روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ماه سال ۱۴۰۳ در خانه کتاب ارسا و با حضور جمعی اساتید و پژوهشگران و علاقمندان به حوزه داستان در رده سنی کودک و نوجوان برگزار شد.
♦️در این نشست علی اکبر زینالعابدین روانشناس و نویسنده شناخته شده ادبیات کودک و نوجوان، زهرا قجاوند نویسنده کتاب و محمد همتی مترجم سخنرانی کردند و هر یک در مورد کتاب نکاتی را بیان نمودند که برای آگاه نمودن و روشن کردن ذهن حضار در مورد انگیزههای تالیف و گردآوری کتاب بسیار مؤثر بود.
♦️زینالعابدین در سخنان خود به نقش مهم زنان در جامعه اشاره کرد و از اهمیت تألیف چنین کتابهایی یرای آشنایی کودکان و نوجوان با بزرگ زنان فرهیخته کشورمان گفت و در بخشی از سخنان خود چنین اظهار کرد که امروزه باید آگاه و متوجه باشیم که ضمن ارزشگذاشتن به تواناییهای زنان چه از جانب خودشان و چه از جانب جامعه بسیار هوشمندانه عمل کنیم تا نقش مادرانگی زنان در این عرصه فراموش نشود؛ زیرا جامعهای که در آن مادرانگی زنان وجود نداشته باشد، فقط یک پوسته خواهد بود و در نتیجه اگر زنان تمامی نقشهای مردانه را بردارند، صلح به خطر میافتد.
♦️در ادامه این نشست، زهرا قجاوند به عنوان نویسنده کتاب از آغاز اولین جرقهای که ذهنش را درگیر و او را ترغیب به نوشتن این کتاب کرده، سخن گفت و ابراز کرد که این کتاب در واقع از منبع انگلیسی با عنوان: « داستانهای خوب برای دختران جسور» الگو برداری شده است؛ زیرا در این کتاب انگلیسی که به معرفی بخشی از زندگی زنان مشهور دنیا پرداخته شده هیچ نامی از زنان فرهیخته ایران برده نشده است و این خود انگیزه قوی را در ایشان برانگیخته تا کتابی با عنوان مشابه در مورد زنان نامدار ایران بنویسد. او همچنین در مورد مشکلاتی که در راه انتشار این کتاب با آنها مواجه بوده صحبت کرد و در پایان از همسر خود محمد همتی که در انجام پژوهشهای جانبی برای تآلیف کتاب با او همراهی کرده و همچنین از نشر نو، برای پذیرش چاپ و انتشار کتاب و خانمها آزاده، مریم و زهره ثقفی برای انجام کار تصویرگری جذاب این کتاب قدردانی کرد. ♦️پس از او محمد همتی، مترجم نیز از خاطرات خود و زهرا در مسیر انجام این کار و نیز نحوهی آشنایی با او در نشر نو گفت و نیز از همسرش برای انجام این کار ارزشمند تشکر کرد و به حضار مژده داد که تألیف جلد دوم این کتاب نیز در حال انجام است.
قجاوند در این کتاب زندگی ۵۳ زن نامدار ایرانی را که در عرصههای مختلف اجتماعی، علمی، فرهنگی و هنری یگانه عصر خود بودهاند به شیوهای روایی و داستانی به تصویر کشیده است و برای هر چه جذابتر کردن کتاب خود، از تصاویر هنرمندانه و خلاقانهای به کمک تصویرگران کودک، که از آنان نام برده شد، استفاده کرده است. در پایان کتاب، قجاوند صفحهای سفید را در اختیار خوانندگان خود قرارداده تا داستان زندگی خود را بنویسند.
♦️در بخش پایانی مراسم، آسیه آل احمد از برگزاری این نشست با همراهی انجمن زنان پژوهشگر تاریخ تشکر کرد و سپس فخرالسادات محتشمیپور به عنوان یکی از اعضای مؤسس انجمن زنان پژوهشگر تاریخ در مورد چگونگی شکلگیری و تأسیس این انجمن در ۲۵ سال پیش، مشکلات و موانعی که همواره با آنها مواجه بوده و همچنین فعالیتهای مؤثر آن در زمینه آگاهی بخشی به جامعه درباره فعالیتها و توانمندیهای زنان سخن گفت و از حضار برای شرکت در این نشست تشکر کرد و از آنان خواست که همواره مشوق زنان و بهویژه نسل جوان برای بالابردن سطح آگاهی خود باشند.
♦️این نشست در ساعت ۲۰ ، بعد از پرسش و پاسخ و ارائه مطالب حضار به پایان رسید.
@zananepazhoheshgartarikh1396